Interviuri
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO

Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.

”Candidez pentru siguranța unui trai mai bun în Botoșani”

 

-    D-le viceprimar Andrei, voiam în primul să vă întreb de ce candidați pentru funcția de primar?
-    Candidez pentru siguranța unui trai mai bun în Botoșani, pentru că pot să ofer botoșănenilor mai mult decât au primit în această perioadă, am expertiza necesară și determinarea suficientă să fac acest lucru.

 

-    Și cum oferiți dvs. traiul acesta mai bun?
-    Prin determinarea pe care o am să duc la îndeplinire proiectele pe care le merită Botoșaniul, să acord siguranță părinților că știu care sunt condițiile pentru începerea unui an școlar, aici unde municipalitatea trebuia să se implice, să asigure mai ales în această pandemie cadrul necesar ca să știm că avem copii care vor ajunge la școală fără riscul de a se infecta, trebuie să facem teste pentru copii, pentru cadre didactice. Este doar un aspect în ceea ce privește actualitățile pe care le trăim. Avem nevoie de infrastructură, știu cum trebuie să facem acest lucru. Municipiul Botoșani este deficitar la acest capitol, avem 60 de kilometri de străzi neasfaltate. Astăzi, în municipiul Botoșani! Cu drumuri de pământ sau pietruite. Avem o infrastructură de canalizare care în tot orașul, din ceea ce mi-au spus botoșănenii, este construită foarte prost sau nu a fost reabilitată și aici se poate implica și municipalitatea, fiind acționar la SC Nova Apaserv SA.

 

 

-    Acționar minoritar, n-are putere de decizie.
-    N-are putere de decizie, dar poate face o majorare de capital pentru rezolvarea acestei probleme și realizarea infrastructurii. Vă dau un exemplu: pentru locuințele, pentru alte investiții care s-au făcut prin Guvernul României, municipalitatea a realizat partea de infrastructură în ceea ce privește canalizarea și apoi a fost transferată către SC Nova Apaserv SA. La fel se poate face și în alte situații.

 

 

”Am avut atribuții în ceea ce privește spațiile verzi, gestiunea câinilor comunitari, întreținerea pajiștilor, lucruri derizorii”

 

-    Ați vorbit de drumuri fără pământ, de școlile care ar fi trebuit să fie mai pregătite sau mai ajutate de către municipalitate în perspectiva deschiderii noului an școlar, dar când reproșați aceste lucruri, nu vi le reproșați practic și dvs.? Aveți aproape opt ani de ”vice-primărie”.
-    În toată această perioadă am lucrat sub autoritatea primarilor în funcție și am primit...

 

-    Unul v-a fost coleg de partid...
-    A fost chiar coleg de partid. Am primit atribuții limitate în ceea ce privește gestiunea domeniilor pe care le are Primăria în administrare. Tot timpul primarul a fost cel care a decis și am avut atribuții în ceea ce privește spațiile verzi, gestiunea câinilor comunitari, întreținerea pajiștilor, lucruri derizorii pentru municipiul Botoșani. Nu am avut în coordonare directă niciodată direcția de dezvoltare, acolo unde se pot face proiecte de anvergură, pentru că sunt convins că botoșănenii așteaptă de la un primar lucruri importante, investiții mari, nu să schimbe table de șah în parcul Mihai Eminescu, nu să taie buruienile din cimitir.

 

-    Am spus că aveți aproape două mandate de viceprimar fiindcă în unul ați avut o întrerupere de aproape un an de zile.
-    Patru luni.

