Știrea zilei
Noaptea în care au picat prefecții, ALDE a scos din joben un director „militar”

Ultimele evenimente politico-administrative de la Botoșani se apropie tot mai mult de scenariul unei telenovele. Atât de disputata funcție de prefect, atribuită în cele din urmă celor din ALDE, pare că și-a căutat stăpânul până la perfecțiune.

Pentru că, potrivit prevederilor din noul Cod Administrativ, persoanele desemnate pentru ocuparea funcției de prefect trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele cerințe:

 

  • să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
  • să fie absolvent cu diplomă al studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice;
  • să fi absolvit programele de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, organizate de Institutul Naţional de Administraţie ori să fi a exercitat un mandat complet de parlamentar;
  • să aibă cel puţin 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;

 

Reprezentanții ALDE Botoșani au avut pregătite o serie de variante pe care le-au „prezentat” Bucureștiului pentru numire.

 

Trei femei au fost în „pole position” pentru reprezentant al Guvernului în teritoriu: Minodora Vasiliu, Mihaela Aroșoaie și chiar Rodica Zelincă. Toate au picat. Pe lângă Dan Nechifor, propunerea PNL-ului, înainte de negocierile centrale. 

 

Directorul DSVSA a declarat că nu a purtat nicio discuție în acest și nici nu își dorește să acceadă la un asemenea nivel. Iar Mihaela Aroșoaie, șefa serviciului juridic din Prefectură ar fi fost respinsă la București.

 

În cazul doctorului Zelincă, deși îndeplinea toate cerințele din punctul de vedere al studiilor și o vechime de 20 de ani ca funcționar public, nu avea însă cursuri INA, criteriu obligatoriu pentru noii prefecți și subprefecți.

 

Seara trecută a fost pentru ALDE Botoșani momentul cheie în care un CV cu persoana potrivită trebuia să plece spre București. Pentru că, tot neoficial, astăzi s-ar întruni Guvernul iar pe ordinea de zi s-ar regăsi și un proiect care vizează Botoșaniul. Anumite zvonuri indică chiar faptul că s-ar fi încercat inclusiv păstrarea pe post a lui Dan Șlincu, însă actualul titular nu ar fi dorit acest lucru.

 

Și astfel s-a ajuns la al doilea director de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Alexandru Colbu.

 

 

Fost militar de carieră și licențiat în studii juridice la Universitatea A. I. Cuza, și cu studii post universitare  în „probleme speciale de drept public și privat”, actualul director a absolvit în anul 2016, programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare înalților funcționari publici, în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

 

Și devine astfel candidatul perfect pentru acest post.

 

Urmează să fie trecut prin „filtrele” specifice aplicabile candidaților pentru acest post înalt al județului.

Postul de subprefect ar reveni liberalilor însă numele celui care ar urma să se plieze pe cerințe este deocamdată învăluit în mister. Dacă în privința prefecților bursa zvonurilor a fost chiar generoasă, în schimb, informațiile neoficiale privitoare la „vioara a doua” din Prefectură sunt în continuare sărace.

loading...
Directoarea dată ca prefect: E onorabil, mulțumesc, rămân aici
PNL e degeaba la Botoșani?! A pierdut prefectul pe scările autocarului, ALDE ia în plus și două instituții, PMP patru deconcentrate

 

