Știrea zilei
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate

Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.

Doar ingineri, iar absolvenții de hidrotehnică primesc din start un punctaj mai bun


După completarea CA, din comitetul menționat fac parte: Narcis Ștefan – Pro România, Gabriel Atudoroae – ALDE și Andrei Beilic – PSD.


Potrivit legii, aceasta este structura care întocmește criteriile de selecție a directorului general. Și tocmai aici au punctat cele două formațiuni.


Dat fiind faptul că nimeni dintre cei peste 10 administratori și directori pe care compania de apă și canalizare a județului i-a avut în ultimii patru ani nu era absolvent de hidrotehnică, s-a discutat inițial ca la concursul pentru ocuparea postului de director general să fie admiși doar hidrotehnicieni.


Simțind probabil ceea ce se întâmplă, social-democratul din comitet a cerut lărgirea ariei de selecție și într-un final s-a hotărât să fie admiși ingineri, indiferenți de specialitate. Însă cu o precizare extrem de importantă.


”Propunerea mea inițială a fost să fie absolvent de hidrotehnică. După aceea am făcut un compromis și am zis ca specializarea hidrotehnică să fie un avantaj în punctaj. Și în ordonanța 109 (OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice – n.r.) se spune clar că trebuie să se ia în considerare specificul activității, în sensul să nu mai facem experimente ca în trecut cu economiști și juriști și așa mai departe. Mai ales că și situația este așa cum este, să căutăm un specialist. Și am făcut chestiunea aceasta: specializarea hidrotehnică prezintă un avantaj”,


Narcis Ștefan, membru CA.


Mai exact, se pot înscrie doar ingineri la concurs, însă absolvenții de hidrotehnică vor primi din start un punctaj mai mare.


În rest, oricare doritori, fie ei juriști, economiști, profesori, nu se pot înscrie la concurs.

 

Voleibalistul jurist sprijinit de șefa CJ bate în retragere


Consiliul de administrație s-a întrunit luni sub conducerea lui Doru Constantin, desemnat președinte cu sprijinul PSD chiar la ședința în care a devenit membru al CA.


Pe ordinea de zi figura și un punct privitor la aprobarea criteriilor de selecție stabilite de comitetul de remunerare și nominalizare, numai că Doru Constantin l-a eliminat, anunțând că îl va supune dezbaterii la următoarea întrunire a CA.


Decizia sa survine însă și avertismentului pe care Narcis Ștefan l-a făcut, și anume că acel comitet este singurul în măsură să stabilească amintitele criterii de selecție și că acestea nu trebuie votate și în CA.


”N-are puterea să facă asta președintele consiliului de administrație și nici plenul CA. Legea spune foarte clar: comitetul face criteriile. Dar până ce anunțul nu apare public, nu este oficială cerința aceasta. Eu consider că CA nu are competență pe tema aceasta. În momentul în care ne-a dat mandatul să ne ocupăm noi, comitetul și cu expertul, ei nu mai au treabă”,


Narcis Ștefan, membru CA.

 

Criteriile îl avantajează pe omul lui Țurcanu și îl scot din joc pe omul lui Federovici


Coincidență sau poate nu, restrângerea ariei de selecție a directorului general îl avantajează tocmai pe secretarul coordonator al ALDE Botoșani. Gelu Matei lucrează deja la SC Nova Apaserv SA pe postul de șef serviciu tehnic, fiind unul dintre apropiații din partid ai lui Florin Țurcanu. De altfel, la alegerile locale de anul trecut a și candidat atât pe lista liberalilor-democrați pentru Consiliul Județean, de pe poziția opt, cât și pe cea pentru Consiliul Local, de pe locul zece.


Pe de altă parte, aceeași manevră nu îi mai oferă vreo șansă lui Doru Constantin, cel nominalizat public de Doina Federovici, de a intra în cursa pentru funcția de director general pentru simplul fapt că el este jurist. După cele întâmplate, Doru Constantin s-ar fi confesat unui membru CA că, de fapt, nu îl interesează postul de director general.


Nu este totuși exclus ca la concurs să apară un absolvent de hidrotehnică de la o companie de prestigiu din Botoșani, cu experiență în proiectele de apă și canalizare, iar Gelu Matei să ocupe un post de director adjunct.

 

Damf de țeapă


Toate aceste lucruri se întâmplă după ce plenul Consiliului Județean Botoșani a hotărât să completeze CA-ul de la ”Apă” cu doi oameni de la PSD și doi de la ALDE.


Aceasta în baza unei înțelegeri PSD – ALDE prin care Doina Federovici a trecut SC Nova Apaserv SA în coordonarea vicepreședintelui ALDE al CJ, Bogdan Dăscălescu și a mijlocit desemnarea a doi democrat-liberali în CA.


Reprezentanții ALDE i-au promis Doinei Federovici că vor face echipă cu social-democrații și având majoritatea în CA (ceilalți trei membri sunt de la Pro România și PNL – 2) vor înlesni numirea lui Doru Constantin pe postul de director general.


