Știrea zilei
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării

Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.

Copiii de țăran nu au acces la facultate

 

Marele poet născut din pământ botoșănean, Mihai Eminescu, spunea că cei de sus trebuie ca, în primul rând, să merite poziția în care se află. Și că elita poate fi judecată în raport cu neamul său. Mai exact, spunea Eminescu, atunci când devine vizibilă o detașare între elite și popor apar conflicte în interiorul societății, iar aceste conflicte ne îndepărtează de modernizare, de progres.

 

Că situația este mai mult decât îngrijorătoare se vede cu ochiul liber. E de ajuns să abandonăm o vreme listele cu 10-iști și să ne plecăm privirea către școlile satelor românești.

 

În urmă cu câțiva ani, Academia Română ne avertiza că asistăm la un genocid: Copiii de țăran nu au acces la o facultate. Mai exact, Acad. Bogdan Simionescu, la acea vreme vicepreședinte al Academiei Române, spune că la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, la 10 dintre cele 11 facultăți, în ultimii șapte ani, nu a existat niciun copil de țăran student.

 

Copiii care trăiesc la țară și familiile lor reprezintă 40% din populația României. Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării de la dreptul de a ști carte”, era mesajul academicianului.

 

Botoșăneaul.ro a realizat o situație care poate fi reprezentativă pentru învățământul din acest colț de țară. O analiză asupra unităților școlare care și-au așezat cu mândrie, drept blazon, numele unor ilustre personalități. Lista nu este exhaustivă, ci cuprinde unitățile școlare care au ales să își alăture pe frontispiciu nume dintre cele mai cunoscute. Cu mențiunea că analiza s-a făcut pe baza rezultatelor la Evaluarea Națională 2020, înainte de rezolvarea contestațiilor.

 

 

Școala ”Dimitrie Pompeiu” Broscăuți

 

La Broscăuți, prima școală s-a înfiinţat în anul 1865, iar primul învăţător a fost un preot, Nicolae Sandovici. Primul învăţător laic numit la Broscăuţi a fost Dimitrie Pompeiu, tatăl marelui savant de mai târziu. ”Numele căruia şcoala noastră îl poartă în prezent cu mândrie”, citim într-o prezentare a școlii gimnaziale din Broscuți. Dimitrie Pompeiu s-a născut pe 22 septembrie 1873, în Broscăuți, județul Botoșani. A fost un ilustru matematician, profesor la universitățile din Iași, București și Cluj, dar și membru titular al Academiei Române.

 

Dintre cei 25 de elevi care au fost înscriși anul acesta la Evaluarea Națională, 16 au obținut note sub 5. Cea mai mare notă - și singura peste 8 – este 8,60.

 

 

Școala ”Octav Băncilă” Corni

 

Pictorul Octav Băncilă este înscris în istoria picturii româneşti printre deschizătorii de drumuri ai secolului al XX-lea. S-a născut la 4 februarie 1872, la Botoşani, într-o familie de ţărani. Rămas orfan la vârsta de patru ani, a fost crescut în casa surorii lui mai mari, Sofia. Școala din Corni îi poartă astăzi numele. Cu mândrie, fără îndoială.

 

La școala gimnazială din Corni care poartă numele marelui pictor au fost înscriși 44 de elevi. Cea mai mare notă obținută aici a fost 9,85. Însă, dintre cei 44 de elevi, 15 nu au reușit să treacă de nota 5.

 

 

Școala ”Nicolae Iorga” Dersca

 

Nicolae Iorga s-a născut pe  5 iunie 1871, în Botoşani. Este considerat drept cel mai mare istoric al românilor. Profesor universitar, enciclopedist, poet, dramaturg, critic literar, memorialist, gazetar, publicist, om politic, membru titular al Academiei Române. Personalitate care a creat şcoală şi a dat direcţie culturii naţionale, s-a implicat activ în viaţa social-politică a ţării sale. S-a ambiţionat nu doar să scrie istorie, ci să şi facă istorie, într-o epocă de renaştere naţională.

 

La școala din Dersca, numele lui Nicolae Iorga se poate spune că stă la loc de cinste. Dintre cei 25 de elevi de clasa a VIII-a, doar doi au note sub 5. Nota cea mai mare este aici 9,37. De remarcat, însă, că la Dersca 6 elevi au note între 9.00 și 9.99 și doar 3 elevi au între 5.00 și 6.99.

