Știrea zilei
Se coace bugetul orașului pe 2022, de la parcare supraetajată și înlocuirea garajelor cu locuri de joacă la cumpărarea unei clădiri simbol & punct și de la capăt cu stadionul - VIDEO primarul despre planurile sale

Propunerea de buget pentru anul 2022 intră astăzi în dezbatere publică. Iar ulterior bugetul va fi adoptat în forma propusă de primar sau amendat de aleșii de la municipiu în ședință de Consiliu Local.

48 de milioane de euro, bugetul orașului

 

Primarul Cosmin Andrei a vorbit pe larg despre investițiile pe care și le-ar dori în acest an în municipiul Botoșani într-un interviu acordat publicației Botoșăneanul.

 

 • Avem un buget în jurul valorii de 240 de milioane – 250 de milioane, cu 188 de milioane partea de funcționare, solicitări ale tuturor departamentelor Primăriei și 40 de milioane pentru partea de dezvoltare. Îl consider un buget deficitar pentru toate obiectivele noastre ambițioase pe care dorim să le implementăm, dar vom face o selecție riguroasă și, în funcție de priorități, vom demara o serie din aceste obiective cu bani din bugetul local, așteptând în același timp și sprijin guvernamental acolo unde ne-am pus speranțe în programul PNDL III și am trimis documentații în acest sens. Ne punem speranțe în proiecte finanțate de CNI, de alocări directe de la Ministerul Dezvoltării pentru locuințe sociale și ANL. Și de asemenea, încă un obiectiv serios pentru care am făcut pași importanți este cel al șoselei de centură ocolitoare a municipiului, prin Curtești.

 

De ce folosiți termenul ”deficitar” în condițiile în care, cel puțin secțiunea de dezvoltare, aproape că s-a dublat și am avut și un excedent istoric transferat din anul bugetar precedent în cel actual?

 

 • Pentru că avem foarte multe nevoi. Pentru că au crescut cheltuielile la Primăria Botoșani și vă pot da doar un singur exemplu: subvenția pentru Parcul de Agrement Cornișa a fost solicitată la nivelul sumei de 3,6 milioane lei, în condițiile în care anul trecut am alocat 2 milioane de lei. Deci, în continuare rămâne Cornișa din punct de vedere financiar o piatră de moară pentru Primăria Botoșani. Un obiectiv care este total ineficient, dar care asigură totuși un confort și o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber pentru botoșăneni. Dar îmi doresc acest lucru să se realizeze într-un mod în care să nu mai aibă nevoie de subvenții. Dar motivat de faptul că a crescut prețul la energia electrică, prețul pentru încălzirea apei, pentru că folosim agent termic de la Modern Calor de asemenea s-a scumpit, a crescut salariul minim pe economie, pentru că avem o conducere ineficientă la DSPSA, toate aceste lucruri conduc la cheltuieli mai mari pe care Primăria Botoșani trebuie să le angajeze pentru funcționare.

 

„Cornișa, o structură ineficientă”

 

Vara trecută îmi amintesc că la Cornișa erau sute de oameni, chiar în unele zile se depășise pragul de 1.000 de vizitatori. Cum se ajunge la situația în care parcul Cornișa nu reușește să aducă profit la Primărie?

 

 • Tarifele sunt destul de mici, nu au mai fost indexate pentru accesul la facilităților de acolo, avem un parc extins pe 48 de ha care trebuie întreținut, avem o structură de personal stufoasă care în mediul privat ar fi mult diminuată. Avem cheltuieli foarte mari cu întreținerea echipamentelor de acolo care sunt în garanție și pentru acest lucru avem nevoie de revizii care ne costă foarte, foarte mult. Facem aceste revizii pentru că suntem condiționați de proiectul european, trebuie să păstrăm acest parc exact așa cum a fost făcut 5 ani. Suntem în anul 3 de funcționare și 2 ani trebuie să suportăm cheltuielile de acolo. Dar îmi păstrez afirmația și cred că este o structură ineficientă și din punctul de vedere organizatoric și managerial.

