Știrea zilei
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO

Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.

Campania și sensul ei

 

Inițiatorii acestei caravane, care în primă fază vizează județele Moldovei, au explicat ideea de bază de la care s-a pornit acest demers. Mai întâi au apreciat că sala s-a umplut de susținătorii botoșăneni, în condițiile în care în urmă cu doi ani erau reduși la circa 50 de persoane.

 

Claudiu Târziu a fost deschizătorul evenimentului politic catalogat ca fiind unul civic, deși calitatea de amfitrion i-a revenit mai degrabă lui Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR. Scriitorul Sorin Lavric, ales senator pe listele AUR, a intervenit ori de câte ori a considerat necesar.

 

„Vrem să reprezentăm cu adevărat electoratul care ne susține și care ne votează. Dar vrem să-i reprezentăm în egală măsură și pe ceilalți care din motive diverse nu ne susțin la un moment dat, nu ne înțeleg sau nu sunt de acord cu noi. Credem că într-o națiune trebuie să domine armonia pentru a putea construi, pentru a intra în sfârșit pe o tendință de dezvoltare. Altfel, numai cu intrigi, individualisme, manevre ticăloase, cu jaf la drumul mare nu facem nimic”,

Claudiu Târziu, președinte Biroul Național de Conducere (BNC) AUR 

 

Politicieni sau oameni politici?

 

AUR vrea să transforme acest „cerc vicios” în care a fost blocată România din cauza politicienilor „mafioți” într-un ”cerc virtuos” în care pe primul loc să fie puse speranțele și bunăstarea poporului.

 

Acesta fiind rostul întâlnirilor pe care le are cu cetățenii, mai întâi la Vaslui, apoi la Iași și trecând pe la Botoșani, în acest circuit prin Moldova în care moldovenii să spună clar și fără teamă care le sunt lipsurile și durerile.

 

„Vrem să ne asigurăm că toate problemele importante pe care le-am identificat sunt importante și din perspectiva dvs., nu doar din perspectiva unora care pot să gândească macro și să ignore durerile adânci ale poporului pe care ar trebui să-l reprezinte. Sigur că odată cu rezolvarea problemelor mari ar trebui să fie rezolvate și problemele mici”,

Claudiu Târziu, președinte Biroul Național de Conducere (BNC) AUR 

 

Liderii AUR nu se consideră politicieni, chiar și constituiți într-un partid politic, ci mai degrabă „oameni politici”. Pentru că, așa cum a explicat Claudiu Târziu în sală, politicienii sunt parte a unei mafii naționale și transnaționale care extrag resursele poporului în interes propriu.

 

Mesajul său a fost preluat de colegul de partid, senatorul Lavric.

 

„Această clasă politică a reușit să întoarcă statul împotriva noastră, a națiunii. În clipa de față clasa politică a întors toate instituțiile împotriva noastră. Și atunci ceea ce vrem noi să facem este să înlocuim această clasă politică. Cum? Prin votul vostru”,

Sorin Lavric, senator AUR

 

De ce pleacă românii din țară?

 

Prim-vicepreședintele AUR de la București s-a concentrat pe migrația masivă din rândul românilor, vina fiind răsfrântă și în acest caz asupra politicienilor de după Revoluție care au „lucrat” împotriva poporului.

 

„Sunt 6 milioane de români plecați peste granițele țării, iar în țară mai muncesc undeva la 5 milioane și jumătate. Sunt mai mulți români care muncesc în afara țării decât acasă. Tot astăzi sunt mai mulți copii români care se nasc în afara țării decât în România. Și de ce? Întrebarea este de ce au plecat mai mulți români decât au plecat cetățeni din Ucraina în plin război. Sau din Siria, în plin război. Pentru că de 32 de ani poporul român se află în război cu aceste partide politice”,

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR

 

Ce vor botoșănenii

 

Odată lămurite motivele campaniei s-a trecut la sesiunea de întrebări. Un pensionar s-a ridicat și s-a exprimat la microfon, având două probleme nerezolvate. Una tocmai din 1995, când a gândit un proiect pentru înființarea unei fabrici de rafinare a uleiului de floarea soarelului, împreună cu un inginer din domeniul industriei alimentare. A doua problemă ridicată a fost reconstrucția fabricii de zahăr de la Bucecea. Pensionarul a încheiat cu lacrimi în ochi, în aplauzele celor din sală, și a dezvăluit de ce intrat în AUR: „nu mă interesează funcțiile politice sau foloasele materiale, mă interesează dacă pot să fac ceva pentru țară”.

