Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO

Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.

Așadar, începem cu Bogdan Dăscălescu, fost vicepreședinte la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și fost consilier de europarlamentar, candidat ALDE la președinția CJ.

 


”De la început ținta mea a fost Consiliul Județean, de mai bine de un an”

 


-    Dle Dăscălescu am văzut că ați participat acum câteva zile la o emisiune televizată și ați fost prezentat drept președinte al organizației municipale, e în regulă? Ce caută un președinte de organizație municipală să candideze la CJ, de obicei cutuma spune că liderul de la municipiu candidează la Primărie.
-    În primul rând bună ziua. Situația prin care am trecut, știți foarte bine, cu plecarea candidatului nostru de la Primăria Botoșani, această situație ne-a pus în dificultate pentru că el coordona cel puțin organizația municipală. În acel moment, după plecarea dlui am considerat că trebuie să-mi asum organizația municipală ținând cont că până la urmă, eu l-am susținut și l-am recomandat. Și mi-am asumat organizația pentru că este foarte, foarte greu de reconstruit, de regândit în Botoșani această organizație. Am reușit până la urmă să o scoatem la capăt, avem o organizație funcțională și o conduc așa cum pot. Eu sunt până la urmă botoșănean, de fapt și bucecean și botoșănean pentru că locuiesc îm ambele zone și mi-am asumat acest lucru.

 

 

-    De ce nu v-ați asumat și candidatura la Primăria Botoșani atunci?
-    Eu am considerat că de la început ținta mea a fost Consiliul Județean, de mai bine de un an toate proiectele mele se pliază mult mai bine pentru Consiliul Județean, am proiecte care sunt pe municipiu, dar baza este zona rurală. Și eu gândesc undeva foarte mult, pentru dezvoltarea zonei rurale din Botoșani, ceea ce este de fapt cea mai mare problemă, în momentul de față.

 

 


”Cheia este această zonă liberă”

 


-    Ați amintit de dezvoltarea zonei rurale, dvs. v-ați lansat oficial candidatura pe fosta platformă industrială de la Bucecea și ați spus că doriți să înființați acolo un parc industrial. Este o promisiune electorală pe care o aud cred de vreo 20 de ani și care nu a fost făcută. Aveți dvs. cheia magică?
-    În primul rând nu am propus același lucru care a fost propus atâta timp, de 20 de ani cum spuneți dvs. Acolo ținta mea este să creez o zonă industrială care să poată fi apoi aprobată de Guvernul României ca zonă liberă. Cheia este această zonă liberă care va atrage foarte mulți investitori pentru că se oferă foarte multe facilități fiscale, neplata TVA-ului. De fapt, pentru importatori scutirea taxelor vamale pentru cei care aduc marfă din zona extra-europeană și atunci prin aceste lucruri cumulate într-adevăr eu chiar cred că se poate face ceva foarte important acolo. Acest lucru îl consider motorul de dezvoltare a județului Botoșani pentru următorii ani. E un proiect fezabil, deci se poate face într-adevăr cu sprijinul tuturor factorilor politici și aici mă refer la cele două mari partide: PSD și PNL. Voi avea nevoie de susținerea lor pentru acest lucru și eu cred că o să reușesc să-i pun la masă pentru că nu cred, este ilogic, indiferent din ce partid faci parte, se te opui unui proiect care duce la dezvoltarea județului.

 


”Piața volantă am văzut-o funcționând afară, în Olanda, Franța e foarte mult folosit acest tip de comerț”

 


-    S-a dovedit de o mulțime de ori, cel puțin în Consiliul Local Botoșani, că lucrurile logice au fost total ilogice la votul politic. Dar voiam să vă întreb altceva, am văzut în programul dvs. electoral că susțineți înființarea de piețe volante. Unde ați vedea dvs. două locuri din municipiul Botoșani unde ar putea funcționa aceste piețe volante?
-    Cea mai simplă locație este piața auto unde se poate organiza o dată pe săptămână o piață volantă, un loc care este nefolosit în timpul săptămânii și mai există, la nivelul municipiului mai există zone, dar aici depinde foarte mult de Primărie.

 

 

-    Dvs. candidați la CJ...
-    Exact, eu piața volantă am văzut-o funcționând afară, în Olanda, Franța e foarte mult folosit acest tip de comerț. În piața volantă, ce trebuie să înțeleagă cetățenii? Nu discutăm despre samsari, deci nu discutăm de comercianți. Discutăm de un sprijin acordat de CJ direct fermierului, deci un om care are producție în spate, are solarii, are fermă, vaci, oi, procesare de lapte, indiferent.

