Știrea zilei
Două colege de clasă de la Colegiul AT Laurian au născut: Hai să facem o creşă pe lângă liceu

Una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Botoşani se confruntă cu o situaţie mai rar întâlnită. O elevă din clasa a XI – a de la Colegiul Naţional AT Laurian a devenit mamă.

O majoră cu băiețel

Aceasta este majoră şi a născut în urmă cu aproximativ trei săptămâni un băieţel, iar tatăl, care şi-a recunoscut… rolul în creaţie, este elev la Liceul Pedagogic. Fata ar fi ţinut ascunsă sarcina până în ultima clipă.

Unii profesori şi elevi au aflat totuşi. Nu însă şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), care au luat cunoştinţă de la jurnalişti de cele întâmplate. IŞJ a luat legătura cu conducerea colegiului, care a confirmat cele relatate, considerând însă că nu este cazul demarării unei anchete.

„E vorba de o fată majoră şi atunci, câtă vreme eleva nu absentează de la şcoală, nu creează probleme, respectă regulamentul şcolar… Cealaltă parte ţine de intimitatea personală, dacă familia o sprijină şi agreează ideea, şcoala nu are de ce se implice mai mult”,

Ciprian Manolache, purtător de cuvânt IŞJ Botoşani.

 

O minoră cu fetiță

Cazul nu ar fi însă unul singular. În decembrie ar mai fi născut încă o liceană, culmea, din aceeaşi clasă. Aceasta ar fi însă minoră şi ar fi conceput fetiţa cu un tânăr cu vârsta în jur de 25 de ani, care ar fi recunoscut pentru statutul de „Don Juan”. Deşi se cunoaşte inclusiv numele elevei, deocamdată, probabil dată fiind şi vârsta fetei, cazul ar fi ţinut în secret.

„Despre cealaltă persoană nu ştia nimic d-na directoare, nu i s-a adus nici dumneaei la cunoştinţă. Eu am rugat-o să facă o investigaţie şi ulterior, dacă se confirmă că lucrurile sunt reale, se va recomanda elevei şi părinţilor să o introducă într-un program de consiliere psihologică la nivelul şcolii. Mai mult de atât nu se poate implica şcoala. Situaţia este un pic sensibilă, ca să nu spun mai mult. Fetele şi în general părinţii lor încearcă să ascundă”,

Ciprian Manolache, purtător de cuvânt IŞJ Botoşani.

 

Evenimentele de la Colegiul Naţional AT Laurian i-a intrigat pe unii profesori, care cred că tot ceea ce se întâmplă, pe lângă dezinteresul general faţă de viaţa reală a elevilor, dovedeşte faptul că, măcar la Dirigenţie, trebuie făcute ore de educaţie sexuală. 

 

De asemenea, au început să circule şi ironii de genul „noroc de eleve că mai salvează natalitatea” sau „hai să facem şi o creşă pe lângă liceu să aibă elevele unde să-şi lase copiii”.

 

loading...
CAZ SF în Dorohoi, cu o elevă de 16 ani însărcinată! Medicii au avut un șoc: Tânăra este VIRGINĂ! 
Scandal sexual la Sanatoriul Podriga, trei bolnave psihic rămase însărcinate, angajații cercetați de procurori pentru viol

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Protest la Unirea, sute de oameni strânși la o tragedie: Împietrit de durere - VIDEO & GALERIE FOTO

Imaginați-vă că așteptați ani de zile un copil. Că nouă luni aveți grijă de sarcină mai ceva ca de ochii din cap și că, la doar câteva ore după ce vine în sfârșit pe lume, pleacă... Și nu fiindcă ar fi fost bolnav, ci pentru că salonul în care se afla a ars într-un incendiu mistuitor. Și odată cu el și bebelușul.

Un fost pușcăriaș acuzat că a bătut doi polițiști: L-a lovit pe colegul meu cu capul în zona gurii

Doi polițiști s-au dus să-și facă datoria, dar au dat peste alte probleme.

Blestemul pământului: Soțul cu furca, soția cu ranga și-au bătut vecinul și l-au lăsat lat

Într-o comună din Botoșani armonia între unii vecini nu există.

Iftime, în pragul unei pierderi de 1,4 milioane în câteva minute, în business-ul său de suflet: Sunt disperat, n-am nici un motiv să mai merg mai departe

1,4 milioane de lei sau, dacă vreți, 14 miliarde de lei vechi, se pot pierde sau câștiga în doar câteva zeci de minute, care sunt cele mai importante din ultimii cinci ani pentru FC Botoșani.

