Știrea zilei
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA

În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.

PNL-ul trebuie să deconteze și la Botoșani târgul de la București


În luna decembrie Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, a avut o întâlnire cu unul dintre liderii PNL, căruia i-a adus la cunoștință instituțiile care ar intra în jurisdicția popularilor în baza unor înțelegeri care s-ar fi perfectat la nivel central.


Liberalii ar fi promis atât PMP-iștilor, cât și celor de la ALDE posturi importante în teritoriu în schimbul susținerii moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, a sprijinirii Cabinetului Orban pentru învestitură și a lui Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.


Astfel s-a ajuns ca ALDE să dea practic prefectul la Botoșani, iar PMP să solicite amintitele posturi.

 

Minodora ar pica în varianta populară


Mai exact, se discută în primul rând despre Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), unde în cărți pentru ocuparea postului sunt Rodica Zelincă și Vladimir Rizac. Partidul ar urma să decidă între cei doi în funcție și de posibila accedere a unuia dintre ei în funcția de subprefect.


O altă instituție vizată este Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), unitate cu doi inspectori șef adjuncți, Dan Moldovanu și Daniela Lozneanu, primul girând și postul de inspector șef, neocupat. Tocmai acestuia ar urma să i se acorde sprijin pentru dobândirea primei funcții din cadrul ITM Botoșani.

 

Păstrează totuși un șef de pe vremea PSD-ului


Direcția Silvică ar urma la rândul ei să fie girată de PMP, care ar fi hotărât să îl păstreze în continuare pe Marius Havriș, cel care a preluat șefia unității după pensionarea lui Gheorghe Rusu și care nu și-a manifestat, cel puțin vădit, vreo simpatie politică.


În fine, pe lista PMP apare și Administrația Județeană a Finanțelor Publice, acolo unde popularii îl doresc ca director adjunct pentru inspecția fiscală pe Corneliu Aionițoaie, care tocmai a fost înlocuit în ultimul trimestru din 2019.


Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, a făcut în mai multe rânduri apel către prefect și liderii politici ”să ia ghearele de pe instituții”, arătând că PMP își dorește ca serviciile publice deconcentrate să funcționeze fără presiuni politice și să fie conduse de profesioniști.  

 

loading...
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
Dedesubturile cazului ”Minodora DSVSA”, șefa Direcției între trei grupuri politice

