Știrea zilei
Bătaie nebună pe funcţii în PNL Botoşani : 45 de oameni vor să fie şefi – LISTA
Joi la amiază, cu 48 de ore înainte de debutul Conferinţei Judeţene a PNL Botoşani, a expirat perioada de depunere a candidaturilor pentru funcţiile de conducere. Aşa cum se întâmplă mereu cu partidele aflate la guvernare şi în cazul liberalilor există o abundenţă de persoane care îşi doresc un post în fruntea filialei judeţene. Nici mai mult, nici mai puţin de 45 de membri au intrat astfel în cursa electorală internă.

PNL Botosani la Sala Polivalenta

Toată floarea liberală la împărţit funcţii

Toţi cei patru parlamentari – Roxana Anuşca, Verginel Gireadă, Costel Şoptică şi Viorel Grigoraş – se află pe lista celor care vor să acceadă în Biroul Politic Teritorial. Lor li se adaugă o sumedenie de directori, de la Zoltan Barna de la RAR şi Gabriel Cârlan de la SC Nova Apaserv SA până la Sorin Clim, care astăzi revine în fruntea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri şi Cătălina Lupaşcu, inspector şcolar general adjunct. Nu lipsesc primari, precum Aurel Ungureanu de la Vârfu Câmpului, Dan Vezeteu de la Coţuşca sau Dan Oloeriu de la Flămânzi şi nici consilieri judeţeni, de la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, la Lucian Aroşoaie, Bogdan Dăscălescu sau Dumitru Zmău. Pe lista candidaţilor apar inclusiv viceprimarul Viorel Iliuţă, preşedintele Moldoovis Ionică Nechifor, administratorul public Radu Judele şi fratele liderului judeţean al PNL, Mihai Ţurcanu.

Roxana Anuşca şi Lucian Diac au intrat deja prin statut în BPT

Toţi aceştia îşi dispută unul dintre cele 37 de locuri din Biroul Politic Teritorial (BPT). Adevărata miză o reprezintă însă unul dintre cele nouă posturi de vicepreşedinţi, care vor reveni candidaţilor la BPT cu cel mai mare număr de voturi. BPT al PNL Botoşani va fi completat cu preşedinţii organizaţiilor de femei – Roxana Anuşca şi tineret – Lucian Diac. De asemenea, preşedintele organizaţiei va nominaliza un secretar coordonator, funcţie ocupată în prezent de Stelian Pleşca. Cel de-al 41 – lea de membru al BPT va fi nimeni altul decât preşedintele filialei judeţene, care a fost şi va rămâne Florin Ţurcanu întrucât nu s-a înregistrat nici o candidatură pentru funcţia de preşedinte.

Spectacol grandios pregătit la Polivalentă

Conferinţa Judeţeană a PNL Botoşani va avea loc vineri 26 aprilie de la ora 14:00 la Sala Polivalentă. Se mizează pe prezenţa a circa 1.800 de oameni, intenţionându-se organizarea unei şedinţe grandioase, cea mai mare de acest tip care a avut loc vreodată la Botoşani.

Lista candidaţilorNR.CRT.
 NUME
 1 Alexa Liviu
 2 Andronic Liviu
 3 Apostoliu Sorin
 4 Aroşoaie Lucian
 5 Barna Zoltan
 6 Bozi Grigore
 7 Bursuc Constantin
 8 Buţura Florin
 9 Cârlan Gabriel
 10 Cilibiu Eusebiu
 11 Clim Sorin
 12 Coman Viorel
 13 Cozminschi Eduardt
 14 Dăscălescu Bogdan
 15 Dulgheru Ştefan
 16 Gheorghiu Constantin
 17 Gireadă Verginel
 18 Grigoraş Viorel
 19 Hrimiuc Liviu
 20 Iliuţă Viorel
 21 Judele Radu
 22 Lazarovici Cristian
 23 Lupaşcu Cătălina
 24 Mertircariu Sebastian
 25 Mircea Mihai
 26 Murariu Gabriel
 27 Nechifor Ionică
 28 Norses Gheorghe
 29 Oloeriu Dan
 30 Pleşca Stelian
 31 Pohonţu Romică
 32 Rusu Pavel
 33 Sorescu Gheorghe
 34 Şocarici Nicolae
 35 Şoptică Costel
 36 Tîrzioru Relu
 37 Tupiluş Petru
 38 Tupiluş Tudorel
 39 Ţurcanu Anuşca Roxana
 40 Ţurcanu Liviu
 41 Ţurcanu Mihai
 42 Ungureanu Aurel
 43 Vezeteu Dan
 44 Zaharii Cătălin
 45 Zmău Dumitru

