Știrea zilei
S-au făcut cărțile: Ada Macovei gata să revină în funcția de inspector școlar general

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) pare să fie de ceva timp front de luptă politică.

Pe funcția cea mai înaltă din instituție s-au perindat în ultimul an și jumătate trei „generali”, toți cu susținere liberală.

 

Iar atribuirea postului de inspector școlar general Filialei Județene a PNL Botoșani s-a făcut tocmai în urma unor negocieri politice, în cadrul coaliției de guvernare în care a intrat și PSD.

 

Deja vu de început de an școlar

 

Ceea ce se întâmplă în aceste zile pare tras la indigo cu ultimele zile ale lunii august din anul 2021. Pe atunci, șef al educației botoșănene era profesorul Daniel Botezatu de la Colegiul Național Mihai Eminescu dar care, printr-o decizie a partidului nu a mai corespuns cu cerințele politice ale postului.

 

Luptă internă în PNL pentru conducerea Inspectoratului Școlar: Nu sunt pus în funcție de președintele de partid

 

Era pregătit ordin de ministru pentru Ada Macovei cu valabilitate de la 1 septembrie 2021, în condițiile în care se știe foarte bine că la data de 31 august a fiecărui an încetează toate detașările în interesul învățământului pentru posturile din educație, cu precădere cele de inspectori școlari simpli sau cu funcții de conducere.

 

Și ordinul nu a întârziat să apară, Ada Macovei înlocuindu-l pe Daniel Botezatu în fruntea Inspectoratului Școlar, cel care ocupase funcția din aprilie până în august, dar nu fără urmări.

 

Pentru că această mutare a fost precedată de proteste la sediul instituției, care cu scop educațional, care coordonate de fapt politic. 

 

10 luni de „încredere”

 

Doar că același partid care a avut încredere să predea sistemul de învățământ județean pe mâna Adei Macovei și-a reconsiderat poziția după numai 10 luni.

 

Mai mult forțat de împrejurări s-ar putea spune, pentru că decizia a fost cu un substrat, din nou, politic.

 

S-a semnat ordinul: Ada Macovei înlocuită din fruntea Inspectoratului Școlar Județean

 

Șefa educației botoșănene de atunci nu ar mai fi fost dorită de social democrați, care au luat loc la masa negocierilor. Neoficial, pentru că evident astfel de discuții nu au niciodată un altfel de caracter, PNL-iștilor li s-ar fi oferit postul de „general”, cu condiția de a fi ocupat de oricine altcineva, în afară de Ada Macovei.

 

Iar PSD s-ar fi mulțumit cu cele două posturi de adjuncți în care au fost numiți Ciprian Manolache și Cristina Bălăucă și o parte din funcțiile de inspector școlar. Iar pe postul de general a fost numit Bogdan Suruciuc, în luna iunie 2022.

 

Ada Macovei aproape ”exmatriculată” de la Inspectoratul Școlar, adversarii politici și din sistem au făcut coadă să o „ajute”

 

Sistemul depolitizat doar de ochii lumii

 

Dar cum istoria ne învață că nu învățăm nimic din istorie, lucrurile iau din nou o întorsătură surprinzătoare.

 

La două luni de la numirea profesorului Bogdan Suruciuc în funcția de inspector școlar general, se așteaptă un nou ordin de ministru. Liberalul nu ar mai fi corespuns după ce ar fi recunoscut că accederea sa în fruntea Inspectoratului Școlar Județean ar fi fost posibilă cu sprijin politic.

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu ar fi fost deranjat de „mulțumirile aduse partidului” pentru o funcție de conducere în sistemul de educație care se dorește, măcar aparent, să fie unul depolitizat. Și ar fi solicitat schimbarea lui Bogdan Suruciuc.

 

În aceste zile ar urma să apară un nou ordin de ministru prin care prerogativele specifice să fie din nou preluate de Ada Macovei care ar reveni pe post pentru a treia oară. Bogdan Suruciuc ar urma să rămână simplu inspector școlar.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Șeful educației botoșănene, dezvăluiri despre cum a ajuns inspector general: Dacă tot vorbeam de peneliști...