 

”Îi solicit d-lui primar să nominalizeze punctual care sunt hotărârile pe care noi le-am respins”

 

-    Ei, acum și cu perioada aceasta de stare de alertă, de urgență, aveți aproape opt ani. Spuneți-ne câte o realizare din primul mandat și din al doilea mandat de viceprimar.
-    Din primul mandat aș putea să nominalizez rezolvarea problemei câinilor comunitari, am construit un padoc și am schimbat abordarea în ceea ce privește câinii pe care îi aveam pe străzi și care creau probleme botoșănenilor. În cel de-al doilea mandat, am primit o singură atribuție în ceea ce privește Stadionul Municipal și aici am depus documentele la Compania Națională de Investiții. Am depus un proiect pentru stații de alimentare pentru mașini electrice, care este de asemenea în evaluare, am realizat o serie de aplicații informatice pentru debirocratizarea Primăriei. Cea mai de succes este ”Botoșani City Report”, o aplicație pentru telefoane mobile prin care botoșănenii pot ține legătura cu noi.

 

-    Ați avut majoritatea patru ani în Consiliul Local, ce ați făcut cu ea?
-    Am aprobat toate proiectele pe care le-a propus dl. primar.

 

-    Dl. Primar spune cu totul altceva. Și nu doar d-lui, ci chiar tot grupul PNL de consilieri locali spune exact invers față de ceea ce afirmați dvs.
-    Este o marotă pe care o folosește dl primar pentru a-și justifica nerealizările administrative. În acest sens am făcut o centralizare a tuturor hotărârilor de Consiliu Local din acest mandat, în număr de 1.400. Am într-un document pe care îl voi pune la dispoziție după aceste interviu aceste hotărâri și maniera în care s-au votat în Consiliul Local, care a fost votul PNL, care a fost votul PSD, pentru că sunt doar cele două partide prezente în CL și pot demonstra. Și îi solicit d-lui primar să nominalizeze punctual care sunt hotărârile pe care noi le-am respins pentru că nu a venit cu soluții pentru Teatrul Mihai Eminescu pe care să le respingă plenul municipal, nu a venit cu lucrări de anvergură care să fie respinse, folosește această scuză și după trei mandate vine în campania electorală cu promisiunile pe care nu le-a realizat și le pune din nou pe tapet.

 

cosmin andrei viceprimar


”În acest mandat nu are nici o lucrare de investiții finalizată”

 

-    Vă spun eu două sau chiar trei proiecte care au fost respinse de grupul consilierilor PSD: unul privind construcția unui bloc într-o zonă relativ centrală și după aceea au mai fost niște repartizări de spații pentru partidele politice, pentru USR dacă îmi amintesc bine și chiar pentru PMP, care au fost respinse prin votul consilierilor PSD.
-    Discutăm despre ceea ce așteaptă botoșănenii: proiecte de anvergură, de infrastructură, proiecte care să privească sănătatea botoșănenilor, sistemul educațional. Dacă un privat a venit și a făcut o propunere în ceea ce privește realizarea unui obiectiv, dl Flutur nu se poate prevala de acest vot din Consiliul Local ca să spună că nu a făcut pentru botoșăneni. Pentru că în acest mandat nu are nici o lucrare de investiții finalizată. Ne-a mai propus, de asemenea, repartiția unor spații pentru partide politice, în situația în care d-lui nu respectă astăzi legea. PNL deține două spații, proprietatea municipalității, pe când legea spune «un singur spațiu».

 


-    Și PSD are două spații: are fosta Casă a Căsătoriilor și are un spațiu în Centrul Vechi, cam părăsit ce-i drept.
-    Acum vă spun. În urma fuziunii dintre PDL și PNL ei au rămas cu cele două spații, unul trebuia pus la dispoziția municipalității, predat. Și noi am afirmat că putem oferi acel spațiu altui partid politic. În ceea ce privește spațiile PSD, acestea sunt în proprietate, deci nu suntem sub incidența legii și deci nu stăm în spații ale municipalității, suntem proprietari pe acele spații.

