Știrea zilei
Dan Nechifor împins de pe fotoliul de prefect, un tânăr om de afaceri pregătit să-i ia locul

Valul de schimbări de prefecți și subprefecți USR-PLUS demarat de premierul Florin Cîțu în decursul zilei de joi, 9 septembrie 2021, ar putea continua la Botoșani și cu schimbarea prefectului PNL.

Pleacă și Dan Nechifor după Magda Oleniuc?

 

Este vorba despre Dan Nechifor, care ocupă funcția de prefect la Botoșani din martie 2020, aflându-se la cel de-al doilea mandat.

 

Totul a început de la alegerile interne din PNL care au avut loc în luna iulie a acestui an și când, cu doar două zile înainte de scrutin, Dan Nechifor l-a contracandidat pe Costel Șoptică pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani.

 

În momentul în care prefectul a pierdut alegerile, practic și-a pecetluit soarta, iar ceea ce se întâmplă în prezent nu este decât o consecință a ceea ce s-a petrecut atunci.

 

La câteva săptămâni după alegerile interne din PNL, Costel Șoptică i-ar fi propus inițial lui Dan Nechifor o rocadă cu Gheorghe Sorescu, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

 

Strălucește prin absență 

 

Surse liberale susțin că ulterior a renunțat la această variantă, cerându-i să revină pe postul blocat de la Administrația Județeană a Finațelor Publice (AJFP). Costel Șoptică și Dan Nechifor au avut o întâlnire duminică, 29 august, la sediul PNL din strada Teatrului și au discutat timp de aproximativ o oră despre modificările care urmează a fi operate în conducerea Prefecturii, finanțistul nemaifăcând parte din planurile liderului liberal.

 

I-ar fi acordat termen de o săptămână pentru a lua o decizie privitoare la modul în care dorește să părăsească Prefectura. Ulterior însă, așteptat de Costel Șoptică la întâlniri pe la Tudora sau Leorda, prefectul nu și-a mai făcut apariția.

 

„Cumva parcă singur se trage deoparte”, spun sursele din cadrul partidului.

 

Premieră ”proaspătă” pentru postul de prefect 

 

În aceste condiții, Costel Șoptică a găsit deja variante pentru postul de prefect de la Botoșani, una fiind cea cunoscută, adică Gheorghe Sorescu.

 

A doua persoană care intră în calcule pentru postul de prefect este chiar prim-vicepreședintele PNL, Sorin Cornilă, om de afaceri, una dintre tinerele speranțe ale liberalismului botoșănean și care ar fi preferat de deputat.

 

Președintele PNL Botoșani ar fi obținut de la Florin Cîțu ”dezlegare” pentru schimbarea prefectului cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la Botoșani pe 28 august, întâlnirea imediată ulterioară Șoptică - Nechifor nefiind una întâmplătoare. 

 

Ar fi pentru prima dată în ultimii 15 ani când Botoșaniul ar avea un tânăr ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, iar în interiorul PNL se discută despre un alt „vibe” care să fie adus din punct de vedere politico-administrativ.

 

Dan Nechifor tocmai a devenit liberal cu acte în regulă

 

Revenind la Dan Nechifor, acesta a devenit oficial membru PNL abia spre finele lunii august, deși declarase că avea adeziune depusă din martie. Iar asta deoarece, potrivit statutului partidului, simpla depunere a unei adeziuni nu este suficientă pentru obținerea calității de membru. Adeziunile depuse în PNL, atât a lui Dan Nechifor cât și cea a lui Gelu Graur spre exemplu, au fost luate în discuție într-o ședință a Biroului Politic Municipal care a avut loc abia spre sfârșitul lunii august.

 

Imediat după alegerile interne, în contextul scandalului care s-a iscat pe scena de la Casa Sindicatelor, Costel Șoptică explica faptul că Dan Nechifor a plătit o cotizație la partid, însă aferentă funcției de prefect.

 

Aceste cotizații sunt de mai multe tipuri, atât pentru parlamentari, consilieri județeni sau locali cât și pentru șefi de instituții publice deconcentrate.

 