CITEŞTE ŞI:
 Sorescu şi Grigoraş, cei mai votaţi vicepreşedinţi – LISTA BPL al PNL Botoşani

ACȚIUNE fără precedent la Botoșani pentru imunizare fără programare! Maraton la Cornișa pentru vaccin la patinoar sau din mașină – FOTO & VIDEO
Pregătirile au început încă dinaintea sărbătorilor pascale, într-o amplă acțiune care se înscrie în seria celor organizate la nivel național. Prefectul Dan Nechifor și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, s-au întâlnit cu primarul Cosmin Andrei pentru identificarea celui mai generos spațiu care să permită vaccinarea în masă, fără programare.
HRISTOS A ÎNVIAT! Sute de botoșăneni la prima slujbă de Înviere ca protopop a preotului Petru Fercal: Dăm Slavă lui Dumnezeu și veți vedea că vom rămâne un popor unit – GALERIE FOTO&VIDEO
Clopotele au răsunat în oraș, străzile au strălucit de lumânările aprinse în noaptea de Înviere. După un an de restricții, cu biserici goale și cimitire ferecate, sărbătoarea Paștilor a adunat din nou sute, mii de creștini în toate parohiile.
Bătălie în taină pe șefia Casei de Asigurări de Sănătate, ceva doamne liberale și nu numai țintesc funcția de director
La fel ca în alte cazuri, și în cel de față, procedura pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o unitate de stat este una în bună parte secretă. Și probabil că, pentru a fi evitate anumite comentarii asupra candidaților și a eventualului sprijin politic, așa vor și rămâne aceste concursuri.
CJ-ul a cheltuit peste 100.000 de lei ca să cumpere laptopuri aleșilor, unii consilieri le-au refuzat: Ne-a întrebat cineva dacă avem nevoie? - FOTOGALERIE
După ce timp de un an plenul județean s-a întrunit, cu foarte puține excepții, în ședințe secrete, recent consilierilor județeni le-au fost oferite mijloace electronice. Dar și servicii de internet pentru a le putea accesa.
Dulce viață... Italianul care face de 15 ani pizza la Botoșani: Pizza este o cultură, nu o mâncareGALERIE FOTO
Cum te uiți la harta Italiei, găsești Lecce exact în tocul giganticei ”Cizme”. Este un oraș care din punct de vedere demografic se aseamănă Botoșanilor, având aproape 100.000 de locuitori. Dar aceasta este cam singura similitudine între cele două centre urbane.
După CJ, prefectul pregătește proces și Primăriei: 5 posturi de șefi care au iscat o bătălie politică de zile mari, la mâna judecătorilor
O poveste fără sfârșit pare a fi cea privitoare la stabilirea unui Consiliu de Administrație pentru societatea comercială Eltrans. Dacă în ultima jumătate de an lipsa administratorilor nu a complicat foarte mult activitatea companiei de transport, situația devine critică pentru că este necesară aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul în curs.
Județul sub toc: Prima femeie din istoria județului, președinte la o structură semi-polițienească – VIDEO & GALERIE FOTO
Prima ștachetă a fost atinsă la alegerile locale din 2020, când Doina Federovici devenea prima femeie care câștiga președinția Consiliului Județean. A doua este doborâtă tot de o reprezentantă a Organizației Femeilor Social Democrate.
PERCHEZIȚII cu mascații la un fost primar botoșănean acuzat de delapidare: ar fi plecat acasă cu mobilă și profile PVC de la Primărie
Descinderile au avut loc în cursul zilei de joi și ar fi vizat locuința fostului primar, dar și alte locații folosite de acesta.
Încă o lovitură! Directorul pregătit de PSD pentru ”Apă”, eliminat prin... facultate
Abținerea la prima ședință a consilierilor ALDE și Pro România la proiectul de buget propriu al județului pe 2021, care a dus la respingerea acestuia în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Județean, pare să nu fie singura lovitură pe care cele două partide o administrează conducerii PSD a instituției. În consiliul de administrație de la SC Nova Apaserv SA se pregătește și a doua. Mai exact, în acel comitet de remunerare și nominalizare din cadrul CA-ului.
Loading...
Se trage țeapă și cu naveta elevilor, transportatorii plâng la CJ după bani frumoși
Mai multe adrese au fost transmise către Consiliul Județean Botoșani pentru o serie de restanțe care datează încă de anul trecut, din lunile septembrie, octombrie și noiembrie. Transportatorii se plâng de faptul că au fost obligați legal să transporte elevi navetiști pentru care, nici după cinci luni, nu au primit plățile pentru serviciile prestate.
Autoritatea cu „politicieni polițiști”, pe linie moartă de 6 luni: pe cale să renască cu un președinte pesedist
