Știrea zilei
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO

Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.

Instituția și ONG-ul sunt conduse de aceeași persoană, Ionică Nechifor, cel care de altfel este și inițiatorul manifestării ce își propune să răsplătească și să recunoască eforturile și meritele fermierilor.


”Să aveți un an binecuvântat, un an în care să prosperați și așa cum ați văzut în câteva imagini și ați ascultat în câteva cântece, nu vă vindeți dragi prieteni pământul pentru că este un lucru sfânt și unul dintre stâlpii care ține nația românească”, a transmis Ionică Nechifor în deschiderea acțiunii.

 

Primul vorbitor n-a mai venit, înțepături la microfon


Rând pe rând au fost invitați la microfon prefectul Alexandru Colbu, senatorii Costel Șoptică și Lucian Trufin, profesorii doctori-ingineri Ion Pădeanu și Constantin Pascal, președintele Asociației Păstorul Arad, Nicolae Cioranu și directorii de la Direcția Agricolă și APIA, Cristian Delibaș, respectiv Bogdan Câmpanu. De fapt, primul oficial care ar fi trebuit să se adreseze fermierilor era președintele Consiliului Județean, însă după ce inițial și-a confirmat prezența, Costică Macaleți nu a mai dat curs invitației.


Dacă unii vorbitori s-au mulțumit cu generalități precum ”să aveți un an bun”, ”să plouă” și altele din această gamă, alții nu s-au abținut cel puțin de la înțepături. Președintele PNL i-a dat de înțeles președintelui Moldoovis & directorului SCDCOC Popăuți că nu a uitat ce s-a întâmplat cu delegația liberilor la Târgul Agro-Zoo din primăvara anului trecut, iar parlamentarul PSD și-a construit discursul contrazicându-l sau completându-l pe colegul său din Senat. De altfel, în momentul când Costel Șoptică a fost invitat să ia cuvântul, Lucian Trufin a remarcat ceva de genul că, ”ar fi fost o surpriză dacă îmi dădea mie prima oară cuvântul”, cu gândul la perioada de până la destituirea Guvernului Dăncilă, când PSD-iștii vorbeau primii la mai toate manifestările organizate de instituții. Oricum, și unul și celălalt au primit în dar câte un ciobănaș în miniatură.

 

”Fermierul anului”... sunt 3  


După toate aceste momente, cărora Ionică Nechifor le-a răspuns cu zâmbete, s-a trecut la premierea truditorilor din agricultură. Iar 2019 s-a încheiat cu trei ”fermieri ai anului”: Tiberiu Nichiteanu pentru sectorul vegetal, Iulian Merticaru la specia bovine și Ioan Munteanu la ovine. Nu au lipsit distincțiile onorifice. La 21 de ani, Andrei Sauciuc din Ungureni a devenit cel mai tânăr crescător de oi karakul, iar la 88 de ani, Traian Chirilean din Mureș cel mai în vârstă.


Greu de făcut un clasament


Topul 30 al fermierilor nu a mai fost un clasament propriu-zis. Au fost chemați pe scenă crescătorii de ovine din Botoșani, dar și din Iași, Suceava, Neamț și Vaslui, organizatorii explicând că nu au putut fi departajați.


”Sunt varietăți de culoare, un anumit tip de buclaj. Credeți-mă, noi nu am putut să facem o ierarhie de la 1 la 30, drept pentru care am luat acele ferme de elită. În sală avem fermieri care au animale foarte bune, dar nu sunt în registrul genealogic al rasei și de aceea îi invit să se înscrie cât mai repede pentru că știu că au animale valoroase”,


Ionică Nechifor, director SCDCOC Popăuți & președinte Moldoovis.


Oricum, pentru ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea, pe un panou s-au afișat și criteriile, iar pe scenă au ajuns toți premiații, inclusiv o femeie crescătoare de ovine.


Partea cea mai faină a urmat însă după premiere, atunci când în fața celor peste 300 de invitați au venit ”Fetele din Botoșani”. Melodiile interpretate de Iustina Irimia, Simona Mazăre și Lorena Dupu, de la ”Hai la Botoșani” la ”Trandafir de la Moldova” au ridicat oamenii de la mese și au dat startul adevăratei petreceri, care s-a întins până dincolo de miezul nopții.

