Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO

Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.

Așadar, începem cu Bogdan Dăscălescu, fost vicepreședinte la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și fost consilier de europarlamentar, candidat ALDE la președinția CJ.

 


”De la început ținta mea a fost Consiliul Județean, de mai bine de un an”

 


-    Dle Dăscălescu am văzut că ați participat acum câteva zile la o emisiune televizată și ați fost prezentat drept președinte al organizației municipale, e în regulă? Ce caută un președinte de organizație municipală să candideze la CJ, de obicei cutuma spune că liderul de la municipiu candidează la Primărie.
-    În primul rând bună ziua. Situația prin care am trecut, știți foarte bine, cu plecarea candidatului nostru de la Primăria Botoșani, această situație ne-a pus în dificultate pentru că el coordona cel puțin organizația municipală. În acel moment, după plecarea dlui am considerat că trebuie să-mi asum organizația municipală ținând cont că până la urmă, eu l-am susținut și l-am recomandat. Și mi-am asumat organizația pentru că este foarte, foarte greu de reconstruit, de regândit în Botoșani această organizație. Am reușit până la urmă să o scoatem la capăt, avem o organizație funcțională și o conduc așa cum pot. Eu sunt până la urmă botoșănean, de fapt și bucecean și botoșănean pentru că locuiesc îm ambele zone și mi-am asumat acest lucru.

 

 

-    De ce nu v-ați asumat și candidatura la Primăria Botoșani atunci?
-    Eu am considerat că de la început ținta mea a fost Consiliul Județean, de mai bine de un an toate proiectele mele se pliază mult mai bine pentru Consiliul Județean, am proiecte care sunt pe municipiu, dar baza este zona rurală. Și eu gândesc undeva foarte mult, pentru dezvoltarea zonei rurale din Botoșani, ceea ce este de fapt cea mai mare problemă, în momentul de față.

 

 


”Cheia este această zonă liberă”

 


-    Ați amintit de dezvoltarea zonei rurale, dvs. v-ați lansat oficial candidatura pe fosta platformă industrială de la Bucecea și ați spus că doriți să înființați acolo un parc industrial. Este o promisiune electorală pe care o aud cred de vreo 20 de ani și care nu a fost făcută. Aveți dvs. cheia magică?
-    În primul rând nu am propus același lucru care a fost propus atâta timp, de 20 de ani cum spuneți dvs. Acolo ținta mea este să creez o zonă industrială care să poată fi apoi aprobată de Guvernul României ca zonă liberă. Cheia este această zonă liberă care va atrage foarte mulți investitori pentru că se oferă foarte multe facilități fiscale, neplata TVA-ului. De fapt, pentru importatori scutirea taxelor vamale pentru cei care aduc marfă din zona extra-europeană și atunci prin aceste lucruri cumulate într-adevăr eu chiar cred că se poate face ceva foarte important acolo. Acest lucru îl consider motorul de dezvoltare a județului Botoșani pentru următorii ani. E un proiect fezabil, deci se poate face într-adevăr cu sprijinul tuturor factorilor politici și aici mă refer la cele două mari partide: PSD și PNL. Voi avea nevoie de susținerea lor pentru acest lucru și eu cred că o să reușesc să-i pun la masă pentru că nu cred, este ilogic, indiferent din ce partid faci parte, se te opui unui proiect care duce la dezvoltarea județului.

 


”Piața volantă am văzut-o funcționând afară, în Olanda, Franța e foarte mult folosit acest tip de comerț”

 


-    S-a dovedit de o mulțime de ori, cel puțin în Consiliul Local Botoșani, că lucrurile logice au fost total ilogice la votul politic. Dar voiam să vă întreb altceva, am văzut în programul dvs. electoral că susțineți înființarea de piețe volante. Unde ați vedea dvs. două locuri din municipiul Botoșani unde ar putea funcționa aceste piețe volante?
-    Cea mai simplă locație este piața auto unde se poate organiza o dată pe săptămână o piață volantă, un loc care este nefolosit în timpul săptămânii și mai există, la nivelul municipiului mai există zone, dar aici depinde foarte mult de Primărie.