loading...
loading...
ANUNȚ de ultim moment: ”Subprefecta” USR-PLUS de Botoșani, trimisă acasă de Cîțu
Flutur, poziție fățișă împotriva lui Șoptică: De ce cineva care a pierdut alegerile, candidează? Primar din sală: Și din cauza ta a pierdut VIDEO
Dan Nechifor, la alegerile de infarct din PNL: Câștigătorul este hotărât prin vot și nu prin jocuri de culise - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
ZVONURI la Botoșani cu închiderea școlilor pentru economii la energie: Ei își măresc salariile și elevii intră în online?
Mai multe cadre didactice le-ar fi telefonat părinților pentru a-i pregăti pentru o eventuală revenire la sistemul de învățământ online.Iar motivul pentru care s-ar lua decizia de închidere a școlilor ar fi prețurile la energie.
Plângeri la Poliție după altercații și comenzi false între taximetriști și Bolt: Dau tot felul de curse, cât mai departe - FOTO
Apariția în municipiul reședință de județ a unor servicii alternative de transport persoane s-a lăsat cu șicane.
Premiu de 1000 de euro pentru artistul din Botoșani care a devenit agricultor ”șef de promoție”: A fost dificil, dar și frumos! FOTO
Multă muncă, dar și pasiune! Seriozitate împletită cu un simț al bunei organizări, dar mai ales capacitatea tânărului de a pune în ordine orele, zilele, anii care aveau să îi asigure succesul.
Sute de credincioși la sfințirea Bisericii din curtea Spitalului de Copii, slujbă oficiată de doi mitropoliți și un sobor de preoți - FOTO & VIDEO
Astăzi a avut loc slujba de sfințire și de binecuvântare a lucrărilor interioare și exterioare ale Bisericii „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii. La evenimentul religios au luat parte oficialități și sute de credincioși.
Verginel Gireadă în direct: Îmi spuneau că sunt tractorist, astăzi un tractorist câștigă mai bine decât un inginer / Toți cei care critică își prind urechile dacă îi duc pe un tractor cu GPSVIDEO
Invitat la ”Botoșăneanul TV”, primarul comunei Mihai Eminescu a vorbit fără opreliști de trecutul său profesional. Aflat la al treilea mandat de șef al administrației de la Ipotești și având la activ și patru ani ca deputat, Verginel Gireadă a subliniat că nu are ce să ascundă din cariera sa.
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Mii de botoșăneni așteaptă să își încălzească locuințele cu agentul termic furnizat în sistem centralizat de SC Modern Calor SA, compania Consiliului Local Botoșani.Furnizarea căldurii ar urma probabil să înceapă la jumătatea lunii viitoare, după ce se vor înregistra trei nopți consecutive cu temperaturi mai mici de 10 grade.  
„Iarba nebună” consumată de șoferi botoșăneni, la volan: Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă
Zeci de șoferi botoșăneni au fost surprinși în trafic conducând sub influența unor substanțe interzise.Cei mai mulți erau drogați cu canabis, dar au existat și probe pozitive la cocaină.
Salvamari soț și soție INTERZIȘI la Cornișa, unul este încă angajat al complexului: Avem o restricție pentru domniiVIDEO
Cei doi botoșăneni au lucrat împreună în Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv (PRATS) Cornișa timp de aproximativ trei ani. Soția și-a înaintat demisia din cauza programului pe care l-a considerat infernal, iar soțul are încă această calitate de angajat.
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
La nici 11 de luni de când a început treaba la filiala județeană a Alianței Pentru Patrie (APP), președintele interimar Răzvan Rotaru a părăsit partidul înființat de Codrin Ștefănescu și girat de Liviu Dragnea. Și nu a făcut-o singur, ci alături de foștii colegi de vază de la PSD și de toți cei 700 de membri din întregul județ.
E gata documentația! Primăria aproape de demolarea garajelor, apar peste 100 de locuri de parcare, zone de recreere și un loc de joacă – FOTO
Documentația tehnică pentru modificarea aspectului urban din imediata vecinătate a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” a fost publicată pe pagina web a Primăriei Botoșani și se află în dezbatere publică.
Tricolor zdrențuit & oficialități ignorate pentru băiatul de casă al PSD-ului - Gafele începutului de an școlar la colegiile cu pretenții - VIDEO & GALERIE FOTO
Festivitățile de deschidere a anului școlar au devenit tradiție în România și sunt așteptate cu emoție de elevi, părinți și cadre didactice.De la an la an seamănă izbitor din punct de vedere al desfășurării, fiind respectat un tipar organizatoric care se repetă la fiecare început de toamnă.
Începe școala: Instructorii auto trag un semnal cu trecerile de pietoni și promit că NU blochează traficul în orele de trafic
Începând de luni, 5 septembrie 2022, elevii se întorc în bănci motiv pentru care și traficul va fi mult mai aglomerat de acum pe străzile municipiului Botoșani și nu numai. Fapt care necesită mai multă atenție din partea conducătorilor auto, dar și a pietonilor.
ASTĂZI: Școlile din Botoșani se deschid pentru 60.000 de elevi! Pentru prima dată când anul de învățământ începe atât de devreme
Anul școlar 2022 – 2023 este unul plin de schimbări radicale, sistemul educațional fiind reformat de actuala conducere a Ministerului Educației care îl are în frunte pe Sorin Cîmpeanu. Modificările au fost aplicate și în urma dezbaterilor care au avut loc în teritoriu cu personalul didactic.
Spălătorie închisă de Nova Apaserv după ce a fost găsită cu branșament ilegal: Patronul nu a plătit apa niciodată – FOTOGALERIE
