Știrea zilei
ȘANSA ratată de a umple o sală! Cinematograful rămâne ÎNCHIS de când a trecut la Primărie: Pentru noi este dureros
  • A fost lansarea filmului Teambuilding, producția românească cu cele mai mari încasări de după Revoluție, care a umplut săli de cinema în toată țara, inclusiv la Uvertura Mall, în Botoșani.
  • A venit și Mircea Bravo la Botoșani și a plecat oarecum dezamăgit pentru că nu a avut la dispoziție un spațiu mai generos.

Probleme rezolvate cu încetinitorul, ca la stat

 

Momente ratate de Cinematograful Unirea, cunoscut prin faptul că a promovat de-a lungul anilor producțiile românești. A fost preluat la începutul lunii august a anului trecut de Primăria Botoșani și de atunci nu s-a mai difuzat niciun film.

 

Estimările în vară erau că probabil toamna va veni cu vești bune: A trecut un an de când Primăria a preluat Cinematograful Unirea: NU s-a difuzat nici măcar un singur film

 

Se dorește ca măcar pentru filmul care a fost realizat la Botoșani să fie organizat un eveniment inaugural pentru cel mai vechi cinematograf funcțional al orașului.

 

„Suntem în tratative cu un producător de film din Botoșani, când deschidem chiar dacă filmul este lansat, să facem o premieră. Se numește «Oameni de treabă» și a fost filmat la Botoșani. Producătorul filmului este botoșănean și suntem în discuții. Chiar dacă filmul se va lansa, ne dorim să facem un eveniment frumos, cu actori din Botoșani”,

Viorel Hrițcu, fostul director al Cinema Unirea

 

Mai mult, simt lipsa cinematografului inclusiv elevii care obișnuiau să vizioneze tot felul de producții specifice, la Unirea. Și care mai trec din când pentru a se interesa despre data la care se va redeschide cinemaul.

 

 

„Pentru noi este dureros. Avem o colaborare frumoasă și cu școlile din Botoșani și o dată la trei luni, mai trecea fiecare pe la noi. Deja tot vin și ne întreabă, să facem contracte de colaborare, suntem în tatonări pentru «Săptămâna Altfel» din luna februarie și vor să se programeze. Noi am vrea, dar nu e așa de simplu, sunt niște pași de urmat”,

Viorel Hrițcu, fostul director al Cinema Unirea

 

Ce s-a făcut până acum

 

Pe 5 august 2021 Cinematograful Unirea era preluat de Primăria Botoșani, după care trecut în administrarea Teatrului Mihai Eminescu.

 

Directorul instituției de cultură susține că din momentul preluării Cinematografului Unirea de către Teatrul „Mihai Eminescu” au fost identificate mai multe probleme care au necesitat intervenții directe și organizarea unor proceduri pentru achiziții, reparații, dotări și aprobări pentru funcționarea adecvată a acestuia.

 

„Astfel, după o procedură anevoioasă și îndelungată (din cauza complexității echipamentelor), s-a semnat contractul de achiziții și a demarat dotarea Cinematografului Unirea cu un sistem performant de sunet și de proiecție de ultimă generație. Conform contractului, în decembrie se va finaliza lucrarea și din ianuarie ar trebui să înceapă difuzarea producțiilor cinematografice. O parte din echipamente au fost deja instalate în incinta cinematografului. Respectiva achiziție, dar și demersurile ulterioare, s-au bucurat în permanență de sprijinul prompt al Primăriei Botoșani”,

Alexandru Vasilachi, manager Teatrul Mihai Eminescu

 

Ce mai urmează

 

Între timp, se finalizează procedura de licitare pentru reparația acoperișului clădirii, care constă în izolarea și dotarea cu burlane. Nu în ultimul rând, conducerea teatrului a transmis că s-au făcut demersuri pentru reparația treptelor de la intrare, a fațadei clădirii, înlocuirea scaunelor pentru spectatori, a reparațiilor unor spații interioare, dotarea cinematografului cu o toaletă pentru persoanele cu dizabilități.

 

Au fost deja obținute o mare parte din aprobările de funcționare de la instituțiile abilitate.

