Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO

Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.

Așadar, începem cu Bogdan Dăscălescu, fost vicepreședinte la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și fost consilier de europarlamentar, candidat ALDE la președinția CJ.

 


”De la început ținta mea a fost Consiliul Județean, de mai bine de un an”

 


-    Dle Dăscălescu am văzut că ați participat acum câteva zile la o emisiune televizată și ați fost prezentat drept președinte al organizației municipale, e în regulă? Ce caută un președinte de organizație municipală să candideze la CJ, de obicei cutuma spune că liderul de la municipiu candidează la Primărie.
-    În primul rând bună ziua. Situația prin care am trecut, știți foarte bine, cu plecarea candidatului nostru de la Primăria Botoșani, această situație ne-a pus în dificultate pentru că el coordona cel puțin organizația municipală. În acel moment, după plecarea dlui am considerat că trebuie să-mi asum organizația municipală ținând cont că până la urmă, eu l-am susținut și l-am recomandat. Și mi-am asumat organizația pentru că este foarte, foarte greu de reconstruit, de regândit în Botoșani această organizație. Am reușit până la urmă să o scoatem la capăt, avem o organizație funcțională și o conduc așa cum pot. Eu sunt până la urmă botoșănean, de fapt și bucecean și botoșănean pentru că locuiesc îm ambele zone și mi-am asumat acest lucru.

 

 

-    De ce nu v-ați asumat și candidatura la Primăria Botoșani atunci?
-    Eu am considerat că de la început ținta mea a fost Consiliul Județean, de mai bine de un an toate proiectele mele se pliază mult mai bine pentru Consiliul Județean, am proiecte care sunt pe municipiu, dar baza este zona rurală. Și eu gândesc undeva foarte mult, pentru dezvoltarea zonei rurale din Botoșani, ceea ce este de fapt cea mai mare problemă, în momentul de față.

 

 


”Cheia este această zonă liberă”

 


-    Ați amintit de dezvoltarea zonei rurale, dvs. v-ați lansat oficial candidatura pe fosta platformă industrială de la Bucecea și ați spus că doriți să înființați acolo un parc industrial. Este o promisiune electorală pe care o aud cred de vreo 20 de ani și care nu a fost făcută. Aveți dvs. cheia magică?
-    În primul rând nu am propus același lucru care a fost propus atâta timp, de 20 de ani cum spuneți dvs. Acolo ținta mea este să creez o zonă industrială care să poată fi apoi aprobată de Guvernul României ca zonă liberă. Cheia este această zonă liberă care va atrage foarte mulți investitori pentru că se oferă foarte multe facilități fiscale, neplata TVA-ului. De fapt, pentru importatori scutirea taxelor vamale pentru cei care aduc marfă din zona extra-europeană și atunci prin aceste lucruri cumulate într-adevăr eu chiar cred că se poate face ceva foarte important acolo. Acest lucru îl consider motorul de dezvoltare a județului Botoșani pentru următorii ani. E un proiect fezabil, deci se poate face într-adevăr cu sprijinul tuturor factorilor politici și aici mă refer la cele două mari partide: PSD și PNL. Voi avea nevoie de susținerea lor pentru acest lucru și eu cred că o să reușesc să-i pun la masă pentru că nu cred, este ilogic, indiferent din ce partid faci parte, se te opui unui proiect care duce la dezvoltarea județului.

 


”Piața volantă am văzut-o funcționând afară, în Olanda, Franța e foarte mult folosit acest tip de comerț”

 


-    S-a dovedit de o mulțime de ori, cel puțin în Consiliul Local Botoșani, că lucrurile logice au fost total ilogice la votul politic. Dar voiam să vă întreb altceva, am văzut în programul dvs. electoral că susțineți înființarea de piețe volante. Unde ați vedea dvs. două locuri din municipiul Botoșani unde ar putea funcționa aceste piețe volante?
-    Cea mai simplă locație este piața auto unde se poate organiza o dată pe săptămână o piață volantă, un loc care este nefolosit în timpul săptămânii și mai există, la nivelul municipiului mai există zone, dar aici depinde foarte mult de Primărie.

 

 

-    Dvs. candidați la CJ...
-    Exact, eu piața volantă am văzut-o funcționând afară, în Olanda, Franța e foarte mult folosit acest tip de comerț. În piața volantă, ce trebuie să înțeleagă cetățenii? Nu discutăm despre samsari, deci nu discutăm de comercianți. Discutăm de un sprijin acordat de CJ direct fermierului, deci un om care are producție în spate, are solarii, are fermă, vaci, oi, procesare de lapte, indiferent.

