Știrea zilei
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical

În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.

Bani pentru mâncare de la Primărie și pentru acasă 

 

Personalul din Poliția Locală cu statut de funcționar public sau personalul contractual beneficiază de acest drept de normă de hrană care este acordat de autoritățile locale, în cazul de față Primăria Botoșani, în limita bugetului aprobat.

 

Ceea ce înseamnă că acordarea banilor pentru hrană se află la latitudinea municipalității care poate renunța la alocarea financiară dacă nu dispune de resursele financiare necesare. Ori la Botoșani întreg personalul Poliției Locale beneficiază de norma de hrană care este în valoare de 35 de lei pe zi.

 

Două procese pierdute deja

 

Bani insuficienți, se pare, întrucât Sindicatul Șoimul care-i reprezintă pe cei aproximativ 80 de polițiști locali a deschis un proces prin care solicită normă de hrană și pe perioada concediilor medicale. Adică în timp ce sunt spitalizați sau se află la domiciliu, din bugetul local să le fie dați bani de mâncare.

 

Acțiunea a fost înregistrată pe data de 16 aprilie 2021, iar pe data de 19 mai 2021 Judecătoria Botoșani a respins acțiunea ca nefondată, însă a oferit drept la apel în termen de 10 zile către Tribunalul Botoșani.

 

 

Unde s-a întâmplat același lucru, magistrații de la Tribunal au respins cererea de chemare în judecată a Poliției Locale pe data de 25 mai 2021.

 

Sindicaliștii de la Poliția Locală nu au renunțat după aceste două eșecuri și au mers mai departe cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

 

Conducerea instituției să ferește să comenteze la acest moment demersul sindical.

 

„Nu putem vorbi acum pentru că ei mai au dreptul la apel, la Curtea de Apel Suceava”,

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale

 

Sindicalistul șef indisponibil pentru presă 

 

Liderul Sindicatului Șoimul este Marian Purice, cu care Botoșăneanul a încercat să ia legătura pentru mai multe detalii care să justifice acest demers în instanță pentru plata normei de hrană în concediul medical.

 

Dimineață, în jurul orei 9:00, polițistul Marian Purice nu se afla la sediul Poliției Locale, având tura de la ora 14:00. Prin intermediul telefonului dispecerului de serviciu a refuzat o întâlnire pe această temă, solicitând să fie căutat în apropierea orelor de program. De asemenea, a refuzat să furnizeze propriul număr de telefon pentru a fi contactat de redacție. 

 

Primește o indemnizație lunară din contribuțiile membrilor de sindicat? Sigur este că activitatea sindicală NU poate fi desfășurată în timpul orelor de program fiindcă el este plătit din taxele și impozitele adunate de la botoșăneni ca să fie polițist local, nu ca să dea în judecată instituția care deja îi plătește normă de hrană. Și de asemenea, în calitatea sa de președinte al sindicatului, ar fi putut vorbi în numele colegilor pe care-i reprezintă, despre motivul pentru care este nevoie de sume pentru hrană și pe perioada concediului medical.

 

 

35 de lei pe zi,

este norma de hrană de care beneficiază polițiștii locali botoșăneni.

 

Ceea ce înseamnă aproximativ 1.000 de lei în plus la salariile care pornesc în medie de la 4.500 de lei net.

 

Anul trecut spre exemplu, polițiștii locali au stat în concendiu medical aproape 1.000 de zile. Însă, anul 2020 a fost unul atipic.

 

„În anul 2020 au fost acordate un număr de 916 zile de concediu medical. Numărul mare este datorat unui an atipic, în care, prin legislația existentă, orice persoană intra în izolare la domiciliu, dacă un coleg din cadrul compartimentului era diagnosticat ca purtător de virus”,

Ioan Onuțu, director Poliția Locală

 

32.060 de lei

 ar fi fost suma necesară pentru plata normei de hrană în concediile medicale

 

Directorul Poliției Locale susține că această perioadă se înjumătățește într-un an normal, fără restricții sau obligații sanitare.

