Știrea zilei
Spălătorie auto de coșmar pentru o familie cu șase copii: Vin fete noaptea și fac chefuri & nu pot să stau cu geamurile deschiseVIDEO & GALERIE FOTO

O spălătorie auto de la periferia municipiului Botoșani s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru o familie cu șase copii care locuiește în apropiere. Oamenii au casă chiar peste drum de respectiva firmă și au ajuns la disperare din cauza zgomotului.

Odihna ar fi imposibilă în camerele orientate spre spălătorie

”Este un huruit, un zumzet permanent, nu pot să stau cu geamurile deschise”, își spune oful Cristian Pintilie, capul familiei care locuiește pe strada Tudor Vladimirescu.
Acesta susține că, deși spălătoria auto are afișat un program de funcționare de la 8:00 la 19:00, în realitate pe la 7 își începe deja activitatea, care continuă și după șapte seara. La sfârșit de săptămână nu s-ar schimba ceva, programul fiind același.
”Duminică la amiază, dacă vrei să te odihnești, trebuie să mergi în camerele din spate. Îmi pun muzică, îmi pun ceva ca să nu mai aud. Și mai sunt și impertinenți”, arată Cristian Pintilie.
Potrivit acestuia, recent agentul economic care operează spălătoria a achiziționat un aspirator auto nou ce produce un zgomot mai ridicat, care îi este tot mai greu de suportat. Și asta n-ar fi tot. Omul se plânge că locația este folosită și pentru tot felul de învârteli cu automobile, deoarece se tot aduc mașini pe platformă, iar uneori ar deveni și gazdă pentru... petreceri: ”Vin fete noaptea și fac chefuri”.

Plângeri peste plângeri, fără prea mari rezultate

Bărbatul a depus plângeri la mai multe instituții, însă n-ar fi luat tocmai în serios. La Garda de Mediu ar fi fost întrebat dacă nu-l deranjează și camioanele care trec pe strada, iar la Primăria Botoșani a făcut o sesizare pe 20 iulie la care a primit răspuns abia pe 26 august, în afara termenului limită de 30 de zile prevăzut de lege. Municipalitatea a redirecționat adresa spre Poliția Locală, care a constatat altceva: proprietarul a executat fără a deține autorizație de construcție lucrări de extindere a spălătoriei pe o structură metalică, fapt pentru care proprietarul Ilie Chiriac a fost amendat și s-a dispus intrarea în legalitatea, adică întocmirea unui PUD care să fie aprobat de Consiliu Local. Dacă normele urbanistice nu permit așa ceva, lucrările efectuate ilegale ar urma să fie dezafectate.
”Pentru nivelul zgomotului am făcut adresă către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement. Urmează zilele acestea să primim răspunsul și să-l trimitem d-lui care a făcut sesizarea”, afirma marți viceprimarul Cosmin Andrei.

Unul primește amendă, altul lucrează în realitate

Povestea spălătoriei de pe strada Tudor Vladimirescu nu este însă chiar una simplă. Proprietarul spațiului, Ilie Chiriac, cel care a și fost amendat, a tot închiriat de-a lungul timpului obiectivul la diverse firme. De prin februarie a ajuns la Întreprinderea Individuală Vasile-Alexandru Vasiliu, cunoscut drept ”Chetroi”, astfel încât și spălătoria auto a devenit ”La Chetroi”. El susține că la mijloc nu este altceva decât o dorință de răzbunare a vecinului.
”El vrea să facă orice ca să mă desființeze. Când s-a mutat el aici, era deja spălătorie. Poate că ar trebui să spună el cum a dărâmat vechea casă și și-a ridicat alta fără autorizație și a intrat în curtea vecinului”, declară Alexandru Vasiliu.

