Știrea zilei
Umilință pentru comisia trimisă de Consiliul Local pentru a scoate documente dintr-o direcție a Primăriei, directorul a strălucit prin absență - VIDEO
  • Comisia a fost înființată la cererea primarului, care a explicat că nu are acces la documentele din cadrul acestei direcții și nu există un dialog interinstituțional cu conducerea de acolo.
  • Consilierii locali și funcționarii Primăriei au fost umiliți în prima zi de activitate.

Politică sau administrație?

 

Respectiva comisie are rolul de a inventaria activele fixe corporale și necorporale, obiectele de inventar și stocurile de materiale gestionate de către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) – Serviciul Intervenții Edilitare și Serviciul Amenajare Spații Verzi.

 

Din comisie fac parte consilierii locali Raluca Curelariu (care are calitatea de președinte) și Gabriel Tănasă, alături de funcționari din aparatele de specialitate ale primarului, precum Direcția Edilitare, Serviciul Contabilitate, dar și angajați din cadrul DSPSA.

 

Documentele pentru care s-a deplasat comisia la DSPSA sunt:

 

- contractele în curs de executare

- litigiile de orice natură

- procedurile de achiziție publică în curs de desfășurare

- investițiile în curs

- personalul aferent (nume, prenume, funcție) și posturile vacante

- estimarea ponderii celor două activități din activitatea totală a Direcției

 

Comisia ținută pe holuri, în picioare

 

Membrii comisiei s-au întâlnit luni, la ora 11:00, la sediul DSPSA din strada Codrului, unde însă nu au avut vreun contact cu directorul Eugen Țurcanu.

 

Raluca Curelariu le-a prezentat angajaților din DSPSA prevederile Hotărârii de Consiliu Local, precum și lista de documente care trebuia să fie pusă la dispoziție.

 

Și la acest punct a apărut prima problemă. Salariatele DSPSA au insistat să fie contactat directorul unității, motivând că, dacă ar elibera actele solicitate, ulterior ar fi fost pasibile să răspundă în fața lui Eugen Țurcanu.

 

„Nu am primit nicio dispoziție să pun (documente, la dispoziție, n.r.)”, încerca să se justifice una dintre angajatele DSPSA.

 

Pentru a clarifica situația, Raluca Curelariu l-a apelat telefonic pe șeful DSPSA, pe care l-a întrebat când ajunge la birou pentru a preda situația solicitată de Consiliul Local.

 

„Astăzi nu vin. V-am răspuns vineri privind legalitatea hotărârii de Consiliu Local. Aștept răspuns și să ne răspundeți la întrebările pe care vi le-am pus acolo”,

i-a răspuns Eugen Țurcanu, Ralucăi Curelariu.

 

„Ce vreți de la mine?”

 

Șefa comisiei i-a explicat că, la momentul vizitei, prevederile hotărârii adoptată de plenul municipal erau în vigoare, iar actul nu a fost atacat în privința legalității.

 

„Dar dvs. ce vreți de la mine? Faceți ce vreți dvs., faceți ce vreți, aveți toată puterea, sunteți puterea. Eu nu dau nimic, nu interpretați și răstălmăciți nimic, faceți dvs. ce vreți dvs. Acționați în consecință, ca putere”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

- Deci putem ridica documentele de la dvs?, a vrut să știe Raluca Curelariu

 

„Dar de ce să ridicați documentele? Acum v-am spus eu că puteți ridica documente? În ce farsă suntem acum? Ce clinci îmi faceți acum mie? Faceți ce vreți dvs., da? Faceți ce doriți dvs., ce vă taie capul aia faceți”,

Eugen Țurcanu, director DSPSA

 

Într-un final, angajații DSPSA au fost de acord să elibereze documentele solicitate în Hotărârea de Consiliu Local adoptată în ședința din 30 martie 2022.

 

Aceste acte sunt necesare pentru reorganizarea direcției condusă de Eugen Țurcanu.

