Știrea zilei
Compania orașului care rămâne fără niciun fel de șef, NIMENI nu vrea să fie acolo director

În mai puțin de o săptămână, una dintre societățile orașului va rămâne fără nicio persoană care să exercite atribuții de conducere.

Alții se bat pe funcții de conducere, la Eltrans bate... pustiul 

 

Facem referire la SC Eltrans SA care de un an funcționează fără Consiliu de Administrație. Începând cu jumătatea lunii septembrie urmează să rămână și fără directorul general. Adjunct, nu există.

 

Lui Victor Ivănescu i se termină mandatul de patru ani pe care l-a dobândit în urma concursului susținut în 2017, când l-a contracandidat pe Paul Șmit, fostul director al companiei.

 

Ce urmează să se întâmple cu această societate de stat, pare să fie la acest moment o întrebare fără răspuns. „Nu știu, nu decid eu. Când plec în concediu merg în CA și propun o persoană care să mă înlocuiască pe perioada concediului”, explică situația Victor Ivănescu, încă directorul de la Eltrans.

 

Mai departe, liberalul s-a referit la Consiliul de Administrație care nu există și fiecare întrebare adresată avea parcă un răspuns prestabilit: „nu știu”.

 

Rămâne șef portarul...

 

Situația este una atipică și probabil un soi de premieră la nivel național din punctul de vedere al necorelării voturilor politice din forurile decizionale. În cazul de față, Consiliul Local al municipiului Botoșani, unde majoritatea politică este una mai mult decât firavă și stă practic în trei voturi: cele două ale USR-ului și cel al lui Liviu Toma care a căpătat funcția de viceprimar, tocmai ca urmare a unor negocieri cu PSD. Dar votează alături de PNL.

 

PSD are 11 consilieri locali, PNL are 9 mandate, USR-PLUS doi aleși, iar Pro România a obținut un loc la masa dezbaterilor, grație unui singur vot. Așa se face că, votul acordat în plenul municipal pentru stabilirea membrilor CA-ului de la Eltrans a fost sortit eșecului. Liberalii și-au dorit propriii oameni, social democrații viceversa, ceilalți au făcut jocurile unor sau altora. Niciunul dintre ei fără a se gândi cu adevărat la comunitate.

 

Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare

ACUM: Ședință la Municipiu, consilierii locali „își dau licența” pentru a vota administratori la Eltrans

Înțepături cu „tâlc” în Consiliul Local pentru niște șefi care există dar nu sunt doriți

PROPUNERILE pentru administratorii de la Eltrans în varianta social democrată

RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare

Culisele marii trădări de la municipiu: cum s-au pierdut pe rând toate posturile ex-vicelui & cum a ajuns noul vice să nu mai vină la ședință nici în timpul programului de lucru

 

Și tot așa se face că, la acest moment situația pare să fie una fără ieșire.

 

„Chiar nu știu ce se întâmplă, fiindcă dacă nu este CA... Eu știu că mă adresez CA-ului, contractul meu este încheiat cu CA. Eu nu mi-am luat anul acesta concediu de odihnă pentru că nu am avut cui să-i cer concediu de odihnă”,

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA (foto)

 

 

Victor Ivănescu ar putea continua să conducă societatea doar dacă CA-ul (care nu există) i-ar permite acest lucru: ”Există o prevedere și în contractul de mandat că poate și prelungit, cu acordul celor două părți dar doar de CA”.

 

În orice caz, după 15 septembrie, Victor Ivănescu trece pe un post inferior de șef departament, iar biroul de director rămâne gol.

 

Ce spun șefii Primăriei 

 

Soluția văzută de conducerea PSD a Primăriei Botoșani este de a se învesti CA-ul propus de social-democrați până la organizarea unui concurs. Pentru asta este nevoie de reprezentanții CL în Adunarea Generală a Acționarilor (Bogdan Buhăianu și Călin Bosovici) care să se întrunească într-o ședință.

