Interviuri
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO

Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.

”Candidez pentru siguranța unui trai mai bun în Botoșani”

 

-    D-le viceprimar Andrei, voiam în primul să vă întreb de ce candidați pentru funcția de primar?
-    Candidez pentru siguranța unui trai mai bun în Botoșani, pentru că pot să ofer botoșănenilor mai mult decât au primit în această perioadă, am expertiza necesară și determinarea suficientă să fac acest lucru.

 

-    Și cum oferiți dvs. traiul acesta mai bun?
-    Prin determinarea pe care o am să duc la îndeplinire proiectele pe care le merită Botoșaniul, să acord siguranță părinților că știu care sunt condițiile pentru începerea unui an școlar, aici unde municipalitatea trebuia să se implice, să asigure mai ales în această pandemie cadrul necesar ca să știm că avem copii care vor ajunge la școală fără riscul de a se infecta, trebuie să facem teste pentru copii, pentru cadre didactice. Este doar un aspect în ceea ce privește actualitățile pe care le trăim. Avem nevoie de infrastructură, știu cum trebuie să facem acest lucru. Municipiul Botoșani este deficitar la acest capitol, avem 60 de kilometri de străzi neasfaltate. Astăzi, în municipiul Botoșani! Cu drumuri de pământ sau pietruite. Avem o infrastructură de canalizare care în tot orașul, din ceea ce mi-au spus botoșănenii, este construită foarte prost sau nu a fost reabilitată și aici se poate implica și municipalitatea, fiind acționar la SC Nova Apaserv SA.

 

 

-    Acționar minoritar, n-are putere de decizie.
-    N-are putere de decizie, dar poate face o majorare de capital pentru rezolvarea acestei probleme și realizarea infrastructurii. Vă dau un exemplu: pentru locuințele, pentru alte investiții care s-au făcut prin Guvernul României, municipalitatea a realizat partea de infrastructură în ceea ce privește canalizarea și apoi a fost transferată către SC Nova Apaserv SA. La fel se poate face și în alte situații.

 

 

”Am avut atribuții în ceea ce privește spațiile verzi, gestiunea câinilor comunitari, întreținerea pajiștilor, lucruri derizorii”

 

-    Ați vorbit de drumuri fără pământ, de școlile care ar fi trebuit să fie mai pregătite sau mai ajutate de către municipalitate în perspectiva deschiderii noului an școlar, dar când reproșați aceste lucruri, nu vi le reproșați practic și dvs.? Aveți aproape opt ani de ”vice-primărie”.
-    În toată această perioadă am lucrat sub autoritatea primarilor în funcție și am primit...

 

-    Unul v-a fost coleg de partid...
-    A fost chiar coleg de partid. Am primit atribuții limitate în ceea ce privește gestiunea domeniilor pe care le are Primăria în administrare. Tot timpul primarul a fost cel care a decis și am avut atribuții în ceea ce privește spațiile verzi, gestiunea câinilor comunitari, întreținerea pajiștilor, lucruri derizorii pentru municipiul Botoșani. Nu am avut în coordonare directă niciodată direcția de dezvoltare, acolo unde se pot face proiecte de anvergură, pentru că sunt convins că botoșănenii așteaptă de la un primar lucruri importante, investiții mari, nu să schimbe table de șah în parcul Mihai Eminescu, nu să taie buruienile din cimitir.

 

-    Am spus că aveți aproape două mandate de viceprimar fiindcă în unul ați avut o întrerupere de aproape un an de zile.
-    Patru luni.

