Știrea zilei
Dispare un partid de la Botoșani! Va fi absorbit de noua „împărăție a dezamăgiților”: Eu nu-i recunosc, prea mult haos, prea multă dezamăgire, prea multă...
  • După noua formațiune politică a lui Liviu Dragnea care coagulează în jurul lui social democrați-nemulțumiți, vine și replica „Dreptei”.
  • Ludovic Orban strânge și el în jurul său liberali care nu mai rezonează cu politica dusă de actualul Partid Național Liberal.

ALDE dispare! Apare o nouă „speranță”

 

Există surse care susțin că partidul lui Orban este posibil să se numească Forța Liberală. Însă nu este un fapt cert.

 

Noua construcție ar urma să absoarbă Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), negocierile la acest moment fiind în plină desfășurare. Din partidul lui Ludovic Orban, fostul președinte al PNL-iștilor, ar urma să facă parte toți cei care „cred într-o dreaptă autentică” și care vor veni în fața electoratului fidel cu un program pe măsura așteptărilor.

 

„Am mai avut discuții, vor mai urma discuții și imediat ce Ludovic Orban va anunța public noua construcție politică. Din punctul meu de vedere și al majorității colegilor din țară, vom face împreună cu Ludovic Orban o nouă formațiune politică de centru dreapta cu doctrină clară de dreapta, pentru alegătorii care sunt dezamăgiți la momentul actual de partidul care guvernează România”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Ca și la „PSD-ul” lui Dragnea și aici e coadă

 

Noul partid ar urma să fie anunțat de Orban în mai puțin de o lună. Pe lângă actualii democrat-liberali, se vor înscrie în noul partid și mulți din PNL-ul născut din fuziunea cu fostul PDL.

 

Sunt deja persoane interesate, susține Florin Țurcanu.

 

„Mai multe decât au venit în ALDE. Deja am semnale, și nu doar la Botoșani. Roxana se ocupă de tot ce înseamnă activitate pe Moldova, de la Buzău, Focșani, Brăila, zona aceasta până la Suceava, semnalele sunt că avem mult mai mulți doritori de a veni alături de noua formațiune politică condusă de Orban decât erau până la momentul actual, când eram doar noi ALDE, singuri. Și sunt convins că în cel mai scurt timp vom avea grupuri parlamentare și atunci vom putea lua și noi parte la decizii și la lucruri care sunt așteptate de români la nivel național și județean”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

 

O firmă le alege numele

 

O firmă de profil ar urma să aleagă varianta de nume care ar fi cea mai potrivită pentru noul partid: „Sunt mai multe denumiri, nu le-am stabilit încă. Nu noi decidem, am comandat un studiu către o firmă care are posibilități să facă astfel de analize și vom analiza împreună. Dar în maximum o lună de zile va fi anunțat, vom avea și grupuri parlamentare și eu cred că noua formațiune condusă de Ludovic Orban la nivel național, iar la Botoșani de Roxana Țurcanu, va avea mult mai mulți doritori să facă parte din echipă”.

 

În opinia promotorilor noii construcții politice, preluarea guvernării și criza sanitară au făcut ca PNL să nu se mai ridice la nivelul așteptărilor propriului electorat. Nu s-a mai ținut cont de programul de guvernare, doctrină, interesul cetățeanului și eficiența administrativă.

 

„Acum nu vedeți că nu mai înțelegem nimic, totul este un talmeș-balmeș care a sancționat și va costa foarte mult actuala guvernare. Haosul în care trăim cu toții, deciziile care nu sunt luate, nu contează dacă sunt în favoarea sau defavoarea cetățeanului, dacă este să fie o decizie luată să fie și păstrată și explicată. Eu nu-i recunosc, prea mult haos, prea multă dezamăgire, prea mult, prea mult, prea mult”,

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani

 

Înainte de alegerile liberale din septembrie au existat mai multe voci avizate care au anticipat ruperea PNL-ului, indiferent de rezultat. Un PNL în care nu a existat niciodată în realitate o fuziune cu adevărat între liberalii consacrați și foștii PDL-iști.