 

loading...
Senatorul Șoptică și-a luat revanșa la Balul Fermierilor: Nu-ți amintești? Eu îmi amintesc. Eu iert, dar nu uit GALERIE FOTO
”Fermierul anului” e fiu de primar și președinte la partid: Cea mai importantă meserie din lume - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
An nou, probleme vechi: Medici școlari puțini, profesori și părinți îngrijorați: În caz de infectare, tot noi răspundem
Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar care va fi unul cu totul atipic. Autoritățile se pregătesc de redeschiderea școlilor, în această perioadă având loc mai multe întâlniri cu toți factorii de decizie. Concret însă abia pe 10 septembrie 2020 se va ști cum se va învăța în fiecare unitate de învățământ din Botoșani.
Aventură între un învățător și o mămică la o școală din Botoșani! Soțul acuză că s-au filmat pornografic în fața copiilor - GALERIE FOTO
O aventură între două persoane căsătorite a ajuns în atenția instituțiilor publice de la Botoșani, având în vedere că unul dintre protagoniști lucrează în sistemul educațional.
Ar trebui să (le) fie rușine! Oameni care stau în locuințe sociale, fără studii și loc de muncă vor să conducă municipiul reședință de județ
Oferta electorală din anul 2020 continuă să fie una pestriță și să surprindă în mod neplăcut. Dacă în urma cu patru ani de zile anumite candidaturi au provocat amuzament sau ostilitate, gluma pare-se că se îngroașă la următorul scrutin electoral. Pentru că vorbim până la urmă de funcțiile supreme ale municipiului reședință de județ, care, nu doar în teorie, ar trebui să fie ocupate de candidați capabili și vizionari.
Zona de food-court din Uvertura Mall, plină din nou de clienți la mese! Pregătiri în toi și la multiplex – GALERIE FOTO & VIDEO
După o pauză de cinci luni de zile restaurantele și cafenelele din spațiile comerciale au revenit la normal. O pauză care a marcat o serie de premieri negative în istoria românilor și a umanității care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize sanitare din toate timpurile.
Sorescu e aproape ministrul Afacerilor Interne, Vela a plecat să candideze la Caransebeș
Ministrul de Interne Marcel Vela și-a delegat atribuțiile cu privire la alegeri, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.
FOTOGALERIE 80 de locuințe ANL aproape gata de repartizare, consilierii au aprobat prima LISTĂ
După patru ani în care s-a lucrat la construirea locuințelor pe terenul obținut de Primăria Botoșani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN) dar și în paralel la asigurarea utilităților, toamna aceasta este posibil ca primele chei de garsoniere sau apartamente să fie înmânate viitorilor chiriași.
Mici latifundiari, colecționari de bijuterii sau mașini vechi ori persoane doar cu apartament – AVERILE candidaților la președinția Consiliului Județean Botoșani
Nouă botoșăneni au intrat în cursa electorală pentru a câștiga președinția Consiliului Județean Botoșani. Politicieni cu notorietate mai mică sau mai mare în spațiul public botoșănean, oameni care au agonisit de-a lungul anilor sau care se compară la averi cu simpli cetățeni.
Deschidere de an școlar în pandemie: Părinți care refuză să-și trimită copiii la școală, elevii riscă inclusiv exmatricularea - VIDEO
La acest moment este știut faptul că se dorește ca noul an școlar să fie deschis de la 14 septembrie 2020, iar școlile să funcționeze în baza a trei scenarii de risc. La nivelul județului Botoșani, prin ordin al prefectului, au fost constituite comisii pentru verificarea condițiilor de siguranță sanitară din unitățile de învățământ.
PSD a rămas fără reprezentant în Biroul Electoral Județean după o urgență medicală și o incompatibilitate soț – soție - DOCUMENT
Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a întrunit marți în ședință pentru a emite o decizie cu privire la reprezentantul PSD în această structură, susceptibil de incompatibilitate.
Loading...
Moarte violentă și tristă! Femeia omorâtă în accident pe Împărat Traian o anonimă, nicio rudă nu a venit la spital, polițiștii au căutat familia din scară în scară – FOTO&VIDEO
Un fel de „Jane Doe” a Botoșaniului. Femeia care și-a pierdut viața duminică seara în accidentul violent care a avut loc pe strada Împărat Traian a rămas neidentificată multe ore de la producerea evenimentului. 
„Petrecere” la Cornișa până aproape de miezul nopții cu muzică și țipete în microfon pentru directorul Țurcanu și câțiva apropiați! Botoșănenii au sunat la Poliție – VIDEO
Muzica și vocea DJ-ului din parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa s-au auzit extrem de puternic încă din timpul zilei de vineri, 21 august 2020 într-o bună parte a orașului care se află la o distanță considerabilă de zona de agrement.
