Știrea zilei
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO

Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.

Taximetriștii vor curse mai scumpe

 

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a fost șeful din Primărie desemnat să poarte aceste discuții. Încă de la începutul ședinței, edilul a arătat că este de acord cu o eventuală creștere de tarif, însă în limite rezonabile și în mod gradual, fără să fie afectați cetățenii.

 

 

„Eu merg foarte des cu taxiul, aproape zilnic. Condițiile de taxi sunt decente, chiar peste media țării, mai ales în partea de sud, dacă mergeți, găsim un comportament mult mai deviant și condiții mai slabe în mașini. Sunt și la noi chestiuni de îndeplinit, raportat la buna creștere a fiecăruia dintre noi, pentru a aduce cetățenilor un serviciu mai bun”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

 

A sugerat inclusiv un regulament intern care să fie întocmit de Camera Taximetriștilor și care să repare neconcordanțele care apar, pe alocuri, printre taximetriști: „să nu asculte manele sau să asculte doar radio. Mai întâlnim cazuri de acest gen care pe mine de exemplu mă deranjau, că eram cu gândul în altă parte și ei ascultau muzică populară sau manele. Trebuie să fie totuși un serviciu calitativ pentru ca lumea să se adreseze”.

 

Înainte de a intra la negocieri, viceprimarul Buhăianu a avut o corespondență cu mai multe municipalități din zona Moldovei, mai ales pentru a sonda piața tarifelor la nivel regional.

 

„Vă înțeleg foarte bine necesitățile și știu foarte bine ce înseamnă un RCA, o licență, un schimb de ulei, motorină, benzină și toate celelalte. Mai ales în momentul în care avem o creștere de 10 – 15% a prețurilor, într-o lună de zile. Dar scoțând puțin tarifurile din țară și mai ales din zona asta, nu avem niciunul care să treacă de 2,7 lei / km, 2,8 sau 3,3 care înseamnă un tarif un pic exagerat, raportându-ne la un procent de creștere, ajungem la 30 – 40%. Nu este normal creșterea unui serviciu în mod direct cu 30 – 40%” ,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

„Omul care circulă cu taxiul, tot cu taxiul va circula”

 

A avertizat că ar putea exista și un revers al medaliei din partea clienților care din cauza curselor mai scumpe să renunțe la a mai circula cu taxiul, deși de cealaltă parte, încrederea se menține la nivel ridicat deoarece: „omul care circulă cu taxiul, tot cu taxiul va circula”.

 

 

 

„Casa de marcat oricum e degeaba”

 

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a venit cu o serie de exemple: Vaslui: 2,5 lei (zi), 3 lei (noaptea), Călărași: 1,8 – 2,7, Galați: 2,5 – 2,7, Suceava: 2,5 – 2.7, Vatra Dornei: 2,5 – 2,7, Iași: 2,8 – 3 etc.

 

La Botoșani s-a solicitat o majorare de tarif de 3,3 - 3,5 lei/km pe timp de noapte, respectiv 3 lei/km pe timp de zi. Iar în motivație este o înșiruire de scumpiri de pe pața românească, de la energie sau carburanți la asigurări și alte necesități din activitatea de transport în regim de taxi.

 

RCA-ul de la 400 de lei s-a dus în 700 de lei. Deja este o creștere. Carburantul s-a dus de la 5,60 lei la pragul de 6,20. Deja sunt 70 de bani la litru, este o cheltuială enormă pentru o firmă. Pe urmă analizele medicale, testul psihologic, toate actele pe care trebuie să le facem, viză pentru atestat, viza la final de an pentru licență.Toate au costuri și la final de an toate se adună. Casa de marcat este altă cheltuială, trebuie să dăm 700 de lei pentru a pune card și pentru a raporta totul la ANAF”, a arătat unul dintre reprezentanții taximetriștilor, care a fost imediat contrat de viceprimar: „casa de marcat e degeaba, oricum nu se folosește. Eu nu am văzut un bon de nu știu când, nici nu se feresc băieții de mine”.

 

În sală s-a aflat evident și președintele Camerei Taximetriștilor, cel care se ocupă de acest demers și din punct de vedere al circuitului documentelor. Și care susține cauza colegilor, pe partea de costuri.

 

„Un interior – exterior la mașină (și toți avem mașini) este 37 de lei. Ori un taximetrist face cel puțin de două ori pe săptămână. Acum ne solicită prin dispecerat: vreau mașină încălzită și curată”,

Iulian Bauer, președintele Camerei Taximetriștilor

 

 

„Când crește costul vieții, scade calitatea vieții” a concluzionat Bogdan Buhăianu, care le-a propus taximetriștilor o soluție de compromis cu o creștere în două praguri, în primă fază fiind propus un tarif de 2,9 lei/km pe timp de zi, respectiv 2,95 lei noaptea.  

 

„Nu o să voteze niciun consilier local acest 3,3 lei, care este o creștere de 30 – 40%, anormală pentru creșterea unui produs pe piață. Este o creștere exagerată pe care ați pus-o probabil ca să aveți de unde negocia. Altfel, nu cred că un om care face business se poate duce cu o asemenea creștere la un produs, dintr-o dată”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

 

Mai departe, edilul a reamintit poziția geografică a orașului și situația socio-economică care afectează toate domeniile de activitate. Trăind într-unul dintre cele mai sărace orașe ale țării și veniturile realizate de botoșăneni se află la pragul de jos.

