Știrea zilei
Botoșani a clipit la parlamentare! Niște anonimi au smuls mii de voturi de la botoșăneni și au zdrobit politicieni cu pretenții

Oficial, dacă ar fi să ne raportăm la cutumele alegerilor, voturile oamenilor sunt acordate partidului în primul rând și mai apoi omului. Depinde de scrutin. 6 decembrie 2020 a demonstrat că această practică nu și-a pierdut din valabilitate. Dimpotrivă chiar, a atins un nivel de neimaginat.

Pentru că în seara de duminică, imediat după închiderea urnelor, pe buzele tuturor se aflau trei litere: AUR.

 

Partidele tradiționale din politica românească nici nu au luat în calcul măcar să includă în macheta de numărare paralelă și voturile care s-ar fi dus spre AUR, anticipându-le infime. Nici cei de la PSD și nici liberalii. Abia după aflarea rezultatelor din câteva zeci de secții de votare politicienii obișnuiți cu fenomenul și-au dat seama că la calcule nu le ies niște voturi. Multe voturi.

 

Suficiente cât să ducă acest AUR la nivel județean pe locul 3 în preferințele alegătorilor, atâția câți au fost ei. Și cât să lase în urmă partide cu oarecare notorietate precum PMP sau Pro România.

 

Din lista candidaților de la Botoșani pentru alegerile parlamentare abia dacă se poate vorbi despre doi oameni care au avut cât de cât contact cu viața publică de la Botoșani și care oricum nu au avut parte de vizibilitatea necesară unei campanii electorale.

 

Senat – 14.931 de voturi pentru AUR

 

către candidații:

 

Cosma Dorinel - inginer (foto jos, dreapta)

Rotaru Pamfil - inginer

Mascan Adrian – inginer (foto jos, stânga)

Antochi Olga – economist

Melinte Rodica – agent comercial

 

 

 

Camera Deputaților – 14.920 de voturi pentru AUR

 

către candidații

 

Feodorov Lucian – inginer

Grădinaru Radu Vicențiu – jurist

Antochi Constantin – economist

Onofrei Constantin – inginer

Iancu Ciprian – tehnician

Muraru Petru Claudiu – preot

Rotariu Maricica – magazioner

Avădănei Mioara – economist

 

Botoșani, pe podium în România la voturi pentru AUR 

 

AUR a înregistrat peste 14% în Suceava (cel mai mare rezultat, 14,72%), Botoșani (14,62%), Neamț (14,4%) și Constanța (14,2%). Procente ridicate au fost obținute de noua alianță și în Vrancea (13,43%), Vaslui (12,73%), Iași (12,13%) și Bacău (11,57%).

 

Cele mai mici procente au fost înregistrate de AUR în Olt (5,81%), Giurgiu (5,58%), Dolj (5,17%) și București (5%). În unele județe, Alianța pentru Unirea Românilor nu a atins pragul minim de 5% care îi permite să intre în Parlament.

 

De fapt, alegătorii din Botoșani au votat o himeră. Un mesaj promovat mai ales pe rețele de socializare. Un mesaj cu care au simțit că rezonează. Un mesaj și atât.

 

Cu asta vor rămâne în următorii patru ani de zile după ce și-au dat votul unui partid care nu are nici măcar filială la Botoșani și nici nu a prezentat vreun program concret prin care să indice cum și cât de bine vor trăi cei 29.851 de botoșăneni care au visat la...AUR.

loading...
Tânără de... AUR din Botoșani, mesaj după șocul de la parlamentare: Acceptați că v-au făcut niște copii FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store

 

