Știrea zilei
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE

În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.

Dublă pensionare la SGA

 

Și anume la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, unde s-au pensionat două dintre cele mai experimentate angajate, cu peste patru decenii de activitate în cadrul instituției.

 

Plecarea lor la pensie ar fi fost marcată printr-un eveniment intern prin care doamnele au primit flori, diplome, tort și s-au servit băuturi răcoritoare. Momentul a fost surprins în fotografii și se observă o participare de aproximativ 15 persoane în aceeași încăpere. Una dintre angajate apare în fotografii fără mască de protecție.

 

Trei cazuri pozitive în instituție 

 

Surse din interior arată că s-a renunțat la măștile de protecție când s-a servit tortul.

 

Mai mult, una dintre salariatele care s-au pensionat a fost infectată cu Covid, iar cealaltă colegă care și-a încheiat activitatea a intrat la rândul ei în izolare la un moment dat, în calitate de contact direct. De altfel, și angajata fără mască ar fi fost contact direct cu prima persoană infectată.

 

Alți doi angajați ai SGA au contactat virusul, însă nu au fost prezenți la evenimentul care a avut loc vineri dimineață, la sediul unității.

 

„Avem un număr de doi colegi care sunt depistați pozitivi, focarul nu este din interiorul SGA-ului, ei au luat acest microb din familie, nu din cadrul instituției noastre. Am avut trei cazuri, în primă fază în luna octombrie am avut o colegă de-a noastră care s-a și pensionat și la ora actuală mai avem încă două cazuri”,

Remus Iovu, director SGA Botoșani

 

Directorul SGA: Nu a fost petrecere 

 

Directorul SGA Botoșani a explicat că i s-a părut absolut firesc faptul ca, la încheierea unei activități de 40 de ani, salariatele respective să-și ia rămas bun, așa cum ar fi normal.

 

Și că despărțirea colegială nu a fost de fapt o petrecere, ci doar un moment în care s-au respectat toate măsurile impuse de autoritățile sanitare.

 

„Nu a fost nicio petrecere, pur și simplu, doamnele au fost în carantină 14 zile și vineri au revenit la unitate, le-am dat câte un buchet de flori, ne-am luat «la revedere» cum este frumos de la două doamne care au lucrat 40 de ani în cadrul instituției, cu respectarea măsurilor, de distanțare. Dar nu a fost nicio petrecere, cum se aude”.

 

„Într-adevăr, s-a luat un tort, am stat împreună 10 minute și doamnele au plecat, noi ne-am revăzut de activitate. O doamnă dintre cele două a fost pozitivă și după ce a ieșit din carantină a vrut să-și ia «la revedere» într-un cadru restrâns cu păstrarea distanței sociale, cu purtarea măștilor”,

Remus Iovu, director SGA Botoșani.

 

 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au în evidențe cele trei cazuri pozitive de la SGA Botoșani. Și susțin că în urma evenimentului de vineri, dacă există vreun risc epidemiologic, acesta ar putea să apară în decurs de o săptămână.

 

 

„Este prea repede ca să știm. Ca să apară pozitivii din acea petrecere, ar trebui să fie în urmă cu 5 zile. E prea repede, nu mergi azi la petrecere și mâine ai Covid. Dezvoltarea este undeva în cinci, șase zile. Oricum, din anchetă descoperim”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani

 

Orice fel de eveniment INTERZIS de Guvern 

 

În ultima Hotărâre de Guvern aprobată pentru limitarea răspândirii infecției de SARS-CoV-2 se specifică la art. 6 faptul că astfel de evenimente sunt interzise.

 

„Conform prevederilor legale aflate în vigoare este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări sau petreceri, atât în spațiile închise cât și deschise, publice sau private. În aceste categorii, intră, în mod evident și instituțiile publice”,

ag. Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Astfel de situații, cum este și cazul de față în care două angajate ies la pensie după 40 de ani de activitate, sunt absolut normale și ar fi fost anormal dacă nu ar fi fost marcate. În alte vremuri. Însă anul 2020 este unul cu totul și cu totul atipic pentru întreaga planetă. Școlile sunt închise și copiii fac ore online, afacerile mor una după alta, mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă, spitalele nu fac față avalanșei de bolnavi etc. Iar lista cu categoriile sociale sau profesionale care au de suferit poate continua cu numeroase exemple.

 

Au fost situații în care Poliția a intrat în locuințe unde erau petreceri de majorat și a dat amenzi. 

 

Iar cuvântul „sacrificiu” este deja numitorul comun al traiului de zi cu zi, acasă sau la locul de muncă.