 

 

Școala ”Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița

 

Scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician şi om politic român. Nu s-a născut în județul Botoșani, ci în Pașcani, județul Iași (6 noiembrie 1880). Este considerat unul dintre cei mai importanţi prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea, cu o operă monumentală, numit ”Ştefan cel Mare al literaturii române” de Geo Bogza şi ”Ceahlăul literaturii române” de George Călinescu.

 

30 de elevi au susținut, aici, Evaluarea Națională. Mai mult de jumătate (16) au note sub 5. Cea mai mare notă (și singura peste 8) este, la școala care poartă numele marelui povestitor, 8,65.

 

 

Școala ”Dan Iordăchescu” Hlipiceni

 

Baritonul Dan Iordăchescu deține chiar și un titlu de cetăţean de onoare al Hlipicenilor. Recordman mondial, fiind baritonul cu cea mai îndelungată activitate neîntreruptă. A avut peste 1000 de concerte, a cântat alături de giganţi ai muzicii lirice precum Placido Domingo, Renata Scotto, Monserrat Caballe, Luciano Pavarotti. S-a născut la 2 iunie 1930, petrecându-şi copilăria la Hlipiceni, judeţul Botoşani. "Eu sunt de la "Botşeni", Hlipiceni, chiar de lângă Prut. Şi mergeam la Prut şi mă scăldam, înotam şi treceam şi dincolo, vara mai ales, mergeam la fraţii mei basarabeni", îşi amintea, cu câțiva ani înainte de pleca la cele veșnice, artistul.  În anul 2005, şcoala din satul copilăriei marelui artist a primit un nou nume, devenind Şcoala "Dan Iordăchescu" Hlipiceni.

 

Dintre cei 15 elevi care s-au înscris la examenul de final de gimnaziu, 6 nu au reușit să treacă de nota 5. În schimb, cea mai mare notă la Hlipiceni este 9,27.

 

 

Școala ”Ștefan cel Mare” Ibănești

 

Ștefan al III-lea (1438-1439, Borzești - 2 iulie 1504, Suceava), supranumit Ștefan cel Mare sau, după canonizarea sa de către Biserica Ortodoxă Română, Ștefan cel Mare și Sfânt. A fost Domnul Moldovei între anii 1457 și 1504. A fost fiul lui Bogdan al II-lea, domnind timp de 47 de ani, cea mai lungă domnie din epoca medievală din Țările Române.Școala din Ibănești îi poartă numele.

 

Nu mai puțin de 9, dintre cei 14 elevi ai școlii ce poartă numele marelui Domnitor al Moldovei, au note sub 5. Nota cea mai mare este 7,97.

 

 

Școala ”Alexandru cel Bun” Icușeni

 

Alexandru cel Bun (n. secolul al XIV-lea – 1 ianuarie 1432, Suceava, Moldova) a fost domnul Moldovei între anii 1400 – 1432. Alexandru cel Bun a fost fiul cel mai mare al lui Roman I Mușat, voievod al Moldovei între anii 1391-1394, și al Anastasiei Mușat. Potrivit celor scrise de Grigore Ureche, Alexandru cel Bun a întreprins o importantă operă de organizare politică, administrativă și ecleziastică a Moldovei.

 

La Icușeni au fost înscriși 12 elevi, dintre aceștia 4 fiind absenți. Dintre cei rămași, 3 au note sub 5, iar alți 4 note între 5.00 și 5.99. Nota cea mai mare este 6.85.

 

 

Școala ”Mihai Eminescu” Ipotești

 

Mihai Eminescu a copilărit la Ipotești, loc pe care l-a cinstit cum se cuvinte în atâtea poeme aflate în manualele elevilor de gimnaziu. Școala se află, de altfel, în vecinătatea Memorialului Ipotești, fapt care ar fi putut contribui la ridicarea nivelului educațional.

 

Școala pe a cărei siglă scrie Mihai Eminescu nu se poate mândri, însă, pe măsura renumelui marelui poet. Dintre cei 20 de elevi înscriși anul acesta la Evaluarea Națională, 7 au note sub 5. De asemenea, cea mai mare notă de aici este 8,65.

