Știrea zilei
S-a supărat prefectul! Adresă trimisă la București pentru „rușinea” Botoșaniului (ne)spălată nici de parlamentari – DOCUMENT

De aproximativ doi ani de zile (și nu doar atât) botoșănenii sunt ținta bătăii de joc a celor care au guvernat țara. Drumul național de rang european care leagă acest județ de restul țării și care este perceput ca arteră vitală pentru economia și așa plăpândă din nordul țării, rămâne printre cele mai proaste din țară.

Și nu e doar asta.

 

După ce s-au alocat fondurile necesare pentru modernizarea DN Botoșani – Tg. Frumos, chiar și scriptic, de luni și luni de zile botoșănenii au fost readuși din starea de euforie într-una amară, din cauza amânărilor succesive privitoare la desemnarea unui câștigător.

 

S-a sesizat și noul prefect al județului, care circulă frecvent pe acest drum și care a simțit că demersurile pentru deblocarea situației cad în anumită proporție și în sarcina sa.

 

„Oamenii întreabă, trebuie să le răspund”, se explică Alexandru Colbu, prefectul județului Botoșani.

 

În calitate de reprezentant al acestui Guvern, în ultima ședință a Comisiei de Dialog Social, prefectul a anunțat că a redactat o adresă pe care să o transmită către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Cu o singură întrebare: În ce stadiu se află licitația?

 

 

„Asta vrem să știm și noi. În care evaluare? Tehnică, economică… aici sunt mai multe etape, să ni se explice, de ce durează. Poate nu sunt bani, poate sunt alte motive care țin de ordinul politic, de altceva. Poate putem face ceva să deblocăm, nu putem sta așa. Merg pe drumul acela destul de des și nu sunt mulțumit de cum arată. Este normal să fac un demers”,

Alexandru Colbu, prefectul județului Botoșani

 

Botoșănenilor li s-a promis încă de prin 2012 că acest drum va fi inclus pe lista de investiții. Politicienii și-au făcut capital electoral cu astfel de speranțe, s-au perindat de atunci două rânduri de parlamentari.

 

Drumul arată la fel.

Și întrebările adresate factorilor de răspundere, tot la fel.

 

„Partenerii de dialog social, la fiecare ședință de dialog social, avem transportatori, avem sindicaliști din transport, la fiecare ședință ne reclamă același lucru: starea drumului național Botoșani – Tg. Frumos. Este logic să facem ceva. Am făcut demersuri la nivel de regiune, facem demersuri și la nivel național. Poate cineva o să se sensibilizeze și o să ne spună despre ce este vorba, de ce nu se face nimic”,

Alexandru Colbu, prefectul județului Botoșani

 

 

Într-adevăr, la ultima ședință a acestei comisii cu partenerii social, președintele Camerei de Comerț a adus în discuție starea infrastructurii rutiere din zona noastră. Legătura județului cu restul țării, prin Botoșani – Tg. Frumos, dar și cu capitala Moldovei, drumul județean prin Prăjeni.

 

„A nu face acest drum Botoșani – Tg. Frumos este o chestiune care… Nu contează cine a început, că au fost cinci parlamentari, șapte sau zece. Lumea spune așa, eu plătesc impozit, dacă nu plătesc impozit statul mă închide. Eu ca om de afaceri, ca și companie, angajamentul meu care este scris prin regula jocului este să plătesc salarii și impozite. Nu plătesc salarii și impozite, mă închid. Dacă un om politic se angajează că face un drum și nu l-a făcut înseamnă că este compromis. Angajamentul de a face un drum al cui este? Al mediului, al omului politic”,

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură

 

Prefectul Alexandru Colbu recunoaște că s-a gândit să invite la întâlnirea cu sindicaliștii și mediul de afaceri și parlamentarii de Botoșani. În vreme cu tulburări masive pe scena politică, a renunțat la idee.

 

Pentru că...

„decât să fac un demers care știu că nu se va finaliza, mai bine nu îl fac. După ce se vor liniști apele în Parlament, sper să se liniștească, atunci cu siguranță o să fac o solicitare să se prezinte la o astfel de comisie de dialog social. Nu-i chem eu că mi-s dragi sau nu. Îi chem ca să stea de vorbă cu oamenii, cu angajatorii, cu sindicaliștii și să le răspundă la întrebări. Dacă pot să răspundă, dacă au de dat vreun răspuns”,

Alexandru Colbu, prefectul județului Botoșani

 

Astfel că a redactat adresa către CNAIR și așteaptă explicațiile.