La Mediu nivelul de zgomot e OK

Acesta a prezentat și un raport întocmit după un control efectual de Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani în care se menționează că, ”se înregistrează valori care se regăsesc sub 65 db (A) care este limita pentru incinta industrială. În concluzie, se constată că nivelul de zgomot generat de II Vasile-Alexandru Vasiliu nu depășește limitele în vigoare”.
”Este un aspirator auto ca toate celelalte aspiratoare auto. Cred că ăla pe care îl folosește el în casă se adue mai tare decât ăsta”, spune Alexandru Vasiliu.
Între timp, Cristian Pintilie ar fi descoperit însă o altă problemă: la adresa la care funcționează spălătoria auto La Chetroi nu ar exista contract de furnizare a apei înregistrat la SC Nova Apaserv SA. Și ar mai fi o problemă: când nu sunt mașini, se spală covoare, așa că treabă este mai mereu.
Sergiu BĂLĂȘCĂU

 

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:13906:Haos în spălătorii şi vulcanizări – AFLĂ ce sancţiuni au aplicat inspectorii muncii]]

 

Șeful unui post de Poliție de la Botoșani și ajutorul lui surprinși la bere, în uniforma de serviciu, cu niște amici
Acuze extrem de grave la adresa unor angajați MAI din Botoșani.
Se întâmplă la Botoşani: director dat afară după ce a plătit datorii de 32 milioane de lei şi a adus unitatea pe plus
Performanţa managerială înseamnă nimic la Botoşani când vorbim de instituţiile statului care sunt conduse de oameni ce nu au culoarea politică adecvată. Iar ultima dovadă este ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Botoşani.
Turul ciclist al României NU mai trece prin Botoșani 
După o pauză de cinci ani de zile în care acest eveniment sportiv nu a fost organizat, Federația Română de Ciclism (FRC) revine cu un nou tur ciclist. 
APLICAȚIE pregătită la Botoșani pentru identificarea prin telefon a locurilor de parcare libere
Botoșănenii care întâmpină greutăți să parcheze când merg în vizită în alte cartiere sau vor să folosească unele locuri de parcare din zona în care locuiesc, mereu ocupate gratuit de altcineva, ar putea să o facă în mod facil.
Se sparge Serviciul de Permise! Angajații își vor pierde gradele și vor avea cu totul alți șefi
Modificări radicale în ceea ce privește una dintre cele mai aglomerate structuri de la Botoșani unde zilnic afluxul de persoane este unul ridicat.
LOVITURĂ în statul român: Tot mai mulți botoșăneni REFUZĂ să mai contribuie pentru pensii și sănătate
Cum este posibil ca după 35 de ani de muncă să ajungi să încerci să trăiești cu o pensie de 860 de lei? Sau cât de normal este să contribui ani de zile la rând la sistemul de asigurări de sănătate și când te îmbolnăvești să fii nevoit să ajungi tot în sistemul privat?
TOȚI directorii de deconcentrate de la Botoșani își vor pierde funcțiile!
Funcțiile tuturor directorilor instituțiilor publice deconcentrate de la Botoșani (și nu numai) vor fi în aer.
SEDIU modern pentru una dintre cele mai aglomerate instituții de la Botoșani – FOTOGALERIE
În urma mai multor demersuri întreprinse la nivel instituțional, botoșănenii vor avea acces la unele servicii publice, în condiții civilizate.
S-a vândut ”Televiziunea Botoșănenilor”! Un cunoscut om de afaceri a preluat postul TV
La 11 ani și jumătate de la prima zi de emisie, ”televiziunea botoșănenilor” și-a schimbat din nou proprietarul.
Cumpărături la Carrefour și concedii cu mașina unității, ploaie de sesizări pentru „omul de talia lui Ronaldo în fotbal” – FOTOGALERIE
Puzderie de sesizări la adresa unui director botoșănean care este acuzat că folosește în interes personal mașina unității.
PREMIERĂ la Botoșani: Primul taxi electric scos pe străzi, arată bine de tot și este silențios – FOTOGALERIE & VIDEO
Municipiul reședință de județ mai face un pas spre civilizația care se regăsește preponderent în marile orașe ale țării. Pe străzile din orașul Botoșani apare primul taximetru electric.
Mireasă părăsită cu o zi înaintea nunții, mirele s-a speriat și a fugit
O nuntă de vis s-a terminat într-un mod dureros pentru o tânără fată din Botoșani.
Cu nevasta sau cu…? Funcţionarii de la „Drumuri” prinşi vara la perfecţionare cu „însoţitoare”
Curtea de Conturi a României a descoperit că Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) a decontat cheltuieli cu o deplasare pentru salariaţi din afara instituţiei.
