Știrea zilei
Două colege de clasă de la Colegiul AT Laurian au născut: Hai să facem o creşă pe lângă liceu

Una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Botoşani se confruntă cu o situaţie mai rar întâlnită. O elevă din clasa a XI – a de la Colegiul Naţional AT Laurian a devenit mamă.

O majoră cu băiețel

Aceasta este majoră şi a născut în urmă cu aproximativ trei săptămâni un băieţel, iar tatăl, care şi-a recunoscut… rolul în creaţie, este elev la Liceul Pedagogic. Fata ar fi ţinut ascunsă sarcina până în ultima clipă.

Unii profesori şi elevi au aflat totuşi. Nu însă şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), care au luat cunoştinţă de la jurnalişti de cele întâmplate. IŞJ a luat legătura cu conducerea colegiului, care a confirmat cele relatate, considerând însă că nu este cazul demarării unei anchete.

„E vorba de o fată majoră şi atunci, câtă vreme eleva nu absentează de la şcoală, nu creează probleme, respectă regulamentul şcolar… Cealaltă parte ţine de intimitatea personală, dacă familia o sprijină şi agreează ideea, şcoala nu are de ce se implice mai mult”,

Ciprian Manolache, purtător de cuvânt IŞJ Botoşani.

 

O minoră cu fetiță

Cazul nu ar fi însă unul singular. În decembrie ar mai fi născut încă o liceană, culmea, din aceeaşi clasă. Aceasta ar fi însă minoră şi ar fi conceput fetiţa cu un tânăr cu vârsta în jur de 25 de ani, care ar fi recunoscut pentru statutul de „Don Juan”. Deşi se cunoaşte inclusiv numele elevei, deocamdată, probabil dată fiind şi vârsta fetei, cazul ar fi ţinut în secret.

„Despre cealaltă persoană nu ştia nimic d-na directoare, nu i s-a adus nici dumneaei la cunoştinţă. Eu am rugat-o să facă o investigaţie şi ulterior, dacă se confirmă că lucrurile sunt reale, se va recomanda elevei şi părinţilor să o introducă într-un program de consiliere psihologică la nivelul şcolii. Mai mult de atât nu se poate implica şcoala. Situaţia este un pic sensibilă, ca să nu spun mai mult. Fetele şi în general părinţii lor încearcă să ascundă”,

Ciprian Manolache, purtător de cuvânt IŞJ Botoşani.

 

Evenimentele de la Colegiul Naţional AT Laurian i-a intrigat pe unii profesori, care cred că tot ceea ce se întâmplă, pe lângă dezinteresul general faţă de viaţa reală a elevilor, dovedeşte faptul că, măcar la Dirigenţie, trebuie făcute ore de educaţie sexuală. 

 

De asemenea, au început să circule şi ironii de genul „noroc de eleve că mai salvează natalitatea” sau „hai să facem şi o creşă pe lângă liceu să aibă elevele unde să-şi lase copiii”.

 

loading...
CAZ SF în Dorohoi, cu o elevă de 16 ani însărcinată! Medicii au avut un șoc: Tânăra este VIRGINĂ! 
Scandal sexual la Sanatoriul Podriga, trei bolnave psihic rămase însărcinate, angajații cercetați de procurori pentru viol

