Știrea zilei
Spălătorie auto de coșmar pentru o familie cu șase copii: Vin fete noaptea și fac chefuri & nu pot să stau cu geamurile deschiseVIDEO & GALERIE FOTO

O spălătorie auto de la periferia municipiului Botoșani s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru o familie cu șase copii care locuiește în apropiere. Oamenii au casă chiar peste drum de respectiva firmă și au ajuns la disperare din cauza zgomotului.

Odihna ar fi imposibilă în camerele orientate spre spălătorie

”Este un huruit, un zumzet permanent, nu pot să stau cu geamurile deschise”, își spune oful Cristian Pintilie, capul familiei care locuiește pe strada Tudor Vladimirescu.
Acesta susține că, deși spălătoria auto are afișat un program de funcționare de la 8:00 la 19:00, în realitate pe la 7 își începe deja activitatea, care continuă și după șapte seara. La sfârșit de săptămână nu s-ar schimba ceva, programul fiind același.
”Duminică la amiază, dacă vrei să te odihnești, trebuie să mergi în camerele din spate. Îmi pun muzică, îmi pun ceva ca să nu mai aud. Și mai sunt și impertinenți”, arată Cristian Pintilie.
Potrivit acestuia, recent agentul economic care operează spălătoria a achiziționat un aspirator auto nou ce produce un zgomot mai ridicat, care îi este tot mai greu de suportat. Și asta n-ar fi tot. Omul se plânge că locația este folosită și pentru tot felul de învârteli cu automobile, deoarece se tot aduc mașini pe platformă, iar uneori ar deveni și gazdă pentru... petreceri: ”Vin fete noaptea și fac chefuri”.

Plângeri peste plângeri, fără prea mari rezultate

Bărbatul a depus plângeri la mai multe instituții, însă n-ar fi luat tocmai în serios. La Garda de Mediu ar fi fost întrebat dacă nu-l deranjează și camioanele care trec pe strada, iar la Primăria Botoșani a făcut o sesizare pe 20 iulie la care a primit răspuns abia pe 26 august, în afara termenului limită de 30 de zile prevăzut de lege. Municipalitatea a redirecționat adresa spre Poliția Locală, care a constatat altceva: proprietarul a executat fără a deține autorizație de construcție lucrări de extindere a spălătoriei pe o structură metalică, fapt pentru care proprietarul Ilie Chiriac a fost amendat și s-a dispus intrarea în legalitatea, adică întocmirea unui PUD care să fie aprobat de Consiliu Local. Dacă normele urbanistice nu permit așa ceva, lucrările efectuate ilegale ar urma să fie dezafectate.
”Pentru nivelul zgomotului am făcut adresă către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement. Urmează zilele acestea să primim răspunsul și să-l trimitem d-lui care a făcut sesizarea”, afirma marți viceprimarul Cosmin Andrei.

Unul primește amendă, altul lucrează în realitate

Povestea spălătoriei de pe strada Tudor Vladimirescu nu este însă chiar una simplă. Proprietarul spațiului, Ilie Chiriac, cel care a și fost amendat, a tot închiriat de-a lungul timpului obiectivul la diverse firme. De prin februarie a ajuns la Întreprinderea Individuală Vasile-Alexandru Vasiliu, cunoscut drept ”Chetroi”, astfel încât și spălătoria auto a devenit ”La Chetroi”. El susține că la mijloc nu este altceva decât o dorință de răzbunare a vecinului.
”El vrea să facă orice ca să mă desființeze. Când s-a mutat el aici, era deja spălătorie. Poate că ar trebui să spună el cum a dărâmat vechea casă și și-a ridicat alta fără autorizație și a intrat în curtea vecinului”, declară Alexandru Vasiliu.

La Mediu nivelul de zgomot e OK

Acesta a prezentat și un raport întocmit după un control efectual de Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani în care se menționează că, ”se înregistrează valori care se regăsesc sub 65 db (A) care este limita pentru incinta industrială. În concluzie, se constată că nivelul de zgomot generat de II Vasile-Alexandru Vasiliu nu depășește limitele în vigoare”.
”Este un aspirator auto ca toate celelalte aspiratoare auto. Cred că ăla pe care îl folosește el în casă se adue mai tare decât ăsta”, spune Alexandru Vasiliu.
Între timp, Cristian Pintilie ar fi descoperit însă o altă problemă: la adresa la care funcționează spălătoria auto La Chetroi nu ar exista contract de furnizare a apei înregistrat la SC Nova Apaserv SA. Și ar mai fi o problemă: când nu sunt mașini, se spală covoare, așa că treabă este mai mereu.
Sergiu BĂLĂȘCĂU

 

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:13906:Haos în spălătorii şi vulcanizări – AFLĂ ce sancţiuni au aplicat inspectorii muncii]]

 