 

Care probabil vor fi scurte, așa cum s-au obișnuit șefii de la București să trateze moldovenii de la Botoșani.

 

Vor face referire la noua amânare.

 

„A fost prelungită perioada de a da un verdict până pe 30 martie. Nu mai știu nici eu ce se mai analizează acum. Termenul fusese prelungit până la 31 ianuarie, acum este prelungit până la 30 martie. Sper și eu, poate avem o decizie totuși, până la urmă”

Cristian Achiței, deputat PNL

 

În cazul în care, printr-o fericită conjunctură, la finele primăverii vom avea un câștigător, acest drum Botoșani – Tg. Frumos ar putea fi modernizat până la jumătatea anului 2022.

Proiectul este evaluat la peste 50 de milioane de euro, fără TVA și presupune proiectarea drumului şi execuţia lucrărilor pe o lungime de 72 kilometri de drum, dintre care 40 pe teritoriul judeţului Botoşani.

 

La a doua licitație s-au depus trei oferte care, teoretic, sunt evaluate de un an de zile și anume:

  • asocierea Danlin XXL (Secuieni – Neamţ) – Hydrostroy (Bulgaria) – Vodstroy 98 (Bulgaria) – TPF Inginerie (Bucureşti) – Simpa Consult (Iaşi) – Routte Construct (Ilfov)
  • asocierea: Aqua Parc (Slobozia – Neamţ) – Mavgo Holding (Taşca – Neamţ) – Vahoslav (Slovacia) – Trameco (Bihor).
  • asocierea: Autotehnorom (Suceava) – EKY Route (Târgu Frumos – Iaşi) – OPR Asfalt (Timişoara) – Obras Publicas Y Regadios Sa (Toledo – Spania) – Evalcons Tech (Bacău).

 

loading...
FAZA ZILEI: Botoșăneanca Turcan știe doar că Botoșani – Tg. Frumos este drum județean și nimic despre finanțare
Laicu de la DRDP anunță lucrări în 2020 spre Tg Frumos și Ștefănești: A fost o luptă extraordinară

