Știrea zilei
Fermierii s-au premiat și au pus-o de-o petrecere tradițională până după miezul nopții cu înțepături la microfon – VIDEO & GALERIE FOTO

Peste 170 de fermieri, majoritatea însoțiți de partenerele de viață, au umplut sâmbătă seară restaurantul ”Clasic” de la Complexul Rediu, acolo unde a avut loc a treia ediție a Balului Fermierilor, organizat de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor (SCDCOC) Popăuți și Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis.

Instituția și ONG-ul sunt conduse de aceeași persoană, Ionică Nechifor, cel care de altfel este și inițiatorul manifestării ce își propune să răsplătească și să recunoască eforturile și meritele fermierilor.


”Să aveți un an binecuvântat, un an în care să prosperați și așa cum ați văzut în câteva imagini și ați ascultat în câteva cântece, nu vă vindeți dragi prieteni pământul pentru că este un lucru sfânt și unul dintre stâlpii care ține nația românească”, a transmis Ionică Nechifor în deschiderea acțiunii.

 

Primul vorbitor n-a mai venit, înțepături la microfon


Rând pe rând au fost invitați la microfon prefectul Alexandru Colbu, senatorii Costel Șoptică și Lucian Trufin, profesorii doctori-ingineri Ion Pădeanu și Constantin Pascal, președintele Asociației Păstorul Arad, Nicolae Cioranu și directorii de la Direcția Agricolă și APIA, Cristian Delibaș, respectiv Bogdan Câmpanu. De fapt, primul oficial care ar fi trebuit să se adreseze fermierilor era președintele Consiliului Județean, însă după ce inițial și-a confirmat prezența, Costică Macaleți nu a mai dat curs invitației.


Dacă unii vorbitori s-au mulțumit cu generalități precum ”să aveți un an bun”, ”să plouă” și altele din această gamă, alții nu s-au abținut cel puțin de la înțepături. Președintele PNL i-a dat de înțeles președintelui Moldoovis & directorului SCDCOC Popăuți că nu a uitat ce s-a întâmplat cu delegația liberilor la Târgul Agro-Zoo din primăvara anului trecut, iar parlamentarul PSD și-a construit discursul contrazicându-l sau completându-l pe colegul său din Senat. De altfel, în momentul când Costel Șoptică a fost invitat să ia cuvântul, Lucian Trufin a remarcat ceva de genul că, ”ar fi fost o surpriză dacă îmi dădea mie prima oară cuvântul”, cu gândul la perioada de până la destituirea Guvernului Dăncilă, când PSD-iștii vorbeau primii la mai toate manifestările organizate de instituții. Oricum, și unul și celălalt au primit în dar câte un ciobănaș în miniatură.

 

”Fermierul anului”... sunt 3  


După toate aceste momente, cărora Ionică Nechifor le-a răspuns cu zâmbete, s-a trecut la premierea truditorilor din agricultură. Iar 2019 s-a încheiat cu trei ”fermieri ai anului”: Tiberiu Nichiteanu pentru sectorul vegetal, Iulian Merticaru la specia bovine și Ioan Munteanu la ovine. Nu au lipsit distincțiile onorifice. La 21 de ani, Andrei Sauciuc din Ungureni a devenit cel mai tânăr crescător de oi karakul, iar la 88 de ani, Traian Chirilean din Mureș cel mai în vârstă.


Greu de făcut un clasament


Topul 30 al fermierilor nu a mai fost un clasament propriu-zis. Au fost chemați pe scenă crescătorii de ovine din Botoșani, dar și din Iași, Suceava, Neamț și Vaslui, organizatorii explicând că nu au putut fi departajați.


”Sunt varietăți de culoare, un anumit tip de buclaj. Credeți-mă, noi nu am putut să facem o ierarhie de la 1 la 30, drept pentru care am luat acele ferme de elită. În sală avem fermieri care au animale foarte bune, dar nu sunt în registrul genealogic al rasei și de aceea îi invit să se înscrie cât mai repede pentru că știu că au animale valoroase”,


Ionică Nechifor, director SCDCOC Popăuți & președinte Moldoovis.


Oricum, pentru ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea, pe un panou s-au afișat și criteriile, iar pe scenă au ajuns toți premiații, inclusiv o femeie crescătoare de ovine.


Partea cea mai faină a urmat însă după premiere, atunci când în fața celor peste 300 de invitați au venit ”Fetele din Botoșani”. Melodiile interpretate de Iustina Irimia, Simona Mazăre și Lorena Dupu, de la ”Hai la Botoșani” la ”Trandafir de la Moldova” au ridicat oamenii de la mese și au dat startul adevăratei petreceri, care s-a întins până dincolo de miezul nopții.