 

”Îi solicit d-lui primar să nominalizeze punctual care sunt hotărârile pe care noi le-am respins”

 

-    Ei, acum și cu perioada aceasta de stare de alertă, de urgență, aveți aproape opt ani. Spuneți-ne câte o realizare din primul mandat și din al doilea mandat de viceprimar.
-    Din primul mandat aș putea să nominalizez rezolvarea problemei câinilor comunitari, am construit un padoc și am schimbat abordarea în ceea ce privește câinii pe care îi aveam pe străzi și care creau probleme botoșănenilor. În cel de-al doilea mandat, am primit o singură atribuție în ceea ce privește Stadionul Municipal și aici am depus documentele la Compania Națională de Investiții. Am depus un proiect pentru stații de alimentare pentru mașini electrice, care este de asemenea în evaluare, am realizat o serie de aplicații informatice pentru debirocratizarea Primăriei. Cea mai de succes este ”Botoșani City Report”, o aplicație pentru telefoane mobile prin care botoșănenii pot ține legătura cu noi.

 

-    Ați avut majoritatea patru ani în Consiliul Local, ce ați făcut cu ea?
-    Am aprobat toate proiectele pe care le-a propus dl. primar.

 

-    Dl. Primar spune cu totul altceva. Și nu doar d-lui, ci chiar tot grupul PNL de consilieri locali spune exact invers față de ceea ce afirmați dvs.
-    Este o marotă pe care o folosește dl primar pentru a-și justifica nerealizările administrative. În acest sens am făcut o centralizare a tuturor hotărârilor de Consiliu Local din acest mandat, în număr de 1.400. Am într-un document pe care îl voi pune la dispoziție după aceste interviu aceste hotărâri și maniera în care s-au votat în Consiliul Local, care a fost votul PNL, care a fost votul PSD, pentru că sunt doar cele două partide prezente în CL și pot demonstra. Și îi solicit d-lui primar să nominalizeze punctual care sunt hotărârile pe care noi le-am respins pentru că nu a venit cu soluții pentru Teatrul Mihai Eminescu pe care să le respingă plenul municipal, nu a venit cu lucrări de anvergură care să fie respinse, folosește această scuză și după trei mandate vine în campania electorală cu promisiunile pe care nu le-a realizat și le pune din nou pe tapet.

 

cosmin andrei viceprimar


”În acest mandat nu are nici o lucrare de investiții finalizată”

 

-    Vă spun eu două sau chiar trei proiecte care au fost respinse de grupul consilierilor PSD: unul privind construcția unui bloc într-o zonă relativ centrală și după aceea au mai fost niște repartizări de spații pentru partidele politice, pentru USR dacă îmi amintesc bine și chiar pentru PMP, care au fost respinse prin votul consilierilor PSD.
-    Discutăm despre ceea ce așteaptă botoșănenii: proiecte de anvergură, de infrastructură, proiecte care să privească sănătatea botoșănenilor, sistemul educațional. Dacă un privat a venit și a făcut o propunere în ceea ce privește realizarea unui obiectiv, dl Flutur nu se poate prevala de acest vot din Consiliul Local ca să spună că nu a făcut pentru botoșăneni. Pentru că în acest mandat nu are nici o lucrare de investiții finalizată. Ne-a mai propus, de asemenea, repartiția unor spații pentru partide politice, în situația în care d-lui nu respectă astăzi legea. PNL deține două spații, proprietatea municipalității, pe când legea spune «un singur spațiu».

 


-    Și PSD are două spații: are fosta Casă a Căsătoriilor și are un spațiu în Centrul Vechi, cam părăsit ce-i drept.
-    Acum vă spun. În urma fuziunii dintre PDL și PNL ei au rămas cu cele două spații, unul trebuia pus la dispoziția municipalității, predat. Și noi am afirmat că putem oferi acel spațiu altui partid politic. În ceea ce privește spațiile PSD, acestea sunt în proprietate, deci nu suntem sub incidența legii și deci nu stăm în spații ale municipalității, suntem proprietari pe acele spații.