Spitalul Mavromati se golește de pacienții cu COVID, se tratează în continuare doar urgențele: De ce să redevenim zonă roșie pe harta țării?
Botoșaniul încă mai înregistrează noi cazuri de Covid, însă situația de la nivelul județului este ținută sub control. De altfel, în timp ce în unele zile la Botoșani se înregistrează câte două-trei cazuri, în alte județe sunt și 90 – 100.
Afaceristul milionar, liderul de grup al PSD-iștilor timp de opt ani, marele absent de pe lista pentru Consiliul Local: Au venit cu altă garnitură...
Lista depusă de social-democrații botoșăneni pentru noul Legislativ local din următorii 4 ani de zile are o mare absență în dreptul omului care a condus grupul PSD în plenul municipal timp de două mandate.
Soție de polițist aflată pe lista PSD-ului a chemat un primar în instanță: Intenționez să o dau în judecată pentru că a intrat în baza de date neavând niciun drept, cetățeanul și polițistul - DOCUMENT
Un primar botoșănean a primit citație sâmbătă, 15 august 2020, pentru a se prezenta în instanță a doua zi, duminică. Iar asta s-a întâmplat după o contestație la legea electorală depusă de o membră PSD, soție de polițist.
Loading...
Ce și pe cine votăm pe 27 septembrie 2020? Oferta politică pentru Primărie și Județ: CANDIDAȚII analizați prin ochi de foști jurnaliști, sindicaliști sau afaceriști
Spre finele lunii septembrie din anul pandemiei, Botoșaniul își alege oamenii care vor cârmui județul și municipiul reședință. Poate cel mai important scrutin electoral cu efect direct pe plan local, alegerile locale din 27 septembrie vor decide viitorul următorilor patru ani, prin prisma mai ales a noilor investiții.
Rețeta succesului pentru un primar din Botoșani, este susținut și de PSD și de PNL în aceeași campanie, localitate umplută de bannere – FOTO
Un primar botoșănean a reușit să creeze una dintre cele mai inedite situații ale acestei precampanii electorale. Are în comunitatea sa bannere electorale atât cu candidatul PSD cât și cu cel al PNL-ului, principalii adversari politici pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.
LA MULȚI ANI, Daniel Badale! E prima oară când vorbesc despre mine, după mai bine de 25 de ani de profesie. Asta e partea mea curată. V-o dăruiesc din toată inima! - FOTO & VIDEO
Actorul botoșănean născut într-o zi de 15 august se află astăzi într-o postură inedită: pe scenă fiind, își joacă propriul rol, unul în care, în urmă cu mai bine de 30 de ani, Revoluția Română îl ”distribuise”.
Vile la preț de 10 apartamente, pandemia îi determină pe bogații târgului să își vândă proprietățile fabuloase - GALERIE FOTO
Exterioare de vis, interioare de poveste. Vile cu arhitecturi deosebite, dotate și utilate până în cele mai mici detalii, cu un design de revistă. Oferta în vreme de pandemie, la Botoșani, este foarte bogată, iar prețurile pe măsură.
Directorul de spital care a renunțat la salariul de 3.000 de euro pentru a merge în privat s-a dus la leafă de 4.000 de lei... tot la stat – VIDEO & DOCUMENT
După ce și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani, Daniel Buga a renunțat și la postul de execuție din cadrul unității medicale, respectiv cel de inspector de specialitate în cadrul serviciului resurse umane.
Pionierat în sărăcie! Povestea eolienei de la Bucecea întreruptă de hoții locali, centrala a „trăit” puțin peste un an și a rămas bibelou – FOTOGALERIE&VIDEO 
Botoșănenii care ajung în sudul țării, în concedii sau în interes de serviciu, sunt fericiții privitori ai celui mai mare parc de centrale eoliene care a fost construit în urmă cu mai bine de un deceniu la Fântânele-Cogealac. Și în Moldova a existat o pornire firavă și curajoasă deopotrivă la Bucecea - Botoșani. Însă povestea de succes de atunci a avut un final oglindit în specificul zonei, vestit mai degrabă prin prisma sărăciei.  
bai Trufin, ati laudat si sustinut infractorul Dragnea la putere, nu mai aveti nici o credibilitate, ajunge, gataaaaaa !
13 ianuarie 2020, 08:10
Ce sa-i ceri lui Parpalete ? Nu și-a depășit condiția de acordeonist arogant si mistocar. Nici primar dacă o sa vrea nu am sa-l mai votez.
13 ianuarie 2020, 07:55
Si trufin ce a povestit la microfon ? despre puscariasul Dragnea sau despre toanta Dancila ?
13 ianuarie 2020, 07:46
Coane Luciane,cam stingher.De ce nu l-ati adus si pe BOSS sorinel de la cooperativa comunelor,sa fi vazut ce plecaciuni facea la prefect si cum pupa ghiulul lui soptica.De la ultima plecaciune la Veorica,umbla si el bezmetic prin padure...tare ar vrea sa stie ce urmeaza.Dar o sa sara ursul,dupa primul copac.Sopteste-i lui lui DON Boariu ca banutii de la acor se racoresc prin nisipurile Saharei si pe parangheliile lui BOSS sorin.Cat despre Vlasia,sa auzim de bine.Toate se misca.
12 ianuarie 2020, 21:11
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.