 

”Voi prezenta o serie de măsuri pe care primarul general al capitalei, Gabriela Firea, le-a implementat cu succes”

 

-    Trebuie să vă mărturisesc că mă așteptam din partea candidatului Cosmin Andrei să vină cu un program, pe vremuri i se zicea platformă-program, dar un program pentru următorii patru ani. Am văzut nenumărate critici la adresa primarului în funcție, până la urmă botoșănenii vor decide dacă sunt justificate sau nu, dar din programul dvs. n-am văzut decât ieri sau alaltăieri acel plan pentru zonele periferice. Nu este cam puțin?
-    Este începutul prezentării acestui program, în perioada viitoare voi prezenta o serie de măsuri pe care primarul general al capitalei, Gabriela Firea, le-a implementat cu succes. Și dovada acestui succes îl reprezintă cei 150.000 de bucureșteni care au beneficiat de toate proiectele d-nei primar Gabriela Firea, pe care intenționez să le implementez și la Botoșani. Avem sprijin pentru tinerii căsătoriți, propun sprijin pentru copiii care sunt în situații defavorizate și pot fi ajutați, avem vouchere pentru femeile însărcinate, sprijin pentru cuplurile...

 

-    Astea sunt mai mult proiecte pe latura socială. Dvs. ați spus că un primar trebuie să vină cu proiecte de anvergură, de infrastructură, care să aducă dezvoltarea orașului. Din astea aș fi vrut să aud.
-    Proiectele de infrastructură privesc în primul rând asfaltarea străzilor. Așa cum v-am zis, îmi doresc la Botoșani un oraș la periferie la fel ca în centru, cu străzi asfaltate.

 

”A stat ascuns în birou”

 

-    Bani de unde? Nu știu, eu bănuiesc că, dacă ar fi fost bani în Primărie, ar fi asfaltat orice primar, nu cred că ar exista un primar care să aibă bani și să nu facă aceste asfaltări.
-    Bani au fost la Primăria Botoșani, dovadă stau execuțiile financiare la sfârșit de an, acolo unde dl Flutur trebuia să spună câți bani a avut și cât a cheltuit, iar aceste execuții financiare nu au trecut de 30%. Cu alte cuvinte, din ceea ce și-a propus d-lui, a realizat doar 30% și banii s-au raportat pe anii financiari următori. Dincolo de buget local, avem posibilitatea accesării fondurilor europene sau posibilitatea construirii și asfaltării străzilor cu bani de la Guvernul României, așa cum se face astăzi Drumul Tătarilor, care este un proiect finanțat de către Guvernul PSD. Deci sunt trei surse principale de finanțare pentru infrastructură pe care le putem aborda, nu banii sau mai bine spus lipsa lor reprezintă o problemă.

 

-    Dar care este problema atunci?
-    Determinarea să fie un primar în mijlocul botoșănenilor, să fie interesat. Dl primar a lipsit patru ani din mijlocul botoșănenilor, nu l-a interesat, a stat ascuns în birou, nu a venit cu nici un proiect de anvergură și iată dovada după patru ani: vine cu aceleași promisiuni pe care le-a făcut acum patru ani.

 

-    Dacă aș fi rău, aș putea spune că dvs. nu ați stat în birou, ați umblat prin oraș, dar care este rezultatul?
-    Am avut o serie de propuneri în Consiliul Local, acolo unde avem posibilitatea de a face proiecte de hotărâre și am propus asfaltarea unor străzi, pentru că tot vorbeam de infrastructură. Ei bine, nu s-a făcut nimic din ceea ce am propus noi.

