Știrea zilei
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul

Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.

Pleacă și Dan Nechifor după Magda Oleniuc?

 

Este vorba despre Dan Nechifor, care ocupă funcția de prefect la Botoșani din martie 2020, aflându-se la cel de-al doilea mandat.

 

Totul a început de la alegerile interne din PNL care au avut loc în luna iulie a acestui an și când, cu doar două zile înainte de scrutin, Dan Nechifor l-a contracandidat pe Costel Șoptică pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani.

 

În momentul în care prefectul a pierdut alegerile, practic și-a pecetluit soarta, iar ceea ce se întâmplă în prezent nu este decât o consecință a ceea ce s-a petrecut atunci.

 

La câteva săptămâni după alegerile interne din PNL, Costel Șoptică i-ar fi propus inițial lui Dan Nechifor o rocadă cu Gheorghe Sorescu, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

 

Strălucește prin absență 

 

Surse liberale susțin că ulterior a renunțat la această variantă, cerându-i să revină pe postul blocat de la Administrația Județeană a Finațelor Publice (AJFP). Costel Șoptică și Dan Nechifor au avut o întâlnire duminică, 29 august, la sediul PNL din strada Teatrului și au discutat timp de aproximativ o oră despre modificările care urmează a fi operate în conducerea Prefecturii, finanțistul nemaifăcând parte din planurile liderului liberal.

 

I-ar fi acordat termen de o săptămână pentru a lua o decizie privitoare la modul în care dorește să părăsească Prefectura. Ulterior însă, așteptat de Costel Șoptică la întâlniri pe la Tudora sau Leorda, prefectul nu și-a mai făcut apariția.

 

„Cumva parcă singur se trage deoparte”, spun sursele din cadrul partidului.

 

Premieră ”proaspătă” pentru postul de prefect 

 

În aceste condiții, Costel Șoptică a găsit deja variante pentru postul de prefect de la Botoșani, una fiind cea cunoscută, adică Gheorghe Sorescu.

 

A doua persoană care intră în calcule pentru postul de prefect este chiar prim-vicepreședintele PNL, Sorin Cornilă, om de afaceri, una dintre tinerele speranțe ale liberalismului botoșănean și care ar fi preferat de deputat.

 

Președintele PNL Botoșani ar fi obținut de la Florin Cîțu ”dezlegare” pentru schimbarea prefectului cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la Botoșani pe 28 august, întâlnirea imediată ulterioară Șoptică - Nechifor nefiind una întâmplătoare. 

 

Ar fi pentru prima dată în ultimii 15 ani când Botoșaniul ar avea un tânăr ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, iar în interiorul PNL se discută despre un alt „vibe” care să fie adus din punct de vedere politico-administrativ.

 

Dan Nechifor tocmai a devenit liberal cu acte în regulă

 

Revenind la Dan Nechifor, acesta a devenit oficial membru PNL abia spre finele lunii august, deși declarase că avea adeziune depusă din martie. Iar asta deoarece, potrivit statutului partidului, simpla depunere a unei adeziuni nu este suficientă pentru obținerea calității de membru. Adeziunile depuse în PNL, atât a lui Dan Nechifor cât și cea a lui Gelu Graur spre exemplu, au fost luate în discuție într-o ședință a Biroului Politic Municipal care a avut loc abia spre sfârșitul lunii august.

 

Imediat după alegerile interne, în contextul scandalului care s-a iscat pe scena de la Casa Sindicatelor, Costel Șoptică explica faptul că Dan Nechifor a plătit o cotizație la partid, însă aferentă funcției de prefect.

 

Aceste cotizații sunt de mai multe tipuri, atât pentru parlamentari, consilieri județeni sau locali cât și pentru șefi de instituții publice deconcentrate.

