Știrea zilei
ALARMĂ energetică! E.ON începe să refuze prelungirea contractelor, Agenția de Muncă rămâne fără furnizor de energie 

E.ON Energie România SA a comunicat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) că la finele acestei luni expiră contractul de furnizare a energiei electrice și că nu dorește prelungirea înțelegerii. Instituția de la Botoșani a fost notificată oficial despre decizia companiei și este pusă într-o situație fără precedent. 

Notificare comunicată abia la 10 zile după data generării 

 


Cu toate că notificarea este datată pe 24 septembrie 2022, a fost comunicată AJOFM Botoșani abia pe 4 octombrie 2022.


Deci abia după 10 zile, E.ON Energie România SA a anunțat agenția botoșăneană că nu va încheia un alt contract și îi pune în vedere să facă demersurile necesare pentru a încheia un nou contract de furnizare a energiei electrice cu o altă companie. 


În condițiile comunicării cu întârziere a notificării, reprezentanții E.ON Energie au aruncat deja vina pentru posibilele pierderi exclusiv în sarcina AJOFM, arătând că unitatea botoșăneană este răspunzătoare de contractarea altui furnizor ”pentru evitarea pagubelor de care, în cazul producerii lor, rămâneți direct și solitar răspunzători”.


În final, s-a transmis un link de pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) cu lista furnizorilor concurențiali și a celor de ultimă instanță.

 

Explicațiile E.ON


Reprezentanții E.ON Energie România SA susțin că adresa pe care au trimis-o reprezintă ”o dovadă de respect” și că situația energetică dificilă la nivel european era probabil deja cunoscută din mass media.


”Măsurile adoptate în acest an de către instituțiile abilitate, cu scopul de a rezolva unele probleme energetice, au generat un context care prezintă provocări semnificative pentru industria energetică. Lipsa ofertelor din partea producătorilor de energie electrică pentru perioada următoare duce la un deficit important al surselor de aprovizionare pentru furnizorii de energie. Efectul de presiune este cu atât mai mare în contextul noilor mecanisme privind activitatea de FUI. Toate aceste elemente coroborate ne pun în momentul de față în imposibilitatea de a încheia noi contracte de furnizare. Considerăm că transparentizarea acestei situații este o dovadă de respect față de clienții noștri si o recunoaștere a limitărilor cu care ne confruntăm, neputând garanta asigurarea surselor de energie necesare”, 


Notificare E.ON Energie România SA. 


Adresa menționată este semnată de Andrei Popescu și Gheorghe Teleagă, ale căror funcții nu sunt specificate.

 

Alte companii nu se înghesuie să furnizeze energie AJOFM  


În aceste condiții, în mai puțin de o lună, AJOFM Botoșani ar trebui să găsească un alt furnizor, lucru considerat aproape imposibil de șefa instituției. 


”I-am luat la rând, unii vor garanții, alții nu sunt interesați. În orice caz, nu vom reuși sa avem un contract încheiat la un preț normal până pe 30 octombrie. Și vom fi repartizați la un FUI. O sa plătim pe una-două luni la FUI cât am plătit în 12 luni pe un contract normal”, 


Anca Apăvăloaie, director executiv AJOFM Botoșani. 


FUI înseamnă Furnizor de Ultimă Instanță, companiile din FUI fiind obligate să furnizeze energie unei entități rămase fără contract, așa cum este cazul AJOFM. Doar că, după cum arată conducătoarea AJOFM, prețurile sunt incomparabil mai mari decât cele din interiorul unui contract. 


CEZ Vânzare SA, Enel Energie SA, Enel Energie Muntenia SA, E.ON Energie România SA și Electrica Furnizare SA sunt companiile din FUI. 

 

40.000 de lei 


a plătit cu aproximație AJOFM la energie în perioada septembrie 2021 – septembrie 2022, cu plafonare și cu preturile care au crescut pe parcurs 

 

Sistarea alimentării cu electricitate a AJOFM ar bloca întreaga activitate a instituției, care nu ar mai putea utiliza computerele. Mai mult, Punctul de Lucru Săveni este încălzit cu o centrală electrică fiindcă, în ciuda presiunilor vechi de atâția ani, nu s-a construit o magistrală de gaz până în acest oraș. 