 

-    S-a făcut, că s-au asfaltat niște străzi pe care locuiesc consilieri locali PSD.
-    Acele străzi au fost reabilitate, cu alte cuvinte era asfalt și s-a înlocuit asfaltul pentru că era foarte simplu pe un contract multianual pe care îl aveam. Dar eu vorbesc de străzi care în acest moment sunt pietruite sau nici măcar nu sunt cu piatră pe ele, sunt de pământ Am propus spre finanțare strada Iuliu Maniu trei ani, am alocat 1 milion de lei pentru tronsonul neasfaltat și iată astăzi Iuliu Maniu, la sfârșit de mandat, nu este asfaltat. Am avut bani în buget, a fost aprobat, trebuia doar organizată licitație. Este doar una dintre propuneri, dar am avut și alte străzi propuse spre finanțare. Am propus o serie de programe și am alocat bani, dar cel care trebuie să ducă la îndeplinire hotărârile de Consiliu Local este primarul prin aparatul de specialitate. Nu numai că nu le-a dus la îndeplinire, dar nici măcar nu a delegat sarcinile ca cei doi viceprimari să poată duce la îndeplinire cele aprobate în CL.

 


”Eu nu am un plan B pentru că nu voi pierde”

 

-    Apropos de sarcini, dvs. ce mai faceți acum prin Primărie?
-    Semnez documentele care sunt la mapă și este o activitate uzuală. Am audiențe cu cetățenii, primesc aceste solicitări atât prin mijloace social media, cât și prin întâlnirile pe care le am în cartiere și îmi fac datoria, comunic aceste lucruri celor din aparatul de specialitate sau direcțiilor Primăriei, Poliției Locale. De exemplu, ultima solicitare a fost către Poliția Locală să patruleze mult mai des decât o face acum în Aleea Călugăreni și în Parcul Tineretului. Mai solicită oamenii dezinsecția în parcuri, acolo unde a trecut vara, am fost cu toții în parcurile municipiului și nu s-a făcut dezinsecție. Nu s-a făcut în zonele verzi din municipiul Botoșani și pentru acest lucru trebuie tras la răspundere primarul pentru că d-lui este cel care coordonează direcția de achiziții, cei care întocmesc referatele, cei care găsesc soluții. Aceasta este doar o parte din activitatea mea.

 


-    Dl Tincu de ce nu mai este pe lista de candidați a PSD-ului la Consiliul Local?
-    Am propus botoșănenilor o echipă formată din tineri pentru că s-a spus că trebuie să vină tineri la conducerea acestui oraș. Iată că vin în fața botoșănenilor cu o echipă pe care PSD o propune pentru pozițiile eligibile formată din tineri specialiști. Sunt tineri cu care am lucrat în PSD și cu care sunt convins că voi face echipă bună și voi avea proiecte de succes.

 

cosmin andrei viceprimar botosani

 

-    Ce faceți anul acesta pe 28 septembrie?
-    Pe 28 septembrie mă apuc de treabă.

 

-    În calitate de... ?
-    În calitate de primar.

 

-    Și care ar fi primul lucru pe care l-ați face dacă ați deveni primar?
-    În primul rând condiții bune pentru învățământul botoșănean, pentru că începe anul școlar și vreau să mă asigur că vor avea copiii noștri în școlile din Botoșani condiții de siguranță.

 

-    Ce o să faceți dacă o să pierdeți aceste alegeri?
-    Eu nu am un plan B pentru că nu voi pierde.

 

-    Pe ce vă bazați?
-    Pe ceea ce îmi transmit botoșănenii, că s-au săturat de actualul primar și că îmi acordă încrederea pentru un mandat fiindcă sunt determinat și am experiența necesară să fac ceea ce își doresc dumnealor?

 

”Toți candidații sunt atât de bine pregătiți încât pot fi nominalizați pentru funcția de viceprimar”

 

-    Și ce își doresc botoșănenii? Spuneți-mi două sau trei lucruri și cum le vedeți rezolvarea. Dacă s-ar putea să îmi spuneți într-un minut și ceva.
-     În primul rând un primar care să fie în mijlocul lor, să îi asculte, să îi trateze cu respect, să le rezolve problemele din cartiere care privesc gestiunea deșeurilor, infrastructura, sistemul de sănătate și educația.

