Știrea zilei
Botoșani DECIDE: Primarul întreabă botoșănenii - Împrumutăm sau nu 13 milioane de euro pentru tramvaie noi? - VIDEO

După amenințarea cu închiderea Primăriei pentru datoria uriașă cauzată de falimentara Termica, actualul edil-șef se află în fața unui nou impas decizional pe fondul unei nevoi generale a comunității. Continuarea proiectului european pentru reabilitarea infracturii pentru transportul cu tramvaiul este pusă la acest moment sub semnul întrebării.

Proiectele europene, mumă sau ciumă?

 

Modul anevoios din România în care sunt implementate proiectele europene decurge cam așa: faza de depunere a fișelor, evaluarea pentru eligibilitate, aprobarea programului, semnarea contractului de finanțare, organizarea licitației, desemnarea unui câștigător și în sfârșit deschiderea șantierului (dacă nu au existat contestații la licitație care să fie tranșate de judecători).

 

Această procedură se consumă în România în ani și se ajunge astfel ca de la scrierea unui proiect până la implementarea lui efectivă prețurile inițiale să fie de mult timp perimate.

 

O scurtă istorie a proiectului celebru pentru tramvaie

 

9 februarie 2015

 

31 de milioane de euro la Primărie pentru tramvaie ”ultimul răcnet” și iluminat inteligent la Botoșani - VIDEO

 

Este prezentată ideea de transport modern la Botoșani și este vehiculată o sumă de 28 de milioane de euro. Pe atunci era primar Ovidiu Portariuc, care preciza și programul european în cadrul căruia pot fi atrase aceste sume.

 

15 februarie 2016

 

PROMISIUNE: Primul proiect european pe care l-ar semna Primăria vara asta

 

11 decembrie 2017

 

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

 

Abia doi ani mai târziu sunt depuse fișele de proiect la Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Est unde s-a deplasat primarul Cătălin Flutur.

 

24 decembrie 2019

 

Comunicat Primăria Botoșani: Tramvaiele devin istorie, primarul Flutur a semnat contractul: Din 2020 vom avea autobuze – FOTOGALERIE

 

După alți doi ani este semnat contractul de finanțare.

 

Însă asta nu a însemnat că licitația a fost organizată imediat.

 

În vara lui 2020 licitația pentru transport modern la Botoșani a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Nu s-a prezentat nimeni la procedura care ulterior a fost reluată. Și s-a ajuns la situația în care să fie deschisă o negociere directă cu firmele care au arătat un oarecare interes pentru efectuarea lucrărilor.

 

Valorile inițiale pentru cele două linii:

 

Traseu 101 - 67.481.894 lei

Traseu 102 - 67.704.279 lei

*în ambele contracte echivalentul în euro se ridică undeva la un prag de 14 milioane de euro

 

După ce au fost reactualizate prețurile în concordanță cu realitățile vremurilor actuale, s-a ajuns la o valoare de 19 milioane de euro pentru un traseu, respectiv 20 de milioane de euro pentru celălalt.

 

„Astăzi avem nevoie în municipiul Botoșani de 67,3 milioane lei ca să ducem la bun sfârșit acest proiect. Și iată vin în fața dvs. cu o rugăminte: să ne ajutați în efectuarea unei consultări publice, în care să întrebăm cetățenii dacă își mai doresc tramvaie în municipiul Botoșani în aceste condiții. Cu o contribuție a municipiului de 67 de milioane sau dacă renunțăm la acest proiect și așteptăm următorul exercițiu financiar cu schimbarea transportului cu tramvaiul și achiziția de autobuze electrice”,

Cosmin Andrei, primar

 

„Este nevoie de transport cu tramvaiul, dar nu cu orice preț”.

 

Adică undeva la 13 milioane de euro ar trebui să fie partea de contribuție a Primăriei Botoșani pentru implementarea acestui proiect.

 

Bani pentru care s-ar contracta un credit. Lucru care ar însemna îndatorarea orașului pentru mulți ani de acum încolo cu 13 milioane de euro, sumă care ar putea fi folosită pentru multe dintre altele nevoi pe care le au botoșănenii.

 

Cosmin Andrei explică faptul că: „Este o decizie grea. Municipiul Botoșani nu are o tradiție în circulația cu tramvaiul. Au fost introduse după revoluție” și că societatea se află într-o evoluție continuă, ceea ce înseamnă că poate fi modificată și optica privitoare la transportul modern de la Botoșani.