 

”Voi prezenta o serie de măsuri pe care primarul general al capitalei, Gabriela Firea, le-a implementat cu succes”

 

-    Trebuie să vă mărturisesc că mă așteptam din partea candidatului Cosmin Andrei să vină cu un program, pe vremuri i se zicea platformă-program, dar un program pentru următorii patru ani. Am văzut nenumărate critici la adresa primarului în funcție, până la urmă botoșănenii vor decide dacă sunt justificate sau nu, dar din programul dvs. n-am văzut decât ieri sau alaltăieri acel plan pentru zonele periferice. Nu este cam puțin?
-    Este începutul prezentării acestui program, în perioada viitoare voi prezenta o serie de măsuri pe care primarul general al capitalei, Gabriela Firea, le-a implementat cu succes. Și dovada acestui succes îl reprezintă cei 150.000 de bucureșteni care au beneficiat de toate proiectele d-nei primar Gabriela Firea, pe care intenționez să le implementez și la Botoșani. Avem sprijin pentru tinerii căsătoriți, propun sprijin pentru copiii care sunt în situații defavorizate și pot fi ajutați, avem vouchere pentru femeile însărcinate, sprijin pentru cuplurile...

 

-    Astea sunt mai mult proiecte pe latura socială. Dvs. ați spus că un primar trebuie să vină cu proiecte de anvergură, de infrastructură, care să aducă dezvoltarea orașului. Din astea aș fi vrut să aud.
-    Proiectele de infrastructură privesc în primul rând asfaltarea străzilor. Așa cum v-am zis, îmi doresc la Botoșani un oraș la periferie la fel ca în centru, cu străzi asfaltate.

 

”A stat ascuns în birou”

 

-    Bani de unde? Nu știu, eu bănuiesc că, dacă ar fi fost bani în Primărie, ar fi asfaltat orice primar, nu cred că ar exista un primar care să aibă bani și să nu facă aceste asfaltări.
-    Bani au fost la Primăria Botoșani, dovadă stau execuțiile financiare la sfârșit de an, acolo unde dl Flutur trebuia să spună câți bani a avut și cât a cheltuit, iar aceste execuții financiare nu au trecut de 30%. Cu alte cuvinte, din ceea ce și-a propus d-lui, a realizat doar 30% și banii s-au raportat pe anii financiari următori. Dincolo de buget local, avem posibilitatea accesării fondurilor europene sau posibilitatea construirii și asfaltării străzilor cu bani de la Guvernul României, așa cum se face astăzi Drumul Tătarilor, care este un proiect finanțat de către Guvernul PSD. Deci sunt trei surse principale de finanțare pentru infrastructură pe care le putem aborda, nu banii sau mai bine spus lipsa lor reprezintă o problemă.

 

-    Dar care este problema atunci?
-    Determinarea să fie un primar în mijlocul botoșănenilor, să fie interesat. Dl primar a lipsit patru ani din mijlocul botoșănenilor, nu l-a interesat, a stat ascuns în birou, nu a venit cu nici un proiect de anvergură și iată dovada după patru ani: vine cu aceleași promisiuni pe care le-a făcut acum patru ani.

 

-    Dacă aș fi rău, aș putea spune că dvs. nu ați stat în birou, ați umblat prin oraș, dar care este rezultatul?
-    Am avut o serie de propuneri în Consiliul Local, acolo unde avem posibilitatea de a face proiecte de hotărâre și am propus asfaltarea unor străzi, pentru că tot vorbeam de infrastructură. Ei bine, nu s-a făcut nimic din ceea ce am propus noi.

 

-    S-a făcut, că s-au asfaltat niște străzi pe care locuiesc consilieri locali PSD.
-    Acele străzi au fost reabilitate, cu alte cuvinte era asfalt și s-a înlocuit asfaltul pentru că era foarte simplu pe un contract multianual pe care îl aveam. Dar eu vorbesc de străzi care în acest moment sunt pietruite sau nici măcar nu sunt cu piatră pe ele, sunt de pământ Am propus spre finanțare strada Iuliu Maniu trei ani, am alocat 1 milion de lei pentru tronsonul neasfaltat și iată astăzi Iuliu Maniu, la sfârșit de mandat, nu este asfaltat. Am avut bani în buget, a fost aprobat, trebuia doar organizată licitație. Este doar una dintre propuneri, dar am avut și alte străzi propuse spre finanțare. Am propus o serie de programe și am alocat bani, dar cel care trebuie să ducă la îndeplinire hotărârile de Consiliu Local este primarul prin aparatul de specialitate. Nu numai că nu le-a dus la îndeplinire, dar nici măcar nu a delegat sarcinile ca cei doi viceprimari să poată duce la îndeplinire cele aprobate în CL.

