Știrea zilei
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT

După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.

A câștigat lupta, dar numai cu Covid-ul

 

Mihai Hrițcu a lucrat pe postul de administrator al Cantinei de Ajutor Social pentru o perioadă de 16 ani. A împlinit vârsta de pensionare în 2019, însă a rămas în activitate, legislația în vigoare permițând acest lucru, pentru maximum trei ani, cu acordul anual al conducerii.

 

În primul an și jumătate a lucrat fără a beneficia și de pensie. Însă în toamna anului trecut a aflat că este legal cumulul pensiei cu salariul, în cazul lui suma nefiind una extrem de mare, pensia sa fiind calculată undeva la puțin peste 2.000 de lei. Ca atare, și-a depus și actele pentru a beneficia și de acest drept.

 

Singura lui „scăpare” a fost că nu a anunțat și conducerea DAS, ceea ce a dus la încetarea contractului de muncă. De altfel, Dorin Burlacu, directorul DAS, contactat săptămâna trecută a Botoșăneanul, a avut aceeași motivație la decizia luată.

 

*Mihai Hrițcu

 

Numai că fostul administrator de la Cantina de Ajutor Social consideră că decizia semnată de Dorin Burlacu este un abuz, mai ales că a fost luată după o perioadă extrem de grea în care a fost depistat cu Covid-19, având o formă grea de boală.

 

A aflat că nu mai lucrează la Cantină în prima zi de după ieșirea din carantină. Povestește că a avut parte de un „tratament” similar când a fost la un pas să fie dat afară în urmă cu șase ani, când a suferit un accident vascular cerebral.

 

 

„Eu acum șase ani și trei luni am făcut un accident cerebral. Și el atunci a vrut să scape de mine. După ce am venit, am stat șase luni în concediu medical și când am venit înapoi mi-a dat un telefon și a început să țipe așa din senin. Eu eram prin curte și am văzut că țipă, i-am închis telefonul. Și a sunat... Eu atunci întors din accident cerebral, trebuia să mă enervez, că să pocnească iar?”,

Mihai Hrițcu, fost administrator Cantina de Ajutor Social

 

„M-a dat peste cap îngrozitor”

 

Și în ultima lună a trecut prin clipe grele, atât el cât și soția fiind infectați cu noul coronavirus. A reluat clipele de boală cu lacrimi în ochi.

 

„În a cincea zi, a început așa în piept, mă durea fantastic. Am verificat oxigenarea sângelui, 88, 89, 90, 91, 92. Mă duceam în sufragerie și făceam exerciții ca să pot să trag aer, să inspir aer, ca să nu mă înădușesc. Puteam să mor neavând oxigen. Eu cu atac cerebral, puteam să mor. Și o tuse, nu vă puteți imagina. Mă abțineam să tușesc, iar mi-era frică să nu pocnească. Nu puteam să suport televizor, telefon. Luam 35 de pastile, 35! Glicemia – 78. M-a dat peste cap îngrozitor”,

 

„Într-una din zile făceam exercițiile, aici în șodul stâng, un impuls electric. A venit o dată, a coborât în picioare, în mâini, o durere de oase fantastică. Ceva care, dacă mă ținea așa... chiar atunci mă gândeam că mă duc pe balcon și.. .era insuportabilă durerea. Nu a ținut mult...”

Mihai Hrițcu, fost administrator Cantina de Ajutor Social.

 

Când a revenit la serviciu a fost informat că are dispoziție de încetare a contractului de muncă, deși, explică el, avea aprobare de prelungire a activității pentru încă un an, adică până în octombrie 2021.

 

„Luni m-am dus la serviciu și m-am apucat să fac hârtiile. Și mi-a dat telefon, că toți erau speriați...Și m-am dus la tovarășul director cu certificatul medical și mi-a zis: «de ce îmi faci tu mie greutăți?» Și i-am zis: ce greutăți fac eu? «Nu, că tu mi-ai făcut mie niște greutăți»... Că de ce nu i-am spus că am depus dosarul de pensie? Dar pensia este un drept al meu, la urma urmei”,

Mihai Hrițcu, fost administrator Cantina de Ajutor Social

 

*dispoziția de încetare a contractului de muncă 

 

„Îi dezleg toate păcatele”

 

Motivația a fost că a optat pentru cumulul pensiei cu salariul, lucru legal la acest moment în România.

 

„Pentru că am luat pensie și nu l-am anunțat pe dânsul, că el face legea în România. I-am spus că îi dezleg toate păcatele, eu nu am făcut rău în viața vieții mele. Bineînțeles că merg în instanță. Asta ar fi culmea! Eu am lăsat prima cerere în 2019 și mi-a aprobat-o. Am mai lucrat un an de zile. Legea îmi permite să mai continui activitatea încă trei ani. M-am dus anul trecut în octombrie și a aprobat-o și acum m-am trezit că reziliază. Pe baza a ce? Că au făcut adresă ei la Casa de Pensii și le-a comunicat?!”,

Mihai Hrițcu, fost administrator Cantina de Ajutor Social

 

În acțiunea din instanță Mihai Hrițcu va solicita repunerea pe post și plata drepturilor salariale de la data încetării contractului de muncă și până la pronunțarea judecătorilor.