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Actrița din Italia, mesaje din mijlocul coșmarului: Începem să ne întrebăm cu toții dacă n-o fi ceva în aer. Ne pare foarte ciudată această explozie
Este actriță de film. Am văzut-o pe marele ecran la Cinema Unirea, jucând alături de actori de marcă de la Hollywood. Scenariile ei au devenit povești pe peliculă. Însă nimic din ce a scris sau jucat nu putea anticipa criza pe care întreaga lume o străbate astăzi.
Honda făcută bucăți la miezul nopții, șoferul rupt de beat a fost aruncat din mașină - FOTOGALERIE
Ordonanțele militare adoptate de Guvern au fost complet ignorate noaptea trecută de un conducător auto din comuna Corni.  
Cea mai frumoasă șoferiță de TIR, la datorie! Aprovizionează supermarketurile din Germania: Lumea este speriată de acest virus și de foame - FOTOGALERIE
Există și botoșăneni care nu s-au întors acasă, ci își continuă munca în țări precum Germania, Italia sau Spania. Mălina Ghileschi este una dintre aceste persoane.
INTERZIS noaptea pe străzi!!! Poliția și Jandarmeria au amendat toți șoferii găsiți după ora 22:00 în trafic – GALERIE FOTO & VIDEO
În prima noapte de când a intrat în vigoare restricția pe perioada nopții a circulației rutiere, echipaje de Poliție și Jandarmerie au efectuat controale drastice în trafic. Orașul era în marea lui parte pustiu, autoturismele care circulau fiind puține în comparație cu zile din vremuri normale.
Taximetriștii din Botoșani sunt la datorie! Au primit măști și materiale dezinfectante – GALERIE FOTO
O categorie profesională care își continuă în aceste vremuri activitatea este compusă din persoanele care efectuează curse de transport persoane în regim de taxi.
Autorul crimei din Centrul Vechi lăsat SĂ PLECE ACASĂ cu mai multe interdicții
În luna august a acestui an se vor împlini trei ani de la crima din Centrul Istoric, care a avut loc pe 23 august 2017. În toată această perioadă suspectul principal a rămas în arest preventiv la Penitenciarul Botoșani.
SCANDAL uriaș la Teatrul Mihai Eminescu, actorii somați să aleagă între concediu și somaj tehnic: Nu poți să stai acasă și să iei salarii integral DOCUMENT
În actualul context epidemiologic când mai multe instituții publice, dar și operatori economici privați au intrat „pe linie moartă” pe perioadă nedefinită, Teatrul Mihai Eminescu dă în clocot. Și probabil că nu este singura unitate care se confruntă cu o asemenea situație.
Botoșănenii din carantină, catering cu fugă! CINE și CUM livrează mâncarea oamenilor aflați în centre – GALERIE FOTO
Aproape 70 de botoșăneni se află la momentul prezent în stare de izolare totală în mai multe centre din municipiul Botoșani.
IREAL!!! Doctorița cu 2 și ceva la examen trimisă șefă la București să lupte cu coronavirusul
Fosta directoare adjunctă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, demisă de ministrul Sănătății în 2017 fiindcă ar fi pus bancuri pe Facebook în timpul programului de lucru, a fost detașată la București. Iar Florian Bodog, cel care a destituit-o în urmă cu aproape trei, a dezvăluit că ar fi fost promovată tocmai pe postul de director al DSP București.
Loading...
Coronavirusul transformă Botoșanii: bancă fără bani în bancomate, alimente de bază raționalizate la un supermarket, afișe unicat – GALERIE FOTO
Pandemia de coronavirus a provocat la Botoșani apariția unor fenomene care nu s-au mai întâlnit, cel puțin după revoluție. Băncile și supermarketurile, dar nu doar acestea, s-au confruntat cu situații extreme.
Ce prevede EXACT legea în SITUAȚIILE DE URGENȚĂ, de la razii la raționalizări; NU ESTE OBLIGATORIE aplicarea tuturor măsurilor
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă seară instituirea stării de urgență urgenţă începând de săptămâna viitoare. Șeful statului a arătat că măsura va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de coronavirus.
Bărbatul internat cu forța la Psihiatrie de fosta soție a fost găsit mort în pat! Acuzații la adresa femeii: Tu l-ai omorât GALERIE FOTO
În iunie 2018 șapte botoșăneni și-au scos fratele din Secția de Psihiatrie fără permisiunea medicilor. Ciobanu Daniel era pe atunci bătut, cu urme vizibile pe corp. L-au adus la Poliție în pijamale și desculț. După doi ani de zile fratele lor a fost găsit mort în casă.
Un funcționar din Primărie și-a scutit întreaga familie de plata taxelor și impozitelor ani la rând
Situație de necrezut petrecută la o administrație publică în vremuri în care organele de cercetare penală cercetează oameni corupți pe bandă rulantă.
Mărturia unei botoșănence blocată în Italia: E jale, lumea e nebună, nu ai voie sa ieși pe stradă că vine PolițiaFOTOGALERIE
