Știrea zilei
Spălătorie auto de coșmar pentru o familie cu șase copii: Vin fete noaptea și fac chefuri & nu pot să stau cu geamurile deschiseVIDEO & GALERIE FOTO

O spălătorie auto de la periferia municipiului Botoșani s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru o familie cu șase copii care locuiește în apropiere. Oamenii au casă chiar peste drum de respectiva firmă și au ajuns la disperare din cauza zgomotului.

Odihna ar fi imposibilă în camerele orientate spre spălătorie

”Este un huruit, un zumzet permanent, nu pot să stau cu geamurile deschise”, își spune oful Cristian Pintilie, capul familiei care locuiește pe strada Tudor Vladimirescu.
Acesta susține că, deși spălătoria auto are afișat un program de funcționare de la 8:00 la 19:00, în realitate pe la 7 își începe deja activitatea, care continuă și după șapte seara. La sfârșit de săptămână nu s-ar schimba ceva, programul fiind același.
”Duminică la amiază, dacă vrei să te odihnești, trebuie să mergi în camerele din spate. Îmi pun muzică, îmi pun ceva ca să nu mai aud. Și mai sunt și impertinenți”, arată Cristian Pintilie.
Potrivit acestuia, recent agentul economic care operează spălătoria a achiziționat un aspirator auto nou ce produce un zgomot mai ridicat, care îi este tot mai greu de suportat. Și asta n-ar fi tot. Omul se plânge că locația este folosită și pentru tot felul de învârteli cu automobile, deoarece se tot aduc mașini pe platformă, iar uneori ar deveni și gazdă pentru... petreceri: ”Vin fete noaptea și fac chefuri”.

Plângeri peste plângeri, fără prea mari rezultate

Bărbatul a depus plângeri la mai multe instituții, însă n-ar fi luat tocmai în serios. La Garda de Mediu ar fi fost întrebat dacă nu-l deranjează și camioanele care trec pe strada, iar la Primăria Botoșani a făcut o sesizare pe 20 iulie la care a primit răspuns abia pe 26 august, în afara termenului limită de 30 de zile prevăzut de lege. Municipalitatea a redirecționat adresa spre Poliția Locală, care a constatat altceva: proprietarul a executat fără a deține autorizație de construcție lucrări de extindere a spălătoriei pe o structură metalică, fapt pentru care proprietarul Ilie Chiriac a fost amendat și s-a dispus intrarea în legalitatea, adică întocmirea unui PUD care să fie aprobat de Consiliu Local. Dacă normele urbanistice nu permit așa ceva, lucrările efectuate ilegale ar urma să fie dezafectate.
”Pentru nivelul zgomotului am făcut adresă către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement. Urmează zilele acestea să primim răspunsul și să-l trimitem d-lui care a făcut sesizarea”, afirma marți viceprimarul Cosmin Andrei.

Unul primește amendă, altul lucrează în realitate

Povestea spălătoriei de pe strada Tudor Vladimirescu nu este însă chiar una simplă. Proprietarul spațiului, Ilie Chiriac, cel care a și fost amendat, a tot închiriat de-a lungul timpului obiectivul la diverse firme. De prin februarie a ajuns la Întreprinderea Individuală Vasile-Alexandru Vasiliu, cunoscut drept ”Chetroi”, astfel încât și spălătoria auto a devenit ”La Chetroi”. El susține că la mijloc nu este altceva decât o dorință de răzbunare a vecinului.
”El vrea să facă orice ca să mă desființeze. Când s-a mutat el aici, era deja spălătorie. Poate că ar trebui să spună el cum a dărâmat vechea casă și și-a ridicat alta fără autorizație și a intrat în curtea vecinului”, declară Alexandru Vasiliu.

La Mediu nivelul de zgomot e OK

Acesta a prezentat și un raport întocmit după un control efectual de Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani în care se menționează că, ”se înregistrează valori care se regăsesc sub 65 db (A) care este limita pentru incinta industrială. În concluzie, se constată că nivelul de zgomot generat de II Vasile-Alexandru Vasiliu nu depășește limitele în vigoare”.
”Este un aspirator auto ca toate celelalte aspiratoare auto. Cred că ăla pe care îl folosește el în casă se adue mai tare decât ăsta”, spune Alexandru Vasiliu.
Între timp, Cristian Pintilie ar fi descoperit însă o altă problemă: la adresa la care funcționează spălătoria auto La Chetroi nu ar exista contract de furnizare a apei înregistrat la SC Nova Apaserv SA. Și ar mai fi o problemă: când nu sunt mașini, se spală covoare, așa că treabă este mai mereu.
Sergiu BĂLĂȘCĂU

