Știrea zilei
Prima trădare “verde”, Mişcarea pentru Botoşani stă să se rupă la municipiu
La numai trei zile după alegeri viitorul Mişcării pentru Botoşani este deja pus sub semnul întrebării. Unul dintre partidele care au format această alianţă electorală pare dispus să iasă din aceasta. Semnalul a fost dat miercuri.

Astfel, la ora 14:00, când noii consilieri aleşi pe 10 iunie trebuiau să îşi ridice mandatele de la Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Botoşani, Gheorghe Iavorenciuc nu s-a prezentat la ceremonie. Acesta se afla în oraş, dar a refuzat să participe la acţiune alături de ceilalţi colegi din alianţă. Contactat de Botoşăneanul acesta a evitat să dea prea multe explicaţii, însă a dat de înţeles că ar fi nemulţumit de faptul că printre noii consilieri se află şi fostul viceprimar Florin Ghiorghiţă. „Eu când am acceptat să fiu pus pe listă mi s-a spus că Ghiorghiţă nu o să mai fie”, ne-a declarat Gheorghe Iavorenciuc, care susţine că a aflat abia după depunerea listelor că Ghiorghiţă este totuşi pe un loc eligibil şi, fiind campanie electorală, a preferat să nu ia public poziţie faţă de acest lucru. După-amiază fostul preşedinte de la municipiu al PNL a trimis un foarte scurt comunicat din care reiese clar dorinţa Partidului Ecologist Român de a se distanţa de PDL şi PNŢCD, foştii parteneri de alianţă. „Mâine (astăzi – n.r.), 14 iunie 2012, Iavorenciuc Gheorghe, candidatul Mişcării Pentru Botoşani din partea Partidului Ecologist Român, îşi va ridica mandatul de consilier local la ora 11, în prezenţa membrilor Partidului Ecologist Român”, se arată în comunicatul trimis de proaspătul ecologist.
Viitorul Mişcării trebuie discutat
Miercuri, cu trei ore înainte de ceremonia de înmânare a mandatelor, coordonatorul Mişcării pentru Botoşani spunea că nu are semnale privind unele dezertări. „Şi unde să se ducă?” a întrebat retoric Cătălin Flutur, arătând că USL are prea mulţi oameni pe care trebuie să îi mulţumească astfel încât va fi dificilă găsirea unor soluţii şi pentru cei veniţi de la alte formaţiuni. Pe de altă parte, Flutur a subliniat că Mişcarea pentru Botoşani a fost o alianţă electorală şi nu politică şi că viitorul acesteia urmează discutat.
PER are doi primari, un consilier la judeţ şi unul la municipiu
PER a beneficiat de un loc eligibil la municipiu şi un altul, prin Mircea Costea, preşedintele filialei, la judeţ. De asemenea, în cadrul Mişcării pentru Botoşani a obţinut două mandate de primari prin Marinel Stredie la Cristineşti şi fostul PDL-ist Costinel Ciubotariu la Suliţa. Iavorenciuc a stat în PNL până cu o zi înainte de depunerea listelor de către liderii Mişcării, când a apărut printre candidaţii acestei alianţe. PNŢCD a câştigat la rândul său câte un mandat de consilier judeţean şi municipal, însă Corneliu Furtună s-a prezentat ieri să şi-l ridice. La Consiliul Judeţean deocamdată nu s-au înmânat mandatele. 
VEZI ŞI:
 Consilierii şi-au ridicat mandatele cu lipsuri verzi & primarii la un loc – GALERIE FOTO

„Operațiunea trambulina de partid” pentru șomerii care au devenit directori: Cum ajungi șef de instituție și cum e gata iar scandalul PNL - USR la Botoșani
Operațiunea „trambulina de partid” a însemnat practic propulsarea unor persoane agreate 100% de partid, fără recomandări profesionale notabile, pe funcții de conducere în instituții publice. În cazul de față, trambulina pentru politruci au fost cabinetele parlamentarilor.
Există și așa ceva: O economistă a promovat un concurs de director într-o rundă în care s-au respins 10 candidați din 12 județe
Pentru postul de la Botoșani, din cele două candidate înscrise, doar una s-a prezentat la proba scrisă.