 

loading...
ANUNȚ de ultim moment: ”Subprefecta” USR-PLUS de Botoșani, trimisă acasă de Cîțu
Flutur, poziție fățișă împotriva lui Șoptică: De ce cineva care a pierdut alegerile, candidează? Primar din sală: Și din cauza ta a pierdut VIDEO
Dan Nechifor, la alegerile de infarct din PNL: Câștigătorul este hotărât prin vot și nu prin jocuri de culise - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Cel mai longeviv viceprimar al municipiului Botoșani amendat pentru o construcție ilegală în centrul orașului – FOTOGALERIE
Amenda a fost aplicată de Poliția Locală care a efectuat un control în urma unei sesizări.Fostul viceprimar dorește să construiască un cabinet medical în locul florăriei.
Două partide au preluat controlul companiei de apă după un concurs cu oameni „scoși din joben” și rezerve de lux
Aleșii de la județ votează astăzi componența noului Consiliu de Administrație care va conduce compania de apă și canalizare.Din nouă candidați pentru posturile de administratori au rămas doar cinci, cu două coloraturi politice.
„Fast & Furious de Botoșani” – Doi botoșăneni cu BMW-uri adaptate au participat la Campionatul Național de Drift - GALERIE FOTO & VIDEO
Doi botoșăneni au participat la marea finală a Campionatului Național de Drift care a avut loc weekendul trecut în localitatea Adâncata din județul Ialomița. Zeci de pasionați de mașini puternice proveniți din mai multe țări europene s-au întrecut pe MotorPark România, primul circuit auto-moto din țară adecvat organizării unor competiții de motorsport de cel mai înalt nivel.
Morți pe bandă rulantă la Botoșani, groparii nu mai fac față, NU mai sunt locuri în cimitire – FOTOGALERIE
Valul patru a lovit crunt în județul Botoșani. Iar botoșănenii trăiesc o altă premieră neagră cauzată de virusul care ia viață după viață. Doar într-o lună au murit la Botoșani aproape 150 de oameni, situație nemaiîntâlnită pe plan local.
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO
Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.
Scandalul cu invective din cramă, pe ordinea de zi a liberalilor: senatorul așteptat de partid la explicații
Congresul PNL a trecut, însă a lăsat urme atât la nivel național, cât și la nivel local. Iar o parte a celor întâmplate la București cu delegația botoșăneană a ajuns în discuția Biroului Politic Județean (BPJ) al liberalilor.
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Loading...
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
Loading...
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
Tanarul asta intreprinzator de afaceri doar cu statul se pricepe bine la AFACERI
10 septembrie 2021, 22:54
Chiar ma bucur că unui tanar i se dă o șansă să demonstreze că si ei sunt capabili ! Felicitari PNL pentru alegere! Lasati rautatile, ca nu face față. Dacă a etalat -o PNL pe Aneta care nu stie să scrie corect și știm cu toții că e pusă prin puterea în partid a lui Gireadă, de ce nu ar face față un tanar care vine din mediul de afaceri pe propriile picioare? Mai ieri critica presa ca PNL are doar oameni cu functii la stat....Succes ii dorim!
10 septembrie 2021, 18:52
Știți bancul cu Sorescu?S-o resculăm!
10 septembrie 2021, 18:50
Deci rafuielile nu sunt doar cu USR+ ci golanii isi trag la gioale si in interiorul PNL :)))Sa vezi distractie daca iese Orban la alageri...
10 septembrie 2021, 17:45
Normal ca trebuie rasplatit si Cornila pentru mizeria care a creat-o cu adeziunea…ăla prefect?…habar nu are cu ce se va confrunta, astept sa-l vad la “fotoliu”, va pleca mai repede decât Diaconu
10 septembrie 2021, 17:19
Nechifor - un ticalos de om!
10 septembrie 2021, 13:14
Aceeasi Marie cu alta palarie!
10 septembrie 2021, 11:09
vai si-amar de județul asta...vai si-amar. as fi curios, la următoarele alegeri sa vad ce scor o sa scoată pnl botomani cu soptica și sorescu/cornila în frunte.
10 septembrie 2021, 11:08
cea mai buna alegere este inlocuirea acestui bufon de prefect
10 septembrie 2021, 10:39
buna alegere! bravo
10 septembrie 2021, 08:03
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9467 lei
USD
Dolarul SUA
4.2501 lei
CHF
Francul elveţian
4.6354 lei
GBP
Lira sterlină
5.8655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7324 lei
XAU
Gramul de aur
244.9416 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1895 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4449 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1928 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.5 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
4.8 o C
Darabani
4.2 o C
Saveni
5.1 o C
Ştefăneşti
9.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.