 

loading...
ATENȚIE: Nunțile, botezurile și alte petreceri sunt interzise chiar și acasă, nu doar la restaurante
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Dosare penale trimise în plic pentru botoșănenii care au mințit în lock-down
La mai bine de un an de zile de când România a fost închisă la propriu timp de trei luni de zile, unii botoșănenii sunt prinși de lungul braț al...sistemului. Mai multe persoane au aflat recent că au întocmite dosare penale pe numele lor, deoarece ar fi mințit anul trecut, în lock-down.
TREI SĂPTĂMÂNI fără apă în municipiu! Botoșăneni lăsați în voia sorții, directorul a aflat de problema lor de la jurnaliști – VIDEO & FOTOGALERIE
De pe data de 20 august în jur de 10 familii care locuiesc pe strada Codrului din municipiul Botoșani ar fi rămas fără apă la robinete. Și nici în prezent furnizarea acestui serviciu nu a fost reluată.
Proiect de 9 milioane de euro pentru municipiul Botoșani, la compania care revine în „joc” pe piața de servicii publice
Este de fapt o finanțare europeană, o sumă consistentă care va avea un impact direct asupra locuitorilor municipiului reședință, prin asigurarea unui grad ridicat de confort pentru unități esențiale. În același timp, și vistieria municipală va fi degrevată de o serie de cheltuieli substanțiale.
Școala cu ochii minții: Eleva cu probleme de vedere pe care mama nu voia s-o dea la școală și care a ajuns profesor pentru copiii cu deficiențe vizuale
Copii cu deficiențe vizuale, părinți ai acestora, profesori de școală specială și reprezentanți ai autorităților care încearcă să îi ajute și pe unii și pe ceilalți s-au întâlnit joi la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) pentru a discuta ”Despre creșterea și educarea copiilor cu deficiențe vizuale”.
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul
Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.
SCANDAL monstru în Primărie! Flutur a acuzat PSD-iștii de tranzacții mafiote, viceprimarul Buhăianu a cerut test pentru alcoolemie – VIDEO
Atmosfera din Consiliul Local Botoșani a început să se degradeze undeva prin anul 2012, imediat după ruperea Uniunii Social Liberale (USL), cu un fost primar Ovidiu Portariuc care a avut în majoritatea mandatului un plen potrivnic politic, preocupat mai degrabă să presare frâne. În ani și mandate, această dezlănțuire de maidan s-a perpetuat și s-a ajuns la stadiul în care statutul de consilier local aproape că nu mai impune niciun fel de respect. Limbajul folosit și modul în care au loc ședințele de Consiliu Local seamănă izbitor cu discuțiile din cartierele mărginașe.
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director
În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.
Zmeul cu BMW a scăpat nepedepsit după cascadoriile teribiliste din municipiu: mașina nu era a lui, doar s-a dat în spectacol – VIDEO
La începutul lunii august autoturismul BMW cu numere de Galați a deranjat în mai multe rânduri participanții la trafic sau pietonii după o serie de manevre vecine cu inconștiența făcute pe străzile orașului.
Ioan Cobâlă, uriașul blând, Cetățean de Onoare o săptămână: Artiștii mor acolo unde viața i-a așezat să facă minuni / Nu-i luați din rostul lor!
Artist remarcabil, dirijor profesionist, compozitor inspirat, un muzician complex dublat de o generozitate rară. Nu a căutat niciodată să epateze în fața publicului, nu a cerșit aplauze, dar a câștigat dintotdeauna inima fiecărui spectator. Nuanța fermecător muzica, își conducea magistral orchestra.
Loading...
Scandal într-un centru de testare după o așteptare de două ore și jumătate: Faceți pe-a deșteaptaVIDEO
Un botoșănean nemulțumit de calitatea serviciilor oferite de o clinică de testare din municipiul Botoșani a încărcat un video pe YouTube pentru a arăta „bătaia de joc la care a fost supus”.
Federovici și Șoptică, pace politică de aproape 3 milioane de euro pe la spatele prefectului Dan Nechifor – VIDEO / DOCUMENT
Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, s-a întâlnit cu președintele PSD Botoșani, Doina Federovici, pentru a găsi soluții la o problemă care afectează întreg județul. Dincolo de putere sau opoziție, cei doi lideri botoșăneni au lăsat deoparte patimile și s-au așezat la masa negocierilor, așa cum de altfel așteaptă de la ei cetățenii care i-au votat.
PLÂNGERE la Poliție pentru o escroacă ce oferă premii prin telefon și dă întâlniri în locuri publice – CUM s-a terminat la Botoșani
O femeie din municipiu a fost apelată la telefon de o „zână” care, extrem de amabilă, a anunțat-o că este fericita câștigătoare a unui premiu care consta în produse de curățenie sau igienă corporală. Doar că doamna din Botoșani NU participase niciodată la niciun concurs și nici nu era o clientă frecventă a magazinelor online.