 

 

-    Și cei din Piața Centrală vin toți cu certificate de producători, oficial nu avem niciun samsar nici acolo.
-    Bun, dar știți mai bine ca mine ce fel de marfă e acolo. E foarte multă marfă pe tarabă care de fapt vine din Turcia sau din alte locuri. Ideea este să găsesc 10 – 15 fermieri pe diferite domenii, inclusiv producători de pâine, lapte, ouă, carne, producție din Botoșani. Să le ofer acele autovehicule pentru că piața volantă se bazează pe achiziția unor mici magazine mobile, autovehicule exact cum sunt cele de la fast-food care se plimbă dintr-o zonă în alta. Iar aceste autovehicule se mută în fiecare zi în altă zonă. Poate să acopere orașul Botoșani, Dorohoiul, deci partea urbană din Botoșani să zicem și inclusiv să meargă în zona Sucevei sau Iașului.

 


-    Autovehiculele cine să le cumpere, CJ?
-    Se poate accesa proiect european pentru achiziția acelor autovehicule.

 

 

-    Pe ce axă, pe ce program?
-    Dacă nu mă înșel este pe dezvoltare, pe POR. Nu, pe POS dacă nu mă înșel, să nu mă fac de rușine acum că nu mai rețin exact. Este axa de dezvoltare pentru zona rurală.

 

 

”Avem foarte mulți copii din zonele rurale care nu au reușit să ajungă până în Botoșani, până la 10 – 12 ani”

 

 

-    Tot în programul dvs. am văzut că vă doriți reabilitarea taberei Agafton și preluarea ei de către CJ. Sună frumos așa, mai ales că acolo chiar este un loc superb, natural, mai puțin ceea ce există în momentul de față. Cum vedeți reabilitarea acestei tabere? Să spunem că reușiți să o transferați.
-    Dacă reușesc să o transfer în primul rând aș organiza un concurs pentru proiectare. Nu aș merge pe varianta normală, CJ poate să organizeze un concurs pentru depunere de proiecte, în primul rând aș vrea niște proiecte gândite de tineri pentru că până la urmă tabăra se va adresa tineretului cel mai mult. După care, la fel ne vom baza pe atragerea unor fonduri europene pentru refacerea ei. Eu acolo aș vedea lucrurile puțin în alt stil. Tabăra să se adreseze în general pentru copiii din Botoșani, numaidecât la nivel național, nu m-ar interesa treaba asta. Pentru că, din păcate, avem foarte mulți copii din zonele rurale, Darabani, Rădăuți Prut sau alte zone care nu au reușit să ajungă până în Botoșani, până la 10 – 12 ani . Foarte, foarte greu ajung să viziteze orașul Botoșani, ca să nu mai vorbesc de alte locuri. Deci ar fi o componentă socială în acest proiect. Și în afară de această latură socială aș vedea o tabără în care copiii să învețe lucruri practice. Eu aș vrea foarte mult să imit acele tabere din SUA, acele tabere de cercetași, toată lumea le-a văzut prin filme, cu diferite ocazii. În general le vezi prin diferite reportaje sau în filme. Un loc unde poți să dezvolți abilitățile copiilor, inclusiv orientare în teren...

 

bodan dascalescu

 

-    Am înțeles. Și finanțată de către cine această tabără?
-    Asta la fel, pe axele noi de finanțare vor exista cu siguranță fonduri pentru așa ceva.

 


-    Da, dar proiectele sunt pentru jumătate din an, pentru un an, eu știu maxim doi ani, după ce se termină acest proiect cum se finanțează o astfel de tabără?
-    E autofinanțare în mare parte...

 

 

-    Înseamnă că ar trebui să luați bani de la acei copii care au probleme sociale.
-    Nu, există o componentă socială și o componentă de tabără efectiv plătită.

 

 

”Fată cățeaua în curte, au zece pui, își opresc unul, restul îi pun în sac și îi aduc la zona de gunoi urbană”

 

 

-    Spre deosebire de alți candidați, dvs. ați deținut deja una, chiar două funcții destul de importante în aparatul de stat, ați fost vicepreședinte la ANSVSA. Spuneți-mi un lucru important pe care l-ați făcut acolo.
-    Eliminarea unor taxe aiurea, un lucru foarte important pentru fermieri am făcut acolo pentru că se încerca la un moment dat obligarea la plată a fermierilor, a abatoarelor, a celor care lucrează în agricultură, la plata unor taxe pentru laboratoarele aparținând DSV-ului. M-am opus foarte mult la acest lucru pentru că nu făcea decât să pună o povară în plus pe micii fermieri în special și chiar am reușit să blochez acel proiect. Un altul de care m-am ocupat a fost pe zona asta cu câinii vagabonzi și...

