Știrea zilei
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani

Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.

Și totuși...

 

Ce s-a întâmplat de atunci?

 

Adevăratele motive care au dus la nefireasca alianță dintre PSD și PNL, partidele care parcă „se dușmănesc” de-o viață, rămân între pereții atoateștiutori care au ascultat rundele de negocieri.

 

Oficial, politicienii, liberali sau social-democrați, ne dau asigurări că toate deciziile sunt luate spre binele poporului.

 

În orice caz, condițiile impuse sau pretinse între PNL și PSD s-au dezbătut seara trecută într-un Birou Politic Național al PNL, în care liderii au explicat rezultatele negocierilor duse atât cu USR – UDMR, cât și cu PSD.

 

Costel Șoptică, în calitate de vicepreședinte, a fost și el convocat.

 

„Din ce văd și eu și din discuțiile pe care le-am avut cu colegii mei se tinde spre o coabitare, o alianță cu cei de la PSD. Pentru mai multă stabilitate, pentru că și reformele pe care ni le dorim pe viitor vor fi greu realizabile, mai ales cele legate de cadrul constituțional și nu în ultimul rând chiar și cele pe care le avem în PNRR, pentru că acolo sunt ceva reforme administrative și reforme pe legea pensiilor care sunt destul de greu de realizat dacă nu ai o majoritate confortabilă în Parlamentul României”,

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

 

Dacă la nivel național, discuțiile „la sânge” se vor purta pentru câștigarea funcției de prim-ministru și a cât mai multor portofolii de miniștri, la nivel județean, aparent, miza nu este una extrem de ridicată.

 

 

„Rămân în continuare consecvent, în sensul în care pentru orice proiect care aduce un plus județului și oricărui cetățean din județul Botoșani, eu voi fi de acord să fac front comun indiferent de cum se va chema formațiunea politică respectivă, că a fost USR sau că ar fi PSD. Bineințeles că trebuie să luăm în calcul faptul că la conducerea județului există o majoritate PSD – ALDE și nu mă dezic de niciun fel de proiect care poate să aducă un plus cetățenilor din Botoșani”,

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

 

 

„Moare” cu prefectul în brațe

 

Pentru investiții cu impact în comunitate, toate proiectele ar urma să fie votate de membrii tuturor partidelor, transmit la unison politicienii.

 

Când vine vorba de decizie sau funcții, lucrurile se schimbă.

 

„Nu aș fi de acord nici în ruptul capului să cedez Instituția Prefectului către PSD. Că atunci înseamnă că ne-am preda total PSD-ului. Eu sunt de acord să facem front comun pentru proiecte comune, dar nu să depunem armele politice, ca să mă exprim așa. Pentru că, ideologic vorbind, știm foarte bine, suntem de centru-dreapta, iar dlor sunt de stânga clar”,

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

 

 

Președintele PSD Botoșani, care este și președinte al Consiliului Județean Botoșani, este declarativ întru totul de acord cu mesajul omologului liberal în ceea ce privește interesul cetățeanului.

 

„De la începutul mandatului de președinte al Consiliului Județean Botoșani am pus actul administrativ pe primul plan și nicidecum politica. Pentru mine, interesul județului Botoșani este mai presus de interesele politice de moment, iar acest lucru ar trebui să ne ghideze pe toți cei care am fost investiți de cetățeni în funcțiile de conducere. Ori de câte ori a fost nevoie, am invitat sau am participat la discuții cu reprezentanții tuturor forțelor politice din județ și cred că suntem destul de maturi să purtăm un dialog în interesul botoșănenilor ori de câte ori este nevoie”,

Doina Federovici, președintele PSD Botoșani

 

Lidera social-democrată oricum nu a fost genul de politician care să-și atace frontal adversarii politici.

 

Dimpotrivă, Doina Federovici a preferat mai degrabă comunicatele de presă.

 

Puterea și Opoziția la Botoșani au fost separate de o linie politică extrem, extrem de fină.

