Știrea zilei
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra

Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.

Au fost stabilite daunele în cazul Alexandra 

 

Odată cu modificarea Codului de Procedură Penală, părțile civile se constituie pe parcursul derulării anchetei penale și nu după ce dosarul este trimis în judecată.

 

La fel și daunele morale sau materiale care sunt pretinse de părțile civile pentru repararea unui prejudiciu psihologic, moral sau de orice alt fel.

 

În cazul morții în Maternitate a Alexandrei Ivanov, cabinetul de avocatură din Iași care reprezintă familia a ajuns la daune totale de 7,05 milioane de euro. Acestea au fost solicitate separat pentru fiecare membru în parte, după cum urmează:

 

  • 1 milion de euro pentru fiecare copil al Alexandrei
  • Soțul - 500 de mii de euro
  • Părinții - 700 de mii de euro pentru fiecare
  • Fratele - 500 de mii de euro
  • Bunicii (trei) - 500 de mii de euro pentru fiecare
  • Cumnatul - 100 de mii de euro
  • Fata adoptata de Alexandra - 50 de mii de euro

 

Avocatul Gianina Poroșnicu de la Iași a decis ca sumele solicitate sub formă de daune să fie individualizate pentru fiecare persoană în parte.

 

Asta înseamnă că judecătorii pot aproba în totalitate pretențiile financiare sau parțial.

 

Prezentă la Botoșăneanul TV, avocata ieșeană a arătat că acest dosar este unul dureros și revoltător deopotrivă și că a fost afectată emoțional inclusiv ea.

 

„La telefon povestea părea doar tristă, când am venit la Botoșani am găsit, de fapt, un oraș în incendiu declanșat de la această teribilă și tristă poveste a Alexandrei. Fix momentul în care am ajuns în Botoșani a fost momentul în care se scanda pentru Alexandra și au fost lozinci dintre cele mai emoționante, dar în același timp dintre cele mai puternice și războinice. Era chipul Alexandrei peste tot, pe tricourile celor din stradă, pe pancarte, pe gardul Maternității, oameni care au venit cu lumânarea în mână, oameni care au venit din respect pentru tragedia petrecută, în doliu”,

Gianina Poroșnicu, avocatul familiei Ivanov

 

 

Mesajele Alexandrei, poate cheia dosarului

 

Avocata a rămas impresionată și de modul demn în care familia își poartă durerea, în special părinții care au o atitudine modestă și rezistă datorită credinței în Dumnezeu.

 

De altfel, întreaga familie avea o relație extrem de apropiată cu Biserica.

 

„Le-am simțit durerea, dar nu au epatat cu nimic. Au făcut o descriere cât au putut de obiectivă și de transparentă a tot ceea ce s-a dialogat cu ea. Sigur, totul este pe telefon. Acesta este marele avantaj al acestui caz, că ea de acolo, de pe patul de spital a scris familiei, a scris prietenilor. Ei și-au încrucișat între ei mesaje și astfel putem să reconstruim aceste momente care pentru ea, pentru Alexandra, au fost de groază și sigur, transmise și amplificate părinților și celor din familie. Cu foarte mult bun simț oamenii aceștia, nu și-au sfâșiat hainele de pe ei, nu și-au strigat în urlete durerea, au fost de o decență extraordinară și cred că am să am multă vreme în timpane vocea stinsă a mamei Alexandrei care spunea: «dl inspector, măcar să nu se mai repete, măcar să nu se mai repete și tot ar fi o formă de dreptate». Mă abțin să nu plâng, am văzut atâta durere, îl vedeam și pe dl inspector că se ține foarte tare de pix și atent să consemneze”,

Gianina Poroșnicu, avocatul familiei Ivanov

 

7.050.000 de euro

este suma totală cerută drept daune, adică echivalentul a peste 35 de milioane de lei

 

În cazul în care vor fi cuprinse într-o sentință definitivă și executorie, aceste sume pot fi trase din polițele de asigurare ale personalului medical și Spitalului Județean Mavromati.