 

„Toate acestea ne determină să fim optimiști în ce privește începerea de difuzare a producției cinematografice începând din anul 2023!”, a concluzionat Alexandru Vasilachi.

 

La Cinema Unirea au ajuns o parte din noile echipamente, inclusiv noul ecran de proiecție.  

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Într-o atmosferă mai degrabă apăsătoare, Primăria a preluat Cinema Unirea, cu tot cu angajați, directorul în lacrimi – GALERIE FOTO & VIDEO
Asalt pe covorul roșu la cinema, zeci de oameni rămași fără bilet la întâlnirea cu actorul care a jucat la Hollywood: Este o mare onoare pentru noi să fim aici - VIDEO & GALERIE FOTO

 

OFICIAL: Mită de 400 de lei pentru „a închide ochii” la produsele expirate, comisarii de la Protecția Consumatorilor trimiși în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani i-au trimis în judecată pe cei doi comisari de la Protecția Consumatorilor cercetați pentru luare de mită.
O nouă funcție de șef apare la Botoșani! Povestea unei unități închisă de 13 ani și resuscitată de zbuciumul războiului
Au fost 13 ani în care am asistat la un concurs al eșecurilor și al neputinței din partea autorităților a două state.Peste un deceniu în care cetățenii și-au pierdut prioritatea în fața unor interese care au rămas în culisele politicului.
Adolescenți din Botoșani distruși de droguri și alcool, val de prezentări la UPU Botoșani: Sunt tineri care au muritVIDEO
Consumul de substanțe psihoactive dar și de alcool sunt mai răspândite printre adolescenții botoșăneni decât ar părea la prima vedere.„Urgențele” sunt practic asaltate de cazuri cu tineri care ajung băuți sau drogați la spital, după ce li s-a făcut rău în urma consumului.
Reorganizare la Nova Apaserv: S-a mai inventat o funcție de șef, partidul coace și un nou director
Spre finele anului trecut membrii Consiliului de Administrație au dezbătut o nouă propunere de organigramă. Prin această modificare s-au mai suplimentat pe alocuri o serie de posturi. Și s-a mai înființat o funcție de șef.
Președintele PNL Bacău a pus mâna pe telefon când a aflat că-i vine în oraș director de la ”Apa” Botoșani: A feștelit-o de tot, a pus-o pe burtă
Plecarea neașteptată a directorului adjunct de la SC Nova Apaserv SA după numai un an a luat pe neașteptate atât mediul politic din Botoșani, cât și cel din Bacău. Aceasta pentru că Doru Constantin a câștigat concursul de director pentru Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).
Un polițist local de la Botoșani a scris 13 cărți în 4 ani: Vreau să ajung să scriu poezii cu adevărat / Mi s-a spus că plagiezVIDEO&FOTO
Povestește că și-a descoperit pasiunea din tinerețe, însă abia prin 2018 și-a găsit timpul sau curajul pentru a o aprofunda.
Școală spartă în toiul nopții, hoții au distrus mai multe bunuri și au plecat cu tabletele elevilor – FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, la o unitate de învățământ gimnazial. Deocamdată nu se știe dacă autorii au fost identificați sau măcar există un cerc de suspecți.
Blocuri inundate din decembrie în cartierul Primăverii, adăposturi antiaeriene pline cu apă, gunoaie și excremente – VIDEO & GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni care locuiesc în cartierul Primăverii, la blocurile de pe Aleea Elie Radu, au de mai bine de două săptămâni subsolurile inundate. Oamenii se plâng că, deși au sesizat încă din decembrie problema, nu sunt băgați în seamă.
Basm de Anul Nou la Filarmonică: Spectacolul a început pe esplanadă, a continuat în foaier și s-a desăvârșit pe scenă – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un decor desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, Filarmonica George Enescu a pășit în 2023. A făcut-o vineri și sâmbătă cu tradiționalele concerte dedicate Anului Nou.
Povestea (ne)spusă a plecării numărului 2 de la ”Apă”: Nu am știut / Am aflat din presă! I s-ar fi cerut demisia din toate funcțiile - VIDEO