 

Chiar și așa, taximetria pare să rămână unul dintre domeniile bănoase pe piață.

 

„Știți de ce cred eu că funcționează taximetria? Pentru că astăzi se tranzacționează licențe cu 10.000 de euro. În momentul în care dă cineva 10.000 de euro e clar că-și socotește să-i scoată și 2 – 3 ani de zile că altfel mașina aia e distrusă în 5 ani, dacă nu și i-a scos. Avem două mâini și două picioare, dacă nu vrem să facem această activitate, ne apucăm de altceva”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

 

„Vă rog frumos să mă anunțați, chem DNA-ul”

 

În urmă cu 10 ani o licență era undeva la 1.000 de euro, însă în prezent a crescut la o sumă colosală. O practică aflată cumva la limita legalității este de cesionare de la persoana care a licitat pentru ea, către o alta. Sau prin cumpărarea firmei de transport cu licențele aferente.

 

„Dacă cumva la Primăria Botoșani sau la Camera Taximetriștilor se cere vreodată vreun beneficiu, vă rog frumos să mă anunțați, chem DNA-ul în secunda doi. Am auzit zvonurile astea în trecut, dacă un ban ajunge la Primăria Botoșani, care nu este fiscalizat, nu se dă cu chitanță în urma trecerii unei licențe de la o persoană la alta, chem pentru Camera Traximetriștilor sau altă organziție a taximetriștilor, dar și pentru angajații Primăriei Botoșani, chem DNA-ul și cu demisia pe masă. Dacă auziți, vă rog frumos să sesizați aceste lucruri, ca să putem corecta sistemul astăzi. Dacă este corect și legal atunci este extraordinar și mergem înainte”,

Bogdan Buhăianu, viceprimar

 

Noile tarife care vor avea la bază o notă de fundamentare din partea Camerei Taximetriștilor intră în dezbatere publică pentru o perioadă de 45 de zile, iar ulterior în dezbaterile Consiliului Local pentru a fi votate sau respinse.

 

loading...
Taximetriștii din Botoșani vor să crească tarifele – SUMELE propuse
Deputat de Botoșani cu abonament la RATB în București! Controlorii din autobuz, șocați: Dumneata ești parlamentar?

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Sute de oameni l-au omagiat de Ioan Cobâlă, o propunere de la Iași ”adoptată” pe loc de oficialii județeni, ”Rapsozii Botoșanilor” își schimbă numele – GALERIE FOTO&VIDEO
O seară încărcată de emoție, de muzică, dar și o seară în care tristețea s-a strecurat printre aplauze. O sală plină, ca în vremurile bune. Chipul blând al lui Ioan Cobâlă le-a amintit tuturor că arta și valoarea dăinuiesc și dincolo de moarte.
Surpriză la concursul de la Direcția Sanitară – Veterinară, o fostă șefă din Prefectură îl contracandidează pe Mihai
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) organizează în luna decembrie concursuri pentru ocuparea funcției de director executiv la trei sferturi dintre direcțiile din țară. Printre acestea se regăsește și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani.
Cea mai mare clădire de birouri din Botoșani, pe cale să fie lăsată fără parcare – DOCUMENT
Consilierii locali dezbat în ședința ordinară de vineri un proiect de hotărâre privind rezilierea contractului de asociere dintre Primăria Botoșani și SC Vegastel SRL. Adoptarea acestuia ar lăsa clădirea de birouri din strada Teatrului fără parcare.
Mare tragedie mare: consilierii au dat copy-paste la un proiect și au tăiat fără să vrea indemnizațiile administratorilor de la ”Apă”
Întrunit la mijlocul săptămânii în ședință ordinară, plenul Consiliului Județean a dezbătut din nou un proiect privind stabilirea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație de la SC Nova Apaserv SA. Și asta după ce în octombrie au votat un proiect pe aceeași temă.
Scrutin cu scandal la Corpul Polițiștilor, se pregătește un nou proces cu acuzații grave: ”Alegerile au fost din nou fraudate”
La doi ani după ce alegerile de la Consiliul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) au fost definitiv anulate de instanță în urma unei contestații depusă de unul dintre candidații la funcția de președinte, povestea s-ar putea repeta.
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Loading...
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Loading...
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Jupiti din toate părțile, o sa ajungem sa nu.mai folosim nimic...toți vor mai mult, însă majoritatea nu au de unde mai mult.
12 octombrie 2021, 14:17
Niste jeguri ordinare taximetristii care nici macar nu pornesc aparatul in curse
12 octombrie 2021, 09:57
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Mă pregătesc cu emoție pentru ziua de întâi decembrie, singura zi din an în care mai creez poezie. Dacă înainte scriam constant, acum ce mi-a rămas e această zi în care îmi amintesc și reînvii conglomeratul unic de tră ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9487 lei
USD
Dolarul SUA
4.3767 lei
CHF
Francul elveţian
4.7595 lei
GBP
Lira sterlină
5.8121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8642 lei
XAU
Gramul de aur
249.2179 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2460 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3605 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0868 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4089 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1948 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.0 o C
Dorohoi
0.5 o C
Bucecea
-0.6 o C
Darabani
-2.2 o C
Saveni
0.6 o C
Ştefăneşti
3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.