Știrea zilei
A.U.R. - Romii și-au făcut un nou partid cu planuri mari: Putem chiar să avem primariGALERIE FOTO

Luni seară a fost o zi importantă pentru comunitatea romă din Botoșani. La 30 de ani de la revoluție a apărut și în acest colț de țară o a doua formațiune care își propune să reprezinte interesele acestei minorități.

23 de ani pentru o filială și la Botoșani


Alianța pentru Unitatea Romilor (AUR), căci despre aceasta este vorba, a fost înființată la București tocmai în 1996, însă abia pe 4 noiembrie 2019 și-a constituit o filială și la Botoșani.


Peste 50 de membri ai etniei s-au strâns pe seară la Hotel Rareș, acolo unde au fost primiți de Ionel Alecu, președinte național al AUR și de Vasile Fieraru, președinte regional.


Mai pe limbajul romilor, mai academic, cei doi au încercat să le explice romilor cât de important este să fie uniți și să facă școală, dar și ce poate face AUR pentru ei și ce pot face ei pentru AUR.


”M-am ridicat fără a lua vreun leu de la nimeni, fără a fi vreo curvă politică”,


Ionel Alecu, președinte AUR.

 

Liderii de la Partida Romilor? ”Mai mult decât șarlatani”


Șefii AUR au reproșat liderilor Partidei Romilor că nu mai reprezintă interesele comunității, că se cheltuiesc milioane de euro în numele romilor fără ca etnicii să resimtă cu adevărat acest lucru și mai ales că voturile membrilor sunt tranzacționate de șefii de la București.


”Din păcate, ei și-au vândut voturile românilor. Noi, Alianța pentru Unitatea Romilor, nu facem așa ceva. Indiferent de ce se va întâmpla! Unde putem candida, acolo vom candida, adică dintre dvs. vor fi cei care vor candida la consilieri, la primari, la viceprimari, deci nu e nici un fel de opreliști pentru că și noi avem oameni capabili și unde avem comunități mari putem chiar să avem primari”,


Ionel Alecu, președinte AUR.


Acesta a adăugat că, ”liderii au fost mai mult decât șarlatani” și că, urmare a politicii de vânzare a voturilor, romii nu au partid parlamentar, deși în opinia sa comunitatea ar fi putut avea la trei decenii de la revoluție grup parlamentar propriu și un partid cu forța și anvergura UDMR-ului.

 

”Băietu” ales președinte cu proces-verbal


Spre deosebire de alte adunări ale romilor, începute și terminate cu țipete și scandal, de data aceasta s-a făcut un proces-verbal de ședință și s-a votat, prin ridicare de mâini ce-i drept, conducerea.


caldararuPreședinte a fost desemnat Siegfried Căldăraru, cel cunoscut ”Băietu” în comunitate și care a fost prezentat de liderul regional drept ”un țigan care are un pic de experiență, care cunoaște cum merg lucrurile, știe un pic de administrație și ar putea să facă treabă bună în viitor”.


Liderul AUR Botoșani a arătat că a activat în conducerea Partidei Romilor de la Botoșani timp de patru ani, dar că eforturile sale de a lucra pentru comunitate se loveau deseori se refuzul etnicilor de a colabora cu ”Asul de treflă”.


”Era lipsă de comunicare, de transparență. Și vreau să spun romilor mei, să le garantez că voi fi alături de ei și de partidul care s-a înființat acum la Botoșani și voi fi transparent cu comunitatea sută la sută, tot ce întâmplă o să știe toți, nu numai echipa mea. Am să fac ședință în fiecare săptămână. Problemele le știu 80% la toți romii și vreau să îi asigur că sunt alături de ei să le rezolv orice problemă, dar numai dacă și ei sunt alături de mine”,


Siegfried Căldăraru, președinte AUR Botoșani.


El va fi ajutat de Tamango Bogatu din postura de prim-vicepreședinte. De altfel, AUR Botoșani a tratat treaba cât se poate de serios, stabilindu-și vicepreședinți pe domenii de activitate, de la sănătate la cultură și sport și chiar o lideră a femeilor.


AUR-iștii susțin că sunt al doilea partid al romilor ca organizații, număr de membri și mai ales voturi, după Partida Romilor.