 

Concluzionează: „Este nevoie de transport cu tramvaiul, dar nu cu orice preț”.

 

Și cere ajutorul botoșănenilor care să-i răspundă pe toate canalele disponibile dacă există o necesitate reală a implementării acestui proiect la Botoșani.

 

EXPLICAȚII. De ce s-a ajuns aici?

 

Implementarea proiectului a întârziat foarte mult. Exercițiul financiar 2014 – 2020 oficial a fost încheiat, acum e în prelungire. Însă proiectul privitor la modernizarea căilor de rulare s-a blocat la faza de licitație, după ce a trecut prin mâinile a trei primari.

 

Unde, când și cum, dar mai ales cine a greșit, probabil că se știe, însă la nivel restrâns. Deocamdată orașul se află în situația actuală.

 

„Cu toate eforturile noastre, acest decalaj (de ani, n.r.) a condus la organizarea unei licitații la care am primit oferte foarte mari din cauza scumpirii materialelor de construcție. Nu ne mai mai încadrăm sub nicio formă în cofinanțarea inițială pentru că devizele de lucrări sutn deja perimate”,

Cosmin Andrei, primar

 

Primăria Botoșani a primit zero lei la rectificare! 

 

Nu există vreo siguranță că suma necesară pentru acoperirea valorii reactualizată ar putea veni de la alte foruri.

 

„De la CJ nu sunt perspective pentru valorile acestea mari, pentru că execuția bugetară o știm. Sprijin guvernamental am cerut, am trimis nenumărate adrese și pentru alte proiecte și am primit același răspuns, că nu primim bani. De altfel, Guvernul Cîțu ne-a arătat care este direcția, la ultima rectificare bugetară nu am primit nicio sumă. A primit orașul Flămânzi 1 milion de lei, orașul Botoșani niciun leu, deși solicitarea pe care am făcut-o a fost de 25 de milioane de lei”,

Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

Astfel se ajunge la situația din care să fie aleasă varianta cea mai avantajoasă pentru oraș și cetățeni: un credit de 13 milioane de euro sau renunțarea la proiect în perspectiva noului exercițiu financiar?

 

În următoarele două-trei săptămâni ar urma să fie luată o decizie, iar primarul să meargă în fața Consiliului Local cu o propunere.

 

„Am discutat la ADR Nord-Est și noul POR va fi cu această axă de finanțare – transport public efectuat cu autobuze electrice, program la care au achiesat și alte municipalități pentru că au putut sau dacă nu, putem accesa bani, dacă vor fi ghiduri de finanțare ținând cont că noul Program de Redresare și Reziliență pune accent pe protecția mediului și vom fi eligibili pentru achiziția de autobuze electrice și pe acest program”,

Cosmin Andrei, primar Botoșani.

 

Trebuie scoase dalele de tramvai din tot orașul?

 

În cazul în care s-ar renunța la proiectul pentru reabilitarea infrastructurii, de anul viitor Primăria Botoșani intenționează să înceapă scoaterea dalelor de tramvai din tot orașul: „Etapizat în anii următori, așa cum am făcut pe strada Viilor, pe strada Nicolae Iorga, scoatem dalele de tramvai, asfaltăm suprafețele afectate, redăm circulației benzile care sunt pe alocuri folosite exclusiv de către tramvaie și mă refer aici la scuaruri, dezafectăm scuarurile. Dar aceste lucrări le facem etapizat pentru că nu suportă bugetul local intervenții pe toată lungimea căilor de rulare”.   

 

În etapa de consultare a cetățenilor, urmează să fie organizată inclusiv o ședință la Primărie, pe marginea acestui subiect.

 

Botoșăneanul a inițiat și un sondaj pe această temă. Puteți răspunde pe prima pagină a ziarului nostru, pe pagina de Facebook Botoșăneanul sau pe contul de YouTube, TV Botoșăneanul.