Un fost PSD-ist de frunte, venit pentru afacerile fetei, a declanșat bomba: GREVĂ FISCALĂ a patronilor din Botoșani

Una dintre cele mai năstrușnice idei lansate la întâlnirea cu oamenii de afaceri care a avut loc miercuri la Hotel Rapsodia vine din partea unui fost consilier local PSD.

Consultații medicale în hotel, botoșăneni cu metale grele în corp „vindecați” cu… oale

Seria înșelătoriilor ajunge la un nivel iar ingeniozitatea în a găsi tot felul de metode pare să nu aibă limite. Ce e mai frapant este perseverența cu care acești oameni care caută să obțină câștiguri din naivitatea mai ales a pensionarilor și revin iar și iar cu alte „povești”.

Hai cu Cornișa! S-a cerut insolvența singurului aqua park din Moldova după jumătate de vară și jumătate de iarnă

Inaugurat în vara anului trecut, singurul aqua park din Moldova se află deja în pragul insolvenței. Ironia sorții, aceasta ar putea veni de pe... litoral.

Liderii unui partid s-au întâlnit cu șefii de la București la restaurant fiindcă au sediul sechestrat din cauza datoriilor

Dificultățile financiare pe care le traversează una dintre organizațiile județene de partid care a fost părăsită de o bună parte a foștilor lideri au provocat o situație mai ciudată.

MEMORABIL: Plombări pe lapoviță în strada Primăverii: Dacă undeva sare, mă duc și îl mănânc - VIDEO & GALERIE FOTO

Scene memorabile de treabă... capitalistă au putut fi văzute joi pe a doua mare stradă a municipiului Botoșani. În jurul orei 11:00 o echipă de muncitori de la SC Conrec SA plomba gropile din strada Primăverii.

loading...
A înnebunit lumea??? Noi creșteri salariale la CJ: peste 12.000 de lei un director, mai mult de 10.000 un șef serviciu, 4.000 un șofer - DOCUMENT

Consilierii județeni se întrunesc astăzi în ședință extraordinară pentru a dezbate bugetul pe 2018 și totodată noile salarii. Iar dacă anul trecut vi s-a părut exagerat ca un director din aparatul propriu să fie remunerat cu circa 9.000 de lei, iar un șofer cu 3.000 de lei, aflați că aceste sume cam sunt de domeniul trecutului.

Jale la o unitate de elită: Tot ”colectivul” compus dintr-o directoare şi trei angajaţi cu jumătate de normă

Anii în care o mulţime de botoşăneni îşi doreau să lucreze în acest loc au trecut de mult. Mai ales de când Oficiul Registrului Comerţului a trecut sub oblăduirea Tribunalului Botoşani.

DOCUMENT EXPLOZIV: Ce fac consilierii municipali într-o zi liberă!? Pun la cale în mare grabă destituirea unui director

Unii aleșii de la municipiu sunt atât de preocupați de soarta societăților la care Consiliul Local este unic acționar încât muncesc și în zi liberă. Mai exact, pe 24 ianuarie, când se sărbătorește Unirea Principatelor Române.

Risc de explozii în Botoșani!! Aproape jumătate de oraș în ȘANTIER din primăvară

Ceea ce s-a întâmplat la blocul din strada Primăverii unde zeci de botoșăneni au rămas sinistrați mai bine de jumătate de an din cauza unei explozii, poate fi o lecție pentru noi toți, fie că vorbim de autoritatea publică, mediu privat sau cetățeni.

Un angajat de la Nova Apaserv a dat de bucluc: lovituri, amenințări, pulover rupt - A trebuit efectiv să învăț să merg din nou

O vizită la locul de muncă al concubinei sale i-a adus numai nenorociri unui angajat al societății Nova Apaserv.

loading...
Se năruieşte visul metropolitan al Botoşanilor, prima localitate care a părăsit zona: Nu am beneficiat până la această dată de nici un proiect de dezvoltare

Ameninţările făcute în mai multe rânduri de unii primari din Zona Metropolitană Botoşani (ZMBT) că vor părăsi această structură au început să fie puse în practică.

Un șofer băut a făcut dezastru în centrul orașului cu un Ford: s-a răsturnat, trei mașini distruse în câteva clipe - FOTOGALERIE

Consumul de băuturi alcoolice combinat cu șofatul și-a dovedit din nou consecințele nefericite. A cunoscut-o pe propria piele un conducător auto chiar în zona zero a municipiului Botoșani.

