Știrea zilei
Povestea reglării de conturi dintre două găști: trei înjunghiați, polițiștii au tras cu arma într-un Passat și au dat peste un Mercedes plin cu săbii – FOTOGALERIE

S-a întâmplat în centrul orașului în urmă cu două nopți, când liniștea a fost spartă de scandaluri și focuri de armă, lucruri mai rare pentru Botoșani.

Scene violente pe străzile orașului 

 

Totul a pornit de la un tânăr de 24 de ani, care a sunat disperat la 112 și a cerut ajutorul poliției susținând că este urmărit pe strada Marchian de trei bărbați care se află într-o mașină în spatele său.

 

El le-ar fi repetat polițiștilor că se teme pentru viața sa.

 

Un echipaj a pornit la scurt timp câtre zona indicată. Între timp, tânărul care a cerut ajutor a fost ajuns în trafic de urmăritori și era deja implicat într-o bătaie în care i-a înjunghiat pe cei trei bărbați cu care avea un conflict mai vechi și care-l căutau pentru reglări de conturi.

 

Polițiștii au reușit să-i despartă și i-au transportat pe toți la spital, cei înjunghiați pentru a primi îngrijiri medicale. Unul dintre ei ar fi suferit răni mai grave. Aceste scene au avut loc undeva la jumătate de oră de la miezul nopții.

 

Găști pregătite de „măcel”

 

În următoarele două ore, găștile celor implicați în primul scandal au început să se strângă în centrul orașului, fiecare căutând răzbunare. În acest context a fost nevoie de suplimentarea forțelor de ordine, fiind solicitați în stradă inclusiv luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale (SAS).

 

Culmea, lucrurile au degenerat pe Bulevardul Mihai Eminescu, chiar în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), unde s-a iscat o bătaie generală.  

 

În ciuda apelurilor polițiștilor de liniștire a spiritelor, într-un final a fost nevoie să se tragă focuri de armă în plan vertical, în primă fază, iar mai apoi într-unul dintre autoturisme. Un glonț s-a oprit în numărul de înmatriculare de pe spatele unui VW Passat, altfel ar fi pătruns prin banchetă și este posibil să fi rănit (chiar mortal) pe unul dintre cei patru bărbați care se aflau în interior.

 

Urmăriri pe străzi cu mașinile 

 

Passatul cu numere din Polonia a plecat în trombă, fiind urmărit de polițiști și ajuns tocmai pe Calea Națională, în apropiere de Biblioteca Județeană, unde cei patru au fost culcați pe burtă și încătușați. Au fost readuși la sediul Poliției pentru identificare și audieri.

 

Două mașini, printre care și un Mercedes, au fost indisponibilizate și depuse în fața sediului Poliției pentru expertizare.

 

Mercedesul a fost abandonat în zonă de una dintre găști, în interior fiind găsite săbii, semn că posesorii lor chiar se pregăteau de o răzbunare violentă.

 

Mai mulți tineri au fost duși la audieri, nouă fiind reținuți, în cursul zilei de astăzi urmând să se decidă dacă vor fi arestați pentru 30 de zile.

 

În cazul băiatului care a apelat 112 și a cerut ajutorul Poliției fiind urmărit de alte persoane, el riscă să fie acuzat chiar de tentativă de omor, după ce și-a înjunghiat urmăritorii, însă încadrarea faptei ar urma să fie făcută în funcție de starea medicală a persoanelor vătămate.

 

loading...
loading...
Val de rețineri după o bătaie ca-n filme pe bulevard, nouă tineri scoși în cătușe de la audieri – VIDEO & FOTOGALERIE
Focuri de armă la frontieră, contrabandiștii au abandonat aproape 11.000 de pachete de țigări - VIDEO

 