 

 

-    Și cei din Piața Centrală vin toți cu certificate de producători, oficial nu avem niciun samsar nici acolo.
-    Bun, dar știți mai bine ca mine ce fel de marfă e acolo. E foarte multă marfă pe tarabă care de fapt vine din Turcia sau din alte locuri. Ideea este să găsesc 10 – 15 fermieri pe diferite domenii, inclusiv producători de pâine, lapte, ouă, carne, producție din Botoșani. Să le ofer acele autovehicule pentru că piața volantă se bazează pe achiziția unor mici magazine mobile, autovehicule exact cum sunt cele de la fast-food care se plimbă dintr-o zonă în alta. Iar aceste autovehicule se mută în fiecare zi în altă zonă. Poate să acopere orașul Botoșani, Dorohoiul, deci partea urbană din Botoșani să zicem și inclusiv să meargă în zona Sucevei sau Iașului.

 


-    Autovehiculele cine să le cumpere, CJ?
-    Se poate accesa proiect european pentru achiziția acelor autovehicule.

 

 

-    Pe ce axă, pe ce program?
-    Dacă nu mă înșel este pe dezvoltare, pe POR. Nu, pe POS dacă nu mă înșel, să nu mă fac de rușine acum că nu mai rețin exact. Este axa de dezvoltare pentru zona rurală.

 

 

”Avem foarte mulți copii din zonele rurale care nu au reușit să ajungă până în Botoșani, până la 10 – 12 ani”

 

 

-    Tot în programul dvs. am văzut că vă doriți reabilitarea taberei Agafton și preluarea ei de către CJ. Sună frumos așa, mai ales că acolo chiar este un loc superb, natural, mai puțin ceea ce există în momentul de față. Cum vedeți reabilitarea acestei tabere? Să spunem că reușiți să o transferați.
-    Dacă reușesc să o transfer în primul rând aș organiza un concurs pentru proiectare. Nu aș merge pe varianta normală, CJ poate să organizeze un concurs pentru depunere de proiecte, în primul rând aș vrea niște proiecte gândite de tineri pentru că până la urmă tabăra se va adresa tineretului cel mai mult. După care, la fel ne vom baza pe atragerea unor fonduri europene pentru refacerea ei. Eu acolo aș vedea lucrurile puțin în alt stil. Tabăra să se adreseze în general pentru copiii din Botoșani, numaidecât la nivel național, nu m-ar interesa treaba asta. Pentru că, din păcate, avem foarte mulți copii din zonele rurale, Darabani, Rădăuți Prut sau alte zone care nu au reușit să ajungă până în Botoșani, până la 10 – 12 ani . Foarte, foarte greu ajung să viziteze orașul Botoșani, ca să nu mai vorbesc de alte locuri. Deci ar fi o componentă socială în acest proiect. Și în afară de această latură socială aș vedea o tabără în care copiii să învețe lucruri practice. Eu aș vrea foarte mult să imit acele tabere din SUA, acele tabere de cercetași, toată lumea le-a văzut prin filme, cu diferite ocazii. În general le vezi prin diferite reportaje sau în filme. Un loc unde poți să dezvolți abilitățile copiilor, inclusiv orientare în teren...

 

bodan dascalescu

 

-    Am înțeles. Și finanțată de către cine această tabără?
-    Asta la fel, pe axele noi de finanțare vor exista cu siguranță fonduri pentru așa ceva.

 


-    Da, dar proiectele sunt pentru jumătate din an, pentru un an, eu știu maxim doi ani, după ce se termină acest proiect cum se finanțează o astfel de tabără?
-    E autofinanțare în mare parte...

 

 

-    Înseamnă că ar trebui să luați bani de la acei copii care au probleme sociale.
-    Nu, există o componentă socială și o componentă de tabără efectiv plătită.

 

 

”Fată cățeaua în curte, au zece pui, își opresc unul, restul îi pun în sac și îi aduc la zona de gunoi urbană”

 

 

-    Spre deosebire de alți candidați, dvs. ați deținut deja una, chiar două funcții destul de importante în aparatul de stat, ați fost vicepreședinte la ANSVSA. Spuneți-mi un lucru important pe care l-ați făcut acolo.
-    Eliminarea unor taxe aiurea, un lucru foarte important pentru fermieri am făcut acolo pentru că se încerca la un moment dat obligarea la plată a fermierilor, a abatoarelor, a celor care lucrează în agricultură, la plata unor taxe pentru laboratoarele aparținând DSV-ului. M-am opus foarte mult la acest lucru pentru că nu făcea decât să pună o povară în plus pe micii fermieri în special și chiar am reușit să blochez acel proiect. Un altul de care m-am ocupat a fost pe zona asta cu câinii vagabonzi și...