Așa cum însă se întâmplă uneori cu negocierile purtate cu o formațiune condusă direct sau prin intermediari de Florin Țurcanu, după ce membrii ALDE au intrat în CA, cineva s-a răzgândit și planul pare să nu mai funcționeze.


De altfel, încă înainte ca reprezentanții ALDE să fie propulsați în CA, unul dintre liberali prevedea producerea unei surprize.

 

 

loading...
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Un liberal a devenit director la instituția care nu a avut conducere mai bine de jumătate de an
Timp de șapte luni o instituție de la Botoșani nu a avut director. A fost organizat concurs, iar începând de luni, 7 iunie 2021, Agenția Teritorială Nord – Est din cadrul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) Botoșani are în sfârșit o nouă conducere.
Se pregătește scoaterea la concurs a postului de director pe care de patru ani se perindă doar interimari: E loc pentru toată lumea
Ministerul Sănătății va scoate la concurs posturile vacante din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), unde ”am constatat că există un mare deficit de personal, mai ales de personal specializat”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă, la Interviurile HotNews LIVE.
Cinci agenți de la ”Rutieră” ridicați de DNA revin în Poliție
O parte a polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost ridicați la mijlocul săptămânii de procurorii anticorupție își vor relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.
ȘASE ani de la tragedia care a lăsat doi copii orfani, amânări peste amânări la proces
Doi soți au murit într-un cumplit accident care a avut loc pe 6 iunie 2015 în „intersecția morții” de la Orășeni Deal. Au trecut exact șase ani și procesul încă este pe rolul Judecătoriei Botoșani.
Se termină mandatul directorului de la ”Apă”, nepotul unui primar PSD pregătit pentru post: 2 milioane de euro în joc
Cele patru luni de interimat ale lui Gabriel Cîrlan în fruntea companiei de apă și canalizare a județului se termină în prima decadă a acestei luni, iar informațiile privind înlocuirea sa au circulat chiar înaintea ședinței consiliului de administrație din luna mai.
”Privighetoare” la Poliția Rutieră? Cinci agenți ridicați de DNA s-au pensionat înaintea descinderii și a adoptării legii prin care polițiștii corupți nu mai primesc pensie de serviciu
”Facem precizarea că cinci dintre agenții față de care s-au luat măsurile preventive și-au încetat activitatea prin pensionare, in luna mai a.c.”. Acesta este finalul unui foarte scurt comunicat de presă pe care Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) l-a trimis joi dimineață, după descinderile efectuate de Direcția Națională Anticorupție la Serviciul Rutier.
Polițiști ieșiți ”mascați” din sediul de la ”Rutieră”: telefoane, înscrisuri de la etiloteste și hard disk-uri de la radar, ridicate de procurori - VIDEO & GALERIE FOTO
De la primele ore ale dimineții a fost o adevărată desfășurare de forțe la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului pentru Poliție Județean (IPJ). Au avut loc percheziții atât la sediul din Zona Industrială, cât și la locuințele mai multor polițiști.
Prefectul schimbă foaia: Directorii puși la treabă cu un raport „cheie”, posturile libere și reclamațiile împotriva funcționarilor se spun la toată lumea – DOCUMENT        
Directorii mai multor instituții deconcentrate de la Botoșani vor avea de făcut raportări trimestriale pentru Instituția Prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a pus la dispoziție și un model-cadru, dorința fiind să se pună accent pe eficiență și indicatori de performanță. Iar statisticile cu cifre mulțumitoare pe care șefii le scot în evidență ori de câte ori au ocazia să fie lăsate pe un plan secund.
CHESTIONAR: Copiii pandemiei răspund părinților, orașului și lumii întregi: Bucurați-vă de tot ce aveți, că nu ştiţi ce aduce ziua de mâine / Păcat că trebuie să plătești ca să intri la locul de joacă!
Pentru că viața în pandemie a lăsat urme nu doar în existența adulților, ci și în a celor mici, i-am provocat pe copiii din Botoșani să răspundă unui Chestionar, dar și să transmită mesaje către generațiile din viitor. Un arc peste timp, o punte a copilăriei pe care cei mici și-au însușit-o cu seriozitate și, pe alocuri, chiar cu maturitate.
Loading...
Pe bani europeni: Guvernul face la Botoșani sistem de lansare al rachetelor care... rup norii
Județele Botoșani și Suceava vor dispune de un sistem de lansare al rachetelor antigrindină. Investiția va fi finanțată prin PNRR și a fost confirmată de ministrul Agriculturii prin intermediul unei corespondențe purtate cu vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Director de bancă lăsat fără telefon în Piața Centrală! A cerut imagini de la Poliția Locală și a fost trimis la IPJ, camerele video din zonă sunt doar de decor
Întâmplarea a avut loc spre finele săptămânii trecute. Directorul unei instituții bancare a rămas fără telefonul mobil în zona parcării cunoscută drept „Comaliment”. Dincolo de funcția deținută de păgubit, rămân în această categorie și ceilalți botoșăneni furați sau înșelați în Piața Mare.
