Știrea zilei
Fără RESTRICȚII, după doi ani de pandemie – UNDE și CUM petrec aleșii de la Botoșani sărbătorile pascale

În urmă cu doi ani, sărbătorile pascale au provocat o importantă undă de șoc printre botoșăneni, dar și la nivel global.

Întâlnirile cu familiile au fost interzise, iar preoții au fost cei care au dus Lumina Sfântă în casele botoșănenilor.

După doi ani am revenit la normalitate. Oficial am ieșit din pandemie și astfel că și restricțiile care au încorsetat oamenii din activități au devenit istorie.

 

Ne-am întrebat așadar cum vor petrece aleșii de la Botoșani aceste Sfinte Sărbători Pascale având o sumedenie de variante la dispoziție, de la plecarea în locuri exotice la deplasări mai scurte, prin Bucovina.

 

Toți politicienii abordați de Botoșăneanul au răspuns că preferă să stea cu familia de Paști.

 

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici a arătat că familia este Universul său. Și a făcut un apel la bunătate.

 

„Este foarte importantă pentru mine, chiar dacă nu de puține ori i-am răpit din timp pentru diferitele activități administrative. De sărbători însă, ea este cea care primează. Paștele sărbătorit în familie este o tradiție nescrisă, pe care o păstrăm cu sfințenie. Vom merge și vom lua lumină de la o biserică din municipiu, vom participa la Slujba de Înviere, după care ne vom retrage acasă. Se spune că de Paște trebuie să fim mai buni, mai înțelegători, mai iertători, dar ar fi bine să încercăm să fim tot anul mai buni. Doar așa ne vom face mai frumoasă viața. Sărbători luminate!”.

 

Și deputatul PSD, Alexandra Huțu se va bucura de aceste sărbători în sânul familiei, la fel cum a procedat și în ceilalți ani.

 

„Și anul acesta, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, voi petrece sărbătorile pascale în familie. La slujba de Înviere voi fi la Vârfu Câmpului, la Biserica Sfântul Dumitru. Acolo își dorm somnul de veci mai mulți membrii ai familiei și la fel ca majoritatea românilor, în noaptea Învierii ducem și celor adormiți Lumina Sfântă”.

 

Prefectul Sorin Cornilă preferă la rându-i prezența celor dragi și a anunțat că în familia sa există o tradiție pentru o reuniune în cadru lărgit.

 

„De câțiva ani am stabilit ca toți membrii familiei, și aici mă refer la părinți, la frați, surori, cumnați, copii, să ne petrecem sărbătorile pascale și cele de iarnă împreună, în aceeași locație. De Paște participăm la Slujba de Înviere la o mănăstire și după ne bucurăm de aceste zile împreună. Sărbători binecuvântate tuturor!”.

 

 

Primarul Cosmin Andrei va participa alături de familie la slujba din noaptea Învierii la una dintre bisericile din municipiu.

Cele trei zile și le-a dedicat soției și copiilor dar și celor din familia lărgită.

 

„Momentul Învierii Domnului este unul în care contează apropierea de familie, locul care îmi oferă siguranță și în care mă încarc cu energie pozitivă. Sărbătorile pascale ne îndeamnă să fim mai buni și să prețuim lucrurile care contează cu adevărat. Doresc tuturor botoșănenilor sărbători pascale liniștite”.

 

 

Deputatul Dan Șlincu păstrează și el tradiția și se va afla în cel de-al doilea municipiu al județului unde locuiește cu familia.

Asemenea tuturor creștinilor, în noaptea de Înviere se va deplasa la biserică pentru Lumina Sfântă pe care o va duce și la mormintele celor care pe care i-a pierdut.

 

"De obicei sărbătorile pascale, la fel ca cele de Crăciun le petrec acasă, la Dorohoi, împreună cu familia, cu rudele apropiate și cu prietenii. În noaptea de Înviere merg împreună cu soția și copiii mei la Biserica din cartierul unde locuiesc pentru a fi prezenți la slujba Învierii Domnului și pentru a aprinde lumânări la mormintele rudelor decedate".

 

 

Costel Șoptică, deputat PNL a arătat că se va afla la Botoșani de Paști, alături de familia sa. În una dintre cele trei zile va merge în vizită la mama sa dar și la surori.

