Știrea zilei
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA

În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.

PNL-ul trebuie să deconteze și la Botoșani târgul de la București


În luna decembrie Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, a avut o întâlnire cu unul dintre liderii PNL, căruia i-a adus la cunoștință instituțiile care ar intra în jurisdicția popularilor în baza unor înțelegeri care s-ar fi perfectat la nivel central.


Liberalii ar fi promis atât PMP-iștilor, cât și celor de la ALDE posturi importante în teritoriu în schimbul susținerii moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, a sprijinirii Cabinetului Orban pentru învestitură și a lui Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.


Astfel s-a ajuns ca ALDE să dea practic prefectul la Botoșani, iar PMP să solicite amintitele posturi.

 

Minodora ar pica în varianta populară


Mai exact, se discută în primul rând despre Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), unde în cărți pentru ocuparea postului sunt Rodica Zelincă și Vladimir Rizac. Partidul ar urma să decidă între cei doi în funcție și de posibila accedere a unuia dintre ei în funcția de subprefect.


O altă instituție vizată este Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), unitate cu doi inspectori șef adjuncți, Dan Moldovanu și Daniela Lozneanu, primul girând și postul de inspector șef, neocupat. Tocmai acestuia ar urma să i se acorde sprijin pentru dobândirea primei funcții din cadrul ITM Botoșani.

 

Păstrează totuși un șef de pe vremea PSD-ului


Direcția Silvică ar urma la rândul ei să fie girată de PMP, care ar fi hotărât să îl păstreze în continuare pe Marius Havriș, cel care a preluat șefia unității după pensionarea lui Gheorghe Rusu și care nu și-a manifestat, cel puțin vădit, vreo simpatie politică.


În fine, pe lista PMP apare și Administrația Județeană a Finanțelor Publice, acolo unde popularii îl doresc ca director adjunct pentru inspecția fiscală pe Corneliu Aionițoaie, care tocmai a fost înlocuit în ultimul trimestru din 2019.


Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, a făcut în mai multe rânduri apel către prefect și liderii politici ”să ia ghearele de pe instituții”, arătând că PMP își dorește ca serviciile publice deconcentrate să funcționeze fără presiuni politice și să fie conduse de profesioniști.  

 

loading...
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
Dedesubturile cazului ”Minodora DSVSA”, șefa Direcției între trei grupuri politice

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
Tare asta cu Rizac sef la DSV... Pe asta nici masoneria din care face parte nu il sustine. A fost sef acolo la ei un an si apoi l-au dat jos, pt ca nu a fost capabil sa le fie sef la o mana de oameni, daramite la o institutie intreaga. A tras cu dintii sa mai fie sef la mosanerie un an, asa cum au fost toti ceilalti, cate 2 ani, dar l-au mazilit. A facut numai prostii in anul ala.
29 ianuarie 2020, 00:28
Justiția este de-a dreptul oarbă, nu vede decât pensiile speciale pentru care face grevă fără a avea acest drept legal. Se vehiculează că Țurcanul va scăpa de condamnare chiar dacă fapta lui e dovedită. Denunțătorul a fost condamnat, denunțatul ajunge diriguitorul ALDE în nordul ăsta de țară în care și ciorile de deasupra gropii de gunoi sunt corupte. Dar justiția e oarbă!
27 ianuarie 2020, 07:30
Hopa, dar parca Moldoveanu de la ITM era tehnocrat! iar mai nou membru ALDE, caci tatuca Turcanu l-a pus pe functie, dupa ce si-a primit tributul....Acuma vrea si Popescu haraciul? Vai de mama lor de angajatori... nu vor mai sti cui trebuie sa plateasca ca sa-si faca afacerile in liniste...deci cum zice domn Popescu: luati ghearele de pe institutiile publice... ca sa ni le punem noi!
26 ianuarie 2020, 20:33
Și cum măsoară Popecu profesionalismul celor înlocuiți cu unii mai "profesioniști" când partidul pe care-l conduce el la Botoșani nu are nici femeie de serviciu care să-i măture sediul partidului? Cu cine se sfătuiește domnia sa când emite judecăți de valoare? E de ajuns ce spun cei cu șorțuri? Sau se inspiră și din obiceiurile securiste ale Chiorului? Oricum, unii propuși de el au mai fost ținuți în funcții, după aceleași principii ce n-au nicio legătură cu nivelul lor profesional, și de către alte partide. Se vede că altul este mobilul după care se judecă accederea într-o funcție. Iar Popescu, cu propunerile lui, dovedește lipsă de onestitate și nu prea are ce căuta în politică. Din păcate cam toate partidele fac ce face Popescu. Așadar, încrederea în clasa politică este zero. Politicianul român uită prea repede că el este în slujba cetățenului și nu invers. Și e greu de priceput cum un partid care nu are oameni în guvern, care n-a scos peste 5% în județul Botoșani. vare va fi sub pragul electoral, schimbă directori, impune pe funcții oameni, după creterii numai de ei știute. Cum de ALDE este condus de un cercetat penal? Cum de liberalii botoșăneni nu fac nimic? Scorul în alegeri va fi unul net în favoarea PSD-ului. NU trebuie să fiiMafalda ca să realizezi asta. Iar când ești primar ai consilier membru altui partid, susții pe funcții cei din brațele altor partide, nimic nu se mai poate înțelege. SE poate face grevă electorală? Ce lege dă dreptul electoratului să facă grevă electorală, să nu fie de acord cu nicio o formațiune politică, pentru că toate au numai oameni corupți în componență.
26 ianuarie 2020, 16:39
Da, madame Zelica este intr-adevar o optiune decenta pt sefia DSV.Vasiliu nu este inlaturata de acolo ci este alegerea ei sa plece, cel mai probabil.Rizac... e papagal... vanatoare, sex si bancuri... si cam atat. In rest... parazit cu ştate vechi.
26 ianuarie 2020, 02:03
Vladimir nu e omul care sa dea bani. E adevarat ca si-ar dori sa iasa la pensie din postura de sef al DSVSA, dar mai mult de niste vin, cativa miei de Paşte si caş proaspat, pe care le primeste oricum de la concesionari, nu da mai departe. Si la drept vorbind nici nu mai are ce cauta intr-o pozitie de conducere. Parerea mea este ca numele lui e aruncat in joc la cacealma, sau sa-i creasca rating-ul la domnisoare care urmaresc un post la laborator.
25 ianuarie 2020, 23:23
daca va uitati bine...sunt aceeasi oameni de 30 de ani umbland dupa ciolan, e drept ca mai schimba si partidele la vre-o 2-3 ani, dar sunt aceeasi .....TRISTA SITUATIE, viitorul e SUMBRU..
25 ianuarie 2020, 20:36
Si voi doi....la suta la locale.
25 ianuarie 2020, 18:12
Umbla si somerii dupa ciolan.
25 ianuarie 2020, 16:24
Măi Popescule, apelul tău intitulat ,, luați ghearele de pe instituțiile publice” reprezintă exact o presiune politică pentru a ți se face loc pentru oamenii tăi, tot politruci, cum altfel!!Chiar nu-ți dai seama de penibilul situației?? Dacă moțiunea trece, eu îți recomand să nu te mai strofoci chiar atât de mult pentru că ,,oamenii tăi” vor fi spulberați din funcții.
25 ianuarie 2020, 10:07
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.