 

 

-    Dvs. candidați la CJ...
-    Exact, eu piața volantă am văzut-o funcționând afară, în Olanda, Franța e foarte mult folosit acest tip de comerț. În piața volantă, ce trebuie să înțeleagă cetățenii? Nu discutăm despre samsari, deci nu discutăm de comercianți. Discutăm de un sprijin acordat de CJ direct fermierului, deci un om care are producție în spate, are solarii, are fermă, vaci, oi, procesare de lapte, indiferent.

 

 

-    Și cei din Piața Centrală vin toți cu certificate de producători, oficial nu avem niciun samsar nici acolo.
-    Bun, dar știți mai bine ca mine ce fel de marfă e acolo. E foarte multă marfă pe tarabă care de fapt vine din Turcia sau din alte locuri. Ideea este să găsesc 10 – 15 fermieri pe diferite domenii, inclusiv producători de pâine, lapte, ouă, carne, producție din Botoșani. Să le ofer acele autovehicule pentru că piața volantă se bazează pe achiziția unor mici magazine mobile, autovehicule exact cum sunt cele de la fast-food care se plimbă dintr-o zonă în alta. Iar aceste autovehicule se mută în fiecare zi în altă zonă. Poate să acopere orașul Botoșani, Dorohoiul, deci partea urbană din Botoșani să zicem și inclusiv să meargă în zona Sucevei sau Iașului.

 


-    Autovehiculele cine să le cumpere, CJ?
-    Se poate accesa proiect european pentru achiziția acelor autovehicule.

 

 

-    Pe ce axă, pe ce program?
-    Dacă nu mă înșel este pe dezvoltare, pe POR. Nu, pe POS dacă nu mă înșel, să nu mă fac de rușine acum că nu mai rețin exact. Este axa de dezvoltare pentru zona rurală.

 

 

”Avem foarte mulți copii din zonele rurale care nu au reușit să ajungă până în Botoșani, până la 10 – 12 ani”

 

 

-    Tot în programul dvs. am văzut că vă doriți reabilitarea taberei Agafton și preluarea ei de către CJ. Sună frumos așa, mai ales că acolo chiar este un loc superb, natural, mai puțin ceea ce există în momentul de față. Cum vedeți reabilitarea acestei tabere? Să spunem că reușiți să o transferați.
-    Dacă reușesc să o transfer în primul rând aș organiza un concurs pentru proiectare. Nu aș merge pe varianta normală, CJ poate să organizeze un concurs pentru depunere de proiecte, în primul rând aș vrea niște proiecte gândite de tineri pentru că până la urmă tabăra se va adresa tineretului cel mai mult. După care, la fel ne vom baza pe atragerea unor fonduri europene pentru refacerea ei. Eu acolo aș vedea lucrurile puțin în alt stil. Tabăra să se adreseze în general pentru copiii din Botoșani, numaidecât la nivel național, nu m-ar interesa treaba asta. Pentru că, din păcate, avem foarte mulți copii din zonele rurale, Darabani, Rădăuți Prut sau alte zone care nu au reușit să ajungă până în Botoșani, până la 10 – 12 ani . Foarte, foarte greu ajung să viziteze orașul Botoșani, ca să nu mai vorbesc de alte locuri. Deci ar fi o componentă socială în acest proiect. Și în afară de această latură socială aș vedea o tabără în care copiii să învețe lucruri practice. Eu aș vrea foarte mult să imit acele tabere din SUA, acele tabere de cercetași, toată lumea le-a văzut prin filme, cu diferite ocazii. În general le vezi prin diferite reportaje sau în filme. Un loc unde poți să dezvolți abilitățile copiilor, inclusiv orientare în teren...