 

loading...
Romii de la Botoșani organizează o campanie prin care vor respect – GALERIE FOTO
S-au răsculat romii!! SCANDAL cât casa la Partida Romilor, comunitatea vrea să-i fugărească pe actualii lideri: Colaborează cu Poliția! FOTO & VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Botoșăneni care au FUGIT din spital sau au REFUZAT internarea dați pe mâna Poliției de cadrele medicale
Teama de spitale și tot ce ține de astfel de unități s-a acutizat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. Mai ales după acuzațiile făcute de o parte dintre familiile care și-au luat oameni dragi în sicrie, după ce au fost confirmați cu COVID și internați la Spitalul Județean Mavromati.
Șefii de la Apă au vrut să-și majoreze indemnizațiile în plină pandemie
În ședința ordinară de Consiliu Județean aferentă lunii iunie 2020 a fost dezbătută și o solicitare din partea administratorilor de la compania de apă și canalizare pentru majorarea indemnizației.
Fiul fostului fotbalist Ionuț Matei diagnosticat cu o boală grea! Familia are nevoie de ajutorul NOSTRU pentru ca Nicholas să se facă bine – FOTOGALERIE
Georgiana și Ionuț Matei au devenit părinți în decembrie 2016, când familia lor s-a completat prin venirea pe lume a lui Nicholas, un băiețel frumos de aproape 4 kilograme care s-a născut în zi de mare sărbătoare creștină: Sfântul Nicolae. Părinții, stabiliți în Anglia de aproape 6 ani de zile, i-au dat numele Sfântului, însă în concordanță cu țara în care s-a născut.
Spitalizare de 25.000 de euro pentru un botoșănean cu COVID, internat la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani
Aproape 600 de botoșăneni au fost tratați la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani după ce au fost infectați cu virusul SARS-C0V-2. Acești pacienți au fost internați pe secțiile celei mai mari unități medicale a județului și au fost externați după vindecare.
Urban Serv obligată de instanță să îi plătească lui Nicuță despăgubiri de aproape un sfert de miliard de lei vechi
La doi ani după ce a fost destituit din funcția de administrator al societății de salubrizare a orașului, Cezar Nicuță a obținut la Tribunalul Botoșani plata unei sume destul de consistente.
Mihai Țurcanu pus pe lista de așteptare pentru postul Minodorei Vasiliu! Altcineva așteaptă ordinul
Una dintre cele mai disputate funcții de conducere din instituțiile publice de la Botoșani este deocamdată pusă la păstrare.
Școli cu blazon din județul Botoșani! Notele mici ale elevilor de sub numele mari ale personalităților: Pentru mine, asta înseamnă genocid. Pentru că eliminăm 40% din populația țării
Un adevărat genocid. Astfel caracteriza un academician situația în care se află școala în care învață copiii satelor. Iar la Botoșani notele obținute de elevi la Evaluarea Națională fac parte din acest tablou trist al societății românești. Un tablou în care, fără să exagerăm, se întrevede viitorul nostru ca popor.
TREI primari PSD scoși din ATOP pentru incompatibilitate și puși să dea înapoi banii pentru ședințe - DOCUMENT
Un raport al Curții de Conturi întocmit în 2020, pentru anul financiar trecut, a lăsat incompletă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), o structură finanțată de Consiliul Județean care are ca scop general luarea de măsuri pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.
Alt botoșănean mort după sedare: Mi-l îngropi dezbrăcat, ca pe un nu știu cum, în pielea goală, într-un sac? Spitalul: Halucinații, depresie, delir la pacienți
„Asta este povestea noastră…(plânge în hohote n.r.), nu a vrut să meargă, mi-a spus: eu dacă merg în spital, iau COVID. Și așa a fost, așa a fost… Nu știu ce să zic. El a fost candidatul ideal. Avea glicemie mai mare, avea tensiune, era supraponderal. Dar nu a avut nici un simptom de COVID de acasă, din astea trâmbițate” – Mihaela Pietrariu, soția unui botoșănean mort la Spitalul Județean.
inpuff.ro
Loading...
Alt gagiu, care de data asta a OMORÂT un om! Un șofer de 23 de ani și-a abandonat victima în șanț și a plecat acasă – GALERIE FOTO&VIDEO
Ziua de duminică a însemnat pentru polițiștii botoșăneni una de luptă continuă. Un accident mortal cu fugă a pus toate echipajele în alertă pentru găsirea făptuitorului. În mai puțin de 12 ore, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean l-au identificat în județul vecin. Acasă.
Profesoara condamnată la închisoare cu suspendare pentru banii unei fetițe cu handicap vrea gradație de merit: Nu e moral, și noi suntem conștienți