Anca Apăvăloaie l-a contactat pe Gheorghe Teleagă și i-a cerut un termen rezonabil de încheiere a contractului pentru a putea găsi un alt furnizor în condiții financiare cât de cât suportabile, însă managerul de vânzări clienți business i-a comunicat că întreruperea colaborării este decizia companiei și ca atare i-a cerut să respecte instrucțiunile din notificare. 

 

UPDATE: AJOFM a transmis astăzi către E.ON Energie România faptul că nu este posibilă încetarea unilaterală a contractului la data de 30 octombrie deoarece conform condițiilor generale trebuiau să trimită notificarea cu minim 30 de zile înainte.

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Șefii de la centru anunță scenarii negre – CUM va fi iarna la Modern Calor, compania orașului care are nevoie de gaz pentru furnizarea căldurii
Criza energetică lovește și la „Mavromati”: Niciun furnizor NU s-a înscris la licitație


 

REZULTATE OFICIALE ale sondajului liberal în municipiu: Printre variante se regăsesc și două femei! Cine ar ieși primar?
Sondajul comandat de Partidul Național Liberal (PNL) a fost efectuat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) în perioada 24 ianuarie – 6 februarie 2024.
E haos la PNL, Șoptică și-a anulat demisia cu jumătate de oră înainte de conferință, Iftime începe să își piardă răbdarea: Nici eu n-am înțeles mare lucru / Ne batem la retrogradare VIDEO
Cu mai puțin de patru luni înaintea alegerilor europarlamentare la PNL Botoșani domnește incertitudinea. În ciuda mai multor runde de discuții pe care președintele Nicolae Ciucă le-a purtat atât cu liderul în funcție al organizației județene, cât și cu potențialul înlocuitor, situația nu a fost tranșată.
Inspectoratul de Muncă NU face anchetă în cazul actorului împușcat, pistolul adus de acasă: Această armă a fost acceptată de regizor
Conducerea Teatrului „Mihai Eminescu” a anunțat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) incidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute.Cu toate acestea, inspectorii ITM nu au demarat propria lor anchetă.
Bucurie pentru primari și o armată de peste 1.000 de consilieri botoșăneni: Se pregătește creșterea mandatelor de la 4 la 5 ani
Aleșii locali ar putea rămâne în funcții timp de cinci ani din momentul validării mandatelor. Aceasta dacă proiectul inițiat de Uniunea Democrată Maghiară din România va fi votat de Parlament.
Dr. Claudia Malancea înlocuită din funcția de șef secție terapie intensivă de la Spitalul Mavromati
Aflată în arest la domiciliu până la începutul lunii martie, medicul Claudia Malancea a fost înlocuită din funcția de conducere de la Spitalul Județean Mavromati.
Negocierea anului: Peste 3 milioane de euro pentru o fabrică, în loc s-ar putea ridica un spital - FOTOGALERIE
Problemele cu care se confruntă fabricile de confecții din Botoșani pot deschide noi oportunități de afaceri. Iar una dintre acestea s-a ivit chiar în centrul orașului.
Întâlnire de gradul zero Iftime – Șoptică la conac, se prefigurează un ”careu de ași” pentru alegeri
După câteva zile de dispute la nivel declarativ, președintele grupului ”Elsaco” și președintele PNL Botoșani s-au întâlnit. Luni seară, cei doi au avut o întrevedere la Conacul Zăicești, parte a grupului de firme condus de omul de afaceri.
Inimă de salvator: Oamenii care îndură ger și viscol și cumpără dulciuri pentru copii, din banii lor – VIDEO & GALERIE FOTO
Pompierii se bucură de un grad de 83% de încredere acordată de români, fiind urmați de 67% pentru Armată și 64% către Biserică, conform unui sondaj CURS efectuat în martie 2023.
Primăria împrumută aproape 25 de milioane de euro pentru tot felul de investiții, de la străzi la școli și grădinițe – LISTA obiectivelor