 

 

„Așa vom reuși și în viitor să facem tot ceea ce ține de noi în interesul cetățeanului”

 

 

„Am făcut mereu apel la toți actorii politici din Botoșani să susțină proiectele Consiliului Județean, precum cele depuse la finanțare în cadrul Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, transformarea proiectatului drum expres Suceava - Botoșani într-un sector de autostradă ca extensie a Autostrăzii „Moldovei” - A7, realizarea heliportului medical la ISU sau operaționalizarea ITI «Țara de Sus», un instrument de atragere a fondurilor europene care ar putea contribui decisiv la dezvoltarea județului. Exemple sunt multe și sunt convinsă că, așa cum am găsit maturitatea de a rezolva situații limită în care județul avea doar de pierdut din cauza exacerbării unor orgolii, așa vom reuși și în viitor să facem tot ceea ce ține de noi în interesul cetățeanului”,

Doina Federovici, președintele PSD Botoșani

 

De altfel, Costel Șoptică și Doina Federovici se poate spune că au rezonat politico-administrativ la momentul în care s-au așezat la aceeași masă pentru a debloca fondurile pentru drumuri provenite din cote defalcate din TVA. Banii fiind pe atunci blocați în Trezorerie din cauză că prefectul Dan Nechifor a atacat hotărârea privitoare la modul de repartizare al acestor sume.

 

„Nu este de apreciat atitudinea prefectului”

 

Și pentru că am amintit de prefect, dacă lucrurile par să fie liniștite între președinții partidelor consacrate de la Botoșani (PSD și PNL), în schimb, situația tensionată dintre Dan Nechifor și primarul Cosmin Andrei pare să continue chiar și cu această alianță.

 

Primarul municipiului reședință de județ, spre exemplu, îl acuză pe prefect de mai multe blocaje administrative pe care le-a creat prin faptul că a atacat anumite hotărâri ale Consiliului Local.

 

„Nu este de apreciat atitudinea prefectului, care a atacat toate hotărârile de CL care au privit anumite restructurări, organizări, o funcționalitate a aparatului din subordinea primarului. Iar aceste decizii au fost luate pe considerente politice. Și când spun acest lucru, vorbesc la modul general despre un prefect care este din partea PNL și care are o atitudine discreționară împotriva unui primar PSD. Nu sunt decizii pentru bunul mers al administrației, este o șicanare din partea dlui prefect”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

Și este sceptic și în privința unei „coabitări” în interesul botoșănenilor în plenul municipal între PSD și PNL.

 

„Sunt rezervat în ceea ce privește o colaborare politică în CL și cu societățile subordonate, acolo unde avem directori PNL sau unde avem directori PNL în structurile care afectează bunul mers al administrației. Mă refer la DSPSA, unde nici acum nu-mi explic cum putem avea un director PNL incompatibil cu funcția de consilier local care întreprinde toate măsurile pentru a întârzia comenzile pe care le dă Primăria, indiferent că acestea se referă la administrarea domeniului public sau gestionarea câinilor comunitari”,

Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

Este rezervat și în privința modului în care guvernanții privesc Botoșaniul care, la ultima rectificare de buget, a primit zero lei de la Guvern.

 

Per total, Cosmin Andrei susține că în proporție cuvârșitoare activitatea administrativă pe plan local este privită (doar) într-o cheie politică, iar cei care sunt numiți politic nu fac administrație, ci întreprind totul pentru un capital negativ pentru primarul PSD, pentru o eventuală creștere în sondaje pentru PNL.

 

”Am o colaborare foarte bună și cu dl primar și cu CJ”

 

Prefectul, în schimb, nu-i împărtășește opiniile și susține, dimpotrivă, că dintotdeauna a existat o colaborare administrativă între Prefectură și Primărie: „Colaborare administrativă... Eu zic că am o colaborare foarte bună și cu dl primar și cu CJ. Adică dacă am colaborat până acum, nu văd niciun impediment să nu colaborăm administrativ și de aici încolo”.