 

„Dl Eugen Țurcanu a refuzat să vină să comunice”

 

 

„Am fost aleasă de către colegii mei să fiu președintele acestei comisii tocmai în ideea de a asigura imparțialitatea, nefiind parte din niciuna din taberele din Consiliul Local. Am avut prima întâlnire joi, când am stabilit cum vom funcționa. Astăzi (luni - n.r.) la ora 11:00 am convocat comisia, ne-am prezentat la sediul DSPSA, unde am început cu stângul. Dl director Eugen Țurcanu a refuzat să vină să comunice cu noi pentru a avea o comunicare interinstituțională civilizată. Angajații de aici au fost puși într-o situație complet neplăcută din punctul meu de vedere pentru că directorul le spune una și hotărârea de CL le spune alta”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

Despre atitudinea colegului său din plenul municipal, consiliera USR a spus că este:

 

„Rușinoasă. Acesta este cuvântul. Niciuna dintre direcțiile Primăriei nu este proprietatea nimănui și sunt foarte dezamăgită de atitudinea dlui Țurcanu care refuză să comunice cu Primăria, Consiliul Local, căruia de altfel i se subordonează, și să-și exercite atribuțiile de serviciu conform fișei postului. Dumnealui este subordonat Consiliului Local, CL a hotărât înființarea acestei comisii și predarea tuturor bunurilor. Nu înțeleg nici ce încearcă să obțină și nici de ce i se pare legală atitudinea asta, sau măcar de obraz”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

„Ar trebui să tragem toți în aceeași direcție”

 

Celălalt membru din comisie, Gabriel Tănasă, a dezavuat la rându-i atitudinea directorului DSPSA. În același timp, susține că a înțeles și poziția defensivă a salariaților din această direcție, care este condusă de la înființare de același șef.

 

„E bine că totuși angajații din DSPSA înțeleg care este rolul acestei comisii. Noi practic nu suntem niciun organ de control, niciun organ de cercetare și mă bucur că au înțeles și au trecut practic peste interdicția dlui director de a ne pune la dispoziție aceste documente. E regretabil în schimb că a trebuit să ajungem la o astfel de hotărâre de CL, practic ca să reușim să obținem listele de inventar ale tuturor obiectelor aflate în patrimoniul DSPSA. Trebuia să existe acest dialog cu Primăria municipiului Botoșani și în speță cu CL. Efectiv nu înțeleg de ce dl Țurcanu se încăpățânează, chiar și acum, și în al 13-lea ceas să poarte un dialog constructiv. La urma urmei nu cred că există DSPSA sau Primăria Botoșani separat ca entități, noi practic trebuie să reprezentăm un întreg și să punem mai presus de toate interesul cetățenilor din municipiul Botoșani. Ar trebui să tragem toți în aceeași direcție. Nu știu unde va duce această atitudine, nu văd nimic constructiv în poziția pe care dlui o are, în schimb mă bucur că găsim înțelegere la angajați, mai greu, dar găsim înțelegere”,

Gabriel Tănasă, consilier local PSD

 

În cursul după-amiezii de luni, 18 aprilie 2022, toate documentele solicitate au intrat în posesia comisiei, spre analiză.

 

Înainte de a constitui această structură, primarul susține că a formulat o solicitare similară, însă nu i-au fost furnizate actele, deoarece nu ar fi avut calitatea să le ceară, DSPSA fiind în directa subordine a Consiliului Local.

 

Acest demers a fost considerat necesar pentru reorganizarea acestei direcții, în sensul în care activitățile pe lucrări edilitare precum și amenajarea spațiilor verzi să fie preluate de Primărie, edilul-șef plângându-se că o mulțime de comenzi adresate DSPSA nu sunt onorate.

 

loading...
loading...
Circ total la municipiu: Acuze de răpire și sechestrare după ce o șefă de serviciu a fost chemată în biroul viceprimarului - VIDEO
A început asaltul final? Locativa obligată să trimită contractele de mandat pentru Flutur, Gornea și Achiței

 

 

 