Domn’ Costică a sacrificat un manager care a plătit datorii de peste 6 milioane pentru o doctoriţă care a luat 3 şi ceva la ultimul examen pentru director
În raportul de activitate pe care l-a depus la jumătatea mandatului, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani nu face referire strict doar la instituţia pe care o conduce, ci şi la cele subordonate.
Lecție de răzbunare sexuală la Girl Up! Scandal cu o tabără exclusiv pentru fete, Inspectoratul pune şcolile în gardă: Mare atenţie
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani a trimis marţi o adresă unităţilor de învăţământ preuniversitar cu privire la organizarea unei tabere mai… aparte în judeţul Covasna.
Şut în… FC Botoşani - datorii, ameninţări şi… stadioane: L-a executat pe Cornel Șfaițer, dar nu vreau să fiu următorul pe lista lui / Tot ameninţări că o să fiu executat
Disputele pe seama utilizării bazelor sportive de către FC Botoşani s-au amplificat după ce luni dimineaţă jucătorilor nu li s-a permis accesul la stadionul „Mecanex”, iar conducerea clubului a făcut public incidentul.
TRAGEDIE în fotbal: Un mare fost jucător de la Botoşani a plecat la ceruri, doi băieți i-au dus visul mai departe
Fotbalul botoşănean s-a despărţit de unul dintre cei mai mari jucători ai săi. Luni dimineaţă a încetat din viaţă în propria casă.
Unul dintre cei mai bogați politicieni botoșăneni continuă să fie… bogat
De aproximativ cinci ani de zile, un fost politician de la Botoșani pare să trăiască visul majorității românilor.
Un botoșănean și-a construit casă cu tot cu gard pe domeniul public și a înfundat canalizarea orașului – FOTO
Probabil dacă nu ar fi fost ziua de 28 iunie 2018, acest botoșănean ar fi trecut neobservat de oamenii legii.
starshiners.ro%20
FĂRĂ PRECEDENT: Director ținut cu forța în funcție, vrea să plece dar nu-i dau voie șefii cei mari
Situație fără precedent la Botoșani: Un director cu un salariu de peste 10.000 de lei nu poate să-și părăsească funcția deoarece nu i se permite o revocare a contractului de mandat.
vasiliu alexandru -vasile e un excroc,plinge puscariea dupa el,vinde masini cu acte false,mia vindut un audi a6 cu acte false,nerusinatul,masina sa cumparat pentru parohie ,enoriasii il blastama ,el no sa ajunga bine,multi oameni pling din urma lui
13 octombrie 2015, 16:36
Pocaitul care face reclamatii este singurul din zona .Are 5 copii si nu 6,si sper sa nu i semene lui ca nu e SANATOS.Se cearta cu toata lumea si nu incape de nimeni de prin preajma.Intr-un cuvant e bolnav psihic,asa ca nu l bagati in seama!!!.Domnul cu spalatoria nu deranjeaza,Deranjeaza Pocaitul PE TOATA LUMEA !sa ti fie rusine!El are pamant in plus si nu plateste impozit ptr ca e HOT si se tine de reclamatii!!!
28 august 2015, 19:48
Un pic de atenție, dacă se verifică cu mare băgare de seamă, se poate constata că altcineva e în spatele afacerii, Chetroi de unde asa mare afacerist, de unde a avut bani ca să deschidă o afacere?
27 august 2015, 15:13
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cum vedeți FC Botoșani?
Ca pe o echipă a orașului, a județului
Ca pe o afacere personală a unui om care dorește să facă profit
Nici una, nici alta
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”M-a sunat într-o seară: «Bă Valeriule, mie-mi place de băiatul ăsta». «Bă Gigi, ce să faci cu el?!». «Mie-mi place, vreau să vorbești cu băiatul să încep să discutăm transferul la Steaua»”, Valeriu Iftime, preș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6483 lei
USD
Dolarul SUA
4.0737 lei
CHF
Francul elveţian
4.0891 lei
GBP
Lira sterlină
5.1896 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6815 lei
XAU
Gramul de aur
155.6363 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2447 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4353 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9775 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1168 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6232 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.7 o C
Dorohoi
24 o C
Bucecea
22.7 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
24 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.