 

„Mandatul directorului general al SC Eltrans SA expiră în septembrie, există un CA care este numit prin hotărâre de CL astfel încât zilele următoare AGA se va întruni, va pune în funcție acest CA care mai apoi, la o primă ședință, va numi un director interimar pe 4 – 6 luni conform Legii 109 sau până la organizarea concursului”, spune Bogdan Buhăianu, viceprimar al municipiului Botoșani.

 

Divergențele de ordin politic au plecat de la faptul că anul trecut, în vară, a fost organizat un concurs pentru ocuparea celor cinci posturi din Consiliul de Administrație, câștigătorii fiind exclusiv liberali:

 

  • Carmen Achiței
  • Victor Ivănescu
  • Cristian Hrițcu
  • Serghi Crăcană
  • Adrian Poclid

 

Acest CA în nu a fost girat prin vot de Consiliul Local din vechea legislatură și astfel, după alegerile locale din 27 septembrie, când plenul municipal dar și conducerea Primăriei s-au schimbat, nu a mai corespuns viziunii noii echipe.

 

Care-i propune în CA pe următorii:

 

  • Simion Drelciuc - inginer de profesie (în prezent este auditor energetic, pe expertize de mediu)
  • Vasile Ciocan – inginer RAR
  • Paula Berențan – avocat
  • Cătălin Pădurariu – economist de profesie, manager servicii suport într-o firmă privată, tehnocrat
  • Ana Florea – economist cu experiență de peste 10 ani, lucrează la SDN

 

Conducerea Primăriei a contestat în instanță concursul ”liberalilor” organizat în vara lui 2020, care nu ar fi respectat condițiile legale. În paralel și prefectul a atacat unele hotărâri ale plenului municipal, prin care s-a votat un CA provizoriu, în locul celui stabilit prin concurs dar neasumat de Consiliul Local.

 

Oricum, administratorii provizorii care vor fi învestiți în următoarea săptămână ar urma să numească un director interimar până la organizarea concursului. Însă nu prea există doritori pentru această funcție, având în vedere încrengătura juridică de la Eltrans, cu CA-urile.

 

loading...
Șefii de la Eltrans „plâng” deja de dorul tramvaielor: A fost o mare sărbătoare pentru toți
UNICAT la Botoșani: Un șofer refuză să își recupereze mașina ridicată pentru o parcare neregulamentară – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