BOALA care atinge proporții epidemice, copii de 10 ani din Botoșani care cântăresc 80 de kilograme
Cazurile de obezitate sunt în creștere alarmantă, relevă un raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în acest an. Aproximativ 58% dintre români suferă de supraponderabilitate.
Strada Primăverii ÎNCHISĂ de săptămâna viitoare! Primăria începe scoaterea dalelor de tramvai și turnarea asfaltului
Una dintre cele mai aglomerate artere ale orașului va fi închisă circulației rutiere în următoarele săptămâni.Primăria Botoșani lansează un apel la înțelegerea conducătorilor auto pentru ridicarea mașinilor din zonă.
POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO
Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare
În doar câteva luni de activitate, de când Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a fost preluat de Sorin Ciobanu, au fost depistate zeci de cazuri de consum fraudulos de apă.
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
DEZVĂLUIRE despre cum ajungi director prin concurs la Botoșani: Există un schimb de plicuri cu unele și cu alteleVIDEO 
”Mi-am luat concediu și am învățat”, ”chiar a fost pe bune, s-a putut înscrie oricine”, ”am luat biografia și am parcurs toată legislația de acolo”. Am enumerat doar câteva dintre explicațiile pe care candidații cu susținere politică la posturile de director la unitățile de stat le dau după promovarea examenelor și obținerea funcțiilor mult dorite. Oficial, bineînțeles... 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Întrebare de 100 de puncte : care e umilința prin care a trecut aceasta comisie??
3 mai 2022, 09:24
Domnule Mircea si Dr. House se pare ca voi stiti ce se petrece in accea institutie.De ce nu ati vorbit atunci si va treziti acum???ati facut si voi hotii la acea vreme??? Si doamna Curelariu sa stie ca nu ai dreptul sa filmezi persoane fara accordul lor...filmezi institutia si birouri si tot ce vrei dar nu pe angajati fara acordul lor....
3 mai 2022, 09:21
Serviciile conduse de Țurcanu, implicând multă forță de muncă necalificată, merg totuși bine. (Spre deosebire de cele ale Urban Serv-ului, condus de 8 ani de oamenii PSD-ului, care merg spre dezastru.(vă place cum arată Piața Centrală?) Și uite ce probleme are Primarul Cosmin Andrei: să dea afară un director care se descurcă! În timp ce el desființează transportul cu tramvaie, Teatrul stă, colectarea gunoiului este ca acum 20 de ani (ce frumos a rezolvat Suceava, Iași-ul, Piatra-Neamțul!-mergeți și vedeți minunile altora!...) taxa pentru gunoi ne-a crescut-o cu 30%, deși trebuia să-o scadă, pentru că gunoiul livrat astăzi de botoșeneni este mult mai valoros ca cel de acum 10 ani, având multe ambalaje reciclabile. Oameni mici, principii veninoase, trai prost. Dar mândru! Mândru...
21 aprilie 2022, 12:35
Mi-ar place sa avem niște instituții care sa funcționeze după un regulament și nu după bunul plac al unui director. Ca și cu Putin... dacă stai prea mult pe un fotoliu îți dăunează ție, societății, tuturor. După câțiva ani chiar te crezi stăpânul inelelor.
20 aprilie 2022, 12:48
Mă bucur că și alți consilieri au luat contact cu țurcanu , cred că au început să creadă ce se auzea și înainte că la DSPSA e DEZASTRU, trebuie verificate și achizițiile și modul de control a contractelor în vigoare, cine e responsabil de contract ? Ce pregătire are conform cu atribuțiile asumate? Veți avea surpriza la contractul de prestări servicii medical veterinare.
20 aprilie 2022, 10:03
Comportamentul porcesc al ȚURCANULUI nu vine din fizicul lui exterior ci din intestinul gros, mai de la capătul lui.Mă mir că nu a venit să-i ia la bătaie pe consilierii ce au mers după documente, așa cum a facut cu unii angajați.E greu de înțeles, cum Primăria prin Primar, prin Consiliul Local nu reușesc prin procedee legale să-l înlăture din funcție pe acest hărțăgos-bătăuș?
20 aprilie 2022, 08:25
Nu doresc să predea documentele, deoarece sunt de ascuns multe hoții făcute în decursul anilor de către conducerea din DSPSA. Utilaje, scule, materiale, combustibil ce au fost luate și folosite la propietățile private ale unor șefi din DSPSA. Diferite contracte cu șpăgi primite de aceștia, a se vedea contractul cu Vodafone, contractul cu Gama Verde(Focșani), diferite contracte cu spațiile închiriate de aceștia, etc-etc. Persoana care poate dovedi toate măgăriile din DSPSA este contabila șefă ( cea care a fost ,,răpită și sechestrată împotriva voinței...') Chiar ea la amenințat acum ceva timp pe WhatsApp, într-una dintre convorbirile avute pe grup, că va demasca toate măgăriile făcute de Eugen Ț.în toți acești ani de când este la conducerea DSPSA.
20 aprilie 2022, 08:20
Urmează un întreg lanț de nebunie și prostie administrativă la DSPSA.
20 aprilie 2022, 07:35
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8806 lei
USD
Dolarul SUA
4.8447 lei
CHF
Francul elveţian
5.0668 lei
GBP
Lira sterlină
5.7514 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5460 lei
XAU
Gramul de aur
273.1331 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1967 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3441 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7332 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1982 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6562 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.8 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
22.4 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.5 o C
Ştefăneşti
24.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.