 

 

Școala ”Raluca Iurașcu” Joldești

 

Mama poetului Mihai Eminescu. Raluca Eminovici (n. 1816, Joldești, Principatul Moldovei, cu numele la naștere Raresa  - d. 13 august 1876, Ipotești), a fost a treia fiică a stolnicului Vasile Iurașcu și a Paraschivei Iurașcu și mama poetului Mihai Eminescu. Se căsătorește în 1840 cu Gheorghe Eminovici. Are unsprezece copii, pe șase dintre ei îi va pierde încă din timpul vieții sale. Dragostea pentru mamă este o temă des întâlnită în poeziile lui Mihai Eminescu.

 

Doar 14 elevi de clasa a VIII-a au fost înscriși pe listele de examen la Joldești. Dintre aceștia, 6 nu au întrunit medii peste 5. Cea mai mare notă este 9,27.

 

 

Școala ”Maria Cosmovici Enescu” Mihăileni

 

Compozitorul George Enescu a manifestat o dragoste aparte față de cea care l-a născut, crescut și educat. Maria Cozmovici-Enescu, mama compozitorului, era născută în Mihăileni, fiică a preotului Ioan Cozmovici și a Zenoviei. A moștenit calitățile muzicale ale tatălui, care era un ”pianist excelent și un improvizator remarcabil”, după cum însuși George Enescu mărturisea. După ce a absolvit școala secundară la Cernăuți, s-a căsătorit cu Costache Enescu, cel cu care avea să împartă o viață de familie marcată de suferințele provocate de decesele succesive ale copiilor (patru copii s-au născut morți, alți șapte au murit înainte de a împlini 12 ani. A avut un rol determinant în educația fiului ei, George.

 

În școala care poartă numele mamei compozitorului George Enescu, 7 dintre cei 16 elevi au note sub 5. Cea mai mare notă este 8.55.

 

 

Școala ”Episcop Doctor Partenie Ciopron” Păltiniș

 

Partenie Ciopron, din botez Ștefan-Petre Ciopron, s-a născut pe 30 septembrie 1896, în Păltiniș, județul Botoșani. A fost un ierarh ortodox român, care a îndeplinit demnitățile de episcop al Armatei, cu sediul la Alba Iulia (1937-1948) și apoi de episcop al Romanului și Hușilor (1962-1978). S-a născut într-o familie cu șase copii (cinci băieți și o fată). După terminarea războiului, s-a călugărit la 21 mai 1921 la Mănăstirea Slatina, cu numele de Partenie. În anul 1937 obține titlul științific de doctor în teologie la Universitatea din Cernăuți.

 

14 elevi au fost înscriși inițial, 5 dintre aceștia nu s-au mai prezentat la examen. Dintre cei 9 rămași, 3 au note sub 5. Cea mai mare notă este 8.55.

 

 

Școala ”Anastasie Bașotă” Pomârla

 

Anastasie Bașotă (n. 22 ianuarie 1798 - d. 27 decembrie 1869, Iași) a fost un boier moldovean, logofăt al Moldovei, filantrop, creatorul Institutului „Anastasie Bașotă” din Pomârla. Tatăl săi era Ioniță Bașotă (1762 - 26 noiembrie 1846), mare spătar al Moldovei, proprietar, printre altele, al moșiei Pomârla. Anastasie Bașotă a murit la Iași, în una din casele sale, la 27 decembrie 1869, și a fost înmormântat la Pomârla la 1 ianuarie 1870.

 

O situație mai mult decât îngrijorătoare se înregistrează la Pomârla. 26 de elevi au fost înscriși, iar dintre aceștia nu mai puțin de 17 au note sub 5. Singura notă de 8 aici este 8.40.

 

 

Școala ”Alecu Ivan Ghilia” Șendriceni

 

Alecu Ivan Ghilia, pe numele său adevărat Alexandru Ivan, s-a născut pe 1 martie 1930, în satul Ghilia, comuna Șendriceni. Este un scriitor și publicist român, a scris romane, povestiri și poezii, dar a urmat și cursurile Academiei de Belle-Arte din Iași (1948-1950) și apoi pe cele ale Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București (1950-1953). A lucrat ca redactor la Contemporanul, Gazeta literară, Luminița (redactor-șef), redactor-șef la redacția de scenarii a Studioului Cinematografic București (1967-1969).