 

Claudiu Târziu a fost de acord că România industrializată s-a pierdut și că în programul de guvernare AUR vor exista prevederi în acest sens: „trebuie făcut ceva la nivel macro, nu poate fi rezolvat cu o întreprindere aici, una acolo nici dacă am fi în situația de a construi, de a găsi fiannțare pentru ele. Noi nu suntem la guvernare, avem 10% în Parlament. Nu există posibilități reale de a determina pe bandiții ăștia de la guvernare să susțină un proiect care ar ridica probabil un județ. Ce pot să vă promit este că vom încerca”.

 

O doamnă de la Dorohoi a cerut și ea microfonul și a ridicat o problemă legată de agricultură, de apă sau război.

 

„Avem probleme, pe raza noastră, Dorohoi, din cauza agriculturii, din cauza secetei avem probleme, deci noi în România suntem un stat privat. De ce sunt toate islazurile, apele, sunt ale Primăriei și le concesionează la un om singur din comună, din sat. Noi nu avem acces la apă ca să udăm sau ca să făcem... noi care facem agricultură mai mică recolta e mai bună, cei care fac mai mare are chimicale și recolta e mai rea. Și cultura nu ai ce să faci cu ea. Și vrem ca pe viitor să facem ca fântânile, izvoarele, să le scoatem afară, la evidență. Nu să le astupăm și să aducem apa din sate și comune ca să luăm noi banii, ca Primărie, ca noi să stăm fără griji și oamenii să plătească mai mult.

 

Și să ducem lumina în câmp, în lan, să ducem stâlpi de lumină cum au italienii, deci italienii dintr-un pământ cu pietre fac recoltă bună. Și noi din pământ bun avem spini și vin să ne dea foc, vin străinii. Deci noi pe viitor trebuie să punem bază pe agricultură, de aici mâncăm, să facem niște făbricuțe, se ridică de aici. Unde s-au dat bani europeni la arendași, arendașii ce au făcut? Și-au luat mașini, la copii au făcut vile, au cununat cu banii ăștia, dar n-au făcut instalații să se ducă apa-n câmp, nu era pământul lor, era arendaș. Pământul s-a dat la oamenii în vârstă care nu puteau să facă agricultură. Și copiii lui au plecat în străinătate. Și pământul l-a luat unul singur, ăla bagă chimicale cu tonele, apa se strică din cauza chimicalele că nu o să avem nici apă de băut. O să ajungă apa mai scumpă ca aurul o să fie, din cauza chimicalele. Nu mai spun de mizerie și gunoaie. Și de războiul care este, în loc să facă în așa fel încât să avem vegetație și o climă bună, ei fac războaie. Avem o climă rea, și așa. Să dăm bani la proprietari și să se facă fântână, în țări străine fântâni sunt și pe stradă, dar la noi sunt astupate, pur și simplu, și avem apa cea mai bună, noi putem să producem apă și să o ducem în țară străină”.

 

Dorohoianca ar fi continuat să-și expună păsurile dacă nu ar fi fost întreruptă de Claudiu Târziu care a observat zâmbetele din sală: „ați vorbit un eseu despre agricultură și...mda... Vă rog să ridicați o problemă punctuală, nu știu cum e în Dorohoi, dar știu că în satul bunicilor mei nu astupă nimeni fântâni. Și eu sunt moldovean din Bacău...”.

 

„Copiii sunt foarte molestați prin Netflix”

 

A urmat un tânăr care a explicat că dorește să expună o problemă „culturală” și care era extrem de îngrijorat de viitorul copiilor expuși la sexualitate agresivă.

 

„Este o problemă care mă doare foarte tare, mai ales că sunt tânăr. Foarte mulți tineri și copii chiar sunt foarte infestați de propaganda sexuală și LGBT și tot felul de progresisme în momentul actual și marea majoritate a oamenilor nu bagă în seamă. Nici părinții, nici bunici, nici nimic. Efectiv copiii sunt foarte molestați prin Netflix, prin internet. Sunt foarte mulți tineri, din experiență personală pe Instagram, sunt efectiv spălați pe cap de propaganda LGBT și de toate progresismele din America sau din alte țări. Și este o foarte mare problemă, dacă nu se intervine, sunt sigur că în câțiva ani tinerii care o să crească, o să voteze USR grav de tot”.

 

Senatorul AUR ajuns la Botoșani i-a dat dreptate tânărului și i-a apreciat îngrijorarea.