 

 

loading...
Șefii de la Eltrans „plâng” deja de dorul tramvaielor: A fost o mare sărbătoare pentru toți
VESTE ȘOC! Primăria ar putea renunța la licitația pentru tramvaie: „Există și această posibilitate”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Răzbunare din amor! Un botoșănean pe nume Ion și-a evacuat soția cu executorul, după 5 ani l-a executat și ea pe el – GALERIE FOTO & VIDEO
O căsnicie care a durat 15 ani și din care a rezultat un copil. Doi adulți a căror dragoste a ars extrem de repede și a lăsat în loc o ură pură și o dorință uriașă de a-și produce rău reciproc. Doi oameni care n-au reușit să treacă peste despărțire au sfârșit prin a se executa unul pe altul, fiecare cu propriul executor judecătoresc. După o serie de procese care s-au apropiat de limita ilarului.
Deputații botoșăneni amenințați și hărțuiți prin telefon înaintea votului pentru certificatul verde: Îți dăm foc ție și familiei tale / Veți plăti personal pentru astaFOTO mesaje
„Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine”.Abraham Lincoln
Capcană macabră pe un drum din Botoșani: O șoferiță, la un pas de nenorocire - FOTO & VIDEO
O glumă proastă putea să producă o tragedie pe un drum din județul Botoșani. Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Profesor de la AT Laurian la mitingul antivaccin: Pot să ducă chiar la război civil / Vor ajunge să realizeze lagăre / Erau acele practici ale vânzării și cumpărării de negri VIDEO & GALERIE FOTO
Deși organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), mitingul împotriva impunerii certificatului verde, care a avut loc duminica trecută la Botoșani, a avut în prim plan un cadru didactic prezentat ca provenind din societatea civilă.
Nova Apaserv cu datorii de 1 milion de euro la energie electrică! E.ON a renunțat la contract, județul la un pas să rămână fără apă
Încetarea relațiilor contractuale între cei doi operatori s-a produs în urmă cu o săptămână, când SC Nova Apaserv SA s-a regăsit în situația în care a trebuit să caute în regim de urgență alt furnizor.Neoficial, ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice pentru compania de apă ar fi venit tocmai din Germania.
Tomograful de 1 milion de euro a ajuns la Botoșani, s-a spart un perete ca să fie băgat în spital - VIDEO & GALERIE FOTO
Un computer tomograf similar, din punctul de vedere al performanței, mai există la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași.La Botoșani, acest CT, care a costat 1 milion de euro, a fost achiziționat la Spitalul de Pneumoftiziologie care se află în subordinea Primăriei Botoșani.
Elevul viitor arhitect care a redesenat profesionist bijuteria arhitectonică a orașului în speranța că va fi în sfârșit reabilitată – FOTOGALERIE
Din pasiune pentru arhitectură și frumos, un elev de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” a redesenat profesionist fațada și partea din spate a Casei Silion.
Disperare la Botoșani Shopping Center, certificatul verde lasă comercianții fără clienți – Nu avem bani de salarii GALERIE FOTO
Impunerea certificatului verde la intrarea în centrele comerciale are un efect devastator asupra galeriei comerciale din Botoșani Shopping Center. Unii directori și angajați din complexul de pe strada Sucevei se plâng că au rămas fără cea mai mare parte a clienților și că nu mai pot suporta nici măcar cheltuielile esențiale.
„Părintele actelor” din Primăria Botoșani la un pas de retragere din activitate, o doamnă i-ar putea lua locul
Este unul dintre cei mai longevivi și experimentați șefi din administrația publică botoșăneană.În spatele său se află o carieră de aproximativ 25 de ani în Primăria Botoșani.
Loading...
Instituția publică din centrul orașului (ne)cunoscută publicului! Este UNICĂ în România și a fost construită după modelul Peugeot
În centrul orașului, prinsă parcă la mijlocul unor instituții publice cu adresabilitate extrem de mare, se află o unitate de stat care este unică în România.Nu este una dintre acele unități în care ușa să fie deschisă zilnic de sute de persoane și se adresează unui segment profesional mai restrâns, însă extrem de important pentru bunul mers al economiei locale și naționale.
În pat cu dușmanul: Șoptică vs Federovici, Nechifor vs Andrei - PSD + PNL e... aproape dragoste la Botoșani