 

Primarul vrea să înființeze o nouă structură în cadrul Primăriei

 

Și ce o să faceți în acest sens?

 

 • Propun o reorganizare la DSPSA. În perioada următoare voi veni într-o consultare publică și în fața consilierilor cu o reorganizare, să avem centre bugetare separate, management separat pentru toate activitățile de la Cornișa și pentru început doresc transferul în aparatul propriu al Primăriei a unor activități care presupun întreținerea domeniului public, tot ceea ce înseamnă servicii, intervenții edilitare, spații verzi, gestiunea câinilor fără stăpân, semaforizarea rutieră. Aceste lucruri le doresc de la DSPSA în aparatul propriu al Primăriei, pentru o gestiune mai bună. Avem comenzi pentru toaletarea arborilor care sunt foarte mult întârziate și cetățenii nu înțeleg de ce nu s-au dus la îndeplinire aceste sarcini pe care le-a trasat Primăria. DSPSA este în subordinea Consiliului Local, nu a răspuns niciodată, cu un director care este înregimentat politic și care de multe ori nu a răspuns comenzilor pe care le-au trasat șefii ierarhici, punând mai presus considerente politice decât interesul public.

 

Și activitățile acestea rămân în aparatul propriu sau intenționați spre exemplu să înființați o altă Direcție?

 

 • Înființăm o altă Direcție în aparatul propriu care să preia aceste activități.

 

Și parcul Cornișa va fi transferat la noua Direcție sau rămâne la DSPSA?

 

 • Parcul Cornișa împreună cu bazele sportive să rămână la DSPSA, iar intervențiile în domeniul public să fie în directa mea coordonare.

 

Parcare cu etaje lângă Piața Mare

 

Revenind la propunerea de buget pe anul în curs, la partea de dezvoltare, ce investiții vă propuneți să realizați în acest an?

 

 • În administrația publică trebuie să respectăm anumiți pași. Care sunt birocratici. Și în primul rând avem nevoie de documentații pentru toate obiectivele noastre. O serie din aceste documentații au fost inițiate anul trecut și e firesc ca în acest an să le bugetăm și să mergem mai departe. De exemplu, am bugetat documentația pentru un obiectiv care presupune realizarea unei parcări supraetajate, în spate la Casa Cărții. Vom avea gata această documentație și bugetăm primul an de lucrări în funcție de posibilitățile pe care le avem.

 

 

Ce înseamnă primul an de lucrări?

 

 • Cu siguranță obiectivul va fi făcut în doi-trei ani și atunci avem nevoie de buget pentru primul an de zile. Vom avea gata documentația tehnică care presupune costuri foarte mari, cu devierea utilităților pe acolo și așteptăm devizul general pentru a vedea de câți bani avem nevoie pentru această parcare. Dacă ar apărea o linie de finanțare cu fonduri europene, bineînțeles că vom transfera acest obiectiv pentru a nu cheltui bani din bugetul local, dar el trebuie bugetat. Dacă tot discutăm de parcări, tot anul trecut am inventariat în domeniul privat al Primăriei pentru că nu am «moștenit» nicio documentație care să fie continuată în ceea ce privește gestiunea traficului și am luat-o de la zero. Am inventariat în domeniul public o serie de parcări și anul acesta vom intra cu execuția: parcarea de la Școala 6, parcarea de pe strada Mihail Kogălniceanu, acolo unde nu vor fi parcări supraetajate, dar vom amenaja la nivelul solului mai multe locuri de parcare pentru cetățeni. De asemenea, doresc pe partea de funcționare, prin Direcția Edilitare, să mutăm trecerile de pietoni departe de sensul intersecțiilor cu sens giratoriu pentru o mai bună gestiune a traficului. Avem în discuție și cele două treceri de pietoni cu semafoare inteligente pentru care am realizat documentații anul trecut și anul acesta intrăm în execuție. De asemenea, avem o serie de achiziții pe care dorim să le facem pentru a spori patrimoniul municipiului Botoșani.

