Știrea zilei
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA

În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.

PNL-ul trebuie să deconteze și la Botoșani târgul de la București


În luna decembrie Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, a avut o întâlnire cu unul dintre liderii PNL, căruia i-a adus la cunoștință instituțiile care ar intra în jurisdicția popularilor în baza unor înțelegeri care s-ar fi perfectat la nivel central.


Liberalii ar fi promis atât PMP-iștilor, cât și celor de la ALDE posturi importante în teritoriu în schimbul susținerii moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, a sprijinirii Cabinetului Orban pentru învestitură și a lui Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.


Astfel s-a ajuns ca ALDE să dea practic prefectul la Botoșani, iar PMP să solicite amintitele posturi.

 

Minodora ar pica în varianta populară


Mai exact, se discută în primul rând despre Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), unde în cărți pentru ocuparea postului sunt Rodica Zelincă și Vladimir Rizac. Partidul ar urma să decidă între cei doi în funcție și de posibila accedere a unuia dintre ei în funcția de subprefect.


O altă instituție vizată este Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), unitate cu doi inspectori șef adjuncți, Dan Moldovanu și Daniela Lozneanu, primul girând și postul de inspector șef, neocupat. Tocmai acestuia ar urma să i se acorde sprijin pentru dobândirea primei funcții din cadrul ITM Botoșani.

 

Păstrează totuși un șef de pe vremea PSD-ului


Direcția Silvică ar urma la rândul ei să fie girată de PMP, care ar fi hotărât să îl păstreze în continuare pe Marius Havriș, cel care a preluat șefia unității după pensionarea lui Gheorghe Rusu și care nu și-a manifestat, cel puțin vădit, vreo simpatie politică.


În fine, pe lista PMP apare și Administrația Județeană a Finanțelor Publice, acolo unde popularii îl doresc ca director adjunct pentru inspecția fiscală pe Corneliu Aionițoaie, care tocmai a fost înlocuit în ultimul trimestru din 2019.


Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, a făcut în mai multe rânduri apel către prefect și liderii politici ”să ia ghearele de pe instituții”, arătând că PMP își dorește ca serviciile publice deconcentrate să funcționeze fără presiuni politice și să fie conduse de profesioniști.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
Dedesubturile cazului ”Minodora DSVSA”, șefa Direcției între trei grupuri politice

