Știrea zilei
Prefectul și șefa de la „Mediu” chemați pe o stradă din municipiu unde miroase îngrozitor – VIDEO & GALERIE FOTO

Deplasarea în teren s-a produs în urma unei audiențe în cadrul căreia în biroul prefectului a ajuns un finanțist aflat la pensie. Sorin Cornilă a găsit o încrengătură de probleme, de toate felurile, pe strada din municipiu pe care a fost solicitat.

Strada cu multe probleme 

 

Andrei Paramonov, fost lider sindical în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani, i s-a plâns prefectului de starea în care se află una dintre proprietățile sale din cauza unor deversări din canalizare.

 

Ca să înțeleagă exact despre ce este vorba, prefectul Sorin Cornilă însoțit de Cristina Kashyap, comisarul șef al Gărzii de Mediu, s-au deplasat la marginea orașului, pe strada Radu Mihnea, care este undeva în zona Săvenilor.

 

Andrei Paramanov deține acolo un teren moștenire în familie pe care se află o livadă. De mai mulți ani se tot plimbă de la o instituție la alta, din cauza unei conducte de canalizare care se revarsă pe proprietatea sa. Iar acest lucru s-ar întâmpla pe două laturi ale proprietății, pe unde trec două pârâuri. Ar mai fi avut pe proprietate și un mic iaz care, din spusele proprietarului, ar fi contaminat de dejecțiile deversate din canalizare.

 

„Deja se simte mirosul”

 

Apele uzate care ajung pe terenul fostului finanțist ar produce și un miros înțepător, aspect sesizat de prefect: ”Deja se simte mirosul”. Andrei Paramanov a răspuns: „Da, când ajungem acolo e belea”.

 

Practic, la respectiva proprietate se ajunge din strada Săvenilor, drumul fiind în coborâre ulterior. Se află între dealul pe care s-au construit case și valea unde se află terenul cu probleme. Este practicabil până la un punct, unde s-a format un morman de moloz, făcând imposibil accesul până în capăt. Andrei Paramanov explica supărat: „Am fost la Primărie și am întrebat: dle nu aveți de gând să faceți calea aia de acces, că vă dau în judecată?”.

 

„Ne înjură toți”

 

Problema lui cea mai mare o reprezintă cele două pârâiașe care-i curg pe proprietate cu resturi din canalizările botoșănenilor. „Mai vin eu și mai sar eu ca o capră”, îi explica o rudă prefectului cum ajunge la proprietate pentru treburi.

 

„Când vine puternic, efectiv se revarsă și încoace. Conducta vine din Grigore Antipa, până acolo pârâul e curat. E groază, nu ai ce face în condițiile astea. Supărați toți pe noi, ne înjură toți...”, a povestit mai departe bărbatul nemulțumit.

 

Practic, două conducte de canalizare care aparțin societății Nova Apaserv sunt deversate „la liber” pe astfel de terenuri și preluate de astfel de pârâie. Iar varianta aceasta apare în autorizația de mediu eliberată cu ani în urmă.

 

Oricum, comisarii de la Garda de Mediu au intervenit cu sancțiuni și în trecut.

 

„Noi am venit la fiecare sesizare a dlui, am stabilit măsuri în sarcina operatorului, am aplicat sancțiuni. Vedem în funcție de cum vor rezolva cei de la Nova Apaserv sesizarea înaintată la Instituția Prefectului și după aceea în funcție ce stabilesc ei, un plan de măsuri cu termene, vom interveni și noi”,

Cristina Kashyap, comisar șef Garda de Mediu Botoșani

 

„Trebuie să găsim o soluție”

 

Prefectul a explicat că a dat curs unei solicitări din partea lui Andrei Paramanov care i-a cerut ajutorul.

 

Și că dorește o rezolvare a acestei situații care pare să fie o problemă de mediu, până la urmă.

 

„Am crezut oportun să vin să văd la fața locului situația care este și care înțeleg că este de vreo 30 de ani, dar asta nu înseamnă că va rămâne așa. Trebuie să găsim o soluție, la factorii implicați, Nova Apaserv sau Primărie. Aici apare necesitatea unei stații de epurare care să colecteze și din partea dreaptă și din stânga apele deversate”,

Sorin Cornilă, prefect

 

Andrei Paramanov, proprietarul terenului, susține că a încercat inclusiv să-și vândă proprietatea companiei de apă și canalizare: „Am propus societății Nova Apaserv ca în cazul în care nu au altă soluție să le vindem terenul la un preț acceptabil și pentru noi și să facă aici stație de epurare, să epureze apele toate și mai apoi să le deverseze în pârâu. Nu am primit niciun răspuns, au spus că țin cont de ofertă, dar...”.

 

Conducta care se termină pe proprietatea sa aduce practic apele deversate în canalizare de oamenii care locuiesc la casele din zonă dar și din anumite cartiere ale orașului.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
UNICAT: Clădirea uriașă a unei instituții din Botoșani are numai 3 angajați, fiecare salariat are etajul lui - VIDEO & GALERIE FOTO
AMENDĂ de 40.000 de lei pentru Nova Apaserv, imagini cu dezastrul găsit de comisarii de la Mediu – GALERIE FOTO&VIDEO

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Garda de Mediu sa verifice dacă toți locuitorii din cartier dețin contract de furnizare serviciu canalizare cu Nova sau deversează ilegal dejecții pe un teren privat. Spor la treaba !
11 octombrie 2022, 11:40
Sa vina cei de la Renel sau de la Termica sa rezolve problema în cauza. De la ApaGrup nu are cine sa vina, directorii ajung o zi sau doua pe zi la munca iar unii dintre ei nici nu știu rețelele din oraș.
11 octombrie 2022, 08:41
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.9 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.