 

loading...
Senatorul Șoptică și-a luat revanșa la Balul Fermierilor: Nu-ți amintești? Eu îmi amintesc. Eu iert, dar nu uit GALERIE FOTO
”Fermierul anului” e fiu de primar și președinte la partid: Cea mai importantă meserie din lume - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
O frumoasă tânără artistă din Botoșani s-a măritat! Cerută în căsătorie pe o plajă din Thailanda cu inel cu diamante – GALERIE FOTO
Una dintre cele mai gingașe artiste pe care le-a dat Botoșaniul s-a căsătorit weekendul trecut cu bărbatul de care s-a îndrăgostit și alături de care a ales să își întemeieze o familie.
Botoșăneanul care l-a interpretat pe elevul-erou în filmul lui Radu Jude: ”Cred că ar trebui să fie un portret al lui Mugur Călinescu în Laurian” - GALERIE FOTO & VIDEO
Într-o zi de 13 februarie se stingea din viață eroul anticomunist Mugur Călinescu. Într-o zi de 14 februarie se năștea Dorin Glăvan, arestat la 16 ani și condamnat ca dușman al poporului. Într-o zi de 17 februarie se năștea Mihai Ursachi, poet și trăitor în pușcăriile  comuniste. Toți au fost elevi ai Liceului Laurian din Botoșani.
Bătaie de joc cu masa caldă a elevilor: Primarii împotmoliți în birocrație, copiii mănâncă alimente INTERZISE
Încă din 2016, mai multe școli din țară au intrat într-un program pilot al Guvernului pentru ca elevii să beneficieze de o masă caldă la școală.
Două restaurante celebre, pe cale de a fi închise după un super control făcut de șeful din capitală al Protecției Consumatorilor
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, se află în județul Botoșani și, timp de două zile, coordonează un amplu control care este efectuat la nivel național.
Pomana electorală ridicată la rang de artă! Gratuitatea care „omoară” o serie de instituții, unii sunt în crize de nervi, alții de-a dreptul fericiți
O modificare legislativă care miroase puternic a populism, mai ales în an cu duble scrutine electorale, ar urma să provoace haos în țară, multe instituții sau uniuni urmând a fi lovite în efect de domino.
Botoșăneancă moartă în condiții suspecte în Germania, familia anunțată de urgență
După tragicul caz al lui Florin Corsei, botoșăneanul de 32 de ani care a murit în Belgia, o altă tragedie are loc printre concetățenii plecați peste granițele țării.
LOVITURĂ după lovitură pentru simbolul orașului, 2 ani irosiți, patru licitații ratate: Nu știu, era să cad acolo pe scările Primăriei FOTOGALERIE
Contractul de finanțare pentru reabilitarea Ansamblului Monahal Biserica Sfântul Gheorghe a fost semnat în februarie 2018. Cu lacrimi în ochi, cel care s-a ocupat de proiect și de atragerea finanțării, preotul Dumitru Mateciuc, deborda de optimism că, în sfârșit, își vede visul aproape îndeplinit.
ALDE a prezentat drept pensionară o candidată la Primărie care este de fapt coordonatoare la o instituție – VIDEO
Prezentarea Manuelei Zarug drept membru ALDE, lucru negat vehement de femeia de afaceri, nu a fost singura ciudățenie a conferinței de presă pe care Alianța Liberalilor și Democraților a organizat-o joi la Botoșani.
Șoarecii au dat năvală la Colegiul Laurian, cursuri mutate din cauza rozătoarelor – VIDEO
Printre profesorii și elevii de la Colegiul Național A.T. Laurian și-au făcut apariția în al doilea semestru și mai multe rozătoare. Prezența acestora a fost observată mai des începând cu săptămâna trecută.
Loading...
GATA licitația! Aceste minunății vor fi văzute pe străzile orașului, cel mai târziu din vară – FIRMELE câștigătoare
Dorința generală a locuitorilor municipiului reședință de județ împărtășită asiduu în mediile online este pe cale să devină realitate. În mod cert și într-un viitor nu foarte îndepărtat dispar tramvaiele de pe străzile orașului, și odată cu ele toate riscurile la care erau supuși participanții în trafic, călătorii și vatmanii deopotrivă.
Amendă de 2.300 de lei după un scandal care s-a lăsat cu filmarea polițiștilor și amenințări cu Facebook-ul: Mi-au zis să mă car și să-mi iau și javra  – VIDEO
Trăim în era tehnologiei, în vremuri în care telefoanele inteligente conectate la rețele de internet chiar sunt accesibile oricui. La fel și rețelele de socializare unde pare să trăiască în prezent toată lumea. Pe Facebook au loc cele mai importante evenimente, de la a ne prezenta într-o anume manieră până la a comenta politica și fotbalul sau a prezenta rețete. Sau să cerem ajutor când suntem în nevoie. Sau să criticăm. Mai ales să criticăm.
Fenomenul care ia amploare la Botoșani: Daniel și Simona, îngerii sărmanilor care caută durerea – GALERIE FOTO
Nu au zeci sau sute de angajați. Nu au averi, nici salarii de sute de milioane. Nu fac liste de așteptare, nu cer nimic în schimb, nu judecă și nu cer socoteală. Nu sunt instituții.