 

Garajele se vor demola

 

Rămânem puțin la parcări și la traficul rutier, voiam să vă întreb cu garajele. Ați inițiat un demers anul trecut...

 

 • Am făcut pași importanți pentru că una dintre parcări este într-adevăr și la Colegiul Mihai Eminescu, acolo unde mergem mai departe cu ceea ce am spus, cu demolarea garajelor și amenajarea unei parcări și a unui loc de joacă.

 

Deci, vă mențineți direcția...

 

 • Îmi mențin această direcție, luna aceasta vom intra cu o Hotărâre de Consiliu Local care aprobă de asemenea o inventariere în domeniul public al municipiului Botoșani și o inventariere în domeniul privat, intrăm cu un PUZ care aprobă documentația pentru realizarea unei parcări în locul garajelor de lângă Colegiul Mihai Eminescu.

 

Primăria cumpără și o clădire

 

Ce clădiri vă propuneți să achiziționați?

 

 • Avem evaluarea financiară și tehnică pentru Casa Ankele, aproximativ 500.000 de euro a transmis evaluatorul că este cota de piață a acestei clădiri emblematice pentru municipiul Botoșani și îmi doresc să o cumpărăm. Îmi doresc ca echipa de negociere să reușească o discuție cu cei care dețin acest imobil pentru a-l putea plăti în două tranșe anuale, astfel încât anul acesta să avem jumătate din sumă prinsă în buget, să cumpărăm Casa Ankele care să fie reabilitată și redată ulterior botoșănenilor, printr-o consultare publică.

 

Și pe partea de reabilitare vor fi necesare fonduri substanțiale și aici vă gândiți la un program european eventual sau buget local?

 

 • Am în vedere toate liniile de finanțare, toate oportunitățile, dar cu precădere îmi doresc să facem investiții în municipiul Botoșani cu bani europeni sau bani guvernamentali. Ultima variantă rămâne bugetul local care este insuficient pentru toate nevoile noastre și atunci trebuie cheltuit cu mare atenție și doar pentru obiectivele care nu au alte finanțări.

 

Și cine va decide care va fi destinația acestei clădiri?

 

 • Așa cum am spus, voi face o consultare publică în care întreb botoșănenii care este cea mai bună destinație pentru acest imobil. În primul rând trebuie reabilitat și redat vieții botoșănene, spiritului botoșănean, Centrului Istoric așa cum vor decide cetățenii.

 

Stadionul Municipal, punct și de la capăt

 

Ce vă mai propuneți pentru anul în curs?

 

 • Am făcut o licitație pentru documentația privitoare la reabilitarea Stadionului Municipal și din păcate firma care a câștigat această licitație nu a putut să ducă la bun sfârșit ceea ce a semnat și va trebui să reluăm licitația dar cu sume suplimentare. Dacă anul trecut am avut 100.000 de lei pentru Documentația de Avizare pentru Lucrări de Intervenție (DALI) pentru Stadionul Municipal, anul acesta va trebui să avem o poziție cu mult mai mulți bani. Voi face DALI-ul pentru Stadionul Municipal apoi am încredere că, cu ajutorul colegilor mei, Doina Federovici și Marius Budăi, vom realiza acest obiectiv, chiar dacă nu în acest mandat, îl vom începe în acest mandat, astfel încât la Botoșani să avem un stadion nou, un stadion modern, un stadion care să fie în acord cu așteptările botoșănenilor și cu poziția echipei FC Botoșani.

 

Grădină de Vară la teatru

 

Despre Teatru, deja ați anunțat faptul că sunteți aproape convins că în primăvară vor începe lucrările.