 

loading...
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
Ludovic Orban, mesaj de la Botoșani pentru toți „trădătorii” pe care i-a pus pe funcții

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
POVESTEA medicilor care salvează suflete, în locul autorităților - Aș fi vrut să-mi strângă mâna un oficial, să-mi zică: bravo că ai făcut astaVIDEO
Sunt oameni care trăiesc mai puțin pentru sine și mai mult pentru ceea ce se întâmplă în jur. Botoșăneni cu multe nopți albe și cu sentimentul că reușesc mult prea puțin, într-un noian apăsător de lucruri care funcționează anapoda. Oameni care dăruiesc tot câștigul pentru care muncesc aproape fără oprire.
Nova Apaserv trimite executorii pe urma hoților de apă: Am prins pe cineva, i-am imputat o sumă, el fură în continuare
În doar câteva luni de activitate, de când Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a fost preluat de Sorin Ciobanu, au fost depistate zeci de cazuri de consum fraudulos de apă.
Un om de afaceri din Botoșani va deschide un restaurant cu mâncare „ca acasă”, mustărie și terasă deschisă pe timpul iernii
Unii dintre botoșăneni își amintesc probabil terasa amenajată pe perioada verii pe centura Pacea, înconjurată de gard de stuf.Mâncarea era 100% tradițională iar clienții primeau inclusiv bere la metru.
Gelu Graur și Sînziana Secrieru și-au vândut clubul din centrul orașului! Old School preluat de un cunoscut om de afaceri
Decizia de a vinde clubul a fost anunțată și în trecut pe rețelele de socializare, după perioada grea de pandemie în care HoReCa a suferit enorm. A fost concretizată în urmă cu o săptămână.A contat în luarea deciziei și faptul că există o avalanșă de controale la cluburile cu vizibilitate la public, în timp de alte unități, cu mai multe presupuse probleme, sunt verificate arareori. 
Tot mai strâmtorați din cauza scumpirilor: Peste 8.000 de botoșăneni au câte două locuri de muncă
Scumpirile din ultima vreme afectează traiul botoșănenilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor, a alimentelor și carburantului și nu numai. 
Sclavagism modern: OPT adolescenți prinși muncind „la negru” la o terasă din municipiu, lucrau și câte 16 ore pe zi
Unii dintre angajatori profită de tinerii care urmăresc să câștige propriii bani de buzunar și îi folosesc într-un soi de „sclavagism modern”, fără să aibă vreo temere că ar putea să răspundă din punct de vedere legal pentru sustragerea de la plata dărilor specifice către stat. Patronii profită astfel de adolescenți, pe care-i exploatează la un program de lucru mult peste cel reglementat legal. 
Directoarea și diriginta unei școli botoșănene au refuzat să sune la 112 pentru un elev cu mandibula ruptă: Copilul mănâncă cu paiul în prezentVIDEO
Agresiunea a avut loc la ore, într-o unitate de învățământ a județului, și s-a încercat ascunderea ei.Copilul a rămas cu traumatisme care-l afectează și în prezent.
LUCRURILE care nu s-au văzut în procesul care a decis soarta orașului: Eram puși în fața faptului de a săvârși o infracțiune / A fost o muncă acerbă, am avut ore nedormite VIDEO
Alegerile locale din 2020, anul în care s-a stabilit componența legislativului local, dar și primarul pentru patru ani, au avut un caracter aparte. Între cei doi principali candidați la postul de edil-șef au fost doar 16 voturi. Cu o diferență atât de mică, evident că lucrurile au degenerat și a fost nevoie de deciziile judecătorilor.
Iftime scos din fotbal 6 luni de federație și amendat cu o sumă amețitoare – DOCUMENT 
Comisia de Disciplină și Etică (CDE) a Federației Române de Fotbal a adoptat vineri o hotărâre extrem de dură la adresa omului de afaceri care controlează FC Botoșani. Valeriu Iftime a fost sancționat cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru șase luni și, în plus, i s-a aplicat și o amendă de 20.000 lei. 
