Știrea zilei
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani

Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.

Și totuși...

 

Ce s-a întâmplat de atunci?

 

Adevăratele motive care au dus la nefireasca alianță dintre PSD și PNL, partidele care parcă „se dușmănesc” de-o viață, rămân între pereții atoateștiutori care au ascultat rundele de negocieri.

 

Oficial, politicienii, liberali sau social-democrați, ne dau asigurări că toate deciziile sunt luate spre binele poporului.

 

În orice caz, condițiile impuse sau pretinse între PNL și PSD s-au dezbătut seara trecută într-un Birou Politic Național al PNL, în care liderii au explicat rezultatele negocierilor duse atât cu USR – UDMR, cât și cu PSD.

 

Costel Șoptică, în calitate de vicepreședinte, a fost și el convocat.

 

„Din ce văd și eu și din discuțiile pe care le-am avut cu colegii mei se tinde spre o coabitare, o alianță cu cei de la PSD. Pentru mai multă stabilitate, pentru că și reformele pe care ni le dorim pe viitor vor fi greu realizabile, mai ales cele legate de cadrul constituțional și nu în ultimul rând chiar și cele pe care le avem în PNRR, pentru că acolo sunt ceva reforme administrative și reforme pe legea pensiilor care sunt destul de greu de realizat dacă nu ai o majoritate confortabilă în Parlamentul României”,

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

 

Dacă la nivel național, discuțiile „la sânge” se vor purta pentru câștigarea funcției de prim-ministru și a cât mai multor portofolii de miniștri, la nivel județean, aparent, miza nu este una extrem de ridicată.

 

 

„Rămân în continuare consecvent, în sensul în care pentru orice proiect care aduce un plus județului și oricărui cetățean din județul Botoșani, eu voi fi de acord să fac front comun indiferent de cum se va chema formațiunea politică respectivă, că a fost USR sau că ar fi PSD. Bineințeles că trebuie să luăm în calcul faptul că la conducerea județului există o majoritate PSD – ALDE și nu mă dezic de niciun fel de proiect care poate să aducă un plus cetățenilor din Botoșani”,

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

 

 

„Moare” cu prefectul în brațe

 

Pentru investiții cu impact în comunitate, toate proiectele ar urma să fie votate de membrii tuturor partidelor, transmit la unison politicienii.

 

Când vine vorba de decizie sau funcții, lucrurile se schimbă.

 

„Nu aș fi de acord nici în ruptul capului să cedez Instituția Prefectului către PSD. Că atunci înseamnă că ne-am preda total PSD-ului. Eu sunt de acord să facem front comun pentru proiecte comune, dar nu să depunem armele politice, ca să mă exprim așa. Pentru că, ideologic vorbind, știm foarte bine, suntem de centru-dreapta, iar dlor sunt de stânga clar”,

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

 

 

Președintele PSD Botoșani, care este și președinte al Consiliului Județean Botoșani, este declarativ întru totul de acord cu mesajul omologului liberal în ceea ce privește interesul cetățeanului.

 

„De la începutul mandatului de președinte al Consiliului Județean Botoșani am pus actul administrativ pe primul plan și nicidecum politica. Pentru mine, interesul județului Botoșani este mai presus de interesele politice de moment, iar acest lucru ar trebui să ne ghideze pe toți cei care am fost investiți de cetățeni în funcțiile de conducere. Ori de câte ori a fost nevoie, am invitat sau am participat la discuții cu reprezentanții tuturor forțelor politice din județ și cred că suntem destul de maturi să purtăm un dialog în interesul botoșănenilor ori de câte ori este nevoie”,

Doina Federovici, președintele PSD Botoșani

 

Lidera social-democrată oricum nu a fost genul de politician care să-și atace frontal adversarii politici.

 

Dimpotrivă, Doina Federovici a preferat mai degrabă comunicatele de presă.

 

Puterea și Opoziția la Botoșani au fost separate de o linie politică extrem, extrem de fină.

