Știrea zilei
Macaleţi resuscitează judeţul cu Dex-ul în mână: răspuns ”la mișto” pentru o problemă de 10 milioane de euro

La aproape doi ani de la preluarea conducerii de către tripleta Macaleţi – Birta – Toma, Consiliul Judeţean nu a derulat încă nici un singur nou proiect de amploare, la care să fi început lucrările propriu-zise, însă şeful cel mare este plin de glume şi ironii.

A cerut măsuri pentru resuscitarea SC Nova Apaserv SA

 

În aceeaşi şedinţă de săptămâna trecută în care a replicat în zeflemea, că este o problemă de creativitate lipsa oricărui proiect de extindere a reţelei de gaz, preşedintele CJ a dat un răspuns stupefiant unui consilier judeţean.


Radu Anton solicitase mai multe informaţii privind situaţia SC Nova Apaserv SA, în condiţiile în care firma care câştigase la licitaţia „Extinderea reţelelor de canalizare în aglomerarea Vorona” a reziliat contractul.


48 milioane de lei


este valoarea contractului încheiat de SC Nova Apaserv SA cu asocierea Aquaterm & Niliten Infraestructuras & Transporturi Auto.


Colonelul în rezervă ceruse la o şedinţă anterioară să i se prezinte punctul de vedere al conducerii CJ Botoşani, acţionarul principal al operatorului de apă şi canalizare, privitor la situaţia companiei şi măsurile urgente pentru „resuscitarea” acesteia.

 

Şi i s-a dat definiţia resuscitării din Dex

 

Ei bine, mai mult de o treime din răspunsul în scris reprezintă ironii ale preşedintelui CJ la adresa fostului inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.


După ce SC Nova Apaserv SA, unitatea de stat cu cei mai mulţi directori din întreg judeţul, a reuşit contraperformanţa de a rămâne fără executant într-un contract de peste 10 milioane de euro, Costică Macaleţi s-a gândit că este momentul potrivit să se apuce, din nou, de glume.


Deşi pare greu de crezut, acesta i-a dat PNL-istului definiţia din Dex pentru „a resuscita”: „a reda funcţiile vitale ale organismului, a repune în funcţiune inima sau respiraţia oprite, a readuce în simţiri, a face să-şi revină”.


Ce urmează este demn de o antologie a corespondenţei şefilor de CJ, de la Conţac, încoace.


„Transpusă în limbaj tehnico-economic, înseamnă o societate comercială în faliment – reprezintă totuşi o formulare prea dură, în contextul rezultatelor economico-financiare ale exerciţiului financiar 2017”,


Costică Macaleţi, preşedinte CJ Botoşani.

 

De atâtea ironii a încurcat cifrele


PSD-istul din fruntea Consiliului Judeţean a încercat să îşi argumenteze ironiile, menţionând că anul trecut profitul a fost de 2,8 milioane de lei. Aceasta cu toate că, în cadrul aceleiaşi şedinţe în care Radu Anton a primit răspunsul la interpelare, consilierii şi-au mandatat reprezentantul să voteze situaţiile financiare pe 2017 de la SC Nova Apaserv SA, în care profitul era altul şi nu cel anunţat de Macaleţi.


Ca şi cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, şeful CJ, „fără a vă aduce atingere dreptului de a face interpelări”, i-a recomandat colonelului în rezervă ca pe viitor să se deplaseze la SC Nova Apaserv SA dacă mai are nelămuriri.

 

„Cei care au elaborat răspunsul nu au înţeles faptul că în limba română se foloseşte şi metafora”


Fostul inspector şef al ISU Botoşani a protestat în cadrul şedinţei de pe 31 mai faţă de răspunsul care i s-a dat, arătând că funcţionarii care l-au conceput dau dovadă de ignoranţă.


„Trimiterea în teren ca să nu mai facem interpelări mi se pare nelalocul ei, ca să nu folosesc alte cuvinte. Referitor la termenul din răspuns privind resuscitarea operatorului economic, regret că cei care au elaborat răspunsul nu au înţeles faptul că în limba română se foloseşte şi metafora şi mi-au pus aici definiţia din Dex a termenului. E bine măcar că au învăţat după Dex ce înseamnă resuscitare”,


Radu Anton, consilier judeţean.


