Adolescentă din Botoșani cu o voce superbă la X Factor: Delia o vede câștigătoare, Bănică...frumoasă - VIDEO
A doua concurentă din această seară care i-a lăsat efectiv mascăpe jurații de la X Factor, Delia Matache, Horia Brenciu și ȘtefanBănică Junior, este Miruna Buză, o adolescentă de 17 ani, din județul Botoșani cu ovoce... mirifică. Tânăra a cântat pe scenă piesa unei cântărețeamericane, mai exact Alesia Keys, ”Falling".
Atât Delia cât și ceilalți doi jurați au rămas muți atunci când Miruna a început să cânte, de aceea nu s-au sfiit să-i dea un DA, categoric. La finalul primei piese, Delia a rugat-o pe botoșăneancă să mai cânte o melodie, mirată fiind de talentul și de perfecțiunea timbrului vocal. Așadar, adolescenta a mai interpretat cunoscuta piesă ”Lie ciocârlie”.
"Eu nu am mai auzit din gura unui copil de 17 ani asemenea sunete, asemenea tehnică. Văd din tine o posibilă câștigătoare X Factor", i-a spus Delia tinerei. Ștefan Bănică Junior a ținut și el să o complimenteze pe Miruna spunându-i că pe lângă talentul muzical este si... frumoasa. ”Și frumușică și talentată, dar nu înțeleg de ce vă avântați la piese atât de grele. De la mine ai un Da, un frumos Da”, a spus Bănică.(Ș.V)
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
Ideea acestui proiect a fost pornită în mandatul 2012 – 2016 de fostul primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, și ar putea fi concretizată abia în 2023.A fost continuată de succesorii săi în funcție și a ajuns la stadiul în care, în primăvara aceasta la marginea orașului am putea avea un șantier de anvergură.
Trei surori cuminți și cu rezultate bune la învățătură au impresionat numeroși oameni din Botoșani care au sărit în ajutorul familiei în care s-au născut. Odată cazul adus în atenția publică au apărut și alte acuzații care adâncesc drama fetelor.
După o excursie în romanticul Paris și o alta în răscolitorul Buenos Aires, Filarmonica George Enescu și-a purtat publicul în Cetatea Eternă. Data aceasta, călătoria muzicală nu a mai fost făcută într-o vineri, ci în sâmbăta de după Dragobete.
Conduce cea mai mare unitate medicală a județului de mai bine de doi ani și spune că este managerul care a arătat deschidere totală față de pacienți, aparținători și personal medical deopotrivă.
Un șantier deschis lângă o stație de pompare care aparține de SC Nova Apaserv SA a atras atenția angajaților companiei din cauza facturilor nejustificat de mari. Serviciul Control și Antifraudă din cadrul societății a ajuns în zonă și a descoperit un cablu conectat ilegal la stația de pompare a apei.
Cazarea refugiaților ucraineni a devenit o afacere bănoasă pentru botoșănenii care au simțit această oportunitate de a obține sume frumoase de la stat. Și nu o fac cei din clasa de mijloc, ci tot cei avuți care-și permit să pună la dispoziție imobilele pe care le dețin și în care nu locuiesc.
Un om dedicat profesiei care a știut imediat după ce și-a scos buletinul care-i va fi calea în viață după o analiză a propriilor aptitudini. La 14 ani a luat decizia, la 18 ani a intrat în sistem și a rămas. Astfel s-a creionat o carieră profesională de 42 de ani în același domeniu de activitate.
Un copil. Are tehnica vocala, are si ceva voce, a invatat sa cante la pian, stie muzica, etc. Din pacate ...nu are nimic de spus. Geaba vocalize, geaba ambitie. Chestia asta se numeste lipsa de talent. Va preda muzica in vreo scoala. Daca parintii nu sunt atenti, sa o ajute sa-nteleaga ca NU este o artista, vor avea o fiica frustrata pe viata. Pe lumea asta sunt mii de satisfactii, cantatul pe scena e doar una dintre ele.
„La școală nu mi-a plăcut cartea. Muzica bisericească, troparele, mi-au plăcut, însă, tare mult. În special cele de la Crăciun și Bobotează eu le știam de mult tare… Dacă aș fi din nou tânăr, nu aș pierde nicio clip ...