Știrea zilei
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă NU au demisionat! Pur și simplu au fost anunțați să NU mai vină la serviciu – DOCUMENT

După publicarea articolului referitor la plecarea a doi angajați din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Botoșani, unul dintre cei care s-au trezit cu contractul de muncă încetat a dorit să clarifice public modul în care s-a realizat încheierea relațiilor de muncă.

A câștigat lupta, dar numai cu Covid-ul

 

Mihai Hrițcu a lucrat pe postul de administrator al Cantinei de Ajutor Social pentru o perioadă de 16 ani. A împlinit vârsta de pensionare în 2019, însă a rămas în activitate, legislația în vigoare permițând acest lucru, pentru maximum trei ani, cu acordul anual al conducerii.

 

În primul an și jumătate a lucrat fără a beneficia și de pensie. Însă în toamna anului trecut a aflat că este legal cumulul pensiei cu salariul, în cazul lui suma nefiind una extrem de mare, pensia sa fiind calculată undeva la puțin peste 2.000 de lei. Ca atare, și-a depus și actele pentru a beneficia și de acest drept.

 

Singura lui „scăpare” a fost că nu a anunțat și conducerea DAS, ceea ce a dus la încetarea contractului de muncă. De altfel, Dorin Burlacu, directorul DAS, contactat săptămâna trecută a Botoșăneanul, a avut aceeași motivație la decizia luată.

 

*Mihai Hrițcu

 

Numai că fostul administrator de la Cantina de Ajutor Social consideră că decizia semnată de Dorin Burlacu este un abuz, mai ales că a fost luată după o perioadă extrem de grea în care a fost depistat cu Covid-19, având o formă grea de boală.

 

A aflat că nu mai lucrează la Cantină în prima zi de după ieșirea din carantină. Povestește că a avut parte de un „tratament” similar când a fost la un pas să fie dat afară în urmă cu șase ani, când a suferit un accident vascular cerebral.

 

 

„Eu acum șase ani și trei luni am făcut un accident cerebral. Și el atunci a vrut să scape de mine. După ce am venit, am stat șase luni în concediu medical și când am venit înapoi mi-a dat un telefon și a început să țipe așa din senin. Eu eram prin curte și am văzut că țipă, i-am închis telefonul. Și a sunat... Eu atunci întors din accident cerebral, trebuia să mă enervez, că să pocnească iar?”,

Mihai Hrițcu, fost administrator Cantina de Ajutor Social

 

„M-a dat peste cap îngrozitor”

 

Și în ultima lună a trecut prin clipe grele, atât el cât și soția fiind infectați cu noul coronavirus. A reluat clipele de boală cu lacrimi în ochi.

 

„În a cincea zi, a început așa în piept, mă durea fantastic. Am verificat oxigenarea sângelui, 88, 89, 90, 91, 92. Mă duceam în sufragerie și făceam exerciții ca să pot să trag aer, să inspir aer, ca să nu mă înădușesc. Puteam să mor neavând oxigen. Eu cu atac cerebral, puteam să mor. Și o tuse, nu vă puteți imagina. Mă abțineam să tușesc, iar mi-era frică să nu pocnească. Nu puteam să suport televizor, telefon. Luam 35 de pastile, 35! Glicemia – 78. M-a dat peste cap îngrozitor”,

 

„Într-una din zile făceam exercițiile, aici în șodul stâng, un impuls electric. A venit o dată, a coborât în picioare, în mâini, o durere de oase fantastică. Ceva care, dacă mă ținea așa... chiar atunci mă gândeam că mă duc pe balcon și.. .era insuportabilă durerea. Nu a ținut mult...”

Mihai Hrițcu, fost administrator Cantina de Ajutor Social.

 

Când a revenit la serviciu a fost informat că are dispoziție de încetare a contractului de muncă, deși, explică el, avea aprobare de prelungire a activității pentru încă un an, adică până în octombrie 2021.

 

„Luni m-am dus la serviciu și m-am apucat să fac hârtiile. Și mi-a dat telefon, că toți erau speriați...Și m-am dus la tovarășul director cu certificatul medical și mi-a zis: «de ce îmi faci tu mie greutăți?» Și i-am zis: ce greutăți fac eu? «Nu, că tu mi-ai făcut mie niște greutăți»... Că de ce nu i-am spus că am depus dosarul de pensie? Dar pensia este un drept al meu, la urma urmei”,

Mihai Hrițcu, fost administrator Cantina de Ajutor Social

 

*dispoziția de încetare a contractului de muncă 

 

„Îi dezleg toate păcatele”

 

Motivația a fost că a optat pentru cumulul pensiei cu salariul, lucru legal la acest moment în România.