Situație revoltătoare înregistrată la Botoșani. Un fost inspector școlar, actualmente profesor la o unitate de învățământ din municipiu, condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, a depus dosar pentru gradație de merit, o distincție acordată cadrelor didactice cu performanțe deosebite în pregătirea elevilor.
Cu experiență de peste 20 de ani: CINE este noul subprefect al Botoșaniului: Este o funcție cu responsabilitate foarte mare
Începând cu data de vineri, 12 iunie 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, Botoșaniul are doi subprefecți. Învestirea celui de-al doilea, în persoana Laurei Cronț, a avut loc într-un cadru restrâns, sâmbătă, 14 iunie. Un nume nou, de altfel, printre persoanele cu funcții de conducere de la Botoșani.
BĂTĂLIE incredibilă pe postul Minodorei Vasiliu de la DSVSA, listă lungă cu oameni care îi vor biroul
Postul eliberat de Minodora Vasiliu la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) face cu ochiul multor aspiranți care au obosit să se tot afle pe lista de așteptare ce a rămas neatinsă mai bine de un deceniu.
Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical! Au murit în saloane, familiile acuză, tăcere din partea spitalului
Finalul săptămânii trecute a fost marcat la Botoșani de cea mai lungă listă cu oameni morți din cauza virusului SARS-COV-2. Cinci decese într-o singură zi, trei femei și doi bărbați. Toți se aflau pe secția ATI a Spitalului Județean Mavromati.
Loading...
Uvertura Mall s-a redeschis cu restricții și mari reduceri: restaurante fără food-court, terasă renovată și o mulțime de afișe – GALERIE FOTO
Noua etapă de relaxare intrată luni, 15 iunie 2020, în vigoare include și redeschiderea marilor centre comerciale. Astfel, începând de ieri dimineață, după aproape trei luni, și-a reluat programul și Uvertura Mall.
Botoșănenii s-au săturat să stea în casă și pleacă în vacanțe: Litoralul, la mare căutare - CUM sunt prețurile
După luni bune în care botoșănenii și românii în general au fost nevoiți să stea în case, odată cu relaxarea măsurilor, unii dintre ei au început să plece în concedii. Sau măcar să și le planifice, semn că pandemia nu-i mai sperie.
Scandal politic la Botoșani pentru un viceprimar cu fundu-n două bărci! Țurcanu acuză prefectul de simpatii liberale
Încep să se încingă spiritele printre politicienii de la Botoșani, mai ales în prag de alegeri locale când au loc practic cele mai multe conflicte din toți anii de administrație locală. Viceprimarul de la Dângeni, care s-a pozat alături de familia ALDE, a fost exclus din PNL și nu poate ataca decizia în instanță. De aici a pornit un tăvălug de acuzații.
Președinte de partid la 35 de ani! Botoșaniul are un nou lider politic: Fondurile sunt puține, nu prea avem ce împărți
Cea mai... verde formațiune politică din România are un nou lider la Botoșani. Începând cu data de 20 martie, filiala județeană a Partidului Ecologist Român este condusă de Adrian Lupu.
Vă linșez!!! Amendă uriașă pentru un post TV central după amenințări fără precedent la adresa primăriței de la Ipotești
Postul B1 a fost amendat cu 20.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) după o ieșire verbală violentă a unui realizator la adresa primarului comunei Mihai Eminescu.
Botoșaniul, în fruntea unui top dureros: Oamenii care au salvat oameni până au… murit!
După luni bune în care COVID-ul a pus stăpânire pe întreaga țară, Botoșaniul este în fruntea unor clasamente dureroase. Dacă în celelalte articole din Botoșăneanul ne-am referit la numărul de cazuri și de decese, astăzi este despre ei, eroii, care au murit pe frontul de luptă cu noul coronavirus.
Au figuri de parnaiasi, toti ! Siegfried.... caldararu ! N-au simtul ridicolului, umorului, n-au discernamant, sunt pe contrasens, ca deobicei. Au virusat grav intreaga societate romaneasca. Apucaturile lor se intalnesc peste tot: in scoli, in spatiul public, in randul politiei, politicienilor... Exista un antidot pentru ei !
24 noiembrie 2019, 11:58
Urmeaza...
6 noiembrie 2019, 20:10
o intrebare....cati de acolo au dosare penale..????
6 noiembrie 2019, 17:06
Să fie de cărămidă!
6 noiembrie 2019, 13:38
Chestia asta e aproape mai amuzanta ca orban prim ministru.
6 noiembrie 2019, 10:25
E posibil...
6 noiembrie 2019, 07:51
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mai rea decât coronavirusul va fi reacția oamenilor vulnerabili psihic. Care vor avea (deja au) manifestări extrem de violente. Creșterea numărului de îmbolnăviri va obliga guvernul să impună restricții, restricțiile vor ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.