 


”Eu nu am un plan B pentru că nu voi pierde”

 

-    Apropos de sarcini, dvs. ce mai faceți acum prin Primărie?
-    Semnez documentele care sunt la mapă și este o activitate uzuală. Am audiențe cu cetățenii, primesc aceste solicitări atât prin mijloace social media, cât și prin întâlnirile pe care le am în cartiere și îmi fac datoria, comunic aceste lucruri celor din aparatul de specialitate sau direcțiilor Primăriei, Poliției Locale. De exemplu, ultima solicitare a fost către Poliția Locală să patruleze mult mai des decât o face acum în Aleea Călugăreni și în Parcul Tineretului. Mai solicită oamenii dezinsecția în parcuri, acolo unde a trecut vara, am fost cu toții în parcurile municipiului și nu s-a făcut dezinsecție. Nu s-a făcut în zonele verzi din municipiul Botoșani și pentru acest lucru trebuie tras la răspundere primarul pentru că d-lui este cel care coordonează direcția de achiziții, cei care întocmesc referatele, cei care găsesc soluții. Aceasta este doar o parte din activitatea mea.

 


-    Dl Tincu de ce nu mai este pe lista de candidați a PSD-ului la Consiliul Local?
-    Am propus botoșănenilor o echipă formată din tineri pentru că s-a spus că trebuie să vină tineri la conducerea acestui oraș. Iată că vin în fața botoșănenilor cu o echipă pe care PSD o propune pentru pozițiile eligibile formată din tineri specialiști. Sunt tineri cu care am lucrat în PSD și cu care sunt convins că voi face echipă bună și voi avea proiecte de succes.

 

cosmin andrei viceprimar botosani

 

-    Ce faceți anul acesta pe 28 septembrie?
-    Pe 28 septembrie mă apuc de treabă.

 

-    În calitate de... ?
-    În calitate de primar.

 

-    Și care ar fi primul lucru pe care l-ați face dacă ați deveni primar?
-    În primul rând condiții bune pentru învățământul botoșănean, pentru că începe anul școlar și vreau să mă asigur că vor avea copiii noștri în școlile din Botoșani condiții de siguranță.

 

-    Ce o să faceți dacă o să pierdeți aceste alegeri?
-    Eu nu am un plan B pentru că nu voi pierde.

 

-    Pe ce vă bazați?
-    Pe ceea ce îmi transmit botoșănenii, că s-au săturat de actualul primar și că îmi acordă încrederea pentru un mandat fiindcă sunt determinat și am experiența necesară să fac ceea ce își doresc dumnealor?

 

”Toți candidații sunt atât de bine pregătiți încât pot fi nominalizați pentru funcția de viceprimar”

 

-    Și ce își doresc botoșănenii? Spuneți-mi două sau trei lucruri și cum le vedeți rezolvarea. Dacă s-ar putea să îmi spuneți într-un minut și ceva.
-     În primul rând un primar care să fie în mijlocul lor, să îi asculte, să îi trateze cu respect, să le rezolve problemele din cartiere care privesc gestiunea deșeurilor, infrastructura, sistemul de sănătate și educația.

 

-    Cam asta își doresc botoșănenii, înțeleg.
-    Asta își doresc cu precădere, mai sunt și alte aspecte care privesc investițiile din Botoșani, relația cu Primăria în ceea ce privește partea de urbanism, acolo unde documentele sunt eliberate foarte greu și există o birocrație foarte mare. Infrastructură, trafic care să nu fie congestionat, un sistem de sănătate la stat care să fie exact ca la privat, condiții mai bune de locuit la periferie, așa cum sunt în centru pentru că în acest moment cred că avem două orașe: un Botoșani în centru, care a fost tratat cu prioritate, dar avem un alt Botoșani la periferie, unde oamenii au fost uitați.