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Loading...
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Magie la Festivalul „Floare Albastră”, Irina Rimes a ajuns pentru prima dată la Botoșani și a făcut adolescentele să plângă – VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva sute de oameni s-au transformat în cele din urmă în câteva mii la cea de-a XIII-a ediții a Festivalului „Floare Albastră” de la Ipotești, reluat în 2022 după doi ani de pandemie.Lidia Buble și Irina Rimes au urcat pe scenă. Două artiste, una mai desăvârșită decât cealaltă, au oferit publicului botoșănean calitate.
Loading...
Protecția Consumatorilor de la București a descins și în Piața Centrală, a găsit lactate cu mucegai în frigidere ruginite și a închis trei magazine
Complexul Uvertura Mall nu a fost singurul obiectiv vizat de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care au ajuns la Botoșani în prima jumătate a lunii mai.
DOUĂ restaurante din mall închise de șeful de la București al Protecției Consumatorilor, amenzi uriașe de 60.000 de lei aplicate administratorilor
O „armată” de comisari și șefi ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au ajuns la Botoșani în prima parte a lunii mai 2022.
Apă tăiată în apartament cu executorul și jandarmii, echipajele Nova Apaserv au ajuns la CINCI adrese, un datornic ridicat de pe banca din parc – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care din cauza crizei sanitare, astfel de acțiuni nu au putut fi întreprinse, SC Nova Apaserv SA a reluat debranșările. Între timp, datoriile unora dintre botoșăneni s-au rostogolit, transformându-se în sume uriașe,
Transportul public din oraș intră în rând cu lumea: Bilete vândute prin aplicație, călătorii află de pe telefon când sosește autobuzul
Compania de transport public a municipalității face un prim pas spre digitalizare. SC Eltrans SA a perfectat parteneriate cu administratorii a două aplicații mobile.
Femeia care își împarte averea cu săracii, împotriva jocurilor de noroc: Asta este o boală psihică, crezând că nemuncind joci la acele jocuri VIDEO
Nu sunt puține persoanele care visează la milionul de euro câștigat la Loto și care îl cheltuiesc imaginar cu tot felul de lucruri. Dar puțini sunt cei care ajung efectiv să trăiască această euforie dobândită în urma câștigului la 6/49.
În afaceri de peste 3 decenii! Femeia care a adus noutatea în comunitate și și-a învățat semenii să mănânce la restaurant sau să folosească bancomatul
Ai putea crede că astfel de „lecții” ar fi necesare în țări subdezvoltate și nu ar fi cazul României. Realitatea ne arată, încă o dată, că în comunitățile rurale cel puțin, oamenii încă nu s-au obișnuit să țină pasul cu tehnologia.
Tare asta cu Rizac sef la DSV... Pe asta nici masoneria din care face parte nu il sustine. A fost sef acolo la ei un an si apoi l-au dat jos, pt ca nu a fost capabil sa le fie sef la o mana de oameni, daramite la o institutie intreaga. A tras cu dintii sa mai fie sef la mosanerie un an, asa cum au fost toti ceilalti, cate 2 ani, dar l-au mazilit. A facut numai prostii in anul ala.
29 ianuarie 2020, 00:28
Justiția este de-a dreptul oarbă, nu vede decât pensiile speciale pentru care face grevă fără a avea acest drept legal. Se vehiculează că Țurcanul va scăpa de condamnare chiar dacă fapta lui e dovedită. Denunțătorul a fost condamnat, denunțatul ajunge diriguitorul ALDE în nordul ăsta de țară în care și ciorile de deasupra gropii de gunoi sunt corupte. Dar justiția e oarbă!
27 ianuarie 2020, 07:30
Hopa, dar parca Moldoveanu de la ITM era tehnocrat! iar mai nou membru ALDE, caci tatuca Turcanu l-a pus pe functie, dupa ce si-a primit tributul....Acuma vrea si Popescu haraciul? Vai de mama lor de angajatori... nu vor mai sti cui trebuie sa plateasca ca sa-si faca afacerile in liniste...deci cum zice domn Popescu: luati ghearele de pe institutiile publice... ca sa ni le punem noi!
26 ianuarie 2020, 20:33
Și cum măsoară Popecu profesionalismul celor înlocuiți cu unii mai "profesioniști" când partidul pe care-l conduce el la Botoșani nu are nici femeie de serviciu care să-i măture sediul partidului? Cu cine se sfătuiește domnia sa când emite judecăți de valoare? E de ajuns ce spun cei cu șorțuri? Sau se inspiră și din obiceiurile securiste ale Chiorului? Oricum, unii propuși de el au mai fost ținuți în funcții, după aceleași principii ce n-au nicio legătură cu nivelul lor profesional, și de către alte partide. Se vede că altul este mobilul după care se judecă accederea într-o funcție. Iar Popescu, cu propunerile lui, dovedește lipsă de onestitate și nu prea are ce căuta în politică. Din păcate cam toate partidele fac ce face Popescu. Așadar, încrederea în clasa politică este zero. Politicianul român uită prea repede că el este în slujba cetățenului și nu invers. Și e greu de priceput cum un partid care nu are oameni în guvern, care n-a scos peste 5% în județul Botoșani. vare va fi sub pragul electoral, schimbă directori, impune pe funcții oameni, după creterii numai de ei știute. Cum de ALDE este condus de un cercetat penal? Cum de liberalii botoșăneni nu fac nimic? Scorul în alegeri va fi unul net în favoarea PSD-ului. NU trebuie să fiiMafalda ca să realizezi asta. Iar când ești primar ai consilier membru altui partid, susții pe funcții cei din brațele altor partide, nimic nu se mai poate înțelege. SE poate face grevă electorală? Ce lege dă dreptul electoratului să facă grevă electorală, să nu fie de acord cu nicio o formațiune politică, pentru că toate au numai oameni corupți în componență.
26 ianuarie 2020, 16:39
Da, madame Zelica este intr-adevar o optiune decenta pt sefia DSV.Vasiliu nu este inlaturata de acolo ci este alegerea ei sa plece, cel mai probabil.Rizac... e papagal... vanatoare, sex si bancuri... si cam atat. In rest... parazit cu ştate vechi.
26 ianuarie 2020, 02:03
Vladimir nu e omul care sa dea bani. E adevarat ca si-ar dori sa iasa la pensie din postura de sef al DSVSA, dar mai mult de niste vin, cativa miei de Paşte si caş proaspat, pe care le primeste oricum de la concesionari, nu da mai departe. Si la drept vorbind nici nu mai are ce cauta intr-o pozitie de conducere. Parerea mea este ca numele lui e aruncat in joc la cacealma, sau sa-i creasca rating-ul la domnisoare care urmaresc un post la laborator.
25 ianuarie 2020, 23:23
daca va uitati bine...sunt aceeasi oameni de 30 de ani umbland dupa ciolan, e drept ca mai schimba si partidele la vre-o 2-3 ani, dar sunt aceeasi .....TRISTA SITUATIE, viitorul e SUMBRU..
25 ianuarie 2020, 20:36
Si voi doi....la suta la locale.
25 ianuarie 2020, 18:12
Umbla si somerii dupa ciolan.
25 ianuarie 2020, 16:24
Măi Popescule, apelul tău intitulat ,, luați ghearele de pe instituțiile publice” reprezintă exact o presiune politică pentru a ți se face loc pentru oamenii tăi, tot politruci, cum altfel!!Chiar nu-ți dai seama de penibilul situației?? Dacă moțiunea trece, eu îți recomand să nu te mai strofoci chiar atât de mult pentru că ,,oamenii tăi” vor fi spulberați din funcții.
25 ianuarie 2020, 10:07
Sondaj
De unde obișnuiți să vă faceți cumpărăturile?
De la supermarket
De la magazinul din cartier
Din piață / de la magazinul producătorului
Declaraţia zilei
 „Nu e ceva nou în faptul că PSD și PNL îşi arată dispreţul faţă de şcoală şi învăţământ. Reacţionează de parcă asta îşi propun: să nenorocească cât mai multe generaţii de români, să devenim un popor ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9471 lei
USD
Dolarul SUA
4.6905 lei
CHF
Francul elveţian
4.8974 lei
GBP
Lira sterlină
5.7699 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4738 lei
XAU
Gramul de aur
275.6173 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2447 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2342 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2437 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6188 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22.6 o C
Dorohoi
22.7 o C
Bucecea
21.9 o C
Darabani
17.2 o C
Saveni
23.1 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.