Știrea zilei
„Petrecere” într-o instituție publică unde sunt cazuri de Covid! Angajații adunați într-o sală, una dintre participante fără mască – FOTOGALERIE

În vremuri potrivnice, în care Guvernul a interzis orice fel de adunare, petrecere, aniversare sau orice alt eveniment public sau privat, în spații închise sau deschise, într-o unitate publică de la Botoșani a avut loc totuși o astfel de întâlnire.

Dublă pensionare la SGA

 

Și anume la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, unde s-au pensionat două dintre cele mai experimentate angajate, cu peste patru decenii de activitate în cadrul instituției.

 

Plecarea lor la pensie ar fi fost marcată printr-un eveniment intern prin care doamnele au primit flori, diplome, tort și s-au servit băuturi răcoritoare. Momentul a fost surprins în fotografii și se observă o participare de aproximativ 15 persoane în aceeași încăpere. Una dintre angajate apare în fotografii fără mască de protecție.

 

Trei cazuri pozitive în instituție 

 

Surse din interior arată că s-a renunțat la măștile de protecție când s-a servit tortul.

 

Mai mult, una dintre salariatele care s-au pensionat a fost infectată cu Covid, iar cealaltă colegă care și-a încheiat activitatea a intrat la rândul ei în izolare la un moment dat, în calitate de contact direct. De altfel, și angajata fără mască ar fi fost contact direct cu prima persoană infectată.

 

Alți doi angajați ai SGA au contactat virusul, însă nu au fost prezenți la evenimentul care a avut loc vineri dimineață, la sediul unității.

 

„Avem un număr de doi colegi care sunt depistați pozitivi, focarul nu este din interiorul SGA-ului, ei au luat acest microb din familie, nu din cadrul instituției noastre. Am avut trei cazuri, în primă fază în luna octombrie am avut o colegă de-a noastră care s-a și pensionat și la ora actuală mai avem încă două cazuri”,

Remus Iovu, director SGA Botoșani

 

Directorul SGA: Nu a fost petrecere 

 

Directorul SGA Botoșani a explicat că i s-a părut absolut firesc faptul ca, la încheierea unei activități de 40 de ani, salariatele respective să-și ia rămas bun, așa cum ar fi normal.

 

Și că despărțirea colegială nu a fost de fapt o petrecere, ci doar un moment în care s-au respectat toate măsurile impuse de autoritățile sanitare.

 

„Nu a fost nicio petrecere, pur și simplu, doamnele au fost în carantină 14 zile și vineri au revenit la unitate, le-am dat câte un buchet de flori, ne-am luat «la revedere» cum este frumos de la două doamne care au lucrat 40 de ani în cadrul instituției, cu respectarea măsurilor, de distanțare. Dar nu a fost nicio petrecere, cum se aude”.

 

„Într-adevăr, s-a luat un tort, am stat împreună 10 minute și doamnele au plecat, noi ne-am revăzut de activitate. O doamnă dintre cele două a fost pozitivă și după ce a ieșit din carantină a vrut să-și ia «la revedere» într-un cadru restrâns cu păstrarea distanței sociale, cu purtarea măștilor”,

Remus Iovu, director SGA Botoșani.

 

 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au în evidențe cele trei cazuri pozitive de la SGA Botoșani. Și susțin că în urma evenimentului de vineri, dacă există vreun risc epidemiologic, acesta ar putea să apară în decurs de o săptămână.

 

 

„Este prea repede ca să știm. Ca să apară pozitivii din acea petrecere, ar trebui să fie în urmă cu 5 zile. E prea repede, nu mergi azi la petrecere și mâine ai Covid. Dezvoltarea este undeva în cinci, șase zile. Oricum, din anchetă descoperim”,

Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani

 

Orice fel de eveniment INTERZIS de Guvern 

 

În ultima Hotărâre de Guvern aprobată pentru limitarea răspândirii infecției de SARS-CoV-2 se specifică la art. 6 faptul că astfel de evenimente sunt interzise.

 

„Conform prevederilor legale aflate în vigoare este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări sau petreceri, atât în spațiile închise cât și deschise, publice sau private. În aceste categorii, intră, în mod evident și instituțiile publice”,

ag. Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani

 

Astfel de situații, cum este și cazul de față în care două angajate ies la pensie după 40 de ani de activitate, sunt absolut normale și ar fi fost anormal dacă nu ar fi fost marcate. În alte vremuri. Însă anul 2020 este unul cu totul și cu totul atipic pentru întreaga planetă. Școlile sunt închise și copiii fac ore online, afacerile mor una după alta, mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă, spitalele nu fac față avalanșei de bolnavi etc. Iar lista cu categoriile sociale sau profesionale care au de suferit poate continua cu numeroase exemple.

 

Au fost situații în care Poliția a intrat în locuințe unde erau petreceri de majorat și a dat amenzi. 

 

Iar cuvântul „sacrificiu” este deja numitorul comun al traiului de zi cu zi, acasă sau la locul de muncă.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ATENȚIE: Nunțile, botezurile și alte petreceri sunt interzise chiar și acasă, nu doar la restaurante
Covid la Botoșani: Ultimii pozitivi s-au infectat la petreceri private, și-au contaminat și copiii! Botoșani, aproape de pragul critic

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Românul care a înființat o școală în Chicago, impresionat de un director botoșănean: V-a schimbat orașul VIDEO
Invitat să cânte la concertul de Crăciun organizat de Filarmonica George Enescu, Nicolae Voiculeț, pe lângă interpretarea la nai a unor piese precum ”Ave Maria” și ”Ciobanul singuratic”, s-a adresat în câteva rânduri și celor aproximativ 700 de spectatori.
Botoşăneanul găsit de bunică în stratul cu flori, pentru care casa de copii a fost o binecuvântare: Nu am așteptat-o pe mama niciodată! - FOTO
”Viața nu mi-o aleg eu, nu am de ce să mă rușinez”. Silviu mângâie cu delicatețe mânuțele copilului care i se cuibărește în brațe. Își privește cu atâta dragoste pruncul, încât te aștepți ca din orice moment să îi răsară flori din ochii calzi și umezi.
Au urmat exemplul marelui Orban....tot cu tort,suc!
10 noiembrie 2020, 17:54
Dacă era vorba de un particular care-și serba ziua de naștere, veneau mascații și se lăsa cu amenzi. Aici doar faptul că spune marele director despre ce este vorba, și toți scapă basma curată. Oare directorul de acolo nu trebuia să aprobe manifestarea? Dacă a aprobat, este bun de plată. Nu se autosesizează nimeni?
10 noiembrie 2020, 14:55
politruc incompetent care sfideaza legea
10 noiembrie 2020, 14:21
Ce suflet acru sa ai, sa fii ciochist in halul asta?
10 noiembrie 2020, 14:07
Asta se intampla cand politrucii incompetenti ajung pe functii si se cred pe mosia proprie.
10 noiembrie 2020, 12:59
Să le dea câteva amenzi, sau bugetarii nu pot fi amendați (corbii)?
10 noiembrie 2020, 10:42
Ce e rau daca salariatii se petrec, numai munca, numai munca!!!!
10 noiembrie 2020, 09:01
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.2 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.3 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.3 o C
Ştefăneşti
0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.