 

Cum în cazul de față pragul urmează a fi cu siguranță depășit, avocații se vor îndrepta către bunurile persoanelor care se fac vinovate de moartea Alexandrei Ivanov, prin instituirea sechestrului asigurator.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
„Bursa Alexandra” propusă de un medic botoșănean pentru cei trei copii orfani, apel la colegii din sistemul medical

 

Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
Faimoasă în Moldova, supranumită și „avocata diavolului”, a preluat cazul Alexandra, se anunță proces de răsunet: Vom vorbi de daune uriașe / S-au rătăcit în sistemul medical astfel de psihopațiVIDEO
Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să reprezinte familia Alexandrei Ivanov în toate etapele legale pe care le va urma dosarul care vizează moartea tinerei, de la faza de cercetare penală până la reprezentarea ca apărător legal, după ce va fi făcută trimiterea în judecată a autorilor, aceasta dacă în probatoriul administrat de anchetatori vor apărea și persoane cu calitatea de inculpați.
Șefii de la Consiliul Județean, deplasare de urgență în comuna fără apă de la Botoșani: SOLUȚIA găsită la Primărie – VIDEO& GALERIE FOTO
Conducerea Consiliului Județean a reacționat prompt la problemele pe care le întâmpină botoșănenii din comuna Blândești cu lipsa apei.Vicepreședinții instituției au preluat această misiune de a găsi o soluție de orice fel pentru rezolvarea acestei situații și pentru ca oamenii să nu mai sufere.
„Criminalii!” Durere și val de furie la protestul pentru moartea Alexandrei, s-a chemat paza la Maternitate, au fost și polițiști în civil – FOTO & VIDEO
Credincioasă, sensibilă, devotată și mamă iubitoare, așa este descrisă Alexandra de către apropiați și nu numai. Iar întreaga comunitate este alături în aceste zile de familia îndurerată.
România, pe primul loc în Europa centrală la olimpiada de informatică, elevii coordonați de un profesor din Botoșani: Este foarte important pentru noi ca țară
Locul 1 pe națiuni pentru România, la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală 2023.Elevii români participanți au fost coordonați de un profesor din Botoșani care a avut calitatea de team-leader.
Primăria Botoșani construiește un bloc de locuințe într-o parcare dintr-un cartier al orașului – VIDEO
În noul imobil care urmează să fie construit în municipiul Botoșani, cu fonduri europene, ar urma să fie amenajate20 de garsoniere.
7 milioane e putin pentru o viata. Nu ma intereseaza, ca vor plati asigurarile... daca va castiga, va lua si doamna avocat comisionul, cum este normal. Ce ma deranjeaza este ca nu vor plati nimic vinovatii... pitropii....unii vor fi mai departe, angajatii sistemului sanitar si nefacatori de bine.
13 septembrie 2023, 20:41
Adica pana la urma, sa platim din contributiile noastre la bugetul de stat cam asta sa intelegem....toate daunele le plateste bugetul tarii....ca vinovatilor cat le poate confisca?, ce au de confiscat,?Cati ani dureaza?Pe Alexandra n-o invie nimeni.
13 septembrie 2023, 17:40
Cu 7 milioane de euro, un primar psdnl face un podet peste un parau. De ce moartea unei mame a trei copii valoreaza doar 250 000?
13 septembrie 2023, 16:29
Daca e afectata emotional cred ca vrea si ea vreo 500 de mii!!!!1Dar ce împarteala, catelului nu-i trebuie?
13 septembrie 2023, 11:42
În final primul articol în care se face de râs.No doare mâna să scrie, dar este rupta de orice realitate. Cum de nu cere pentru toate neamurile, prietenii? E de Trilu liluDaca o să se dea 250.000 euro, să le pară bine.Intrevati-o pe ea sau familia care esre comisionul ei de succes.
13 septembrie 2023, 11:26
Vai de mintea voastră ..
13 septembrie 2023, 07:43
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9675 lei
USD
Dolarul SUA
4.6709 lei
CHF
Francul elveţian
5.1538 lei
GBP
Lira sterlină
5.7134 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1507 lei
XAU
Gramul de aur
289.1272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2571 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2837 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0071 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4698 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.0 o C
Dorohoi
16.8 o C
Bucecea
17.3 o C
Darabani
16.2 o C
Saveni
17.1 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.