 

CUM se acordă norma de hrană

 

Polițiștii locali beneficiază de norma de hrană aprobată fie în natură (prin unități proprii sau servicii externalizate), fie în bani (o alocație valorică zilnică).

 

Norma de hrană se acordă polițiștilor locali cu funcții de execuție sau de conducere, în limita plafoanelor calorice.  

 

De norma de hrană beneficiază și personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante.

 

Alocația valorică și actualizarea normei de hrană pentru polițiștii locali se aprobă prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. 

 

 

9.389.000 lei

este bugetul Poliției Locale pe un an, din care 9.200.000 pentru cheltuieli de funcționare și doar 150.000 de lei pentru dezvoltare.

 

loading...
Este OFICIAL! Poliția Locală va avea un nou director, vot cu ironii politice feminine și apel la... bărbăție – VIDEO
ACUM: Protest spontan la Primărie, zeci de polițiști au pătruns în sala de ședințe – FOTOGALERIE 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Dezvăluire LIVE - Cum a câștigat alegerile un politician de calibru: Mergeam la cumătrii neinvitat / Aveam câte patru-cinci nunți pe noapte VIDEO
Viceprimar la Sulița, vicepreședinte al Consiliului Județean, deputat, președinte al CJ și președinte al PNL Botoșani, acestea sunt cele mai înalte funcții pe care Florin Țurcanu le-a deținut în cariera sa politică. Invitat joi la Botoșăneanul TV, actualul vicepreședinte al filialei ALDE, a dezvăluit câteva din strategiile prin care a reușit să convingă oamenii să voteze partidul pe lista căruia a candidat.
Parcare supraetajată inaugurată de belgianul care deține Botoșani Shopping Center, primar și afaceriști! PLANURI pentru extinderea complexului pe un nou nivel, cu magazine ale brandurilor cunoscute – VIDEO & GALERIE FOTO
Hendrik Danneels, deținătorul Botoșani Shopping Center, a ajuns în municipiu în dimineața zilei de joi, 12 mai 2022, pentru a inaugura parcarea supraetajată ce a fost construită recent lângă complexul comercial.
Orașul unde oamenii cară lemne în apartamente ca să se încălzească, blocurile aduc a tancuri ruginite - VIDEO & GALERIE FOTO
Anul 2022: vremuri în care tehnologia ne duce virtual la capătul lumii.În realitatea noastră mioritică, nici vorbă de asemenea invenții. Oamenii încă se încălzesc la bloc făcând focul în sobe.
Două fetițe s-au bătut pe Pietonalul Unirii! S-au trântit pe jos și s-au tras de păr, cei din jur... filmau și încurajau – VIDEO
S-a întâmplat sâmbătă, 7 mai 2022, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cea mai frecventată zonă a orașului pentru promenadă.O zi frumoasă, cu soare și perfectă pentru tradiționala plimbare de pe pietonal alături de prieteni sau familie.
Când destinul se face sărbătoare: Angela Paveliuc-Olariu, un fenomen irepetabil sau despre bucuria de a trăi dăruind – GALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătorită în trei județe: Suceava, Iași și Botoșani. Iubită și admirată deopotrivă de tineri și de bătrâni, de țărani și de cercetători, de specialiști în diverse domenii, Angela Paveliuc-Olariu a devenit un reper în etnografie și nu numai.
Om de afaceri cu peste 2 milioane euro pe an, a plătit cotizația în avans la un partid după care a demisionat ca să nu fie dat afară - VIDEO
În 2020 a fost revelația alegerilor locale de la Botoșani. Aflat la prima candidatură din carieră, a reușit să obțină ca independent 1.531 de voturi în competiția pentru funcția de primar, clasându-se pe locul al patrulea, înaintea pretendenților de la unele partide, precum Pro România și ALDE.
400.000 de lei – Drumul spre Ipotești străjuit de o cruce de peste 20 de metri: Dacă tot se numește Dealul Crucii, atunci am hotărât să facem și acea cruce giganticăGALERIE FOTO
