Știrea zilei
A dispărut un partid la Botoșani, a apărut altul care atacă fățiș PSD-ul Doinei Federovici: S-a opus marilor investiții / Să nu câștige Flutur PrimăriaVIDEO

A fost înființat și a activat la Botoșani mai degrabă din umbră, fără nicio conferință de presă sau ieșire publică a liderilor, decât în extrem de rare ocazii. Și-a făcut resimțită prezența mai degrabă prin sediul din bulevard, care se dezbracă de hainele vechi și se pregătește pentru cele noi, cu numele noului partid.

(Re)start 

 

„Este aceeași provocare care a fost și în APP”, explică Răzvan Rotaru, fost deputat PSD și un apropiat la acest moment al lui Liviu Dragnea, omul care încă ar mai fi văzut drept politicianul speranță care „salvează” România, pe bucăți. Adică pe domeniile unde sistemul suferă, de la mediul economic fără măsuri sustenabile din partea statului la anumite categorii profesionale „uitate” de guvernare în celebra lege a salarizării unice din sistemul bugetar.

 

Alianța Pentru Patrie (APP) a fost partidul pe care l-a înființat Liviu Dragnea la ieșirea din închisoare. Cum instanța i-a interzis să ocupe funcții politice pentru o anumită perioadă de timp, Liviu Dragnea a condus din umbră, lumina reflectoarelor fiind ațintită pe vechiul amic, Codrin Ștefănescu.

 

Două încercări, una a reușit

 

Legătura dintre cei doi s-a rupt iremediabil în vara lui 2022 și așa a apărut Partidul România Suverană (PRS), formațiunea care s-a născut fără piedici din hârtiile instanței. Liviu Dragnea ar fi fost vizionar la fondarea noului partid și a pornit cu o dublă inițiativă: Partidul România Suverană (PRS) și Mișcarea Iubesc România.

 

A supraviețuit doar PRS. Celălalt se află în moarte clinică, după ce a fost atacat în instanță, de persoane aparent necunoscute, bănuite că ar proveni din PSD sau APP.

 

APP a dispărut la Botoșani la scurt timp. Tot Biroul Politic și-a înaintat demisia în bloc, la fel și membrii care au crezut și mai cred în Liviu Dragnea.

 

Toți așteaptă actul de naștere al noului partid pentru semnarea noilor adeziuni și tot ce decurge din acest „nou început”.

 

„Din ce am înțeles eu, cât de curând proiectul APP va fi închis la nivel de țară. Pentru că nu mai au suport, nu mai au sprijin, nu mai au oameni. Toți oamenii au plecat alături de Liviu Dragnea. Pentru el am intrat în acest proiect politic și sperăm cât mai curând să primim și noi hârtiile oficiale pentru că trebuie luate de la instanță”,

Răzvan Rotaru, lider în așteptare al PRS

 

 

Miza?

 

Liviu Dragnea încă mai poate fi o voce pe scena politică românească, susține botoșăneanul Răzvan Rotaru.

 

„Am fost sâmbătă la o ședință la București la care Liviu Dragea ne-a prezentat graficele cu audiența de la emisiunea la care a fost invitat de Crăciun. Trei milioane jumătate de oameni s-au uitat la emisiune”.

 

  • Reporter: Dar poate s-au uitat din curiozitate...

 

„Din curiozitate, necuriozitate, dar totuși vorbim de 3,5 milioane de români. Așa a spus și Liviu Dragnea: «înseamnă că mai am un cuvânt de spus în politica românească». Acum vom vedea”.

 

La Botoșani, în întreg județul Liviu Dragnea ar fi avut „alături” în jur de 600 de persoane. La nivel național, Carmen Dan, fost ministru al afacerilor interne ar urma să fie președintele noului partid, Liviu Dragnea rămâne în umbră până la jumătatea anului viitor.

 

„Dar vă spun că Liviu Dragnea, la cum este sunat și la momentul acesta de către primarii PSD, de către parlamentari PSD... Să nu uităm un lucru, o parte dintre ei nu vor mai prinde (loc eligibil pe liste la alegeri, nota red.) și atunci vor încerca să-și caute loc. Și sunt oameni care în spatele lor au și voturi. Noi la momentul acesta PRS, suntem undeva la vreo 20 și ceva foști parlamentari”,

Răzvan Rotaru, lider în așteptare al PRS

 

Ar exista persoane cu funcții de demnitate publică inclusiv de la Pro România sau ALDE care au anunțat că vor în partidul lui Dragnea. O vor face, continuă Răzvan Rotaru, în ultimele șase luni de mandat, pentru a nu-și pierde statutul de ales, fie că vorbim de viceprimari, consilieri locali sau județeni: „vor fi niște mișcări pe scena politică botoșăneană”.