 

 • La momentul în care discutăm despre bugetul municipiului Botoșani, colegii mei lucrează la oferta financiară, suntem pe ultima sută de metri, avem mai multe firme care s-au calificat și suntem în ultima etapă, urmează să anunțăm câștigătorul. Pentru anul 2022 trebuie să avem o sumă în buget chiar dacă avem fonduri europene și putem trimite cereri de finanțare pentru a primi bani europeni, avem nevoie de o sumă tampon pentru plata lucrărilor și va fi o sumă pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu care va fi finalizat până la finele anului 2023. Dar de asemenea, o să bugetăm documentația pentru Grădina de Vară. Chiar ieri am avut o ședință cu colegii mei și am transmis că reziliem contractul cu restaurantul care este sub teatru și facem o documenție care să fie în acord cu reabilitarea teatrului Mihai Eminescu. Acest obiectiv nu a fost prins în cererea de finanțare și îmi doresc și o amenajare peisagistică în fața Teatrului Mihai Eminescu cu regândirea zonei verzi din fața teatrului astfel încât să lărgim parcarea de aici, să avem un teatru reabilitat dar și Grădina de Vară redată botoșănenilor și reabilitată de asemenea.

 

Și lucrările astea de care vorbiți, care vin în completarea celor din proiectul european, vreți să le derulați în paralel?

 

 • O să le derulăm în paralel, așteptăm să vedem cum merg lucrările de la teatru ca să ne sincronizăm cu finalizarea acestora.

 

 

Voiam să vă întreb și despre proiectul privind infrastructura cu tramvaiele, unul la fel de important pentru municipiu, v-ați mai gândit cum anume veți proceda?

 

 • Trebuie regândit acest proiect, nu am nicio variantă optimistă din partea Guvernului astăzi și cel mai probabil va trebui să redepunem acest proiect și analizăm dacă până atunci scoatem dalele existente de pe străzile din Botoșani pentru a face un alt proiect, la momentul oportun, poate în următorul exercițiu financiar, poate în cadrul Programului Național de Reziliență și Redresare (PNRR), deci îmi doresc în continuare tramvaie la Botoșani, dar nu pe o infrastructură precum cea pe care am avut-o până acum, ci pe o infrastructură modernă și până atunci să avem un trafic descongestionat”.

 

Criza de locuri de veci va fi stinsă la Botoșani

 

Alte două investiții ce urmează a se derula în acest an sunt privitoare la reabilitarea Cinematografului Unirea primit în patrimoniul Primăriei, unde se pregătește o documentație tehnică pentru supraetajarea acestui obiectiv cu păstrarea destinației inițiale, cu săli de cinema dar și cu spații pentru alte instituții de cultură.

 

Primăria Botoșani a parcurs și etapa birocratică privitoare la extinderea Cimitirului Pacea unde lucrările vor începe tot din acest an.

 

„Iată un subiect care a fost în discuție în urmă cu mult, mult timp la Botoșani, lipsa locurilor de veci care va fi realizat și dus la bun sfârșit în acest mandat al meu și vom avea o extindere care să acopere nevoile pe zeci de ani de zile pentru municipiul Botoșani”.

 

Și nu în ultimul rând o prioritate rămân și străzile din piatră sau pământ, în acest sens fiind transmise două cvartale la Ministerul Dezvoltării pentru o eventuală finanțare prin programul „Anghel Saligny”. Aceste proiecte de investiții sunt în faza de evaluare în vederea acordării finanțării.

 

loading...
VEȘTI despre șoseaua de centură prin Curtești, banii ar putea fi atrași printr-un proiect european – VIDEO
Bani împărțiți la Județ pentru drumuri: Botoșaniul și Săveniul primesc cele mai mari fonduri: DOCUMENT