Aproape o iarnă întreagă italienii, ca și românii de altfel, au privit știrile de la TV despre China și coronavirus ca pe un film de la Hollywood. Părea ceva mult prea îndepărtat și parcă ireal. Un fel de, ”se întâmplă în Asia, în Europa nu este posibil așa ceva”.
Loading...
ZECE botoșăneni escortați la Agafton și băgați în carantină, dramă la marginea orașului – GALERIE FOTO & VIDEO
Epuizare psihică și oboseală. Asta s-a văzut la oamenii care au ajuns miercuri după-amiază, în autocarul firmei Ramiro la Tabăra Agafton, după o cursă Italia – România. Au plecat la drum când încă țara unde lucrau nu era în carantină totală. După zeci de ore de mers au ajuns în țara natală. Nu și acasă.
Lovitura de la miezul nopții: Prefectul Colbu DEMIS de Guvern
Cu o zi înainte de a împlini trei luni de la numire, Alexandru Colbu și-a pierdut deja funcția de prefect. Întrunit marți seară în ședință, Guvernul a hotărât să îl înlocuiască tocmai cu adjunctul.
Telenovelă cu doi îndrăgostiți, s-au dat cu mașina peste cap de trei ori, au fugit la Iași și apoi au dat vina unul pe celălalt – FOTOGALERIE
Doi tineri și-au pus propriile vieți în pericol iar mai apoi au încercat să ascundă urmele evenimentului rutier. Unul extrem de grav de altfel, tinerii fiind norocoși că au scăpat fără răni grave în urma accidentului.
Prima CRIZĂ de proporții la Botoșani! Panică în rândul populației, oameni urmăriți de autoritățile sanitare, măsuri anti-aglomerație
România și județul nostru deopotrivă traversează o perioadă de criză pentru care instituțiile cu atribuții în situații de urgență s-au pregătit cu tot felul de exerciții, an de an. Numai că acum nu mai vorbim de simulări. Și, în ciuda eforturilor depuse de autorități de a reduce spre minimum nivelul de panică, acest sentiment s-a impregnat deja în oraș.
ADEVĂRATA poveste a lui Daniel Câșlariu! Ce a făcut botoșăneanul înainte și ce salariu încasează de la Asociația Grup Civic
Cineva i-a spus lui Daniel Câșlariu că, într-un timp extrem de scurt, a devenit un fenomen. Nu a exagerat cu nimic. Probabil că visul oricărui om politic, de a dobândi notorietate cât mai multă, îl trăiește fără să-l fi plănuit dinainte Daniel Câșlariu, botoșăneanul de 30 de ani care a ajuns să fie considerat îngerul sărmanilor de la Botoșani.
În 2020 elevii sunt din nou chemați să învețe o meserie adevărată la o unitate cum alta nu-i: Este un liceu minunea lui Dumnezeu GALERIE FOTO
Zeci de elevi din Flămânzi, Copălău, Prăjeni și Frumușica au luat parte săptămâna trecută la o lecție mai puțin obișnuită, una de viață sau mai degrabă una de pregătire pentru viață. Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu a organizat conferința ”Viitorul meu începe azi”, desfășurată în cadrul proiectului ”Ziua Națională a Meseriilor”.
Degeaba va certati si va insultati. Nu rezolvati nimic. Adevarul este cam asa. Chiar daca prin absurd totul ar decurge ca la carte semnarea contractului pentru acest drum ar mai dura cel putin 3-4 luni. Dupa semnarea contractului mai sunt necesare aproximativ 6-8 luni pentru proiectare, obtinerea avizelor etc. Deci repet, in cel mai fericit caz, poate in primavara viitoare cineva sa se apuce de lucru. Iar lucrarile la acest drum, dat fiind firmele care au participat la licitatie, nu au cum sa dureze mai putin de 3 ani. Asa ca inarmati-va cu multa rabdare.
25 februarie 2020, 19:36
Ajunge curând Președinte al Senatului Șerban Nicolae soferul infractorului Dragnea, al doilea om in stat și atunci se va face DN Botosani -Tg Frumos.
25 februarie 2020, 18:46
Cât Dragnistii au puterea nu se va face nimic pt Botosani.
25 februarie 2020, 18:40
Pt români adevăratul virus chinezesc este Ciu Ma Ro Shie.
25 februarie 2020, 17:56
Acuma cred ca lumea s-a cam lamurit ce inseamna ciuma rosie - nenorocire si dezastru
25 februarie 2020, 17:20
Ai dreptate, Dragnea nu a făcut nici un drum din județ, dar in schimb ia dat funcție politica lui Federovici și Budai. Dragnea a dat pt BT ce s-a cerut.
25 februarie 2020, 17:19
Ochii din umbra... te folosești de personalități sa dai impresia ca ești inteligent ? Haha. Un postac plătit cu 50 lei care asta face toata ziua îl citează pe napoleon hahahaha. Măcar de ar avea sens...Oricum sa știi ca rămâne valabila oferta...Dacă nu mai postezi abjectii la articole chiar Îți dau un salam întreg
25 februarie 2020, 17:08
Doby dragule, Napoleon spunea că: prostul are un mare avantaj față de un deștept - este întotdeauna mulțumit de el însuși - mă bucur din toată inima pentru tine.
25 februarie 2020, 16:02
Ponta a facut drumul BT-SV. Dragnea nu a facut nimic, asteptam sa vedem si Orban ce vrea sa faca.