 

O singură notă de 8 (8.00) regăsim și pe lista de la Șendriceni. Aici, dintre cei 31 de elevi, 19 au note sub 5.

 

 

Școala ”Teoctist Arăpașu” Tocileni

 

Patriarhul Teoctist, pe numele de mirean Toader Arăpașu, s-a născut pe 7 februarie 1915, în Tocileni, județul Botoșani. A fost patriarh al Bisericii Ortodoxe Române între anii 1986-2007. Era al zecelea din cei unsprezece copii. A urmat școala primară din satul natal. A intrat de tânăr ca frate, la Schitul Sihăstria Voronei (jud. Botoșani), aparținând de Mănăstirea Vorona, aflată în apropierea ținuturilor natale în anul 1928. A urmat vreme de un an cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț, pe care le-a continuat apoi la Mănăstirea Cernica. Tuns în monahism la 6 august 1935 la Mănăstirea Bistrița (jud. Neamț), sub numele de Teoctist.

 

6 elevi, dinte cei 16 care au fost înscriși la Tocileni, nu au reușit să obțină note peste 5. Cea mai mare notă este 7,97.

 

 

Școala ”George Hazgan” Vârfu Câmpului

 

George Hazgan s-a născut în noiembrie 1935, în Vârfu Câmpului. A fost un cântăreț de romanțe, muzică populară și operetă din România. Părinții săi, Dumitru și Amalia Hazgan, învățători, au dat țării un eminent profesor universitar, doi avocați, o învățătoare și un mare actor, artist și interpret de operetă, George Hazgan. Cel din urmă a fost interpret la Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” București.

 

La școala care poartă numele marelui artist, 5 elevi dintre cei 16 înscriși pe liste au absentat. Din restul celor rămași, 3 au medii sub 5. Cea mai mare notă este 9,27.

 

 

Școala ”Alexandru Zub” Vârfu Câmpului

 

Alexandru Zub s-a născut pe 12 octombrie 1934, în localitatea Vârfu Câmpului, județul Botoșani. Este unul dintre cei mai mari istorici români, membru corespondent al Academiei Române din 10 septembrie 1991 și membru titular din 2004. Deoarece a organizat în 1957 o manifestare studențească, considerată ilegală de către autorități, cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la înscăunarea lui Ștefan cel Mare, a fost condamnat la zece ani închisoare politică (din care a executat șase).

 

Doar 11 elevi care au finalizat clasa a VIII-a se află pe listele de la Evaluarea Națională. Dintre aceștia, 4 au medii sub 5. Cea mai mare medie aici este 7,77.

 

 

Școala ”Dimitrie Brândză” Viișoara

 

Dimitrie Brândză a fost medic, naturalist și botanist român, dar mai presus de toate fondatorul Grădinii Botanice din București, care îi poartă numele. S-a născut pe 22 octombrie 1846, în satul Viișoara, județul Botoșani. Încă de copil este pasionat de științele naturale. Strânge plante, insecte și notează păsările. Familia, impresionată de calitățile sale, decide să îl trimită în anul 1864 la Paris unde studiază atât la Facultatea de Științe, cât și la Facultatea de Medicină. Dimitrie Brândză a fost membru titular al Academiei Române din 1879, și chiar vicepreşedinte al acestui for între 1892-1895.

 

Dintre cei 20 de elevi care ar fi trebuit să susțină Evaluarea Națională, au absentat 5. La Viișoara, 3 elevi au medii sub 5, iar cea mai mare notă obținută este 8,52.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