 

-    Avem un candidat la Primărie care cel puțin public nu și-a nominalizat viceprimarul din propriul partid. Dacă sunteți așa sigur că o să câștigați ar trebui să aveți și majoritatea în Consiliul Local sau să aveți un număr de consilieri care să vă permită propulsarea unui viceprimar.
-    Eu îmi doresc să avem doi viceprimari.

 

-    Atunci spuneți-i pe aceștia doi.
-    Toți candidații sunt atât de bine pregătiți încât pot fi nominalizați pentru funcția de viceprimar.   

 

 

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.

 

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Vicele Andrei a cerut în plenul municipal redeschiderea locurilor de joacă – VIDEO
Vicele Andrei a schimbat graficul de ridicare a gunoiului din coșurile stradale – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Contestată sau admirată, Iustina Irimia Cenușă, din postura de director: Singura afiliere pe care o am este dragostea față de cultura tradiționalăVIDEO & FOTO
Pentru unii observatori mai fini, numirea cântăreței de muzică populară pe postul de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a fost cumva previzibilă.Alții, în schimb, au asociat saltul în carieră al artistei drept înregimentare politică.
Ada D'Albon, nepoata lui Sadoveanu, între debutul de la Botoșani și viața în exil: Nimeni nu a îndrăznit să trăiască ce am trăit noi / Am fost foarte singură la Botoșani, extrem de singură! - FOTOGALERIE
O poveste de viață fascinantă, construită pe un fir care se confundă deseori cu istoria unui timp greu încercat.
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
Tinerii trebuie sa învețe și sa plece de jos, nu din viceprimareala
3 septembrie 2020, 19:39
Îmi e rusine sincer pe cine promovați. Măcar știți ce înseamnă un specialist. Are nevoie și de o experiența in spate. Sunt in stare acești tineri sa ia o decizie pt municipiu. Sunt un tânăr de 30 de ani cu experiența in domeniu de 6 ani și știu ce înseamnă. A promova tineri lipsiți de experiența care sa stea pe bugetul municipiului timp de 4 ani nu mi se pare un avantaj pentru dumneavoastră. Va mulțumesc!
3 septembrie 2020, 19:35
Nu fac politica de nici un fel, nu am pe cine vota data asta, dar te întreb baiete, ce naiba ai făcut tu pentru Botoșani, ce ați făcut voi pentru județul ăsta, ca sincer, nu se vede, sărăcie lucie în urma voastră, vrei în trai mai bun, pentru cine? Pentru tine, ca nu știu cu capacitatea ta cum ai putea tu sa asiguri un trai msi bun cetățenilor acestui județ, când tu nu ești în stare sa ți iei casa și mașină, probabil pentru asta visezi primărie, când ms uit la tine, vad prototipul portariuc, care a fost dezastru la primărie, sa nu crezi ca dacă nu votam, suntem. Și prosti și nu vedem cât de incompetenți sunteți, și cum cerșit mila noastră pentru încă un mandat, ca a-ți văzut, noi va plătim, salarii, lumina, căldură, mașini, aer condiționat, etc, voi ce ați dat înapoi celor ce v au tot votat, ni mic!
3 septembrie 2020, 18:45
CV-urile celor din PSD sunt sinistre, niște mizerii. Tinerii se nasc directori, rămân șefi în timpul facultății.În multe dintre CV-urile “speranțelor politicii”, încă de pe băncile liceului, deputații și deputatele noastre par a fi fost directori sau manageri.