Șoseaua care face legătură între satul Ipotești și drumul național Botoșani – Dorohoi este străjuită de câteva zile de, probabil, cea mai mare cruce din județ. Construcția acesteia se apropie de final.
Clubul de handbal a intrat în FALIMENT: clinici, hoteluri, Federația de Handbal și chiar Poliția Locală LOVITE financiar
Povestea echipei de handbal care pentru un sezon a evoluat în cel mai înalt eșalon românesc al acestui sport s-a terminat brusc. După evenimentele incredibile de la sfârșitul anului trecut, când echipa nu a mai fost primită la un meci în Sala Polivalentă din cauza datoriilor, în primăvara acestui an clubul și-a cerut singur falimentul.
Poliția chemată pentru a da afară un salariat al Primăriei, de la locul de muncă: Bineînțeles că m-am dus la serviciu...VIDEO
S-a întâmplat la Botoșani într-o unitate de stat, marți, 3 mai 2022. Polițiștii au fost chemați să scoată un angajat de la locul de muncă, de unde a fost dat afară de șefi.
Loading...
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO
Orice lucru bine făcut este bazat pe cunoaștere amestecată cu pasiune, muncă și perseverență. Anca Boldea, fondatoarea lanțului de farmacii care-i poartă numele, dezvăluie că, fără aceste aptitudini, succesul nu este unul garantat.
Direcție a Primăriei amendată de Garda de Mediu pentru un „cimitir” de rable ridicate de pe stradă și gunoaie aruncate aiurea - FOTOGALERIE
După ce anul trecut a amendat chiar Primăria Botoșani, în 2022 a venit rândul unei direcții a municipalității. Controlul a fost efectuat în cursul lunii aprilie, în urma unei sesizări care a fost depusă la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani.
Most Wanted de Botoșani: Doi de Marius și un Eugen, fugari după o tentativă de omor și țepe date oamenilor
Doar trei botoșăneni mai figurează pe lista Most Wanted a Poliției Române. Au încălcat legea în diferite moduri și sunt încă neprinși.
Rețele de socializare: Marea familie a prieteniei sau locul de întâlnire al semi-analfabeților și „experților”? – Oameni care nu știu să scrie românește erau mari virusologi VIDEO
Probabil că genul de persoană care comentează în necunoștință de cauză cu o dârzenie încăpățânată, care emană invariabil ură și care se pricepe aproape la orice domeniu, a existat dintotdeauna. Dar se manifesta în propriile cercuri de cunoscuți.Unul dintre dezavantajele rețelelor de socializare este probabil faptul că astfel de oameni și-au găsit locul perfect de întâlnire, cu alții asemenea lor.
Conducerea uneia dintre cele mai importante instituții de la Botoșani preluată de un funcționar cu carieră de peste 30 de ani - FOTOGALERIE
Unul dintre posturile de conducere de la o importantă instituție publică din Botoșani s-a eliberat înaintea sărbătorilor pascale.
Loading...
Botoșăneancă decedată în noaptea de Înviere! Autoritățile i-au sigilat ușa și au lăsat moarta în casă, de Paști - FOTOGALERIE
S-a întâmplat că femeia de 65 de ani a murit tocmai în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 aprilie 2022, adică de Înviere.Fiindcă nu avea rude și cine să o ducă la biserică, ușa i-a fost sigilată și moarta a fost lăsată în casă de Paști, până la găsirea unei soluții.
HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina, clopotele au răsunat în toate bisericile: Atenţia ne este îndreptată spre cei aflaţi în luptă fratricidă, spre cei care suferă, spre mai marii lumiiGALERIE FOTO&VIDEO
Sărbătoarea Sfintelor Paști fără restricții, fără măști, fără distanțare socială. Hristos a Înviat, în acest an, în mii de inimi de botoșăneni veniți în biserici pentru a primi Lumină.
Minune? Preotul care timp de doi ani a intrat zi de zi în toate secțiile spitalului și nu s-a îmbolnăvit: S-o fi gândit Dumnezeu că are cineva treabă cu mine - VIDEO
