Știrea zilei
Pentru că pot! După ce a mărit exorbitant lefurile funcționarilor, CJ-ul caută firmă privată ca să îi facă achizițiile europene

Consiliul Judeţean Botoşani mai scapă de o treabă. Instituţia în care un şofer a ajuns că câştige mai bine decât un manager de proiect de la SC Nova Apaserv SA nu se va mai ocupa singură de achiziţiile publice pe proiectele europene din ciclul de finanţare 2014 – 2020, ci va apela la un ajutor extern.

De noile achiziţii pe proiecte europene se va ocupa în mare parte un privat


În această perioadă tocmai este în desfăşurare licitaţia pentru contractul „Servicii de organizare a procedurilor de achiziţie publică (servicii auxiliare achiziţiei) în vederea atribuirii contractelor de achiziţii pentru proiectul: «Regiunea Nord-Est – axa rutieră strategică 2 Botoşani – Iaşi»”.
Mai exact, obiectul contractului îl constituie organizarea procedurilor de achiziţie publică prin prestarea de consultanţă şi asistenţă tehnică pentru investiţii de mare anvergură, vizat fiind drumul strategic.
Firma câştigătoare va trebui să ofere serviciile menţionate la achiziţia contractelor de informare şi publicitate, de audit financiar al proiectului, de execuţie a lucrărilor, de dirigenţie de şantier. Ba mai mult, se va ocupa şi de achiziţia contractului de servicii de consultanţă în managementul proiectului, ceea ce, mai direct spus, înseamnă că instituţia va apela la un consultant ca să îi găsească un… consultant.

 

Lefurile funcţionarilor au crescut, treaba lor se externalizează


Iar aceasta se întâmplă în condiţiile în care la CJ funcţionează Direcţia de Investiţii şi Achiziţii Publice, structură care prin organigramă are prevăzute 18 posturi, între care un director şi doi şefi de serviciu. Tot în cadrul CJ fiinţează şi Serviciul Proiecte, Cooperare Internaţională şi Parteneriate, care grupează alte 12 locuri de muncă, unul fiind de şef serviciu. Iar potrivit unei hotărâri adoptate chiar în februarie de consilierii judeţeni, salariul brut al unui director executiv a ajuns la 12.483 lei, iar al unui şef serviciu la 10.659 lei.
Cu toate acestea, CJ pregăteşte semnarea unei înţelegeri cu un consultant extern căruia ar urma să îi plătească în jur de 130.000 de lei pentru consultanţă pe achiziţiile publice la realizarea drumului strategic, aceasta fiind valoarea estimată a contractului.

 

Mai nou, UE dă bani instituţiilor ca să îi dea mai departe firmelor pentru organizarea de licitaţii


Reprezentanţii CJ Botoşani susţin însă că pe toate axele de finanţare din perioada 2014 – 2020 sunt prevăzute special fonduri pentru organizarea licitaţiilor prin intermediul unei firme. Astfel, faţă de precedentul ciclu de finanţare, când o astfel de cheltuială nu putea fi suportată din bani europeni, acum ea a devenit eligibilă. Concret, atunci când o instituţie câştigă un proiect european, pe lângă fondurile pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor, primeşte o anumită sumă de bani şi ca să plătească o firmă care să se ocupe de organizarea licitaţiilor.


„Procedura de achiziţie este în desfăşurare: consultanţă în domeniul achiziţiilor pentru drumul strategic. Este cheltuială eligibilă conform axei 6, deci, mai nou, eligibilă este şi consultanţa pe achiziţii. Până acum nu era, acum este reglementat şi prin legea achiziţiilor. Pe toate axele aşa se procedează, este o cheltuială pe care o suportă Uniunea Europeană”,


Antonela Pătraşcu, director Direcţia de Investiţii şi Achiziţii Publice.


Dată limită de depunere a ofertelor a expirat săptămâna trecută, iar criteriul de atribuie este „cel mai bun raport calitate-preţ”.


Valoarea totală a drumului strategic este de 334,3 milioane lei.


„Într-un fel tot banii noştri sunt şi acolo, este bugetul Uniunii Europene la care contribuim şi noi”,


Costică Macaleţi, preşedinte CJ Botoşani.


Lungimea totală a drumului strategic pe teritoriul judeţului Botoşani trece de 100 de kilometri, CJ cofinanţând uriaşa investiţie cu 1%.

