Știrea zilei
Pentru că pot! După ce a mărit exorbitant lefurile funcționarilor, CJ-ul caută firmă privată ca să îi facă achizițiile europene

Consiliul Judeţean Botoşani mai scapă de o treabă. Instituţia în care un şofer a ajuns că câştige mai bine decât un manager de proiect de la SC Nova Apaserv SA nu se va mai ocupa singură de achiziţiile publice pe proiectele europene din ciclul de finanţare 2014 – 2020, ci va apela la un ajutor extern.

De noile achiziţii pe proiecte europene se va ocupa în mare parte un privat


În această perioadă tocmai este în desfăşurare licitaţia pentru contractul „Servicii de organizare a procedurilor de achiziţie publică (servicii auxiliare achiziţiei) în vederea atribuirii contractelor de achiziţii pentru proiectul: «Regiunea Nord-Est – axa rutieră strategică 2 Botoşani – Iaşi»”.
Mai exact, obiectul contractului îl constituie organizarea procedurilor de achiziţie publică prin prestarea de consultanţă şi asistenţă tehnică pentru investiţii de mare anvergură, vizat fiind drumul strategic.
Firma câştigătoare va trebui să ofere serviciile menţionate la achiziţia contractelor de informare şi publicitate, de audit financiar al proiectului, de execuţie a lucrărilor, de dirigenţie de şantier. Ba mai mult, se va ocupa şi de achiziţia contractului de servicii de consultanţă în managementul proiectului, ceea ce, mai direct spus, înseamnă că instituţia va apela la un consultant ca să îi găsească un… consultant.

 

Lefurile funcţionarilor au crescut, treaba lor se externalizează


Iar aceasta se întâmplă în condiţiile în care la CJ funcţionează Direcţia de Investiţii şi Achiziţii Publice, structură care prin organigramă are prevăzute 18 posturi, între care un director şi doi şefi de serviciu. Tot în cadrul CJ fiinţează şi Serviciul Proiecte, Cooperare Internaţională şi Parteneriate, care grupează alte 12 locuri de muncă, unul fiind de şef serviciu. Iar potrivit unei hotărâri adoptate chiar în februarie de consilierii judeţeni, salariul brut al unui director executiv a ajuns la 12.483 lei, iar al unui şef serviciu la 10.659 lei.
Cu toate acestea, CJ pregăteşte semnarea unei înţelegeri cu un consultant extern căruia ar urma să îi plătească în jur de 130.000 de lei pentru consultanţă pe achiziţiile publice la realizarea drumului strategic, aceasta fiind valoarea estimată a contractului.

 

Mai nou, UE dă bani instituţiilor ca să îi dea mai departe firmelor pentru organizarea de licitaţii


Reprezentanţii CJ Botoşani susţin însă că pe toate axele de finanţare din perioada 2014 – 2020 sunt prevăzute special fonduri pentru organizarea licitaţiilor prin intermediul unei firme. Astfel, faţă de precedentul ciclu de finanţare, când o astfel de cheltuială nu putea fi suportată din bani europeni, acum ea a devenit eligibilă. Concret, atunci când o instituţie câştigă un proiect european, pe lângă fondurile pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor, primeşte o anumită sumă de bani şi ca să plătească o firmă care să se ocupe de organizarea licitaţiilor.


„Procedura de achiziţie este în desfăşurare: consultanţă în domeniul achiziţiilor pentru drumul strategic. Este cheltuială eligibilă conform axei 6, deci, mai nou, eligibilă este şi consultanţa pe achiziţii. Până acum nu era, acum este reglementat şi prin legea achiziţiilor. Pe toate axele aşa se procedează, este o cheltuială pe care o suportă Uniunea Europeană”,


Antonela Pătraşcu, director Direcţia de Investiţii şi Achiziţii Publice.


Dată limită de depunere a ofertelor a expirat săptămâna trecută, iar criteriul de atribuie este „cel mai bun raport calitate-preţ”.


Valoarea totală a drumului strategic este de 334,3 milioane lei.


„Într-un fel tot banii noştri sunt şi acolo, este bugetul Uniunii Europene la care contribuim şi noi”,


Costică Macaleţi, preşedinte CJ Botoşani.


Lungimea totală a drumului strategic pe teritoriul judeţului Botoşani trece de 100 de kilometri, CJ cofinanţând uriaşa investiţie cu 1%.