Bărbații efeminați tot mai des văzuți pe stradă! „Păpușile masculine” ale deceniului se pensează, își fac manichiura și poartă haine mulate
Este un fenomen în plină desfășurare ce nu poate fi trecut cu vederea. Se întâmplă și la Botoșani însă la o amploare mai redusă față de marile orașe unde nonconformismul acaparează ținutele sexului tare care este slăbit de această suprapunere cu stilul feminin.
O nouă afacere de succes pe spatele botoșănenilor, semnal de alarmă din partea medicilor
Ajutate de botoșăneni și români în general, care cumpără tot mai multe medicamente fără să meargă la medic, farmaciile au devenit afaceri înfloritoare.
Loading...
Povestea condamnării lui Țurcanu: Cum s-a ajuns la 4 ani și 3 luni minus 1 an & INTERZIS la orice funcție aleasă la stat și nu numai
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2012 – 2015 a fost condamnat la închisoare după ce s-au luat în calcul mai multe pedepse, inclusiv o sentință din urmă cu mai bine de cinci ani și care l-a scos atunci din viața politică și administrativă.
Un tânăr independent candidează la alegerile locale: Politica este văzută ca o zonă în care intri ca să te căpătuiești
Pe Bogdan Cărăușu l-am cunoscut în noiembrie 2015. Luna și anul când poate Botoșaniul a avut cele mai frumoase proteste organizate în centrul orașului. Mii de oameni, tineri frumoși și liberi, treziți din amorțirea cotidiană de una dintre tragediile care încă lasă urme adânci în conștiința administrației și politicului din România. #Colectiv. În fruntea protestatarilor se afla Bogdan Cărăușu.
CÂT a fost în stare un botoșănean să plătească pentru o mașină, este cea mai scumpă înmatriculată în ultimul an
Bolid de lux cumpărat de un botoșănean și înmatriculat chiar înaintea sărbătorilor de iarnă.
Patru directori în curtea Mișcării Populare, nominalizări șoc pentru directori – LISTA
În afara postului de subprefect, pentru care chiar vineri președintele județean al Partidului Mișcarea Populară a făcut o propunere, formațiunea pe care o reprezintă revendică și patru posturi de șefi la serviciile publice deconcentrate.
Junele care mai mult a făcut-o pe-a directorul a părăsit cu totul instituția, a fost înlocuit cu un șef cu... tupeu
La zece luni după ce a fost destituit întrucât de față cu mai multe oficialități ale județului a avut curajul să îl contrazică pe ministrul Transporturilor, Liviu Alexa a revenit pe funcție.
Femeia care și-a ucis fiul de 17 ani „condamnată” la spitalizare pe viață
Este cât se poate de evident faptul că femeia care și-a înjunghiat mortal fiul adolescent avea mințile tulburate de afecțiuni cronice care s-au adâncit în ani. Cazul Lilianei Nichifor din orașul Săveni a zguduit comunitatea la începutul lunii noiembrie a anului trecut.
bai Trufin, ati laudat si sustinut infractorul Dragnea la putere, nu mai aveti nici o credibilitate, ajunge, gataaaaaa !
13 ianuarie 2020, 08:10
Ce sa-i ceri lui Parpalete ? Nu și-a depășit condiția de acordeonist arogant si mistocar. Nici primar dacă o sa vrea nu am sa-l mai votez.
13 ianuarie 2020, 07:55
Si trufin ce a povestit la microfon ? despre puscariasul Dragnea sau despre toanta Dancila ?
13 ianuarie 2020, 07:46
Coane Luciane,cam stingher.De ce nu l-ati adus si pe BOSS sorinel de la cooperativa comunelor,sa fi vazut ce plecaciuni facea la prefect si cum pupa ghiulul lui soptica.De la ultima plecaciune la Veorica,umbla si el bezmetic prin padure...tare ar vrea sa stie ce urmeaza.Dar o sa sara ursul,dupa primul copac.Sopteste-i lui lui DON Boariu ca banutii de la acor se racoresc prin nisipurile Saharei si pe parangheliile lui BOSS sorin.Cat despre Vlasia,sa auzim de bine.Toate se misca.
12 ianuarie 2020, 21:11
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
”De câte ori nu am trăit scenariul acesta? Domnule primar, doamnelor și domnilor consilieri unde se duc banii pe care an de an susţineţi că-i dirijaţi către reabilitarea căii de rulare a tramvaielor, către asfaltări şi parc ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8024 lei
USD
Dolarul SUA
4.4395 lei
CHF
Francul elveţian
4.5257 lei
GBP
Lira sterlină
5.7281 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9880 lei
XAU
Gramul de aur
240.4606 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2493 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4215 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9261 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3365 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1907 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6429 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.