Știrea zilei
Macaleţi resuscitează judeţul cu Dex-ul în mână: răspuns ”la mișto” pentru o problemă de 10 milioane de euro

La aproape doi ani de la preluarea conducerii de către tripleta Macaleţi – Birta – Toma, Consiliul Judeţean nu a derulat încă nici un singur nou proiect de amploare, la care să fi început lucrările propriu-zise, însă şeful cel mare este plin de glume şi ironii.

A cerut măsuri pentru resuscitarea SC Nova Apaserv SA

 

În aceeaşi şedinţă de săptămâna trecută în care a replicat în zeflemea, că este o problemă de creativitate lipsa oricărui proiect de extindere a reţelei de gaz, preşedintele CJ a dat un răspuns stupefiant unui consilier judeţean.


Radu Anton solicitase mai multe informaţii privind situaţia SC Nova Apaserv SA, în condiţiile în care firma care câştigase la licitaţia „Extinderea reţelelor de canalizare în aglomerarea Vorona” a reziliat contractul.


48 milioane de lei


este valoarea contractului încheiat de SC Nova Apaserv SA cu asocierea Aquaterm & Niliten Infraestructuras & Transporturi Auto.


Colonelul în rezervă ceruse la o şedinţă anterioară să i se prezinte punctul de vedere al conducerii CJ Botoşani, acţionarul principal al operatorului de apă şi canalizare, privitor la situaţia companiei şi măsurile urgente pentru „resuscitarea” acesteia.

 

Şi i s-a dat definiţia resuscitării din Dex

 

Ei bine, mai mult de o treime din răspunsul în scris reprezintă ironii ale preşedintelui CJ la adresa fostului inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.


După ce SC Nova Apaserv SA, unitatea de stat cu cei mai mulţi directori din întreg judeţul, a reuşit contraperformanţa de a rămâne fără executant într-un contract de peste 10 milioane de euro, Costică Macaleţi s-a gândit că este momentul potrivit să se apuce, din nou, de glume.


Deşi pare greu de crezut, acesta i-a dat PNL-istului definiţia din Dex pentru „a resuscita”: „a reda funcţiile vitale ale organismului, a repune în funcţiune inima sau respiraţia oprite, a readuce în simţiri, a face să-şi revină”.


Ce urmează este demn de o antologie a corespondenţei şefilor de CJ, de la Conţac, încoace.


„Transpusă în limbaj tehnico-economic, înseamnă o societate comercială în faliment – reprezintă totuşi o formulare prea dură, în contextul rezultatelor economico-financiare ale exerciţiului financiar 2017”,


Costică Macaleţi, preşedinte CJ Botoşani.

 

De atâtea ironii a încurcat cifrele


PSD-istul din fruntea Consiliului Judeţean a încercat să îşi argumenteze ironiile, menţionând că anul trecut profitul a fost de 2,8 milioane de lei. Aceasta cu toate că, în cadrul aceleiaşi şedinţe în care Radu Anton a primit răspunsul la interpelare, consilierii şi-au mandatat reprezentantul să voteze situaţiile financiare pe 2017 de la SC Nova Apaserv SA, în care profitul era altul şi nu cel anunţat de Macaleţi.


Ca şi cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, şeful CJ, „fără a vă aduce atingere dreptului de a face interpelări”, i-a recomandat colonelului în rezervă ca pe viitor să se deplaseze la SC Nova Apaserv SA dacă mai are nelămuriri.

 

„Cei care au elaborat răspunsul nu au înţeles faptul că în limba română se foloseşte şi metafora”


Fostul inspector şef al ISU Botoşani a protestat în cadrul şedinţei de pe 31 mai faţă de răspunsul care i s-a dat, arătând că funcţionarii care l-au conceput dau dovadă de ignoranţă.


„Trimiterea în teren ca să nu mai facem interpelări mi se pare nelalocul ei, ca să nu folosesc alte cuvinte. Referitor la termenul din răspuns privind resuscitarea operatorului economic, regret că cei care au elaborat răspunsul nu au înţeles faptul că în limba română se foloseşte şi metafora şi mi-au pus aici definiţia din Dex a termenului. E bine măcar că au învăţat după Dex ce înseamnă resuscitare”,


Radu Anton, consilier judeţean.


