Știrea zilei
În afaceri de peste 3 decenii! Femeia care a adus noutatea în comunitate și și-a învățat semenii să mănânce la restaurant sau să folosească bancomatul

Ai putea crede că astfel de „lecții” ar fi necesare în țări subdezvoltate și nu ar fi cazul României. Realitatea ne arată, încă o dată, că în comunitățile rurale cel puțin, oamenii încă nu s-au obișnuit să țină pasul cu tehnologia.

„Am vrut dovedesc că o femeie poate să fie soție, mamă și femeie de afaceri”

 

Un pionier pentru comunitatea în care trăiește se poate spune că a fost și este Daniela Șfaițer. Este soția lui Cornel Șfaițer, un om cu propriile afaceri de calibru, însă este și femeia de afaceri care a intrat în lumea businessului tocmai din anul 1993.

 

Nu a fost genul de soție care să își dorească un confort financiar oferit de soț și a urmărit mereu independența și satisfacția financiară a efortului propriu.

 

„Am vrut dovedesc că o femeie poate să fie soție, mamă și femeie de afaceri. Eu fiind contabilă de meserie, după aceea am apucat ușor, ușor să mă dezvolt pe alte planuri. Jobul ideal trebuie să fie o îmbinare între plăcere, bani și recunoaștere socială, în primul rând. Ceea ce am făcut eu, am făcut singură. Soțul meu mi-a respectat dorința și mi-a zis așa: atât timp cât familia nu suferă și suntem totuși aceeași familie, sunt de acord. Dar îmi demonstrezi că poți”,

 

Daniela Șfaițer, antreprenor

 

Invitată la Botoșăneanul TV, Daniela Șfaițer a mărturisit că le-a transmis și fetelor această nevoie a femeii pentru independență. Să știe să „facă de toate și să nu se afle la cheremul bărbaților”.

 

De la magazin la supermarket

 

Daniela Șfaițer nu a fost dintotdeauna o persoană înstărită și spune că a muncit enorm pentru a atinge succesul. Mai întâi a început cu un magazin și de-a lungul anilor și-a dezvoltat afacerea care o reprezenta doar pe ea și unde soțul, Cornel Șfaițer, a intervenit mai degrabă cu sfaturi.

 

„Am pornit de jos, dintr-un magazin mai mic, până în 2007 când mi-am deschis supermarketul. Atunci soțul meu mi-a zis: ești sigură? Ești capabilă să duci? Vezi că sunt și fetele. Am zis că da”,

 

Daniela Șfaițer, antreprenor

 

Magazinul s-a trasformat mai apoi în supermarket, primul de la Botoșani deschis în mediul rural, amenajat la standarde europene, cu rafturi, scanere, case de marcat, self-service. Și au început noi provocări care au implicat inclusiv educarea oamenilor, neobișnuiți să se servească singuri într-un magazin.

 

„Nu cu vânzarea la tejghea. Era un concept nou, am educat oamenii din zonă că se poate și altfel decât cu tejgheaua. Sunt 2.000 de produse diversificate. Atunci au fost foarte încântați, încetul cu încetul, deși am dus o luptă cu ei pentru a înțelege conceptul acesta. Scanerul spuneau că este mâna diavolului, era o chestie așa... erau niște bătrâne și eu le spuneam: uite, bunică, îți dau bomboana asta și scanezi două, una o iau eu și una ți-o dau. Vezi că mie nu mi se întâmplă nimic, nici dumitale nu ți se întâmplă nimic. Și totuși era 2007”,

 

Daniela Șfaițer, antreprenor

 

 

Și de la suparmarket la salon de evenimente

 

La etajul clădirii din centrul Voronei unde se află „munca” Danielei Șfaițer, a deschis primul restaurant – bar sub numele „Crescendo”. Din nou, o noutate pentru voronenii care au învățat să servească masa la restaurant. O altă activitate mai puțin la îndemâna oamenilor din mediul sătesc: „Se servea masa a la carte. Am avut patru ospătari și patru bucătari. Veneau oameni de toate vârstele și luau masa. Era perioada aceea de început, de pionierat la Vorona. Mi-a plăcut, a fost o muncă... Am fost un pionier, mai greșeam. Dar din greșeli înveți”.

