Știrea zilei
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO

Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.

Instituția și ONG-ul sunt conduse de aceeași persoană, Ionică Nechifor, cel care de altfel este și inițiatorul manifestării ce își propune să răsplătească și să recunoască eforturile și meritele fermierilor.


”Să aveți un an binecuvântat, un an în care să prosperați și așa cum ați văzut în câteva imagini și ați ascultat în câteva cântece, nu vă vindeți dragi prieteni pământul pentru că este un lucru sfânt și unul dintre stâlpii care ține nația românească”, a transmis Ionică Nechifor în deschiderea acțiunii.

 

Primul vorbitor n-a mai venit, înțepături la microfon


Rând pe rând au fost invitați la microfon prefectul Alexandru Colbu, senatorii Costel Șoptică și Lucian Trufin, profesorii doctori-ingineri Ion Pădeanu și Constantin Pascal, președintele Asociației Păstorul Arad, Nicolae Cioranu și directorii de la Direcția Agricolă și APIA, Cristian Delibaș, respectiv Bogdan Câmpanu. De fapt, primul oficial care ar fi trebuit să se adreseze fermierilor era președintele Consiliului Județean, însă după ce inițial și-a confirmat prezența, Costică Macaleți nu a mai dat curs invitației.


Dacă unii vorbitori s-au mulțumit cu generalități precum ”să aveți un an bun”, ”să plouă” și altele din această gamă, alții nu s-au abținut cel puțin de la înțepături. Președintele PNL i-a dat de înțeles președintelui Moldoovis & directorului SCDCOC Popăuți că nu a uitat ce s-a întâmplat cu delegația liberilor la Târgul Agro-Zoo din primăvara anului trecut, iar parlamentarul PSD și-a construit discursul contrazicându-l sau completându-l pe colegul său din Senat. De altfel, în momentul când Costel Șoptică a fost invitat să ia cuvântul, Lucian Trufin a remarcat ceva de genul că, ”ar fi fost o surpriză dacă îmi dădea mie prima oară cuvântul”, cu gândul la perioada de până la destituirea Guvernului Dăncilă, când PSD-iștii vorbeau primii la mai toate manifestările organizate de instituții. Oricum, și unul și celălalt au primit în dar câte un ciobănaș în miniatură.

 

”Fermierul anului”... sunt 3  


După toate aceste momente, cărora Ionică Nechifor le-a răspuns cu zâmbete, s-a trecut la premierea truditorilor din agricultură. Iar 2019 s-a încheiat cu trei ”fermieri ai anului”: Tiberiu Nichiteanu pentru sectorul vegetal, Iulian Merticaru la specia bovine și Ioan Munteanu la ovine. Nu au lipsit distincțiile onorifice. La 21 de ani, Andrei Sauciuc din Ungureni a devenit cel mai tânăr crescător de oi karakul, iar la 88 de ani, Traian Chirilean din Mureș cel mai în vârstă.


Greu de făcut un clasament


Topul 30 al fermierilor nu a mai fost un clasament propriu-zis. Au fost chemați pe scenă crescătorii de ovine din Botoșani, dar și din Iași, Suceava, Neamț și Vaslui, organizatorii explicând că nu au putut fi departajați.


”Sunt varietăți de culoare, un anumit tip de buclaj. Credeți-mă, noi nu am putut să facem o ierarhie de la 1 la 30, drept pentru care am luat acele ferme de elită. În sală avem fermieri care au animale foarte bune, dar nu sunt în registrul genealogic al rasei și de aceea îi invit să se înscrie cât mai repede pentru că știu că au animale valoroase”,


Ionică Nechifor, director SCDCOC Popăuți & președinte Moldoovis.


Oricum, pentru ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea, pe un panou s-au afișat și criteriile, iar pe scenă au ajuns toți premiații, inclusiv o femeie crescătoare de ovine.


Partea cea mai faină a urmat însă după premiere, atunci când în fața celor peste 300 de invitați au venit ”Fetele din Botoșani”. Melodiile interpretate de Iustina Irimia, Simona Mazăre și Lorena Dupu, de la ”Hai la Botoșani” la ”Trandafir de la Moldova” au ridicat oamenii de la mese și au dat startul adevăratei petreceri, care s-a întins până dincolo de miezul nopții.

 

loading...
Senatorul Șoptică și-a luat revanșa la Balul Fermierilor: Nu-ți amintești? Eu îmi amintesc. Eu iert, dar nu uit GALERIE FOTO
”Fermierul anului” e fiu de primar și președinte la partid: Cea mai importantă meserie din lume - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO
Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare
În doar câteva luni de activitate, de când Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a fost preluat de Sorin Ciobanu, au fost depistate zeci de cazuri de consum fraudulos de apă.
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
DEZVĂLUIRE despre cum ajungi director prin concurs la Botoșani: Există un schimb de plicuri cu unele și cu alteleVIDEO 
”Mi-am luat concediu și am învățat”, ”chiar a fost pe bune, s-a putut înscrie oricine”, ”am luat biografia și am parcurs toată legislația de acolo”. Am enumerat doar câteva dintre explicațiile pe care candidații cu susținere politică la posturile de director la unitățile de stat le dau după promovarea examenelor și obținerea funcțiilor mult dorite. Oficial, bineînțeles... 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
bai Trufin, ati laudat si sustinut infractorul Dragnea la putere, nu mai aveti nici o credibilitate, ajunge, gataaaaaa !
13 ianuarie 2020, 08:10
Ce sa-i ceri lui Parpalete ? Nu și-a depășit condiția de acordeonist arogant si mistocar. Nici primar dacă o sa vrea nu am sa-l mai votez.
13 ianuarie 2020, 07:55
Si trufin ce a povestit la microfon ? despre puscariasul Dragnea sau despre toanta Dancila ?
13 ianuarie 2020, 07:46
Coane Luciane,cam stingher.De ce nu l-ati adus si pe BOSS sorinel de la cooperativa comunelor,sa fi vazut ce plecaciuni facea la prefect si cum pupa ghiulul lui soptica.De la ultima plecaciune la Veorica,umbla si el bezmetic prin padure...tare ar vrea sa stie ce urmeaza.Dar o sa sara ursul,dupa primul copac.Sopteste-i lui lui DON Boariu ca banutii de la acor se racoresc prin nisipurile Saharei si pe parangheliile lui BOSS sorin.Cat despre Vlasia,sa auzim de bine.Toate se misca.
12 ianuarie 2020, 21:11
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8849 lei
USD
Dolarul SUA
4.8018 lei
CHF
Francul elveţian
5.0503 lei
GBP
Lira sterlină
5.8119 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5619 lei
XAU
Gramul de aur
273.7366 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2507 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2026 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3448 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7296 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1989 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.1 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
22.8 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.5 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.