Iar Andrei Drancă, colegul deputat de la USR a mărturisit și el că sărbătorile pascale sunt dedicate familiei dar și întâlnirilor cu prietenii pe care îi vede mai rar din cauza deplasărilor la București.

loading...
Medic de la Urgențe, apel către botoșăneni să fie cumpătați de sărbători: Personalul este pregătit

 

DEZASTRU în județ din cauza secetei: Culturi compromise, animale rămase fără hrană și apă: Se distruge totGALERIE FOTO
Seceta afectează agricultorii botoșăneni, ploile fiind extrem de rare și fără intensitate de patru luni încoace. Lipsa precipitațiilor se resimte în întreg județul Botoșani și provoacă o mare îngrijorare în rândul fermierilor.
”Tragedia de la Huțani” – mărturii cutremurătoare - Prima carte despre cel mai mare accident din istoria României: Scriam și plângeamVIDEO & FOTOGALERIE
”Până a venit Armata am văzut o femeie, îmi aduc aminte și acum, se zbătea ca peștele, o femeie voinică, chiar în partea aia înspre Huțani. Eu nu am știut că un om poate să se zbată ca peștele pe uscat, mi-a rămas înscris în memorie”.
RECENSĂMÂNT în municipiu: Recenzori înjurați, refuzuri și la persoane „cu funcții”: Poliția chemată în ajutor & se trece la amenzi
Etapa a doua din recensământul populației merge mai greu în mediul urban. Unii recenzori se confruntă pe teren cu amenințări și injurii, oamenii refuzând uneori chiar să iasă din locuințe pentru a răspunde la întrebări. 
UNICAT: Primăria din Botoșani care a rămas fără primar și viceprimar! NIMENI nu mai semnează acte, nu se mai pot oficia căsătorii
Situația este unicat cel puțin la nivel regional. O comunitate botoșăneană care numără în jur de 2.000 de suflete a rămas efectiv fără conducere.
Dezvăluiri făcute în premieră de artista de la Botoșani, cel mai bun fotograf al României: Lumea îmi spunea că din artă nu se fac bani VIDEO & GALERIE FOTO
Ea este Cristina Venedict, fata care are un portofoliu impresionant de fotografii ce au făcut înconjurul lumii, au suscitat interes într-o sumedenie de state și mulți cunoscători de artă au plătit pentru a avea în colecție una dintre creațiile sale.
Mii de botoșăneni stau fără apă de săptămâni întregi, șefii de la „Apă” cer ajutorul Poliției pentru a păzi rețeaua: Domnule, dar chiar vă bateți joc de mine?
Operatorul de servicii de apă și canalizare se adâncește tot mai mult în probleme, în ciuda reorganizărilor și reformelor implementate prin schimbarea directorilor sau a șefilor de servicii.Vara a adus, pe lângă temperaturi ridicate, și perioade îndelungate de timp în care robinetele a mii de botoșăneni se încăpățânează să ofere măcar un strop de apă.
Liberalii de la municipiu forțează schimbarea viceprimarului Liviu Toma ca să-și salveze directorii, ședință cu scântei provocată de foștii PDL-iști
A doua zi după ce, în ciuda boicotului aleșilor liberali, Consiliul Local Botoșani a aprobat o hotărâre privind divizarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), Biroul Politic Local (BPL) al organizației municipale s-a întrunit în ședință.
Primarul și Poliția Locală au început demolarea boxelor și magaziilor cu tot felul de acareturi din Centrul Vechi: Nu au autorizații de construcțieVIDEO & GALERIE FOTO
În intenția sa de schimbare a imaginii Centrului Istoric al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a încercat să mai „repare” o serie de nelegalități din zonă.
Procurorii DNA Suceava, a doua descindere la sediul DSVSA pentru cumpărături făcute în mandatul lui Mihai Țurcanu
La o lună și o zi de la primele descinderi care au fost efectuate la sediul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Suceava au revenit la Botoșani.
Loading...
Coșmarul durează toată vara! Control prin praf, pietre și pământ la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul s-a enervat, drumarii găsesc greu până și apă & motorină – VIDEO & GALERIE FOTO
Exasperat de plângerile venite din partea botoșănenilor pe seama lucrărilor la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, prefectul Sorin Cornilă, care și-a spart parbrizul la o deplasare pe DN 28 B, a mers personal vineri dimineață pe această șosea. De fapt, acest cuvânt este unul mincinos întrucât, cel puțin până la Copălău, șoseaua a devenit o amintire.
Dați afară de pe computer: Restanțierii la partid, excluși automat la Botoșani printr-o platformă electronică – VIDEO