 

download from google play download from apple store
Botoșănenii și purtatul măștii: Unii pe față, alții pe mână, polițiștii (încă) mai așteaptă cu amenzile – GALERIE FOTO
În mare parte, botoșănenii par să se supună hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani.
Apă fără presiune de o lună: În plină pandemie și pe caniculă mai mulți oameni din centru se spală la lighean
De aproape o lună mai mulți cetățeni care locuiesc în Centrul Vechi trăiesc un veritabil coșmar când vine vorba de apa curentă. Pe temperaturi caniculare oamenii nu își pot utiliza centralele pentru apă caldă și nici mașinile de spălat. Iar motivul este lipsa presiunii apei.
Lupta cu pandemia de COVID: Cadre medicale nevoite să stea și 12 ore în combinezoane, unele au leșinat – FOTOGALERIE
Sistemul medical românesc cu greu face față unui număr foarte mare de cazuri de COVID-19, iar asta o spun și specialiștii. Cadrele medicale sunt din ce în ce mai epuizate, iar unele au fost luate chiar și cu ambulanța.
Zeci de avocați din Baroul Botoșani intrați în șomaj, 4.000 de lei lunar de la stat
Probabil că nu există domeniu de activitate în România care să nu fi fost afectat de pandemie. Răspândirea coronavirusului a modificat substanțial și activitatea instanțelor, iar unii avocați, nu tocmai puțini la număr, aproape că au rămas fără venituri curente.
Botoșani 2020: drum din ”capitala județului” reparat cu tractorul cu lamă ca la deszăpezire – VIDEO & GALERIE FOTO
Ceea ce poate părea de neimaginat pentru locuitorii altor municipii reședință, dar chiar și pentru botoșănenii care locuiesc în zona centrală a urbei, este însă o realitate pentru zeci de oameni care stau la capătul orașului. Iar realitatea este cât se poate de crudă.  
A picat varianta McDonald’s: Se pregătește mutarea unui magazin în fostul Lidl - FOTOGALERIE
Încă de anul trecut în municipiul reședință de județ circula o serie de informații neoficiale privitoare la construcția în Botoșani a unui restaurant McDonald’s, într-un spațiu în care funcționa atunci supermarketul Lidl. Se pare însă totul a rămas doar la stadiu de zvon, iar această  investiție nu se va concretiza. Cel puțin nu în spațiul amintit.
Tineri cu care ne mândrim! Băiat din Botoșani, al doilea promovat pe țară la Academia Forțelor Terestre, a învățat singur în pandemie - FOTOGALERIE
„Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an că eu voi da admitere doar pe 3 locuri în toată țara, nu aș fi crezut niciodată, dar mi-am demonstrat, în fiecare seară de învățat, fiecare dimineață de alergat, că sunt tot mai aproape de propriul ideal. Prin muncă, suportul familiei și ajutorul lui Dumnezeu am reușit. Sper ca prin acest lucru am demonstrat faptul că indiferent de unde provii, de statutul tău social, poți să reușești tot ce ți-ai propus, important este să țintești cât mai sus și să muncești cât mai mult”.
Al doilea hipermarket Kaufland este aproape gata, se știe data deschiderii – GALERIE FOTO
Dacă pentru orice autoritate a statului încadrarea în termenul contractual pentru realizarea unei investiții a devenit o raritate, în privat ritmul construcțiilor este incomparabil. Iar ultima dovadă este ceea ce se întâmplă cu al doilea hipermarket Kaufland din Botoșani.
Panică printre clienții unui magazin: tânăra din casă depistată cu Covid-19, membrii familiei își văd în continuare de vânzări
O îmbolnăvire cu Covid-19 a unei femei dintr-un sat botoșănean, venită după două morți ale poate celor mai cunoscuți oameni ai comunei, a provocat spaimă în satul Buzeni, din comuna Bălușeni.
Loading...
Încă un candidat schimbat la Primăria Botoșani, se pregătește o prezentare surpriză
În mai puțin de două săptămâni numărăm deja al treilea partid parlamentar care își schimbă candidatul la Primăria Botoșani. După Alianța Liberalilor și Democraților și Pro România, a sosit și rândul Partidului Mișcarea Populară să recurgă la o asemenea manevră.
Cornișa, între pandemie și oportuniști! Încă o vară fără restaurante, un singur afacerist a dat drumul la lucrări, deschiderea în… 2021!
Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa continuă să aibă parte de ghinionul de la naștere. Un proiect extrem de complex care a fost finalizat cu mult peste termenul inițial. Un parc de agrement unic în Moldova ce nu poate lăsa în urmă seria semieșecurilor.