Poveștile nespuse de la festival: Vestiarul buclucaș, meciurile dintre doi artiști uriași, dansatoarele din Ucraina și cheful celor patru fete – VIDEO & GALERIE FOTO
Unul dintre vestiarele de la Cornișa Aquapark & Sports Cornișa s-a transformat pe perioada festivalului într-una dintre cele mai importante încăperi din Botoșani. Și aceasta pentru că acolo și-au pregătit artiștii aparițiile în fața publicului.
Hai sus, Botoșani! Zilele Orașului s-au terminat cu mii de luminițe și mii de oameni sărind în miez de noapte la Cornișa – VIDEO & GALERIE FOTO
Zilele Orașului Botoșani s-au încheiat apoteotic, după miezul nopții, la concertul susținut de Voltaj. Trupa condusă de Călin Goia a reușit să implice publicul în recital mai mult decât orice alt artist prezent la festival, fie el din România sau din străinătate.
SURPRIZA de la inaugurarea Cornișa!!! Nana s-a îndrăgostit la Botoșani și a refuzat să mai plece la aeroport
Rapperul german de origine ghaneză este stabilit în prezent în Germania și ar fi trebuit să părăsească orașul în cursul amiezii de sâmbătă, 18 mai 2019.
Cornișa a dat pe din afară din prima seară, de la mașini și terase până la scena cu artiști internaționali, lasere și artificii înălțate spre cer în miez de noapte – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima seară a manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului Botoșani, care coincid în acest an cu inaugurarea Cornișa Aquapark & Sports, au adus probabil cel mai mare număr de participanți de la sărbătorirea acestora din urmă cu mai bine de două decenii.
Explozie impresionantă de sunet și lumină la avanpremiera de la Cornișa, a fost club în aer liber noaptea trecută – VIDEO & GALERIE FOTO
Organizatorii Zilelor Orașului, care în acest an coincid cu inaugurarea Parcului Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, au efectuat joi seară probele finale la instalațiile de sunet și lumini. Iar ceea ce a ieșit a fost de-a dreptul impresionant.
A tras camionul în față și a plecat! Încă o bancă a părăsit Botoșaniul – FOTOGALERIE
O nouă bancă se alătură mulțimii celor care au plecat din Botoșani, preferând să își continue afacerile din nordul Moldovei de la Suceava. Patria Bank este ultima instituție financiară care a făcut acest lucru.  
Vilă cu spații comerciale la parter construită pe terenul vândut de un fost președinte de partid
Investiție nouă pe una dintre cele mai circulate artere din municipiul reședință de județ: pe Calea Națională, zona de ieșire spre Șoseaua Iașului, un investitor privat ridică o clădire care va avea spații comerciale la parter și locuință la etaj.
Asediu pentru Andra la Ipotești: S-a umplut stadionul, s-a blocat circulația, a venit Poliția – VIDEO & GALERIE FOTO
Ajuns la a XII – a ediție, festivalul Floare Albastră organizat de Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu a avut parte în prima zi de cea mai mare asistență din istorie.
Zeci de mii de botoșăneni UMILIȚI de stat și puși pe drumuri aiurea - FOTOGALERIE
În județul nostru sunt zeci de mii de persoane care beneficiază de bilete de călătorie gratuite, pe care le pot folosi atunci când merg cu trenul sau cu autocarul în diferite locuri din țară. Cert este că acestea se eliberează pentru întreg județul, doar într-un sigur loc.
Șefii Botoșanilor și-au luat concediu ca să plece la miting la Iași, primăriile pesediste golite de oameni – GALERIE FOTO
9 mai 2019 va rămâne în memoria colectivă a iubitorilor PSD dar și a celor mai vehemenți opozanți ai lor, ziua în care s-a dorit o demonstrație de forță de necontestat din partea lui Liviu Dragnea, probabil cel mai huiduit lider din istoria acestui partid.
TRAGEDIE: Șeful de la Evidența Populației a încetat din viață
Șeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului (SPCEPJ) Botoşani a decedat seara trecută pe un pat de spital din București.
Campionul nesimțirii este din Botoșani: Bărbatul care nu și-a achitat NICIODATĂ facturile la apă și a ajuns la o datorie uriașă
Trăim într-o eră modernă, a confortului, iar cei mai mulți oameni muncesc zilnic pentru a beneficia de acest lucru. Alții, se pare că vor să se bucure de anumite servicii gratis, fără a-i interesa că orice lucru costă. Cel puțin, în anul 2019, există o persoană care niciodată în viața sa nu a achitat vreo factură la apă. Este de necrezut, însă se întâmplă chiar în municipiul Botoșani.
Cel mai tânăr șef de instituție din Botoșani are 28 de ani!
La nici trei decenii de viață, un botoșănean din municipiu se numără printre fericiții ai căror parcurs către o funcție publică de conducere nu a fost unul de durată.
Pe o STRADĂ din municipiu asfaltată recent mașinile NU au voie să parcheze, vecinii somați să-și bage autoturismele în curți – FOTOGALERIE