 

loading...
Aberaţii după creşterea salariilor: Şoferi plătiţi mai bine decât ingineri care semnează pentru milioane de euro - DOCUMENT
CJ-ul ZERO EURO: La peste trei ani din noul ciclu UE de finanțare Consiliul Județean nu a accesat nici măcar un euro din proiecte europene

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
REPORTAJ în elicopterul MAI care a survolat Botoșaniul, orașul așa cum poate nu o să îl vezi niciodată – GALERIE FOTO & VIDEO
Un elicopter ce aparține Unității Speciale de Aviație Iași din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a survolat Botoșaniul în prima parte a zilei de miercuri, 11 septembrie 2019. Este un model MI – 17, construit în 1998 și cu o durată de viață de 40 de ani. A fost construit de ruși, iar salvatorii români încă se folosesc de acest aparat de zbor, pentru tot felul de misiuni dificile.
JUDEȚUL în care o femeie naște 6 copii într-o casă cu găuri în loc de geamuri! Botoșănenii DONEAZĂ bani și mâncare... dar ce face STATUL? – GALERIE FOTO
Fotografiile postate în mediul online cu familia din localitatea Gorbănești, din județul Botoșani, au șocat și revoltat deopotrivă mulți oameni. Daniel Câșlariu, reprezentantul Grupului Civic, a aflat despre situația acestei familii și a mers la locul care se presupune că ar fi căminul în care cresc cei șase copii.
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA
Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Loading...
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
Un fel de 4 și ceva data asta! Consiliera PSD care a picat de două ori la Prefectură, respinsă și după contestații
Nici după al doilea eșec înregistrat în tentativa de a se angaja la Prefectura Botoșani, consilierul județean Andreea Andrei nu a renunțat la ideea de a deveni funcționar public în cadrul acestei instituții.
La marginea prăpastiei: Botoșănenii combină alcoolul cu drogurile sau medicamentele, au ajuns la spital și copii – STATISTICĂ dureroasă
Trăim vremuri în care pericolul pândește la tot pasul, iar mulți cad în capcana viciilor, indiferent care ar fi ele. Iar botoșănenii nu fac excepție fie că vorbim de droguri, alcool, iar de aici apar de multe ori și tentativele de suicid.
Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
acu sa vezi ca au pe cine da vina daca treaba nu-i buna, si asa toti functionarii sed degeaba, nu fac riduri, salariile babane vin oricum si chiar daca stagneaza lucrurile, consultanta e de vina !
28 februarie 2018, 10:46
Atributiunile sunt diferite, nu se suprapun. Se paseaza o parte din responsabilitatea care a dat de *mancare* atata timp unora. In locul lui Turcanu care incheia contractele singur, ca aflam din presa cu un an inainte cine va fi castigatorul, va fi un privat peste care nimeni din CJ nu va putea sa se bage, ca responsabilitatea va fi la el.
28 februarie 2018, 10:42
CJ-ul externalizeaza atributia de organizare a achizitiilor publice.Acest fapt nu este o experienta inedita.S-au mai vazut asemenea experiente. Problema este alta: de ce mai functioneaza un ditamai serviciu de achizitii publice la CJ??? In aceasta situatie, ar trebui sa mai ramana doar 1-2 angajati care sa se ocupe de achizitia publica a pixurilor, hartiei si a altor maruntisuri pentru celelalte birouri.
28 februarie 2018, 09:18
kurtmann.ro%20
Sondaj
Pe traseele tramvaielor preferați să circulați cu autobuze noi aduse de SC Eltrans SA sau cu maxi-taxi de la SC Microbuzul SRL?
Cu autobuze de la Eltrans
Cu maxi-taxi de la Microbuzul
Nu folosesc mijloacele de transport în comun
Declaraţia zilei
„Faptul că se dau niște autobuze pe liniile de tramvai nu este corect. El are treaba lui, dar cu tramvaiele. El nu are obiect de activitate. Cum dați dv. niște autobuze, vă dați seama, vă dau în judecată. Vă rog să mă crede ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7354 lei
USD
Dolarul SUA
4.2876 lei
CHF
Francul elveţian
4.3067 lei
GBP
Lira sterlină
5.3426 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9618 lei
XAU
Gramul de aur
207.1445 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2425 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4225 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9300 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2327 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1829 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6341 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.