Știrea zilei
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
  • Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.
  • Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.

Fără anchetă ITM la teatru

 

Vineri, 9 februarie 2023, Marius Rogojinschi l-a împușcat accidental în ochi pe actorul Răzvan Amitroaei. S-a întâmplat în timpul repetițiilor pentru spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!”, când la una dintre scene, conform scenariului, s-a folosit un pistol cu aer comprimat.

 

Inspectorii ITM Botoșani au fost anunțați imediat de incident, însă nu au început propria lor anchetă.

 

Cercetarea va fi făcută în schimb de către o comisie de la Teatrul „Mihai Eminescu”. Ulterior, dosarul de cercetare va fi transmis către ITM pentru avizare.

 

 Șefa ITM Botoșani, Daniela Lozneanu, a explicat pentru Botoșăneanul că inspectorii realizează anchete doar în cazul accidentelor mortale sau soldate cu invaliditate.

 

Ori actorul Răzvan Amitroaei a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean „Mavromati” pentru primele îngrijiri, însă starea lui de sănătate nu a fost pusă în pericol. Ci din contră și-a putut interpreta rolul în spectacolul din weekend.

 

„Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost notificat de către Teatrul Mihai Eminescu despre incidentul care a avut loc vineri, imediat după ce a avut loc. Nu este implicat (n.r. Inspectoratul Teritorial de Muncă) în cercetare, fiind un incident minor. Cercetarea va fi făcută de către angajator, prin serviciul de specialitate și în termen de 5 zile va comunica către Inspectoratul Teritorial dosarul de cercetare pentru avizare.

 

Inspectorii din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă de pe Compartimentul Sănătate și Securitate în Muncă cercetează doar accidentele de muncă cu deces sau cele cu invaliditate.”

Daniela Lozneanu, inspector șef ITM Botoșani.

 

Comisie la teatru

 

De partea cealaltă, la Teatrul „Mihai Eminescu” s-a constituit o comisie și se așteaptă și expertiza de la Poliție.

 

„Trebuie să așteptăm și expertiza de la Poliție pentru că pistolul acela, ca să nu zic armă, a fost luat de Poliție pentru verificare. În funcție de rezultatul acelei expertize se vor elucida mai multe lucruri”,

Alexandru Vasilachi, manager Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

 

Pistolul era al lui Marius Rogojinschi, lucru recunoscut chiar de actor.

 

Pistol adus de acasă

 

Își pot aduce actorii elemente de recuzită de acasă?

 

„Dacă nu se regăsește în teatru și acel element îl ajută foarte mult pentru crearea rolului desigur se acceptă,”

Alexandru Vasilachi, manager Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

 

Instituția de cultură ar avea totuși un astfel de pistol însă...

 

„Pentru veridicitate această armă a fost acceptată de regizor. Nu poate actorul, fără aprobarea regizorului, să aducă orice obiect în piesă. Sunt spectacole, de pildă, în care se folosesc florete. Ne instruim, apelăm la niște persoane din exterior care cunosc”,

Alexandru Vasilachi, manager Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

 

Arma a fost ridicată de polițiști în vederea expertizării, pentru a se stabili cu exactitate categoria din care face parte.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Aceste investigații se fac însă pe fapte și nicio persoană nu are vreo calitate în dosar.

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ANCHETĂ la Poliție în cazul actorului împușcat în timpul repetițiilor
Polițiștii au RIDICAT arma de la teatru și au deschis dosar penal

 

Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Comandantul Poliției Botoșani, fost atașat MAI în Polonia și fost șef la „crimă organizată”: Este o experiență unică, fiecare etapă este unicăVIDEO
După o carieră de peste două decenii, din care mai bine de jumătate în funcții de conducere în structuri specializate, comisarul șef de Poliție Tudor Costîn a preluat conducerea Poliției Botoșani. Este sucevean la origini însă s-a legat și de județul Botoșani prin prisma atribuțiilor de serviciu.
extras din lege...o anchetă trebuie făcută chiar dacă nu există victime sau invaliditate...Art. 130. - În situaţiile în care din cercetare rezultă că accidentul nu întruneşte condiţiile pentru a fi încadrat ca accident de muncă, se vaface această menţiune la capitolele procesului-verbal de cercetare prevăzute la art. 128 lit. q) şi r) şi se vor dispune măsurile care trebuieluate de angajator pentru prevenirea unor cazuri asemănătoare.Art. 131. - Comisia de cercetare a unui eveniment numită de angajator poate face propuneri de sancţiuni disciplinare şi/sau administrative,pe care le va menţiona în procesul-verbal de cercetare.Art. 132. - (1) Procesul-verbal de cercetare a unui eveniment se întocmeşte în mai multe exemplare, după cum urmează:27/09/2010 - alineatul a fost modificat prin Hotărâre 955/2010
13 februarie 2024, 11:00
Normal. Șefa ITM este PSD, Che Guevara de România e PSD, evident ca omul face absolut ce vrea.Practic, deși a fost o decizie total eronata, cea de a aduce o arma în instituție, revoluționarul PSD și directorul pus de PSD la teatru nu vor păți nimic.
13 februarie 2024, 07:09
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
13.5 o C
Dorohoi
12.1 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
10.4 o C
Saveni
14.3 o C
Ştefăneşti
12.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.