 

-    Cam asta își doresc botoșănenii, înțeleg.
-    Asta își doresc cu precădere, mai sunt și alte aspecte care privesc investițiile din Botoșani, relația cu Primăria în ceea ce privește partea de urbanism, acolo unde documentele sunt eliberate foarte greu și există o birocrație foarte mare. Infrastructură, trafic care să nu fie congestionat, un sistem de sănătate la stat care să fie exact ca la privat, condiții mai bune de locuit la periferie, așa cum sunt în centru pentru că în acest moment cred că avem două orașe: un Botoșani în centru, care a fost tratat cu prioritate, dar avem un alt Botoșani la periferie, unde oamenii au fost uitați.

 

-    Avem un candidat la Primărie care cel puțin public nu și-a nominalizat viceprimarul din propriul partid. Dacă sunteți așa sigur că o să câștigați ar trebui să aveți și majoritatea în Consiliul Local sau să aveți un număr de consilieri care să vă permită propulsarea unui viceprimar.
-    Eu îmi doresc să avem doi viceprimari.

 

-    Atunci spuneți-i pe aceștia doi.
-    Toți candidații sunt atât de bine pregătiți încât pot fi nominalizați pentru funcția de viceprimar.   

 

 

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.

 

 

 

loading...
Vicele Andrei a cerut în plenul municipal redeschiderea locurilor de joacă – VIDEO
Vicele Andrei a schimbat graficul de ridicare a gunoiului din coșurile stradale – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
INTERVIU Valeriu Iftime: Dacă nu faci politică, nu trebuie să fii mort și să fii mut / Sunt speriat de ce se poate întâmpla în Botoșani - VIDEO
Botoșani a avut parte în această campanie electorală de un lucru fără precedent în toate alegerile locale de după revoluție. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, cu o notorietate care a depășit de mult granițele județului, a sprijinit public câțiva candidați de la alegerile locale. Ba cu unii a participat chiar și la emisiuni televizate.
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
Tinerii trebuie sa învețe și sa plece de jos, nu din viceprimareala
3 septembrie 2020, 19:39
Îmi e rusine sincer pe cine promovați. Măcar știți ce înseamnă un specialist. Are nevoie și de o experiența in spate. Sunt in stare acești tineri sa ia o decizie pt municipiu. Sunt un tânăr de 30 de ani cu experiența in domeniu de 6 ani și știu ce înseamnă. A promova tineri lipsiți de experiența care sa stea pe bugetul municipiului timp de 4 ani nu mi se pare un avantaj pentru dumneavoastră. Va mulțumesc!
3 septembrie 2020, 19:35
Nu fac politica de nici un fel, nu am pe cine vota data asta, dar te întreb baiete, ce naiba ai făcut tu pentru Botoșani, ce ați făcut voi pentru județul ăsta, ca sincer, nu se vede, sărăcie lucie în urma voastră, vrei în trai mai bun, pentru cine? Pentru tine, ca nu știu cu capacitatea ta cum ai putea tu sa asiguri un trai msi bun cetățenilor acestui județ, când tu nu ești în stare sa ți iei casa și mașină, probabil pentru asta visezi primărie, când ms uit la tine, vad prototipul portariuc, care a fost dezastru la primărie, sa nu crezi ca dacă nu votam, suntem. Și prosti și nu vedem cât de incompetenți sunteți, și cum cerșit mila noastră pentru încă un mandat, ca a-ți văzut, noi va plătim, salarii, lumina, căldură, mașini, aer condiționat, etc, voi ce ați dat înapoi celor ce v au tot votat, ni mic!
3 septembrie 2020, 18:45
