Știrea zilei
Spălătorie auto de coșmar pentru o familie cu șase copii: Vin fete noaptea și fac chefuri & nu pot să stau cu geamurile deschiseVIDEO & GALERIE FOTO

O spălătorie auto de la periferia municipiului Botoșani s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru o familie cu șase copii care locuiește în apropiere. Oamenii au casă chiar peste drum de respectiva firmă și au ajuns la disperare din cauza zgomotului.

Odihna ar fi imposibilă în camerele orientate spre spălătorie

”Este un huruit, un zumzet permanent, nu pot să stau cu geamurile deschise”, își spune oful Cristian Pintilie, capul familiei care locuiește pe strada Tudor Vladimirescu.
Acesta susține că, deși spălătoria auto are afișat un program de funcționare de la 8:00 la 19:00, în realitate pe la 7 își începe deja activitatea, care continuă și după șapte seara. La sfârșit de săptămână nu s-ar schimba ceva, programul fiind același.
”Duminică la amiază, dacă vrei să te odihnești, trebuie să mergi în camerele din spate. Îmi pun muzică, îmi pun ceva ca să nu mai aud. Și mai sunt și impertinenți”, arată Cristian Pintilie.
Potrivit acestuia, recent agentul economic care operează spălătoria a achiziționat un aspirator auto nou ce produce un zgomot mai ridicat, care îi este tot mai greu de suportat. Și asta n-ar fi tot. Omul se plânge că locația este folosită și pentru tot felul de învârteli cu automobile, deoarece se tot aduc mașini pe platformă, iar uneori ar deveni și gazdă pentru... petreceri: ”Vin fete noaptea și fac chefuri”.

Plângeri peste plângeri, fără prea mari rezultate

Bărbatul a depus plângeri la mai multe instituții, însă n-ar fi luat tocmai în serios. La Garda de Mediu ar fi fost întrebat dacă nu-l deranjează și camioanele care trec pe strada, iar la Primăria Botoșani a făcut o sesizare pe 20 iulie la care a primit răspuns abia pe 26 august, în afara termenului limită de 30 de zile prevăzut de lege. Municipalitatea a redirecționat adresa spre Poliția Locală, care a constatat altceva: proprietarul a executat fără a deține autorizație de construcție lucrări de extindere a spălătoriei pe o structură metalică, fapt pentru care proprietarul Ilie Chiriac a fost amendat și s-a dispus intrarea în legalitatea, adică întocmirea unui PUD care să fie aprobat de Consiliu Local. Dacă normele urbanistice nu permit așa ceva, lucrările efectuate ilegale ar urma să fie dezafectate.
”Pentru nivelul zgomotului am făcut adresă către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement. Urmează zilele acestea să primim răspunsul și să-l trimitem d-lui care a făcut sesizarea”, afirma marți viceprimarul Cosmin Andrei.

Unul primește amendă, altul lucrează în realitate

Povestea spălătoriei de pe strada Tudor Vladimirescu nu este însă chiar una simplă. Proprietarul spațiului, Ilie Chiriac, cel care a și fost amendat, a tot închiriat de-a lungul timpului obiectivul la diverse firme. De prin februarie a ajuns la Întreprinderea Individuală Vasile-Alexandru Vasiliu, cunoscut drept ”Chetroi”, astfel încât și spălătoria auto a devenit ”La Chetroi”. El susține că la mijloc nu este altceva decât o dorință de răzbunare a vecinului.
”El vrea să facă orice ca să mă desființeze. Când s-a mutat el aici, era deja spălătorie. Poate că ar trebui să spună el cum a dărâmat vechea casă și și-a ridicat alta fără autorizație și a intrat în curtea vecinului”, declară Alexandru Vasiliu.

La Mediu nivelul de zgomot e OK

Acesta a prezentat și un raport întocmit după un control efectual de Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani în care se menționează că, ”se înregistrează valori care se regăsesc sub 65 db (A) care este limita pentru incinta industrială. În concluzie, se constată că nivelul de zgomot generat de II Vasile-Alexandru Vasiliu nu depășește limitele în vigoare”.
”Este un aspirator auto ca toate celelalte aspiratoare auto. Cred că ăla pe care îl folosește el în casă se adue mai tare decât ăsta”, spune Alexandru Vasiliu.
Între timp, Cristian Pintilie ar fi descoperit însă o altă problemă: la adresa la care funcționează spălătoria auto La Chetroi nu ar exista contract de furnizare a apei înregistrat la SC Nova Apaserv SA. Și ar mai fi o problemă: când nu sunt mașini, se spală covoare, așa că treabă este mai mereu.
Sergiu BĂLĂȘCĂU

 

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:13906:Haos în spălătorii şi vulcanizări – AFLĂ ce sancţiuni au aplicat inspectorii muncii]]

 

DOCUMENT UNICAT: Trei PSD-iști au semnat cu mână lor că NU vor să fie șefi la o unitate de stat

Unii pun steaguri, alții lipesc afișe, o bună parte achită cotizații mai mult sau mai puțin oficiale, sunt care își folosesc și tot arsenalul de lingușeli, totul pentru ca, în final, să dobândească o funcție de conducere pe la o unitate a statului.

