Știrea zilei
S-a supărat prefectul! Adresă trimisă la București pentru „rușinea” Botoșaniului (ne)spălată nici de parlamentari – DOCUMENT

De aproximativ doi ani de zile (și nu doar atât) botoșănenii sunt ținta bătăii de joc a celor care au guvernat țara. Drumul național de rang european care leagă acest județ de restul țării și care este perceput ca arteră vitală pentru economia și așa plăpândă din nordul țării, rămâne printre cele mai proaste din țară.

Și nu e doar asta.

 

După ce s-au alocat fondurile necesare pentru modernizarea DN Botoșani – Tg. Frumos, chiar și scriptic, de luni și luni de zile botoșănenii au fost readuși din starea de euforie într-una amară, din cauza amânărilor succesive privitoare la desemnarea unui câștigător.

 

S-a sesizat și noul prefect al județului, care circulă frecvent pe acest drum și care a simțit că demersurile pentru deblocarea situației cad în anumită proporție și în sarcina sa.

 

„Oamenii întreabă, trebuie să le răspund”, se explică Alexandru Colbu, prefectul județului Botoșani.

 

În calitate de reprezentant al acestui Guvern, în ultima ședință a Comisiei de Dialog Social, prefectul a anunțat că a redactat o adresă pe care să o transmită către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Cu o singură întrebare: În ce stadiu se află licitația?

 

 

„Asta vrem să știm și noi. În care evaluare? Tehnică, economică… aici sunt mai multe etape, să ni se explice, de ce durează. Poate nu sunt bani, poate sunt alte motive care țin de ordinul politic, de altceva. Poate putem face ceva să deblocăm, nu putem sta așa. Merg pe drumul acela destul de des și nu sunt mulțumit de cum arată. Este normal să fac un demers”,

Alexandru Colbu, prefectul județului Botoșani

 

Botoșănenilor li s-a promis încă de prin 2012 că acest drum va fi inclus pe lista de investiții. Politicienii și-au făcut capital electoral cu astfel de speranțe, s-au perindat de atunci două rânduri de parlamentari.

 

Drumul arată la fel.

Și întrebările adresate factorilor de răspundere, tot la fel.

 

„Partenerii de dialog social, la fiecare ședință de dialog social, avem transportatori, avem sindicaliști din transport, la fiecare ședință ne reclamă același lucru: starea drumului național Botoșani – Tg. Frumos. Este logic să facem ceva. Am făcut demersuri la nivel de regiune, facem demersuri și la nivel național. Poate cineva o să se sensibilizeze și o să ne spună despre ce este vorba, de ce nu se face nimic”,

Alexandru Colbu, prefectul județului Botoșani

 

 

Într-adevăr, la ultima ședință a acestei comisii cu partenerii social, președintele Camerei de Comerț a adus în discuție starea infrastructurii rutiere din zona noastră. Legătura județului cu restul țării, prin Botoșani – Tg. Frumos, dar și cu capitala Moldovei, drumul județean prin Prăjeni.

 

„A nu face acest drum Botoșani – Tg. Frumos este o chestiune care… Nu contează cine a început, că au fost cinci parlamentari, șapte sau zece. Lumea spune așa, eu plătesc impozit, dacă nu plătesc impozit statul mă închide. Eu ca om de afaceri, ca și companie, angajamentul meu care este scris prin regula jocului este să plătesc salarii și impozite. Nu plătesc salarii și impozite, mă închid. Dacă un om politic se angajează că face un drum și nu l-a făcut înseamnă că este compromis. Angajamentul de a face un drum al cui este? Al mediului, al omului politic”,

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură

 

Prefectul Alexandru Colbu recunoaște că s-a gândit să invite la întâlnirea cu sindicaliștii și mediul de afaceri și parlamentarii de Botoșani. În vreme cu tulburări masive pe scena politică, a renunțat la idee.

 

Pentru că...

„decât să fac un demers care știu că nu se va finaliza, mai bine nu îl fac. După ce se vor liniști apele în Parlament, sper să se liniștească, atunci cu siguranță o să fac o solicitare să se prezinte la o astfel de comisie de dialog social. Nu-i chem eu că mi-s dragi sau nu. Îi chem ca să stea de vorbă cu oamenii, cu angajatorii, cu sindicaliștii și să le răspundă la întrebări. Dacă pot să răspundă, dacă au de dat vreun răspuns”,

Alexandru Colbu, prefectul județului Botoșani

 

Astfel că a redactat adresa către CNAIR și așteaptă explicațiile.

 

Care probabil vor fi scurte, așa cum s-au obișnuit șefii de la București să trateze moldovenii de la Botoșani.

 

Vor face referire la noua amânare.