Pandemia coroborată cu alegerile locale din septembrie 2020 au făcut ca această structură să nu mai existe pentru mai bine de jumătate de an. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism care are rol mai degrabă consultativ și funcționează pe lângă Consiliul Județean.
La 6 luni de la alegeri, PRIMUL primar care își pierde mandatul: Dacă era să fi fost un stat sănătos la noi în țara asta, eu eram erou
La mai bine de jumătate de an de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, unui primar din Botoșani zilele în Primărie deja îi sunt numărate.
Șeful care se prelingea pe scările Prefecturii a căzut tot în picioare: Este iar director
Aflat în incapacitate de muncă pe postul de director executiv, dar capabil să conducă instituția din postura de adjunct.
”Afacerea” testelor la cerere: Mii de botoșăneni au rotunjit veniturile Spitalului Mavromati
Tot mai mulți botoșăneni vin să se testeze la cerere la Spitalul Județean Mavromati. Cea mai mare unitate medicală din județ a început să facă teste contra cost începând cu data de 16 iunie 2020. Iar de atunci, peste 4.900 de persoane s-au testat.
Loading...
Cartierul inaugurat pe Șoseaua Iașului lovit de pustiu! Locativa: La unele locuințe nu se închid ușile / Primarul: Este o cloacă, un fief PNL FOTO&VIDEO
19 februarie 2021. Primarul Botoșaniului oferea repartiții pentru noile locuințe construite la intrarea în municipiu, pe Șoseaua Iașului, într-un cartier ANL.15 aprilie 2021. Imaginea blocurilor este una dezolantă, încărcată de pustiu. Nicio mașină în parcare, nicio margine de mobilă nu se vede prin sticla geamurilor pline de praf.
Directori cu botniță la Botoșani, prefectul încearcă să le-o scoată
Pandemie, regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR), ordine de la șefii de sus. Cam așa arată paradisul informațional al multor directori de instituții deconcentrate de la Botoșani care se bucură de beneficiile aferente funcției, de la salarii generoase, la subalterni cu care s-o facă pe-a șefii și uși închise pentru cetățenii în slujba cărora lucrează, doar în teorie.
Salariile de la Consiliul Județean publice și nu prea! Încă un șef cu leafă de lux, ceilalți funcționari ascunși după o grilă complicată – DOCUMENT
De două ori pe an, pe 31 martie și 30 septembrie, unitățile de stat au obligația de a publica salariile angajaților pe site-urile proprii sau eventual la sediile în care își desfășoară activitatea.
Baruri deschise în cartierul ocolit al orașului după ora 21, Poliția mare cere sesizări, cea Locală n-ar avea echipaje suficiente – VIDEO & GALERIE FOTO
Imaginile surprinse sunt din seara zilei de marți, 6 aprilie 2021. Însă la fel a fost și în precedenta seară, adică luni, dar și în cele din weekend.
Fost comisar de la Garda Financiară prins conducând fără permis, a mai declarat și că... nu e el, e altul la volan
S-a întâmplat duminica trecută pe o stradă din Roman, acolo unde a fost oprit în trafic de polițiștii nemțeni. Era la volan și inițial le-a declarat oamenilor legii că nu are vreun act asupra sa.
„Evadarea” în gașcă a fetelor din centru, cum a fost posibil: Au și ele niște drepturi, nu le putem încălca
Cinci fete de la Complexul de apartamente „Floare de Colț” Dorohoi au fost date dispărute pe data de 4 aprilie 2021. Au plecat din centru pe 3 aprilie, cu bilet de învoire, și nu s-au mai întors. Una singura a fost găsită în aceeași zi, celelalte după două zile.
Ati observat ca de cand sunt la putere Conferintele PSD, PNL si USL seamana cu grandioasele festivaluri Cantarea Romaniei? Probabil nu vor lipsi osanalele si omagiile conducatorului iubit la nivel national, Cacarau si la nivel local Beeeeee! Mult succes tovarasi pe drumul spre noi victorii si faurirea societatii bilateral dezvoltate, conduse de eminentele cenusii ale judetului, Florin & Roxana. Parca am mai vazut ceva asemenator, nu-i asa?
25 aprilie 2013, 22:01
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9265 lei
USD
Dolarul SUA
4.0491 lei
CHF
Francul elveţian
4.4882 lei
GBP
Lira sterlină
5.7238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7198 lei
XAU
Gramul de aur
239.3472 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2290 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3462 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6626 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.4 o C
Dorohoi
21.6 o C
Bucecea
21.3 o C
Darabani
21.5 o C
Saveni
21.4 o C
Ştefăneşti
19.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.