 

bodan dascalescu

 

-    Am înțeles. Și finanțată de către cine această tabără?
-    Asta la fel, pe axele noi de finanțare vor exista cu siguranță fonduri pentru așa ceva.

 


-    Da, dar proiectele sunt pentru jumătate din an, pentru un an, eu știu maxim doi ani, după ce se termină acest proiect cum se finanțează o astfel de tabără?
-    E autofinanțare în mare parte...

 

 

-    Înseamnă că ar trebui să luați bani de la acei copii care au probleme sociale.
-    Nu, există o componentă socială și o componentă de tabără efectiv plătită.

 

 

”Fată cățeaua în curte, au zece pui, își opresc unul, restul îi pun în sac și îi aduc la zona de gunoi urbană”

 

 

-    Spre deosebire de alți candidați, dvs. ați deținut deja una, chiar două funcții destul de importante în aparatul de stat, ați fost vicepreședinte la ANSVSA. Spuneți-mi un lucru important pe care l-ați făcut acolo.
-    Eliminarea unor taxe aiurea, un lucru foarte important pentru fermieri am făcut acolo pentru că se încerca la un moment dat obligarea la plată a fermierilor, a abatoarelor, a celor care lucrează în agricultură, la plata unor taxe pentru laboratoarele aparținând DSV-ului. M-am opus foarte mult la acest lucru pentru că nu făcea decât să pună o povară în plus pe micii fermieri în special și chiar am reușit să blochez acel proiect. Un altul de care m-am ocupat a fost pe zona asta cu câinii vagabonzi și...

 


-    Ce ați făcut cu câinii vagabonzi?
-    Am făcut atunci un plan, am lucrat împreună cu mai mulți colegi la un plan în trepte, urmărind în primul rând identificarea, microciparea și până la urmă am stabilit o direcție clară că, ceea ce trebuie să urmărim noi este că nu trebuie să îndepărtăm efectul. Partea proastă este că avem foarte mulți câini. Am încercat să conving lumea că noi trebuie să mergem la cauză, trebuie să vedem, într-adevăr, există foarte mulți câini pe lângă stână, în diferite gospodării care nu sunt identificați. De fapt, problema câinilor vagabonzi vine tot din zona rurală pentru că sunt foarte multe persoane, fată cățeaua în curte, au zece pui, își opresc unul, restul îi pun în sac și îi aduc la zona de gunoi urbană. Deci, așa se procedează.

 


-    Dar câini vagabonzi avem în continuare, dincolo de inițiativa dvs.
-    Da, bun, nu am stat foarte mult acolo, dar cel puțin pe partea de microcipare am reușit atunci să pornesc proiectul acesta. În momentul de față sunt tot mai mulți microcipați pentru că identificarea câinelui este principala piesă la a rezolva această problemă.

 

 

”În primul rând votează omul, nu votează partidul”

 

 

-    Și din postura de consilier de europarlamentar ne puteți spune un lucru?
-    Bun, acolo am lucrat mai mult pe consiliere. Deci, consilierea pentru europarlamentari și acolo au fost destul de mult sfaturi.

 


-    Deci ați fost mai mult un sfătuitor, nu?
-    Da, bine acolo este muncă de consiliere, pentru că mai toți europarlamentarii sunt oameni politici, sunt oameni care activează mai puțin în zona privată sau din zona asta de business, treaba mea fiind că, având experiență în zona de agribusiness în privat, am știut cam care vor fi reacțiile la anumite măsuri care se cereau de la Bruxelles. Una din chestii era partea de subvenționare care va veni în următoarea perioadă, în care se discută tot mai mult și mai intens la Bruxelles de plafonarea subvențiilor și de felul în care se va face această plafonare.