Serviciul Antifraudă și Control din cadrul SC Nova Apaserv SA continuă seria verificărilor în rândul marilor consumatori de apă, care nu-și achită contravaloarea serviciilor consumate.
Era să vină, dar nu mai vine - Haos la conducerea Inspectoratului Școlar înainte de începerea școlii, Ada Macovei trecută iar „pe linie moartă”
Situația de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a căpătat nuanțe politico-telenoveliste în ceea ce privește postul de inspector școlar general. A fost o luptă incredibilă de culise pentru că oficial, sistemul educațional nu este nicicum politizat. Și într-un final există se pare și un câștigător.
Clădire dărâmată într-un nor de praf lângă o școală, se pregătesc locuri de parcare – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost de fapt două imobile alipite, ambele fiind transformate acum în bucăți de moloz și pietre.
Un Dorel pe buldoexcavator a distrus o țeavă, a provocat o avarie și i-a zburat patronului 18.000 de euro din buzunar
Muncitorul unei firme de construcții i-a provocat o daună în toată regula angajatorului său.În timp ce lucra pe un șantier a spart cu buldoexcavatorul a conductă de apă și a provocat o avarie de proporții.
AMENINȚĂRI din partea unui consilier - fost polițist, care a votat cu două mâini și riscă să plece acasă: O să contactez un avocat și o să vă ia pe toți la rând DOCUMENT
Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis în data de 24 august 2022 o listă cu șapte persoane care au fost cercetate administrativ.
”Îngerul” de la tastatură: Botoșăneanul care a creat platforme online unicat pentru oamenii loviți de soartă – Tot am învățat singur 
Pasiunea pentru programare și dorința neîncetată de autoperfecționare, ambele combinate cu o înclinație spre ajutorarea celor aflați în nevoi, au fost ingredientele succesului pentru un tânăr din Botoșani care a creat câteva sisteme unicat ce vin în sprijinul celor bătuți de soartă. 
Biserica simbol a orașului a fost finalizată, Primăria scoate panourile în cel mai scurt timp: A ieșit super bine
Au existat o serie de discuții privitoare la lucrările de modernizare care au fost realizate timp de doi ani la Biserica Sfântul Gheorghe din municipiul Botoșani.Mici probleme care au fost remediate pentru ca obiectivul să fie predat de constructor și să redevină al botoșănenilor.
Imediat după ce Cornilă a fost ,,îmbălsămat” prefect, acesta ne-a comunicat cu mare emfază că la începutul lunii iulie Punctul vamal de la Racovăț va fi deschis, apoi ne-a spus că acțiunea este amânată pentru 25 iulie, apoi a tăcut mâlc și tare mi-e teamă că va trece anul 2022 fără să seîntâmple nimic. Este un exemplu de cum crede Cornilă să-și țină promisiunea. Sigur că nu ține de el în primul rând, însă avea datoria să stea la ușa prim-ministrului pentru a-și onora cuvântul dat. Și Șoptică a ,,amuțit”; s-a dat la fund, tace !
10 septembrie 2022, 16:09
Tanarul asta intreprinzator de afaceri doar cu statul se pricepe bine la AFACERI
10 septembrie 2021, 22:54
Chiar ma bucur că unui tanar i se dă o șansă să demonstreze că si ei sunt capabili ! Felicitari PNL pentru alegere! Lasati rautatile, ca nu face față. Dacă a etalat -o PNL pe Aneta care nu stie să scrie corect și știm cu toții că e pusă prin puterea în partid a lui Gireadă, de ce nu ar face față un tanar care vine din mediul de afaceri pe propriile picioare? Mai ieri critica presa ca PNL are doar oameni cu functii la stat....Succes ii dorim!
10 septembrie 2021, 18:52
Știți bancul cu Sorescu?S-o resculăm!
10 septembrie 2021, 18:50
Deci rafuielile nu sunt doar cu USR+ ci golanii isi trag la gioale si in interiorul PNL :)))Sa vezi distractie daca iese Orban la alageri...
10 septembrie 2021, 17:45
Normal ca trebuie rasplatit si Cornila pentru mizeria care a creat-o cu adeziunea…ăla prefect?…habar nu are cu ce se va confrunta, astept sa-l vad la “fotoliu”, va pleca mai repede decât Diaconu
10 septembrie 2021, 17:19
Nechifor - un ticalos de om!
10 septembrie 2021, 13:14
Aceeasi Marie cu alta palarie!
10 septembrie 2021, 11:09
vai si-amar de județul asta...vai si-amar. as fi curios, la următoarele alegeri sa vad ce scor o sa scoată pnl botomani cu soptica și sorescu/cornila în frunte.
10 septembrie 2021, 11:08
cea mai buna alegere este inlocuirea acestui bufon de prefect
10 septembrie 2021, 10:39
buna alegere! bravo
10 septembrie 2021, 08:03
Sondaj
Ce alegeți între o deplasare cu un taxi și una cu un automobil Bolt?
Taxi
Bolt
Prefer altceva
Declaraţia zilei
„Aveți un operator la Nova Apaserv, în momentul în care cineva face o reclamație, este o doamnă care spune în felul următor: primarul v-a închis apa. Primarul nu știu ce a făcut. Oameni buni, cui trebuie să fac eu plângere ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9479 lei
USD
Dolarul SUA
5.1794 lei
CHF
Francul elveţian
5.2155 lei
GBP
Lira sterlină
5.5370 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5788 lei
XAU
Gramul de aur
269.2661 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2630 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1997 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3069 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7520 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2005 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6653 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.7 o C
Dorohoi
9.8 o C
Bucecea
12.3 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.