Știrea zilei
Scandal cu STATUL: Un botoșănean vrea despăgubiri după ce s-a trezit cu ditamai șantierul pe terenul lui : A pus rahatul ăla de mașină în drumVIDEO cameră ascunsă & GALERIE FOTO

Lucrurile-s simple. Statul a început o lucrare de consolidare a unui drum național. Fără o vorbuliță, a făcut organizare de șantier și s-a apucat să sape pe un teren privat, proprietate care aparține unui botoșănean. Cel din urmă-și ia Adio de la a mai construi ceva acolo. Iar dragul stat spune că dacă nu ar fi intervenit cu promptitudine, dragul județ oricum uitat la București, ar fi rămas total izolat.

Șantier pe pământul omului

Dragoș Alexandru și-a cumpărat mai multe loturi de teren care totalizează undeva la 10.000 de metri pătrați pe raza comunei Bălușeni, lângă DN Botoșani – Tg. Frumos, cu intenția de a construi un depozit. Pe unul dintre ele, situat exact lângă drumul național, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), prin Direcția Regională de la Iași a deschis obiectivul de investiții ”Consolidare versant pe DN 28 B km 63+800+64+200” prin care se dorește consolidarea versantului cu pericol de prăbușire. Licitația a fost câștigată de firma SC Max Proroute SRL, iar proiectant a fost SC Proexrom SRL. Până aici toate bune, lucrarea fiind vitală pentru județul Botoșani care risca să rămână izolat de restul țării în cazul în care alunecările de teren ar fi dus la surparea drumului.

Tulburare de posesie și ... Victor Ponta

Muncitorii constructorului au pătruns însă pe proprietatea privată a botoșăneanului, fără ca proprietarul să fie înștiințat sau invitat la negocieri privitoare la o eventuală expropriere. A încercat singur să-i fugărească pe intruși însă s-a lovit de eșec. Tot ce-a putut face a fost să-și lase mașina parcată pe terenul lui, pentru a opri intrarea utilajelor. Din nou, eșec. Astfel că misiunea a fost preluată de SC Credit Recovery Financial Consulting SRL, prin jurist Cezar Nicuță, care ar urma să facă demersurile legale în această situație dar și o plângere penală pentru tulburare de posesie.
Marți, 13 mai 2015, reporterii Botoșăneanul au mers în zonă. ”Ziua bună” la muncitori și mai departe am încercat să găsim pe cineva de la Secția Drumuri Naționale sau un șef de șantier. ”Mai așteptați că trebuie să apară”, spune unul dintre muncitori. ”Mai ales că aici, vine azi prim-ministrul”. – Victor Ponta??, întreb. „Da, da, vine să ne verifice”, mai spune omul convins că vede una dintre cele mai importante cravate din România.

Ce este invazia unui teritoriu?!

Mai încolo, un inginer atoateștiutor și care spune că nu are nici o legătură cu șantierul de pe proprietatea privată, ci un alt coleg, cu burta mai mare decât el. Plin de sine însă, oferă o lecție gratuită cu privire la o limită de siguranță, pe care botoșăneanul proprietar de teren trebuie s-o cedeze statului. Chiar dacă la măsurătoarea legalizată de-un notar, îi aparține.
 „Invazia în teritoriul propriu dincolo de limita cu drumul național se produce numai în trei locuri, pe un diametru de cinci metri. Îi pune un tub dar mult mai mare, în trei locuri. Asta ar fi discuția…restul că-i intră și-i calcă cât se lucrează, acelea ar putea fi…dar de la o cerere de asta așa…discuția despre așa zisa despăgubire se referă numai la cât ocupă acele tuburi”, spune cel care se recomandă inginer Dorneanu.
Cât despre proprietar: ”L-a așteptat o săptămână și nu a venit…când a venit, a pus rahatul ăla de mașină în drum. A vorbit cu el să vină să se înțeleagă dar el știind că a cerut, ce a cerut…”.
Ce a cerut? 3,5 euro/mp, prețul stabilit de piața imobiliară pentru zona despre care facem vorbire.


L-am contactat pe Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași și care se afla tocmai în Republica Moldova.
„Noi acolo suntem în zona de protecție. Eu o să trimit acolo o comisie care să vadă care e treaba. Este acea zonă de protecție, pe dlui l-a împroprietărit Primăria fără să țină cont de zona de protecție de 22 de metri. El a cumpărat recent (fals, în 2008 n.r.), a înțeles că acolo vom face lucrări și prima dată a cerut vreo 500 de milioane, acum cere să-i fac un acces din drum. Ceea ce nu am eu cum să-i fac, fără o documentație și să vedem dacă se poate face, astfel este pericol de siguranță a circulației”, a declarat Ovidiu Laicu.
Și a concluzionat situația de fapt: ”Acolo dacă noi interveneam legătura cu Iașiul prin Târgul Frumos era întreruptă. Este o lucrare de intervenție foarte rapidă”.
SC Credit Recovery Financial Consulting SRL va emite adrese către CNADNR, DRDP, Prefectura Botoșani pentru a se întreprinde demersurile necesare în vederea primirii de despăgubiri pentru folosirea fără drept a unui teren privat. De asemenea, mandatarul, adică Cezar Nicuță, va formula o plângere către Inspectoratul de Poliție Județean sau Parchetele de pe lângă Tribunal și Judecătorie pentru ”tulburare de posesie”.
Gabriela ERDIC

 

”Tragedia de la Huțani” – mărturii cutremurătoare - Prima carte despre cel mai mare accident din istoria României: Scriam și plângeamVIDEO & FOTOGALERIE
”Până a venit Armata am văzut o femeie, îmi aduc aminte și acum, se zbătea ca peștele, o femeie voinică, chiar în partea aia înspre Huțani. Eu nu am știut că un om poate să se zbată ca peștele pe uscat, mi-a rămas înscris în memorie”.
RECENSĂMÂNT în municipiu: Recenzori înjurați, refuzuri și la persoane „cu funcții”: Poliția chemată în ajutor & se trece la amenzi
Etapa a doua din recensământul populației merge mai greu în mediul urban. Unii recenzori se confruntă pe teren cu amenințări și injurii, oamenii refuzând uneori chiar să iasă din locuințe pentru a răspunde la întrebări. 
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Loading...
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Loading...
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Aşa lucrează statul român, proprietatea privată azi o vedem şi nu e. Se respectă numai proprietăţile hoţilor de la guvernare în rest proprietatea e de ochii lumii (externe), la bloc cine a cumpărat apartament înainte de 89 a plătit şi pentru 80 cm de teren de la peretele blocului în exterior, astăzi vine escrocul de la asociaţie şi urlă la tine că i-a statului tot până-n peretele blocului, deci statul ne-a umflat banii şi acum naţionalizează pe furiș că de face ceva în proprietatea noastră.
13 mai 2015, 16:07
e vechi subiectul.
13 mai 2015, 09:51
onul sa zica multumesc ca a venit statul si consolideaza acea portiune ca altfel i se ducea proprietatea la vale. si hai sa fim sinceri, pe portiunea aia nici nu poti construi nimic
13 mai 2015, 08:39
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.1 o C
Dorohoi
24.2 o C
Bucecea
25.6 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
24.3 o C
Ştefăneşti
24.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.