Au fost la Botoșani preoți care în pandemie au contactat virusul, iar unii au făcut forme grave ale bolii, fiind nevoiți să stea în spital și apoi în concediI medicale câteva săptămânii. Unii s-au aflat aproape de moarte și cei dragi lor au făcut apel către credincioși să se roage pentru sănătatea lor.
Fără RESTRICȚII, după doi ani de pandemie – UNDE și CUM petrec aleșii de la Botoșani sărbătorile pascale
În urmă cu doi ani, sărbătorile pascale au provocat o importantă undă de șoc printre botoșăneni, dar și la nivel global.Întâlnirile cu familiile au fost interzise, iar preoții au fost cei care au dus Lumina Sfântă în casele botoșănenilor.
Șefa de instituție de la Botoșani care recunoaște că fără partid nu ar fi obținut funcția - VIDEO
Deși aproape întreg aparatul bugetar este politizat, încă există mulți șefi de instituție care continuă să susțină că ocupă funcțiile de conducere datorită competențelor profesionale, exclusiv.Există și profesioniști care recunosc faptul că, fără a fi membri ai vreunui partid, nu ar fi avut șansa de a ocupa funcții de conducere. Aceștia sunt însă extrem de puțini.
Misiune imposibilă: Ori face, ori nu face uriașul proiect cu liniile și tramvaiele noi, Primăria devine datoare vândută pe o mulțime de ani
Primarul Cosmin Andrei a discutat o oră cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, pentru a găsi o soluție de deblocare a proiectului privitor la infrastructura rutieră pentru circulația tramvaielor.Misiunea Primăriei a devenit deja imposibilă în condițiile în care la orizont s-a ivit un nou risc de corecții financiare uriașe care să fie aplicate orașului.
Desființarea Politiei Locale ar fi cel mai bun.
16 iulie 2021, 18:13
acești indivizi nu merită nici măcar salariile pe care le au acum, nu sunt în stare să facă față unei situații critice în teren, solicită imediat sprijin de de la poliția națională și apoi fug de răspundere. de altfel de la indivizi cu burți de maneliști și analfabeți funcționali aserviți total puterii politice locale ți-e oarecum să ceri ajutor dacă ai nevoie. ăștia sunt polițiștii care nu fug după infractori să-i prindă ci să împartă prada cu ei. rușine!!!
16 iulie 2021, 11:50
Militieni, ce vrei. Trebuie sa fi prost...informat sa ataci cu recurs, care se admite doar pentru incalcarea procedurii de judecata din fond sau apel, ceea ce este exclus. Revenid, la aitia le poti da si 20.000 salar ca tot vor cere sporuri, avantaje, tot vor fi ciubucari ordinari si in mare parte cu burtile mari. Desigur, vor si pensii speciale. Meserie oricum nu stiu, nici n-au cum daca-s toti faa scoala si fosti neica nimeni.
16 iulie 2021, 08:43
Sondaj
Ar trebui introduse uniformele școlare obligatorii?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu mergeam la cumătrii neinvitat. Aveam consilierii mei care îmi spuneau: vezi că am aflat că este botez la cutare. Și imediat mă duceam. La unii le era rușine să mă invite. Nu exista înmormântare într-o familie de liberali ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9474 lei
USD
Dolarul SUA
4.7141 lei
CHF
Francul elveţian
4.8270 lei
GBP
Lira sterlină
5.8404 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6881 lei
XAU
Gramul de aur
276.8333 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2466 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2792 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2954 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6722 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2001 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.6 o C
Dorohoi
20.7 o C
Bucecea
19.9 o C
Darabani
13.7 o C
Saveni
21.1 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.