 

loading...
Aberaţii după creşterea salariilor: Şoferi plătiţi mai bine decât ingineri care semnează pentru milioane de euro - DOCUMENT
CJ-ul ZERO EURO: La peste trei ani din noul ciclu UE de finanțare Consiliul Județean nu a accesat nici măcar un euro din proiecte europene

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
SESIZĂRI la Poliție și MAI depuse de botoșăneni pentru SCOATEREA tramvaielor, se pregătesc autobuze
Ultimele incidente înregistrate la tramvaiele societății Eltrans s-au soldat cu sesizări către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Mai mulți cetățeni s-au adresat poliției și au cerut demersuri pentru îndepărtarea tramvaielor din traficul de la Botoșani.
Bărbat lovit cu pumnii și picioarele de un grup de oameni după ce n-a vrut să-i dea 1 leu unui cerșetor – POVESTEA străzii vs POZIȚIA poliției – FOTOGALERIE
Scenele de violență par să fie parte din cotidian într-unul dintre cele mai ocolite cartiere ale orașului. O spun oamenii care locuiesc acolo și contrazic aceste afirmații deseori forțele de ordine care au menirea de a restabili liniștea publică.
EXPLODEAZĂ piața imobiliară la Botoșani – TREI blocuri cu spații comerciale și parcări în cea mai căutată zonă a orașului – GALERIE FOTO
Investițiile în spațiile locative în municipiul Botoșani își iau un avânt tot mai mare. Dacă pe partea de producție aproape că lipsesc, în schimb, investitorii locali mai ales se axează pe construcția de blocuri de locuințe.
Se solicită SCOATEREA urgentă a tramvaielor din circulație, la Botoșani – CINE se opune acestei măsuri
Tot mai des sunt auzite cuvintele: „până nu moare un om, nu ia cineva vreo măsură”. Printre botoșăneni, pe rețele de socializare unde se discută tot mai aprins și chiar la nivel administrativ, în rândul celor care administrează acest oraș.
Copiii neadoptabili de la Botoșani – Nu-i vrea nici măcar o familie, iar statul nu poate lupta cu asta
Peste 1.000 de copii se află în acest moment în grija statului, prin instituțiile de profil. Dintre aceștia, aproape 400 sunt în unitățile de tip rezidențial, precum apartamente integrate social, module de tip familial sau centre de plasament. 
Zeci de tentative de sinucidere la Botoșani – Unii ajung să se omoare din disperare, alții din pură…greșeală
În județul nostru o mare problemă pare să fie intenția de sinucidere. Zeci de persoane ajung la spital după o astfel de acțiune, iar altele, din nefericire, sunt aduse mult prea târziu.
Săraci, dar cu concedii scumpe: Botoșănenii, vacanțe de vis pe mii de euro - DESTINAȚIILE preferate
Deși suntem printre cele mai sărace județe din țară, botoșănenii nu uită să se și relaxeze. Iar unii dintre ei și-au planificat din timp concediile.
Acuzații GRAVE: Un copil ar fi fost bătut de învățătoare până l-a învinețit, s-a declanșat o anchetă – FOTOGALERIE
Un nou incident neplăcut s-ar fi petrecut în învățământul botoșănean. O mamă acuză că al ei copil a fost bătut de învățătoare chiar la școală.
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
acu sa vezi ca au pe cine da vina daca treaba nu-i buna, si asa toti functionarii sed degeaba, nu fac riduri, salariile babane vin oricum si chiar daca stagneaza lucrurile, consultanta e de vina !
28 februarie 2018, 10:46
Atributiunile sunt diferite, nu se suprapun. Se paseaza o parte din responsabilitatea care a dat de *mancare* atata timp unora. In locul lui Turcanu care incheia contractele singur, ca aflam din presa cu un an inainte cine va fi castigatorul, va fi un privat peste care nimeni din CJ nu va putea sa se bage, ca responsabilitatea va fi la el.
28 februarie 2018, 10:42
CJ-ul externalizeaza atributia de organizare a achizitiilor publice.Acest fapt nu este o experienta inedita.S-au mai vazut asemenea experiente. Problema este alta: de ce mai functioneaza un ditamai serviciu de achizitii publice la CJ??? In aceasta situatie, ar trebui sa mai ramana doar 1-2 angajati care sa se ocupe de achizitia publica a pixurilor, hartiei si a altor maruntisuri pentru celelalte birouri.
28 februarie 2018, 09:18
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
”Aceste indemnizaţii de limită de vârstă vin ca o reparaţie, sau ca o reacţie la ce s-a întâmplat în trecut. Unii primari nu au avut contributivitate, nu au avut salariu, ci indemnizaţie de primar şi, după 4-5-6 mandate, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7199 lei
USD
Dolarul SUA
4.1541 lei
CHF
Francul elveţian
4.2531 lei
GBP
Lira sterlină
5.2701 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8580 lei
XAU
Gramul de aur
187.9152 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2281 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4593 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9032 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1585 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6323 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.