Program de bugetar pentru muncitorii care intervin la avariile de la compania de apă, iar viitorul nu sună bine deloc  
Aproape din toate zonele orașului apar frecvent mesaje de revoltă din partea botoșănenilor cu privire la avariile care au loc la rețeaua de apă a municipiului, dar mai ales referitoare la timpul de intervenție al muncitorilor. Limita de suportabilitate a botoșănenilor a atins un grad ridicat, iar acest lucru este recunoscut chiar de șefii societății Nova Apaserv.
Concurență de înaltă clasă la concursul perlei Primăriei: Doi artiști, unul mai desăvârșit decât celălalt vor să rescrie viitorul instituției – VIDEO
După un deceniu în care s-a pus accent pe continuitate în fruntea uneia dintre instituțiile de cultură a orașului, se pare că a sosit momentul tinerilor (vizionari sau nu) să împrospăteze actul artistic căutat de publicul botoșănean și nu numai.
Primul bal din 2022, de la premii în drujbe, mașini de spălat și... un pistol, la horă cu chiuituri: Să fie un an cu ploi, că de la ploi au ce paște oileVIDEO & GALERIE FOTO
După o pauză de un an, în care din cauza situației sanitare cei mai buni fermieri și-au primit distincțiile într-un cadru restrâns, fără festivism, Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis a revenit la formatul consacrat.
Povestea absurdă a ruinei din centrul orașului: s-a scumpit de aproape 3 ori, contribuția Primăriei s-a mărit de peste 50 de ori și după 8 ani este tot șantier
Cu o săptămână înainte de a se face publică vizita lui Cseke Attila la Botoșani, Senatul României a primit de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) răspunsul la o interpelare referitoare la restaurarea Teatrului Mihai Eminescu.
Țurcanu bate cu pumnul la ușa liberalilor, fuziunea PNL – ALDE începe cu scântei și cu 4 nume propuse deja de fostul președinte al CJ
Biroul Politic Național (BPN) al PNL a decis marți să înceapă discuțiile cu ALDE pentru fuziune. Liberalii au stabilit și echipa de negociere, care este condusă de Dan Vîlceanu și din care vor face parte Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Hubert Thuma și Gheorghe Falcă.
Se coace bugetul orașului pe 2022, de la parcare supraetajată și înlocuirea garajelor cu locuri de joacă la cumpărarea unei clădiri simbol & punct și de la capăt cu stadionul - VIDEO primarul despre planurile sale
Propunerea de buget pentru anul 2022 intră astăzi în dezbatere publică. Iar ulterior bugetul va fi adoptat în forma propusă de primar sau amendat de aleșii de la municipiu în ședință de Consiliu Local.
Două complexuri comerciale și 8 blocuri cu penthouse la ultimul etaj construite pe locul unei foste fabrici de la Botoșani
Terenul care a intrat în circuitul privat de ani buni a rămas neutilizat o lungă perioadă de timp. În prezent, prin investiția complexă demarată de anul trecut pe etapă birocratică, putem vorbi despre o regenerare urbană la marginea orașului.
ANUL ACESTA va avea loc recensământul populației și locuințelor! Recenzare de acasă, din fața calculatorului și zile libere de la serviciu – VIDEO INTERVIU cu noutățile rundei 2022
Unul dintre cele mai importante evenimente din țara noastră este Recensământul General al Populației și Locuințelor, organizat din 10 în 10 ani. Practic, această culegere de date oferă informații exacte (nu estimate) privitoare la numărul real al populației rămasă în țară. Și al spațiilor de orice fel (industriale, locative, anexe etc).
Furturile din spălătoriile auto și alte unități combătute cu contori inteligenți: Se pot citi de la distanță și nu se poate umbla la eiVIDEO
Metodele prin care putea fi manipulat consumul la apă din rețeaua publică gestionată de societatea Nova Apaserv erau extrem de diversificate la Botoșani. Neoficial, în tot felul de cercuri s-a tot vorbit de cârdășii între administratorii unor firme private și angajați de la compania de apă și canalizare care le ofereau portițele prin care își reduceau consumul de apă în mod considerabil.
Loading...