Cel mai longeviv viceprimar al municipiului Botoșani amendat pentru o construcție ilegală în centrul orașului – FOTOGALERIE
Amenda a fost aplicată de Poliția Locală care a efectuat un control în urma unei sesizări.Fostul viceprimar dorește să construiască un cabinet medical în locul florăriei.
Două partide au preluat controlul companiei de apă după un concurs cu oameni „scoși din joben” și rezerve de lux
Aleșii de la județ votează astăzi componența noului Consiliu de Administrație care va conduce compania de apă și canalizare.Din nouă candidați pentru posturile de administratori au rămas doar cinci, cu două coloraturi politice.
„Fast & Furious de Botoșani” – Doi botoșăneni cu BMW-uri adaptate au participat la Campionatul Național de Drift - GALERIE FOTO & VIDEO
Doi botoșăneni au participat la marea finală a Campionatului Național de Drift care a avut loc weekendul trecut în localitatea Adâncata din județul Ialomița. Zeci de pasionați de mașini puternice proveniți din mai multe țări europene s-au întrecut pe MotorPark România, primul circuit auto-moto din țară adecvat organizării unor competiții de motorsport de cel mai înalt nivel.
Morți pe bandă rulantă la Botoșani, groparii nu mai fac față, NU mai sunt locuri în cimitire – FOTOGALERIE
Valul patru a lovit crunt în județul Botoșani. Iar botoșănenii trăiesc o altă premieră neagră cauzată de virusul care ia viață după viață. Doar într-o lună au murit la Botoșani aproape 150 de oameni, situație nemaiîntâlnită pe plan local.
NEGOCIERI la Primărie: Taximetriștii au cerut creșterea tarifului! Discuții de la manele, la licențe de 10.000 de euro: Chem DNA-ul în secunda doi VIDEO
Reprezentanții taximetriștilor de la Botoșani au intrat într-un maraton de negocieri cu reprezentanții Primăriei în vederea aprobării unor creșteri ale tarifelor pe care le practică. Noi negocieri au avut loc luni, de la ora 10:00, în sala Mihai Eminescu.
Scandalul cu invective din cramă, pe ordinea de zi a liberalilor: senatorul așteptat de partid la explicații
Congresul PNL a trecut, însă a lăsat urme atât la nivel național, cât și la nivel local. Iar o parte a celor întâmplate la București cu delegația botoșăneană a ajuns în discuția Biroului Politic Județean (BPJ) al liberalilor.
Este oficial: De față cu Dan Nechifor liberalii au votat noul prefect
Ceea ce Botoșăneanul a anunțat în premieră în urmă cu o lună a primit și o confirmare oficială: PNL Botoșani susține un tânăr om de afaceri pentru ocuparea funcției de prefect.
Statul vrea să albească prin amenzi „munca la gri” și „salariile din plic”, patron amendat la Botoșani cu peste 10.000 de euro
În urmă cu doar câteva zile, Executivul a adus o serie de modificări Codului Muncii pentru a descuraja fenomenul „muncii la gri”.În același timp, angajatorii botoșăneni continuă să recurgă la „munca la negru”, amenzile fiind uriașe atunci când sunt depistați de inspectorii muncii.
Jecmăneală politică pe fondul de rezervă al Guvernului! Primarii comunali ai PNL „au ras” milioane de euro, primarii PSD de Botoșani și Dorohoi - zero lei și zero bani – TABEL
„Banii au fost acordați indiferent de culoarea politică”.Este afirmația ministrului Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, în contextul alocării sumei de peste 1 miliard de lei către unitățile administrativ teritoriale din România. Afirmația are doar rolul „de a da bine” la televizor sau în ziare pentru că, în realitate, împărțeala banilor a fost 100% politică.
Loading...
Pensie de peste 43.000 de lei pentru un singur botoșănean, în timp ce mii de vârstnici nu reușesc nici măcar să-și cumpere medicamente
Discrepanța dintre majoritatea bătrânilor care trăiesc din pensii insuficiente și ceilalți, care primesc pe cupoane sume chiar și de 40 de ori mai mari, continuă să se amplifice în județul Botoșani. Și, în ciuda eforturilor populiste ale politicienilor de a majora valoarea punctului de pensie la anumite perioade cheie, aceste măriri nu fac decât să adâncească diferențele uriașe.
Sute de botoșăneni se vaccinează zilnic, s-a triplat numărul față de perioada verii și se stă și la coadă – GALERIE FOTO
Noile restricții și accesul la servicii de divertisment sau spații de relaxare doar pentru persoanele vaccinate au determinat ca tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze în centrele de vaccinare deschise la nivelul județului. Potrivit datelor oficiale, zilnic peste 500 de persoane se vaccinează cu prima doză sau după caz cu a treia.