Una dintre clădirile mari ale orașului va fi DEMOLATĂ – Se construiește un Lidl uriaș cu spații verzi și locuri de parcare – FOTOGALERIE

Municipiul Botoșani începe să facă din ce în ce mai mulți pași în ceea ce privește investițiile private imobiliare. Primăria înregistrează tot mai multe solicitări pentru construirea de locuințe în diferite zone ale orașului. Și centre comerciale.

EXPLOZIV: Polițiștii suspectați că și-au aranjat propriile alegeri, o femeie subcomisar cere anularea în instanță a scrutinului

Poliţiştii botoşăneni şi-au ales săptămâna trecută noul lider, însă ocupantul final al funcţiei de preşedinte judeţean al Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP) va fi stabilit în instanţă. Şi aceasta pentru că, mai mult sau mai puţin plastic spus, unii oameni ai legii par să aibă unele probleme cu… legea.

ATENȚIE! Anunțul anului pentru liniștea străzilor din Botoșani în 2018: În sex, în război şi în alte nenorociri nu sunt reguli

Disputele pe seama informării prezentate la începutul săptămânii de Inspectoratul de Poliţie Judeţean în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) au generat şi momente amuzante.

kurtmann.ro%20
Scandalul de la Urban Serv: Sporuri plătite contabilului pentru deszăpezire peste program, Iveco second-hand cumpărat ca nou, maşini de 1,8 milioane luate printr-un SRL din Bucureşti

Dacă înaintea şedinţei consiliului de administraţie a refuzat să facă declaraţii pe seama propunerii de destituire a directorului general, la finalul întrunirii de joi a CA, adjunctul de la SC Urban Serv SA şi-a explicat solicitarea.

ok,e greseala ei ,dar nu consider ca ar trebui sa fie umilita in public prin prisma acestui articol
2 ianuarie 2018, 16:34
ce a ajuns laurianul?!!daca conducerea e asa cum e...
10 decembrie 2017, 06:21
Daca de pe bancile scolii s- au apucat de curvasareala, apoi bune soiuri sunt astea. Iar cine le incurajeaza clar ca se simte cu musca pe caciula.
8 decembrie 2017, 06:18
Deci, felicitari si tot inainte!
7 decembrie 2017, 21:51
Consider ca nu era necesar un asemenea articol. Este viata privată a fetelor si cazuri ca acestea se tot intalnesc. Nu trebuie făcută o știre faptul ca doua eleve au nascut. Nu sunt nici primele, nici ultimele. Nu s-a nascut copilul vedetei X ca sa fie atat de interesant incat sa se scrie in presa!
7 decembrie 2017, 12:08
Cuvîntul primordial este,,Destrabalare,, nu mi place sa l folosesc dar la asta sa ajuns acum.Nu cred ca asa ceva trebuie sa fie încurajat,esti elev vezi ti de viata ta de elev,nu de părinte,numai scoala numai faci,gindindute ce face belele.
7 decembrie 2017, 11:38
nu cred ca asemenea lucruri trebuie discutate in presa ! totusi daca s-a ajuns aici e de apreciat ca cele doua eleve nu si-au abandonat pruncii si isi continua scoala ! Trebuie incurajate permanent si sustinute fiindca a da viata e ceva miraculos ! Succes la scoala !
7 decembrie 2017, 11:11
Nu îmi pare nimic senzațional atâta timp cât ambele mămici au aproape 18 ani își văd de școală iar copii au fost recunoscuți de parteneri. Mai grave sunt cazurile în care mămicile au sub 16 ani , nu-și continuă studiile , sunt din familii lipsite de posibilități materiale și sunt singure fiindcă partenerii și-au luat tălpășița și cazuri din astea sunt în județul nostru destule.
7 decembrie 2017, 10:03
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Trebuie făcut sens unic pe strada Pacea?
Da
Nu
Nu sunt șofer
Declaraţia zilei
„Cred că lucrurile astea care sunt mai puţin pe obiectivul meu nu sunt de discutat. Eu sunt aici din punctul de vedere al tehnicianului, încerc să vorbesc de fotbal, unde am greşit, care sunt problemele, ce putem face în continuare ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6552 lei
USD
Dolarul SUA
3.7813 lei
CHF
Francul elveţian
4.0473 lei
GBP
Lira sterlină
5.2837 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5385 lei
XAU
Gramul de aur
161.6184 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2273 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4879 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9567 lei
CAD
Dolarul Canadian
2.9752 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6251 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.