CV-urile celor din PSD sunt sinistre, niște mizerii. Tinerii se nasc directori, rămân șefi în timpul facultății.În multe dintre CV-urile “speranțelor politicii”, încă de pe băncile liceului, deputații și deputatele noastre par a fi fost directori sau manageri.În fapt, sunt firmele părinților sau ale rudelor, în general oameni implicați în “afaceri” care mai de care mai dubioase.Următorul pas este o bombă de facultate pe bani la Drept și apoi un master plătit. În timpul facultății au funcții pompoase de directori, directori generali și așa mai departe la firme care fie În timpul facultății au funcții pompoase de directori, directori generali și așa mai departe la firme care fie nu au nici un angajat, fie au un singur angajat și devin lideri politici la tineretul partidului și o poziție de consilier.O facultate nu echivalează cu un curs de vară la acea facultate!Mulți își trec în CV-uri universități bune ca și cum le-ar fi absolvit, în fapt au fost doar înscriși la ele sau au făcut niște cursuri de vară.O bună parte dintre ei își trec în CV faptul că au fost la cursuri de masterat sau doctorat.Asta înseamnă nu că au un masterat sau un doctorat, ci că doar s-au înscris la aceste cursuri fără a trece vreodată pe acolo, pe același model ca al Elenei Udrea, care era masterandă la Teologie. nu au nici un angajat, fie au un singur angajat și devin lideri politici la tineretul partidului și o poziție de consilier.O facultate NU echivalează cu un curs de vară la acea facultate!
3 septembrie 2020, 14:40
“pe data de 27 septembrie sa ii trimitem acasă...”!!! pentru ca județul/orașul sa aibă șansa la dezvoltare...Fondurile europene pentru investiții nu vor fi date in nici un caz pe mâna unor analfabeți functionali....- “Cuplului de comici Doina si Cosmin”!!! A fost dat semnalul la nivelul UE de debarasare din administrațiile europene a incompetentei și fariseismului...Problema mare e ca fariseii din afișe “femeia in negru” și “vânătorul de vrăjitoare“....cică nu au nici “casa...nici...masa”... !!! Cu toate ca in “mediul ambiant” umbla vorba de unele posesiuni obținute prin metode presupus a fi “neortodoxe”.Dupa 27 Septembrie “firmele de pompe funebre” vor fi solicitate sa vina sa facă curățenie...sa nu cumva sa trebuiască sa fie lăsați in continuare aciuați prin alte posturi călduțe...ăștia și-au vândut sufletul pentru a fi ceea ce sunt azi ...Niște măscărici!
3 septembrie 2020, 14:05
ALEG CE TREBUIE ! CĂTĂLIN FLUTUR !
3 septembrie 2020, 13:13
In afara de a da vina pe Flutur, te mai pricepi la ceva? Vreau sa vad si eu cum justifici indemnizatia colosala pe care o ridici, basca si pensia speciala ! Pentru ce ? Ca ai dormit in birou 8 ani pe banii nostri? Ca in loc sa te gandesti la noi care din greseala te-am votat (speram ca tineretul va aduce un suflu nou) te-ai complacut in a ataca o singura persoana Flutur , parca ar fi dusmanul familiei Andrei de generatii ! Mai ai tupeul sa candidezi? Rusine tie si celor care transforma binele comunitatii intr-un razboi personal.
3 septembrie 2020, 12:15
Pe 27 Septembrie avem ocazia sa scăpăm definitiv de Ciuma Roșie .
3 septembrie 2020, 11:12
inteleg ca 8 ani cat ai fost viceprimar nu ai avut atributii, dar ti-a convenit sa incasezi bani degeaba pt ca nu te-am vazut iesind public sa ceri atributii, sa faci ceva pentru cetatenii care ti-au platiti salariul degeaba, ma mira faptul ca acum vrei sa fii primar, dar nu cred ca vei fi votat dupa un asa palmares
3 septembrie 2020, 10:43
Ar fi cazul sa nu mai visezi.
3 septembrie 2020, 10:33