Super tranzacție în zona ultracentrală a orașului, un om de afaceri a cumpărat o clădire pentru fiul său – GALERIE FOTO
Una dintre clădirile din zona ultracentrală a municipiului reședință de județ va avea o altă destinație față de cea cunoscută ani de zile la Botoșani.
Procesul lui Florin Țurcanu la FINAL în Botoșani – avocații cer ACHITAREA fostului președinte al CJ
Vizitele lunare la Tribunalul Botoșani începute în 2016 și mai ales stresul cauzat de problemele din justiție care s-au răsfrânt și asupra familiei sunt pe cale să ia sfârșit pentru Florin Țurcanu.  
Show-ul recordurilor la Polivalentă, cel mai mare spectacol indoor de după revoluție: Dacă noi ne iubim... aprindem salaVIDEO & GALERIE FOTO
La 30 de ani după revoluție, Botoșanii au avut parte de cel mai grandios concert indoor de Anul Nou. Pentru prima dată acesta a fost organizat la Sala Polivalentă, care s-a umplut până la refuz.
Echipa de handbal a Botoșaniului, în impas: Președintele amenință cu retragerea: Ar fi păcat să râdă celelalte județe de noi
În ciuda rezultatelor bune obținute în campionatul Diviziei A, echipa de handbal CSM Botoșani traversează o perioadă financiară extrem de grea, iar președintele Cătălin Stoleru amenință inclusiv cu retragerea.
”Scandalos și regretabil”! Poeta premiată în numele lui Eminescu, sătulă de bărbații poeți, a protestat pe scenă: Mentalitate de secol 19, în care femeile nu au... VIDEO & FOTOGALERIE
La doi ani după scandalul național provocat de poeta Medeea Iancu la Gala de decernare a Premiilor Eminescu, o altă tânără a produs rumoare printre cei 400 de spectatori prezenți la eveniment. De această dată în centrul atenției s-a aflat chiar câștigătoarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum pe anul 2019.
DAUNE uriașe stabilite de instanță pentru familia elevei omorâtă cu 32 de lovituri de cuțit la Pacea
Judecătorii care au avut în atenție dosarul crimei de la Pacea au stabilit și o serie de daune morale și materiale pentru familia victimei, eleva Petronela Mihalachi, care s-a constituit parte civilă în procesul penal care s-a judecat la Tribunalul Botoșani.
Al TREILEA Lidl din Botoșani se construiește pe un teren de lângă cartierul bogaților – GALERIE FOTO
Compania nemțească Lidl pare să fi prins mediul financiar favorabil în municipiul Botoșani, unde al treilea super magazin este deja la stadiul de depunere a documentației necesare demarării investiției.
Este OFICIAL! Supermarket și blocuri de locuințe în locul uneia dintre cele mai vechi fabrici din Botoșani – GALERIE FOTO
Ceea ce s-a tot zvonit de mai multe zile, și anume construirea unui imens centru comercial în Centrul Vechi al orașului, devine realitate.
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.
Loading...
Părintele Daniel Cojocaru s-a mutat într-o ”parohie” din Împărăţia lui Dumnezeu: A fost primul şi ultimul său transfer - GALERIE FOTO & VIDEO
Lacrimă și sfâșiere sufletească a fost vineri la Bajura, unde preotul Daniel-Lucian Cojocaru, plecat la Domnul la 35 de ani, a fost condus pe ultimul drum.
Care în living, care în dormitor? Un botoșănean este proprietar pe același apartament împreună cu Primăria
Situație mai puțin obișnuită înregistrată în municipiul Botoșani. Primăria a devenit sau va deveni proprietară pe trei apartamente unde foștii posesori au decedat fără să aibă moștenitori. Doar într-unul dintre cazuri există urmași, însă doar pentru o parte din locuință, respectiv jumătate.
Pensie specială de peste 6.300 de lei pentru un fost viceprimar din municipiul Botoșani, SUSPENDATĂ de Avocatul Poporului
Reglementările din Codul Administrativ care vizau modul de acordare a indemnizațiilor speciale pentru limită de vârstă aleșilor locali au fost clarificate ulterior printr-o Hotărâre de Guvern cu norme de aplicare. Norme care s-au dovedit a fi în favoarea foștilor primari sau viceprimari.
Pensionarea forțată a zeci de asistenți medicali de la Spitalul Județean se lasă cu procese și plângeri la București
Ultima lună a anului 2019 a fost, pentru mai mulți asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, și ultima la locul de muncă. Au primit decizii de încetare a raporturilor de serviciu, fără a exista în prealabil, avertizează sindicaliștii, discuții cu conducerea.
Un tânăr de 32 de ani din PSD Botoșani a ajuns coordonator regional pe 6 județe din Moldova
De aproximativ trei luni de zile, un tânăr social-democrat este coordonatorul Agenției Teritoriale Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).
Loading...
La mulți ani 2020! Mii de botoșăneni au intrat în noul an cu două fete cântărețe și doi aleși din 24: Să aveți un an minunat ca voi VIDEO & GALERIE FOTO
Petrecerea ultimelor ore din 2019 și a primelor minute din 2020 în stradă a fost modul în care câteva mii de botoșăneni au ales sau poate au fost nevoiți să facă revelionul. Ei au participat la concertele organizate de Primăria Botoșani în Piața Revoluției.