 


-    Ce ați făcut cu câinii vagabonzi?
-    Am făcut atunci un plan, am lucrat împreună cu mai mulți colegi la un plan în trepte, urmărind în primul rând identificarea, microciparea și până la urmă am stabilit o direcție clară că, ceea ce trebuie să urmărim noi este că nu trebuie să îndepărtăm efectul. Partea proastă este că avem foarte mulți câini. Am încercat să conving lumea că noi trebuie să mergem la cauză, trebuie să vedem, într-adevăr, există foarte mulți câini pe lângă stână, în diferite gospodării care nu sunt identificați. De fapt, problema câinilor vagabonzi vine tot din zona rurală pentru că sunt foarte multe persoane, fată cățeaua în curte, au zece pui, își opresc unul, restul îi pun în sac și îi aduc la zona de gunoi urbană. Deci, așa se procedează.

 


-    Dar câini vagabonzi avem în continuare, dincolo de inițiativa dvs.
-    Da, bun, nu am stat foarte mult acolo, dar cel puțin pe partea de microcipare am reușit atunci să pornesc proiectul acesta. În momentul de față sunt tot mai mulți microcipați pentru că identificarea câinelui este principala piesă la a rezolva această problemă.

 

 

”În primul rând votează omul, nu votează partidul”

 

 

-    Și din postura de consilier de europarlamentar ne puteți spune un lucru?
-    Bun, acolo am lucrat mai mult pe consiliere. Deci, consilierea pentru europarlamentari și acolo au fost destul de mult sfaturi.

 


-    Deci ați fost mai mult un sfătuitor, nu?
-    Da, bine acolo este muncă de consiliere, pentru că mai toți europarlamentarii sunt oameni politici, sunt oameni care activează mai puțin în zona privată sau din zona asta de business, treaba mea fiind că, având experiență în zona de agribusiness în privat, am știut cam care vor fi reacțiile la anumite măsuri care se cereau de la Bruxelles. Una din chestii era partea de subvenționare care va veni în următoarea perioadă, în care se discută tot mai mult și mai intens la Bruxelles de plafonarea subvențiilor și de felul în care se va face această plafonare.

 

 

-    Dl. Judele ce mai face, este pe lista dvs. de conslieri, dar nu l-am văzut la nicio acțiune electorală din campanie, până acum.
-    Este foarte ocupat, el în momentul de față este 100% în privat, asfaltează prin județul Constanța din câte știu, are foarte multe contracte acolo, lucrează destul de mult. Da, e pe lista de consilieri, dar într-adevăr timpul nu prea i-a permis să participe la acțiuni.

 

 

-    Am văzut un mesaj de-al dvs. zilele trecute de genul: „dragi botoșăneni, votați pe cine doriți”. Mărturisesc că mi-ați amintit de Spirache Necșulescu din celebra piesă de teatru.
-    Votul este foarte important. Din punctul meu de vedere s-a început o campanie destul de agresivă din partea PSD sau pe PNL, pe acel așa numit vot util: ”nu da votul la un partid mic pentru că-l pierzi, îl dai aiurea, nu vor reuși să intre undeva să facă ceva, dați-ni-l nouă pentru că noi suntem aici de 30 de ani și știm noi ce să facem cu votul vostru”. Eu am încercat să contracarez acest lucru și să explic oamenilor că, da, e un partid mic, în primul rând votează omul, nu votează partidul. În momentul de față, la alegerile astea locale votezi în primul rând persoana care reprezintă partidul. Și am încercat să explic la oameni că da, eu cu un bagaj de voturi în spate, cu susținerea populației, pot ajunge undeva unde pot influența destul de mult partea politică din Botoșani sau ceea ce se va întâmpla în Botoșani. Și aș vrea să aibă încredere că, chiar îmi doresc să o fac, exact cum am declarat nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică. În momentul de față îmi doresc să fac politică să pot să fac schimbări, asta îmi doresc de fapt.