PNL-istul a menţionat că, deşi răspunsul pare desprins din vremea comuniştilor, nu vrea să dea o replică la fel de plină de răutate şi că adresa trimisă de CJ nu-i onorează pe cei care au elaborat-o.

 

loading...
Glumeţii de la CJ „rezolvă” cu poante lipsa gazelor: de vină e „lipsa de creativitate”
Șeful Județului, cea mai amară îmbrățișare cu pupături: Pe un dulap de-al dvs. - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
REPORTAJ în elicopterul MAI care a survolat Botoșaniul, orașul așa cum poate nu o să îl vezi niciodată – GALERIE FOTO & VIDEO
Un elicopter ce aparține Unității Speciale de Aviație Iași din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a survolat Botoșaniul în prima parte a zilei de miercuri, 11 septembrie 2019. Este un model MI – 17, construit în 1998 și cu o durată de viață de 40 de ani. A fost construit de ruși, iar salvatorii români încă se folosesc de acest aparat de zbor, pentru tot felul de misiuni dificile.
JUDEȚUL în care o femeie naște 6 copii într-o casă cu găuri în loc de geamuri! Botoșănenii DONEAZĂ bani și mâncare... dar ce face STATUL? – GALERIE FOTO
Fotografiile postate în mediul online cu familia din localitatea Gorbănești, din județul Botoșani, au șocat și revoltat deopotrivă mulți oameni. Daniel Câșlariu, reprezentantul Grupului Civic, a aflat despre situația acestei familii și a mers la locul care se presupune că ar fi căminul în care cresc cei șase copii.
Un preot și soția sa profesor au amenajat pe cheltuiala lor o grădiniță unde copiii sunt primiți gratuit: Dacă vrem ca neamul să dăinuie... – GALERIE FOTO
Dacă la Liceul Pedagogic, pe 9 septembrie clopoțelul a sunat pentru a suta oară, la celălalt capăt al orașului clinchetul său s-a auzit pentru prima oară. Și nu la un liceu sau la o școală, ci la o grădiniță.
SCANDAL național la început de an școlar cu slujbele religioase, cadrele didactice chemate la Poliție
Noul an școlar care debutează pe 9 septembrie 2019 este deschis cu o serie de controverse pe marginea ceremoniilor religioase, dar și a unor declarații la Poliție pe care ar trebui să le dea profesorii și învățătorii. Exceptând acest aspecte, la Botoșani lucrurile sunt gata să intre în făgașul normal.
PREMIERĂ în Poliție la Botoșani: Câine de urmăriri speciale adus de la Sibiu! Ploaie de infracțiuni asupra copiilor: Te cam strânge în spate
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a achiziționat recent un câine de urmăriri în mediul natural, o premieră pentru poliția botoșăneană. Este dresat special pentru a acționa mai ales în cazuri de dispariție, cea mai mare atenție fiindu-le acordată categoriilor vulnerabile, în special copii sau vârstnici. Este primul câine de căutare - salvare, pe țară, și se află la Botoșani. 
Vechiul sediu al RAR-ului ras de pe fața pământului pentru o investiție privată uriașă care va schimba circulația în Calea Națională – GALERIE FOTO
Fostul sediu al Registrului Auto Român din bulevardul Mihai Eminescu a devenit o amintire în cel mai propriu sens al cuvântului. Halele care câțiva ani au găzduit una dintre cele mai aglomerate instituții din Botoșani au fost dărâmate în doar câteva zile.
Salvamarul care a intervenit în ziua înecului de la Cornișa a fost internat la Psihiatrie – DETALIILE anchetei DSPSA
Bărbatul care lucrează ca salvamar în Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa a suferit o traumă în urma tragediei care a avut loc pe data de 27 august la piscina exterioară, când Sorin Ciolac a murit înecat.
Ca-n comunism! Încă o societate de transport din Botoșani își bate joc de călători, oamenii s-au călcat în picioare – FOTOGALERIE
Cazul botoșănenilor care veneau de pe litoral și au rămas blocați la Brăila timp de șase ore este repetat, în alte circumstanțe dar în același ton de bătaie de joc, de alt transportator.
Botoșăneni MORȚI sau expulzați din alte țări și trimiși cu forța acasă
Într-o țară tot mai dezbinată unde traiul devine din ce în ce mai greu, românii și în speță botoșănenii aleg calea străinătății. Pleacă pentru o viață mai bună, pentru a le oferi copiilor tot ceea ce au nevoie.