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Supermarket deschis la Botoșani FĂRĂ AUTORIZAȚIE: Poliția a mers în control, reprezentanții companiei au refuzat să arate actele - FOTOGALERIE
Situație mai rar întâlnită la Botoșani: o multinațională și-a deschis un nou magazin în municipiul reședință de județ fără a respecta condițilei prevăzute de legile în vigoare. Ba mai mult, la controlul polițiștilor locali, reprezentanții companiei au refuzat să prezinte vreun act.
Director tehnocrat în fruntea unei instituții publice: Nu sunt membru de partid
Fără surle și trâmbițe, una dintre funcțiile de conducere din instituțiile publice deconcentrate de la Botoșani a fost ocupată. Este unul dintre acele posturi care intră în calculele partidelor, la împărțeala politică ce se face atunci când o guvernare ia locul alteia.
FOTOGALERIE Crima care îngrozește Botoșaniul: Bărbatul ucis în casa prietenei, găsit într-o baltă de sânge cu mai multe coaste rupte
Noi informații ies la iveală în legătură cu crima care a avut loc în noaptea de joi spre vineri într-un apartament din Aleea Scurtă.
Baie la Cornișa în piscina interioară și relaxare la saune și jacuzzi cu primar și mai mulți băieți mișto – GALERIE FOTO & VIDEO
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa și-a deschis porțile preferențial în cursul după amiezii de joi, 6 decembrie 2018, de Moș Nicolae. Au făcut baie în piscina interioară și s-au bucurat de zona de relaxare pompieri și polițiști.
Municipalitatea începe RIDICAREA mașinilor, amenzile merg și până la 2.000 de lei
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans, va începe activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.
Lovitură de teatru de la prefect, organigrama de la Urban Serv care executa un director şi un vice trebuie REVOCATĂ
Noua organigramă a societăţii de salubrizare a oraşului a fost întoarsă de Prefectură. Instituţia a solicitat Consiliului Local revocarea hotărârii prin care au fost mandataţi doi consilieri să o voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor.
Turism în bătaie de joc pentru botoșăneni și nu numai? Băile Felix și Antalya, aceleași prețuri pentru sărbători, serviciile diferă de la cer la pământ
România pierde anual zeci de milioane de euro pentru că nu știe să-și vândă frumusețile naturale. În stațiunile balneoclimaterice nu s-a mai investit din perioada comunistă, iar litoralul a rămas și el, în mare parte, ancorat în trecut, de la plaje la condițiile hoteliere.
Cel mai longeviv director a primit un mare șut de la partidul pe care „l-a slujit” aproape două decenii
Membru în PSD de 18 ani de zile, cel mai longeviv director de la Botoșani a fost scos pe ușa din dos din birou, cu patru luni înainte de pensionare. A condus o unitate a statului timp de 21 de ani, perioadă în care a rămas fidel partidului, fără crâcnire.
Petrecerea anului la un sfert de veac de vodcă la Vorona: robot, confetti, Buzdugan, lacrimi şi noua Voronskaya – VIDEO & GALERIE FOTO
Povestea vodcii plecată din Vorona pentru a cuceri România a împlinit un sfert de veac. Iar oamenii care au făcut din „Voronskaya” unul dintre puţinele branduri botoşănene de rezonanţă naţională au marcat momentul cum se cuvine.
Proiect de la un PSD-ist: Consiliul Local să cumpere 100 de bucăți din cartea scrisă de un consilier local PSD care deja a primit finanțare de la Consiliul Judeţean
Aleşii de la municipiu vor dezbate în şedinţa de astăzi mai multe proiecte de hotărâre privind achiziţionarea unor cărţi sau materiale cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Anului Centenar.
1 Decembrie sărbătorit mai ales în stradă și mai puțin în restaurantele de la Botoșani: Un local oferă totuși fasole cu cârnați și purceluș la rotisor
Ziua Națională din 2018 pare să nu fie un motiv întemeiat pentru ca restaurantele din Botoșani să pregătească meniuri tradiționale, spectacole live sau să aibă invitați speciali.
Botoșăneanul care a luptat pentru Marea Unire - FOTO DOCUMENT; Nepotul său la Centenar: Trebuie să fim mai atenți cu țara asta
Amintirile Primului Război Mondial au rămas încă vii pentru Paul Buzdugan, un botoșănean care trăiește în municipiu și care deține o mică părticică din istoria românilor, prin prisma unor fotografii alb-negru.
Ancheta DNA pentru Uvertura Mall pornită de la un ziarist! Jurnaliști audiați la Tribunal, în procesul de peste 2 milioane de lei
A fost o liniște apăsătoare în sala de judecată de la Tribunalul Botoșani, în timpul audierii a doi jurnaliști. Ieri, 27 noiembrie 2018, în procesul Uvertura Mall a avut loc un nou termen care s-a consumat cu depoziția a doi martori.
Monument sovietic pregătit pentru sediul PSD Botoşani într-un scandal fără precedent – GALERIE FOTO
