Știrea zilei
S-au făcut cărțile: Ada Macovei gata să revină în funcția de inspector școlar general

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) pare să fie de ceva timp front de luptă politică.

Pe funcția cea mai înaltă din instituție s-au perindat în ultimul an și jumătate trei „generali”, toți cu susținere liberală.

 

Iar atribuirea postului de inspector școlar general Filialei Județene a PNL Botoșani s-a făcut tocmai în urma unor negocieri politice, în cadrul coaliției de guvernare în care a intrat și PSD.

 

Deja vu de început de an școlar

 

Ceea ce se întâmplă în aceste zile pare tras la indigo cu ultimele zile ale lunii august din anul 2021. Pe atunci, șef al educației botoșănene era profesorul Daniel Botezatu de la Colegiul Național Mihai Eminescu dar care, printr-o decizie a partidului nu a mai corespuns cu cerințele politice ale postului.

 

Luptă internă în PNL pentru conducerea Inspectoratului Școlar: Nu sunt pus în funcție de președintele de partid

 

Era pregătit ordin de ministru pentru Ada Macovei cu valabilitate de la 1 septembrie 2021, în condițiile în care se știe foarte bine că la data de 31 august a fiecărui an încetează toate detașările în interesul învățământului pentru posturile din educație, cu precădere cele de inspectori școlari simpli sau cu funcții de conducere.

 

Și ordinul nu a întârziat să apară, Ada Macovei înlocuindu-l pe Daniel Botezatu în fruntea Inspectoratului Școlar, cel care ocupase funcția din aprilie până în august, dar nu fără urmări.

 

Pentru că această mutare a fost precedată de proteste la sediul instituției, care cu scop educațional, care coordonate de fapt politic. 

 

10 luni de „încredere”

 

Doar că același partid care a avut încredere să predea sistemul de învățământ județean pe mâna Adei Macovei și-a reconsiderat poziția după numai 10 luni.

 

Mai mult forțat de împrejurări s-ar putea spune, pentru că decizia a fost cu un substrat, din nou, politic.

 

S-a semnat ordinul: Ada Macovei înlocuită din fruntea Inspectoratului Școlar Județean

 

Șefa educației botoșănene de atunci nu ar mai fi fost dorită de social democrați, care au luat loc la masa negocierilor. Neoficial, pentru că evident astfel de discuții nu au niciodată un altfel de caracter, PNL-iștilor li s-ar fi oferit postul de „general”, cu condiția de a fi ocupat de oricine altcineva, în afară de Ada Macovei.

 

Iar PSD s-ar fi mulțumit cu cele două posturi de adjuncți în care au fost numiți Ciprian Manolache și Cristina Bălăucă și o parte din funcțiile de inspector școlar. Iar pe postul de general a fost numit Bogdan Suruciuc, în luna iunie 2022.

 

Ada Macovei aproape ”exmatriculată” de la Inspectoratul Școlar, adversarii politici și din sistem au făcut coadă să o „ajute”

 

Sistemul depolitizat doar de ochii lumii

 

Dar cum istoria ne învață că nu învățăm nimic din istorie, lucrurile iau din nou o întorsătură surprinzătoare.

 

La două luni de la numirea profesorului Bogdan Suruciuc în funcția de inspector școlar general, se așteaptă un nou ordin de ministru. Liberalul nu ar mai fi corespuns după ce ar fi recunoscut că accederea sa în fruntea Inspectoratului Școlar Județean ar fi fost posibilă cu sprijin politic.

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu ar fi fost deranjat de „mulțumirile aduse partidului” pentru o funcție de conducere în sistemul de educație care se dorește, măcar aparent, să fie unul depolitizat. Și ar fi solicitat schimbarea lui Bogdan Suruciuc.

 

În aceste zile ar urma să apară un nou ordin de ministru prin care prerogativele specifice să fie din nou preluate de Ada Macovei care ar reveni pe post pentru a treia oară. Bogdan Suruciuc ar urma să rămână simplu inspector școlar.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Șeful educației botoșănene, dezvăluiri despre cum a ajuns inspector general: Dacă tot vorbeam de peneliști...