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
PREGĂTIRI pentru Ziua României: De la măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste până la schimbarea zonei de împărțit fasole – VIDEO & GALERIE FOTO
Prefectul Sorin Cornilă a convocat șefii structurilor polițienești și militare pentru pregătirea manifestațiilor care vor avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. A cerut o atenție deosebită la accesul botoșănenilor în zona Centrului Vechi, cu restricții la un nivel cât mai scăzut.
PREMIERĂ în administrație: Un viceprimar și-a dat DEMISIA pentru că și-a dezamăgit electoratul: Nu am venit în politică pentru indemnizațieGALERIE FOTO
Este probabil un caz unic în administrația publică locală.Un ales și-a depus demisia și a explicat că a făcut asta pentru că nu era lăsat să muncească pentru comunitate.
Primarul, vizită neanunțată la instituția condusă de directorul fără birou: Am avut altă abordare în acest mandat VIDEO & GALERIE FOTO
În mai anul acesta erau publicate o serie de fotografii din care reieșeau condițiile infecte în care erau nevoiți să lucreze artiștii.
Biserica și oamenii ei: Preotul din Botoșani care slujește de 50 de ani în Sfântul Altar
Rugăciune, milostenie, bucurie creștină și recunoștință. Începând din această seară, o importantă biserică din municipiul Botoșani își cinstește hramul. Iar creștinii sunt așteptați, astăzi, și la pelerinajul cu sfinte moaște. 
Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO
Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.
SCHIMBARE de ultim moment la o instituție de la Botoșani – DECIZIA care a surprins angajații care au intrat în weekend cu șef nou – FOTO
Documentul a fost transmis prin poșta electronică fără ca șefii de la București să intervină suplimentar în anunțarea faptului că instituția publică de la Botoșani are un nou șef.
Tare asta cu Rizac sef la DSV... Pe asta nici masoneria din care face parte nu il sustine. A fost sef acolo la ei un an si apoi l-au dat jos, pt ca nu a fost capabil sa le fie sef la o mana de oameni, daramite la o institutie intreaga. A tras cu dintii sa mai fie sef la mosanerie un an, asa cum au fost toti ceilalti, cate 2 ani, dar l-au mazilit. A facut numai prostii in anul ala.
29 ianuarie 2020, 00:28
Justiția este de-a dreptul oarbă, nu vede decât pensiile speciale pentru care face grevă fără a avea acest drept legal. Se vehiculează că Țurcanul va scăpa de condamnare chiar dacă fapta lui e dovedită. Denunțătorul a fost condamnat, denunțatul ajunge diriguitorul ALDE în nordul ăsta de țară în care și ciorile de deasupra gropii de gunoi sunt corupte. Dar justiția e oarbă!
27 ianuarie 2020, 07:30
Hopa, dar parca Moldoveanu de la ITM era tehnocrat! iar mai nou membru ALDE, caci tatuca Turcanu l-a pus pe functie, dupa ce si-a primit tributul....Acuma vrea si Popescu haraciul? Vai de mama lor de angajatori... nu vor mai sti cui trebuie sa plateasca ca sa-si faca afacerile in liniste...deci cum zice domn Popescu: luati ghearele de pe institutiile publice... ca sa ni le punem noi!
26 ianuarie 2020, 20:33
Și cum măsoară Popecu profesionalismul celor înlocuiți cu unii mai "profesioniști" când partidul pe care-l conduce el la Botoșani nu are nici femeie de serviciu care să-i măture sediul partidului? Cu cine se sfătuiește domnia sa când emite judecăți de valoare? E de ajuns ce spun cei cu șorțuri? Sau se inspiră și din obiceiurile securiste ale Chiorului? Oricum, unii propuși de el au mai fost ținuți în funcții, după aceleași principii ce n-au nicio legătură cu nivelul lor profesional, și de către alte partide. Se vede că altul este mobilul după care se judecă accederea într-o funcție. Iar Popescu, cu propunerile lui, dovedește lipsă de onestitate și nu prea are ce căuta în politică. Din păcate cam toate partidele fac ce face Popescu. Așadar, încrederea în clasa politică este zero. Politicianul român uită prea repede că el este în slujba cetățenului și nu invers. Și e greu de priceput cum un partid care nu are oameni în guvern, care n-a scos peste 5% în județul Botoșani. vare va fi sub pragul electoral, schimbă directori, impune pe funcții oameni, după creterii numai de ei știute. Cum de ALDE este condus de un cercetat penal? Cum de liberalii botoșăneni nu fac nimic? Scorul în alegeri va fi unul net în favoarea PSD-ului. NU trebuie să fiiMafalda ca să realizezi asta. Iar când ești primar ai consilier membru altui partid, susții pe funcții cei din brațele altor partide, nimic nu se mai poate înțelege. SE poate face grevă electorală? Ce lege dă dreptul electoratului să facă grevă electorală, să nu fie de acord cu nicio o formațiune politică, pentru că toate au numai oameni corupți în componență.
26 ianuarie 2020, 16:39
Da, madame Zelica este intr-adevar o optiune decenta pt sefia DSV.Vasiliu nu este inlaturata de acolo ci este alegerea ei sa plece, cel mai probabil.Rizac... e papagal... vanatoare, sex si bancuri... si cam atat. In rest... parazit cu ştate vechi.
26 ianuarie 2020, 02:03
Vladimir nu e omul care sa dea bani. E adevarat ca si-ar dori sa iasa la pensie din postura de sef al DSVSA, dar mai mult de niste vin, cativa miei de Paşte si caş proaspat, pe care le primeste oricum de la concesionari, nu da mai departe. Si la drept vorbind nici nu mai are ce cauta intr-o pozitie de conducere. Parerea mea este ca numele lui e aruncat in joc la cacealma, sau sa-i creasca rating-ul la domnisoare care urmaresc un post la laborator.
25 ianuarie 2020, 23:23
daca va uitati bine...sunt aceeasi oameni de 30 de ani umbland dupa ciolan, e drept ca mai schimba si partidele la vre-o 2-3 ani, dar sunt aceeasi .....TRISTA SITUATIE, viitorul e SUMBRU..
25 ianuarie 2020, 20:36
Si voi doi....la suta la locale.
25 ianuarie 2020, 18:12
Umbla si somerii dupa ciolan.
25 ianuarie 2020, 16:24
Măi Popescule, apelul tău intitulat ,, luați ghearele de pe instituțiile publice” reprezintă exact o presiune politică pentru a ți se face loc pentru oamenii tăi, tot politruci, cum altfel!!Chiar nu-ți dai seama de penibilul situației?? Dacă moțiunea trece, eu îți recomand să nu te mai strofoci chiar atât de mult pentru că ,,oamenii tăi” vor fi spulberați din funcții.
25 ianuarie 2020, 10:07
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
29 noiembrie 2022
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.7383 lei
CHF
Francul elveţian
4.9890 lei
GBP
Lira sterlină
5.6933 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4339 lei
XAU
Gramul de aur
267.3958 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2093 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1941 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.5228 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2021 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6614 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.2 o C
Dorohoi
0.1 o C
Bucecea
0.2 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.4 o C
Ştefăneşti
1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.