 

 

 

Informat despre declarația lui Cosmin Andrei, prefectul a replicat:

 

„E opinia lui. Dacă pentru o HCL care în primă instanță am și câștigat, deci am avut dreptate, nu luăm în calcul toate celelalte proiecte și toate celelalte hotărâri pe care NU le-am atacat... Dacă aș fi vrut într-adevăr să fiu tendențios și aș fi considerat că există un război administrativ între Primărie și Prefectură, nu am fi făcut nimic. Nici centre de vaccinare, nici alte colaborări pe care le-am avut pe alte domenii. Dacă luăm toate celelalte proiecte care s-au derulat și de aici încolo, este vreunul pe care nu am dat viză de legalitate dacă a fost corect?”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

Declarații Florin Cîțu pe 25 septembrie:

 

Florin Cîțu, 25 septembrie:

 

  • Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie „Votaţi PSD!” Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (...)
  • Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD.
  • Ne delimităm de acest partid toxic, îl ţinem în opoziţie acum, dar şi după 2024.
  • Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Suntem liberali. Nu facem ca Dragnea. Aceste lucruri le vedeţi la PSD, nu la liberali.
  • Colegii care nu au înţeles asta până acum înseamnă că nu cunosc valorile liberale, iar locul lor este în opoziţie.
  • Da, recunosc, sunt un politician atipic - eu nu mint. Am făcut ce am promis și am făcut bine.

 

 

Florin Cîțu, 4 noiembrie:

 

  • A fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective şi am încercat să găsim soluţii la această criză politică.
  • Eu cred că am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească (cu PSD - n.r.).
  • Avem o criză în sănătate, energie şi pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabiliă. Dacă vom reuşi să facem acest lucru cu PSD, este OK.

 

loading...
Botoșăneanca din Guvernul lui Cîțu se mută la Ciucă – LISTA cu miniștrii propuși de liberali
Inconștiență politică la nivel înalt: Bătălia pe funcții PSD - PNL - USR aduce Eltrans în pragul dizolvării, prefectul acuzat că pune umărul la distrugerea companiei de transport