 

PSD-iștii ar fi blocat modernizarea stadionului

 

Liviu Dragnea ar urma să facă și un tur al țării, inclusiv la Botoșani: „Îmi doresc această vizită la Botoșani pentru a spune ce a făcut pentru Botoșani, dar mai ales ce a vrut să facă și cum a fost împiedicat de dna președintă Federovici. Sunt lucruri obiective care puteau fi făcute și care au fost blocate. Pentru că, câștiga la acel moment PNL-ul Primăria Botoșani. Și aici vorbim de centura Botoșaniului, Stadionul Municipal, era ceva de spitale...”.

 

Continuarea interviului o puteți vedea în materialul video de mai jos.

 

Partidul România Suverană are o serie de obiective în planul de guvernare, acestea fiind făcute publice de Playtech.ro, spre finele anului 2022.

 

Ce obiective are Partidul România Suverană

 

PRS urmărește exclusiv obiective politice, potrivit programului, statutului şi principiilor adoptate de partid. Dragnea a spus că formațiunea sa politică susține strategia de afirmare şi de apărare a intereselor României în structurile europene, euroatlantice şi internaţionale. De asemenea, promovează politica externă a statului consacrată dezvoltării relaţiilor pe baze echitabile cu toate statele, îndeosebi cu ţările vecine.

 

Ajutor pentru agricultură

 

În emisiunea TV, Liviu Dragnea a prezentat o parte din programele partidului său de anul acesta și următorul. Astfel, pentru agricultură, PRS dorește un program de înființare a comunităților agricole sociale: „Minim cinci asociați, maxim 50. Domiciliul să fie în zona rurală. Toți trebuie să fie angajați la această societate agricolă. Guvernul va aloca bani gratuit. 10.000 euro pe an pentru fiecare asociat timp de 25 de ani, pe baza unui business plan. Ministrul Agriculturii se va ocupa de plan, o să detaliem în perioada următoare”.

 

Pe lista Partidului România Suverană este inclus și „un program pentru redarea demnității profesionale: medici, avocați, profesori. Redarea demnității pentru cei care lucrează în Ordine Publică și siguranță națională. Mă refer, în special, la cei care lucrează în Ministerul de Interne și în Ministerul Apărării”.

 

Plan pentru familiile tinere și sărace

 

Dragnea are două progame pentru familii (tinere și sărace): „Peste 30 de familii sunt în zona de sărăcie. 2,2 milioane de familii sunt în acestă zonă, după datele mele. Pentru cei care au sub 2000 lei net, pe fiecare membru de familie, se vor aloca câte 5000 de euro în primele zile ale anului, pentru a-și face un plan de familie”. Iar cuplurile tinere cu copii și fără copii, dar care nu sunt căsătorite de mai mult de trei ani, vor primi o sumă de 150.000 euro pentru construcția de locuințe, este o altă promisiune din programul noii formațiuni politice.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Partidul cu sediu abia deschis în centrul orașului a rămas fără toți membrii, filiala a fost radiată, s-a închis și contul bancar: Ne-am dat cu toții demisia
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 

 