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Comisarii cu mita, OUT de la Protecția Consumatorilor, au picat pe o interceptare din altă direcție
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează și în prezent doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari care au și părăsit instituția.
ONG din Botoșani – sală de cultură renovată european peste Prut și inaugurată printr-un festival cu tricolorul pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
31 ianuarie 2018 a fost ziua în care o delegație a Asociației B-Right Media din Botoșani a pășit pragul Palatului Municipal de Cultură din orașul Edineț alături de viceprimarul Rodelia Vasilcov. Încremenită în alte vremuri, construcția reprezentativă a capitalei raionului cu același nume necesita intervenții care să îi aducă măcar sala de spectacole mai aproape de timpul prezent.
Cinci apartamente din Botoșani scoase la vânzare de executor pentru datorii la apă! Se pregătește și un val de debranșări în apartamente pentru datorii uriașe
În ultimii doi ani, din cauza pandemiei, debranșările de la serviciile de utilitate publică au fost interzise, inclusiv evacuările din locuințe.Cei doi ani pot fi priviți ca un „rai al datornicilor” și un coșmar pentru operatorii de servicii.
Mai rar așa concurs: Doi PSD-iști se bat pentru fotoliul de director general la compania municipalității
Sunt patru candidați pentru două posturi de director.Au fost scoase la concurs funcțiile de director general și director adjunct la SC Eltrans SA.
Matematicienii la Botoșani: Radu Gologan anunță un ”adevărat festival al școlii românești” / Medalii de aur pentru doi profesori / Primarul a primit în sfârșit o distincție - GALERIE FOTO
În acest weekend, la Botoșani se desfășoară două importante evenimente menite să readucă în atenție două dintre cele mai importante personalități născute pe aceste meleaguri, Dimitrie Pompeiu și Octav Onicescu.
Mihai Țurcanu ridicat de DNA în puterea întunericului, după 12 ore de percheziții învăluite în tăcere! Ar fi vizat de patru infracțiuni – VIDEO & GALERIE FOTO
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost percheziționată de procurorii DNA Suceava, în cursul zilei de vineri, 13 mai 2022.Mihai Țurcanu, directorul instituției, a fost ridicat la finalul acțiunii când afară era deja noapte.
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Loading...
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Loading...
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Tot cu aceste planuri își termina mandatul.
14 ianuarie 2022, 12:14
Trăiască cine vrea...!
13 ianuarie 2022, 23:18
Cosmin Andrei, mândreața asta de bărbat, ne livrează și rezultate concrete, sau a luat-o cu pozatul, pe urmele cadânei neasemuite în frumusețe și inteligență, pe numele de alint Doinița?!
13 ianuarie 2022, 19:13
Țurcanu Eugen cristian , o epava, o coada de topor, cred că nu s-a desființat crâșma unde servea pui cu mămăliguță și mujdei, am auzit că au lipsa de personal - la spălat vase , , maturat...... Succes primarului în acest demers!!!!
13 ianuarie 2022, 14:09
Fără tramvaie și vrem stadion!! În rest ..vorbe
13 ianuarie 2022, 11:37
Pentru domnul Mircea, vă rog să nu vorbiți în numele botoșănenilor, nu cunoașteți părerile și opțiunile noastre. Mi-e una îmi este silă de PSD, PNL și toate partidele, și pleava lor care ia bani fără măcar a avea vreo cunoștință în domeniul respectiv. Lipitori de afișe și pupincuriști rămași din mamă, tată în copil... Îmi este greață de sistemul ăsta de corupți și pupincuriști de partide.
13 ianuarie 2022, 11:29
"Stimat și iubit" comunist Muraru Mircea, de trei ori președinte. Depuneți-vă un CV la Primăria Muncipiului Botoșani. Au un departament special de pupincuriști comuniști sau copii ai acestora. Sau chiar director al departamentului care se ocupă de programe și proiecte de investiții. Nu ar fi chiar mare diferența cu ce este acum. Omul sfințește locul. Și păcat de experiza dumneavoastră pentru mult iubitul și stimatul dom primar.
13 ianuarie 2022, 10:51
