Știrea zilei
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO

Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.

Veneția ”made in Botoșani”


În unele scări din fosta ”Aleea Teilor”, în spatele turnurilor de pe amintita arteră mai exact, apa a cucerit subsolurile.


Locatarii povestesc că s-a blocat canalizarea de pe stradela paralelă cu Primăverii și că de atunci una după alta scările s-au umplut de apă la demisol.


Plină cu excremente și tot felul de resturi, apa care în unele cazuri a ajuns la zeci de centimetri reprezintă un real pericol de infecție, mai ales că temperaturile nu sunt tocmai proprii mijlocului iernii.


Unii botoșăneni care locuiesc în zonă susțin că subsolurile tocmai au fost curățate anul trecut, unele blocuri fiind de altfel marcate din nou de autorități drept adăposturi antiaeriene. Care acum însă adăpostesc doar apa.

 

Venit, văzut, nerezolvat, plecat


Luni, în jurul orei 11:00, la câteva minute după ce reporterul Botoșăneanul s-a deplasat în zonă, a ajuns și o echipă de la SC Nova Apaserv SA.


Doi muncitori, unul cu o pereche de cizme de cauciuc în mâini, au intrat într-un bloc din Elie Radu 14, din vecinătatea Direcției Silvice, acolo unde inundația s-a produs mai aproape în timp, pe 13 ianuarie spun oamenii.


Înainte de a intra în subsol au aprins o lanternă și când au văzut câtă apă este au făcut cale întoarsă, susținând că nu este treaba lor, fiindcă au crezut că doar s-a spart o țeavă, așa că trebuie să vină ”băieții de la canalizare”.


”Alooo! Șefu', de unde curge apa asta?” a insistat Gheorghe Sava, un pensionar care locuiește la parterul amintitei scări.


”De la încălzire, este o țeavă de la încălzire”, a venit răspunsul.


După care au plecat, spunându-le în viteză locatarilor ieșiți afară că s-ar fi spart o țeavă de la încălzire. Oamenii le-au strigat că nu mai au țevi de încălzire în bloc deoarece toate apartamentele s-au debranșat de la SC Modern Calor SA, însă nu i-au mai întors din drum pe instalatori.


Totodată, oamenii arătau că au reclamat în mai multe rânduri problema la asociațiile de proprietari 15 – 22, de unde li s-a răspuns că s-a sunat la SC Nova Apaserv SA, dar degeaba.

 

O locatară relata că partenerul său de viață a încercat să coboare la subsol, însă nivelul apei este mai ridicat decât cizmele pe care le are:


”Soțul s-a dus, că are lumină trasă, s-a dus să vadă despre ce este vorba. Eu pot să vă bag lumină, să vedeți, dar e nenorocire, dacă nu aveți echipament, nu aveți cum intra. Soțul voia să intre, să oprească apa aici”.

 

”Nova” ar fi aflat abia pe 16 ianuarie  


I-am contactat și noi pe reprezentanții SC Nova Apaserv SA, care ne-au răspuns însă că nu li s-a adus la cunoștință problema din ”Elie Radu”.


”Eu știu că au fost niște probleme pe Primăverii 15 și imediat am trimis echipă acolo. Îmi trebuie o adresă exactă ca să confrunt cu cele pentru care am fost apelat eu și am trimis echipă. Dacă nu, trebuie să văd în dispecerat. De asta nu am știut, o să trimit”


Radu Fegher, inginer șef adjunct SC Nova Apaserv SA.


Ulterior, am fost sunați de două ori de la SC Nova Apaserv SA, ni s-a cerut adresa exactă și ni s-a comunicat că ”mâine la prima oră”, adică astăzi, o echipă va fi prezentă la fața locului pentru rezolvarea problemei.

 

Inundație și la turnuri


Apa a început însă să inunde și blocurile turn, subsolul scării cu agenție loto la parter fiind o combinație de apă, nămol și gunoi menajer, de la pachete de țigări la doze de bere.


Vasile Abouriței, șeful de scară, povestea că a făcut demersurile necesare pentru rezolvarea problemei, însă ne este mai greu să credem că a sunat chiar unde trebuie atât timp cât i-am spus de vreo trei ori că suntem de la ziar și el credea în continuare că noi suntem de la SC Nova Apaserv SA: ”Ați văzut ce este acolo?! Rezolvați-o!”