S-au ambalat degeaba: Bătălia pentru funcția de director la DSVSA Botoșani a ajuns la capitolul ”rămâne cum am stabilit”
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani rămâne pentru o perioadă nedeterminată cu același conducător. Aceasta cu toate că în luna decembrie a anului trecut Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a programat de două ori un concurs pentru ocuparea funcției de director.
POVESTEA numirii managerului de la „Ambulanță”, de la propuneri la planuri de viitor: Cum m-am hotărât? Într-o noapte! VIDEO
Este medic și vine din Republica Moldova. A cunoscut Botoșaniul începând să trateze pacienți de la sate și s-a regăsit mai apoi în colectivul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), unde lucrează de un deceniu.
Bărbați celebri care și-au găsit dragostea la Botoșani: Trăim o iubire așa de mare, încât asta mă face să fiu și mai puternic și mai încrezător decât aș fi crezut vreodată
Ne-am obișnuit cu vedete construite pe calapodul televiziunilor, pe criterii strict conectate la ratingul-rege dătător de audiențe, pe de o parte, sau de vremelnică popularitate, de cealaltă parte. Există însă și persoane publice al căror statut de vedetă se datorează muncii susținute, talentului atent și îndelung lucrat. Paradoxal, deși se bucură de notorietate, viața lor este învăluită într-o discreție uneori dusă la extrem.
LA MULȚI ANI, Botoșani! Trecerea dintre ani între focul de artificii și liniștea rugăciunii, sute de oameni în stradă şi în biserici – GALERIE FOTO&VIDEO
Mii de botoșăneni au ieșit în stradă, pentru a petrece împreună momentul trecerii în anul 2022. După îndelunga perioadă de restricții, oamenii au simțit din nou descătușarea bucuriei. Nu puțini au fost cei pe care noul an i-a găsit în rugăciune.
Botoșănenii care ne-au părăsit în 2021: Candelă pentru cei plecați, spre neuitare
2021 lasă în urmă durere și multe lacrimi. Ne-au părăsit oameni dragi, am pierdut preoți, medici, istorici, artiști. Dar mai ales profesori. Șiruri de lumânări aprinse în acest an pe altarul școlii botoșănene. 2021 a fost, parcă, un doliu nesfârșit.
Loading...
Marea coaliție PNL – PSD plesnește deja la municipiu, primarul la mâna a trei debutanți pentru un munte de bani după ce liberalii iar s-au enervat
Aleșii de la municipiu se întâlnesc miercuri în ședință extraordinară, iar primul punct de pe ordinea de zi îl reprezintă stabilirea impozitelor și taxelor pe anul viitor.
Botoșănenii și Crăciunul în comunism: Povești la gura sobei despre copilăriile petrecute între Moș Crăciun și Moș Gerilă
În a treia zi de Crăciun, Botoșăneanul vă oferă o poveste. Deopotrivă pentru cei mici și pentru cei mari. O poveste cu oameni care au trăit anii gri, cenușii, anii mirosind a portocală adusă de Moș Gerilă. Avem astăzi - la gura sobei - un preot, actori, profesori, o scriitoare, o neostenită bibliotecară, un om de teatru și de cuvânt.
Preotul care merge în spital la orice oră din zi și din noapte și aduce speranță bolnavilor: Nu ai cum să nu empatizezi
Luna aceasta se împlinesc patru ani de când preotul Cristian Buhaciuc vindecă sufletele botoșănenilor internați la Spitalul Județean „Mavromati”. Preotul spovedește și împărtășește bolnavii, săvârșește rugăciuni la orice oră. 
Magia Crăciunului în sânul familiei Irimia – Cenușă, model de comuniune și uniune pentru mulți dintre semeni: GALERIE FOTO
El este preot, ea artistă cu o voce care îți ajunge direct la suflet. Împreună sunt părinții Paraschevei, o minune mică și fragilă care le-a împlinit căminul. Teodor și Iustina Irimia Cenușă reprezintă în continuare un model de familie pentru mulți dintre botoșăneni.
Mese îmbelșugate de sărbători, un medic nutriționist de la Botoșani vine cu sfaturi pentru lăcomia din aceste zile: Deviza ar trebui să fie cumpătarea
Gospodinele au gătit în această perioadă sarmale, fripturi și o mulțime de alte mâncăruri tradiționale. Și nu de puține ori botoșănenii ajung la spital cauza excesului de mâncare sau alcool.
