Știrea zilei
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
  • Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.
  • Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.

Compania de apă deconectată de la energia electrică a E.ON-ului

 

Pe data de 11 noiembrie, explică actuala conducere a societății, a încetat contractul de furnizare e energiei electrice între E.ON și Nova Apaserv. Iar din cauza debitelor acumulate compania botoșăneană a fost nevoită să caute alt furnizor.

 

S-a găsit o soluție de avarie, valabilă pentru o perioadă de șase luni, interval în care sunt demarate procedurile de achiziție publică pentru contractarea acestui serviciu de furnizare a energiei electrice, fiind luată în calcul inclusiv Bursa Română de Mărfuri.

 

Momentul critic a fost depășit deocamdată, fără ca operatorul să mai ajungă în situația în care să nu mai poată furniza apă în întreg județul: „Evident că dacă nu ai energie întrerupi, dar nu am ajuns acolo”, spune Liviu Ștefan, directorul general al companiei.

 

„Au avut contract până pe data de 11 noiembrie, atât a fost contractul și nu au mai dorit să-l reînnoiască la momentul respectiv. Nu ne-au comunicat un motiv, presupunem că neplata datoriei respective a constituit unul dintre ele, dar nu au specificat absolut nimic”,

a completat și Dan Ionescu, consilierul directorului general

 

Datorii de 1 milion de euro doar la curent

 

Urmează ca furnizorul german să efectueze un calcul final al consumului înregistrat de operatorul botoșănean în ultima lună, pentru emiterea soldului final.

 

Ulterior vor fi demarate discuțiile pentru stabilirea modului în care ar urma să fie stinsă datoria către E.ON.

 

„E o realitate, noi avem datorii la ei istorice, de 5 milioane și ceva. Urmează să ne comunice soldul la finalul contractului, este o regularizare la sfârșitul contractului. Probabil vom agrea un grafic de eșalonare care o să trebuiască să ne ținem de el. Problema într-adevăr este generată de explozia asta a prețurilor pe piața asta a energiei, față de anul trecut pe vremea asta tariful e triplu, față de iunie cred că e dublu”,

Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

În acest punct s-a ajuns în bună măsură și după creșterile fulminante de pe piața liberă a prețurilor la utilități. Ca exemplu, în luna august un megawatt era încasat la prețul de 419 lei, pentru ca, în noiembrie, prețul să ajungă la 866 de lei, și nici acesta nu este cel final pentru nu că are adăugate alte tarife reglementate.

 

În bani, facturile lunare au crescut de la 1 la aproape 1,7 milioane lei. În acest context, șefii de la Nova Apaserv susțin că nu au mai putut ține efectiv pasul cu exploziile de prețuri de pe piața liberă, în contextul în care serviciul pe care-l vinde compania județului este captiv într-un mediu cu tarife reglementate.  

 

„Problema cea mai importantă este faptul că noi avem tarif reglementat, iar viteza noastră de a corela prețul apei cu creșterea tarifului la energie este foarte mică. Avem de parcurs anumite proceduri care mănâncă timp. Cu alte cuvinte, noi pe undeva prin primăvară o să avem inclus în prețul apei tariful de acum de la energie electrică”,

Liviu Ștefan, director general Nova Apaserv

 

Așa se face că noul furnizor de energie electrică al societății Nova Apaserv este Enel, contractul fiind încheiat pe perioadă determinată, conform șefului companiei: „Am analizat mai mulți furnizori iar asta a fost cea mai avantajoasă ofertă. Contractul este pe 6 luni. Până derulăm procedura de achiziție publică, rămânem la condițiile astea”.

 

Tarifele din contract sunt confidențiale, conform unei clauze, astfel că la acest moment nu se poate ști dacă noul furnizor a venit cu o ofertă mai avantajoasă față de fostul.

 