 

 

-    Dl. Judele ce mai face, este pe lista dvs. de conslieri, dar nu l-am văzut la nicio acțiune electorală din campanie, până acum.
-    Este foarte ocupat, el în momentul de față este 100% în privat, asfaltează prin județul Constanța din câte știu, are foarte multe contracte acolo, lucrează destul de mult. Da, e pe lista de consilieri, dar într-adevăr timpul nu prea i-a permis să participe la acțiuni.

 

 

-    Am văzut un mesaj de-al dvs. zilele trecute de genul: „dragi botoșăneni, votați pe cine doriți”. Mărturisesc că mi-ați amintit de Spirache Necșulescu din celebra piesă de teatru.
-    Votul este foarte important. Din punctul meu de vedere s-a început o campanie destul de agresivă din partea PSD sau pe PNL, pe acel așa numit vot util: ”nu da votul la un partid mic pentru că-l pierzi, îl dai aiurea, nu vor reuși să intre undeva să facă ceva, dați-ni-l nouă pentru că noi suntem aici de 30 de ani și știm noi ce să facem cu votul vostru”. Eu am încercat să contracarez acest lucru și să explic oamenilor că, da, e un partid mic, în primul rând votează omul, nu votează partidul. În momentul de față, la alegerile astea locale votezi în primul rând persoana care reprezintă partidul. Și am încercat să explic la oameni că da, eu cu un bagaj de voturi în spate, cu susținerea populației, pot ajunge undeva unde pot influența destul de mult partea politică din Botoșani sau ceea ce se va întâmpla în Botoșani. Și aș vrea să aibă încredere că, chiar îmi doresc să o fac, exact cum am declarat nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică. În momentul de față îmi doresc să fac politică să pot să fac schimbări, asta îmi doresc de fapt.

 

 

bogdan dascalescu alde botosani

 

 

”E posibil dacă nu ies președinte, să mă duc, să accept de fapt o nominalizare la o funcție de vicepreședinte”

 


-    Ați vorbit de partide mari și de partide mici, dvs. vă gândiți la funcția de președinte sau la cea de vicepreședinte la CJ?
-    În primul rând mă gândesc la președinte dar, în același timp sunt un om pragmatic, tocmai am spus că vin din mediul privat și știți foarte bine că în privat totul se calculează și se pune la punct. Am făcut tot felul de calcule, nu știu exact în ce poziție mă aflu acum, dacă voi aduna suficiente voturi să pot contribui la majoritatea din CJ și pot influența ceva în CJ, da, e posibil dacă nu ies președinte, să mă duc, să accept de fapt o nominalizare la o funcție de vicepreședinte.

 

 

-    Și dacă nu va fi nici vicepreședinte?
-    Am suficiente de făcut și da, exact cum discutam înainte, am proiectele private care stau acum undeva în așteptare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Fost vice ANSVSA, ex-directoare și o surpriză de proporții de la PSD, candidați ALDE la CJ – LISTA & GALERIE FOTO
FAZA ZILEI: ALDE merge singură la locale cu slogan inedit: Fără proști în funcții publice

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
foarte bun, DL Radu, f bun, om valoros profesional, ca si administrator public a miscat lucrurile binisor, la CJ, la apa , la drumuri, etc. meserias, cum se spune in fotbal.
19 septembrie 2020, 14:33
D-le Dascalescu, daca o sa tratati botosanenii, cum va tratati angajatii ,mai bine, NUUUU
19 septembrie 2020, 12:44
,,Și eu gândesc undeva foarte mult, pentru dezvoltarea zonei rurale din Botoșani” - spune candidatul Dăscălescu, însă prin parcurgerea ,,textelor gândirii lui” nu rezultă acest lucru. In plus, dacă nu ai făcut politică și ai alte preocupări, atunci de ce mai candidezi ? Așa, de amorul artei nepolitice? In plus, CJ-ul nu prea are nici o atribuție legală pentru ,,dezvoltarea zonei rurale”, cu excepția modernizării drumurilor județene. Hai să fim serioși !
19 septembrie 2020, 08:24
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.