Nopțile însângerate la Botoșani – COINCIDENȚĂ fatidică repetată în apropierea unei sărbători, cu morți tineri
Ultimii ani la Botoșani în apropierea sărbătorilor pascale, pe lângă credința generală care-i unește pe creștini și obiceiurile specifice acestei importante date din calendarul ortodox, au însemnat și o repetiție de accidente tragice și inexplicabile.
„Cazul Caracal” la Botoșani, Poliția a intrat în ALERTĂ după un apel la 112: Bună, sunt Luiza, sunt răpită…
După desfășurarea în detaliu la toate televiziunile naționale a cazului Caracal, polițiștii botoșăneni s-au regăsit, în două rânduri, față în față cu o situație similară celei în care s-a aflat Alexandra Măceșanu. Și au simțit iureșul prin care, în timp record și cu toate privirile ațintite asupra instituției, au trebuit să localizeze telefoanele de pe care s-au efectuat apelurile pentru identificarea fetelor care strigau după ajutor.
Businessul anului: Sală de nunți cu piscină și spații de recreere construită la marginea orașului, restaurantele nu mai fac față valului de petreceri
O altă afacere care nu are cum să dea greș la Botoșani este aceea de a oferi un spațiu, mirific dacă se poate, tinerilor care decid să se căsătorească și caută locul perfect pentru petrecerea de nuntă.
Magazinele săracilor „cu produse din trecut, pentru viitor” au EXPLODAT la Botoșani, au apărut și la sate
Există și afaceri care prosperă la Botoșani. Spre exemplu, micii antreprenori par se orienteze tot mai mult spre magazinele second-hand.
Botoșăneancă CHINUITĂ de boală în casă, NU este primită de niciun spital din Botoșani, se caută ajutor la Suceava – FOTO ȘOCANTE
O femeie din Botoșani îndură zilnic dureri crunte cauzate de un ulcer varicos cumulat cu o infecție dobândită într-un spital de stat.
Loading...
Sute de botoșăneni au ocupat centrul orașului: Vedeţi numai aici câţi au venit. Ar fi o bucurie mare să îi vedem şi la... - FOTO&VIDEO
Patru zile de sărbătoare pentru melomanii din Botoşani, care au ieşit cu sutele pentru a se bucura de acordurile simfonice pe care Orchestra Filarmonicii şi invitaţii ei le-au rostogolit cu generozitate nu doar în centrul oraşului, ci şi în noul amfiteatru al municipalităţii, cel de la Cornişa.
Șeful unei instituții a interzis angajatelor decolteurile & fustele cu fermoar și cele scurte, bărbații nu au voie cu pălărie
Proaspăt numit șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Miron-Horia Constantinescu - nepotul lui Miron Constantinescu, unul dintre liderii politici care au contribuit la instaurarea comunismului în România - s-a gândit să reglementeze ținuta angajaților.
Un fel de 4 și ceva data asta! Consiliera PSD care a picat de două ori la Prefectură, respinsă și după contestații
Nici după al doilea eșec înregistrat în tentativa de a se angaja la Prefectura Botoșani, consilierul județean Andreea Andrei nu a renunțat la ideea de a deveni funcționar public în cadrul acestei instituții.
La marginea prăpastiei: Botoșănenii combină alcoolul cu drogurile sau medicamentele, au ajuns la spital și copii – STATISTICĂ dureroasă
Trăim vremuri în care pericolul pândește la tot pasul, iar mulți cad în capcana viciilor, indiferent care ar fi ele. Iar botoșănenii nu fac excepție fie că vorbim de droguri, alcool, iar de aici apar de multe ori și tentativele de suicid.
Juna CJ-ului s-a făcut de rușine, pentru a doua oară, la concursul de la Prefectură
Nici a doua oară nu a fost cu succes pentru cea mai tânără consilieră județeană de la Botoșani care a aspirat la o funcție publică din cadrul Prefecturii.
Summer Fest-ul verii 2019 s-a terminat cu o sumedenie de copii pierduți, o horă a Diasporei și o trupă care a electrizat parcul – GALERIE FOTO & VIDEO
Au fost patru zile, unele mai reușite, altele cu mai puține pretenții în care cel mai fierbinte loc al orașului a fremătat la propriu. Vara lui 2019 se încheie cu un Summer Fest care va rămâne în memoria tuturor care s-au distrat aici ca fiind a lui Smiley, Superchill, DJ Project, Vunk, Proconsul sau Hara.