Disputele pe seama bustului lui Ion I.C. Brătianu, prim-ministru al României de cinci ori la începutul secolului trecut, au ajuns la un monument al eroilor sovietici din Al Doilea Război Mondial.
Răzbunare în familie! Soț și soție evazioniști denunțați la Poliție de propriii angajați, pentru marfă la negru
Situație mai puțin obișnuită întâlnită în instanța botoșăneană, unde o familie a ajuns să se războiască cu o alta, prin intermediul instituțiilor statului. Primii, soț și soție erau patronii, care aveau mai multe standuri într-un centru comercial din cel de-al doilea municipiu al județului.
Fostul președinte al PSD Botoșani a rămas șomer după ce și-a pierdut salariul de 30.000 de lei pe lună
Unul dintre cei mai bine plătiți botoșăneni, la o unitate de stat, a rămas recent fără loc de muncă.
Botoşăneanul care conduce la Bucureşti o companie cu afaceri de 200 de milioane de euro anual: Discutăm de peste 2000 puncte de lucru
Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în ultima ediţie Top 300 Companii editată de revista Capital. Unitatea statului ocupă locul 116 pe ţară în clasamentul întocmit de prestigioasa publicaţie economică.
Apariție cu zâmbete și fără lacrimi a elevului din crima de la Pacea - CUM arată după șase luni de detenție
Bogdan Ionel a văzut marți, 20 noiembrie 2018, pentru câteva ore, alte chipuri decât cele cu care s-a obișnuit probabil deja în unitatea de detenție unde este găzduit până când i se va decide soarta.
Crima din Centrul Vechi: Audiere cu amenințări la Tribunalul Botoșani, nevasta și-a ieșit din fire, polițiștii și jandarmii trimiși în Centrul Istoric
Procesul privitor la crima care a avut loc în vara anului trecut lângă fostul cinematograf Luceafărul continuă la Tribunalul Botoșani. Marți, 20 noiembrie 2018, s-a mai parcurs un pas.
kalapod.net%20
Martori la cea mai mare bătaie de joc a drumarilor din ultimii 20 de ani, drumarul șef al Botoșanilor dă vina pe șoferi - VIDEO & GALERIE FOTO
Autoritățile județene și municipale și-au dat luni, la prima ninsoare din noul sezon rece, întreaga măsură a incompetenței, delăsării și nepăsării la adresa sutelor de mii de botoșăneni, plătitori de taxe și impozite.
ok,e greseala ei ,dar nu consider ca ar trebui sa fie umilita in public prin prisma acestui articol
2 ianuarie 2018, 16:34
ce a ajuns laurianul?!!daca conducerea e asa cum e...
10 decembrie 2017, 06:21
Daca de pe bancile scolii s- au apucat de curvasareala, apoi bune soiuri sunt astea. Iar cine le incurajeaza clar ca se simte cu musca pe caciula.
8 decembrie 2017, 06:18
Deci, felicitari si tot inainte!
7 decembrie 2017, 21:51
Consider ca nu era necesar un asemenea articol. Este viata privată a fetelor si cazuri ca acestea se tot intalnesc. Nu trebuie făcută o știre faptul ca doua eleve au nascut. Nu sunt nici primele, nici ultimele. Nu s-a nascut copilul vedetei X ca sa fie atat de interesant incat sa se scrie in presa!
7 decembrie 2017, 12:08
Cuvîntul primordial este,,Destrabalare,, nu mi place sa l folosesc dar la asta sa ajuns acum.Nu cred ca asa ceva trebuie sa fie încurajat,esti elev vezi ti de viata ta de elev,nu de părinte,numai scoala numai faci,gindindute ce face belele.
7 decembrie 2017, 11:38
nu cred ca asemenea lucruri trebuie discutate in presa ! totusi daca s-a ajuns aici e de apreciat ca cele doua eleve nu si-au abandonat pruncii si isi continua scoala ! Trebuie incurajate permanent si sustinute fiindca a da viata e ceva miraculos ! Succes la scoala !
7 decembrie 2017, 11:11
Nu îmi pare nimic senzațional atâta timp cât ambele mămici au aproape 18 ani își văd de școală iar copii au fost recunoscuți de parteneri. Mai grave sunt cazurile în care mămicile au sub 16 ani , nu-și continuă studiile , sunt din familii lipsite de posibilități materiale și sunt singure fiindcă partenerii și-au luat tălpășița și cazuri din astea sunt în județul nostru destule.
7 decembrie 2017, 10:03
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
”Marele meu regret este că județul Botoșani a fost uitat din nou de cei care guvernează țara, suma pe care ne-au acordat-o fiind ridicolă. Se dovedește odată în plus că noi, botoșănenii, nu suntem importanți pentru ei decât ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6478 lei
USD
Dolarul SUA
4.0820 lei
CHF
Francul elveţian
4.1177 lei
GBP
Lira sterlină
5.1631 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6329 lei
XAU
Gramul de aur
163.9458 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2368 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4383 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9371 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0443 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-5 o C
Bucecea
-5 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-5 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.