Doamna din Botoșani care a căutat afacerea perfectă! De la broker de credite la litigii sau activități de înfrumusețare din care a ieșit din cauza evaziunii din dormitor – VIDEO
Gabriela Ciobanu este antreprenor din 2004 și se poate spune că a încercat mereu să-și adapteze afacerile în funcție de cererea pieței. În unele cazuri a reușit, din greșeli a învățat. A deschis uși, altele i s-au închis fără să se descurajeze nicicum.
Un funcționar de la Casa de Asigurări s-a aruncat în gol din apartamentul în care se mutase de puțină vreme
Bărbatul lucra de mai mulți ani în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoșani, la compartimentul decontări și servicii.
25 de tone de mere aruncate pe câmp la marginea orașului, în piețe se vând fructe cu proveniență mincinoasă: Cine să ia măsuri? Noi avem țară? Avem Guvern, avem guvernanți? GALERIE FOTO
În vremuri în care campaniile pentru o alimentație sănătoasă ne invadează și într-un context în care conviețuim într-un județ cu profil preponderent agricol, consumăm fructe și legume din import, iar producția din Botoșani se strică pe câmpuri.
RAZIE uriașă pe Calea Națională! Polițiștii rutieri dar și criminaliștii au percheziționat mașini: au găsit un șofer drogat, fițe pe mașini scumpe și altele – VIDEO & GALERIE FOTO
Au participat probabil la această acțiune preventivă toate echipajele Biroului Rutier de la Botoșani, pe Calea Națională, pentru că strada s-a umplut de polițiști și autospeciale de Poliție. Și, un lucru mai inedit, au luat parte la razie și ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, dar și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică.
A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film
Prin protocolul prin care Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm (RADEF) a cedat Cinematograful Unirea către administrația publică locală condiția principală a fost continuarea difuzării de film la Botoșani.
Elevul care la 13 ani a strâns mașini pline de ajutoare pentru cei aflați în suferință – VIDEO & FOTOGALERIE 
Trăim într-o societate în care ajung să fie apreciați cu precădere oamenii care își fac publicitate agresivă pe spatele nevoiașilor în detrimentul celor care le rezolvă problemele fără să popularizeze în exces acest lucru. 
DEZVĂLUIRE despre cum ajungi director prin concurs la Botoșani: Există un schimb de plicuri cu unele și cu alteleVIDEO 
”Mi-am luat concediu și am învățat”, ”chiar a fost pe bune, s-a putut înscrie oricine”, ”am luat biografia și am parcurs toată legislația de acolo”. Am enumerat doar câteva dintre explicațiile pe care candidații cu susținere politică la posturile de director la unitățile de stat le dau după promovarea examenelor și obținerea funcțiilor mult dorite. Oficial, bineînțeles... 
Primăria vrea să ia în administrare „fosta casă a PDL-iștilor” și să mute acolo un serviciu important: Cad dosarele pe ei, nu încap în birouri
Inițiativa ar urma să fie supusă dezbaterii și votului în ședința ordinară din data de 28 iulie 2022.
Din seria furturilor de apă: Fost polițist depistat cu branșament ilegal pentru livadă, seră și piscină – FOTOGALERIE
Serviciul de Control și Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă să identifice situații de furturi de proporții din rețeaua publică.
Gata și nu prea: Recensământul populației și locuințelor NU s-a terminat la Botoșani, recenzorii încă bat la uși închise
Săptămâna trecută, în urma unui anunț al Institutului Național de Statistică (INS), presa națională, dar și cea locală, scria că județul Botoșani este primul din România care a terminat de numărat populația. Ba mai mult, o mulțime de politicieni care au simțit că ar avea de câștigat ceva capital electoral din asta s-au ”lipit” rapid la postări pe această temă. 
Aventurile modernizării drumului spre Târgu-Frumos: Botoșănean blocat în curte fiindcă era plecat de acasă – VIDEO & GALERIE FOTO
