Știrea zilei
Prima trădare “verde”, Mişcarea pentru Botoşani stă să se rupă la municipiu
La numai trei zile după alegeri viitorul Mişcării pentru Botoşani este deja pus sub semnul întrebării. Unul dintre partidele care au format această alianţă electorală pare dispus să iasă din aceasta. Semnalul a fost dat miercuri.

Astfel, la ora 14:00, când noii consilieri aleşi pe 10 iunie trebuiau să îşi ridice mandatele de la Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Botoşani, Gheorghe Iavorenciuc nu s-a prezentat la ceremonie. Acesta se afla în oraş, dar a refuzat să participe la acţiune alături de ceilalţi colegi din alianţă. Contactat de Botoşăneanul acesta a evitat să dea prea multe explicaţii, însă a dat de înţeles că ar fi nemulţumit de faptul că printre noii consilieri se află şi fostul viceprimar Florin Ghiorghiţă. „Eu când am acceptat să fiu pus pe listă mi s-a spus că Ghiorghiţă nu o să mai fie”, ne-a declarat Gheorghe Iavorenciuc, care susţine că a aflat abia după depunerea listelor că Ghiorghiţă este totuşi pe un loc eligibil şi, fiind campanie electorală, a preferat să nu ia public poziţie faţă de acest lucru. După-amiază fostul preşedinte de la municipiu al PNL a trimis un foarte scurt comunicat din care reiese clar dorinţa Partidului Ecologist Român de a se distanţa de PDL şi PNŢCD, foştii parteneri de alianţă. „Mâine (astăzi – n.r.), 14 iunie 2012, Iavorenciuc Gheorghe, candidatul Mişcării Pentru Botoşani din partea Partidului Ecologist Român, îşi va ridica mandatul de consilier local la ora 11, în prezenţa membrilor Partidului Ecologist Român”, se arată în comunicatul trimis de proaspătul ecologist.
Viitorul Mişcării trebuie discutat
Miercuri, cu trei ore înainte de ceremonia de înmânare a mandatelor, coordonatorul Mişcării pentru Botoşani spunea că nu are semnale privind unele dezertări. „Şi unde să se ducă?” a întrebat retoric Cătălin Flutur, arătând că USL are prea mulţi oameni pe care trebuie să îi mulţumească astfel încât va fi dificilă găsirea unor soluţii şi pentru cei veniţi de la alte formaţiuni. Pe de altă parte, Flutur a subliniat că Mişcarea pentru Botoşani a fost o alianţă electorală şi nu politică şi că viitorul acesteia urmează discutat.
PER are doi primari, un consilier la judeţ şi unul la municipiu
PER a beneficiat de un loc eligibil la municipiu şi un altul, prin Mircea Costea, preşedintele filialei, la judeţ. De asemenea, în cadrul Mişcării pentru Botoşani a obţinut două mandate de primari prin Marinel Stredie la Cristineşti şi fostul PDL-ist Costinel Ciubotariu la Suliţa. Iavorenciuc a stat în PNL până cu o zi înainte de depunerea listelor de către liderii Mişcării, când a apărut printre candidaţii acestei alianţe. PNŢCD a câştigat la rândul său câte un mandat de consilier judeţean şi municipal, însă Corneliu Furtună s-a prezentat ieri să şi-l ridice. La Consiliul Judeţean deocamdată nu s-au înmânat mandatele. 
VEZI ŞI:
 Consilierii şi-au ridicat mandatele cu lipsuri verzi & primarii la un loc – GALERIE FOTO

S-a deschis noul Kaufland: Zeci de botoșăneni au stat la coadă pentru promoțiile speciale -  FOTO & VIDEO
În urmă cu puține minute cel de-al doilea hypermarket Kaufland s-a deschis oficial. Zeci de botoșăneni au venit de la ora 7:00 pentru a-și face cumpărăturile, a vedea magazinul, dar și pentru a profita de reduceri.
Trei de la municipiu, doi directori de spitale, o avocată prin alianță și oameni din toate zonele județului – LISTA PNL pentru CJ
Marți seară, pe lângă lista de candidați la Consiliul Local, Biroul Politic Județean al PNL Botoșani a aprobat-o și pe cea pentru Consiliul Județean.
Mai există așa ceva: Un director la stat a renunțat la o leafă de peste 3.000 de euro ca să meargă în privat
Într-o perioadă în care locurile de muncă scoase la concurs de instituții adună uneori și peste zece candidați pentru un singur post, există cel puțin un caz în care un bugetar, care pe deasupra mai ocupa și funcția de director, a demisionat pentru a se angaja în privat.
Peste 30.000 de euro încasați de spital din testele la cerere, zeci de botoșăneni depistați cu COVID înainte de a pleca în concediu
Începând cu data de 16 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati au început să se facă teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
Loading...
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Loading...
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
Flutur a pierdut din cauza acestei Zarug pe care a impins.o pe lista cine este aceasta Zarug? stim .Pedelisti nu stiu ce o mai tineti in partid ca nu a facut decat sa va traga partidul in jos jos de tot nu au votat.o nici oamenii din fabrica.
15 iunie 2012, 07:50
ca el gandesc majoritatea celor care au penalizat votul ,apreciem decizia si atitudinea acestui domn
14 iunie 2012, 15:10
Iavorenciuc are o atitudine constanta fata de parveniti si profitori.Macar vorbeste.E de luat in seama la alegerile parlamentare.E o voce singulara,idealista dar sincera.
14 iunie 2012, 12:47
HAHAHA! si se mira cum de au pierdut! uite asa! cu Gheorghita pe liste si cu Buhaianu in poze!
14 iunie 2012, 11:58
Normal ca a facut asa! Si-a dat seama ca si-a luat teapa cand a trecut la MPB. Acum vrea inapoi...numai sa nu fie prea tarziu. Cat despre Flutur, puteti observa cat de mult ii pasa de oamenii lui de baza din partid...
14 iunie 2012, 10:51
Sie si destept Iavorenciuc. A gasit scuza cu Ghiorghita, care tine, e buna, nu ai cum sa-l contrazici.
14 iunie 2012, 08:27
Acuma, pana la validarea mandatelor, o cotesc la alte partide, ca dupa aceea nu o mai pot face, legal vorbind. Cat despre faza cu Iavorenciuc, cei de la MPBt., stiau ca au un intrus in interior, dar nu stiau cine e ala, de se rasufla toate strategia lor de campanie. Ei, acuma au aflat!
14 iunie 2012, 08:24
iavorenciuc are dreptate, miscarea pentru botosani se rupe intrucit PER - ul se duce la PNL. pe linga iavorenciuc si primarul ales de sulita, ciubotaru a trecut la pnl de luni dupa-masa. deci faceti partide politice cit mai multe unde sa se ascunsa traseistii politici.
14 iunie 2012, 07:44
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Viața mi-a demonstrat că noi, oamenii, ne putem adapta în orice situație și cu orice caracter, atât timp cât suntem disponibili să înțelegem “de ce-ul”. Îmi place foarte mult să tratez orice experiență care mi se dă ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8357 lei
USD
Dolarul SUA
4.1087 lei
CHF
Francul elveţian
4.4964 lei
GBP
Lira sterlină
5.3638 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8470 lei
XAU
Gramul de aur
255.0694 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3994 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9324 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0904 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.