 

 

„Așa vom reuși și în viitor să facem tot ceea ce ține de noi în interesul cetățeanului”

 

 

„Am făcut mereu apel la toți actorii politici din Botoșani să susțină proiectele Consiliului Județean, precum cele depuse la finanțare în cadrul Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, transformarea proiectatului drum expres Suceava - Botoșani într-un sector de autostradă ca extensie a Autostrăzii „Moldovei” - A7, realizarea heliportului medical la ISU sau operaționalizarea ITI «Țara de Sus», un instrument de atragere a fondurilor europene care ar putea contribui decisiv la dezvoltarea județului. Exemple sunt multe și sunt convinsă că, așa cum am găsit maturitatea de a rezolva situații limită în care județul avea doar de pierdut din cauza exacerbării unor orgolii, așa vom reuși și în viitor să facem tot ceea ce ține de noi în interesul cetățeanului”,

Doina Federovici, președintele PSD Botoșani

 

De altfel, Costel Șoptică și Doina Federovici se poate spune că au rezonat politico-administrativ la momentul în care s-au așezat la aceeași masă pentru a debloca fondurile pentru drumuri provenite din cote defalcate din TVA. Banii fiind pe atunci blocați în Trezorerie din cauză că prefectul Dan Nechifor a atacat hotărârea privitoare la modul de repartizare al acestor sume.

 

„Nu este de apreciat atitudinea prefectului”

 

Și pentru că am amintit de prefect, dacă lucrurile par să fie liniștite între președinții partidelor consacrate de la Botoșani (PSD și PNL), în schimb, situația tensionată dintre Dan Nechifor și primarul Cosmin Andrei pare să continue chiar și cu această alianță.

 

Primarul municipiului reședință de județ, spre exemplu, îl acuză pe prefect de mai multe blocaje administrative pe care le-a creat prin faptul că a atacat anumite hotărâri ale Consiliului Local.

 

„Nu este de apreciat atitudinea prefectului, care a atacat toate hotărârile de CL care au privit anumite restructurări, organizări, o funcționalitate a aparatului din subordinea primarului. Iar aceste decizii au fost luate pe considerente politice. Și când spun acest lucru, vorbesc la modul general despre un prefect care este din partea PNL și care are o atitudine discreționară împotriva unui primar PSD. Nu sunt decizii pentru bunul mers al administrației, este o șicanare din partea dlui prefect”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

Și este sceptic și în privința unei „coabitări” în interesul botoșănenilor în plenul municipal între PSD și PNL.

 

„Sunt rezervat în ceea ce privește o colaborare politică în CL și cu societățile subordonate, acolo unde avem directori PNL sau unde avem directori PNL în structurile care afectează bunul mers al administrației. Mă refer la DSPSA, unde nici acum nu-mi explic cum putem avea un director PNL incompatibil cu funcția de consilier local care întreprinde toate măsurile pentru a întârzia comenzile pe care le dă Primăria, indiferent că acestea se referă la administrarea domeniului public sau gestionarea câinilor comunitari”,

Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

Este rezervat și în privința modului în care guvernanții privesc Botoșaniul care, la ultima rectificare de buget, a primit zero lei de la Guvern.

 

Per total, Cosmin Andrei susține că în proporție cuvârșitoare activitatea administrativă pe plan local este privită (doar) într-o cheie politică, iar cei care sunt numiți politic nu fac administrație, ci întreprind totul pentru un capital negativ pentru primarul PSD, pentru o eventuală creștere în sondaje pentru PNL.

 

”Am o colaborare foarte bună și cu dl primar și cu CJ”

 

Prefectul, în schimb, nu-i împărtășește opiniile și susține, dimpotrivă, că dintotdeauna a existat o colaborare administrativă între Prefectură și Primărie: „Colaborare administrativă... Eu zic că am o colaborare foarte bună și cu dl primar și cu CJ. Adică dacă am colaborat până acum, nu văd niciun impediment să nu colaborăm administrativ și de aici încolo”.