Cursă de mașini terminată cu un accident violent la ieșirea din oraș, tinerii aveau viteze amețitoare - FOTOGALERIE

O cursă nelegală de mașini s-a terminat nefericit pentru participanți. S-a întâmplat noaptea trecută la ieșirea din Botoșani spre Suceava.

Încă un jurist! S-a schimbat şeful cel mare de la „Apă”

Operatorul licenţiat de apă şi canalizare al judeţului are de marți un nou şef. Şi aceasta după două retrageri succesive ale preşedinţilor consiliului de administraţie.

A ieşit duhoarea la suprafaţă! Prefectul trânteşte hotărârea PSD-iştilor prin care acaparau firma de salubrizare a oraşului

Social-democraţii trimişi de botoşăneni în Consiliul Local să le reprezinte interesele au călcat legea în picioare. O spune chiar prefectul Dan Şlincu, ajuns în funcţie tocmai cu sprijinul PSD-iştilor.

O femeie vrea bani de la fostul soţ fiindcă i-a intrat în casă – CE a vrut bărbatul să-i facă 

Certurile s-au ținut lanț într-o familie din județul Botoșani şi au continuat chiar și după divorț. S-a întâmplat în comuna Trușești, unde un bărbat ar fi intrat în curtea fostei soții cu chef de ceartă.

Armata PSD-istă a luat drumul capitalei cu apă, „adidaşi”, „minijup”, pantaloni scurţi şi multe pancarte: Jos statul paralel! VIDEO & GALERIE FOTO

Nici măcar în noaptea alegerilor, cea mai importantă pentru orice partid, n-a fost atâta vânzoleală la PSD Botoşani ca sâmbătă dimineaţă. Mitingul organizat de partid la Bucureşti a presupus o mobilizare pe măsură şi în cel mai nordic judeţ al Moldovei.

Macaleţi resuscitează judeţul cu Dex-ul în mână: răspuns ”la mișto” pentru o problemă de 10 milioane de euro

La aproape doi ani de la preluarea conducerii de către tripleta Macaleţi – Birta – Toma, Consiliul Judeţean nu a derulat încă nici un singur nou proiect de amploare, la care să fi început lucrările propriu-zise, însă şeful cel mare este plin de glume şi ironii.

Şedinţă violentă la marginea urbei, primarul s-a încăierat cu un consilier, altuia i s-a făcut rău şi a fugit: Urla, înjura, am vrut să sun la 112

Două proiecte de hotărâre de Consiliu Local care au ajuns mai târziu la mapa aleşilor au generat un scandal monstru la şedinţa ordinară care a avut loc la sfârşitul lunii precedente.

Un soţ de 54.000 de euro! Atât cere o femeie după dispariţia tragică a bărbatului: Am rămas singură cu trei copii

Un caz șocant a avut loc la Botoșani pe la începutul anului 2018: un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost ucis cu bestialitate de patru botoșăneni. Acum soția acestuia cere despăgubiri în valoare de 250.000 de lei, deși pierderea soțului este de înlocuit.

loading...
E oficial: am avut junglă în Centrul Vechi - muzică, dansuri, discotecă la statuie, spre miezul nopții - VIDEO & GALERIE FOTO

Uitați de băiețașul care arăta degetul mijlociu urcat pe o mașină a Poliției Locale! Uitați și de cetățenii care călcau în picioare coroanele depuse în memoria eroilor Primului Război Mondial! Uitați și de altele asemenea întrucât Centrul Vechi a mai bifat o premieră.

Festivalul fantomă din centru s-a terminat cu fluierături, huiduieli și o mega țeapă desprinsă parcă de pe litoral - VIDEO & GALERIE FOTO

Început abscons vineri, festivalul din Centrul Vechi s-a încheiat duminică în huiduieli și fluierături. Și aceasta după ce artistul care ar fi trebuit să finalizeze manifestarea nu a mai apărut în fața publicului, iar oamenii au fost trimiși acasă.

Festival ”fantomă” în Centrul Vechi: program secret, oameni puțini, au apărut... ”Sânzienele”– GALERIE FOTO & VIDEO

Zilele acestea se află în plină desfășurare la Botoșani un turneu național muzical intitulat „România în sărbătoare”.