O firmă fantomă condusă de o femeie a cerut un teren de la Primărie: Voi depune personal o plângere penală împotriva administratorilor
O situație gravă a ieșit la iveală în ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc luni, una extrem de aglomerată din punctul de vedere al proiectelor aflate în dezbatere.
Se poate și așa: Adolescentă din oraș cu mii de urmăritori pe rețelele sociale adunați din cititul cărților - Părinții mei mi-au povestit că, pe timpul comunismului, nu se găseau cărți ca acum - VIDEO & FOTOGALERIE
În a doua lună a anului 2022 urmează să atingă vârsta care-i permite să-și scoată buletinul. Adolescenta din municipiul Botoșani a doborât un frumos record și a atins un grad de notorietate de apreciat pentru vârsta ei. Iar asta fără a-și dezvălui anumite părți din corp, în vremuri în care, de cele mai multe ori, fetele cât mai dezbrăcate par să aibă succes.
Loading...
Enescu ”dezarticulat” de o mare Casă de licitații, se solicită intervenția Ministerului de Interne
Mihai Șora, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu sau Radu Vancu sunt câțiva dintre intelectualii care trag un mare semnal de alarmă.
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE
Compania Eltrans se confruntă cu o situație fără precedent de la preluarea activității de blocare și ridicare a automobilelor parcate neregulamentar în municipiul Botoșani.
Slugăreala la străini preferată în locul unei afaceri proprii! Diaspora îmbiată acasă cu „cadouri” de până la 50.000 de euro, doar 5 botoșăneni au vrut banii
Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a făcut un apel către România să limiteze exportul de „sclavi” folosiți la muncile agricole din Italia. În ciuda condițiilor umilitoare în care muncesc în străinătate, românii continuă să refuze aproape orice mână de ajutor întinsă de statul român pentru a se întoarce în țară.
Când PNL se bate cu USR, câștigă PSD: Social-democrat numit șef de instituție după lupte grele la Botoșani între liberali și useriști
Deși nu este tocmai instituția cu un buget extraordinar și una cu adresabilitate extrem de ridicată pentru public, funcția de șef continuă să fie una greu de ocupat în concordanță cu negocierile politice din coaliția de guvernare.
ATMOSFERĂ de vis la Cornișa! Un moldovean a dărâmat toate recordurile de la Family Fest – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil cel mai superb moment dintre cele care s-au perindat pe generoasa scenă amenajată în Parcul de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, în cadrul Family Fest.
Miss Botoșani și o impresionantă colecție de rochii de mireasă pe scena de la Family Fest, două prințese au fost cele mai frumoase dintre frumoase – GALERIE FOTO & VIDEO
Concurs de frumusețe și eleganță în cea de-a doua seară a festivalului care are loc în aceste zile în parcul de agrement Cornișa.
Au urmat exemplul marelui Orban....tot cu tort,suc!
10 noiembrie 2020, 17:54
Dacă era vorba de un particular care-și serba ziua de naștere, veneau mascații și se lăsa cu amenzi. Aici doar faptul că spune marele director despre ce este vorba, și toți scapă basma curată. Oare directorul de acolo nu trebuia să aprobe manifestarea? Dacă a aprobat, este bun de plată. Nu se autosesizează nimeni?
10 noiembrie 2020, 14:55
politruc incompetent care sfideaza legea
10 noiembrie 2020, 14:21
Ce suflet acru sa ai, sa fii ciochist in halul asta?
10 noiembrie 2020, 14:07
Asta se intampla cand politrucii incompetenti ajung pe functii si se cred pe mosia proprie.
10 noiembrie 2020, 12:59
Să le dea câteva amenzi, sau bugetarii nu pot fi amendați (corbii)?
10 noiembrie 2020, 10:42
Ce e rau daca salariatii se petrec, numai munca, numai munca!!!!
10 noiembrie 2020, 09:01
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Eu am fost dintotdeauna liberal și nu am ascuns chestiunea asta. Și vreau să vă spun că astăzi demonstrăm încă o dată că indiferent de culoarea politică suntem împreună pentru a dezvolta această piață de weekend....
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9473 lei
USD
Dolarul SUA
4.1999 lei
CHF
Francul elveţian
4.5309 lei
GBP
Lira sterlină
5.7880 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8197 lei
XAU
Gramul de aur
238.6026 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2382 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4085 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0693 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3177 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1955 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6653 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
9.7 o C
Bucecea
10.1 o C
Darabani
8.9 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
11.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.