UNICAT: Clădirea uriașă a unei instituții din Botoșani are numai 3 angajați, fiecare salariat are etajul lui - VIDEO & GALERIE FOTO
În periplul său prin instituțiile publice, prefectul Sorin Cornilă a găsit și o situație mai atipică. O instituție publică își desfășoară activitatea într-o clădire uriașă. Nu că asta ar fi o problemă, ci mai degrabă numărul salariaților care muncesc efectiv. Trei la număr.
18 candidați s-au umplut de rușine la un concurs pentru polițiști locali: Au lăsat foaia goală / Atitudine de mestecat gumă...
Nu doar mediul privat suferă din cauza lipsei forței de muncă. Mai nou chiar și pentru posturile bugetare s-a ajuns în situația în care să nu găsească oameni pregătiți din punct de vedere profesional. 
Animalul care se află în toate comunele din județul Botoșani și este pe cale de DISPARIȚIE: Va fi numai piesă de muzeu
Mediul rural botoșănean (și nu numai) nu va mai prezenta aceeași imagine care exista mai ales în vremea copilăriei celor care își petreceau vacanțele la bunici, în anii dinaintea revoluției din 1989.
Peste 1.000 de botoșăneni de lângă oraș imploră pentru program la robinet! O dispeceră de la „Apă” îi păcălește că primarul e vinovat: Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere?VIDEO
De aproximativ două luni prefectul primește pe birou o avalanșă de sesizări din partea unor botoșăneni care deși sunt abonați ai Nova Apaserv nu beneficiază de apă decât sporadic.În cazul în care problema nu-și găsește rezolvare oamenii susțin că vin să protesteze în oraș, în fața Prefecturii, Consiliului Județean sau companiei de apă și canalizare.
EXPLOZIE a numărului de pașapoarte eliberate anul acesta, de frica războiului: A crescut de trei ori numărul solicitărilor
În ultimul deceniu este pentru prima oară când adresabilitatea la acest serviciu public a crescut atât de mult.Iar avalanșa de oameni a fost cauzată de războiul de la granițele României.
SCANDAL de la cel mai scump loc de parcare din Botoșani! Adjudecat de o femeie care nu l-a plătit niciodată
Prețul de licitație pentru concesionarea respectivului loc de parcare a dărâmat toate recordurile, iar femeia care a licitat a devenit „vedetă” inclusiv la posturile naționale de televiziune.
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Palatul Administrativ se dezintegrează, 1,7 milioane lei pentru renovare trimiși înapoi la minister – GALERIE FOTO 
Construit între anii 1968 – 1972, Palatul Administrativ din centrul municipiului Botoșani se află într-o stare avansată de degradare. Dincolo de problemele din interior, unde uneori când ploua trebuiau amplasate găleți din cauza infiltrațiilor, exteriorul a devenit un veritabil pericol public. 
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
ahha, daca te aperi de agresori, in Romanica, risti sa fi acuzat de tentativa de omor....buna treaba
23 august 2022, 13:18
si cand ziceam ca orasul e cat de cat linistit, uite ciudatii in gasti.....unde esti tu Ceasca sa -i strangi la munca pe toti, altfel capu la cutie.....unde se trezesc ciudatii astia? in jungla?, sa se duca in padure sa se taie pana nu ramane unu, nu in mijlocu orasului, cu muzica la maxim, cocalari de bt, uite pt ce se cheltuiesc banii contribuabuabililor, pt a-i trata pe ciudatii care vor sa se taie la miezu noptii.....urmeaza procese peste procese cu juzi platiti de popor ca sa faca direptate cica......scenarii le haosului si ale lipsei de educatie, mama tampitilor e mereu gravida..
7 iulie 2022, 14:25
Unde lucrau tinerii respectivi? La miezul nopții orice om care lucrează undeva se odihnește pentru a începe cu bine o nouă zi de muncă. Amenda sau condamnarea lor nu sunt eficiente și nici educative. Munca în folosul comunității ar fi o soluție. Și ofertă există. De ambele părți!
7 iulie 2022, 12:03
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
Nu am înțeles niciodată de ce avem liber de Ziua Muncii, nu muncim. De Ziua Educației, nu învățăm. Haideți să facem o retrospectivă a ceea ce se întâmplă în sistemul educațional și să vă spun ce mi-aș dori eu: mi-aș ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9366 lei
USD
Dolarul SUA
4.9920 lei
CHF
Francul elveţian
5.0780 lei
GBP
Lira sterlină
5.6319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4502 lei
XAU
Gramul de aur
275.3180 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2555 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1700 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2315 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6544 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2015 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6636 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.7 o C
Dorohoi
20.8 o C
Bucecea
22.6 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.6 o C
Ştefăneşti
22.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.