Un concert ALTFEL pe scena Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani: Un frac nonconformist, colinde, muzica Mariei Tănase și multă culoare – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Crăciun 2021 al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a fost unul atipic. Pentru prima dată la un astfel de eveniment, bagheta dirijorală s-a aflat în mâna unei femei.
Am luat cunostinta de acest partid din luna aprilie cand a inceput sa spuna despre romanii din strainatate ca sunt sclavi, culmea ca acei romani numiti de ei „sclavi” i-au votat. Au exploatat toate temerile romanilor la maxim, asa ca nu este nici o mirare ca au avut atatea voturi. Subiecte precum: „oculta mondiala”, nu purtam botnita, 5 G este periculos, vaccinarea este periculoasa, am fost bagati in stare de urgenta pentru ca guvernul sa taie padurile. Oricum se vor dezumfla ca un balon si vor pleca de unde au venit.
9 decembrie 2020, 20:03
Să nu uităm: PSD a câștigat alegerile. Evident, acest lucru nu convine iohanistilor... ghinion!
9 decembrie 2020, 13:23
da, oamenii s-au saturat de figurile obosite care tot ies la 4 ani la cersit voturi, dupa ce au dormit in parlament, schimbati-va persoanele din partide, luati oameni cu experienta si cu stiinta de carte
9 decembrie 2020, 12:51
Nouă ni se pare că lista AUR nu este compusă din ,,anonimi”, ci din persoane cunoscute în Botoșani. Asta nu înseamnă că agreem această formațiune politică. Din contra, n-am dori niciodată să devenim membri ai AUR, însă un lucru este cert: alegătorii nu mai înghig gogoșile ,,marilor politicieni de la Botoșani” pentru simplul motiv că localitățile noastre sunt ca vai de ele după 30 de ani de politică ,,democratică”. Schimbați registrul politic și oratoric - aceasta-i recomandarea către partidele învechite de 30 de ani.
9 decembrie 2020, 09:36
Cum adica ”au votat o himeră”? Cu ce este mai rezonabil Catalin Flutur (de exemplu) decat Dorinel Cosma? Amandoi sunt ingineri. Dar nu amandoi au platit cinstit impozite la statul roman. Cosma, DA! Flutur si-a bagat farmacia in insolventa atunci cand a acumulat niste milioane datorii la stat. Am convingerea ca multi ar mai fi votat acest partid daca ar fi stiut de existenta lui. Daca te uiti inspre PMP si PRO Romania dai cu ochii de Băsescu si Tariceanu, doi lideri care nu si-au respectat electoratul, doua persoane cu un profil moral indoielnic , unul in spate cu EBA lui toantă, altul cu țurcanii lui hoți. Dași in PMP a fost unul dintre puținii candidați redutabili- tânărul Vizitiu...dar cu băse...Mai zic să nu ne repezim să discreditam acest partid nou despre care inca nu stim nimic,Au dreptul la o șansa pana la proba contrarie care ține indubitabil de activitatea lor din Parlamentul Romaniei. Au totuși 10 % din voturile românilor, nu ale românilor care stau in Dubai si pe Coasta de azur la plaja, ci ale romanilor care isi castiga existenta muncind, ale românilor nedreptatiti si ignorați de cei care ii conduc de 30 de ani incoace.
9 decembrie 2020, 09:30
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Timp de 12 ani prin natura profesiei mele am fost în slujba cetățeanului, a celui care mi-a cerut ajutorul. Am învățat să le ascult problemele, am învățat că fiecare persoană are propria poveste și propria dorință, îns ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
21 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9449 lei
USD
Dolarul SUA
4.3614 lei
CHF
Francul elveţian
4.7821 lei
GBP
Lira sterlină
5.9178 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8290 lei
XAU
Gramul de aur
257.2300 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2416 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3843 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1405 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4856 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2032 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-6.9 o C
Dorohoi
-7.1 o C
Bucecea
-7.6 o C
Darabani
-7.6 o C
Saveni
-6.5 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.