 

„Pentru că am luat pensie și nu l-am anunțat pe dânsul, că el face legea în România. I-am spus că îi dezleg toate păcatele, eu nu am făcut rău în viața vieții mele. Bineînțeles că merg în instanță. Asta ar fi culmea! Eu am lăsat prima cerere în 2019 și mi-a aprobat-o. Am mai lucrat un an de zile. Legea îmi permite să mai continui activitatea încă trei ani. M-am dus anul trecut în octombrie și a aprobat-o și acum m-am trezit că reziliază. Pe baza a ce? Că au făcut adresă ei la Casa de Pensii și le-a comunicat?!”,

Mihai Hrițcu, fost administrator Cantina de Ajutor Social

 

În acțiunea din instanță Mihai Hrițcu va solicita repunerea pe post și plata drepturilor salariale de la data încetării contractului de muncă și până la pronunțarea judecătorilor.

 

La fel s-ar fi întâmplat și în cazul bucătăresei căreia i-a încetat contractul de muncă și care la rându-i a contactat Botoșăneanul pentru a-și expune propria situație. A povestit că a fost anunțată prin telefon, din senin, că de a doua zi, nu mai are ce căuta la muncă.

 

loading...
Șeful de la Cantina de Ajutor Social și bucătăreasa șefă au renunțat la posturi după scandalul care se lasă cu un proces colectiv
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru
Modul lamentabil în care social-democrații botoșăneni au pierdut posibilitatea de a-și impune propria conducere la SC Eltrans SA survine unei serii de evenimente care au făcut ca, mai devreme sau mai târziu, o asemenea ruptură să devină inevitabilă la nivel municipal.
Botoșănean MORT în curte, ar fi trecut ore-n șir până să fie ridicat - VIDEO cutremurător & reacția primarului
Imagini greu de înțeles au devenit virale pe rețelele de socializare în seara zilei de luni, 5 aprilie 2021. Au fost surprinse în comuna Ripiceni, județul Botoșani, condusă de Gabriel Talef, un primar liberal aflat în funcție din 2012.
Primăria a angajat executor din Suceava pentru a recupera aproape 500.000 de euro în dosarul condamnării fostului viceprimar
De fapt, municipalitatea botoșăneană a solicitat, printr-un executor judecătoresc contractat în județul vecin, încuviințarea executării silite în două dosare care s-au finalizat cu sentințe definitive și irevocabile.
Un botoșănean s-a trezit cu mascații la ușa apartamentului, barului, la locul de muncă al soției dar și la mama acasă
Dimineața zilei de joi, 1 aprilie 2021 a fost una extrem de animată pentru un bărbat din Botoșani care a fost ținta unor percheziții domiciliare inițiate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
S-a cerut mutarea unei instituții de la Botoșani într-un alt spațiu, PROMISIUNE pentru o construcție nouă
O instituție de la Botoșani are nevoie de un sediu nou. Problema a fost prezentată de către un consilier județean în cadrul ședinței ordinare de săptămâna aceasta .
Loading...
Primăriță fără mască în școli sau în instituție, scenariu roșu în comunitatea ei: Ei, e o mare prostie vreau să spun, hai, altceva? În primul rând toate pozele mele sunt cu mască GALERIE FOTO
Zeci de fotografii în care primăreasa se află printre oamenii din comunitate și împarte flori de 8 Martie, fără să poarte și masca de protecție obligatorie. După mai bine de două săptămâni, comuna pe care o păstorește are o incidență de 3.06 la mia de locuitori și se află în scenariul roșu.
Femeia protejată în România doar la televizor! Botoșăneancă cu gâtul tăiat în fața fiicei, un an de libertate pentru agresor: Victima a fost poziționată ca la execuție
Pe data de 24 martie 2021, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani anunța trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de tentativă de omor asupra femeii cu care a trăit timp de 17 ani. În 2020, în luna mai, i-a tăiat gâtul cu un cuțit de bucătărie în fața fiicei lor de 10 ani. Cercetarea lui penală a durat aproape un an și, în tot acest interval, el a fost liber și și-a văzut mai departe de viață.
Buletinele de vot de la alegerile locale TOPITE la aproape 6 luni de la scrutin în timp ce procesele pentru funcția de primar NU s-au terminat
Judecătoria Botoșani a recurs la topirea, printr-o firmă specializată, a buletinelor de vot care au rezultat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.
Primarul vrea să demoleze zeci de garaje și să amenajeze locuri de parcare pentru mai multă lume – VIDEO & FOTOGALERIE
Au făcut-o și alte orașe mai mari, unde traficul a devenit o mare problemă. Și municipiul Botoșani se va înscrie în seria centrelor urbane unde este nevoie de decizii radicale pentru a asigura un confort sporit pentru cetățeni. Chiar cu riscul de a deranja un anumit număr de persoane vizate direct de schimbare.