Apeluri peste apeluri pentru vaccinare, maratoane unul după altul, dar la Botoșani prefectul, șefa CJ și primarul NU s-au imunizat
Conferințe de presă, acțiuni maraton din mașină, din corturi, în fața Prefecturii sau cu intrare gratuită la muzeu. Apeluri la conștientizarea importanței vaccinului. Discursuri peste discursuri.
Luceafărul cu saxofon a plecat să cânte pentru îngeri, pe pământ au rămas prea puține cuvinte pentru a descrie durerea – VIDEO & GALERIE FOTO
”Astăzi s-a stins un luceafăr de pe cerul vieții noastre”. Acestea au fost cuvintele rostite de preotul Ionuț Apetrei la finalul slujbei de înmormântare care a avut loc marți la Biserica Sfântul Ilie din Dealu Mare, acel cartier-sat de la intrarea în Dorohoi dinspre Botoșani.
Primar trimis acasă de prefect, o liberală pregătită să-i ia locul
Primarul botoșănean care își pierde mandatul la opt luni de la alegerile locale stă să plece din Primărie.
Loading...
Tragedie: Fiul patronilor de la Popas Cucorăni a decedat într-un accident rutier
Fiul administratorilor de la Popas Cucorăni a decedat duminică dimineață într-un cumplit accident rutier.
CONCURS la Primărie pentru amenajarea unor sensuri giratorii, de la statui din paie la monumente inedite – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru sensuri giratorii din municipiul Botoșani vor fi amenajate cu fonduri europene în baza unor idei venite de la cetățeni ai orașului, care au participat la un concurs în acest sens.
Podul de iubire între vii și morți! În alte părți la loc de cinste, la noi la voia întâmplării: Cimitirul ca o carte de istorie, Botoșani iar repetent, războiul cu natura pare pierdut – GALERIE FOTO
Se spune că există un tărâm al celor vii şi unul al celor morţi, iar podul care le uneşte este iubirea. Spune acestui pod cimitir sau loc de veci. Ar fi trebuit să  fie un muzeu în aer liber, dar seamănă deseori cu un tărâm uitat.
Penibili până la capăt! Candidații la șefia CAS Botoșani picați încă o dată la concursul național - DOCUMENT
O unitate de stat care gestionează unul dintre cele mai mari bugete la nivel național și ale cărei structuri din teritoriu poartă o responsabilitate la fel de mare. Ne referim la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care are în teritoriu casele județene.
Aproape să obțină 2 milioane de euro pentru unitatea CJ-ului, Șoptică a răbufnit: Nu vorbim de lentoare la CJ, ci de o inconștiență totală / D-na președinte se uită doar după flori
Președintele PNL Botoșani a promis să se implice în alocarea a 10,4 milioane lei companiei de apă și canalizare și după cum Botoșăneanul v-a anunțat, Guvernul ar urma săptămâna aceasta să repartizeze suma solicitată.
Suporterul FC Botoșani, de la „Microbist de România”, școlit în America și Anglia: EXPERIENȚA din Maldive dar și traiul în Regat sau Statele Unite – GALERIE FOTO
Un show televizat în Insulele Maldive cu filmări subacvatice sau cu dronă, în slow-motion sau cu tot felul de faze amuzante din probele pregătite pentru concurenți. „Microbist de România” a debutat deja la Televiziunea Română, iar FC Botoșani a avut la rându-i un reprezentant.
Măi politicieni din Botoșani, dacă vă interesează în cel mai înalt grad repunerea în funcțiune a Societății de Apă, atunci aveți doar o singură soluție: numirea în funcția de director general a inginerului Viorel Palană, specialist hidrotehnic, cu o experiență deosebită, având în mod cert competențele necesare pentru asigurarea unui management corect și eficient. Altfel, toate susținerile voastre sunt gogoși umflați cu aer pentru a vă acoperi interesele de partid pentru numirea unor politruci din partidele pe care le conduceți.Pe ing. Palană îl găsiți la ADR Nord-Est.
12 mai 2021, 10:30
BRAVOOOO✌️✌️✌️
23 aprilie 2021, 12:37
Politicienii trebuie sa ia in serios numirile de membri in consiliul de administratie si de directori la Sc Nova Apa. Societatea poate fi redresata numai de specialisti cu experienta de minimum 5 ani care au condus echipe de muncitori si au executat lucrari de reparatii si intretinere a retelelor de apa si canalizare. Se poate ajunge la oprirea apei in oras din cauza opriri curentului electric neplatit la furnizor. Nova Apa nu are muncitori destui pentru reparatii la avarii. Muncitorii actuali se vor pensiona si altii tineri nu sunt. Peste o perioada de cativa ani nu va fi fi cine sa repare avariile. Se pierde multa apa prin pierderi sau furt de apa. Se irosesc parti din fondurile europene.
23 aprilie 2021, 12:16
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Acum, în spital avem pacienți care așteaptă intervenții chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol. În acest moment, ne confruntăm cu un mare deficit de sânge și de ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.0 o C
Dorohoi
16.8 o C
Bucecea
16.3 o C
Darabani
16.4 o C
Saveni
17.4 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.