Știrea zilei
Noaptea în care au picat prefecții, ALDE a scos din joben un director „militar”

Ultimele evenimente politico-administrative de la Botoșani se apropie tot mai mult de scenariul unei telenovele. Atât de disputata funcție de prefect, atribuită în cele din urmă celor din ALDE, pare că și-a căutat stăpânul până la perfecțiune.

Pentru că, potrivit prevederilor din noul Cod Administrativ, persoanele desemnate pentru ocuparea funcției de prefect trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele cerințe:

 

  • să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
  • să fie absolvent cu diplomă al studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice;
  • să fi absolvit programele de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, organizate de Institutul Naţional de Administraţie ori să fi a exercitat un mandat complet de parlamentar;
  • să aibă cel puţin 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;

 

Reprezentanții ALDE Botoșani au avut pregătite o serie de variante pe care le-au „prezentat” Bucureștiului pentru numire.

 

Trei femei au fost în „pole position” pentru reprezentant al Guvernului în teritoriu: Minodora Vasiliu, Mihaela Aroșoaie și chiar Rodica Zelincă. Toate au picat. Pe lângă Dan Nechifor, propunerea PNL-ului, înainte de negocierile centrale. 

 

Directorul DSVSA a declarat că nu a purtat nicio discuție în acest și nici nu își dorește să acceadă la un asemenea nivel. Iar Mihaela Aroșoaie, șefa serviciului juridic din Prefectură ar fi fost respinsă la București.

 

În cazul doctorului Zelincă, deși îndeplinea toate cerințele din punctul de vedere al studiilor și o vechime de 20 de ani ca funcționar public, nu avea însă cursuri INA, criteriu obligatoriu pentru noii prefecți și subprefecți.

 

Seara trecută a fost pentru ALDE Botoșani momentul cheie în care un CV cu persoana potrivită trebuia să plece spre București. Pentru că, tot neoficial, astăzi s-ar întruni Guvernul iar pe ordinea de zi s-ar regăsi și un proiect care vizează Botoșaniul. Anumite zvonuri indică chiar faptul că s-ar fi încercat inclusiv păstrarea pe post a lui Dan Șlincu, însă actualul titular nu ar fi dorit acest lucru.

 

Și astfel s-a ajuns la al doilea director de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Alexandru Colbu.

 

 

Fost militar de carieră și licențiat în studii juridice la Universitatea A. I. Cuza, și cu studii post universitare  în „probleme speciale de drept public și privat”, actualul director a absolvit în anul 2016, programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare înalților funcționari publici, în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

 

Și devine astfel candidatul perfect pentru acest post.

 

Urmează să fie trecut prin „filtrele” specifice aplicabile candidaților pentru acest post înalt al județului.

Postul de subprefect ar reveni liberalilor însă numele celui care ar urma să se plieze pe cerințe este deocamdată învăluit în mister. Dacă în privința prefecților bursa zvonurilor a fost chiar generoasă, în schimb, informațiile neoficiale privitoare la „vioara a doua” din Prefectură sunt în continuare sărace.

loading...
Directoarea dată ca prefect: E onorabil, mulțumesc, rămân aici
PNL e degeaba la Botoșani?! A pierdut prefectul pe scările autocarului, ALDE ia în plus și două instituții, PMP patru deconcentrate

 

An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
"Ce știu e despre acest domn e că nu prea le are cu comunicarea.", "Dar le are cu ordinea si disciplina." Cooreect! Drepţi! Culcat! Târâş marş!
6 decembrie 2019, 17:57
Băi Marcel, fătălăule, am spus că toți sunt la fel! Nu tin partea actualului viitor fost prefect Șlincu care săracu stătea drepți când trecea cavaleria roșie, . Spuns doar atât: vomit când văd fătălăi aserviți politic, lingăi, s.a.m.d.! Lupul își schimbă părul dar năravul (precum și moravurile!!) BA! Clasa politică actuală = comunism, indiferent de gruparea infractională, denumită si partid!!!
6 decembrie 2019, 16:31
Dar le are cu ordinea si disciplina.
6 decembrie 2019, 15:49
mai mirinda, da cand slincu era omul de casa a lu federovici, nu ai mai fo asa revoltata. asta e, prefectul nu va fi niciodatat apolitic, pentru ca e reprezentantul guvernului in teritoriu. e chiar asa greu sa pricepi, mirindo, pirando? hai, mai usor cu pianul si cu iohannis, vezi ca o puneti si la locale...comunisti cretini ...
6 decembrie 2019, 13:59
vaaii, saracu danut nechifor, a ramas de caruta...blestemele celor de care ti-ai batut joc pe la iasi, stii tu..
6 decembrie 2019, 12:47
Ar fi bine sa nu le ”aibă nici cu subordonarea” fatza de oierul sef, ca altfel peste un an va ajunge la groapa de gunoi. Incercari vor fi , important este ca omul, militar fiind, sa isi vada de demnitatea lui. Ca ori pentru un an, ori pentru cateva luni pana va incerca oierul sa-i ceara tot soiul de ilegalitati, de plecat ,tot pleaca din prefectura. La locale vom afla ca ,de fapt, ”relatia” asta fluturista cu aldele e zero.
6 decembrie 2019, 11:41
Dacă prefectul este înalt functionar public, ce amestec au partidele în treaba asta? De ce trebuie propus de partidul X sau partidul Y? Sau trebuie să fie o marionetă care să facă jocurile? Unde e România normală, promisă cu atâta tam-tam de Johan? Nu ne mai luați de proști, toți sunteți la fel!
6 decembrie 2019, 10:27
minciuni...
6 decembrie 2019, 09:19
Intr-un judet care a dat atâția oameni inteligenți ne spargem mintea să găsim unul cu carnetul potrivit de partid. Rușine să ne fie că nu reușim să ne impunem în fața celor de la Buc. Cît despre subprefect, mai bine o păstrează pe Lozneanu că tot de la Copălău e. Ce știu e despre acest domn e că nu prea le are cu comunicarea.
6 decembrie 2019, 09:02
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
A fost foarte supărător faptul că am acuzat în mod direct liderii PSD de un blat făcut cu cei de la PNL în ceea ce privește municipiul Botoșani și CJ. Mai clar, am acuzat faptul că a existat o înțelegere ascunsă între cei de ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8722 lei
USD
Dolarul SUA
4.1883 lei
CHF
Francul elveţian
4.5207 lei
GBP
Lira sterlină
5.3309 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9731 lei
XAU
Gramul de aur
249.2556 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2494 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3324 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9451 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1240 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1803 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6546 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.3 o C
Dorohoi
12.4 o C
Bucecea
12.3 o C
Darabani
12.8 o C
Saveni
12.4 o C
Ştefăneşti
15.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.