Fără surprize la concurs: Soția unui șef de la PSD, manager pe un salariu de aproape 14.000 de lei   
Susținerea proiectului de management a avut loc miercuri, iar comisia de concurs a făcut public rezultatul.
Șoferiță de 28 de ani cu două dosare penale după ce Poliția i-a returnat permisul „din greșeală”
Tânăra botoșăneancă susține că este victima unui abuz din partea polițiștilor din orașul în care trăiește.
Iris Simfonic & Felicia Filip au umplut cerul cu stele la Filarmonică: valuri de lumini și sute de oameni în picioare – VIDEO & GALERIE FOTO
După ceva peste cinci ani, Cristi Minculescu a revenit sâmbătă seară pe scena de la Botoșani. Împreună cu chitariștii Valter Popa și Doru Borobeică, dar și alături de soprana Felicia Filip și de orchestra simfonică a Filarmonicii au electrizat publicul care a reacționat pe măsură, creând o atmosferă de vis.  
Peste 70 de botoșăneni ABANDONAȚI pe patul de spital, familia nu-i mai vrea acasă: Este dureros! VIDEO
Este un fenomen care și-a făcut loc la Botoșani, în liniște fără să fie atins de lupa societății.Sunt oameni cărora le-a fost răpit dreptul de a se bucura de cei dragi, chiar de membrii propriilor familii.
Se demolează în Primăverii, minoritarii s-au apucat de cărat fier vechi: În loc de mașini, din fostele garaje au răsărit fotolii, haine, scaune și chiar un pom de Crăciun – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul începe în sfârșit să intre în rândul orașelor civilizate din România care renunță la garajele construite pe domeniul public. Realizând că nu au încotro, cetățenii care locuiesc în strada Primăverii au început să și le dărâme singuri pentru a profita de oferta Primăriei și a obține un loc de parcare.
DEZVĂLUIRI din interior: Respect din partea medicilor doar în cabinetele private, mai puțin și în Spitalul Județean – VIDEO
Căror pacienți nu li s-a întâmplat oare să dea în spitalul de stat peste un medic morocănos, nervos, ursuz și care a devenit brusc amabil, binevoitor și ”cu vorbele la el” atunci când s-a apelat la serviciile sale, dar la o clinică privată?
Centrul pentru tineri cu cele mai moderne garsoniere, cu lacătul pe ușă de mai bine de jumătate de an – FOTOGALERIE
A fost inaugurat pe data de 17 august 2022 cu mare fast și cu O asistență atent aleasă. După încheierea festivismului, centrul a fost încuiat și așa a rămas până în prezent.
După 43 de ani, la Botoșani! Monument comemorativ pentru victimele celui mai tragic accident rutier din România inaugurat anul acesta – FOTOGALERIE
Totul a pornit de la un demers jurnalistic și de la o serie de contradicții cu privire la ce s-a petrecut cu adevărat în fatidica zi de 29 iunie 1980. Un articol a fost începutul pentru singura carte document despre această tragedie și ulterior a venit reacția autorităților pentru memoria zecilor de morți.
Întâlnire cu ușile închise într-un pub! Partidul care atrage politicienii „trădați” ia naștere (și) la Botoșani - FOTOGALERIE
În an preelectoral deja se fac planurile pentru cele patru runde de alegeri care se vor desfășura în provocatorul 2024.
Cetățenii de la marginea orașului au intrat peste primar, în birou: Mărești impozitul, dar ce-mi faci tu mie în curtea mea?! VIDEO&FOTO
Aproximativ 20 de persoane s-au deplasat joi dimineață la clădirea administrației publice locale pentru a cere explicații cu privire la condițiile din localitate.
Medicii și asistenții de la Spitalul Județean Mavromati învățați să vorbească frumos cu pacienții: Avem încă mult de lucruVIDEO
Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină pacienții botoșăneni în cel mai mare spital al județului se referă la modul în care comunică personalul medical. Și care, de cele mai multe ori este unul în care nu se regăsește și respectul care ar trebui să existe între medici și pacienți.
ȘANTIER anunțat peste două luni pe maidanul de la marginea orașului: Foișoare, paintball, tiroliană, tubing, bănci smart și terenuri de sport – GALERIE FOTO
Ideea acestui proiect a fost pornită în mandatul 2012 – 2016 de fostul primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, și ar putea fi concretizată abia în 2023.A fost continuată de succesorii săi în funcție și a ajuns la stadiul în care, în primăvara aceasta la marginea orașului am putea avea un șantier de anvergură.
DRAMĂ socială transformată în acuzații de abuz fizic și sexual! Trei surori care trăiau la lumina lumânării luate de stat – GALERIE FOTO
Trei surori cuminți și cu rezultate bune la învățătură au impresionat numeroși oameni din Botoșani care au sărit în ajutorul familiei în care s-au născut. Odată cazul adus în atenția publică au apărut și alte acuzații care adâncesc drama fetelor.
