Știrea zilei
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA

În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.

PNL-ul trebuie să deconteze și la Botoșani târgul de la București


În luna decembrie Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, a avut o întâlnire cu unul dintre liderii PNL, căruia i-a adus la cunoștință instituțiile care ar intra în jurisdicția popularilor în baza unor înțelegeri care s-ar fi perfectat la nivel central.


Liberalii ar fi promis atât PMP-iștilor, cât și celor de la ALDE posturi importante în teritoriu în schimbul susținerii moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, a sprijinirii Cabinetului Orban pentru învestitură și a lui Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.


Astfel s-a ajuns ca ALDE să dea practic prefectul la Botoșani, iar PMP să solicite amintitele posturi.

 

Minodora ar pica în varianta populară


Mai exact, se discută în primul rând despre Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), unde în cărți pentru ocuparea postului sunt Rodica Zelincă și Vladimir Rizac. Partidul ar urma să decidă între cei doi în funcție și de posibila accedere a unuia dintre ei în funcția de subprefect.


O altă instituție vizată este Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), unitate cu doi inspectori șef adjuncți, Dan Moldovanu și Daniela Lozneanu, primul girând și postul de inspector șef, neocupat. Tocmai acestuia ar urma să i se acorde sprijin pentru dobândirea primei funcții din cadrul ITM Botoșani.

 

Păstrează totuși un șef de pe vremea PSD-ului


Direcția Silvică ar urma la rândul ei să fie girată de PMP, care ar fi hotărât să îl păstreze în continuare pe Marius Havriș, cel care a preluat șefia unității după pensionarea lui Gheorghe Rusu și care nu și-a manifestat, cel puțin vădit, vreo simpatie politică.


În fine, pe lista PMP apare și Administrația Județeană a Finanțelor Publice, acolo unde popularii îl doresc ca director adjunct pentru inspecția fiscală pe Corneliu Aionițoaie, care tocmai a fost înlocuit în ultimul trimestru din 2019.


Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani, a făcut în mai multe rânduri apel către prefect și liderii politici ”să ia ghearele de pe instituții”, arătând că PMP își dorește ca serviciile publice deconcentrate să funcționeze fără presiuni politice și să fie conduse de profesioniști.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
Dedesubturile cazului ”Minodora DSVSA”, șefa Direcției între trei grupuri politice

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Tare asta cu Rizac sef la DSV... Pe asta nici masoneria din care face parte nu il sustine. A fost sef acolo la ei un an si apoi l-au dat jos, pt ca nu a fost capabil sa le fie sef la o mana de oameni, daramite la o institutie intreaga. A tras cu dintii sa mai fie sef la mosanerie un an, asa cum au fost toti ceilalti, cate 2 ani, dar l-au mazilit. A facut numai prostii in anul ala.
29 ianuarie 2020, 00:28
Justiția este de-a dreptul oarbă, nu vede decât pensiile speciale pentru care face grevă fără a avea acest drept legal. Se vehiculează că Țurcanul va scăpa de condamnare chiar dacă fapta lui e dovedită. Denunțătorul a fost condamnat, denunțatul ajunge diriguitorul ALDE în nordul ăsta de țară în care și ciorile de deasupra gropii de gunoi sunt corupte. Dar justiția e oarbă!
27 ianuarie 2020, 07:30
Hopa, dar parca Moldoveanu de la ITM era tehnocrat! iar mai nou membru ALDE, caci tatuca Turcanu l-a pus pe functie, dupa ce si-a primit tributul....Acuma vrea si Popescu haraciul? Vai de mama lor de angajatori... nu vor mai sti cui trebuie sa plateasca ca sa-si faca afacerile in liniste...deci cum zice domn Popescu: luati ghearele de pe institutiile publice... ca sa ni le punem noi!
26 ianuarie 2020, 20:33
Și cum măsoară Popecu profesionalismul celor înlocuiți cu unii mai "profesioniști" când partidul pe care-l conduce el la Botoșani nu are nici femeie de serviciu care să-i măture sediul partidului? Cu cine se sfătuiește domnia sa când emite judecăți de valoare? E de ajuns ce spun cei cu șorțuri? Sau se inspiră și din obiceiurile securiste ale Chiorului? Oricum, unii propuși de el au mai fost ținuți în funcții, după aceleași principii ce n-au nicio legătură cu nivelul lor profesional, și de către alte partide. Se vede că altul este mobilul după care se judecă accederea într-o funcție. Iar Popescu, cu propunerile lui, dovedește lipsă de onestitate și nu prea are ce căuta în politică. Din păcate cam toate partidele fac ce face Popescu. Așadar, încrederea în clasa politică este zero. Politicianul român uită prea repede că el este în slujba cetățenului și nu invers. Și e greu de priceput cum un partid care nu are oameni în guvern, care n-a scos peste 5% în județul Botoșani. vare va fi sub pragul electoral, schimbă directori, impune pe funcții oameni, după creterii numai de ei știute. Cum de ALDE este condus de un cercetat penal? Cum de liberalii botoșăneni nu fac nimic? Scorul în alegeri va fi unul net în favoarea PSD-ului. NU trebuie să fiiMafalda ca să realizezi asta. Iar când ești primar ai consilier membru altui partid, susții pe funcții cei din brațele altor partide, nimic nu se mai poate înțelege. SE poate face grevă electorală? Ce lege dă dreptul electoratului să facă grevă electorală, să nu fie de acord cu nicio o formațiune politică, pentru că toate au numai oameni corupți în componență.
26 ianuarie 2020, 16:39
Da, madame Zelica este intr-adevar o optiune decenta pt sefia DSV.Vasiliu nu este inlaturata de acolo ci este alegerea ei sa plece, cel mai probabil.Rizac... e papagal... vanatoare, sex si bancuri... si cam atat. In rest... parazit cu ştate vechi.
26 ianuarie 2020, 02:03
Vladimir nu e omul care sa dea bani. E adevarat ca si-ar dori sa iasa la pensie din postura de sef al DSVSA, dar mai mult de niste vin, cativa miei de Paşte si caş proaspat, pe care le primeste oricum de la concesionari, nu da mai departe. Si la drept vorbind nici nu mai are ce cauta intr-o pozitie de conducere. Parerea mea este ca numele lui e aruncat in joc la cacealma, sau sa-i creasca rating-ul la domnisoare care urmaresc un post la laborator.
25 ianuarie 2020, 23:23
daca va uitati bine...sunt aceeasi oameni de 30 de ani umbland dupa ciolan, e drept ca mai schimba si partidele la vre-o 2-3 ani, dar sunt aceeasi .....TRISTA SITUATIE, viitorul e SUMBRU..
25 ianuarie 2020, 20:36
Si voi doi....la suta la locale.
25 ianuarie 2020, 18:12
Umbla si somerii dupa ciolan.
25 ianuarie 2020, 16:24
Măi Popescule, apelul tău intitulat ,, luați ghearele de pe instituțiile publice” reprezintă exact o presiune politică pentru a ți se face loc pentru oamenii tăi, tot politruci, cum altfel!!Chiar nu-ți dai seama de penibilul situației?? Dacă moțiunea trece, eu îți recomand să nu te mai strofoci chiar atât de mult pentru că ,,oamenii tăi” vor fi spulberați din funcții.
25 ianuarie 2020, 10:07
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
9.6 o C
Dorohoi
10.3 o C
Bucecea
9.5 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
10.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.