PNL-istul a menţionat că, deşi răspunsul pare desprins din vremea comuniştilor, nu vrea să dea o replică la fel de plină de răutate şi că adresa trimisă de CJ nu-i onorează pe cei care au elaborat-o.

 

loading...
Glumeţii de la CJ „rezolvă” cu poante lipsa gazelor: de vină e „lipsa de creativitate”
Șeful Județului, cea mai amară îmbrățișare cu pupături: Pe un dulap de-al dvs. - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Bărbat lovit cu pumnii și picioarele de un grup de oameni după ce n-a vrut să-i dea 1 leu unui cerșetor – POVESTEA străzii vs POZIȚIA poliției – FOTOGALERIE
Scenele de violență par să fie parte din cotidian într-unul dintre cele mai ocolite cartiere ale orașului. O spun oamenii care locuiesc acolo și contrazic aceste afirmații deseori forțele de ordine care au menirea de a restabili liniștea publică.
EXPLODEAZĂ piața imobiliară la Botoșani – TREI blocuri cu spații comerciale și parcări în cea mai căutată zonă a orașului – GALERIE FOTO
Investițiile în spațiile locative în municipiul Botoșani își iau un avânt tot mai mare. Dacă pe partea de producție aproape că lipsesc, în schimb, investitorii locali mai ales se axează pe construcția de blocuri de locuințe.
Se solicită SCOATEREA urgentă a tramvaielor din circulație, la Botoșani – CINE se opune acestei măsuri
Tot mai des sunt auzite cuvintele: „până nu moare un om, nu ia cineva vreo măsură”. Printre botoșăneni, pe rețele de socializare unde se discută tot mai aprins și chiar la nivel administrativ, în rândul celor care administrează acest oraș.
Copiii neadoptabili de la Botoșani – Nu-i vrea nici măcar o familie, iar statul nu poate lupta cu asta
Peste 1.000 de copii se află în acest moment în grija statului, prin instituțiile de profil. Dintre aceștia, aproape 400 sunt în unitățile de tip rezidențial, precum apartamente integrate social, module de tip familial sau centre de plasament. 
Zeci de tentative de sinucidere la Botoșani – Unii ajung să se omoare din disperare, alții din pură…greșeală
În județul nostru o mare problemă pare să fie intenția de sinucidere. Zeci de persoane ajung la spital după o astfel de acțiune, iar altele, din nefericire, sunt aduse mult prea târziu.
Săraci, dar cu concedii scumpe: Botoșănenii, vacanțe de vis pe mii de euro - DESTINAȚIILE preferate
Deși suntem printre cele mai sărace județe din țară, botoșănenii nu uită să se și relaxeze. Iar unii dintre ei și-au planificat din timp concediile.
Acuzații GRAVE: Un copil ar fi fost bătut de învățătoare până l-a învinețit, s-a declanșat o anchetă – FOTOGALERIE
Un nou incident neplăcut s-ar fi petrecut în învățământul botoșănean. O mamă acuză că al ei copil a fost bătut de învățătoare chiar la școală.
Tentativă de OMOR: Doi șoferi s-au luat la bătaie din cauza locului de parcare, unul a fost înjunghiat în ficat
Criza locurilor de parcare își spune cuvântul în municipiul reședință de județ. Și nu de puține ori șoferii se iau la ceartă din acest motiv. În cazul a doi conducători auto lucrurile au degenerat și totul s-a terminat cu dosar penal.
Lucrări pe drumul groazei DOAR înainte de alegeri, după s-a lăsat totul de izbeliște: Șeful județului dă vina pe vreme – FOTOGALERIE
Drumul care a scos sute de șoferi botoșăneni în stradă în luna aprilie 2019 arată în continuare într-o stare deplorabilă. Vorbim de acel drum strategic care cuprinde mai multe tronsoane. Așa cum s-a promis, s-a încercat să se intervină pe partea de întreținere, însă și aici lucrurile s-au împotmolit.
Tânără din Botoșani moartă împreună cu fiica sa într-un accident produs în Franța
Trei români au murit, iar alţi patru au fost grav răniţi, după ce maşina în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din apropierea oraşului Novy-Chevrieres din Franţa, relatează presa franceză. Accidentul a avut loc pe 1 iunie și printre victime se regăsește și două botoșănence.