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Două complexuri comerciale și 8 blocuri cu penthouse la ultimul etaj construite pe locul unei foste fabrici de la Botoșani
Terenul care a intrat în circuitul privat de ani buni a rămas neutilizat o lungă perioadă de timp. În prezent, prin investiția complexă demarată de anul trecut pe etapă birocratică, putem vorbi despre o regenerare urbană la marginea orașului.
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Loading...
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
Loading...
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
Curios din tot acest articol, s-a omis cum vor ,,da mâna...câinele și pisica' adică Cosmin Andrei și Eugen Cristian Țurcanu, care după cum se știe ultimul a spurcat,a înjurat, a amenințat și chiar la bruscat pe Cosmin Andrei pe vremea, când acesta era vice-primar! Dacă se va dori întradevăr o alianță spre binele cetățenilor, cei din PNL va trebui să renunțe la ,,buba neagră'- ( EUGEN CRISTIAN ȚURCANU), care a dus în jos sondajele acestui partid prin comportamentul de needucat și parvenit social. Veți vedea că lumea va fi mai bună fără acest ,,specimen' - EUGEN CRISTIAN ȚURCANU!!!
9 noiembrie 2021, 17:36
Singurul ,dar singurul obedient total e domnul Nechifor, din articol am înțeles că poate funcționa această alianță fara Nechifor și fără Țurcanu Eugen, deci ce mai atâta discuții, afara cu ei și hai la treabă. Sigur nu va plânge nimeni după cozile de topor.
9 noiembrie 2021, 14:20
Noul imn al liberalilor: trandafir de la Moldova.........
9 noiembrie 2021, 14:07
Articolul este gresit ”In pat cu dusmanul” - nu exista asa ceva!!!!!!!! Este prietenie permanenta de vreo 20 de ani incoace, mai ales cand vine vorba de putere si banuti.
9 noiembrie 2021, 13:26
Inhaitarea cu ciuma rosie va face ca pnl sa aiba soarta pntcd. psd e toxic pentru tara.
9 noiembrie 2021, 12:18
Pana azi am votat liberalii dar de azi inainte usr.Nu putem lasa stramba de la cosula sa isi bata joc de noi.
9 noiembrie 2021, 10:46
D-le prefect, va felicit ptr activitatea pe care o faceti si va urez succes in continuare! Sunyeti intelept si asta spune multe despre dvs! Felicitari ptr puterea de a face față tuturor răutăților politice
9 noiembrie 2021, 10:44
Citu și Soptica au promis la Congres ca nu vor întra în alianță cu PSD și au câștigat partidul. Orban a promis ca nici el nu va negocia cu PSD. De văzut care sunt serioși și nu-si trădează electoratul.
9 noiembrie 2021, 10:03
Auzi la ei...interesul cetățeanului. Făceați alegeri anticipate dacă vă interesa interesul cetățeanulul. PNL o sa ajungă exact unde îi este locul. În cartea de istorie. Sub 3% ca și PNȚCD. Cu noul USL o să reușeasca să mai scada sau să stopeze ascensiunea PSD. USR s-a erodat deja destul. Frițz la Timișoara, Nicușor la București sunt exemple de neputință. Iar zombi din multinaționale lucrează de acasa pe laptop, nu mai ies în stradă. Acum în stradă ies alții. Cu tricolorul. E vremea schimbării, dar de data asta nu tot așa, ei între ei. Ci cu partide noi. Cu oameni noi. O să crească AUR, o sa apară monarhiștii și alte partide anarhiste. Pentru că aștia pur și simplu au pierdut contactul cu realutatea.
9 noiembrie 2021, 09:23
Singurul care gândește este prefectul Nechifor, restul Soptica, Federovici, Budai țopăie pentru ciolan.
9 noiembrie 2021, 09:12
Gata, PNL-ul devine istorie. Cu Citu la conducere și în combinație cu PSD partidul PNL dispare precum PNTCD-ul.
9 noiembrie 2021, 09:09
dintre toti, psdistii si penelistii doar prefectul Dan Nechifor are creier si gandeste pentru oameni Bravo lui!
9 noiembrie 2021, 08:24
Oricum eu cred ca Soptica cu Federovici aveau blat politic încheiat de mult, doar ca de acum vor apărea împreună în poze, pe malul prăpastiei. De urmărit în continuare dacă cad amândoi în "prăpastia politica sau doar unul" .
9 noiembrie 2021, 08:15
Dacă coabiteaza psd-ul cu pnl-ul își bat joc de voturile primite, își trădează electoratul ambele partide. Dar de fapt pt Federovici și Soptica ii intereseaza doar ca ei sa fie șefi de partide în continuare și sa-l salveze pe Iohannis.
9 noiembrie 2021, 07:44
Vreau sa vad cum Flutur îl va lăuda pe Andrei și Turcanu îl va pupa in c.r pe Andrei in Consiliu Local, sau va rage in continuare cine știe??
9 noiembrie 2021, 07:35
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
”Trebuie să fii prezent, implicat și fără emoții. Dar cei care vin fără pic de emoții devin cam aroganți, oamenii mult prea încrezători devin mai antipatici și e greu de lucrat cu ei. Fiecare leu are propriile indicative dup ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9445 lei
USD
Dolarul SUA
4.3401 lei
CHF
Francul elveţian
4.7457 lei
GBP
Lira sterlină
5.9102 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7850 lei
XAU
Gramul de aur
252.5792 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2404 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3861 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1199 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4676 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2025 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.0 o C
Dorohoi
-2.2 o C
Bucecea
-2.6 o C
Darabani
-2.6 o C
Saveni
-1.7 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.