REVOLTĂ cu peste 200 de oameni în stradă din cauza apei: Este gravă treaba / Lumea este revoltată / Încercăm ca măcar câteva ore să le asigurăm apă
Situația revoltătoare cu care se confruntă mii de botoșăneni din sudul județului de ani de zile, în perioade de vreme caniculară, a ajuns la limită. Săptămâni întregi, oamenii trebuie să înfrunte căldura extremă, la care se adaugă și lipsa apei la robinete.
Managera uneia dintre cele mai mari companii, numită șefă la Clubul Oamenilor de Afaceri din PNL Botoșani – VIDEO
Liberalii botoșăneni continuă să își completeze structura de conducere după alegerile interne care au avut loc la începutul lunii iulie. În aceeași ședință în care Ionică Nechifor a fost desemnat secretar general, Biroul Politic Județean (BPJ) a votat și președintele interimar al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO
Dimineața zilei de luni, 19 iulie 2021, început de săptămână. În fața clădirii în care funcționează cele două instituții, Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), botoșănenii stau răsfirați și încearcă să se adăpostească la umbră.
Instituția unde puțini reușesc să ajungă directori! Noua șefă are gânduri de schimbare: Eu îmi propun să...
Este una dintre unitățile de stat unde a fost nevoie de mai multe concursuri consecutive pentru a fi găsit candidatul care să poată promova examenul pentru ocuparea funcției de director. 
Medici și asistenți cercetați după dispute cu pacienți și colegi, au fost trimiși la „cursuri de bună purtare”
Mai multe reclamații au fost înregistrate la Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Loading...
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Loading...
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Evacuări la ANL-uri! Zeci de locuințe atribuite cu tertipuri legislative trebuie eliberate după ce DNA a sesizat Prefectura
Prima publicație de la Botoșani care a dezvăluit acest tertip legislativ de obținere a unei locuințe ANL a fost Botoșăneanul.
Flutur a pierdut din cauza acestei Zarug pe care a impins.o pe lista cine este aceasta Zarug? stim .Pedelisti nu stiu ce o mai tineti in partid ca nu a facut decat sa va traga partidul in jos jos de tot nu au votat.o nici oamenii din fabrica.
15 iunie 2012, 07:50
ca el gandesc majoritatea celor care au penalizat votul ,apreciem decizia si atitudinea acestui domn
14 iunie 2012, 15:10
Iavorenciuc are o atitudine constanta fata de parveniti si profitori.Macar vorbeste.E de luat in seama la alegerile parlamentare.E o voce singulara,idealista dar sincera.
14 iunie 2012, 12:47
HAHAHA! si se mira cum de au pierdut! uite asa! cu Gheorghita pe liste si cu Buhaianu in poze!
14 iunie 2012, 11:58
Normal ca a facut asa! Si-a dat seama ca si-a luat teapa cand a trecut la MPB. Acum vrea inapoi...numai sa nu fie prea tarziu. Cat despre Flutur, puteti observa cat de mult ii pasa de oamenii lui de baza din partid...
14 iunie 2012, 10:51
Sie si destept Iavorenciuc. A gasit scuza cu Ghiorghita, care tine, e buna, nu ai cum sa-l contrazici.
14 iunie 2012, 08:27
Acuma, pana la validarea mandatelor, o cotesc la alte partide, ca dupa aceea nu o mai pot face, legal vorbind. Cat despre faza cu Iavorenciuc, cei de la MPBt., stiau ca au un intrus in interior, dar nu stiau cine e ala, de se rasufla toate strategia lor de campanie. Ei, acuma au aflat!
14 iunie 2012, 08:24
iavorenciuc are dreptate, miscarea pentru botosani se rupe intrucit PER - ul se duce la PNL. pe linga iavorenciuc si primarul ales de sulita, ciubotaru a trecut la pnl de luni dupa-masa. deci faceti partide politice cit mai multe unde sa se ascunsa traseistii politici.
14 iunie 2012, 07:44
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„La ce sunteți astăzi părtași aici? În primul rând la bucuria și la fericirea copiilor, la un fel de ludotecă integrată. Am susținut atât de mult această idee, în alte state sunt. La noi din câte știu există un proiect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9171 lei
USD
Dolarul SUA
4.1348 lei
CHF
Francul elveţian
4.5687 lei
GBP
Lira sterlină
5.7547 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7730 lei
XAU
Gramul de aur
240.4651 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3781 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0432 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3188 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6610 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.4 o C
Dorohoi
20.7 o C
Bucecea
21.9 o C
Darabani
20.2 o C
Saveni
21.2 o C
Ştefăneşti
24.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.