Una dintre multiplele vizite ale prefectului pe șantierul de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos l-a găsit din cale afară de nervos pe un botoșănean din satul Zăicești. 
Chiar ai tupeu, tzurcane!
2 noiembrie 2021, 22:26
Prin asocierea psd cu turcanii si asociatii lui de doua parale, Federovici nu face decat sa atraga atentia asupra moralitatii acestei combinatii utile pentru ambele parti. Culmea, se si inteleg de minune dupa principiul "cine se aseamana, se aduna".
2 noiembrie 2021, 16:58
Mai mare scarba,aceeasi Marie cu alta palarie!
2 noiembrie 2021, 14:57
Țurcanu vinde iluzii. Asa la convins pe voiajorul Siligeanu sa părăsească PSD--ul și apoi pe Federovici ca o va ajuta sa aibă majoritate în CJ tradand liberalismul la Botoșani.Țurcanu nu mai are nici o credibilitate, doar pt Siligeanu și Federovici.
2 noiembrie 2021, 13:53
Alde la Botosani condusa de familia Turcanu , despre ce vorbim oare sa uitat asa de repede de cum conducea judetul si cum asi numea neamurile pe anumite functi , penibil acest personaj Turcanu
2 noiembrie 2021, 13:18
Tinerii absolventi de facultăți adevărate să intre in politică și să se impună! Fără acest deziderat nu putem merge mai departe ca națiune civilizată. Chiar inafara beizadelelor descendente din nomeclatura ceausisto-securistă nu mai are loc nimeni? Chiar am rămas așa imbecili incat sa luăm minte de la analfabetul ăsta puscăriaș? Sunt pline ziarele, iar televiziunile din Bt il poartă ca pe sfintele moaște... Mi-e greață și mi-e rușine...Am impresia că vom muri si impostura va trona peste generațiile ce vor veni, captive și triste intr-o mare de deznădejde si nedreptate. Chiar pentru doi mici tzurcani mâncați de către unii la mișto, trebuie sa ni se intoarcă stomacul pe dos cand citim asemenea mizerii???
2 noiembrie 2021, 12:43
când îl auzi pe împărat vorbind de o noua formațiune politica, de viziune politica, de interes pentru oameni, parca îți vine să plângi. un combinator, un las care-si face case pe numele lui tata vine el acum ca mesia, sa salveze el cu Roxana și Ludovic tara. partea proasta e ca iar o sa reușească sa-si bage niște viermi prin instituții publice, consilii locale și județene, suficient pentru mici sau mari șantaje politice. Avem un viitor...
2 noiembrie 2021, 11:05
Parca spuneai că Citu-i viitorul iar Orban e bun de dat la gunoi? coloana vertebrala de moluscă si caracter infect de infractor dovedit. Poate scapi de puscarie.
2 noiembrie 2021, 08:58
Disperare mare. ALDE nu exista în România decât la Botoșani, Mureș si București. Doar nu degeaba Anușca e mare șefă. Ce o mai rămas din ALDE? Vedem toți calitatea umană și numărul lor. Niște inși care nu și-au mai găsit locul în partidele mari în care au fost. Partidele noi cu oameni vechi nu au convins în ultimii 30 de ani în România, indiferent cine a fost liderul care le-a condus. ALDE, PRO România, PNL 93, PRU, ...indiferent de eșichierul politic, au eușat lamentabil. Ce nu a reușit Tariceanu și Ponta nu o să reușească Orban. Și nici Dragnea. Cu Rotaru și Macaleți. Singurele exceptii de partide noi sunt cele care s-au nascut cu oameni noi. USR si AUR. Doctrinar diferite, dovadă că este loc de partide noi, dar cu oameni noi nu cu fosilele politice și cu compromișii ultimilor 30 de ani. Să alegi în 2021 între Țurcanu și Macaleti, asta da blestem.
2 noiembrie 2021, 08:52
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.8176 lei
CHF
Francul elveţian
5.0705 lei
GBP
Lira sterlină
5.7936 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5918 lei
XAU
Gramul de aur
275.0848 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2071 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3706 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7331 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1990 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.0 o C
Dorohoi
19.0 o C
Bucecea
19.5 o C
Darabani
18.5 o C
Saveni
19.3 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.