În seara zilei de miercuri, 11 ianuarie 2023, un link din presa băcăuană circula intens în anumite cercuri social-democrate botoșănene. Încă directorul adjunct al SC Nova Apaserv SA era anunțat în structura de conducere a companiei similare din Bacău.
Nova Apaserv în risc de insolvență pentru o datorie de 1 milion de lei către o firmă cu angajați staționari
 2023 a început pentru SC Nova Apaserv SA cu risc de insolvență, după un contract denunțat de o firmă din București.
55.000 de lei pentru un salariat plătit de Primărie să stea acasă aproape un an – DOCUMENT
Un fost angajat al unei direcții din cadrul Primăriei municipiului Botoșani, dat afară în urmă cu 11 luni, are de primit o sumă uriașă care reprezintă echivalentul salariilor din această perioadă.
Fiecare cu premiul lui: Primăria și Hyperion-ul fac gale ”Eminescu” separate cu laureați diferiți – DOCUMENT
Manifestările prilejuite de „Zilele Eminescu” din acest an vor fi profund diferite față de precedentele. Pentru prima dată după 31 de ani, Primăria Botoșani este unic organizator al acestui eveniment.
Construim școli, dar n-avem elevi! Comuna care a rămas cu o singură unitate de învățământ: Măcar să ne menținem...VIDEO & FOTO
Depopularea României este resimțită inclusiv în sistemul educațional românesc. Eforturile pentru realizarea de investiții în infrastructura școlară, în foarte multe dintre cazuri, nu se justifică din punctul de vedere al beneficiarilor finali. Elevii.
”Tatăl Nostru” în două limbi la o sărbătoare plină de emoție care a adunat la Botoșani armeni din Constanța și până la Suceava – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente emoționante sâmbătă la sucursala Botoșani a Uniunii Armenilor din România (UAR). Tot mai puțini de la un an la altul, oamenii care se trag din neamul de la Erevan au ținut însă ca, în a doua zi de Crăciun a comunității lor, să sărbătorească împreună.
Un om de afaceri din Săveni ar vrea să „sufle” Consiliului Județean fosta Uzină Electrică a orașului
Deși are peste 100 de ani vechime, clădirea respectivă rămâne una emblematică pentru Botoșani și cu o încărcătură istorică aparte.
Prefectul Sorin Cornilă își caută birou prin clădirile din Botoșani – FOTOGALERIE
Întregul aparat de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, inclusiv echipa de conducere urmează să se mute în alt sediu. Iar asta pentru că Palatul Administrativ se închide.
Criminalul copilei de 14 ani a încercat să se sinucidă în arest, măsuri suplimentare luate de polițiști
Cătălin Rățușcă, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o adolescentă care abia și-a scos buletinul, se află în custodia Poliției.
ULTIMELE clipe din viața fetei de 14 ani, criminalul i-a cerut să-l ure și a răsplătit-o cu bani
Nimic din ce s-a petrecut pe podul din Trușești înaintea crimei nu anunța cruzimea care urma să aibă loc, în mijlocul zilei.Cătălin Rățușcă a fost urat de copila de 14 ani și fratele ei.
ARTIFICIILE, distracție pentru oameni, coșmar pentru necuvântătoare! Animale moarte sau rănite în noaptea dintre ani la Botoșani
Explozia de lumini cu întreg zgomotul specific sau petardele aruncate în noaptea dintre ani pentru a produce distracție oamenilor au efecte devastatoare asupra animalelor.
Daca sar face un sondaj la nivelul municipiului cred ca majoritatea ar fi deacord cu redeschiderea cinematografului , primaria sa spalat pe mani la preluat si la plasat teatrului , era singurul cinematograf din judet si nu numai .
20 octombrie 2022, 12:45
Sala aceea, neprimitoare si rece, prindea viata datorita personalului de acolo, mereu amabil, comunicativ, datorita domnului Viorel Hritcu care organiza evenimente deosebite si umplea sala.Singurul loc din Botosani unde am calcat pe covorul rosu a fost la cinema Unirea. Cu siguranta publicul va reveni in momentul inceperii distributiei de filme. Succes tuturor!
20 octombrie 2022, 09:10
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.