 

 

bogdan dascalescu alde botosani

 

 

”E posibil dacă nu ies președinte, să mă duc, să accept de fapt o nominalizare la o funcție de vicepreședinte”

 


-    Ați vorbit de partide mari și de partide mici, dvs. vă gândiți la funcția de președinte sau la cea de vicepreședinte la CJ?
-    În primul rând mă gândesc la președinte dar, în același timp sunt un om pragmatic, tocmai am spus că vin din mediul privat și știți foarte bine că în privat totul se calculează și se pune la punct. Am făcut tot felul de calcule, nu știu exact în ce poziție mă aflu acum, dacă voi aduna suficiente voturi să pot contribui la majoritatea din CJ și pot influența ceva în CJ, da, e posibil dacă nu ies președinte, să mă duc, să accept de fapt o nominalizare la o funcție de vicepreședinte.

 

 

-    Și dacă nu va fi nici vicepreședinte?
-    Am suficiente de făcut și da, exact cum discutam înainte, am proiectele private care stau acum undeva în așteptare.

 

loading...
Fost vice ANSVSA, ex-directoare și o surpriză de proporții de la PSD, candidați ALDE la CJ – LISTA & GALERIE FOTO
FAZA ZILEI: ALDE merge singură la locale cu slogan inedit: Fără proști în funcții publice

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
Maria Cristina Nicolau: Cea mai frumoasă femeie este cea naturală, să fii tu și să nu pari altceva decât ești – GALERIE FOTO
Cântă de aproape 20 de ani și o face cu îndrăzneală, cu încredere și cu o forță artistică ieșită din comun, o forță care a impresionat juriile, fie că vorbim despre competițiile adolescenței, fie că ne amintim de scena de la X Factor.
Loading...
”Mama” lui Mircea Bravo s-a născut la Botoșani, actrița din spatele unui personaj care a cucerit milioane de români: E o formă de umor de mare bun simț - GALERIE FOTO&VIDEO
”Am văzut și am lucrat cu mari talente. Dar așa ceva n-am mai întâlnit. E talent în stare brută", spunea despre ea unul dintre cei mai mari regizori români.
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Loading...
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
INTERVIU Raluca Rogojină, despre Foametea din Moldova și Botoșani: Să-ți sacrifici copilul nou-născut, să-l fierbi și să-l oferi hrană celorlalți 5 ca să rămână în viață...FOTO&VIDEO
Mâncau câteva boabe de grâu pe zi. Apoi s-au mulțumit și cu câteva frunze de iarbă uneori fiartă, alteori mărunțită între dinții tot mai sfărâmicioși. Pe măsură ce lunile treceau, în castroanele sărmanilor ajungeau și vrăbii, șobolani, șoareci, pisici și câini. În timpul Marii Foamete, dincolo de Prut, oamenii și-au mâncat propriii copii, alții au dezgropat cadavrele din cimitire și au mai supraviețuit astfel câteva ore, zile, luni.
INTERVIU Magda Oleniuc, președinte PLUS Botoșani: Este clar că în ultimii 30 de ani parlamentarii județului nostru au eșuat în modul lor de a face politică „tradițională”
După ce la scrutinul din 27 septembrie s-a tras linia deasupra sa, deoarece a ocupa locul 3 pe lista USR-PLUS, iar alianța a intrat cu doi membri în Consiliul Local, lidera Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate a intrat în competiția internă a alianței pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare.
Fostul jurnalist care a călătorit în Siberia și a trăit 40 de zile doar cu apă: Pentru a fi fericit nu ai nevoie de lux; ai nevoie de înțelegere cu cei dragi GALERIE FOTO
A fost 10 ani reporter la ProTV, a activat și în presa scrisă. Drumuri și cărări care îl îndepărtau tot mai mult de ceea ce căuta: Calea, Adevărul și Viața. O poveste de viață impresionantă, care trece și prin ograda bunicilor din Coțușca, județul Botoșani.
foarte bun, DL Radu, f bun, om valoros profesional, ca si administrator public a miscat lucrurile binisor, la CJ, la apa , la drumuri, etc. meserias, cum se spune in fotbal.
19 septembrie 2020, 14:33
D-le Dascalescu, daca o sa tratati botosanenii, cum va tratati angajatii ,mai bine, NUUUU
19 septembrie 2020, 12:44
,,Și eu gândesc undeva foarte mult, pentru dezvoltarea zonei rurale din Botoșani” - spune candidatul Dăscălescu, însă prin parcurgerea ,,textelor gândirii lui” nu rezultă acest lucru. In plus, dacă nu ai făcut politică și ai alte preocupări, atunci de ce mai candidezi ? Așa, de amorul artei nepolitice? In plus, CJ-ul nu prea are nici o atribuție legală pentru ,,dezvoltarea zonei rurale”, cu excepția modernizării drumurilor județene. Hai să fim serioși !
19 septembrie 2020, 08:24
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.9 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
18.5 o C
Ştefăneşti
18.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.