 


-    Ce ați făcut cu câinii vagabonzi?
-    Am făcut atunci un plan, am lucrat împreună cu mai mulți colegi la un plan în trepte, urmărind în primul rând identificarea, microciparea și până la urmă am stabilit o direcție clară că, ceea ce trebuie să urmărim noi este că nu trebuie să îndepărtăm efectul. Partea proastă este că avem foarte mulți câini. Am încercat să conving lumea că noi trebuie să mergem la cauză, trebuie să vedem, într-adevăr, există foarte mulți câini pe lângă stână, în diferite gospodării care nu sunt identificați. De fapt, problema câinilor vagabonzi vine tot din zona rurală pentru că sunt foarte multe persoane, fată cățeaua în curte, au zece pui, își opresc unul, restul îi pun în sac și îi aduc la zona de gunoi urbană. Deci, așa se procedează.

 


-    Dar câini vagabonzi avem în continuare, dincolo de inițiativa dvs.
-    Da, bun, nu am stat foarte mult acolo, dar cel puțin pe partea de microcipare am reușit atunci să pornesc proiectul acesta. În momentul de față sunt tot mai mulți microcipați pentru că identificarea câinelui este principala piesă la a rezolva această problemă.

 

 

”În primul rând votează omul, nu votează partidul”

 

 

-    Și din postura de consilier de europarlamentar ne puteți spune un lucru?
-    Bun, acolo am lucrat mai mult pe consiliere. Deci, consilierea pentru europarlamentari și acolo au fost destul de mult sfaturi.

 


-    Deci ați fost mai mult un sfătuitor, nu?
-    Da, bine acolo este muncă de consiliere, pentru că mai toți europarlamentarii sunt oameni politici, sunt oameni care activează mai puțin în zona privată sau din zona asta de business, treaba mea fiind că, având experiență în zona de agribusiness în privat, am știut cam care vor fi reacțiile la anumite măsuri care se cereau de la Bruxelles. Una din chestii era partea de subvenționare care va veni în următoarea perioadă, în care se discută tot mai mult și mai intens la Bruxelles de plafonarea subvențiilor și de felul în care se va face această plafonare.

 

 

-    Dl. Judele ce mai face, este pe lista dvs. de conslieri, dar nu l-am văzut la nicio acțiune electorală din campanie, până acum.
-    Este foarte ocupat, el în momentul de față este 100% în privat, asfaltează prin județul Constanța din câte știu, are foarte multe contracte acolo, lucrează destul de mult. Da, e pe lista de consilieri, dar într-adevăr timpul nu prea i-a permis să participe la acțiuni.

 

 

-    Am văzut un mesaj de-al dvs. zilele trecute de genul: „dragi botoșăneni, votați pe cine doriți”. Mărturisesc că mi-ați amintit de Spirache Necșulescu din celebra piesă de teatru.
-    Votul este foarte important. Din punctul meu de vedere s-a început o campanie destul de agresivă din partea PSD sau pe PNL, pe acel așa numit vot util: ”nu da votul la un partid mic pentru că-l pierzi, îl dai aiurea, nu vor reuși să intre undeva să facă ceva, dați-ni-l nouă pentru că noi suntem aici de 30 de ani și știm noi ce să facem cu votul vostru”. Eu am încercat să contracarez acest lucru și să explic oamenilor că, da, e un partid mic, în primul rând votează omul, nu votează partidul. În momentul de față, la alegerile astea locale votezi în primul rând persoana care reprezintă partidul. Și am încercat să explic la oameni că da, eu cu un bagaj de voturi în spate, cu susținerea populației, pot ajunge undeva unde pot influența destul de mult partea politică din Botoșani sau ceea ce se va întâmpla în Botoșani. Și aș vrea să aibă încredere că, chiar îmi doresc să o fac, exact cum am declarat nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică. În momentul de față îmi doresc să fac politică să pot să fac schimbări, asta îmi doresc de fapt.

 

 

bogdan dascalescu alde botosani

 

 

”E posibil dacă nu ies președinte, să mă duc, să accept de fapt o nominalizare la o funcție de vicepreședinte”

 


-    Ați vorbit de partide mari și de partide mici, dvs. vă gândiți la funcția de președinte sau la cea de vicepreședinte la CJ?
-    În primul rând mă gândesc la președinte dar, în același timp sunt un om pragmatic, tocmai am spus că vin din mediul privat și știți foarte bine că în privat totul se calculează și se pune la punct. Am făcut tot felul de calcule, nu știu exact în ce poziție mă aflu acum, dacă voi aduna suficiente voturi să pot contribui la majoritatea din CJ și pot influența ceva în CJ, da, e posibil dacă nu ies președinte, să mă duc, să accept de fapt o nominalizare la o funcție de vicepreședinte.