 

„A fost prelungită perioada de a da un verdict până pe 30 martie. Nu mai știu nici eu ce se mai analizează acum. Termenul fusese prelungit până la 31 ianuarie, acum este prelungit până la 30 martie. Sper și eu, poate avem o decizie totuși, până la urmă”

Cristian Achiței, deputat PNL

 

În cazul în care, printr-o fericită conjunctură, la finele primăverii vom avea un câștigător, acest drum Botoșani – Tg. Frumos ar putea fi modernizat până la jumătatea anului 2022.

Proiectul este evaluat la peste 50 de milioane de euro, fără TVA și presupune proiectarea drumului şi execuţia lucrărilor pe o lungime de 72 kilometri de drum, dintre care 40 pe teritoriul judeţului Botoşani.

 

La a doua licitație s-au depus trei oferte care, teoretic, sunt evaluate de un an de zile și anume:

  • asocierea Danlin XXL (Secuieni – Neamţ) – Hydrostroy (Bulgaria) – Vodstroy 98 (Bulgaria) – TPF Inginerie (Bucureşti) – Simpa Consult (Iaşi) – Routte Construct (Ilfov)
  • asocierea: Aqua Parc (Slobozia – Neamţ) – Mavgo Holding (Taşca – Neamţ) – Vahoslav (Slovacia) – Trameco (Bihor).
  • asocierea: Autotehnorom (Suceava) – EKY Route (Târgu Frumos – Iaşi) – OPR Asfalt (Timişoara) – Obras Publicas Y Regadios Sa (Toledo – Spania) – Evalcons Tech (Bacău).

 

loading...