Stimat si iubit Domnule Primar Cosmin Andrei, va felicit pentru Programul riguros propus a fi dezvoltat in Municipiul Botosani! Sunt intr`adevar cateva probleme serioase de abordare la DSPSA,schimbati conducerea, Turcanu este batut in cuie pe viata la DSPSA ?. Incepeti rezolvarea problemelor prin eliminare, incepeti cu cele mai grele si realizabile, de pilda cu transportul public pe sine cu tramvaele , constructia Stadionului Municipal, cu parcarea subterana si supraetajata in spatele Casei "CASA CASATORIILOR" ! Daca incepeti lucrarile la aceste obiective si le terminati in toamna 2024, inseamna ca v-ati indeplinit programul si va puteti depune candidatura in continuare la Primaria Mun. Botosani. Celelalte lucrari se vor realiza in urmatoarele etape ale mandatelor de 8 ani de zile. Va doresc succes si sprijin din partea tuturor botosanenilor . La Multi Ani ! Fost Presedinte de Org. fost Presedinte de Asociatie de Proprietari, fost Presedinte al Federatiei Asociatiilor de Proprietari, Muraru Mircea. Astazi, liber ca pasarea cerului !
13 ianuarie 2022, 10:31
Domnule Primar, dacă Primăria ne solicită opiniile , atunci eu cred că este neproductiv să reabilitezi o clădire atât de mare(Casa Ankele) și după aceea să-i dai o întrebuințare. Asta înseamnă noi intervenții, în special la interior, pentru ca spațiul să servească nevoilor acelei instituții. Pentru o orientare ca asta putem aplica bancul de demult: ,, La Brăila îți dă cu vaporul în cap”. In al doilea rând, din ceea ce am citit rezultă că nu utilizați toate posibilitățile oferite de PNDL III și Programul de Reziliență, ceea ce înseamnă că serviciul programe și proiecte este slab pregătit sau nu este pus să muncească.
13 ianuarie 2022, 10:11
Domnului primar nu ii putem atribui decat faptul ca "Multumim" pentru cresterile la impozite , pai imi inchipui ca, la salar de 240 milioane sau mai mult iti convine sa maresti doar nu se simte la el in buget , dar sunt oameni care au minimul pe economie si poate copii la facultati. De Doinita, ce sa mai zicem .... aceleasi " Multumiri " dar pe alta ramura. Suntem ca si oras cel mai sarac cred ca din Romania, cum intrii in Dumbraveni spre Suceava e alta civilizatie, vezi strazi facute, vezi ceva facut.
13 ianuarie 2022, 08:54
Termină odată cu lălăiala asta și onorează-ți promisiunea de a desființa garajele ilegale, care dau impresia că trăim într-un oraș bananier.
13 ianuarie 2022, 08:42
Investiție nerentabilă într-un proiect utopic. Asta este Cornișa. Investiție făcută fără un fundament științific, fără calcule de randament, doar din marketing politic. Ca și în cazul altor așa zise investiții ale primariei. Așa se prefigurează și acum, cu acest buget cu investiții în Cornișa, în stadion și într-o casă care nu se știe ce urmează să se facă cu ea. Se știe din start că vot fi alte "pietre de moară" care vor consuma bugetele viitoare. Pe viitor se vor duce și mai puțini bani în educație, sănătate și dezvoltarea infrastructurii. Vor plătii botosănenii prin noi taxe și impozite. Bugetele viitoare pentru menținerea unor asemenea "pietre de moară" nu vin din neant. Vin din bugetele școlilor, șpitalului de recuperare și în special de la infrastuctură sustenabilă pe termen lung. Investiția pe termen lung a PSD și PNL în corupția politică dă acum roade. Niște roade la care nici nu visau cei ce profită de așa ceva. În timp ce ultimele rămășițe ale clasei mijlocii trec de partea establishmentului ca că nu moară de foame, devin bugetari prin învăluire ținând isonul cleptocrației, botoșănenii dârdâie și sărăcesc în case plătind cu viitorul copiilor lor. Plătesc prin regres economic și stagnare pe termen lung.
13 ianuarie 2022, 07:58
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„L-a adus într-o bocceluță asistenta care l-a văzut că este bine format, țipă, respiră. Și a coborât două etaje, cât ne despărțeau, să îi oferim îngrijirea necesară. Cântărea 900 de grame și mama nu știa câte luni ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9429 lei
USD
Dolarul SUA
4.6098 lei
CHF
Francul elveţian
4.8066 lei
GBP
Lira sterlină
5.8083 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6289 lei
XAU
Gramul de aur
275.5597 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2418 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2579 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2900 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6187 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2001 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.7 o C
Dorohoi
27.2 o C
Bucecea
27.0 o C
Darabani
26.8 o C
Saveni
27.7 o C
Ştefăneşti
26.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.