Știrea zilei
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO

Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.

Salvamari INTERZIȘI la Cornișa

 

Tiberiu Aioanei se află în concediu medical de la finele lunii iulie deoarece a avut un umăr dislocat, iar medicul i-ar fi recomandat ca în perioada de recuperare să înoate cât mai mult posibil.

 

Carmen Aioanei a renunțat la activitatea de salvamar după ce timp de un an aproximativ, povestește ea, a fost nevoită să lucreze doar cu soțul la bazinul exterior, fără să mai existe și o a treia persoană angajată pe acest post. Soții au arătat că ajunseseră să lucreze câte o zi fiecare și practic să nu mai aibă viață proprie, și atunci a fost luată decizia de renunțare la locul de muncă.

 

Cei doi au ajuns în prezent în situația în care nu mai au acces la serviciile oferite de complexul de agrement Cornișa în calitate de persoane fizice.

 

Au încercat de mai multe ori să cumpere bilet de intrare, însă de fiecare dată li s-a transmis că au „interdicție” din partea conducerii.

 

La fel s-a întâmplat și miercuri, 7 septembrie 2022, în jurul orei 15:00, când soții Aioanei au ajuns din nou la Cornișa după ce în prealabil trecuseră pe la Primăria Botoșani pentru a depune o sesizare cu privire la această situație.

 

„Îmi pare rău, dar nu aveți cum. Nu am primit încă ordin de retragere a interdicției. Avem o restricție pentru domnii”,

a explicat tânăra angajată care părea jenată de situația creată

 

 

Cei doi s-au deplasat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean din Bulevardul Mihai Eminescu pentru a depune o plângere împotriva directorului Eugen Țurcanu pentru abuz.

 

Soții Aioanei susțin că se vor adresa și Consiliului Național de Combatere a Discriminării (CNCD), unde vor depune o altă plângere pentru discriminare, după ce le-a fost interzis accesul într-o zonă publică, fără să existe vreo sentință judecătorească sau un alt document oficial care să explice interdicția.

 

Și la Primărie va fi deschisă o anchetă disciplinară

 

„Am avut astăzi (miercuri, 7 septembrie 2022, n.r.) în audiență două persoane, locuitori ai municipiului Botoșani, care au sesizat faptul că nu li s-a permis intrarea în complexul Cornișa. Am luat legătura cu dl director Boariu de la Cornișa care mi-a transmis într-adevăr că este o interdicție verbală. Nu cunoștea dl director dacă există o hârtie cu număr de înregistrare”,

Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Chiar dacă au avut (sau au) calitatea de angajați ai Parcului Cornișa, șefii Primăriei susțin că tratează situația ca pe o interdicție impusă unor cetățeni ai orașului, acest lucru nefiind prevăzut în regulamentul de ordine interioară sau de funcționare al unității de agrement.

 

Pe de altă parte, conducerea Primăriei ar fi avut o serie de informații prin care salvamarul ar fi fost acuzat că oferea lecții de înot copiilor unor prieteni în timp ce se afla în concediu medical și de fapt, de aici ar fi pornit conflictul terminat cu interzicerea accesului la bazinele de la ”Cornișa”. 

 

„În continuare noi vom urma pașii legali și va urma o anchetă în cadrul Primăriei Botoșani pentru a elucida și a lua firul cronologic pentru a vedea persoanele vinovate sau persoanele care realizează acest abuz. Pentru că practic este vorba despre un abuz care la prima vedere pornește de la dl director Eugen Țurcanu”,

Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Am încercat să discutăm despre această situație cu directorul PRATS Cornișa, Ciprian Boariu, care se afla în zona terenurilor de sport și care a refuzat categoric o manieră oficială de a-și exprima un punct de vedere arătând că este la rându-i „hărțuit” de Eugen Țurcanu cu care are și o serie de acțiuni în instanță, asemenea altor colegi de la Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement, în cadrul căreia funcționează Parcul Cornișa, sau de la padocurile municipale.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
MĂSURI solicitate în Consiliul Local împotriva directorului Țurcanu: Este ultima limită pe care o putem suporta VIDEO
REACȚIE din partea DSPSA cu privire la angajatul pentru care s-a solicitat Poliția Locală

 