”Innamorato di te” – un bariton, un tenor și „Regele jazzului la acordeon” cu fiicele sale, seară romantică italiană cu Filarmonica din Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
După o excursie în romanticul Paris și o alta în răscolitorul Buenos Aires, Filarmonica George Enescu și-a purtat publicul în Cetatea Eternă. Data aceasta, călătoria muzicală nu a mai fost făcută într-o vineri, ci în sâmbăta de după Dragobete.
Managerul Spitalului Județean, APEL public la botoșăneni să îi sesizeze orice neregulă din spital: Sunt deschisă la orice discuție / Mă rușinez când se vorbește urâtVIDEO
Conduce cea mai mare unitate medicală a județului de mai bine de doi ani și spune că este managerul care a arătat deschidere totală față de pacienți, aparținători și personal medical deopotrivă.
Hoție la un nou nivel: La Ipotești, de la Nova Apaserv nu se mai fură doar apă, mai nou se fură și curent – VIDEO & GALERIE FOTO
Un șantier deschis lângă o stație de pompare care aparține de SC Nova Apaserv SA a atras atenția angajaților companiei din cauza facturilor nejustificat de mari. Serviciul Control și Antifraudă din cadrul societății a ajuns în zonă și a descoperit un cablu conectat ilegal la stația de pompare a apei.
Afaceri bănoase cu cazarea ucrainenilor! Aproape 32.000 de euro făcuți de un botoșănean în doar două luni
Cazarea refugiaților ucraineni a devenit o afacere bănoasă pentru botoșănenii care au simțit această oportunitate de a obține sume frumoase de la stat. Și nu o fac cei din clasa de mijloc, ci tot cei avuți care-și permit să pună la dispoziție imobilele pe care le dețin și în care nu locuiesc.
POVESTEA femeii care conduce o unitate de top la Botoșani, după o carieră de peste 40 de ani în care a văzut tot ceea ce se vrea a fi UITAT – VIDEO
Un om dedicat profesiei care a știut imediat după ce și-a scos buletinul care-i va fi calea în viață după o analiză a propriilor aptitudini. La 14 ani a luat decizia, la 18 ani a intrat în sistem și a rămas. Astfel s-a creionat o carieră profesională de 42 de ani în același domeniu de activitate.
Casă acoperită de gunoaie, focar de infecție pe Calea Națională! Proprietarul și-a rupt hainele de pe el când a văzut Poliția – GALERIE FOTO
Imobilul se află la stradă, pe Calea Națională din municipiul Botoșani și prezintă imaginea unei rampe de gunoi la dimensiuni mai mici.
Foc mocnit la Pediatrie: Laboratorul rămâne fără personal, șefii de la „Mavromati” iau în calcul inclusiv relocarea lui
Situație tensionată în cadrul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati”.
A scos capul si Gulutza! Obraznic, tupeist, cu gandul la tocat frunza la caini pe bani multi. Mars, potaie!
1 februarie 2023, 16:33
Domnu Razvan, matale concret, ce stii sa faci?, ai vreo meserie, ai facut ceva la viata dumitale?, care sunt realizarile?, ca vad ca numai de pulitica te tii, domne, daca asta e politica, care este scopul dumitale in viata?, sau vrei ca macaleit, frasanica, doinita sa traiesti numai din vorbe palavre, poze si buimaceala prostimii?...uitati unde ati adus tara, alde voi, expertii in orice, numai ca nu se pricep la nimic,decat sa lehaiasca si tara e vanduta 100 %
1 februarie 2023, 13:59
Domnul Rotaru si domnul Dragnea, ca sa nu aiba un soc major, ar trebui sa studieze cum se fac in mod tehnic in Romania audientele TV. Efectiv, s-au uitat la emisiunea pe care se bazeaza sperantele partidului vreo 350 de oameni...
1 februarie 2023, 10:10
Aceleaşi lichele PSD-iste, cu nimic mai breji decât Doiniţa sau Cosminel.
1 februarie 2023, 08:29
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La școală nu mi-a plăcut cartea. Muzica bisericească, troparele, mi-au plăcut, însă, tare mult. În special cele de la Crăciun și Bobotează eu le știam de mult tare… Dacă aș fi din nou tânăr, nu aș pierde nicio clip ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9232 lei
USD
Dolarul SUA
4.5644 lei
CHF
Francul elveţian
4.9467 lei
GBP
Lira sterlină
5.6092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4365 lei
XAU
Gramul de aur
284.9858 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2690 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0576 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3316 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2071 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6611 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.3 o C
Dorohoi
9.6 o C
Bucecea
10.2 o C
Darabani
9.0 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
7.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.