Ăsta cadou de Ziua Copilului! Poliţiştii au arătat elevilor cum prind adulţii care iau mită – VIDEO & GALERIE FOTO

A fost zarvă mare joi, începând cu ora 11:00, în Piaţa Revoluţiei. Acolo au descins „mascaţii” şi alte forţe de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Piadina cu bucluc: Fast-food unicat pe pietonal „mâncat” de pensionarii de la bloc - FOTOGALERIE

O nouă investiţie în zona centrală a oraşului, aceeaşi poveste: omul de afaceri care a pornit-o are mari probleme cu locatarii din zonă, care încearcă să îl blocheze.

loading...
Aproape 1 milion de euro profit la ”Apă”, se pregătește o nouă scumpire; BONUS - Noi încasări din apa de ploaie

Avem, n-avem apă, plouă, nu plouă, operatorul licențiat de apă și canalizare face bani frumoși pe spatele botoșănenilor. Sau cel puțin asta reiese din datele financiare aferente anului precedent.

Un botoșănean își terorizează vecinii, n-au voie să vorbească în casă sau să folosească uscător de păr : I-a băgat mâna în gât FOTOGALERIE

Locuitorii unui bloc de pe Aleea Griviței nr 3 stau cu frica-n sân din cauza unui vecin care mereu caută scandal.

Personalitate dublă la adolescentul fotograf de la Pacea? Refuză dialogul cu familia lui, trecere bruscă de la sânge rece, la lacrimi

Continuă să apară noi și noi informații în cazul anchetei privitoare la crima de la Pacea care a implicat doi tineri.

Seara raliurilor! Mașină răsturnată în Centrul Vechi în toiul nopții – FOTOGALERIE &VIDEO

După BMW-ul care s-a oprit într-o scară de bloc de pe strada Ion Pillat, un alt accident s-a petrecut la distanță de câteva ore.

 

În sfârșit! Constructorii PĂRĂSESC parcul Cornișa, data inaugurării ținută în suspans

În iunie 2016 potrivit fostului primar Ovidiu Portariuc, Parcul de Agrement Cornișa era gata. Au trecut încă doi ani și acest complex despre care s-a vorbit mult la Botoșani încă este parțial nefuncțional.

starshiners.ro%20
Culmea sfidării: Botoşăneanul din Guvern anunţă autostradă în Teleorman după uriaşul protest al şoferilor din Moldova

Prima reacţie a unui oficial guvernamental după cel mai mare miting auto organizat vreodată în România poate fi catalogată drept o sfidare la adresa sutelor de şoferi care au protestat pe sute de kilometri distanţă. Dar nu numai a lor.

vasiliu alexandru -vasile e un excroc,plinge puscariea dupa el,vinde masini cu acte false,mia vindut un audi a6 cu acte false,nerusinatul,masina sa cumparat pentru parohie ,enoriasii il blastama ,el no sa ajunga bine,multi oameni pling din urma lui
13 octombrie 2015, 16:36
Pocaitul care face reclamatii este singurul din zona .Are 5 copii si nu 6,si sper sa nu i semene lui ca nu e SANATOS.Se cearta cu toata lumea si nu incape de nimeni de prin preajma.Intr-un cuvant e bolnav psihic,asa ca nu l bagati in seama!!!.Domnul cu spalatoria nu deranjeaza,Deranjeaza Pocaitul PE TOATA LUMEA !sa ti fie rusine!El are pamant in plus si nu plateste impozit ptr ca e HOT si se tine de reclamatii!!!
28 august 2015, 19:48
Un pic de atenție, dacă se verifică cu mare băgare de seamă, se poate constata că altcineva e în spatele afacerii, Chetroi de unde asa mare afacerist, de unde a avut bani ca să deschidă o afacere?
27 august 2015, 15:13
astratex.ro
loading...
loading...
starshiners.ro%20
Sondaj
La doi ani de la alegerile locale cum caracterizați activitatea primarului municipiului Botoșani, Cătălin Flutur?
Foarte bună
Bună
Nici bună, nici rea
Rea
Foarte rea
Declaraţia zilei
„Aș vrea să folosesc acest prilej pentru a face câteva propuneri dlui primar cu rugămintea că dacă o să poată și sunt convins că se va putea, să ajute colectivul de pensionari. E vorba de exemplu de o cameră mortuară, o cas ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6660 lei
USD
Dolarul SUA
4.0348 lei
CHF
Francul elveţian
4.0467 lei
GBP
Lira sterlină
5.3083 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6638 lei
XAU
Gramul de aur
165.0626 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2398 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4443 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9802 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0328 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1806 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6261 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22 o C
Dorohoi
22 o C
Bucecea
22 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
22 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.