 

 

 

Informat despre declarația lui Cosmin Andrei, prefectul a replicat:

 

„E opinia lui. Dacă pentru o HCL care în primă instanță am și câștigat, deci am avut dreptate, nu luăm în calcul toate celelalte proiecte și toate celelalte hotărâri pe care NU le-am atacat... Dacă aș fi vrut într-adevăr să fiu tendențios și aș fi considerat că există un război administrativ între Primărie și Prefectură, nu am fi făcut nimic. Nici centre de vaccinare, nici alte colaborări pe care le-am avut pe alte domenii. Dacă luăm toate celelalte proiecte care s-au derulat și de aici încolo, este vreunul pe care nu am dat viză de legalitate dacă a fost corect?”,

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani

 

Declarații Florin Cîțu pe 25 septembrie:

 

Florin Cîțu, 25 septembrie:

 

  • Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie „Votaţi PSD!” Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (...)
  • Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD.
  • Ne delimităm de acest partid toxic, îl ţinem în opoziţie acum, dar şi după 2024.
  • Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Suntem liberali. Nu facem ca Dragnea. Aceste lucruri le vedeţi la PSD, nu la liberali.
  • Colegii care nu au înţeles asta până acum înseamnă că nu cunosc valorile liberale, iar locul lor este în opoziţie.
  • Da, recunosc, sunt un politician atipic - eu nu mint. Am făcut ce am promis și am făcut bine.

 

 

Florin Cîțu, 4 noiembrie:

 

  • A fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective şi am încercat să găsim soluţii la această criză politică.
  • Eu cred că am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească (cu PSD - n.r.).
  • Avem o criză în sănătate, energie şi pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabiliă. Dacă vom reuşi să facem acest lucru cu PSD, este OK.

 

loading...
Botoșăneanca din Guvernul lui Cîțu se mută la Ciucă – LISTA cu miniștrii propuși de liberali
Inconștiență politică la nivel înalt: Bătălia pe funcții PSD - PNL - USR aduce Eltrans în pragul dizolvării, prefectul acuzat că pune umărul la distrugerea companiei de transport