 

Un fost protopop și director & scriitorul care a inițiat poate cel mai important premiu literar din România, propuși oficial pentru ”cetățean de onoare”
Municipalitatea botoșăneană a demarat procedurile pentru declararea a doi noi cetățeni de onoare ai orașului, ambii cu zeci de ani de activitate în domeniile în care s-au consacrat.
Tânărul absolvent de Teologie care vrea să pună Botoșaniul pe harta rugby-ului și antrenează GRATUIT copiii: Nu este un sport periculosFOTOGALERIE
Este un tânăr originar din comuna Hlipiceni care își propune să unească prin sport copiii. George Gontineac are 27 de ani și a gândit un proiect pentru educarea elevilor, prin rugby.
Compania de apă a județului cheltuiește lunar aproape 20.000 de lei cu paza unei stații care nu a funcționat niciodată – FOTO&VIDEO
Compania cu drept exclusiv de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în întreg județul continuă să înregistreze cheltuieli cel puțin ciudate. Iar contractul cu paza bunurilor și obiectivelor ar putea fi un exemplu, mai ales când sunt cheltuite sume consistente pentru obiective care nu aduc niciun beneficiu.
Primăria le ia banii proprietarilor cu clădiri sau terenuri în paragină, supraimpozitare de 400% pentru foste fabrici, cantine sau case: Îi executăm silitGALERIE FOTO
Aproape opt luni au durat verificările efectuate în municipiul Botoșani de către o comisie mixtă constituită prin dispoziția primarului Cosmin Andrei. Botoșănenii care nu-și îngrijesc proprietățile sunt buni de plată.
Șoptică și atacurile șefei CJ la adresa medicilor: Vine d-na președinte și le mai dă lecții / A făcut și ea liceul pe unde a putut, facultate, numai ea știe ce a făcut și ce licență are
Pornind de la ceea ce s-a întâmplat la Secția de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati, unde o tânără de 25 de ani a murit fără ca timp de șapte ore să primească îngrijiri medicale, deputatul Costel Șoptică a arătat pentru Botoșăneanul că asemenea tragedii se produc și ca urmare a propulsării de către PSD-iști în funcții de conducere a unor oameni care nu au vreo legătură profesională cu domeniile respective.
”Un film așa, oarecum bășcălios, la adresa unui sfânt al Ardealului” - O premieră la Unirea cum n-a mai fost alta: Unii spectatori au părăsit sala, alții s-au enervat, regizorul luat la rost VIDEO & GALERIE FOTO
Câteva aplauze răzlețe, alte câteva zeci de secunde de tăcere, foarte puține felicitări și apoi un val de întrebări acuzatoare la adresa regizorului, venit în fața spectatorilor botoșăneni pentru a discuta pe seama filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, a cărei proiecție specială a avut loc marți seară la Cinema Unirea.
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra
Solicitările de daune morale urmează a fi depuse de reprezentanții legali ai familiei Alexandrei Ivanov.
Alexandra ar fi împlinit 26 de ani! Comemorare la mormânt cu peste 100 de botoșăneni, slujbă oficiată de nouă preoți – VIDEO&FOTO
Alexandra Ivanov, născută pe data de 11 septembrie 1997.Decedată pe data de 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Povestea ”made in PNL” a numirii de către Doina Federovici a unui manager liberal: Să nu se facă de rușine, îi ajutăm și cu Monica Adăscăliței la Botoșani
Decizia președintelui social-democrat al Consiliului Județean Botoșani de a numi un manager liberal la conducerea celui mai mare spital a fost una surprinzătoare, cel puțin din punct de vedere politic.
An nou, probleme vechi: Zeci de școli din Botoșani tot FĂRĂ autorizație sanitară
Și în anul de învățământ care va începe luni vor exista școli din județul Botoșani care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.
Momente emoționante: Prima generație de la ”Electro” s-a întâlnit după 45 de ani, alături de directorul care a înființat liceul – VIDEO&FOTO
Majoritatea foștilor elevi au împlinit de ceva vreme vârsta pensionării. Au făcut parte din prima generație a actualului Colegiu Tehnic ”Gheorghe Asachi”, fostul ”Liceu Electrocontact”.
Daune de peste 1 milion de euro pentru Alexandra: Să le luăm bunurile și casele / Viața nu poate costa trei paraleVIDEO
Specializată în dreptul asigurărilor, avocata din Iași care a preluat cazul Alexandrei Ivanov are deja două sentințe cu daune care depășesc pragul de 1 milion de euro. Se gândește ca și în acest proces nivelul daunelor ce vor fi solicitate să fie ridicat.
Președintele tinerilor liberali a plecat din partid la câteva luni după ce a fost ales. Cu tot cu soție... – GALERIE FOTO