 

Căldura se ieftinește și nu prea: Populația plătește la fel, firmele trebuie să dea chiar mai mult - S-a schimbat... filozofia
Propunerile sunt înaintate dezbaterii consilierilor locali care se întrunesc astăzi în ședință ordinară.
PREGĂTIRI pentru Ziua României: De la măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste până la schimbarea zonei de împărțit fasole – VIDEO & GALERIE FOTO
Prefectul Sorin Cornilă a convocat șefii structurilor polițienești și militare pentru pregătirea manifestațiilor care vor avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. A cerut o atenție deosebită la accesul botoșănenilor în zona Centrului Vechi, cu restricții la un nivel cât mai scăzut.
PREMIERĂ în administrație: Un viceprimar și-a dat DEMISIA pentru că și-a dezamăgit electoratul: Nu am venit în politică pentru indemnizațieGALERIE FOTO
Este probabil un caz unic în administrația publică locală.Un ales și-a depus demisia și a explicat că a făcut asta pentru că nu era lăsat să muncească pentru comunitate.
Primarul, vizită neanunțată la instituția condusă de directorul fără birou: Am avut altă abordare în acest mandat VIDEO & GALERIE FOTO
În mai anul acesta erau publicate o serie de fotografii din care reieșeau condițiile infecte în care erau nevoiți să lucreze artiștii.
Biserica și oamenii ei: Preotul din Botoșani care slujește de 50 de ani în Sfântul Altar
Rugăciune, milostenie, bucurie creștină și recunoștință. Începând din această seară, o importantă biserică din municipiul Botoșani își cinstește hramul. Iar creștinii sunt așteptați, astăzi, și la pelerinajul cu sfinte moaște. 
Direcția 5 a scris ”Povestea Noastră” cu Filarmonica Botoșani în valuri de lumină: Fiți binecuvântați!VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă seară de vineri, un nou concert magic organizat de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani. După ”Carmina Burana” și ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, pe 18 noiembrie a venit rândul trupei conduse de Marian Ionescu să ofere un spectacol de zile mari alături de muzicienii instituției municipalității botoșănene.
Primarul a mutat audiențele în Centrul Istoric și a primit un noian de probleme: de la pericol de explozii la ANL-uri până la înființare de sere cu mușcate – VIDEO
Pentru prima dată în ultimii zece ani cel puțin, audiențele cu cetățenii din municipiul Botoșani au avut loc în alt spațiu decât sediul Primăriei.
Din culisele pregătirii super spectacolului ”Simfonia Direcția 5”, biletele s-au epuizat de două săptămâni – VIDEO & GALERIE FOTO
Seria concertelor memorabile organizate de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani în această toamnă continuă astăzi cu ”Simfonia Direcția 5”. De la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor rockul alternativ se întâlnește cu simfonia.
Lumea bună a orașului adunată la concertul fraților care sunt considerați genii în muzică – VIDEO & GALERIE FOTO
Un eveniment select care s-a adresat unei categorii de public restrânsă. Turneul internațional „Stradivarius Opera” a ajuns la Botoșani într-o zi mohorâtă de toamnă, un 17 noiembrie care a încălzit cel puțin, sufletele celor care i-au ascultat pe artiști.
A început demolarea panourilor publicitare ilegale din centrul orașului: Patronii care le dețin vor plăti dezafectarea din propriul buzunar – VIDEO & GALERIE FOTO
Hotărârea de Consiliu Local prin care au fost stabilite zonele în care este permis afișajul publicitar a fost adoptată în 2017. Operatorii economici au mai fost ulterior păsuiți un an, cu condiția să și le dezafecteze. Au trecut încă patru, iar panourile publicitare care au devenit între timp ilegale, au rămas tot acolo.
REVOLTĂ la căminul Textila, oamenii dârdâie în locuințe: Pun două plăpumi pe mine seara și tot e frig VIDEO & GALERIE FOTO
Sunt aproximativ 100 de familii în căminul de locuințe sociale cunoscut ca „Textila” care nu au nicio sursă de căldură cu două săptămâni înainte de venirea iernii. Revoltați, oamenii dau vina pe asociație și administratorul spațiului locativ.
New York, Paris, Sidney... Botoșani: Gheorghe Zamfir și prietenii săi, concert ca un miracol la Botoșani: Sunt momente istorice pentru cultura botoșăneanăVIDEO & GALERIE FOTO
Sunt momente în care simți că trebuie să lași muzica să vorbească și în care cuvintele nu își mai au rostul. Nici la ora spectacolului și nici la o zi sau două după ce luminile scenei s-au stins întrucât artiștii au avut o prestație care pur și simplu nu mai lasă loc de comentarii.