loading...
ACCES restricționat și index la distanță pentru clienții Nova Apaserv, se acceptă și fotografii pentru regularizare
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Două complexuri comerciale și 8 blocuri cu penthouse la ultimul etaj construite pe locul unei foste fabrici de la Botoșani
Terenul care a intrat în circuitul privat de ani buni a rămas neutilizat o lungă perioadă de timp. În prezent, prin investiția complexă demarată de anul trecut pe etapă birocratică, putem vorbi despre o regenerare urbană la marginea orașului.
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Loading...
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
Loading...
EXCLUSIV: O avocată și un inginer pregătiți pentru funcțiile de subprefect de la Botoșani
Prima rundă de negocieri din cadrul coaliției de guvernare PNL - PSD – UDMR a fost încheiată prin repartizarea politică a funcțiilor de prefecți și subprefecți.
Depozitul de 10 milioane de euro al județului, pe cale să rămână fără autorizație după pierderea unui proces cu o miză extraordinară
Depozitul ecologic de deșeuri pentru care Uniunea Europeană a oferit o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro a fost inaugurat în 2013.În prezent, la mai puțin de un deceniu de la deschidere, rampa de gunoi este la un mic pas să fie închisă forțat.
„Dușmanul invizibil din spital”: Sute de botoșăneni infectați cu bacterii în timp ce erau internați la Mavromati
Infecțiile nosocomiale rămân o problemă de mare actualitate, iar specialiștii susțin că în orice spital există astfel de cazuri. Important este ca aceste infecții intraspitalicești să fie tratate și raportate.
Primul bal după doi ani: profitul a explodat în pandemie la Botoșani, oamenii de afaceri s-au sărbătorit cu premii, muzică aleasă, mâncăruri și băuturi fine – GALERIE FOTO
După un an de pauză, cauzat de pandemie, Balul Oamenilor de Afaceri organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani a bifat o nouă ediție. A 28 – a întâlnire a antreprenorilor botoșăneni la Topul Județean al Firmelor nu a mai fost însă chiar un bal. Și aceasta tocmai din cauza situației sanitare, intrarea făcându-se de altfel doar în baza certificatului verde.
Președintele clubului de handbal al orașului transportat inconștient la spital, echipa interzisă la Polivalentă pentru o datorie infimă
Refuzul fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș de a alerga în startul meciului disputat cu FC Botoșani pe motiv că nu și-au primit salariile nu a fost singurul lucru ieșit din comun întâmplat miercuri în sportul botoșănean.
Focuri de armă în codrii lui Eminescu, bărbați cu puști observați pe aleea care duce spre Lacul cu Nuferi – GALERIE FOTO
Împușcăturile au răsunat în mini-vacanța prilejuită de Ziua Națională a României într-o zi de sâmbătă. În zona lacului eminescian de la Ipotești au putut fi observați mai mulți bărbați cu puști de vânătoare în mâini. Turiștii din apropiere au ascultat nedumeriți, în acest timp, focurile de armă care s-au auzit în pădurea din comuna Mihai Eminescu.
De unde provin aceste datorii? Cine sunt cei care nu si-au platit apa consumata? De ce nu s-au luat masuri impotriva lor, asa cum populatiei ii sunt imediat aplicate penalizari? Ce are de spus conducerea de acolo? Care au fost calificativele primite in ultimii doi ani? Cum i-au sprijinit/sfatuit cei care ii patroneaza?
18 noiembrie 2021, 15:58
durerea este ca toata aceasta incompetenta cultivata de-a lungul mandatelor a cel putin ultimii 3 presedinti de cj, va costa TOATA populatia judetului, caci nu-i asa?, cel mai simplu este sa tot maresti pretul la apa, ca sa va scufundati cu totul in incompetenta, in peticiri si incapacipati.....ce sperati sa se intample?, credeati ca guvernu lui citu va da bani?, da de unde, pe soptica il doare in cot ca inca nu si-a angajat prea multi trepadusi la apa.....asa ca dezastrul e pe vine......din cauza incapacitatii, incompetentei, nestiintei de carte si infatuarii idiotilor inconstienti, vremelnici pe fonctii de saf
18 noiembrie 2021, 14:30
La ce director si Consiliu de administratie are, si cum sunt numiti, de ce oare mira? La ce personalitati si inteligente sunt in Consiliul judetean, cata asteptare poti sa ai? Pai daca acolo ca si in alte societati ale CL si CJ sunt numai lipitori politice, intrebarea este cum de numai acum s-a ajuns aici.
18 noiembrie 2021, 14:02
Mulțumim Ciumei Roșii pentru tot ceea ce ne oferă: competență și profesionalism la cele mai înalte standarde. Suntem primii în România cu specialiști de top în frunte, de tip menajeră, șofer, brancardier. Succes!
18 noiembrie 2021, 13:18
D-ul consilier a fost introdus acolo când era altcineva director. Indiferent cine va veni director îl va primi la pachet. (birou+scaun+consilier). Are o sarcina precisa de îndeplinit.
18 noiembrie 2021, 12:36
Maria mi-a luat-o inainte, exact asta voiam sa spun si eu: la atatea probleme financiare cate are societatea de apa, trebuia angajat un taietor de frunze la caini, impus de ”vot de blana”???? Liviu, tu esti un baiat ”destupat” cum s-ar zice si din cate te stiu, iti trebuia o nulitate, un oportunist sadea care l-a ”conseiat” si pe Geogescu (impus de Tibuleac) sa-ti dea sfaturi despre o societate pe care nu o cunoaste decat incasand facturi umflate pentru cateva lucrari de constructii facute prin firma lui, discretionar si de mantuiala??? Macar, ascunde-l, nu-l mai lasa sa dea declaratii in presa, ca e jenant!!!
18 noiembrie 2021, 11:27
Conducerea PSD, a falimentat instituria?
18 noiembrie 2021, 10:59
Lipsa de competenta costa. Ar fi timpul sa ne trezim sa-i aducem inapoi pe Feodorov - consilier, Prajan -director, Cretu - director etc.
18 noiembrie 2021, 10:43
Măi Liviule, ați angaja consilier personal la Apa Serv așa, în dorul lelii, înseamnă a consuma aiurea din banii și așa puțini ai societății. Anual consumi pentru acest post cam 60.000 lei. Acești bani ar trebui să fie plasați pentru plata energiei electrice fiindcă nu ai nevoie de consilier personal. Parcă ai afirmat sus și tare că ai experiență și știi să conduci o asemenea societate.
18 noiembrie 2021, 10:01
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
”Trebuie să fii prezent, implicat și fără emoții. Dar cei care vin fără pic de emoții devin cam aroganți, oamenii mult prea încrezători devin mai antipatici și e greu de lucrat cu ei. Fiecare leu are propriile indicative dup ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9445 lei
USD
Dolarul SUA
4.3401 lei
CHF
Francul elveţian
4.7457 lei
GBP
Lira sterlină
5.9102 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7850 lei
XAU
Gramul de aur
252.5792 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2404 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3861 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1199 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4676 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2025 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.3 o C
Dorohoi
-1.5 o C
Bucecea
-0.8 o C
Darabani
-2.0 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.