 

 

-    Și dacă nu va fi nici vicepreședinte?
-    Am suficiente de făcut și da, exact cum discutam înainte, am proiectele private care stau acum undeva în așteptare.

 

loading...
Fost vice ANSVSA, ex-directoare și o surpriză de proporții de la PSD, candidați ALDE la CJ – LISTA & GALERIE FOTO
FAZA ZILEI: ALDE merge singură la locale cu slogan inedit: Fără proști în funcții publice

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
INTERVIU Raluca Rogojină, despre Foametea din Moldova și Botoșani: Să-ți sacrifici copilul nou-născut, să-l fierbi și să-l oferi hrană celorlalți 5 ca să rămână în viață...FOTO&VIDEO
Mâncau câteva boabe de grâu pe zi. Apoi s-au mulțumit și cu câteva frunze de iarbă uneori fiartă, alteori mărunțită între dinții tot mai sfărâmicioși. Pe măsură ce lunile treceau, în castroanele sărmanilor ajungeau și vrăbii, șobolani, șoareci, pisici și câini. În timpul Marii Foamete, dincolo de Prut, oamenii și-au mâncat propriii copii, alții au dezgropat cadavrele din cimitire și au mai supraviețuit astfel câteva ore, zile, luni.
INTERVIU Magda Oleniuc, președinte PLUS Botoșani: Este clar că în ultimii 30 de ani parlamentarii județului nostru au eșuat în modul lor de a face politică „tradițională”
După ce la scrutinul din 27 septembrie s-a tras linia deasupra sa, deoarece a ocupa locul 3 pe lista USR-PLUS, iar alianța a intrat cu doi membri în Consiliul Local, lidera Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate a intrat în competiția internă a alianței pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare.
Loading...
Fostul jurnalist care a călătorit în Siberia și a trăit 40 de zile doar cu apă: Pentru a fi fericit nu ai nevoie de lux; ai nevoie de înțelegere cu cei dragi GALERIE FOTO
A fost 10 ani reporter la ProTV, a activat și în presa scrisă. Drumuri și cărări care îl îndepărtau tot mai mult de ceea ce căuta: Calea, Adevărul și Viața. O poveste de viață impresionantă, care trece și prin ograda bunicilor din Coțușca, județul Botoșani.
INTERVIU Valeriu Iftime: Dacă nu faci politică, nu trebuie să fii mort și să fii mut / Sunt speriat de ce se poate întâmpla în Botoșani - VIDEO
Botoșani a avut parte în această campanie electorală de un lucru fără precedent în toate alegerile locale de după revoluție. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, cu o notorietate care a depășit de mult granițele județului, a sprijinit public câțiva candidați de la alegerile locale. Ba cu unii a participat chiar și la emisiuni televizate.
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
foarte bun, DL Radu, f bun, om valoros profesional, ca si administrator public a miscat lucrurile binisor, la CJ, la apa , la drumuri, etc. meserias, cum se spune in fotbal.
19 septembrie 2020, 14:33
D-le Dascalescu, daca o sa tratati botosanenii, cum va tratati angajatii ,mai bine, NUUUU
19 septembrie 2020, 12:44
,,Și eu gândesc undeva foarte mult, pentru dezvoltarea zonei rurale din Botoșani” - spune candidatul Dăscălescu, însă prin parcurgerea ,,textelor gândirii lui” nu rezultă acest lucru. In plus, dacă nu ai făcut politică și ai alte preocupări, atunci de ce mai candidezi ? Așa, de amorul artei nepolitice? In plus, CJ-ul nu prea are nici o atribuție legală pentru ,,dezvoltarea zonei rurale”, cu excepția modernizării drumurilor județene. Hai să fim serioși !
19 septembrie 2020, 08:24
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
 „Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9226 lei
USD
Dolarul SUA
4.1180 lei
CHF
Francul elveţian
4.4688 lei
GBP
Lira sterlină
5.6719 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7764 lei
XAU
Gramul de aur
230.7072 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3715 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1662 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1897 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6619 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.1 o C
Dorohoi
4.2 o C
Bucecea
3.8 o C
Darabani
3.4 o C
Saveni
4.1 o C
Ştefăneşti
5.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.