Membrii Uniunii Salvați România vor fi scoși automat în afara partidului dacă nu își plătesc cotizația. Și asta nu o va face vreun contabil, trezorier sau mandatar financiar, ci un soft.
Dependente de bărbații violenți: Locuință gratuită a statului ocolită de botoșănencele bătute, după o scăpare stupidă: Nu erau primite cu copiii - MESAJUL Direcției Copilului
În continuare botoșănencele par să se complacă în situații în care sunt supuse la bătăi și umilințe din partea partenerilor de viață. Deși sunt emise frecvent ordine de protecție împotriva agresorilor, femeile sunt cele care își iartă soții sau iubiții și aleg să rămână în acel mediu toxic. Dar asta poate și pentru că depind material de acei oameni.
Un domn și o doamnă: Luptă în taină pentru șefia unei instituții de la Botoșani rămasă cu doar cinci angajați
Concursul va avea loc la începutul săptămânii viitoare, la București, în cursă fiind înscriși doi candidați.
Candidat liberal la președinția CJ pregătit din afara partidului: Nu ar mai dori d-na președinte să candideze la un viitor mandat și atunci se deschid altfel jocurile - VIDEO
Actualul vicepreședinte ALDE al Consiliului Județean ar avea prima șansă să obțină în 2024 nominalizarea pentru candidatura la președinția CJ din partea PNL. Cel puțin asta susține liderul ”de facto” al liberalilor – democrați.
Loading...
Poate cel mai sărac director din istoria municipalității: N-are vreun bun, doar datorii și a făcut zero lei într-un an întreg
Case, terenuri, mașini plus eventual o vilă pe la munte, bunuri deseori întâlnite în declarațiile de avere ale aleșilor sau directorilor de la Botoșani, ar putea fi catalogate drept visuri de unul dintre noii șefi ai unităților subordonate municipalității.
Botoșănean mort la „Mavromati”, găsit la morgă cu o lovitură la cap: Acuzații din partea familiei - Sunt izbiți de calorifer, de noptieră?
Rudele pacientului acuză că lovitura la cap ar fi avut loc pe secția unde a stat internat și, ca atare, își caută dreptatea la Colegiul Medicilor pentru a afla ce anume s-a întâmplat.
Directoarea Sănătății Publice își pierde postul de director după un concurs incredibil de împrejurări
La ceva peste doi ani de la numirea în funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței va fi înlocuită. S-a ajuns în această situație din cauza unui concurs nefericit de împrejurări pentru medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe.
A lăsat Botoșaniul pentru cel mai izolat cătun din România: Sunt primul preot care a venit și a stat mai mult printre ei / Părintele ista a nostru nu pleacă - GALERIE FOTO&VIDEO
Și-a închinat viața Domnului, dar nu a ales calea ușoară. A lăsat în urmă familia din Botoșani și a ajuns, la propriu, mai aproape de cer.
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
De săptămâna trecută, la Botoșani a apărut o nouă filială de partid. Națiune – Oameni – Împreună, pe scurt NOI, este formațiunea politică prezidată la nivel național de Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României în perioada 29 ianuarie 2018 - 4 noiembrie 2019.
Furt de pomină la mall: A sustras un pachet gol de țigări, s-a tăiat la o mână și a lăsat urme de sânge pe vitrine
S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii precedente, alarma fiind dată de paznicul complexului comercial. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis dosar penal pentru furt calificat.
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Dna Ada Macovei nu trebuia schimbată de acolo. Dacă tot am schimbat-o trebuia să pui PSD și era PSD. Să schimbăm cu un liberal de-al nostru, nu trebuia să acceptăm acest lucru pentru că ea chiar și-a făcut treaba acolo la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9449 lei
USD
Dolarul SUA
4.8088 lei
CHF
Francul elveţian
4.9770 lei
GBP
Lira sterlină
5.7845 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5413 lei
XAU
Gramul de aur
278.6640 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2170 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2642 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7184 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1998 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6647 lei
Vremea
astăzi
Botosani
34.6 o C
Dorohoi
34.7 o C
Bucecea
33.9 o C
Darabani
24.1 o C
Saveni
35.1 o C
Ştefăneşti
29.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.