În fapt, sunt firmele părinților sau ale rudelor, în general oameni implicați în “afaceri” care mai de care mai dubioase.Următorul pas este o bombă de facultate pe bani la Drept și apoi un master plătit. În timpul facultății au funcții pompoase de directori, directori generali și așa mai departe la firme care fie În timpul facultății au funcții pompoase de directori, directori generali și așa mai departe la firme care fie nu au nici un angajat, fie au un singur angajat și devin lideri politici la tineretul partidului și o poziție de consilier.O facultate nu echivalează cu un curs de vară la acea facultate!Mulți își trec în CV-uri universități bune ca și cum le-ar fi absolvit, în fapt au fost doar înscriși la ele sau au făcut niște cursuri de vară.O bună parte dintre ei își trec în CV faptul că au fost la cursuri de masterat sau doctorat.Asta înseamnă nu că au un masterat sau un doctorat, ci că doar s-au înscris la aceste cursuri fără a trece vreodată pe acolo, pe același model ca al Elenei Udrea, care era masterandă la Teologie. nu au nici un angajat, fie au un singur angajat și devin lideri politici la tineretul partidului și o poziție de consilier.O facultate NU echivalează cu un curs de vară la acea facultate!
3 septembrie 2020, 14:40
“pe data de 27 septembrie sa ii trimitem acasă...”!!! pentru ca județul/orașul sa aibă șansa la dezvoltare...Fondurile europene pentru investiții nu vor fi date in nici un caz pe mâna unor analfabeți functionali....- “Cuplului de comici Doina si Cosmin”!!! A fost dat semnalul la nivelul UE de debarasare din administrațiile europene a incompetentei și fariseismului...Problema mare e ca fariseii din afișe “femeia in negru” și “vânătorul de vrăjitoare“....cică nu au nici “casa...nici...masa”... !!! Cu toate ca in “mediul ambiant” umbla vorba de unele posesiuni obținute prin metode presupus a fi “neortodoxe”.Dupa 27 Septembrie “firmele de pompe funebre” vor fi solicitate sa vina sa facă curățenie...sa nu cumva sa trebuiască sa fie lăsați in continuare aciuați prin alte posturi călduțe...ăștia și-au vândut sufletul pentru a fi ceea ce sunt azi ...Niște măscărici!
3 septembrie 2020, 14:05
ALEG CE TREBUIE ! CĂTĂLIN FLUTUR !
3 septembrie 2020, 13:13
In afara de a da vina pe Flutur, te mai pricepi la ceva? Vreau sa vad si eu cum justifici indemnizatia colosala pe care o ridici, basca si pensia speciala ! Pentru ce ? Ca ai dormit in birou 8 ani pe banii nostri? Ca in loc sa te gandesti la noi care din greseala te-am votat (speram ca tineretul va aduce un suflu nou) te-ai complacut in a ataca o singura persoana Flutur , parca ar fi dusmanul familiei Andrei de generatii ! Mai ai tupeul sa candidezi? Rusine tie si celor care transforma binele comunitatii intr-un razboi personal.
3 septembrie 2020, 12:15
Pe 27 Septembrie avem ocazia sa scăpăm definitiv de Ciuma Roșie .
3 septembrie 2020, 11:12
inteleg ca 8 ani cat ai fost viceprimar nu ai avut atributii, dar ti-a convenit sa incasezi bani degeaba pt ca nu te-am vazut iesind public sa ceri atributii, sa faci ceva pentru cetatenii care ti-au platiti salariul degeaba, ma mira faptul ca acum vrei sa fii primar, dar nu cred ca vei fi votat dupa un asa palmares
3 septembrie 2020, 10:43
Ar fi cazul sa nu mai visezi.
3 septembrie 2020, 10:33
Câți bani, ați adus pentru proiectele municipiului în ce 8 ani, în care ați fost viceprimar PSD, ați avut majoritate în Consiliul Local, ați avut guverne și ați fost la putere. Enumerați, va rugam!
3 septembrie 2020, 10:13
Câteva întrebări pentru domnul viceprimar:1.Ce atți făcut pentru Mun Botoșani, timp de 8 ani de când sunteți 2 viceprimari PSD, ați avut guverne PSD și parlamentari mulți PSD?2. Bugetul Mun Botoșani este egal cu cel al Bucureștiului, astfel încât sa implementam programul(pomenile) doamnei Firea?3.Concret, 8 ani, ce ați facut, unde ați fost?