Accesarea împrumutul bancar de către Primăria Botoșani a fost aprobată de consilierii locali într-o ședință care a avut loc spre finele lunii decembrie 2023.
„Se coace” încă o MĂRIRE salarială pentru angajații CJ-ului și ai altor trei instituții din subordine
Proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariilor va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe extraordinare programată luni, 5 februarie 2024, de la ora 14:00.
O tânără campioană a devenit cetățean de onoare: Prin seriozitate, profesionalism a reușit să se impunăGALERIE FOTO
Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare a fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali miercuri, 31 ianuarie 2024.
Primarul și fostul parlamentar, proces început cu listă de contestații împotriva DNA Suceava
Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava în cursul lunii martie a anului trecut.
OFICIAL: Municipiul Botoșani mai are puțin peste 90.000 de locuitori, o singură comună „și-a păstrat” oamenii
Recensământul populației a ajuns în punctul final, fiind publicate rezultatele definitive ale acestui demers important. Datele oficiale arată o scădere a populației atât în județ, cât și în municipiul reședință.
Posturile de stat considerate neatractive la Botoșani dar cu impact uriaș în comunitate: Orice polițist ar putea veni
Există o instituție de mare impact la Botoșani care se confruntă cu lipsă de polițiști deoarece beneficiile financiare nu sunt îndeajuns de atractive.
Preotul care „mângâie” sufletele bolnavilor din spital: Pereţii spitalelor au ascultat mai multe rugăciuni, decât pereţii bisericilor
Pe lângă personalul medical care îngrijește pacienții, preotul de caritate Teodor Ciurariu care slujeşte la Spitalul Municipal Dorohoi le este alături prin îndrumare, credință şi rugăciune.
Anul în care Teatrul Mihai Eminescu este redat botoșănenilor! Primarul, dezvăluiri despre ultima sută de metri – VIDEO
Chiar ministrul Culturii, Raluca Turcan, vorbea despre perioada de aproape un deceniu în care actorii au fost privați de clădirea în care și-au desfășurat activitatea zeci de ani la rând.
Comandantul Poliției Botoșani, fost atașat MAI în Polonia și fost șef la „crimă organizată”: Este o experiență unică, fiecare etapă este unicăVIDEO
După o carieră de peste două decenii, din care mai bine de jumătate în funcții de conducere în structuri specializate, comisarul șef de Poliție Tudor Costîn a preluat conducerea Poliției Botoșani. Este sucevean la origini însă s-a legat și de județul Botoșani prin prisma atribuțiilor de serviciu.
Drama trăită de ”Micutzu” la Botoșani
Au fost așteptări mari de la proiecția specială organizată săptămâna trecută la Happy Cinema de echipa ”Klaus & Barroso”, dovadă că programată inițial într-o singură sală, vizionarea în prezența actorilor principali a avut loc până la urmă în două săli.
VESTE în premieră de la șeful Poliției Botoșani cu privire la dotările primite în lupta cu drogurile – VIDEO
Un fenomen care a luat amploare nu doar la Botoșani ci în întreaga țară.Este adevărat că izolarea socio-economică a județului nostru din nordul țării a avut și plusuri.
Patroni, parohii și „băieți buni”, furt de 38.000 de metri cubi de apă din rețelele județului, în doar 6 luni
Spre finele anului 2023, Serviciul Control Antifraudă din cadrul SC Nova Apaserv SA a prezentat un nou raport privitor la consumurile frauduloase de apă.
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Pe Olga o cunosc de foarte mult timp. O cunosc de vreo 13 ani. Este o femeie absolut minunată și orice bărbat ar fi norocos să fie într-o relație cu ea. Îmi este o prietenă foarte bună și îmi aduce multă liniște în perioada ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
4.5 o C
Dorohoi
4.5 o C
Bucecea
3.1 o C
Darabani
3.2 o C
Saveni
4.8 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.