Monument istoric din Botoșani transformat în șezătoare de bețivi cu mucuri de țigară și pahare – GALERIE FOTO
Astăzi și la Botoșani se sărbătorește Ziua Eroilor, dar puțini sunt botoșănenii care trec pe lângă acest monument și își dau seama ce reprezintă pentru istoria noastră, a locuitorilor acestui județ. Dacă la alte astfel de monumente de câteva ori pe an sunt depuse coroane de flori de către oficialități, iar altele sunt expuse în zone circulate ale orașului, în cazul de față, construcția din piatră este sprijin pentru bețivii Centrului Istoric.
Hotel cu parcări și spații comerciale în bulevardul Mihai Eminescu, în dezbatere publică la Primărie - GALERIE FOTO
Un nou proiect imobiliar se află în etapa de pregătire, documentația necesară fiind în dezbatere publică la Primăria Botoșani.
POVESTEA fetei născută la 900 grame și FĂRĂ șanse de supraviețuire, ajunsă olimpică cu media 10 pe linie – FOTOGALERIE
Oana Silivăstru este o adolescentă plină de vise și o elevă eminentă. În spatele unui zâmbet frumos se află însă o poveste extrem de dureroasă.
Au început lucrările la unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Botoșani, clădire uriașă demolată, furnicar de oameni pe șantier - FOTO
După aproape un an de zile de la discuțiile privitoare la construirea unui nou magazin Lidl la Botoșani a fost deschis și șantierul efectiv. O firmă din Iași lucrează în aceste momente pe terenul amplasat lângă ISU Botoșani unde se află clădirea Simcos.
UNICAT: Un tânăr de la PSD o face pe-a directorul la o instituție FĂRĂ să fi fost numit în funcție - DOCUMENT
În data de 7 mai 2019 tânărul Andrei Beilic, declara pentru Botoșăneanul, oficial, că a preluat prin detașare atribuțiile de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Botoșani.
Profesori și elevi, practică de peste un milion în Europa. La Botoșani nu este teren și nici firme nu prea sunt - FOTOGALERIE
”Optimizarea instruirii practice în context european”, acesta este titlul unui proiect european care poate schimba mentalitatea și atitudinea profesorilor și elevilor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi.
Suntem din altă lume! Botoșani, pe primul loc în țară cu NU la referendum, avem cei mai mulți votanți care vor grațierea corupților
Asemeni votului de la alegerile europarlamentare și la referendum Botoșanii par să nu facă parte din România. Dacă la noi câștigă PSD, în timp ce în țară învinge PNL, la plebiscit suntem campionii votului împotrivă.
Facturi plătite de Direcția Județeană de Drumuri a CJ-ului pentru lucrări neexecutate în realitate, la o investiție marca PSDragnea
Două firme, una din Iași și alta din Buzău, care au participat la licitația pentru „reabilitarea podului metalic cu grinzi principale cu zăbrele pe DJ 292 peste râul Jijia, în localitatea Broscăuți”, au încasat facturi pentru lucrări care nu au fost executate și în realitate.
Noaptea cea mai grea la PSD Botoșani: Politicienii Puterii în poate cea mai neagră agonie, șefa lăsată cam singură, s-a pronunțat cuvântul „demisie”
O înfrângere la alegerile europarlamentare era de neconceput, cel puțin în interiorul PSD Botoșani. Numeroasele semnale că social-democrații vor pierde au fost puse pe seama ”haștagiștilor”, ”rezistenților” și nu s-a ținut cont de ele. Anti-pesediștii au fost clar, subestimați de PSD-iștii botoșăneni. Iar scrutinul a reprezentat o palma dată de popor unui partid condus de un lider care-și pierduse controlul.
REZULTATE EUROPARLAMENTARE: PNL câștigă în România, PSD victorie ”scurtă” la Botoșani
PNL câștigă alegerile europarlamentare la nivel național și termină pe locul al doilea în județul nostru, aceasta este concluzia principală după numărarea voturilor a aproape 95% din secțiile existente în România și, cu două excEpții, a tuturor din Botoșani.