Câți bani, ați adus pentru proiectele municipiului în ce 8 ani, în care ați fost viceprimar PSD, ați avut majoritate în Consiliul Local, ați avut guverne și ați fost la putere. Enumerați, va rugam!
3 septembrie 2020, 10:13
Câteva întrebări pentru domnul viceprimar:1.Ce atți făcut pentru Mun Botoșani, timp de 8 ani de când sunteți 2 viceprimari PSD, ați avut guverne PSD și parlamentari mulți PSD?2. Bugetul Mun Botoșani este egal cu cel al Bucureștiului, astfel încât sa implementam programul(pomenile) doamnei Firea?3.Concret, 8 ani, ce ați facut, unde ați fost?
3 septembrie 2020, 10:11
Numai golăneală și boicot permanent la inițiativele primarului Flutur! Nu știe nici să se încheie la șireturi și vrea primar! De ce nu spune clar:1. L-am cununat pe Bogdan Buhăianu, directorul de la Urban Serv, e finul meu (chiar dacă, între timp, a divorțat) și fac o politică de cumetrie, cum dă bine la PSD. De ce a mințit, negând această legătură de rudenie, când a fost întrebat la o ședință de către un consilier PNL?2. Am boicotat cu consilierii locali PSD inițiativa lui Flutur de asfaltare a unor străzi și am redirecționat banii către alte străzi, în beneficiul unor consilieri și membri PSD.3. Dacă era atât de valoros, de ce Portariuc i-a dat doar atribuțiuni de hingher? Poate pentru că se pricepe la hinghereală!4. Râsu-plânsu când auzi, după propriile mărturisiri, marile realizări ale domnului Andrei în cei 8 ani de mandat: un padoc pentru câinii comunitari, în primul mandat, și a dus niște hârtii la Compania Națională de Investiții pentru stadionul municipal, în al doilea mandat. Pentru asta a luat, între 2016-2020 aproape 100.000 de euro!!5. Hai să facem subscripție publică să-i luăm un apartament și o mașină, pentru că potrivit declarației de avere stă sub cerul liber și nu are nici autoturism. Dar prin oraș se plimbă cu o mașină ACX!
3 septembrie 2020, 09:57
Ai avut la dispozitie 8 ani la rand sa demonstrezi ceva. Nu ai demonstrat decat ca esti as in a scuipa venin si a bloca tot ceea ce propunea primarul. In toti anii astia ai avut si guvernul si consiliul local si consilul judetean. De ce nu ai ajutat din pozitia ta sa fie finalizat teatrul?..... Nu ai vrut!... De ce sa te voteze botosanenii? Suntem satui de 8 ani in care ai fost viceprimar si nu ai facut altceva decat sa pui piedici. Teama noastra este ca, daca prin absurd ajungi primar, obisnuind sa incurci toate lucrurile bune, Botosaniul nu va mai evolua deloc. Sfat:.... gandeste-te la planul B sau chiar C.
3 septembrie 2020, 09:38
Motiunea de cenzura a aratat inca o data cat de nociva este ciuma rosie pt tara.Romanii nu mai au nevoie de prosti si de hoti in functii publice.In judetele si orasele unde conduc ciumele = saracie si praduiala.Ajunge!
3 septembrie 2020, 09:33
Dacă o ai ca model pe Firea-Sârmă, atunci lasă-ne, nu avem nevoie la Botoșani de dezastrul făcut de aia în Capitală. Tu ocupă-te înainte cu păscutul câinilor, ai zis că ai brevet în domeniu și ți se potrivește mănușă. Ia-o și pe gospodina lui draknea, să te ajute să le tai și niște frunze. Succes ambilor!
3 septembrie 2020, 08:21
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„În egală măsură cred că este un ordin pe care ar trebui să-l împart cu toți prefecții și subprefecții din România pentru perioada asta grea pe care am parcurs-o și încă nu am terminat-o. Cu pandemie, cu alegeri. M-a luat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.7 o C
Dorohoi
1.9 o C
Bucecea
1.6 o C
Darabani
2.8 o C
Saveni
1.7 o C
Ştefăneşti
7.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.