25 februarie 2020, 15:50
Ochii din umbra ce opinie mă ? Ce scrii tu sunt insulte imbecilule. Chiar merita sa.primești 50 de lei sa înjuri lumea ? Dute și fa ceva util cu viața ta
25 februarie 2020, 15:47
Dar bucatica de drum de la iesirea din Prajeni la limita cu jud.Iasi,cand se repara?Mai mare rusinea!
25 februarie 2020, 15:31
pentru Doby: din păcate faci parte din categoria celor care nu acceptă opiniile și părerile altora, după cum spunea nenea Iancu (te las pe tine să verifici cine a fost nenea Iancu):în România, lingușirea, prostia și hoția sunt virtuți - trage tu concluzia.
25 februarie 2020, 15:31
Voi aveți ceva personal cu el ca nu înțeleg ? Probabil e singurul care e interesat și face ceva real în legătură cu drumul ăla și câțiva dobitoci îl ataca. Câteodată chiar ne meritam soarta
25 februarie 2020, 14:30
Nenea ochii.din.umbra, asta a matale cu capu e de nota 10. De aia mult îndrăgitul cântăreţ de muzică populară Ion Palade se roagă la doamne-doamne pentru indivizii ăstia cu capu, zice el, Dă-mi doamne minte pentru socoteală. Normal, dacă la cap nu ai.
25 februarie 2020, 14:01
Telejurnal are dreptate...drumul ala tine de cj dar Ion nu e singurul bou...E si ,,Ochii din umbra' un bou recidivist platit cel mai probabil cu 50 de lei si un sfert de salam pentru fiecare comentariu la diverse articole precum la votul pentru PieSeDie. El nu stie ca in cazul in care e baiat cuminte o sa primeasca pe langa aia 50 lei un salam intreg. E oferta vieti lui ,,HE HE'
25 februarie 2020, 13:06
Ion ești un bou mă. De drumul ăla se ocupa cj ul. Dacă ești prost măcar nu scrie ca te faci de cacao
25 februarie 2020, 12:45
colbule retine un dicton romanesc : stomacul te anunță întotdeauna când este gol, capul niciodată.
25 februarie 2020, 11:46
Dle "telejurnal", ati preluat informatia de la dna Raluca Turcan, care aflata in vizita la BT, la o discutie despre acest drum a spus: „Pe acolo vin de obicei. Eu cunosc starea de fapt dar în același timp partea de finanțare nu o cunosc, probabil că sunt drumuri județene, nu?”Deci ca stiti, drumul Botosani -Tg Frumos este drun national(DN), botezat pe nedrept si european.
25 februarie 2020, 11:32
De drumurile județene se ocupa consiliul județean nu prefectura. A ajuns pana și prefectul sa facă sesizări pe tema asta. Rușine...Chiar nu sunt în stare de nimic. La ce mai e folositor cj ul atunci ? Ca au salarii cât casa și nu fac absolut nimic . O gasca de putori
25 februarie 2020, 11:20
Am văzut ofuscarea lui CLIPICI, care a fost salariat la CJ și se ocupa de drumuri, dar a făcut numai fâsâieli.Acum cu Guvernul lui e nedumerit de ce se tot amână desemnarea câștigătorului licitației!Se preface că nu știe!Credcă nu a ieșit cine se dorea!Deci, pe acest drum, pe care circulă foarte des domnul Prefect Colbu, vă mai ieși în continuare mult colb.
25 februarie 2020, 11:20
Dar bucatica de drum de la iesirea din Prajeni la limita cu jud.Iasi,cand se repara?Mai mare rusinea!
25 februarie 2020, 11:03
L-a pus Țurcanu să facă valuri!! Praf în ochi pentru botoșăneni dar face politică Colbu că poate cine știe, îi va da Țurcanu ceva de ros după.
25 februarie 2020, 10:59
Cine sa stea de vorba cu oamenii ? Parlamentarii din BT ? Cei de la PSD transmit doar comunicate de presa scrise de specialiștii partidului pe comunicare. Cu astfel de comunicate nu vom avea niciodată drumuri modernizate.
25 februarie 2020, 10:53
Veorika de la Botosani, alias Doinita este mai preocupata sa afle cine iese sef la PSD ca sa stie din timp pe cine slugareste si primeste functii marete, DN nu este o prioritate pentru dansa Punct
25 februarie 2020, 08:11
Loading...
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Sondaj
Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Declaraţia zilei
„Multumim tuturor celor care au ajutat si  doresc să ajute Spitalul Județean în aceste zile în lupta împotriva COVID-19  si au donat în contul ASOCIAȚIEI” PRIETENII SPITALULUI MAVROMATI”pentru a achiziționa în ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8288 lei
USD
Dolarul SUA
4.4163 lei
CHF
Francul elveţian
4.5682 lei
GBP
Lira sterlină
5.4966 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1159 lei
XAU
Gramul de aur
225.8515 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2406 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3438 lei
AUD
Dolarul Australian
2.6946 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1285 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1759 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6468 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.