Știrea zilei
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO

Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.

Instituția și ONG-ul sunt conduse de aceeași persoană, Ionică Nechifor, cel care de altfel este și inițiatorul manifestării ce își propune să răsplătească și să recunoască eforturile și meritele fermierilor.


”Să aveți un an binecuvântat, un an în care să prosperați și așa cum ați văzut în câteva imagini și ați ascultat în câteva cântece, nu vă vindeți dragi prieteni pământul pentru că este un lucru sfânt și unul dintre stâlpii care ține nația românească”, a transmis Ionică Nechifor în deschiderea acțiunii.

 

Primul vorbitor n-a mai venit, înțepături la microfon


Rând pe rând au fost invitați la microfon prefectul Alexandru Colbu, senatorii Costel Șoptică și Lucian Trufin, profesorii doctori-ingineri Ion Pădeanu și Constantin Pascal, președintele Asociației Păstorul Arad, Nicolae Cioranu și directorii de la Direcția Agricolă și APIA, Cristian Delibaș, respectiv Bogdan Câmpanu. De fapt, primul oficial care ar fi trebuit să se adreseze fermierilor era președintele Consiliului Județean, însă după ce inițial și-a confirmat prezența, Costică Macaleți nu a mai dat curs invitației.


Dacă unii vorbitori s-au mulțumit cu generalități precum ”să aveți un an bun”, ”să plouă” și altele din această gamă, alții nu s-au abținut cel puțin de la înțepături. Președintele PNL i-a dat de înțeles președintelui Moldoovis & directorului SCDCOC Popăuți că nu a uitat ce s-a întâmplat cu delegația liberilor la Târgul Agro-Zoo din primăvara anului trecut, iar parlamentarul PSD și-a construit discursul contrazicându-l sau completându-l pe colegul său din Senat. De altfel, în momentul când Costel Șoptică a fost invitat să ia cuvântul, Lucian Trufin a remarcat ceva de genul că, ”ar fi fost o surpriză dacă îmi dădea mie prima oară cuvântul”, cu gândul la perioada de până la destituirea Guvernului Dăncilă, când PSD-iștii vorbeau primii la mai toate manifestările organizate de instituții. Oricum, și unul și celălalt au primit în dar câte un ciobănaș în miniatură.

 

”Fermierul anului”... sunt 3  


După toate aceste momente, cărora Ionică Nechifor le-a răspuns cu zâmbete, s-a trecut la premierea truditorilor din agricultură. Iar 2019 s-a încheiat cu trei ”fermieri ai anului”: Tiberiu Nichiteanu pentru sectorul vegetal, Iulian Merticaru la specia bovine și Ioan Munteanu la ovine. Nu au lipsit distincțiile onorifice. La 21 de ani, Andrei Sauciuc din Ungureni a devenit cel mai tânăr crescător de oi karakul, iar la 88 de ani, Traian Chirilean din Mureș cel mai în vârstă.


Greu de făcut un clasament


Topul 30 al fermierilor nu a mai fost un clasament propriu-zis. Au fost chemați pe scenă crescătorii de ovine din Botoșani, dar și din Iași, Suceava, Neamț și Vaslui, organizatorii explicând că nu au putut fi departajați.


”Sunt varietăți de culoare, un anumit tip de buclaj. Credeți-mă, noi nu am putut să facem o ierarhie de la 1 la 30, drept pentru care am luat acele ferme de elită. În sală avem fermieri care au animale foarte bune, dar nu sunt în registrul genealogic al rasei și de aceea îi invit să se înscrie cât mai repede pentru că știu că au animale valoroase”,


Ionică Nechifor, director SCDCOC Popăuți & președinte Moldoovis.


Oricum, pentru ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea, pe un panou s-au afișat și criteriile, iar pe scenă au ajuns toți premiații, inclusiv o femeie crescătoare de ovine.


Partea cea mai faină a urmat însă după premiere, atunci când în fața celor peste 300 de invitați au venit ”Fetele din Botoșani”. Melodiile interpretate de Iustina Irimia, Simona Mazăre și Lorena Dupu, de la ”Hai la Botoșani” la ”Trandafir de la Moldova” au ridicat oamenii de la mese și au dat startul adevăratei petreceri, care s-a întins până dincolo de miezul nopții.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Senatorul Șoptică și-a luat revanșa la Balul Fermierilor: Nu-ți amintești? Eu îmi amintesc. Eu iert, dar nu uit GALERIE FOTO
”Fermierul anului” e fiu de primar și președinte la partid: Cea mai importantă meserie din lume - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Bolnavii de la Botoșani care primesc indemnizație de 1.000 de lei ca să stea acasă – VIDEO
Potrivit legii acest beneficiu este acordat sub forma unei indemnizații de hrană.
Valul de șantiere din școli și licee ar putea afecta alegerile la Botoșani: Mii de botoșăneni rămân fără secții de votare
În municipiul Botoșani sunt înregistrate în total 85 de secții de votare. Toate sunt amenajate în unități de învățământ.
Vânt de Dan Nechifor pe la Prefectură: Eu îl apreciezVIDEO
Lupta pentru putere din interiorul PNL nu vizează doar obținerea nominalizărilor la posturile cheie din administrația publică locală, adică președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani, ci și funcția de prefect.
Surpriză uriașă pentru șefia județului, Iftime ia în calcul probabil cel mai tânăr candidat la CJ din istoria Botoșanilor – VIDEO
Când trei se bat în PNL Botoșani, s-ar putea să câștige al patrulea. Aceasta dacă Valeriu Iftime va reuși până la urmă să preia președinția organizației județene a liberalilor și să își pună în practică planurile privind nominalizarea candidatului la șefia Consiliului Județean.
REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
bai Trufin, ati laudat si sustinut infractorul Dragnea la putere, nu mai aveti nici o credibilitate, ajunge, gataaaaaa !
13 ianuarie 2020, 08:10
Ce sa-i ceri lui Parpalete ? Nu și-a depășit condiția de acordeonist arogant si mistocar. Nici primar dacă o sa vrea nu am sa-l mai votez.
13 ianuarie 2020, 07:55
Si trufin ce a povestit la microfon ? despre puscariasul Dragnea sau despre toanta Dancila ?
13 ianuarie 2020, 07:46
Coane Luciane,cam stingher.De ce nu l-ati adus si pe BOSS sorinel de la cooperativa comunelor,sa fi vazut ce plecaciuni facea la prefect si cum pupa ghiulul lui soptica.De la ultima plecaciune la Veorica,umbla si el bezmetic prin padure...tare ar vrea sa stie ce urmeaza.Dar o sa sara ursul,dupa primul copac.Sopteste-i lui lui DON Boariu ca banutii de la acor se racoresc prin nisipurile Saharei si pe parangheliile lui BOSS sorin.Cat despre Vlasia,sa auzim de bine.Toate se misca.
12 ianuarie 2020, 21:11
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
10.1 o C
Dorohoi
10.5 o C
Bucecea
9.9 o C
Darabani
9.3 o C
Saveni
10.5 o C
Ştefăneşti
13.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.