Nova Apaserv începe să dea semne de viață: Plătim apa ca la Netflix, compania a trimis și peste 22.000 de SMS-uri abonaților
Compania de apă și canalizare a județului a devenit o țintă permanentă atât a cetățenilor cât și a unor instituții sau chiar partide politice.Iar reacția nu a întârziat să apară în acest proces complicat de resuscitare a imaginii publice pe care o are acum Nova Apaserv.
O zi națională cum alta n-a fost la Botoșani: Paradă aeriană, defilare militară, dar și canină, autospeciale de intervenție
Ziua Națională a României care se organizează anul acesta la Botoșani va avea un farmec aparte.Botoșănenii care vor ieși în stradă pentru a sărbători ziua tuturor românilor vor avea parte de un spectacol de neuitat.
Eveniment de poveste: Concert la o vioară ”Stradivarius” de 10 milioane de euro, botoșăneni fermecați la ”Baroque tour” – VIDEO & GALERIE FOTO
Pentru majoritatea violoniștilor din lume să cânte la o vioară ”Stradivarius” reprezintă o încununare a carierei. Românul Răzvan Stoica își trăiește de 14 ani visul și concertează la unul dintre celebrele instrumente create de Antonio Stradivari.
Bugetarii de la Botoșani care NU au mai protestat vreodată: Nu de plăcere stăm în fața instituțieiGALERIE FOTO
În aproape trei decenii de activitate acești lucrători dintr-o unitate de stat nu au întrerupt niciodată activitatea.
Două seri acasă la... Filarmonică! Concert magic pregătit pentru Crăciun cu Ozana Barabancea, patru tineri talentați de peste Prut și un prezentator celebru 
Filarmonica „George Enescu” Botoșani a început pregătirile pentru ce se anunță a fi „cel mai spectaculos concert al finalului de an”.
Lucrările la McDonald's aproape de finalizare, restaurantul începe să prindă contur la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Clădirea în care va funcționa restaurantul la Botoșani este finalizată în proporție de 70%Obiectivul din municipiul reședință va fi restaurantul cu numărul 101 deschis în România de către lanțul american.
Un proprietar de clădiri obligat să plătească 160.000 de euro impozit de neglijență: Va fi executat, ca orice contribuabil
Este probabil unul dintre cele mai mari impozite calculate în municipiu pentru un proprietar de clădire.În lei, suma totală se ridică la 800.000 de lei, echivalentul a 160.000 de euro.
Un fost director de la „Apă” schimbă tabăra și intră în rândul muncitorilor ca lider sindical: Am fost și în canal și în Consiliul de Administrație
Premieră la Botoșani într-o societate comercială cu capital de stat, unde un fost director general încearcă să devină reprezentant legal al muncitorilor și nu numai.
Unul dintre directorii de la Casa de Pensii a părăsit instituția
Este vorba despre unul dintre cei doi adjuncți ai unității de stat, care din această toamnă nu mai ocupă funcția de conducere din fruntea Casei Județene de Pensii (CJP).
Balul Oamenilor de Afaceri s-a transformat în gală cu dress code black & white: businessmeni surpriză, absențe neașteptate și premiere pe sărite – VIDEO & GALERIE FOTO
Cei mai performanți antreprenori s-au întâlnit vineri seară la salonul ”Luceafărul” de la Cucorăni la a XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri. În anul aniversar manifestarea s-a transformat, cel puțin declarativ, în Gala Excelenței în Afaceri, la care organizatorul, Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a lansat Topul Județean al Firmelor.
Povestea gemenilor învingători care au cântărit 1.000 de grame și au stat TREI luni în incubator: Au avut foarte multe complicațiiVIDEO
S-au spus și s-au ascultat povești de învingători vineri, 17 noiembrie 2023, la Maternitatea Botoșani.
Anul acesta: Revelion „pe avarii” organizat în centrul municipiului Botoșani, Primăria caută artiști cu pretenții mai puține
Consiliul Județean a ajuns să organizeze parada obiceiurilor de iarnă cu sprijin financiar din mediul privat.Primăria ține pasul și încearcă să creioneze un spectacol cât de cât satisfăcător pentru noaptea de Revelion, deși fondurile sunt limitate.
Instituția la care a ajuns să muncească doar directoarea: Stătea singură la ghișeu și primea cereri – VIDEO & GALERIE FOTO
Valul de proteste lovește în tot mai multe instituții ale statului, iar mai nou întrerup activitatea salariații din structurile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).Se ajunge astfel la situații în care la aceste instituții lucrează doar șefii.
Caravana AUR pe interzis! Alianța și-a prezentat candidații de la europarlamentare cu un autocar parcat în centrul orașului, în zonă interzisă – GALERIE FOTO