 

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:13906:Haos în spălătorii şi vulcanizări – AFLĂ ce sancţiuni au aplicat inspectorii muncii]]

 

DOCUMENT Uite aşa devii şef la PSD Botoşani - Manevra „buletinul de vot” sau ce le-a trecut prin cap PSD-iştilor ca să iasă cine trebuie la alegerile de la municipiu
Dacă la alegerile de anul trecut, din PNL, au circulat neoficial două bileţele cu liste diferite pe care delegaţii la conferinţă să le voteze, la PSD Botoşani lucrurile s-au rezolvat mult mai simplu, prin buletinul de vot. Da, pur şi simplu.
TUPEU de golan! Un puști fără permis, cu ajutor social și Audi, figuri în fața Poliției - a fugit și și-a abandonat mașina – FOTOGALERIE
Teribilismul în cazul unor tineri care abia ies din adolescență capătă dimensiuni ridicate și pot lăsa, în unele cazuri chiar urme greu de șters.
TREI stații de taxi noi la Botoșani, Cornișa se deschide cu o MARE criză
Pregătiri pe ultima sută de metri cu privire la Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa. Primarul Cătălin Flutur arăta săptămâna trecută faptul că se dorește ca pe data de 1 Decembrie 2018, în An Centenar, Cornișa să primească primii vizitatori.
1,5 milioane s-au cheltuit degeaba la Botoșani pe referendum, banii s-au dus în mare parte la membrii de partid
Se puteau căsători persoane de același sex înainte de referendum? Nu!Se pot căsători persoane de același sex după referendum? Nu!Dacă referendumul era validat se puteau căsători persoane de același sex? Nu!
Prezență de aproape 130% la referendum într-o secție din Botoșani, aproape jumătate din oameni au votat pe listele suplimentare
Chiar dacă, asemeni aproape tuturor celorlalte județe, nici Botoșani nu a atins pragul necesar validării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție, au existat totuși câteva localități în care s-a trecut cu mult peste limita de 30%.
Care referendum? S-a deschis mustăria! Muzică, dansuri și voie bună la conac - VIDEO & GALERIE FOTO
Prezența extrem de slabă la prima zi de referendum poate fi explicată printr-un boicot generalizat, dar și prin faptul că o mulțime de botoșăneni au avut tot felul de treburi.
Botoșani VOTEAZĂ? Prima zi de referendum la Botoşani pentru familia tradițională: fără tablete în secții, pragul micșorat prin… „altă întrebare”
364.460 este numărul total de alegători cu drept de vot de la nivelul județului, așadar teoretic atâția cetățeni botoșăneni sunt așteptați să treacă pe la urne sâmbătă şi duminică, zilele în care se desfășoară referendumul pentru revizuirea Constituției.
6.000 de euro al 13 – lea salariu pentru fostul preşedinte al PSD Botoşani! Îl primeşte şi dacă îşi pierde locul de muncă până la sfârşitul anului
Fostul deputat şi senator de Botoşani, Gheorghe Marcu, va primi al 13 – lea salariu chiar şi în eventualitatea în care luna viitoare va rămâne fără actualul loc de muncă. Şi aceasta ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Boicot sau nepăsare? Val de retrageri din partea președinților secțiilor de votare la referendumul pentru familie
270 de retrageri din Cluj120 de retrageri la Bihor150 de retrageri la Timiș100 de retrageri și la Arad
ÎNCERCARE: TREI parlamentari să fie târâți la Tribunal în procesul lui Florin Țurcanu, doi au scăpat și a rămas doar unul
Numele uneia dintre cele mai puternice femei din politica botoșăneană a fost rostit ieri la Tribunalul Botoșani în procesul în care Florin Țurcanu este judecat pentru fapte de corupție.
DOCUMENT Deputata Mihaela Huncă evacuată din Prefectură după ce a plecat din PSD – FOTOGALERIE
La două zile după ce şi-a oficializat plecarea din PSD, deputata Mihaela Huncă a fost somată de Prefectură să elibereze biroul pe care îl ocupa în Palatul Administrativ.
PSD-ul, gata să intre la Botoșani pe mâna lui Tincu; Andrei omul nr.2, Macaleți... paaaa
Social-democrații botoșăneni își aleg sâmbătă noua conducere în cadrul conferinței organizației municipale care are loc la un hotel din bulevardul Mihai Eminescu.
O TRAGEDIE de judeţ: Doar 5% din populaţie lucrează la privat, peste 80% din liceeni pleacă din Botoşani - Toţi copiii spun că vor să lucreze la stat
„Radiografia economică a judeţului Botoşani – oportunităţi”, aceasta este lucrarea care confirmă cu date incontestabile faptul că trăim într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării şi că timp de 28 de ani politicienii care s-au perindat pe la conducere au făcut extrem de puţine lucruri pentru ridicarea nivelului de trai.