Legea carantinării intră ASTĂZI în vigoare! Internări cu Poliția pentru botoșănenii care refuză, DSP-ul se pregătește pentru valul 2
Amânată în Parlament în două rânduri, Legea nr. 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul 634 și își produce efectele începând de astăzi, 21 iulie 2020.
Când sistemul te vrea (mai) sănătos: Copilul diagnosticat cu ”boala micilor genii”, pe care statul îl pedepsește pentru că se străduiește prea mult – FOTO & VIDEO
Aproape necunoscut, diagnosticul stârnește în societatea românească reacții bizare uneori, agresive alteori. Iar prin atitudine, prin reacție, prin respingere sau neimplicare, societatea se păstrează deseori pe o treaptă superioară față de acești copii care duc pe umeri crucea grea a unei boli incurabile.
Evacuare cu scandal în Centrul Istoric! A fost chemată Brigada Mobilă Bacău, executorul judecătoresc amenințat cu toporul – GALERIE FOTO & VIDEO
Dimineața zilei de joi, 16 iulie 2020. Ora 10:30.În municipiul Botoșani, zona Centrului Vechi, a fost programată o evacuare cu executorul judecătoresc a unei familii care a locuit aproape două decenii într-o locuință a statului.Evacuarea cu forța a fost una cu mulți nervi și amenințări cu moartea pentru Sînziana Secrieru.
Loading...
Un om de afaceri, cheia celei mai răsunătoare retrageri din cursa pentru Primăria Botoșani
Retragerea candidatului Alianței Liberalilor și Democraților din cursa pentru Primăria Botoșani a survenit unor discuții pe care liberalii le-au avut pe seama candidaturii la Primăria... Cristești.
Cadre medicale și pacienți din Spitalul Județean Botoșani ajutați pe WhatsApp sau Messenger de psihologi: Cea mai frecventă a fost teama de moarte
Pandemia a devenit un factor stresor pentru populație și generează o serie de schimbări în viața de zi cu zi. În vremuri de carantină și izolare, psihicul poate fi afectat negativ prin anxietate, depresie, stres post-traumatic și furie.
RAZIE sanitară la Complex Cucorăni, o armată de polițiști, jandarmi, pompieri și inspectori  în control: Clienții legitimați de Poliție, localul AMENDATGALERIE FOTO & VIDEO
Aceste verificări au avut loc concomitent în toate județele țării unde structurile MAI cu sprijinul mai multor instituții au descins în locurile aglomerate. Și asta în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, țara noastră având unul dintre cele mai abrupte salturi din Europa.
Prefectura a SUSPENDAT concursul Primăriei pentru angajarea unui șef la piețe și cimitire! Un salariat din linia 2 numit interimar
Examenul anunțat de Primăria municipiului Botoșani pentru șef la Serviciul Public pentru Administrarea Piețelor, Oborului și Cimitirelor aflate în proprietatea municipalității, a fost amânat.
Cetățean de Onoare la Botoșani, în mijlocul unui scandal fără precedent, cu implicații politice: Jigniri și amenințări la adresa managerului
Situația dificilă în care se află sectorul cultural capătă și alte dimensiuni, pe lângă cele legate de pandemie.
Botoșăneni care au FUGIT din spital sau au REFUZAT internarea dați pe mâna Poliției de cadrele medicale
Teama de spitale și tot ce ține de astfel de unități s-a acutizat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Mai ales după acuzațiile făcute de o parte dintre familiile care și-au luat oameni dragi în sicrie, după ce au fost confirmați cu COVID și internați la Spitalul Județean Mavromati.
Copii nu vor sa invete,aceasta este marea problema!O problema este si aceea ca sunt multi profesori,fosti muncitori la Electrocontact sau in alta parte care au urmat o facultate gen Spiru Haret si acuma predau...se vede cum si din notele elevilor.Cand m- am referit la fosti muncitori care s-au recalificat ca si profesori nu am facut acest lucru din rautate,chiar cunosc asemenea persoane.Sincer,nu mi-as da copiii pe mana lor sa-i invete carte.
27 iunie 2020, 20:16
La oras daca parintii lucreaza la patroni pe salarul minim cum sa si trimita copiii la facultate?
27 iunie 2020, 12:31
Judetul nostru a fost butonat de ciuma rosie vreme de 30 de ani si urmarile dezastruoase se vad in toate domeniile.
27 iunie 2020, 08:58
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.