108 km/h în localitate! Polițistul care i-a luat carnetul de conducere parlamentarului Șoptică, lăsat fără permis chiar de colegii săi
Un agent de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Dorohoi a simțit pe propria piele cum este să fii prins cu o viteză mult peste limita legală din localitate. După ce ani la rând a lăsat o mulțime de șoferi fără permis, a ajuns tocmai el să rămână pentru o perioadă fără dreptul de a conduce.
Loading...
Șef din Primăria Botoșani trimis acasă după o condamnare penală cu închisoare și muncă în folosul comunității: O mare pierdere pentru noi
Săptămâna trecută, Primăria municipiului Botoșani a pierdut unul dintre cei mai experimentați funcționari publici, cu o activitate profesională de aproape trei decenii.
Fenomenul lui 2021! Tot mai multe locuri de parcare luate de persoane cu handicap, licitații anulate la Primărie – VIDEO
În mai multe cartiere din municipiul Botoșani puținele locuri de parcare libere care au fost scoase la licitație, au fost oferite în cele din urmă unor persoane care au prezentat certificate cu încadrare într-un grad de handicap.
Sute de copii născuți la Maternitate: Mămicile confirmate pozitiv despărțite de bebeluși, îi văd doar în poze - Este greu
Sute de copii s-au născut de la începutul anului la Maternitatea Botoșani. Din nefericire, unele mămici au fost confirmate pozitiv astfel că au fost nevoite să stea departe câteva zile de al lor bebeluș.
Scandal național cu evaluarea directorilor de la „Pensii”, la Botoșani ”Casa” trebuie să își mai pună zăbrele că accesul oricum este ca la închisoare – FOTOGALERIE
Directorii instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Muncii condus de botoșăneanca Raluca Turcan se pregătesc de evaluarea activității anuale, un bun prilej de debarasare de cei care nu corespund. Din punct de vedere politic, evident, nu neapărat al modului în care au știut sau au dorit să gestioneze relația cu cetățenii, în vremuri de criză sanitară.
Plângere penală cu 6 capete la padocuri, de la uciderea animalelor la utilizare de droguri – DOCUMENT
Seria conflictelor din cadrul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) continuă cu o nouă plângere penală, în cazul de față fiind vizată activitatea de capturare a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Botoșani.
PUB de peste 200.000 de euro aproape de deschidere în Parcul Cornișa, se fac angajări de personal, meniul gândit în stil american – FOTOGALERIE
Primul restaurant din Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa se deschide în aproximativ o lună, după ce, timp de aproape doi ani, de când s-a inaugurat, complexul a suferit la acest capitol.
Dacă lucrai la patron erai pensionat pe caz de boala de mulți ani stimate domn. Nici vorba de prelungire sau judecată in instanța.
9 februarie 2021, 08:42
Mosule ! vezi-ti de nepoti ... de sanatate ! cred ca munceai mult de vrei inapoi :...
9 februarie 2021, 08:42
Ii recomand domnului Hritcu dacă tot este in putere și apt de munca sa se angajeze in șantier, se câștiga bine și sunt locuri de munca suficiente. Cum naiba toți pensionarii vor sa muncească doar la birou și la călduț.
9 februarie 2021, 08:19
Sunt sute de tineri in Botosani care nu găsesc un loc de munca liber din cauza pensionarilor care le țin ocupate, unii vor și pensie și salar iar tinerii trebuie sa plece din țara pentru un loc de munca.
9 februarie 2021, 08:11
Lasa si tinerii sa manceasca daca esti asa bolnav si ai ajuns ... la pensie
9 februarie 2021, 07:59
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„E tot o problemă pe care au făcut-o colegii noștri social-democrați care spuneau că trebuie numaidecât cu HCL și în formă autentică. Noi pe lege știam că se vând și altfel, dar dacă ei ne-au blocat, asta-i treaba, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9261 lei
USD
Dolarul SUA
4.0937 lei
CHF
Francul elveţian
4.4797 lei
GBP
Lira sterlină
5.6851 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7879 lei
XAU
Gramul de aur
235.3486 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2296 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3668 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1848 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2805 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1900 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.7 o C
Dorohoi
8.7 o C
Bucecea
8.6 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
8.7 o C
Ştefăneşti
7.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.