Meciuri grele la vizita ministrului: Județul nu este al d-nei Federovici; Pretext halucinant al oficialului guvernamental – VIDEO
Vizita pe care ministrul Culturii a efectuat-o vineri la Botoșani a încins spiritele în coaliția de guvernare la nivel de județ. Venit teoretic pentru un spectacol al Filarmonicii ”George Enescu”, Lucian Romașcanu și-a transformat ziua petrecută la Botoșani într-una cu un pronunțat caracter politic social-democrat.
Proiect imobiliar unicat la Botoșani: blocuri construite în jurul unei clădiri istorice salvată de la prăbușire – GALERIE FOTO
Documentația pentru această investiție se află în dezbatere publică din data de 10 octombrie a acestui an.
Șeful educației botoșănene a mers neanunțat în internat la Pedagogic să verifice condițiile pentru copii: După cum s-a putut vedea...VIDEO & FOTOGALERIE
Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” este unitatea de învățământ din municipiu înființată oficial în 1968, doar că educația pedagogică la Botoșani are ceva mai mult de un secol. În prezent, liceul are cea mai mare populație școlară din întreg județul, cu copii de la grădiniță până la clasa a XII - a. Deține și un internat unde sunt cazați aproape 100 de elevi. Fete în special, pentru că băieții au fost relocați într-un alt spațiu, din incinta Liceului Tehnologic ”Elie Radu”.
Directoarea uneia dintre cele mai mari fabrici a izbucnit: Am ajuns de râsul curcilor, să vină din Bangladesh să muncească în România și ai noștri să fugă
La întâlnirea care a avut loc p 26 octombrie la Camera de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA) privind prețul la energie s-au abordat și alte teme. Managerii câtorva dintre cele mai mari companii din Botoșani au reclamat fiscalitatea excesivă pe care o practică Statul Român.
Ștabii târgului cer limită de 30 km/h și covoare antiderapante la Lebăda: Nu le convine partea pe care este pista de biciclete, nici linia continuă de pe mijloc nu-i bună – GALERIE FOTO & DOCUMENT
O adresă asumată de aproximativ 70 de persoane a fost transmisă către Prefectură, Consiliul Județean și Primăria Botoșani. Vine din partea locuitorilor vilelor din cartierul rezidențial construit pe Șoseaua Iașului după revoluție.
Fostul director de la „Apă” demisie din companie după o carieră de 26 de ani: A fost primul meu loc de muncă
Demisia și-a produs efectele de la data de 1 noiembrie 2022.
Lidera femeilor liberale a dezvăluit în direct cea mai mare decepție politică trăită: Noi chiar am iubit... VIDEO
Mirela Saucă, președintele Organizației Județene a Femeilor Liberale (OFL) a avut o serie de dezvăluiri în direct, la Botoșăneanul TV.
Clădirea importantă a orașului intră în modernizare! Va avea call-center, monitoare uriașe și ghișee moderne, prefectul a împăcat directorii – VIDEO & FOTO
Banii, adică aproape 2 milioane de euro vor fi obținuți grație PNRR-ului, adică a Planului Național de Redresare și Reziliență. Adică, fonduri europene acordate sub altă formă.Una dintre componentele programului a vizat reabilitarea energetică a clădirilor în care funcționează instituții de stat.
pnl asta are numai personaje resapate. toate nefericitele si nefericitii si-au gasit un partid pefect pentru ei. cum nu le este sila sa apara in fata noastra, toata lumea ii cunoaste si stie ce valorosi sunt. la vot sa nu va mire ca nici 2% nu luati. ati adus toti agricultorii, croitoresele si chelneritele in partidul Bratienilor.
22 august 2022, 19:08
Ca la noi la nimenea! Ne jucam dea generalii in invatamant! Legea Educatiei aduce schimbari majore pentru elevi, profesori si parinti si noi ne scarpinam de "elogiul"lui Surugiuc adus PNL! De parca Ada Macovei nu a recunoscut acelasi lucru, la un interviu,tot in acest an!Evident, ea tace si face! El, mai naiv!
22 august 2022, 17:00
Va să zică marele om de partid și de partid, domnul candidat etern la primărie, e pus pe liber . Felicitări pentru rocada.
22 august 2022, 11:07
Deja unii au început linguseala cu flori în brate în jurul Nemuritoarei ?
22 august 2022, 09:46
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
2 decembrie 2022
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.8 o C
Dorohoi
-1.5 o C
Bucecea
-1.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-1.5 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.