Știrea zilei
Femeia care își împarte averea cu săracii, împotriva jocurilor de noroc: Asta este o boală psihică, crezând că nemuncind joci la acele jocuri VIDEO

Nu sunt puține persoanele care visează la milionul de euro câștigat la Loto și care îl cheltuiesc imaginar cu tot felul de lucruri. Dar puțini sunt cei care ajung efectiv să trăiască această euforie dobândită în urma câștigului la 6/49.

O poveste cu 10 lei

 

Afacerile din jurul jocurilor de noroc de orice fel sunt din ce în ce mai prospere, dovadă locațiile care sunt deschise, cel puțin la Botoșani. Jucătorii pasionați probabil că mai degrabă pierd decât câștigă, însă „virusul” a pătruns deja în sânge, iar renunțarea este cu atât mai dificilă.

 

Daniela Șfaițer este una dintre primele femei din Botoșani care s-au implicat în afaceri după 1989, cu firmă deschisă tocmai în 1993, și spune că nu a fost atrasă niciodată de jocurile de noroc.

 

Și nu crede în banii care vin ușor și nu sunt munciți.

 

Ba chiar și-a amintit de o întâmplare din copilărie care s-a transformat într-o lecție de viață.

 

”Eu odată, când eram copil, am găsit 10 lei, pe vremea aceea erau bani 10 lei. Mi-am luat o înghețată și mama mea și-a pierdut salariul atunci. Nu știu ce a fost, și-a pierdut salariul pe drum. Și o lună de zile am flămânzit. Pentru mine aceea a fost... în gândul meu de copil am zis: dacă nu ridicam eu banii aceia, 10 lei, mama mea nu-și pierdea salariul. Mama avea pe vremea aia 1.150 de lei, erau banii din 78 – 80. Și nu cred în asta. Eu, dacă găsesc un leu, nu-l ridic”,

Daniela Șfaițer, antreprenor

 

”Este o boală psihică”

 

Nu este de acord cu jocurile de niciun fel și îi compătimește pe cei care au căzut în această patimă, considerată chiar de specialiști ca fiind o afecțiune din sfera psihiatriei care necesită tratată.

 

 

„Nu știu să joc, nu-mi place. Pentru că sunt foarte multe lacrimi. Asta este o boală psihică, crezând că nemuncind joci la acele jocuri și-ți oferă viitorul. Nu! Este o boală psihică a unor oameni care nu sunt împliniți cu ei și nu a avut cine să-i educe. E altceva un pariu sportiv, dar altceva la nebuniile care se aud”,

Daniela Șfaițer, antreprenor

 

 

Din nevoile zilnice și speranța de îmbogățire rapidă decurg în general sentimentele de frustrare care se transformă în suferință.

 

Când frica te împinge la suicid

 

Oamenii, în general, cu greu se ridică prin forțe proprii, unii pentru că nu au capacitatea necesară, alții dintr-o stare de lejeritate excesivă.

 

De unde crede Daniela Șfaițer că vine suferința în general?

 

„Din prea multe informații eronate în primul rând. Cum a fost și pandemia, a fost o boală, nu spun, dar asta a fost și panica aceea enormă, s-au îmbolnăvit foarte mulți oameni. Stresul a omorât foarte mulți oameni, s-au sinucis foarte mulți oameni. Am o prietenă care s-a sinucis din cauza asta. Oamenii sunt nefericiți pentru că nu sunt înțeleși. Este acea rușine și acum de a merge la psiholog sau psihiatru, este ceva peste măsură, nu se poate. Este orgoliul acela că nu poți”,

 

Sistemul de după revoluție a încurajat nemunca. Mai ales prin oferirea de ajutoare sociale acelora care nu meritau, care puteau să muncească pentru a obține un ban cinstit. Importanți sunt și cei 7 ani de acasă dar și modul în care te formează în primii ani educatoarea de la grădiniță și mai apoi învățătoarea din ciclul primar al sistemului educațional românesc.

 

”Studențachi”

 

Iar învățarea continuă pe tot parcursul vieții.

 

„Atunci îmi era rușine să spun. Când am deschis marketul și îmi trebuiau sisteme de marketing. Fetele mele îmi spuneau «studențachi», am cerut ajutorul lor, am luat cărți. Și acum sunt mândră că deschid un sistem informațional care spuneau ăștia «ca la NASA», de contabilitate. Știu să lucrez foarte bine, să intru pe anumite site-uri. Am învățat, aveam 39 – 40 de ani și am învățat”,

Daniela Șfaițer, antreprenor

 

Munca și dorința de a învăța zi de zi lucruri noi ar trebui să fie prioritățile oamenilor.

 

Jocurile de noroc, mai puțin.

 

loading...
ACUM: Daniela Șfaițer la Botoșăneanul TV ”face to face” cu Gabriela Erdic – VIDEO & GALERIE FOTO
Povestea unui copil captivat de doamna farmacistă... CUM au fost puse bazele lanțului de farmacii aflat de două decenii pe piața din Botoșani – VIDEO

 

POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO
Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare
În doar câteva luni de activitate, de când Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a fost preluat de Sorin Ciobanu, au fost depistate zeci de cazuri de consum fraudulos de apă.
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
DEZVĂLUIRE despre cum ajungi director prin concurs la Botoșani: Există un schimb de plicuri cu unele și cu alteleVIDEO 
”Mi-am luat concediu și am învățat”, ”chiar a fost pe bune, s-a putut înscrie oricine”, ”am luat biografia și am parcurs toată legislația de acolo”. Am enumerat doar câteva dintre explicațiile pe care candidații cu susținere politică la posturile de director la unitățile de stat le dau după promovarea examenelor și obținerea funcțiilor mult dorite. Oficial, bineînțeles... 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8849 lei
USD
Dolarul SUA
4.8018 lei
CHF
Francul elveţian
5.0503 lei
GBP
Lira sterlină
5.8119 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5619 lei
XAU
Gramul de aur
273.7366 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2507 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2026 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3448 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7296 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1989 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.1 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
22.8 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.5 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.