Din vară s-a tot zvonit că liberalii ar putea apela la voturile pesediștilor, însă doar prin culise s-a vorbit despre asta. Oficial, președintele țării a avut ani la rând o campanie agresivă împotriva PSD-ului. Iar președintele PNL, Florin Cîțu, declara pe 25 septembrie 2021: ”Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votaţi PSD!». Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD”.
Sînziana Secrieru se întoarce pe cai mari în PNL
În 2016 din cauza modului în care au fost făcute listele pentru alegerile locale, Sînziana Secrieru se retrăgea din primele rânduri ale PNL Botoșani pentru a rămâne pentru o perioadă de 5 ani, în linia a doua.Până pe 5 noiembrie 2021.
COȘMAR în județ, drumurile sunt în șantier, circulația e un chin - STADIUL anunțat de constructori pe drumul strategic – GALERIE FOTO & VIDEO
O deplasare către o comună a județului Botoșani care în trecut, chiar în condițiile proaste ale carosabilului, era făcută într-un interval de 60 de minute, acum aproape că s-a triplat ca timp.Iar un astfel de exemplu poate fi distanța dintre municipiul reședință și comuna Hlipiceni, cei aproape 50 de kilometri fiind parcurși în aproape trei ore.
Trei sferturi dintre medicii de la „Mavromati” s-au imunizat, mai sunt unii care nu cred în virus și vaccin: Este o rușine
A trecut aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare și tot mai mulți medici încep să se vaccineze. 
Loading...
Bătaie pe posturile de directori la colegiile și liceele cele mai bune din Botoșani, avalanșă de candidați la ”Eminescu”, ”Laurian” și nu numai
Concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ din județul Botoșani intră în scurt timp în etapa cu numărul 2. Concurența este una acerbă, existând licee unde pentru două posturi sunt depuse în total nouă candidaturi.
Muncă în disperare pentru terminarea lucrărilor la Unitatea de Urgențe și salvarea cât mai multor oameni: Facem tot posibilul - VIDEO & GALERIE FOTO în PREMIERĂ
Cea mai importantă unitate de urgență funcționează în prezent într-un spațiu improvizat, la limita de avarie.Vechiul sediu se află în plin proces de modernizare, iar firma care realizează lucrările este pe cale să dărâme un record al investițiilor de la Botoșani.
Dispare un partid de la Botoșani! Va fi absorbit de noua „împărăție a dezamăgiților”: Eu nu-i recunosc, prea mult haos, prea multă dezamăgire, prea multă...
După noua formațiune politică a lui Liviu Dragnea care coagulează în jurul lui social democrați-nemulțumiți, vine și replica „Dreptei”.Ludovic Orban strânge și el în jurul său liberali care nu mai rezonează cu politica dusă de actualul Partid Național Liberal.
Un botoșănean a primit un computer de 1.000 de euro cu ecranul crăpat după o comandă online - FOTOGALERIE
Achizițiile pe internet, practicate în România la o scară tot mai largă, continuă să fie pline de capcane. A simțit-o pe propria piele și administratorul unei firme din Botoșani.
PUSTIU la mall după introducerea certificatului verde, bate vântul prin magazine și la food court – GALERIE FOTO
Cel mai mare complex comercial din Botoșani continuă să fie afectat de restricțiile impuse de autoritățile centrale.
Când viața bate... visul: Mirel Manea între Que sera, sera și Corul Sclavilor la Monte Carlo, de la primarul de Monaco la ”Bio de Botoșani” – VIDEO & GALERIE FOTO
”Sclipirea mea a fost că trompeta poate exprima mult mai mult printr-un mesaj, prin sunet, care sunetul înseamnă cuvânt, înseamnă inimă, înseamnă suflet”. Cuvintele de mai sus aparțin lui Mirel Manea și au fost rostite în 2014, la lansarea „Gentleman Trumpet”, cel de-al doilea album al prim-trompetistului Filarmonicii de Stat George Enescu din Botoșani.
Propun să se achiziționeze de banii ăștia niște cai și să circule șarete cu care să se facă transport public.Un primar care vine cu astfel de "soluții" dovedește o dată în plus cât de pregătit este. Și când mă gândesc că este coleg cu primarele care a "edificat" TGV-ul până la Suceava mă emoționez și devin nostalgic. Alții încearcă autobuze cu hidrogen iar la Botosani se închiriază autobuze cu motoare diesel pentru care se plăteste o căruță de bani.
29 octombrie 2021, 10:05
Tramvaiul in Botosani reprezinta un minim de decenta si civilizatie absolut necesara in transportul in comun, o necesitate nepoluanta pentru mediu si nu ar trebui pusa deloc problema costurilor, care oricum se compenseaza in timp.
29 octombrie 2021, 08:08