3 septembrie 2020, 10:11
Numai golăneală și boicot permanent la inițiativele primarului Flutur! Nu știe nici să se încheie la șireturi și vrea primar! De ce nu spune clar:1. L-am cununat pe Bogdan Buhăianu, directorul de la Urban Serv, e finul meu (chiar dacă, între timp, a divorțat) și fac o politică de cumetrie, cum dă bine la PSD. De ce a mințit, negând această legătură de rudenie, când a fost întrebat la o ședință de către un consilier PNL?2. Am boicotat cu consilierii locali PSD inițiativa lui Flutur de asfaltare a unor străzi și am redirecționat banii către alte străzi, în beneficiul unor consilieri și membri PSD.3. Dacă era atât de valoros, de ce Portariuc i-a dat doar atribuțiuni de hingher? Poate pentru că se pricepe la hinghereală!4. Râsu-plânsu când auzi, după propriile mărturisiri, marile realizări ale domnului Andrei în cei 8 ani de mandat: un padoc pentru câinii comunitari, în primul mandat, și a dus niște hârtii la Compania Națională de Investiții pentru stadionul municipal, în al doilea mandat. Pentru asta a luat, între 2016-2020 aproape 100.000 de euro!!5. Hai să facem subscripție publică să-i luăm un apartament și o mașină, pentru că potrivit declarației de avere stă sub cerul liber și nu are nici autoturism. Dar prin oraș se plimbă cu o mașină ACX!
3 septembrie 2020, 09:57
Ai avut la dispozitie 8 ani la rand sa demonstrezi ceva. Nu ai demonstrat decat ca esti as in a scuipa venin si a bloca tot ceea ce propunea primarul. In toti anii astia ai avut si guvernul si consiliul local si consilul judetean. De ce nu ai ajutat din pozitia ta sa fie finalizat teatrul?..... Nu ai vrut!... De ce sa te voteze botosanenii? Suntem satui de 8 ani in care ai fost viceprimar si nu ai facut altceva decat sa pui piedici. Teama noastra este ca, daca prin absurd ajungi primar, obisnuind sa incurci toate lucrurile bune, Botosaniul nu va mai evolua deloc. Sfat:.... gandeste-te la planul B sau chiar C.
3 septembrie 2020, 09:38
Motiunea de cenzura a aratat inca o data cat de nociva este ciuma rosie pt tara.Romanii nu mai au nevoie de prosti si de hoti in functii publice.In judetele si orasele unde conduc ciumele = saracie si praduiala.Ajunge!
3 septembrie 2020, 09:33
Dacă o ai ca model pe Firea-Sârmă, atunci lasă-ne, nu avem nevoie la Botoșani de dezastrul făcut de aia în Capitală. Tu ocupă-te înainte cu păscutul câinilor, ai zis că ai brevet în domeniu și ți se potrivește mănușă. Ia-o și pe gospodina lui draknea, să te ajute să le tai și niște frunze. Succes ambilor!
3 septembrie 2020, 08:21
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am propus un proiect prin care Primăria Botoșani să semneze un protocol de colaborare cu ANFP care a planificat un program foarte bun prin care toate concursurile au subiecte trase la sorți în mod electronic. Acest poriect a fost ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9266 lei
USD
Dolarul SUA
4.7043 lei
CHF
Francul elveţian
4.9892 lei
GBP
Lira sterlină
5.6863 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4163 lei
XAU
Gramul de aur
266.5349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2447 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2063 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1556 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.5027 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6625 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.6 o C
Dorohoi
-0.0 o C
Bucecea
0.9 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.4 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.