Pentru această încălcare a Codului Rutier șoferii din Botoșani riscă amenzi din partea polițiștilor.Cei de la AUR, în schimb, și-au văzut nestingheriți de activitatea politică fără ca cineva să observe „elefantul” galben din centrul orașului.
Irina Rimes și muzicienii Filarmonicii au purtat peste 700 de botoșăneni pe tărâmul viselor: Mulțumim că ne-ați primit la voi acasăVIDEO & GALERIE FOTO
De aproximativ o lună cel mai așteptat concert al acestui final de an a fost fără doar și poate cel în care artista Irina Rimes a cântat la Botoșani alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat George Enescu dirijată de maestrul Alexandru Ilie.
Pasiune de-o viață: Cățelul din Botoșani desemnat de 10 ori campion național și internațional într-un singur an – VIDEO & GALERIE FOTO
Un botoșănean îndrăgostit iremediabil de câinii cu pedigree dărâmă un record cu un exemplar pe care l-a crescut de mic.Într-un singur an patrupedul a obținut zece titluri de campion național și internațional.
Când două consiliere se bat, câștigă... vicele – Lider nou de grup pregătit de liberali pentru CJ
Plecarea lui Viorel Iliuță din PNL a provocat unele dispute în cadrul filialei județene pe seama funcției de lider al grupului de consilieri județeni pe care fostul viceprimar o ocupa.
Secția de psihiatrie dintr-o fostă creșă care amintea de Auschwitz: Nici nu vreau să-mi aduc aminte cum arăta VIDEO & GALERIE FOTO
Condițiile din saloanele în care sunt îngrijiți bolnavii cei mai dificili de la Botoșani erau unele de nivel redus.Clădirea per ansamblu, în care a funcționat prima creșă a orașului, se apropia de imaginea unui fost lagăr.
Florin Țurcanu, back in business: Campanie în județ împotriva pesediștilor alături de un lider PNL
Fostul președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani a revenit în politică.Florin Țurcanu este implicat activ în activitatea de coagulare a liberalilor din teritoriu, înaintea anului electoral 2024.
S-au ”evaporat” împreună cu serviciul: Peste 120.000 de botoșăneni apți de muncă nu lucrează nicăieri și nu apar în vreo evidență - Unde sunt?
Pe de o parte persoanele care nu lucrează se plâng că nu au unde.De cealaltă parte, firmele private suferă acut de forță de muncă și ajung în situații disperate în care funcționează subdimensionat.
trebuie sa avem grija si la alegeri, care nu voteaza PNL nu mai intra la Cornisa !
9 septembrie 2022, 08:31
EÌÌÍ autoritățile ce beliți, e pe moșia lu măsa, am ajuns sclavii la toți sugacii
8 septembrie 2022, 17:52
Ne aflam intr-o situație dramatica și jenanta cu acest individ la conducerea Direcției.Acest individ își permite sa-l hartuirea pe domnul Ciprian B.? Ciprian a fost elev eminent al liceului Laurian , elev olimpic în comparație cu nulitatea Țurcanu.
8 septembrie 2022, 16:27
Și cum a ajuns eujeeen la concluzia că salvamarul înota cu copiii în timpul liber? A privit el pe camere , a constatat, a hotărât. Da daca salvamarul plătea și el ceva , nu era că de construiește și el vila are doua familii de hrănit, o mica afacere de susținut , na asta e dacă nu plătești nu intri că alții!!!
8 septembrie 2022, 16:11
Si uite așa, discret, a disparut articolul de pe prima pagina. S-a ascuns
8 septembrie 2022, 13:16
Cu partea asta trebuia inceput articolul:"Pe de altă parte, conducerea Primăriei ar fi avut o serie de informații prin care salvamarul ar fi fost acuzat că oferea lecții de înot copiilor unor prieteni în timp ce se afla în concediu medical și de fapt, de aici ar fi pornit conflictul terminat cu interzicerea accesului la bazinele de la ”Cornișa”. "
8 septembrie 2022, 10:22
Am urmărit filmarea , tanti de la ghișeu sigur e angajata pe carnet de partid, cum sa spui că ea face ce i se spune ? Răspunderea penală e individuala, ea încalcă legea ,ea trebuie să răspundă penal pentru fapta ei , sa se facă plângere pe numele duduei și dacă ea probează că a primit ordin de la țurcanu abia atunci poate se vor lua masuri împotriva lui , până atunci doar vorbe.
8 septembrie 2022, 08:32
Țurcanu se comportă exact ca un stăpân!A și bătut vreo doi angajați!Nu execută nimic din ce-i cere Primarul!Chiar nu poate nimeni să-l pună la punct?
8 septembrie 2022, 08:06
Asta e când dosarele penale clocesc prin sertare, uite așa un individ se crede deasupra legii, felicitări instituțiilor care-l protejează, încă.
8 septembrie 2022, 07:25
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este inadmisibil ce s-a întâmplat și cer scuze publice din partea organizatorilor, Instituția Prefectului și Garnizoana Militară”,Doina Federovici, președintele CJ Botoșani ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.5 o C
Dorohoi
-3.9 o C
Bucecea
-4.8 o C
Darabani
-4.3 o C
Saveni
-4.0 o C
Ştefăneşti
0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.