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Loading...
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Loading...
Cetățean de Onoare la Botoșani, în mijlocul unui scandal fără precedent, cu implicații politice: Jigniri și amenințări la adresa managerului
Situația dificilă în care se află sectorul cultural capătă și alte dimensiuni, pe lângă cele legate de pandemie.
Botoșăneni care au FUGIT din spital sau au REFUZAT internarea dați pe mâna Poliției de cadrele medicale
Teama de spitale și tot ce ține de astfel de unități s-a acutizat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Mai ales după acuzațiile făcute de o parte dintre familiile care și-au luat oameni dragi în sicrie, după ce au fost confirmați cu COVID și internați la Spitalul Județean Mavromati.
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Degeaba va certati si va insultati. Nu rezolvati nimic. Adevarul este cam asa. Chiar daca prin absurd totul ar decurge ca la carte semnarea contractului pentru acest drum ar mai dura cel putin 3-4 luni. Dupa semnarea contractului mai sunt necesare aproximativ 6-8 luni pentru proiectare, obtinerea avizelor etc. Deci repet, in cel mai fericit caz, poate in primavara viitoare cineva sa se apuce de lucru. Iar lucrarile la acest drum, dat fiind firmele care au participat la licitatie, nu au cum sa dureze mai putin de 3 ani. Asa ca inarmati-va cu multa rabdare.
25 februarie 2020, 19:36
Ajunge curând Președinte al Senatului Șerban Nicolae soferul infractorului Dragnea, al doilea om in stat și atunci se va face DN Botosani -Tg Frumos.
25 februarie 2020, 18:46
Cât Dragnistii au puterea nu se va face nimic pt Botosani.
25 februarie 2020, 18:40
Pt români adevăratul virus chinezesc este Ciu Ma Ro Shie.
25 februarie 2020, 17:56
Acuma cred ca lumea s-a cam lamurit ce inseamna ciuma rosie - nenorocire si dezastru
25 februarie 2020, 17:20
Ai dreptate, Dragnea nu a făcut nici un drum din județ, dar in schimb ia dat funcție politica lui Federovici și Budai. Dragnea a dat pt BT ce s-a cerut.
25 februarie 2020, 17:19
Ochii din umbra... te folosești de personalități sa dai impresia ca ești inteligent ? Haha. Un postac plătit cu 50 lei care asta face toata ziua îl citează pe napoleon hahahaha. Măcar de ar avea sens...Oricum sa știi ca rămâne valabila oferta...Dacă nu mai postezi abjectii la articole chiar Îți dau un salam întreg
25 februarie 2020, 17:08
Doby dragule, Napoleon spunea că: prostul are un mare avantaj față de un deștept - este întotdeauna mulțumit de el însuși - mă bucur din toată inima pentru tine.
25 februarie 2020, 16:02
Ponta a facut drumul BT-SV. Dragnea nu a facut nimic, asteptam sa vedem si Orban ce vrea sa faca.
25 februarie 2020, 15:50
Ochii din umbra ce opinie mă ? Ce scrii tu sunt insulte imbecilule. Chiar merita sa.primești 50 de lei sa înjuri lumea ? Dute și fa ceva util cu viața ta
25 februarie 2020, 15:47
Dar bucatica de drum de la iesirea din Prajeni la limita cu jud.Iasi,cand se repara?Mai mare rusinea!
25 februarie 2020, 15:31
pentru Doby: din păcate faci parte din categoria celor care nu acceptă opiniile și părerile altora, după cum spunea nenea Iancu (te las pe tine să verifici cine a fost nenea Iancu):în România, lingușirea, prostia și hoția sunt virtuți - trage tu concluzia.
25 februarie 2020, 15:31
Voi aveți ceva personal cu el ca nu înțeleg ? Probabil e singurul care e interesat și face ceva real în legătură cu drumul ăla și câțiva dobitoci îl ataca. Câteodată chiar ne meritam soarta
25 februarie 2020, 14:30
Nenea ochii.din.umbra, asta a matale cu capu e de nota 10. De aia mult îndrăgitul cântăreţ de muzică populară Ion Palade se roagă la doamne-doamne pentru indivizii ăstia cu capu, zice el, Dă-mi doamne minte pentru socoteală. Normal, dacă la cap nu ai.
25 februarie 2020, 14:01
Telejurnal are dreptate...drumul ala tine de cj dar Ion nu e singurul bou...E si ,,Ochii din umbra' un bou recidivist platit cel mai probabil cu 50 de lei si un sfert de salam pentru fiecare comentariu la diverse articole precum la votul pentru PieSeDie. El nu stie ca in cazul in care e baiat cuminte o sa primeasca pe langa aia 50 lei un salam intreg. E oferta vieti lui ,,HE HE'
25 februarie 2020, 13:06
Ion ești un bou mă. De drumul ăla se ocupa cj ul. Dacă ești prost măcar nu scrie ca te faci de cacao
25 februarie 2020, 12:45
colbule retine un dicton romanesc : stomacul te anunță întotdeauna când este gol, capul niciodată.
25 februarie 2020, 11:46
Dle "telejurnal", ati preluat informatia de la dna Raluca Turcan, care aflata in vizita la BT, la o discutie despre acest drum a spus: „Pe acolo vin de obicei. Eu cunosc starea de fapt dar în același timp partea de finanțare nu o cunosc, probabil că sunt drumuri județene, nu?”Deci ca stiti, drumul Botosani -Tg Frumos este drun national(DN), botezat pe nedrept si european.
25 februarie 2020, 11:32
De drumurile județene se ocupa consiliul județean nu prefectura. A ajuns pana și prefectul sa facă sesizări pe tema asta. Rușine...Chiar nu sunt în stare de nimic. La ce mai e folositor cj ul atunci ? Ca au salarii cât casa și nu fac absolut nimic . O gasca de putori
25 februarie 2020, 11:20
Am văzut ofuscarea lui CLIPICI, care a fost salariat la CJ și se ocupa de drumuri, dar a făcut numai fâsâieli.Acum cu Guvernul lui e nedumerit de ce se tot amână desemnarea câștigătorului licitației!Se preface că nu știe!Credcă nu a ieșit cine se dorea!Deci, pe acest drum, pe care circulă foarte des domnul Prefect Colbu, vă mai ieși în continuare mult colb.
25 februarie 2020, 11:20
Dar bucatica de drum de la iesirea din Prajeni la limita cu jud.Iasi,cand se repara?Mai mare rusinea!
25 februarie 2020, 11:03
L-a pus Țurcanu să facă valuri!! Praf în ochi pentru botoșăneni dar face politică Colbu că poate cine știe, îi va da Țurcanu ceva de ros după.
25 februarie 2020, 10:59
Cine sa stea de vorba cu oamenii ? Parlamentarii din BT ? Cei de la PSD transmit doar comunicate de presa scrise de specialiștii partidului pe comunicare. Cu astfel de comunicate nu vom avea niciodată drumuri modernizate.
25 februarie 2020, 10:53
Veorika de la Botosani, alias Doinita este mai preocupata sa afle cine iese sef la PSD ca sa stie din timp pe cine slugareste si primeste functii marete, DN nu este o prioritate pentru dansa Punct
25 februarie 2020, 08:11
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Candidează la Primăria Botoșani (n.r Roxana Țurcanu) pentru că așa am apreciat într-un termen foarte scurt că este persoana potrivită, fiind și președintele partidului. Are experiența necesară să ducă o campanie ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8341 lei
USD
Dolarul SUA
4.0976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4795 lei
GBP
Lira sterlină
5.3537 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8671 lei
XAU
Gramul de aur
260.3097 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4026 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9278 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0629 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.