 

La fel s-ar fi întâmplat și în cazul bucătăresei căreia i-a încetat contractul de muncă și care la rându-i a contactat Botoșăneanul pentru a-și expune propria situație. A povestit că a fost anunțată prin telefon, din senin, că de a doua zi, nu mai are ce căuta la muncă.

 

loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Șantier deschis aproape non-stop în Centrul Istoric, Lidl vrea să-și inaugureze de Crăciun noul magazin... Blocurile mai așteaptă – GALERIE FOTO
După decenii întregi în care Centrul Istoric al municipiului Botoșani a înmărmurit în așteptare, în ultimele două săptămâni, zona răsună de zgomotul specific unui șantier.
„Operațiunea trambulina de partid” pentru șomerii care au devenit directori: Cum ajungi șef de instituție și cum e gata iar scandalul PNL - USR la Botoșani
Operațiunea „trambulina de partid” a însemnat practic propulsarea unor persoane agreate 100% de partid, fără recomandări profesionale notabile, pe funcții de conducere în instituții publice. În cazul de față, trambulina pentru politruci au fost cabinetele parlamentarilor.
Există și așa ceva: O economistă a promovat un concurs de director într-o rundă în care s-au respins 10 candidați din 12 județe
Pentru postul de la Botoșani, din cele două candidate înscrise, doar una s-a prezentat la proba scrisă.
REVOLTĂ cu peste 200 de oameni în stradă din cauza apei: Este gravă treaba / Lumea este revoltată / Încercăm ca măcar câteva ore să le asigurăm apă
Situația revoltătoare cu care se confruntă mii de botoșăneni din sudul județului de ani de zile, în perioade de vreme caniculară, a ajuns la limită. Săptămâni întregi, oamenii trebuie să înfrunte căldura extremă, la care se adaugă și lipsa apei la robinete.
Managera uneia dintre cele mai mari companii, numită șefă la Clubul Oamenilor de Afaceri din PNL Botoșani – VIDEO
Liberalii botoșăneni continuă să își completeze structura de conducere după alegerile interne care au avut loc la începutul lunii iulie. În aceeași ședință în care Ionică Nechifor a fost desemnat secretar general, Biroul Politic Județean (BPJ) a votat și președintele interimar al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).
Fortăreața Pensiilor! Botoșăneni ținuți pe scările Casei de Pensii, intrarea apărată cu violență de-un paznic care tocmai a agresat o jurnalistă – VIDEO & GALERIE FOTO
Dimineața zilei de luni, 19 iulie 2021, început de săptămână. În fața clădirii în care funcționează cele două instituții, Casa Județeană de Pensii (CJP) și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), botoșănenii stau răsfirați și încearcă să se adăpostească la umbră.
Instituția unde puțini reușesc să ajungă directori! Noua șefă are gânduri de schimbare: Eu îmi propun să...
Este una dintre unitățile de stat unde a fost nevoie de mai multe concursuri consecutive pentru a fi găsit candidatul care să poată promova examenul pentru ocuparea funcției de director. 
Medici și asistenți cercetați după dispute cu pacienți și colegi, au fost trimiși la „cursuri de bună purtare”
Mai multe reclamații au fost înregistrate la Consiliul de Etică din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.
Cartierul cu VIP-uri al Botoșaniului lăsat fără apă șase zile în două săptămâni pe vremuri de caniculă extremă
Și nu doar acest cartier. Mii de botoșăneni au fost afectați de cascada de avarii înregistrată în ultimele două săptămâni.
Loading...
După ce au primit normă de hrană pentru zilele de lucru, polițiștii locali de la Botoșani vor bani de mâncare și când stau în concediu medical
În acest sens au deschis un proces pentru a obține norma de hrană pe perioada în care se află în repaus medical. Acțiunea este asumată de Sindicatul Șoimul, reprezentativ pentru polițiștii locali, împotriva instituției Poliția Locală Botoșani.
Unde sunt izoletele care au băgat spaima în botoșăneni? Achiziționate pentru Ebola, folosite pentru cinci oameni – UNDE sunt acum
De fapt a fost o singură izoletă folosită în primăvara anului 2020 pentru primii pacienți care au contactat virusul cu origini chinezești. Însă impresia generală era pe atunci că sunt mai multe astfel de dispozitive pregătite pentru paciențiii suspecți de infecție.
Asediu la Parcul Cornișa: mașinile au ajuns până la drumul spre Suceava, au apărut și primele distrugeri – GALERIE FOTO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa continuă să atragă vizitatori din întreaga Moldovă, dar și de la vecinii de peste Prut. Deși recordul de vizite îi aparține anului 2019, când încă nu se știa despre criza care avea să lovească mapamondul, interesul continuă să fie crescut, mai ales în perioadele caniculare.
