Știrea zilei
Haos popular la partid: președintele s-a (re)apucat de afaceri, înlocuitorul a plecat după o săptămână, iar senatorul s-a tot gândit

Cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la unul dintre partidele parlamentare din Botoșani domnește haosul. Și nu, nu este vorba despre ALDE.

Ci despre Partidul Mișcarea Populară (PMP), formațiune care l-a avut cap de listă la europarlamentare pe ex-președintele României, Traian Băsescu.

 

Judele s-a mutat pe litoral


În prima parte a lunii septembrie președintele PMP Botoșani a fost schimbat din funcție. Numit în februarie 2018 cu titlu de interimar, Radu Judele, care a avut și ghinionul să treacă prin unele probleme de sănătate, nu a reușit să revitalizeze filiala județeană, care la alegerile europarlamentare a obținut doar ceva radu judelepeste 3% din voturi, cu vreo două procente sub media națională. Iar conducerea națională ar fi decis schimbarea sa. Cel vizat susține însă că scorul de la scrutinul din primăvară nu are vreo legătură cu plecarea sa din funcție.


”Am afaceri în zona Constanța și mi-i foarte greu să mă ocup și de filiala de la Botoșani. Mai bine să nu încurc lucrurile. Eu stau mai mult în partea asta de Dobrogea și atunci îmi era foarte dificil”,


Radu Judele, ex-președinte PMP Botoșani.


Întrebat dacă a fost opțiunea sa de a pleca sau decizia celor de la centru a răspuns că, ”a fost în bună pace și prietenie” și a rămas simplu membru, ”dar asta mai puțin contează”.

 

Chiș a plecat după șapte zile


alexandru chisAceiași șefi de la centru au desemnat ca președinte interimar o persoană care, deși nu se află tocmai la prima tinerețe, nu a făcut politică de prim-plan la Botoșani. A fost totuși membru PDL și UNPR.  


Alexandru Chiș, fost director la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, actualul AFIR, a ocupat însă funcția, potrivit propriei declarații, doar o săptămână.


A părut chiar mirat că Botoșăneanul se interesează de ceea ce se întâmplă în fruntea filialei PMP: ”Da' ce mă întrebi așa, mă iscodești?”


Și a evitat să ofere prea multe informații. Întrebat de când a părăsit postul a răspuns... ”de când nu mai sunt”, precizând totuși că decizia de a se retrage îi aparține în totalitate.


Cât despre persoana care l-a schimbat: ”nu mai știu cine e în locul meu”.

 

Iar Popescu s-a dat greu venit


corenliu popescuȘi în această privință omul chiar a fost sincer. Până miercuri în locul său nu a fost numit un alt șef de filială. Se tot negocia cu un fost senator.


”Eu sunt în discuții, nu am plecat din PMP, doar am candidat pe listele de la Senat în 2016 și am vrut de atunci să preiau președinția partidului la Botoșani și acum vom vedea. E adevărat că m-au contactat de la București și vor să fac acest lucru, numai că o să vedem în ce condiții și dacă reușesc să am, cât de cât, viziune asupra unei echipe”,


Corneliu Popescu, membru PMP, miercuri 25 septembrie.

 

Secretarul general s-a retras, prim-vicepreședintele e... dar nu e


Pentru ca tacâmul să fie complet, PMP Botoșani nu mai are nici secretar general. Postul era ocupat de Sergiu Zvâncă, însă acesta s-a retras după numirea lui Alexandru Chiș.


Teoretic șeful filialei ar fi fost, potrivit statului de funcții, Dan Ionescu, ocupantul postului de prim-vicepreședinte, însă doar teoretic fiindcă practic fostul consilier al lui Mihai Țâbuleac nu desfășoară activități ca lider de filială.


Incertitudinii a trebuit însă să i se pună cât mai rapid capăt fiindcă în perioada electorală sunt necesare a se lua o mulțime de decizii de către președintele filialei, de la numirea oamenilor în secțiile de votare la obținerea autorizațiilor pentru derularea unor acțiuni cu caracter electoral.

 

Astfel, vineri Corneliu Popescu s-a prezentat la sediul PMP Botoșani din Centrul Vechi, anunțând că a primit numirea de la centru și că este noul președinte județean al Mișcării Populare.

 

loading...

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

 

download from google playdownload from apple store
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Loading...
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Loading...
Cetățean de Onoare la Botoșani, în mijlocul unui scandal fără precedent, cu implicații politice: Jigniri și amenințări la adresa managerului
Situația dificilă în care se află sectorul cultural capătă și alte dimensiuni, pe lângă cele legate de pandemie.
Botoșăneni care au FUGIT din spital sau au REFUZAT internarea dați pe mâna Poliției de cadrele medicale
Teama de spitale și tot ce ține de astfel de unități s-a acutizat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Mai ales după acuzațiile făcute de o parte dintre familiile care și-au luat oameni dragi în sicrie, după ce au fost confirmați cu COVID și internați la Spitalul Județean Mavromati.
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Dragă Lola, dacă citești pe sărite este strict problema ta. Iată doar câteva titluri despre situația din ALDE:https://botosaneanul.ro/top-news/roxana-anusca-urcanu-a-devenit-presedinte-de-partid-omul-nr-2-este-un-primar/https://botosaneanul.ro/stiri/liliana-minca-data-afara-din-alde-colectie-impresionanta-de-partide-pentru-fosta-deputata/https://botosaneanul.ro/stiri/unii-vor-iubire-altii-vor-putere-liliana-minca-raspunde-cu-o-poezie-la-excluderea-fulger-din-alde/https://botosaneanul.ro/stiri/liliana-minca-refuza-sa-i-predea-partidul-sotiei-lui-florin-urcanu-sunt-si-voi-ramane-lider/
28 septembrie 2019, 11:06
De ”linistea” din ALDE, de venirea grupului infractional Țurcanu acolo, când ne pocvestiți? Sau acum sunteți plătiți să ne informati despre cei ce nu există. Așa , securistic.
28 septembrie 2019, 10:42
Luati-o ba pe aia de la loterie . Stiti voi, aia de care au scapat cei din Alde. E buna de sef la PMP. In 2-3 ani rade tot ce-a mai ramas la partid.
28 septembrie 2019, 09:11
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Candidează la Primăria Botoșani (n.r Roxana Țurcanu) pentru că așa am apreciat într-un termen foarte scurt că este persoana potrivită, fiind și președintele partidului. Are experiența necesară să ducă o campanie ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8351 lei
USD
Dolarul SUA
4.1131 lei
CHF
Francul elveţian
4.4859 lei
GBP
Lira sterlină
5.3685 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8919 lei
XAU
Gramul de aur
260.8073 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2441 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4009 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9242 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1838 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.