 

Daniela Șfaițer nu s-a oprit și a continuat să-și ajute comunitatea și implicit să-și crească afacerea. A fost atentă inclusiv la momentul în care pensiile au început să fie plătite prin carduri bancare.

 

Și a adus banca la Vorona.

 

„Primul bancomat din Vorona l-am adus eu. În 2017. În Vorona este primul bancomat, nu este bancomat nici în Tudora, nici în Corni. Până la Botoșani nu mai găsești niciun bancomat. BCR-ul eu l-am adus. Învățam să folosim cardul. S-au pus pensiile pe card, ne chemau să-i ajutăm. Încet, încet i-am învățat să-și ascundă PIN-ul. Nu știau ce este acela un PIN”,

Daniela Șfaițer, antreprenor

 

A urmat un „PayPoint” pentru plata facturilor, cel de la Vorona fiind printre primele zece deschise la nivelul județului Botoșani și un salon pentru organizarea de evenimente. Daniela Șfaițer spune despre sine că a fost mereu deschisă spre noutate.  

 

A învățat. A riscat. A câștigat. Iar de la soț a învățat să știe și să piardă, pentru că orice succes se naște și dintr-un risc asumat.

 

loading...
(P) Supermarket sub franciză Metro deschis la 20 km de Botoșani, are de la pâine și mezeluri la televizoare și mașini de spălat – GALERIE FOTO
ACUM: Daniela Șfaițer la Botoșăneanul TV ”face to face” cu Gabriela Erdic – VIDEO & GALERIE FOTO

 

Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
De la atelierul de teatru al liceului, pe covorul roșu de la Cannes – POVESTEA studentului de 22 de ani distribuit deja în filme de anvergură internațională – VIDEO & GALERIE FOTO 
Au trecut deja vreo 50 de zile de când a pășit pe covorul roșu al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, însă uneori încă mai are impresia că a fost doar un vis. Din fericire pentru el, pentru botoșăneni și pentru români, chiar s-a întâmplat: la 22 de ani Șerban Lazarovici a jucat într-un lungmetraj premiat în orașul – stațiune de pe Coasta de Azur. 
Minunile de la o conferință AUR: Netflix-ul molestează copiii și-i spală pe cap, războiul distruge vegetația, România ”să producă apă” - VIDEO & GALERIE FOTO
Campania „Ce vor românii”, așa, fără semnul întrebării, inițiată de liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a ajuns și la Botoșani în după-amiaza zilei de miercuri, 13 iulie 2022. Evenimentul la care au participat susținătorii AUR de la Botoșani s-a desfășurat în sala Eminescu a complexului Rapsodia, cu începere de la ora 17:00.
Contabilii și-au sărbătorit ziua cu un tort pe măsură, ”doamna de fier a contabilității” premiată de trei ori – VIDEO & GALERIE FOTO 
Oamenii cu cifrele și calculele din economia românească au fost sărbătoriți miercuri în toată țara, inclusiv la Botoșani, acolo unde a fost marcată Ziua Națională a Contabilului Român (ZNCR). 
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Și din partea noastră, și din partea autorităților, se poate mai mult. Aș fi vrut, de exemplu, pentru acest proiect cu campania gratuită să-mi strângă și mie mâna un oficial. Sau cineva. Să-mi zică: bravo că ai făcut ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8909 lei
USD
Dolarul SUA
4.7450 lei
CHF
Francul elveţian
5.0380 lei
GBP
Lira sterlină
5.7696 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5548 lei
XAU
Gramul de aur
272.6466 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2455 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2438 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3761 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7206 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2009 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6575 lei
Vremea
astăzi
Botosani
30.5 o C
Dorohoi
30.5 o C
Bucecea
29.3 o C
Darabani
29.4 o C
Saveni
31.0 o C
Ştefăneşti
26.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.