Știrea zilei
”Subprefectele” de Botoșani, una mai bogată decât cealaltă! De la bijuterii de mii de euro, la terenuri, case și apartamente

Legislația din România obligă persoanele care ocupă funcții publice de conducere să-și transparentizeze bunurile pe care le dețin și, mai ales, veniturile pe care le obțin atât din activități independente, cât și prin postura calității pe care o au în unitățile de stat.

Aneta Gireadă 

 

Și-au făcut publice declarațiile de avere sau interese și cele două doamne care se află în conducerea Prefecturii Botoșani, Aneta Gireadă și Magda Oleniuc.

 

Fostul primar al comunei Mihai Eminescu nu pare să o ducă rău deloc. Conform declarației de avere completată după învestirea în funcție, Aneta Gireadă deține trei terenuri în comuna pe care a condus-o, toate în Cătămărăști Deal.

Două sunt de profil agricol și al treilea are poziționare intravilană. Cele agricole în suprafață de 2.500 mp, respectiv 2.911 mp, le-au fost donate copiilor sub formă de uzufruct viager valabil pe toată viața și au fost achiziționate anul trecut.

Al treilea, cel intravilan, este în suprafață de 3.800 de mp, achiziționat în 2006 este deținut împreună cu Verginel Gireadă.

 

De asemenea, subprefectul Aneta Gireadă mai are două apartamente în municipiul Botoșani, de asemenea cedate copiilor spre folosință, unul cumpărat în 1995, iar celălalt în 2020.

 

Fosta primăriță este o mare iubitoare de bijuterii, primele achiziții datând din 1990. A cumpărat obiecte de acest fel până în 2006 valoarea lor totală atingând pragul de 10.000 de euro.

 

În ultimul an a vândut un teren agricol cu suma de 15.000 de lei. Salariul său realizat anul trecut la Primăria Mihai Eminescu a fost de 76.288 lei.

 

Magda Oleniuc 

 

Celălalt suprefect, Oleniuc Magda, deține la rându-i împreună cu soțul un teren intravilan în suprafață de 424 mp situat în Botoșani și care a fost cumpărat anul trecut.

 

Conform declarației de avere, nu are în proprietate vreo locuință, fie apartament sau casă, ceea ce înseamnă ori că soții Oleniuc locuiesc cu chirie, ori acest bun este trecut pe firmă și astfel nu face obiectul transparentizării în declarația de avere.

 

Familia mai are în proprietate un autoturism marca Audi fabricat în 2016 și achiziționat prin contract de vânzare – cumpărare.

Și în acest caz în declarația de avere apar bijuterii și ceasuri, valoarea fiind însă mult mai mică, respectiv 45.000 de lei.

 

În schimb soții Oleniuc stau bine la partea de economii, având aproape 95.000 de lei în depozite bancare, conturi curente, fonduri de investiții inclusiv fonduri private de pensii. Au și datorii, respectiv două credite accesate în 2007, de 41.000 de euro, respectiv 30.500 euro.

Magda Oleniuc a lucrat anul trecut la o firmă privată de traduceri autorizate, SC Avangardia SRL Botoșani, unde a avut un salariu de 16.956 lei.

Veniturile soțului său sunt confidențiale, având în acest sens o clauză în contractul de muncă.

 

Declarațiile de avere obligatorii în instituții 

 

Declarațiile de avere sunt completate în scris, pe propria răspundere și cuprind informații despre titular, dar și pentru soț și copiii aflați în întreținere. Sunt evaluate de Agenția Națională de Integritate (ANI), un organism care funcționează la nivel național.  

 

Scopul declarațiilor de avere și interese este să transparentizeze sursele de venit ale demnitarilor sau funcționarilor pentru a nu exista suspiciuni de îmbogățire imorală sau ilegală, prin situații de conflict de interese.

loading...
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
Un liberal condamnat și-a pierdut calitatea de consilier județean! Locul său preluat de un președinte de filială care a „sărit” șase oameni
Componența liberală din plenul județean va fi din nou modificată după ce unul dintre aleșii de pe lista PNL și-a pierdut mandatul.Înlocuitorul său pare să fi fost mai greu de găsit după ce partidul a fost refuzat de șase ori.
Cornel Șfaițer, LIVE: Mă doare, o spun cu toată inima / Asta cu mutatul la Suceava nici de glumă nu-i bună VIDEO
Președintele alături de care FC Botoșani a promovat în SuperLigă și a obținut prima calificare în cupele europene deplânge situația în care a ajuns echipa, dar crede că există șanse reale pentru salvarea de la retrogradare și transmite suporterilor să fie alături de roș-alb-albaștri în această perioadă extrem de dificilă.
Ofertă UNICAT: Un om de afaceri acordă 10.000 de euro botoșăneanului care îi aduce cumpărător pentru o clădire din zona ultracentrală – FOTOGALERIE
Prima dată a scos-o la vânzare în 2014, după ce timp de trei ani a operat acolo pub-ul ”La Negustori”. Ulterior a închiriat-o la alte firme cu afaceri în domeniul HORECA, însă nu a renunțat la ideea de a ceda întregul imobil.
,,Subprefectele” de Botoșani sunt, oficial și gramatical, subprefecți chiar dacă sunt femei. In al doilea rând, nu prea se pupă veniturile obținute cu averea propriu-zisă deținută de madame Gireadă, ținând cont și de ,,mișcările” de patrimoniu în favoarea copiilor - pentru că aceste bunuri tot de la părinți sunt.
18 august 2021, 10:25
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
3.4 o C
Bucecea
2.5 o C
Darabani
1.9 o C
Saveni
2.7 o C
Ştefăneşti
7.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.