 

„Ați pus punctul pe i și ați dat un nume și e expresie acestui curent neo-marxist care vine peste noi galopant. Educația sexuală de care ați pomenit dvs. și pe care ei o propovăduiesc în școli sau pe aceste rețele de socializare, nu au decât un singur scop. Ca sub pretextul educării copiilor la vârste fragede, să le dea brânci într-o viață sexuală pentru care ei nu sunt pregătiți psihologic. Iar efectul cultural al acestei educații sexuale premature este devastatator, așa cum spuneați dvs. Copilul nu poate prea devreme să vină să se întâlnească cu asemenea detalii biologice, pentru că nu e copt pe dinăuntru, pentru că ceasul lui biologic nu bate încă ora potrivită”,

Sorin Lavric, senator AUR

 

A continuat că da, într-adevăr, copiii în loc să învețe stau cu ochii pe aceste rețele de socializare și își pierd astfel busola valorică și nu mai știu în ce constă sensul vieții. Iar astfel de lucruri, în câțiva ani duc la „prăbușirea copilului”, astfel că a fost lansat un apel ferm către părinți: ”să nu-și dea cu niciun chip acceptul cu privire la educația sexuală din școli”.

 

Toate intervențiile din eveniment pot fi vizualizate în materialul video de mai jos.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Instituțiile de forță îngenuncheate de George Simion și ai lui: Turneul sfidător din Botoșani făcut cu încălcarea legii, tolerat rușinos de ”oamenii legii”
George Simion a făcut show la Botoșani, pe un ger cumplit: Îmbrățișat de botoșănence, haos în trafic, nici picior de polițist în oraș - GALERIE FOTO&VIDEO

 

Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
LA MULȚI ANI 2023! Noaptea dintre ani la Botoşani în stradă şi în biserică – GALERIE FOTO&VIDEO
Muzică, foc de artificii, șampanie și entuziasm în noaptea de Revelion! Mii de botoșăneni au ieșit în stradă pentru a marca încheierea anului 2022 şi trecerea în 2023. Şi bisericile au fost pline în noaptea dintre ani.
Candelă pentru cei plecați în 2022: Botoșaniul este mai sărac fără ei – GALERIE FOTO
Anul 2022 a fost anul războiului la granițe, al pribegiei, dar și anul durerii după cei pierduți în pandemie. În 2022 au plecat de lângă noi prieteni, oameni dragi. Ne-am despărțit de oameni ai Cetății – artiști, preoți, profesori, actori – pe care nimeni nu îi va putea înlocui vreodată. Putem, însă, să le păstrăm aprinsă candela memoriei.
Românul care a înființat o școală în Chicago, impresionat de un director botoșănean: V-a schimbat orașul VIDEO
Invitat să cânte la concertul de Crăciun organizat de Filarmonica George Enescu, Nicolae Voiculeț, pe lângă interpretarea la nai a unor piese precum ”Ave Maria” și ”Ciobanul singuratic”, s-a adresat în câteva rânduri și celor aproximativ 700 de spectatori.
Botoşăneanul găsit de bunică în stratul cu flori, pentru care casa de copii a fost o binecuvântare: Nu am așteptat-o pe mama niciodată! - FOTO
”Viața nu mi-o aleg eu, nu am de ce să mă rușinez”. Silviu mângâie cu delicatețe mânuțele copilului care i se cuibărește în brațe. Își privește cu atâta dragoste pruncul, încât te aștepți ca din orice moment să îi răsară flori din ochii calzi și umezi.
AUR si conferința lor....mai trebuie ceva zis? Ce fel de conferință? O vorbărie inutilă, inertă, rostogolită doar de dragu de "a o face". "Durerile adânci ale poporului ".
4 august 2022, 09:56
Ce decor tenebros! Când mă gândesc la tot ce poate fi mai dezgustător, greșit, arivist, anarhist și necioplit în această lume, îmi vin în minte în primul rând acești indivizi care - cică - vor o schimbare printr-o incursiune în paleolitic. De fapt, nu o incursiune, ci reîntoarcere. Și sunt câțiva care încă îi susțin. Îi observăm și în comentariile anterioare. „The Right Man” e foarte deranjat de tehnologie și de cam tot ceea ce înseamnă modernitate. Iată un exemplu concret al votantului AUR - un om care nu își dorește un viitor, ci un trecut. Și nu partea bună din trecut. „Corul oamenilor obișnuiți” îl completează pe „The Wrong Man” și. inevitabil, atacă „nenorocitele” de multinaționale care aduc o pâine pe mesele a milioane de români. Bineînțeles, Occidentul cel decadent e de vină și trebuie să ne orientăm cu mâinile strânse către Răsărit. În rest... este extrem de regretabil să observi inși aflați în Parlamentul României care încurajează ura, violența și abandonarea oricăror proiecte dedicate sănătății și siguranței tinerilor. În 2022! De ce? Pentru că ceva concret nu sunt capabili să facă pentru populație!
21 iulie 2022, 20:25
Numai dacă privești fețele celor din sala e suficient să nu-ți dorești să mai și asculți ce se spune.
15 iulie 2022, 17:57
Daca esti un analfabet cu gura mare , nu inseamna ca ajungi mai istet , tot analfabet ramai. Domnia marginalilor !!!
15 iulie 2022, 16:41
Târziu, Lavric, Simion & compania - nu toți locuitorii județului Botoșani doresc să fie reprezentați de voi, marii patrioți care nu ați făcut absolut nimic concret în cei aproape doi ani de la alegerile generale. Nici eu nu doresc acest lucru. Ducă-se pe pustii dacă un vânzător de mașini ar ajunge să mă reprezinte pe mine într-un guvern oarecare. Așa că faceți circ în Parlament pe banii noștri, dar lăsați-ne în pace.
15 iulie 2022, 16:13
Botosaneanul.ro si Gabriela Erdic voua nu va place AUR. Dar de ce PSD si PNL pe care voi le iubiti nu aduc ei la conducere oameni care sa scoata tara din saracia si dezorganizarea in care traim. Sa opreasca PSD si PNL taierea padurilor si exportul de lemn brut, sa opreasca vanzarea pamanturilor catre straini. Sa opreasca evaziunea fiscala a multinationalelelor care duc profitul de miliarde de euro in alte tari. Sa aduca zacamintele de gaz si de petrol in proprietatea statului roman ca sa putem avea pensii mai mari. OMV castiga la noi fonduri pentru pensionarii din Austria. La Iohannis nu avem pretentii este un strain nu intelege poporul roman. Sa ne scoata domnul Ciolacu si domnul Ciuca din statutul de colonie. Si n-o sa avem nevoie de AUR.
15 iulie 2022, 14:07
Unele chestiuni sunt foarte adevărate. Veti ajunge candva, sau poate nu, sa le dati dreptate. Acum toți sunteti doar cu tehnologii in cap si cu dorința de a deveni stăpâni ai lumii. Niciodată omul nu va stăpâni lumea. Impresia ca este atotștiutor il va distruge. Omul se va autodistruge pentru ca nu este conștient că puterea lui este una limitată. Iar titlul articolului doamna Erdic este unul răutăcios, părtinitor si total inadecvat statutului dvs de jurnalist. Încercați să prezentati omului stirea fără a-l influenta atât de subtil! Asa este deontologic. Doar ca in lumea asta "noua" dreptatea si corectitudinea sunt pe cale de disparitie. Lumea este împărțită între auto-intitulatii deștepți, care cred ca le stiu pe toate si cei cărora cei dinainte le spun prosti si care pun inca accent pe valorile umane si pe credinta în Dumnezeu.
15 iulie 2022, 13:42
au dreptate, sunt prea multe tv-uri, surse de informare feik nius, pe spinarea poporului care nu duc la bine , in loc de munca , este dezinformare, pierdere de vreme sa stai sa urmaresti intro zi astea, cand mai faci productie agricola sau de apa. Prea multe emisiuni de comentarii fara sens, cas plotice, sportive etc., parerologie un nou obiect trebuie intodus in programa scolara.
15 iulie 2022, 08:59
Sondaj
Cine ar trebui să organizeze Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu?
Primăria Botoșani pentru că este principalul finanțator al evenimentului și l-a înregistrat la OSIM
Fundația Culturală Hyperion împreună cu Uniunea Scriitorilor din România pentru că au inițiat manifestarea în urmă cu 32 de ani
Primăria alături de Fundația Culturală Hyperion și Uniunea Scriitorilor din România, așa cum a avut loc timp de 31 de ani
Declaraţia zilei
„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că se pare că sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Cum ar fi mizeria, de la începutul lunii ianuarie se vede pe străzile orașului ...
fashiondays.ro
Curs valutar
27 ianuarie 2023
EUR
Euro
4.8922 lei
USD
Dolarul SUA
4.4928 lei
CHF
Francul elveţian
4.8793 lei
GBP
Lira sterlină
5.5612 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4620 lei
XAU
Gramul de aur
278.5647 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2384 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2615 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1965 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2053 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6577 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2.2 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.4 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.5 o C
Ştefăneşti
-0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.