Intrebarea aceasta nu ar trebui sa existe! E o gluma? Cum sa renunti la tramvaie? Tramvaiul nu este al Primarului Flutur sau al Primarului Andrei. Este al BOTOSANENILOR! Unii care se pretind "realitate" au de ales intre a face proiecte eligibile sau.... a lasa pe altii sa o faca. Ceilati.... cu masini cu rotile late, care nu incap de linia de tramvai.... sa circule pe soseaua de centura. Cand in toata lumea se vorbeste de renuntatul la masina pentru drumul la si de la serviciu voi vreti sa renuntati la TRAMVAIE? Nu credeam sa se intample vrodata asta....
28 octombrie 2021, 21:31
Sunt mandra pentru ca m-am născut intr-un oraș în care exista ca mijloc de transport în comun tramvaiele. Pentru ca locuiesc în zona industriala am circulat zilnic cu tramvaiul. Consider ca primarul nu trebuie sa renunțe la ideea de a păstra aceasta traditie ca Botosaniul sa dețină tramvaie.
28 octombrie 2021, 17:55
Trebuie continuat proiectul lui Flurur cu tramvaiele, nu trebuie sa ne batem joc de aceasta șansă ca și Botoșani sa fie un oraș cu transport civilizat, economic.
28 octombrie 2021, 13:44
Mersul pe jos face piciorul...sanatos!
28 octombrie 2021, 13:14
Domnule primar, cred ca întrebarea corecta este: Ce doresc locuitorii municipiului Botoșani? Sa împrumutam 13 milioane de euro pentru tramvaie moderne și silențioase sau pentru a reabilita străzile care au sine de tramvai acum? Oricum trebuie împrumut, așa este? Și apoi mai adăugăm și costul autobuzelor… Ce strategi aveți in primărie?
28 octombrie 2021, 12:54
Categoric, tramvaiele trebuie păstrate! Transportul cu tramvaiul este economic, nepoluant, civilizat, rapid.Vizitați orașul Iași și vedeți ce tramvaie au început să circule acolo.
28 octombrie 2021, 12:21
Tramvaie? In lume au orașele mari sau orașele bogate în istorie ,cultura și civilizație care le folosesc mai mult în scop turistic.Noi nu suntem nici una nici alta ..
28 octombrie 2021, 11:42
Nu vrem tramvaie. Pensionarii pot sa circule cu autobuze și maxitaxi. La traficul infernal tramvaiele sunt o calamitate. Ne distrug infrastructura, vezi strada Primaverii. Scuaririle provoaca accidente, se circula printre ele, totul e haos.
28 octombrie 2021, 11:38
Noi vorbim de Botosani, nu de Cluj sau Oradea, orase cu parcuri industriale si mari agenti economici care contribuie la bugetul local. Pentru Cluj nu ar fi o problema sa plateasca acei 13 mil de euro, care au survenit din cresterea preturilor la materiale de constructii si legislatia care permite agentilor economici sa mareasca pretul din oferta cu pana la 40%.Ce vina are primarul aici? Cand a fost facut proiectul, acum ceva ani, erau niste preturi, acum sunt cu totul alte preturi si diferenta nu poate fi suportata din fonduri europene sau alte surse neramburabile de finantare. Ne da guvernul 13 mil de euro....care guvern?E usor de comentat de pe margine....
28 octombrie 2021, 10:45
Asta e ipotent menegerial. Clujul face metrou si noi renuntam la tramvaie? Cosmine...... schimba meseria.....
28 octombrie 2021, 10:28
Transportul cu tramvaiul este modern, ieftin, eficient, silentios si de viitor. Nu e nevoie de incarcarea bateriilor plus faptul ca sunt mai spatioase.
28 octombrie 2021, 09:43
ce spune viceprimarul fantomă Liviu Toma, cel care a ajuns ales local la diferență de un vot, ce părere are despre chestiunea renunțării la tramvaie??? am uitat: nu are atribuții în acest sens, de fapt nu are nici un fel de atribuții și totuși este acolo și va fi timp de încă 3 ani. ori se va abține de la orice vot ori va pleca în concediu. baftă Liviu Toma la viitoarele alegeri!!!
28 octombrie 2021, 09:27
Smart City? Alții fac metrou și achiziționează autobuze pe hidrogen și noi scoatem tranvaiele?
28 octombrie 2021, 09:14
Va trebue iluminat cu leduri ?In marginea orasului ne cacam la wc din gradina cu toata ca s au primit 300 mil euro in 2014 si platim si noi impozite.
28 octombrie 2021, 08:54
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”S-a cântat Simfonie de Sibelius cu trei violoncele, simfonie de Ceaikovski... Simfoniile acestea nu așa au fost scrise. Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre ar fi dat în judecată instituția! De aici trebuie plecat acum ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
-0.8 o C
Bucecea
1.8 o C
Darabani
-0.9 o C
Saveni
2.9 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.