La sfârșitul lunii iunie a anului trecut Andi Buchi (foto cu ochelari) a fost ales cu o largă majoritate președinte județean al Tineretului Național Liberal. La începutul lunii septembrie a acestui an, a fost anunțat oficial drept membru al Forței Dreptei, formațiune înființată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban și condusă la Botoșani de un alt ex-liberal, Viorel Iliuță.
Se cere OFICIAL arestarea preventivă a unor angajați ai Maternității în dosarul decesului Alexandrei Ivanov: Pot în numele dreptății să fac aceste solicităriVIDEO
Ancheta în cazul morții Alexandrei Ivanov este încă în plină desfășurare și departe de a se finaliza. Se anunță un nou maraton de audieri programate cel mai probabil săptămâna viitoare, cu țintă către personalul medical.
Patronul din Suceava care era să ne lase fără depozit de deșeuri mai prosperă patru ani la Botoșani
În 2021 și 2022, depozitul a fost la un mic pas să rămână fără autorizație de mediu, din cauza unui management defectuos care a atras amenzi de la Garda de Mediu. Anul acesta, administratorul depozitului a primit „undă verde” pentru a se ocupa de depozit încă patru ani. Liberalii de la Județ nu au scos un sunet.
Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava
Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.
PRIMELE declarații publice ale președintelui Colegiului Medicilor Botoșani, în cazul Alexandrei Ivanov – VIDEO
La nivelul Colegiului Medicilor Botoșani a fost declanșată o anchetă disciplinară privitoare la situația ivitată la Secția de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati în cazul „Alexandra Ivanov” unul cu un puternic impact mediatic și comunitar.
Drumuri distruse de coloane de tiruri cu cereale, șefii județului anunță controale surpriză, amenzile pot ajunge și la 5.000 de euro de șofer – VIDEO
Mai multe porțiuni de drumuri județene au fost afectate de coloanele de camioane încărcate cu cereale mai ales.Cea mai afectată este zona de nord a județului unde astfel de coloane ar fi mai frecvente.
VIDEO cu imaginile înfiorătoare de la Maternitate - PRIMELE măsuri luate de noul manager: Este într-adevăr o problemă
Moartea Alexandrei Ivanov a declanșat o serie de schimbări în sistemul medical botoșănean. Nereguli grave care înainte erau trecute cu vederea sunt acum reparate.
Încep audierile familiei la Poliție în cazul Alexandra, avocata din Iași: Vă rog să aveți încredere în funcționarea justiției!
Ancheta privitoare la decesul Alexandrei Ivanov a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii i-au delegat pe polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean pentru audierea martorilor cu implicare directă.
pnl asta are numai personaje resapate. toate nefericitele si nefericitii si-au gasit un partid pefect pentru ei. cum nu le este sila sa apara in fata noastra, toata lumea ii cunoaste si stie ce valorosi sunt. la vot sa nu va mire ca nici 2% nu luati. ati adus toti agricultorii, croitoresele si chelneritele in partidul Bratienilor.
22 august 2022, 19:08
Ca la noi la nimenea! Ne jucam dea generalii in invatamant! Legea Educatiei aduce schimbari majore pentru elevi, profesori si parinti si noi ne scarpinam de "elogiul"lui Surugiuc adus PNL! De parca Ada Macovei nu a recunoscut acelasi lucru, la un interviu,tot in acest an!Evident, ea tace si face! El, mai naiv!
22 august 2022, 17:00
Va să zică marele om de partid și de partid, domnul candidat etern la primărie, e pus pe liber . Felicitări pentru rocada.
22 august 2022, 11:07
Deja unii au început linguseala cu flori în brate în jurul Nemuritoarei ?
22 august 2022, 09:46
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Doamna a vrut să o apere cumva când a văzut că se năpustește asupra ei. Vă dați seama, pumnul care era destinat beneficiarei, l-a primit doamna infirmieră. Nu era destinat doamnei. Noi ne băgăm, ne-o mai luăm așa, câ ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9743 lei
USD
Dolarul SUA
4.7112 lei
CHF
Francul elveţian
5.1393 lei
GBP
Lira sterlină
5.7209 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1578 lei
XAU
Gramul de aur
287.0737 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2584 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2777 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0033 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6672 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.4 o C
Dorohoi
18.2 o C
Bucecea
16.1 o C
Darabani
14.5 o C
Saveni
19.1 o C
Ştefăneşti
16.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.