Stimata doamna colonel Maria,Lasati supararile si stresul care va pot aduce probleme de sanatate si kilograme in plus. Bucurati-va de pensie, de nepoti, calcati si spalati sortuletul imprimat cu echer si compas si manusile albe de menaj pe care le folositi la spalat vase in bucatarie. Faceti plimbari lungi si nu faceti abuz de cotlete si ceafa de porc. Carnea grasa contine tot felul de reziduri ce induc uneori psihoze si alte boli specifice oamenilor in varsta. Consumati salata de stevie, urzici, castraveti, rosii, conopida si ardei gras. Legumele verzi pot face minuni pentru organism si memorie. La fel si postul. Un proverb spune asa doamna colonel Maria, "esti ceea ce mananci". Si inca ceva. Politica are o farama de imbecilitate. Dupa ce ati servit patria cu onoare, stimata doamna colonel Maria si pentru ea ati rumenit turme de porci si oi, ati muncit sa faceti placintele poale in brau, nu dati cu piciorul unei cariere cinstite si corecte devenind penibila de dragul unei indemnizatii ce reprezinta 1% din pensia de urmas.Va pup cu drag asa cum scrie in manualul cu Ioachim si Boaz pe coperta.
9 iunie 2018, 08:22
Vica draga, desi nu ,, ma dau in vânt” dupa liberali, trebuie sa recunoastem ca domnul Anton vorbeste destul de bine si articulat. Cam are dreptate Anton! Profitul cu care va laudati reprezintă o simpla statistica contabila. Realitatea este cu totul alta, dureroasa pentru consumatori , dar si pentru actionarul principal. Daca fostul director general era total paralel cu aplicarea unui management modern, de succes pentru societate si pentru consumatori, actualul ,,sef” este cam la fel.Altfel nu se explică de ce după mai mult de doi ani situatia nu s-a schimbat ba, din contra, în anumite privinte s-a înrautatit. In locul vostru nu as fi acordat mandatul de a vota bilantul pe 2017 decat in urma unui raport de audit extern, care sa ilustreze ,,tarele grave” ale actualei organizari si functionari. Lasati-va de goange si ironii ca situatia-i groasa de tot!
8 iunie 2018, 19:12
Fostul director PNL-ist Carlan are de inapoiat doua miliarde la Nova Apaserv. Este colegul de partid al colonelului Anton. Anton sa faca demersuri sa "resusciteze" cu doua miliarde regia de apa cu banii delapidati de Carlan.
8 iunie 2018, 09:50
Schema de la regia de apa a fost incarcată artificial cu tot soiul de neamuri si prieteni de-a lui Țurcanu, liberali pur sange. situatia dezastruoasa de pe-acolo isi are originile. Contracte incheiate aiurea pe spagi, licitatii netinute la timp si alte gogomanii au facut ca munca celor de la cj din mandatul 2008- 2012 sa se duca pe apa sambetei.
8 iunie 2018, 09:13
Nu tot ce zboara se si poate "resuscita" , eventual se poate mânca. Cum tin unii morțiș să se facă de râs după ce ajung la pensie....
8 iunie 2018, 09:09
Sa invete domnul Anton sa vorbeasca mai binisor limba romana. Cuvantul folosit de colonelul mason in rezerva este un termen medical nu administrativ, tehnic, etc.
8 iunie 2018, 08:21
kurtmann.ro%20
Sondaj
Pe traseele tramvaielor preferați să circulați cu autobuze noi aduse de SC Eltrans SA sau cu maxi-taxi de la SC Microbuzul SRL?
Cu autobuze de la Eltrans
Cu maxi-taxi de la Microbuzul
Nu folosesc mijloacele de transport în comun
Declaraţia zilei
„Faptul că se dau niște autobuze pe liniile de tramvai nu este corect. El are treaba lui, dar cu tramvaiele. El nu are obiect de activitate. Cum dați dv. niște autobuze, vă dați seama, vă dau în judecată. Vă rog să mă crede ...
Loading...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7354 lei
USD
Dolarul SUA
4.2876 lei
CHF
Francul elveţian
4.3067 lei
GBP
Lira sterlină
5.3426 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9618 lei
XAU
Gramul de aur
207.1445 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2425 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4225 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9300 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2327 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1829 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6341 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.