Știrea zilei
Scandal național cu evaluarea directorilor de la „Pensii”, la Botoșani ”Casa” trebuie să își mai pună zăbrele că accesul oricum este ca la închisoare – FOTOGALERIE

Directorii instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Muncii condus de botoșăneanca Raluca Turcan se pregătesc de evaluarea activității anuale, un bun prilej de debarasare de cei care nu corespund. Din punct de vedere politic, evident, nu neapărat al modului în care au știut sau au dorit să gestioneze relația cu cetățenii, în vremuri de criză sanitară.

Pentru această evaluare se pregătesc, alături de omologii din întreaga țară, și cei trei directori de la Casa Județeană de Pensii (CJP) Botoșani, una dintre multele instituții publice în fața căreia oamenii stau afară, în frig, și așteaptă să fie primiți în interior.

 

În primă fază s-ar fi decis ca această evaluare să fie desfășurată la Olănești, însă jumătate dintre directorii caselor de pensii din țară s-ar fi opus din cauza fricii de coronavirus. Ca atare, ultima adresă, remisă joi, indică faptul că toți directorii vor fi evaluați în sistem online.

 

Practic, o comisie din cadrul Casei Naționale de Pensii urmează să evalueze activitatea pe anul precedent a directorilor instituțiilor subordonate, pe partea de îndeplinire a indicatorilor de performanță și care pot fi identificați în sistemul electronic al caselor de pensii.

 

Șefa de la Pensii s-a îmbolnăvit înainte de evaluare

 

Ghinion, la Casa de Pensii Botoșani, directorul Cristina Anton se află în concediu medical de la începutul săptămânii în curs, iar evaluarea va fi posibilă doar dacă starea sa de sănătate îi va permite acest lucru.

 

Am încercat să o contactăm telefonic, dar nu a răspuns.

 

Joi, 18 martie 2021, la serviciu se aflau doar cei doi adjuncți, Ioan Buzilă și Narcis Drețcanu. Accesul în biroul celor doi șefi s-a transformat într-o misiune de luptă. Iar asta grație unui paznic postat la intrare, care restricționa accesul oricui în interior.

 

 

Presa, mai ales, interzisă în Casa de Pensii

 

Inclusiv a jurnaliștilor. „Din cauza pandemiei, este interzis să urcați la etajele instituției”, ni s-a transmis sec și autoritar.

 

Când am încercat să explicăm că totuși Casa de Pensii este o instituție PUBLICĂ, reacția a fost aceeași. Am insistat accentuând faptul că jurnaliștii, potrivit Legii 544/2001, au acces în instituțiile publice: ”Mai ales pentru presă este interzis”, a fost răspunsul paznicului de la ușă.

 

Într-un final a fost nevoie de apelarea telefonică a unuia dintre directorii adjuncți care a coborât la intrare pentru a permite accesul reporterului de la Botoșăneanul.

 

Iar reacțiile au urmat și ulterior, la unul dintre etajele instituției, unde o funcționară s-a arătat deranjată de prezența presei: „Nu ar trebui să fiți aici, nu aveți voie”.

 

S-a scurtat și programul cu publicul 

 

La ora 13:50, un cetățean care avea probabil treburi la această instituție a încercat să intre, însă ușa era deja încuiată. Același paznic a apărut pentru a-l informa că instituția s-a închis deja, indicându-i programul afișat la intrare, alături de o sumedenie de alte afișe în care erau numere de telefon pentru botoșăneni, în vederea apelării funcționarilor care i-ar putea ajuta. 

 

Iar asta în condițiile în care înainte de pandemie programul cu publicul era până la 16:00 sau 16:30. 

 

Toate aceste lucruri, total anormale într-o țară care se vrea una democratică și cu un sistem de lucru transparent și total la dispoziția cetățenilor, se întâmplă sub larga umbrelă a pandemiei în care am intrat de un an. Cel mai mult profită de restricțiile cauzate de virus funcționarii din instituții, care se baricadează în birouri fără a mai fi „deranjați” de cetățeni sau presă. Și fără grija că ar putea fi luați la întrebări.

 

De altfel, inclusiv ministrul Muncii, Raluca Turcan, a interzis accesul presei la vizitele sale prin instituțiile botoșănene din subordine, acolo unde s-a deplasat cu o cohortă de șefi de la București și Botoșani și unde a renunțat la distanțarea socială, confirmând ceea ce spunea și paznicul: ”Mai ales pentru presă este interzis”.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Un fost profesor își așteaptă pensia de 100 de zile, Raluca Turcan: La nivelul județului Botoșani avem zero întârzieri
Instituția de la Botoșani „blestemată” cu directori care stau în concedii cu lunile! Unul l-a pârât pe celălalt până a ajuns să-i preia „modelul”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Căldura se ieftinește și nu prea: Populația plătește la fel, firmele trebuie să dea chiar mai mult - S-a schimbat... filozofia
Propunerile sunt înaintate dezbaterii consilierilor locali care se întrunesc astăzi în ședință ordinară.
PREGĂTIRI pentru Ziua României: De la măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste până la schimbarea zonei de împărțit fasole – VIDEO & GALERIE FOTO
Prefectul Sorin Cornilă a convocat șefii structurilor polițienești și militare pentru pregătirea manifestațiilor care vor avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. A cerut o atenție deosebită la accesul botoșănenilor în zona Centrului Vechi, cu restricții la un nivel cât mai scăzut.
PREMIERĂ în administrație: Un viceprimar și-a dat DEMISIA pentru că și-a dezamăgit electoratul: Nu am venit în politică pentru indemnizațieGALERIE FOTO
Este probabil un caz unic în administrația publică locală.Un ales și-a depus demisia și a explicat că a făcut asta pentru că nu era lăsat să muncească pentru comunitate.
Primarul, vizită neanunțată la instituția condusă de directorul fără birou: Am avut altă abordare în acest mandat VIDEO & GALERIE FOTO
În mai anul acesta erau publicate o serie de fotografii din care reieșeau condițiile infecte în care erau nevoiți să lucreze artiștii.
Biserica și oamenii ei: Preotul din Botoșani care slujește de 50 de ani în Sfântul Altar
Rugăciune, milostenie, bucurie creștină și recunoștință. Începând din această seară, o importantă biserică din municipiul Botoșani își cinstește hramul. Iar creștinii sunt așteptați, astăzi, și la pelerinajul cu sfinte moaște. 
Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO
Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.
Directoarea a trecut la liberali acolo unde este soțul dânsei. Așa fac smecherii unul într-un partid și celălalt în alt partid. Sunt pe funcții oricare ar fi guvernarea pentru ca se susțin. Caracterul ambilor este josnic. Păcat că liberalii nu au găsit sau nu au vrut să găsească un om competent în rândul celor din partid. Sunt oameni buni și printre liberali sau poate,, doamna,, a plătit deja această funcție. De asta liberalii la Botoșani nu iau mai mult de 20 de procente, pentru că se faultează între ei. Păcat!
19 martie 2021, 07:58
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
2 decembrie 2022
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.8 o C
Dorohoi
-1.5 o C
Bucecea
-1.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.5 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.