Cam asta s-a întâmplat ieri. Ce poate fi mai greu de redat în cuvinte este mirosul pestilențial de la parterul unor blocuri, asta în condițiile în care unele subsoluri dispun de guri generoase de aerisire.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Prefectul s-a dus la stația de epurare arsă, brusc au început să apară și șefii care ar trebui să rezolve problema – GALERIE FOTO
Artă printre lighene și cârpe! Inundație peste tablouri, bătaie de joc la asociația de proprietari: Deja ne-au dat la ziar? VIDEO & FOTOGALERIE

 

Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
ȘANTIER anunțat peste două luni pe maidanul de la marginea orașului: Foișoare, paintball, tiroliană, tubing, bănci smart și terenuri de sport – GALERIE FOTO
Ideea acestui proiect a fost pornită în mandatul 2012 – 2016 de fostul primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, și ar putea fi concretizată abia în 2023.A fost continuată de succesorii săi în funcție și a ajuns la stadiul în care, în primăvara aceasta la marginea orașului am putea avea un șantier de anvergură.
DRAMĂ socială transformată în acuzații de abuz fizic și sexual! Trei surori care trăiau la lumina lumânării luate de stat – GALERIE FOTO
Trei surori cuminți și cu rezultate bune la învățătură au impresionat numeroși oameni din Botoșani care au sărit în ajutorul familiei în care s-au născut. Odată cazul adus în atenția publică au apărut și alte acuzații care adâncesc drama fetelor.
”Innamorato di te” – un bariton, un tenor și „Regele jazzului la acordeon” cu fiicele sale, seară romantică italiană cu Filarmonica din Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
După o excursie în romanticul Paris și o alta în răscolitorul Buenos Aires, Filarmonica George Enescu și-a purtat publicul în Cetatea Eternă. Data aceasta, călătoria muzicală nu a mai fost făcută într-o vineri, ci în sâmbăta de după Dragobete.
Managerul Spitalului Județean, APEL public la botoșăneni să îi sesizeze orice neregulă din spital: Sunt deschisă la orice discuție / Mă rușinez când se vorbește urâtVIDEO
Conduce cea mai mare unitate medicală a județului de mai bine de doi ani și spune că este managerul care a arătat deschidere totală față de pacienți, aparținători și personal medical deopotrivă.
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO
Un șantier deschis lângă o stație de pompare care aparține de SC Nova Apaserv SA a atras atenția angajaților companiei din cauza facturilor nejustificat de mari. Serviciul Control și Antifraudă din cadrul societății a ajuns în zonă și a descoperit un cablu conectat ilegal la stația de pompare a apei.
Afaceri bănoase cu cazarea ucrainenilor! Aproape 32.000 de euro făcuți de un botoșănean în doar două luni
Cazarea refugiaților ucraineni a devenit o afacere bănoasă pentru botoșănenii care au simțit această oportunitate de a obține sume frumoase de la stat. Și nu o fac cei din clasa de mijloc, ci tot cei avuți care-și permit să pună la dispoziție imobilele pe care le dețin și în care nu locuiesc.
POVESTEA femeii care conduce o unitate de top la Botoșani, după o carieră de peste 40 de ani în care a văzut tot ceea ce se vrea a fi UITAT – VIDEO
Un om dedicat profesiei care a știut imediat după ce și-a scos buletinul care-i va fi calea în viață după o analiză a propriilor aptitudini. La 14 ani a luat decizia, la 18 ani a intrat în sistem și a rămas. Astfel s-a creionat o carieră profesională de 42 de ani în același domeniu de activitate.
Casă acoperită de gunoaie, focar de infecție pe Calea Națională! Proprietarul și-a rupt hainele de pe el când a văzut Poliția – GALERIE FOTO
Imobilul se află la stradă, pe Calea Națională din municipiul Botoșani și prezintă imaginea unei rampe de gunoi la dimensiuni mai mici.
Foc mocnit la Pediatrie: Laboratorul rămâne fără personal, șefii de la „Mavromati” iau în calcul inclusiv relocarea lui
Situație tensionată în cadrul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”.
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La școală nu mi-a plăcut cartea. Muzica bisericească, troparele, mi-au plăcut, însă, tare mult. În special cele de la Crăciun și Bobotează eu le știam de mult tare… Dacă aș fi din nou tânăr, nu aș pierde nicio clip ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9232 lei
USD
Dolarul SUA
4.5644 lei
CHF
Francul elveţian
4.9467 lei
GBP
Lira sterlină
5.6092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
284.9858 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2690 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0576 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3316 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2071 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6611 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.1 o C
Dorohoi
8.6 o C
Bucecea
9.9 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
8.8 o C
Ştefăneşti
10.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.