În sfârșit! Se scot dalele de beton din strada pe care tramvaiul nu a circulat nici măcar o singură dată - GALERIE FOTO
De ani de zile se tot vorbește (și promite) modernizarea acestui tronson de drum extrem de aglomerat și cu un real disconfort atât pentru șoferi, cât și pentru cetățenii care locuiesc la blocurile din apropiere.
”Ce nu am scris încă despre Luchian? Că m-aș bucura tare mult să-l întrec” – O expoziție-eveniment și un ghidaj emoționant oferit publicului de strănepoata pictorului Nicolae Tonitza – FOTO&VIDEO
Sfârșit însorit de septembrie 2021. La 135 de ani de la nașterea lui Nicolae Tonitza, ultima descendentă a pictorului a vorbit în fața iubitorilor artei despre familie, destine și dureri, dar și despre ”culoare, emoție și mister”.
Sunt neconstituționale! Botoșăneanca poporului dărâmă proiectele Guvernului de pedepsire a nevaccinaților: Discriminare și interzicerea dreptului la muncă
Avocatul Poporului a transmis în cursul săptămânii că actele normative discutate de Guvern care au în vedere condiţionarea dreptului la muncă al personalului din cadrul unităţilor sanitare şi al centrelor rezidenţiale de obţinerea certificatului digital privind COVID-19, cât şi testarea periodică din fonduri proprii încalcă mai multe drepturi ale salariaţilor.
Loading...
”Nu se ține un Congres cu oameni sătui” – Liberalii cu burțile pline care l-au votat pe Cîțu pentru bani sau ca să-și păstreze fotoliile de șefi la stat - LISTA
”După cum mi-a explicat un liberal vechi din tabăra Orban încă de la primele ore ale dimineții, «nu se ține un Congres cu oameni sătui», adică nu faci alegeri în partid când ești la putere, pentru că nimeni nu vrea să schimbe nimic și toți trag de funcțiile pe care le au. Într-adevăr, cu mici excepții, cei 5.000 de delegați sunt și șefi pe undeva, puși acolo de șeful de partid”.
POVESTEA „diamantelor negre” de la Botoșani culese cu câini dresați special! Licitație la o instituție: Noi suntem pionieri FOTO
Anul acesta ar fi primul din istoria județului în care s-a organizat o licitație pentru recoltarea unor alimente de lux care valorează mii de euro. Se găsesc în pământ și sunt aduse la suprafață de persoane specializate, cu ajutorul unor câini dresați pentru astfel de activități și care sunt extrem de scumpi, pentru cei care doresc să îi cumpere.
Botoșăneancă angajată fictiv la firma unor șarlatance intrate în pușcărie pentru un prejudiciu amețitor
Până să intre polițiștii pe firul acestei povești, cele două ”patroane” au angajat fictiv zeci de femei însărcinate care urmau să intre în concediul pentru creșterea copilului. Scopul era să obțină indemnizație de la stat, deși în realitate societățile lor nu funcționau, iar respectivele angajate nu au lucrat nici măcar o secundă.
A plecat la Domnul cel mai discret fost deținut politic din Botoșani: Omul care a luat în veșnicie suferința, dar ne-a predat cea mai frumoasă lecție - FOTO
A trăit în propria demnitate cu un firesc de care atât de puțini, astăzi, mai sunt capabili. Cei care nu am cunoscut greul războiului, foametea, pușcăria comunistă, domiciliul forțat, rația de pâine, întunericul și frigul, nu înțelegem încă ce au însemnat acești oameni care pleacă tăcuți spre lumea ”unde nu este durere, nici întristare, nici suspin”.
Botoșăneni rămași fără ajutor social după ce au refuzat un loc de muncă – CUM vrea statul să-i motiveze pe asistații leneși
La nivelul județului Botoșani sunt în jur de 2.740 de beneficiari ai venitului minim  garantat. Numărul lor este în scădere de la o lună la alta, iar asta și din cauză că unii dintre ei refuză să muncească.
REORGANIZARE la una dintre instituțiile cu cei mai mulți angajați, zeci de posturi DESFIINȚATE: CÂTE mai sunt vacante - DOCUMENT
Una dintre cele mai mari instituții publice de la Botoșani se reorganizează fiind reduse mai multe posturi.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9467 lei
USD
Dolarul SUA
4.2501 lei
CHF
Francul elveţian
4.6354 lei
GBP
Lira sterlină
5.8655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7324 lei
XAU
Gramul de aur
244.9416 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1895 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4449 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1928 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.4 o C
Dorohoi
4.0 o C
Bucecea
4.8 o C
Darabani
3.6 o C
Saveni
4.6 o C
Ştefăneşti
8.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.