Luptă pe toate fronturile la „Apă”: Pesediștii „au scăpat” de administratorii liberali printr-o ușoară joacă cu focul
Noua conducere de la SC Nova Apaserv SA are o dublă misiune: pe de o parte cea oficială, de redresare financiară a companiei, iar pe de altă parte cea neoficială, de schimbare a garniturii politice din funcțiile de conducere.
ALARMĂ: Antreprenorul de la biserica simbol a orașului amenință că oprește lucrările din cauza datoriilor Primăriei - Va rămâne ca teatrul
Unul dintre foarte puținele mari obiective de investiții care se derulează la Botoșani, și la care lucrările nu sunt întârziate, este amenințat cu retragerea muncitorilor de pe șantier din cauza datoriilor pe care Primăria Botoșani le înregistrează către constructor.
Loading...
Fiul senatorului Cristian Achiței, angajat șef la Drumurile Naționale după un concurs la care a participat singur
Soartă predestinată pentru copiii sau rudele politicienilor autohtoni... Majoritatea dintre ei par să „performeze” cu precădere în unitățile de stat și mai puțin în mediul privat. Puține sunt situațiile în care fiii parlamentarilor sau aleșilor locali confirmă în multinaționale sau au propriile afaceri de succes.
Aproape 100 de gropi făcute și ABANDONATE în municipiu: Botoșani nu a arătat niciodată așa de rău / Toți vin la Primărie rugându-ne, solicitându-ne, amenințându-ne - GALERIE FOTO
Municipiul Botoșani a suferit dintotdeauna la partea de infrastructură rutieră, pe lângă multe alte lipsuri care nu vor fi amintite acum. Autoritățile și botoșănenii deopotrivă se mândresc cu faptul că respiră cel mai curat aer din România...și cam atât. Într-un top recent, municipiul Botoșani se afla pe primele locuri în lista orașelor în care NU se merită să trăiești.
Asistați sociali din Botoșani prinși cu câte două mașini după un control al Curții de Conturi, sute de beneficiari rămași fără bani
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul avea printre cei mai mulți asistați sociali. Astăzi, este însă județul fruntaș în ceea ce privește numărul beneficiarilor care au fost suspendați de la plată. S-a ajuns în această situație deoarece ei au refuzat un loc de muncă sau mai nou au fost prinși că dețin și câte două mașini.
Război total cu demolarea garajelor! Oamenii din Primăverii, audiență la Primărie, cu amenințări și jigniri: Nu a votat nimeni călăul orașului Botoșani / O să adunăm semnături pentru demiterea dv.VIDEO
Decizia primarului Cosmin Andrei de a începe acțiunea de demolare a garajelor din municipiul Botoșani pentru a face loc parcărilor a stârnit, așa cum era și de așteptat de altfel, un val de revoltă.
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE
Un lanț al slăbiciunilor sau un cerc vicios fără nici o verigă slabă pentru a fi întrerupt. De mai bine de doi ani de zile responsabilii Galeriilor de Artă Ștefan Luchian au frecvente episoade de deznădejde din cauza inundațiilor cărora trebuie să le facă față dar mai ales provocării de a proteja obiectele de artă.
RĂZBOI total pentru o funcție: Managerul botoșănean care nu vrea să fie evaluat de ”un profesor și un corist” / ”Nu e ilegal, e imoral” - FOTO
Astăzi, consilierii locali au pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării celui de-al treilea an de management din mandatul 2018-2022 al lui Mihai Sîrbu la Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.
Dacă lucrai la patron erai pensionat pe caz de boala de mulți ani stimate domn. Nici vorba de prelungire sau judecată in instanța.
9 februarie 2021, 08:42
Mosule ! vezi-ti de nepoti ... de sanatate ! cred ca munceai mult de vrei inapoi :...
9 februarie 2021, 08:42
Ii recomand domnului Hritcu dacă tot este in putere și apt de munca sa se angajeze in șantier, se câștiga bine și sunt locuri de munca suficiente. Cum naiba toți pensionarii vor sa muncească doar la birou și la călduț.
9 februarie 2021, 08:19
Sunt sute de tineri in Botosani care nu găsesc un loc de munca liber din cauza pensionarilor care le țin ocupate, unii vor și pensie și salar iar tinerii trebuie sa plece din țara pentru un loc de munca.
9 februarie 2021, 08:11
Lasa si tinerii sa manceasca daca esti asa bolnav si ai ajuns ... la pensie
9 februarie 2021, 07:59
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.9 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
18.5 o C
Ştefăneşti
18.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.