Fii strălucitoare în noaptea de Revelion! SFATURI de la un creator de modă pentru petrecerea anului
Pentru multe dintre doamnele și domnișoarele Botoșaniului petrecerea din noaptea de Revelion înseamnă săptămâni întregi de pregătiri, de la podoaba capilară, la pregătirea aspectului estetic și, mai ales, a ținutei.
Zeci de botoșăneni, Revelion pe mii de euro petrecut pe plajă: DESTINAȚIILE preferate de sărbători
Tot mai mulți botoșăneni aleg să petreacă sărbătorile altfel, în țările calde.
Drifturi, curse ilegale, artificii & derapaje pe zăpadă noaptea trecută în parcare la Kaufland, Poliția a blocat ieșirea – VIDEO & FOTOGALERIE
Scene desprinse parcă din celebra serie americană ”The Fast and the Furious” au putut fi văzute seara și noaptea trecută în parcarea de la Kaufland.
Bătaie sângeroasă la club: un înjunghiat, val de audieri, bălți de sânge pe trotuar – FOTOGALERIE
Un conflict de proporții a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în apropierea clubului amenajat în Casa Tineretului. Mai mulți tineri s-au luat la bătaie, iar unul este în stare critică la spital.
Tânăra din Botoșani care la 22 de ani „îmblânzește”  un mastodont de 40 de tone – GALERIE FOTO
Mălina Ghileschi are doar 22 de ani și este șoferiță de tir. A devenit cunoscută în toată țara după ce a câștigat concursul de „cea mai frumoasă șoferiță de TIR din România” organizat online de Ilie – omul șoselelor. Spune însă că această meserie, preponderent masculină, a fost „invadată” de numeroase femei frumoase.
"Ce știu e despre acest domn e că nu prea le are cu comunicarea.", "Dar le are cu ordinea si disciplina." Cooreect! Drepţi! Culcat! Târâş marş!
6 decembrie 2019, 17:57
Băi Marcel, fătălăule, am spus că toți sunt la fel! Nu tin partea actualului viitor fost prefect Șlincu care săracu stătea drepți când trecea cavaleria roșie, . Spuns doar atât: vomit când văd fătălăi aserviți politic, lingăi, s.a.m.d.! Lupul își schimbă părul dar năravul (precum și moravurile!!) BA! Clasa politică actuală = comunism, indiferent de gruparea infractională, denumită si partid!!!
6 decembrie 2019, 16:31
Dar le are cu ordinea si disciplina.
6 decembrie 2019, 15:49
mai mirinda, da cand slincu era omul de casa a lu federovici, nu ai mai fo asa revoltata. asta e, prefectul nu va fi niciodatat apolitic, pentru ca e reprezentantul guvernului in teritoriu. e chiar asa greu sa pricepi, mirindo, pirando? hai, mai usor cu pianul si cu iohannis, vezi ca o puneti si la locale...comunisti cretini ...
6 decembrie 2019, 13:59
vaaii, saracu danut nechifor, a ramas de caruta...blestemele celor de care ti-ai batut joc pe la iasi, stii tu..
6 decembrie 2019, 12:47
Ar fi bine sa nu le ”aibă nici cu subordonarea” fatza de oierul sef, ca altfel peste un an va ajunge la groapa de gunoi. Incercari vor fi , important este ca omul, militar fiind, sa isi vada de demnitatea lui. Ca ori pentru un an, ori pentru cateva luni pana va incerca oierul sa-i ceara tot soiul de ilegalitati, de plecat ,tot pleaca din prefectura. La locale vom afla ca ,de fapt, ”relatia” asta fluturista cu aldele e zero.
6 decembrie 2019, 11:41
Dacă prefectul este înalt functionar public, ce amestec au partidele în treaba asta? De ce trebuie propus de partidul X sau partidul Y? Sau trebuie să fie o marionetă care să facă jocurile? Unde e România normală, promisă cu atâta tam-tam de Johan? Nu ne mai luați de proști, toți sunteți la fel!
6 decembrie 2019, 10:27
minciuni...
6 decembrie 2019, 09:19
Intr-un judet care a dat atâția oameni inteligenți ne spargem mintea să găsim unul cu carnetul potrivit de partid. Rușine să ne fie că nu reușim să ne impunem în fața celor de la Buc. Cît despre subprefect, mai bine o păstrează pe Lozneanu că tot de la Copălău e. Ce știu e despre acest domn e că nu prea le are cu comunicarea.
6 decembrie 2019, 09:02
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Cred că pledoaria d-lui consilier Anton are un puternic iz politic. Eu nu cred că această defalcare a sumelor pe UAT-uri s-a făcut cu iz părtinitor pentru că e caracteristic PNL-ului. Văd că ultima perioadă de timp se bate ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7787 lei
USD
Dolarul SUA
4.3378 lei
CHF
Francul elveţian
4.4767 lei
GBP
Lira sterlină
5.6456 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9841 lei
XAU
Gramul de aur
220.2158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2452 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4172 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9260 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2865 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1892 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.