Este una dintre străzile care a stârnit multe discuții în contradictoriu în plenul municipal între cele două grupări politice reprezentantive. Dincolo de factorii decidenți sunt cetățenii de pe respectiva stradă care au așteptat ani de zile asfalt și în fața caselor lor.
LOCUL de la Mavromati unde se pun diagnostice GRELE: Asistent cu 25 de ani vechime - Aici NU sunt presupuneri
Există fel și fel de meserii, unele mai cunoscute, iar altele mai puțin cunoscute. De această dată, am pătruns într-un laborator, unul în care se pun fel și fel de diagnostice, un laborator care pentru mulți dintre noi este o necunoscută.
Mirajul străinătății destrămat în 8 luni: O familie din Botoșani s-a mutat „definitiv” în Canada unde a realizat că tot România este acasă – GALERIE FOTO
Eusebiu și Ramona s-au căsătorit în urmă cu 13 ani de zile și sunt fericiții părinți a doi băieți și o fetiță. Imediat ce au devenit răspunzători de micile suflete care au rezultat din iubirea lor, au început și frământările amestecate cu îngrijorarea specific părintească, la gândul privind viitorul copiilor. Au încercat „străinătatea” care s-a dovedit mai amară decât în versurile poeților și au revenit acasă, în România, trăind o poveste care poate fi un exemplu real de viață pentru mulți dintre tinerii botoșăneni și nu numai.
INTERVIU cu femeia din Botoșani care încondeiază ouă tot anul: De un deceniu, transmite tradiția la sute de copii – GALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale pot reprezenta pentru unii un moment de liniște și pace sufletească, pentru alții o reîntoarcere la credință și rugăciune. Cert este că indiferent de însemnătate, Paștele vine la pachet cu o multitudine de sentimente și o atmosferă unică.
HRISTOS A ÎNVIAT! ... Și la biserica dintre două lumi așteptată de mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
De mai bine de 10 ani sute și sute de botoșăneni care locuiesc la ieșirea din Botoșani spre Curtești, acolo unde se întâlnesc două lumi, cea urbană cu cea rurală, așteptau să trăiască Învierea Domnului Iisus Hristos în propriul locaș de cult.
Familia Manoliu din Botoșani, cele mai triste sărbători: Au rămas fără casă și lucrurile agonisite de-o viațăGALERIE FOTO
Sărbătorile Pascale sunt despre familie și bucurie, însă pentru o familie din Botoșani, Paștele de anul acesta va fi cel mai trist din toate de până acum. De fapt, nici nu se poate compara, căci nu se mai pot bucura de nimic. Și când spunem nimic, chiar nu exagerăm deloc. Un incendiu le-a distrus tot ce aveau mai de preț.
Preot din Botoșani, MĂRTURISIRI emoționante la ceas de sărbătoare: De la bucuria de a dărui la urare pentru botoșăneni
Sărbătorile Pascale reprezintă un moment deosebit de important cu multe și multe semnificații. Fiecare dintre noi ar trebui sa fim buni, mai iubitori, sa fim atenți la nevoile semenilor noștri. Și nu numai în această perioadă.
vasiliu alexandru -vasile e un excroc,plinge puscariea dupa el,vinde masini cu acte false,mia vindut un audi a6 cu acte false,nerusinatul,masina sa cumparat pentru parohie ,enoriasii il blastama ,el no sa ajunga bine,multi oameni pling din urma lui
13 octombrie 2015, 16:36
Pocaitul care face reclamatii este singurul din zona .Are 5 copii si nu 6,si sper sa nu i semene lui ca nu e SANATOS.Se cearta cu toata lumea si nu incape de nimeni de prin preajma.Intr-un cuvant e bolnav psihic,asa ca nu l bagati in seama!!!.Domnul cu spalatoria nu deranjeaza,Deranjeaza Pocaitul PE TOATA LUMEA !sa ti fie rusine!El are pamant in plus si nu plateste impozit ptr ca e HOT si se tine de reclamatii!!!
28 august 2015, 19:48
Un pic de atenție, dacă se verifică cu mare băgare de seamă, se poate constata că altcineva e în spatele afacerii, Chetroi de unde asa mare afacerist, de unde a avut bani ca să deschidă o afacere?
27 august 2015, 15:13
Sondaj
Vă place Parcul Cornișa?
Da
Nu
Încă nu am fost acolo
Declaraţia zilei
”Vom primi o sumă importantă de bani de la Ministerul Sănătății pentru achiziția de aparatură medicală. Noi am făcut o listă foarte mare la începutul anului și nu ne-am așteptat să primim așa de mult. Cu aparatura asta ...
astratex.ro
Curs valutar
24 mai 2019
EUR
Euro
4.7612 lei
USD
Dolarul SUA
4.2560 lei
CHF
Francul elveţian
4.2429 lei
GBP
Lira sterlină
5.3976 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8834 lei
XAU
Gramul de aur
175.4191 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2371 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4596 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9369 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6376 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.