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Loading...
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Loading...
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Protecția Consumatorilor de la București a descins și în Piața Centrală, a găsit lactate cu mucegai în frigidere ruginite și a închis trei magazine
Complexul Uvertura Mall nu a fost singurul obiectiv vizat de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care au ajuns la Botoșani în prima jumătate a lunii mai.
DOUĂ restaurante din mall închise de șeful de la București al Protecției Consumatorilor, amenzi uriașe de 60.000 de lei aplicate administratorilor
O „armată” de comisari și șefi ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au ajuns la Botoșani în prima parte a lunii mai 2022.
Apă tăiată în apartament cu executorul și jandarmii, echipajele Nova Apaserv au ajuns la CINCI adrese, un datornic ridicat de pe banca din parc – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care din cauza crizei sanitare, astfel de acțiuni nu au putut fi întreprinse, SC Nova Apaserv SA a reluat debranșările. Între timp, datoriile unora dintre botoșăneni s-au rostogolit, transformându-se în sume uriașe,
Transportul public din oraș intră în rând cu lumea: Bilete vândute prin aplicație, călătorii află de pe telefon când sosește autobuzul
Compania de transport public a municipalității face un prim pas spre digitalizare. SC Eltrans SA a perfectat parteneriate cu administratorii a două aplicații mobile.
Curios din tot acest articol, s-a omis cum vor ,,da mâna...câinele și pisica' adică Cosmin Andrei și Eugen Cristian Țurcanu, care după cum se știe ultimul a spurcat,a înjurat, a amenințat și chiar la bruscat pe Cosmin Andrei pe vremea, când acesta era vice-primar! Dacă se va dori întradevăr o alianță spre binele cetățenilor, cei din PNL va trebui să renunțe la ,,buba neagră'- ( EUGEN CRISTIAN ȚURCANU), care a dus în jos sondajele acestui partid prin comportamentul de needucat și parvenit social. Veți vedea că lumea va fi mai bună fără acest ,,specimen' - EUGEN CRISTIAN ȚURCANU!!!
9 noiembrie 2021, 17:36
Singurul ,dar singurul obedient total e domnul Nechifor, din articol am înțeles că poate funcționa această alianță fara Nechifor și fără Țurcanu Eugen, deci ce mai atâta discuții, afara cu ei și hai la treabă. Sigur nu va plânge nimeni după cozile de topor.
9 noiembrie 2021, 14:20
Noul imn al liberalilor: trandafir de la Moldova.........
9 noiembrie 2021, 14:07
Articolul este gresit ”In pat cu dusmanul” - nu exista asa ceva!!!!!!!! Este prietenie permanenta de vreo 20 de ani incoace, mai ales cand vine vorba de putere si banuti.
9 noiembrie 2021, 13:26
Inhaitarea cu ciuma rosie va face ca pnl sa aiba soarta pntcd. psd e toxic pentru tara.
9 noiembrie 2021, 12:18
Pana azi am votat liberalii dar de azi inainte usr.Nu putem lasa stramba de la cosula sa isi bata joc de noi.
9 noiembrie 2021, 10:46
D-le prefect, va felicit ptr activitatea pe care o faceti si va urez succes in continuare! Sunyeti intelept si asta spune multe despre dvs! Felicitari ptr puterea de a face față tuturor răutăților politice
9 noiembrie 2021, 10:44
Citu și Soptica au promis la Congres ca nu vor întra în alianță cu PSD și au câștigat partidul. Orban a promis ca nici el nu va negocia cu PSD. De văzut care sunt serioși și nu-si trădează electoratul.
9 noiembrie 2021, 10:03
Auzi la ei...interesul cetățeanului. Făceați alegeri anticipate dacă vă interesa interesul cetățeanulul. PNL o sa ajungă exact unde îi este locul. În cartea de istorie. Sub 3% ca și PNȚCD. Cu noul USL o să reușeasca să mai scada sau să stopeze ascensiunea PSD. USR s-a erodat deja destul. Frițz la Timișoara, Nicușor la București sunt exemple de neputință. Iar zombi din multinaționale lucrează de acasa pe laptop, nu mai ies în stradă. Acum în stradă ies alții. Cu tricolorul. E vremea schimbării, dar de data asta nu tot așa, ei între ei. Ci cu partide noi. Cu oameni noi. O să crească AUR, o sa apară monarhiștii și alte partide anarhiste. Pentru că aștia pur și simplu au pierdut contactul cu realutatea.
9 noiembrie 2021, 09:23
Singurul care gândește este prefectul Nechifor, restul Soptica, Federovici, Budai țopăie pentru ciolan.
9 noiembrie 2021, 09:12
Gata, PNL-ul devine istorie. Cu Citu la conducere și în combinație cu PSD partidul PNL dispare precum PNTCD-ul.
9 noiembrie 2021, 09:09
dintre toti, psdistii si penelistii doar prefectul Dan Nechifor are creier si gandeste pentru oameni Bravo lui!
9 noiembrie 2021, 08:24
Oricum eu cred ca Soptica cu Federovici aveau blat politic încheiat de mult, doar ca de acum vor apărea împreună în poze, pe malul prăpastiei. De urmărit în continuare dacă cad amândoi în "prăpastia politica sau doar unul" .
9 noiembrie 2021, 08:15
Dacă coabiteaza psd-ul cu pnl-ul își bat joc de voturile primite, își trădează electoratul ambele partide. Dar de fapt pt Federovici și Soptica ii intereseaza doar ca ei sa fie șefi de partide în continuare și sa-l salveze pe Iohannis.
9 noiembrie 2021, 07:44
Vreau sa vad cum Flutur îl va lăuda pe Andrei și Turcanu îl va pupa in c.r pe Andrei in Consiliu Local, sau va rage in continuare cine știe??
9 noiembrie 2021, 07:35
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am o informare scrisă de la dl director, dar vreau să reiasă și din discuțiile pe care le avem: Copălău, până în perioada 30 iunie, estimăm că terminăm tronsonul acela, mai este tronsonul de la Botoșani până la Bălu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9457 lei
USD
Dolarul SUA
4.6715 lei
CHF
Francul elveţian
4.8931 lei
GBP
Lira sterlină
5.7258 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4368 lei
XAU
Gramul de aur
274.0955 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2433 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2354 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6404 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2000 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
26.3 o C
Dorohoi
21.9 o C
Bucecea
24.1 o C
Darabani
21.2 o C
Saveni
22.1 o C
Ştefăneşti
21.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.