Stimata doamna colonel Maria,Lasati supararile si stresul care va pot aduce probleme de sanatate si kilograme in plus. Bucurati-va de pensie, de nepoti, calcati si spalati sortuletul imprimat cu echer si compas si manusile albe de menaj pe care le folositi la spalat vase in bucatarie. Faceti plimbari lungi si nu faceti abuz de cotlete si ceafa de porc. Carnea grasa contine tot felul de reziduri ce induc uneori psihoze si alte boli specifice oamenilor in varsta. Consumati salata de stevie, urzici, castraveti, rosii, conopida si ardei gras. Legumele verzi pot face minuni pentru organism si memorie. La fel si postul. Un proverb spune asa doamna colonel Maria, "esti ceea ce mananci". Si inca ceva. Politica are o farama de imbecilitate. Dupa ce ati servit patria cu onoare, stimata doamna colonel Maria si pentru ea ati rumenit turme de porci si oi, ati muncit sa faceti placintele poale in brau, nu dati cu piciorul unei cariere cinstite si corecte devenind penibila de dragul unei indemnizatii ce reprezinta 1% din pensia de urmas.Va pup cu drag asa cum scrie in manualul cu Ioachim si Boaz pe coperta.
9 iunie 2018, 08:22
Vica draga, desi nu ,, ma dau in vânt” dupa liberali, trebuie sa recunoastem ca domnul Anton vorbeste destul de bine si articulat. Cam are dreptate Anton! Profitul cu care va laudati reprezintă o simpla statistica contabila. Realitatea este cu totul alta, dureroasa pentru consumatori , dar si pentru actionarul principal. Daca fostul director general era total paralel cu aplicarea unui management modern, de succes pentru societate si pentru consumatori, actualul ,,sef” este cam la fel.Altfel nu se explică de ce după mai mult de doi ani situatia nu s-a schimbat ba, din contra, în anumite privinte s-a înrautatit. In locul vostru nu as fi acordat mandatul de a vota bilantul pe 2017 decat in urma unui raport de audit extern, care sa ilustreze ,,tarele grave” ale actualei organizari si functionari. Lasati-va de goange si ironii ca situatia-i groasa de tot!
8 iunie 2018, 19:12
Fostul director PNL-ist Carlan are de inapoiat doua miliarde la Nova Apaserv. Este colegul de partid al colonelului Anton. Anton sa faca demersuri sa "resusciteze" cu doua miliarde regia de apa cu banii delapidati de Carlan.
8 iunie 2018, 09:50
Schema de la regia de apa a fost incarcată artificial cu tot soiul de neamuri si prieteni de-a lui Țurcanu, liberali pur sange. situatia dezastruoasa de pe-acolo isi are originile. Contracte incheiate aiurea pe spagi, licitatii netinute la timp si alte gogomanii au facut ca munca celor de la cj din mandatul 2008- 2012 sa se duca pe apa sambetei.
8 iunie 2018, 09:13
Nu tot ce zboara se si poate "resuscita" , eventual se poate mânca. Cum tin unii morțiș să se facă de râs după ce ajung la pensie....
8 iunie 2018, 09:09
Sa invete domnul Anton sa vorbeasca mai binisor limba romana. Cuvantul folosit de colonelul mason in rezerva este un termen medical nu administrativ, tehnic, etc.
8 iunie 2018, 08:21
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
”Nu am avut probleme, nu au fost creșteri și nici nu s-au confirmat codurile astea la noi. Nu știu, în ultimul timp se dau coduri care nu se confirmă (...). Întrebați-i pe cei care le dau, dacă nu le dau și se întâmplă nu e î ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7199 lei
USD
Dolarul SUA
4.1541 lei
CHF
Francul elveţian
4.2531 lei
GBP
Lira sterlină
5.2701 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8580 lei
XAU
Gramul de aur
187.9152 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2281 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4593 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9032 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1585 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6323 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.