Știrea zilei
MODIFICĂRI în Botoșani: Poliția poate ridica mașinile din parcările concesionate, familiile cu mai multe locuri de parcare rămân doar cu UNUL singur

În sala Mihai Eminescu a avut loc luni o dezbatere publică pe marginea regulamentului de gestionare al parcărilor din municipiu.

Mașini multe, parcări insuficiente

 

Întrunirea s-a organizat la solicitarea Poliției Locale, a unui cetățean și a celor doi consilieri aleși pe lista Alianței USR – PLUS, Raluca Curelariu și Marcel Gheorghiță. Au participat la dezbatere primarul Cosmin Andrei, viceprimarul Bogdan Buhăianu, secretarul Ioan Apostu și Iulius Gherase, șeful serviciului patrimoniu.

 

Polițiștii locali au înaintat o adresă prin care au specificat că nu au cadrul legal pentru a ridica autoturismele parcate în mod abuziv pe locuri concesionate.

 

Gata cu lăfăiala pe locul altuia 

 

Au existat cazuri în care pe locurile concesionate erau parcate mașini care stăteau cu zilele și chiar cu lunile și nu puteau fi identificați proprietarii, numerele de înmatriculare fiind din străinătate.

 

 

„Poliția Locală ne transmite faptul că nu pot fi ridicate mașinile parcate pe locurile concesionate, după o anumită perioadă de timp pe care l-am trecut de 3 ore. Interval de timp care ar putea suporta modificări dacă vor considera consilierii sau noi în cadrul acestei dezbateri, că poate fi modificat. De ce 3 ore? Pentru că dacă am fi acționat concomitent cu momentul în care s-a constatat că mașina este parcată neregulamentar, nu cred că am fi fost eficienți, până ajungeau echipele de la Poliția Locală și Eltrans cu mașina de ridicat, respectivul cetățean era posibil să plece”,

Cosmin Andrei, primar

 

 

Secretarul Primăriei, care dă sau nu aviz de legalitate pe documentele instituției, a arătat că se pot ridica mașinile de pe locurile concesionate.

 

Astfel, în termen de 3 ore de la sesizarea persoanei care a concesionat locul, autoturismul va fi ridicat de echipajele Eltrans și ale Poliției Locale.

 

„Noi am studiat toate definițiile legale iar parcările, deși fac parte din domeniul public, nu fac parte din partea carosabilă a drumului public. Și în aceste condiții nu se susțin solicitările Poliției Locale că nu au cum să intervină și să ridice autovehiculele parcate neregulamentar în parcările concesionate. Propunerea este de păstrare a punctul de vedere din hotărâre”,

Ioan Apostu, secretarul Primăriei Botoșani

 

Familiile cu două sau mai multe locuri de parcare rămân cu unul singur, celelalte se scot din nou la licitație

 

Un cetățean a solicitat ca toate locurile de parcare, în jur de 9.000 în municipiu, să fie scoase la licitație o dată sau la doi ani de zile și să nu se mai prelungească automat contractele de concesiune, prin plata taxei.

 

Primarul: „Cred că începem în ianuarie și terminăm în decembrie, ținând cont și de condițiile impuse de pandemie. Ne descurcăm greu și cu licitația pentru cele câteva locuri scoase la licitație”.

 

„Formularea este următoarea: nu este posibil ca unii proprietari să dețină două sau mai multe locuri de parcare, iar alții să nu aibă posibilitatea să obțină măcar unul prin licitație, doar pentru că așa a fost regulamentul la momentul amenajării și repartizării locurilor de parcare. E frustrant pentru el, dacă e nou în zona aceea și poate unii au câte trei locuri de parcare”,

Iulius Gherase, șeful serviciului patrimoniu

 

În jur de 200 de familii ar fi în situația asta la Botoșani, adică persoane care dețin două sau trei locuri de parcare.

 

„Ce facem cu acele 200 de situații cu locuri de parcare care acum sunt blocate de același apartament? Ce facem cu cei care sunt acum în situația asta? Haideți să rezolvăm chestiile care nu mai sunt în acord cu acest regulament. Ce facem cu chestia asta? Trebuie regândită situația asta”,

Raluca Curelariu, consilier local USR.

 

 

S-a decis ca din anul 2021, familiile care au mai mult de un loc de parcare, respectiv două sau trei să opteze pentru unul singur. Celelalte vor fi scoase la licitație, la care poate participa și actualul concesionar, însă dacă vor exista și alte persoane interesate, va trebui să plătească prețul la care se ajunge pentru taxa anuală.

 

Pentru posesorii de autoutilitare nu s-a gasit vreo soluție

 

De asemenea, s-a pus în discuție și situația botoșănenilor care dețin autoutilitare pe persoană fizică și care ar fi în jur de 1.000. Aceștia aglomerează parcările dintre blocuri și ar trebui ca accesul lor în parcările rezidențiale să fie restricționat.

 

„Propunerea mea este să înlocuim termenul acesta de autovehicule cu masă, lungime cu termenul de autoturism. Prin definiție autoturismul este un automobil pentru transport persoane cu capacitatea de 2 – 7 locuri. Este vorba despre parcări de reședință. În formularea actuală pot veni să parcheze cei cu 3,5 tone. Ce caută bus-ul între blocuri, pentru numele lui Dumnezeu?”,

Marcel Gheorghiță, consilier local USR

 

La acest punct, cum nu s-a găsit o alternativă pentru parcarea autoutilitarelor, discuțiile au fost amânate.

 

Modificările amintite vor fi supuse dezbaterii și votului Consiliului Local care se va întruni în ședință ordinară pe data de 25 februarie.

 

loading...
Mașină ridicată din parcarea unui hipermarket, șoferul a parcat abuziv pe un loc rezervat celor cu handicap - FOTO
Parcarea de la Piața Centrală NU va mai fi gratuită – TARIFUL pe oră

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ACȚIUNE fără precedent la Botoșani pentru imunizare fără programare! Maraton la Cornișa pentru vaccin la patinoar sau din mașină – FOTO & VIDEO
Pregătirile au început încă dinaintea sărbătorilor pascale, într-o amplă acțiune care se înscrie în seria celor organizate la nivel național. Prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, s-au întâlnit cu primarul Cosmin Andrei pentru identificarea celui mai generos spațiu care să permită vaccinarea în masă, fără programare.
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Loading...
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou
La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Loading...
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Domnisoara Raluca, despre garaje nu văd nici o discuție.
25 februarie 2021, 07:02
D l primar de ce nu ridica si gardurile de pe terenurile primariei :Dr Tatarilor
23 februarie 2021, 13:38
Exista persoane care au loc de parcare dar nu au autoturism. Probabil le subanchiriaza.Nu se pot scoate la licitatie si aceste locuri ?
23 februarie 2021, 08:44
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9265 lei
USD
Dolarul SUA
4.0491 lei
CHF
Francul elveţian
4.4882 lei
GBP
Lira sterlină
5.7238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7198 lei
XAU
Gramul de aur
239.3472 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2290 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3462 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6626 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.4 o C
Dorohoi
21.6 o C
Bucecea
21.3 o C
Darabani
21.5 o C
Saveni
21.4 o C
Ştefăneşti
19.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.