Avocatul din Botoșani care a renunțat la client pentru că l-a MINȚIT: Singura modalitate de a-și îmbunătăți situația era de a recunoaște fapta
Situație mai rar întâlnită în instanțele de la Botoșani. Un avocat și-a lăsat baltă clientul pe care-l apăra după ce a constatat că acesta nu a relatat întregul adevăr în fața judecătorului, la audieri.
Crimă mascată de un accident? Poliţist cerut la audieri în tragedia din Centrul Vechi terminată cu invazia spitalului
Dimineață mohorâtă de toamnă, holul Tribunalului Botoșani este înțesat de oameni, cetățeni care-și caută dreptatea și avocați îmbrăcați cu robe negre. În furnicarul de oameni se regăsesc și rudele lui Vasile Gologan, botoșăneanul care este acuzat că ar fi comis una dintre cele mai șocante crime de la Botoșani.
Familii din Centrul Vechi debranșate de la apă cu excavator și jandarmi: Ne spălăm în fântânile arteziene dacă ne taie apaVIDEO & GALERIE FOTO
Pentru că au acumulat datorii la serviciile de apă și canalizare o serie de familii din municipiul Botoșani au primit aviz de întrerupere a acestui serviciu.
MĂRTURIA unei fete îngrozite care a auzit cum un om este ucis cu sulițe, topoare și furci
Zece minute au fost suficiente pentru o fată de 15 ani din Botoșani ca să trăiască probabil toată viața cu trauma unei zile de duminică.
Fotograful din crima de la Pacea va merge într-un centru de reeducare și poate fi LIBER cel mai târziu la 32 de ani
Adolescentul care a recunoscut în primă fază că a comis crima de la Pacea a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.
Ce lovitură! Prietenul lui Portariuc pregătit de PSD-işti să preia funcţia de prim-ministru după un plan în care Viorica se îmbolnăveşte
Mass-media centrală a lansat din nou informaţia că Viorica Dăncilă ar urma să fie înlocuită din funcţia de prim-ministru. Pentru a evita scandalurile ce au însoţit plecările lui Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, fosta europarlamentară ar demisiona invocând sănătatea precară.
Se coace un schimb de teren între Primărie și un privat care se termină cu un hipermarket și poate cu o parcare supraetajată – GALERIE FOTO
Municipalitatea botoșăneană poate deveni proprietară pe un teren generos care se află într-o zonă centrală a orașului. Mai exact lângă Stadionul Municipal, suprafața aparținând unei firme private.
vasiliu alexandru -vasile e un excroc,plinge puscariea dupa el,vinde masini cu acte false,mia vindut un audi a6 cu acte false,nerusinatul,masina sa cumparat pentru parohie ,enoriasii il blastama ,el no sa ajunga bine,multi oameni pling din urma lui
13 octombrie 2015, 16:36
Pocaitul care face reclamatii este singurul din zona .Are 5 copii si nu 6,si sper sa nu i semene lui ca nu e SANATOS.Se cearta cu toata lumea si nu incape de nimeni de prin preajma.Intr-un cuvant e bolnav psihic,asa ca nu l bagati in seama!!!.Domnul cu spalatoria nu deranjeaza,Deranjeaza Pocaitul PE TOATA LUMEA !sa ti fie rusine!El are pamant in plus si nu plateste impozit ptr ca e HOT si se tine de reclamatii!!!
28 august 2015, 19:48
Un pic de atenție, dacă se verifică cu mare băgare de seamă, se poate constata că altcineva e în spatele afacerii, Chetroi de unde asa mare afacerist, de unde a avut bani ca să deschidă o afacere?
27 august 2015, 15:13
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți de acord cu eliminarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii?
Da
Parțial
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Sunt oameni aici care mai bine mor de foame decât să ceară ajutor social. Este un soi de mândrie a omului de aici, din nord. Dar este şi obişnuinţa. Este o zonă cu ierni grele, cu vânturi puternice, cu inundaţii. Aici, dacă nu ...
zenda.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6677 lei
USD
Dolarul SUA
4.0341 lei
CHF
Francul elveţian
4.0786 lei
GBP
Lira sterlină
5.3242 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5984 lei
XAU
Gramul de aur
159.3098 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2369 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4484 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8739 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1090 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6256 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.5 o C
Dorohoi
13 o C
Bucecea
11.5 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
15 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.