Interviuri
INTERVIU Valeriu & Alin Bordeanu : „Noi jucam fotbal şi în casă”
Fraţii Valeriu şi Alin Bordeanu şi-au dobîndit deja un nume în lumea fotbalului local sau naţional. Asta pe de o parte şi datorită faptului că au fost introduşi în tainele sportului rege încă de mici copii de către tatăl lor, Ion Bordeanu dar şi din iubire pentru acest sport atît de popular care le-a intrat în sînge încă din primii ani ai vieţii. Au jucat fotbal în faţa blocului sau în casă, au crescut prin şi pentru fotbal şi astăzi au ajuns să evolueze în primul eşalon fotbalistic al ţării. Anul 2010 a fost o premieră pentru fraţii Bordeanu deoarece au ajuns să evolueze amîndoi la cluburi din prima ligă, Valeriu la Dinamo Bucureşti, Alin la Victoria Brăneşti.
Bordeanu
„Numai de fotbal se vorbea în casă”

- De ce v-aţi apucat de fotbal sau ce anume v-a determinat să alegeţi acest sport, fotbalul?
Valeriu Bordeanu: Tata a fost primul care m-a îndrumat spre fotbal. Mi-a plăcut mult şi atunci şi acum a rămas sportul cel mai mediatizat, cel mai popular. Atunci a avut şi tatăl meu un rol important, mi-a plăcut, mă duceam cu el la antrenamente, la meciuri, el a fost primul care m-a îndrumat spre fotbal.

- Dar dacă tatăl vostru nu ar fi fost un fotbalist de prestigiu, aţi fi ales altă cale, de exemplu aţi fi fost contabili sau ingineri?
Valeriu Bordeanu: Probabil, dacă era vreun director de bancă, ajungeam şi eu un director de filială (rîde).
Alin Bordeanu: Normal că nu… Păi ce ne mai apucam noi dacă nu vedeam la el, el venea şi cu mingea acasă şi cu echipament.
Valeriu Bordeanu: Aşa a fost să fie, fotbalul.
Alin Bordeanu: Noi de mici am crescut în spiritul acesta, dacă era altceva poate...
Valeriu Bordeanu: Numai de fotbal se vorbea în casă cît încă mai juca fotbal.

- În copilărie obişnuiaţi să jucaţi fotbal în faţa blocului împreună?
Valeriu Bordeanu: Asta era singura distracţie a copiilor între vîrstele 7 şi 14 ani, altceva nu făceam.
Alin Bordeanu: Noi jucam fotbal şi în casă.
Valeriu Bordeanu: Acum nu ştiu ce copil mai joacă fotbal în casă.
Alin Bordeanu: Ba da joacă, dar pe internet, FIFA.

„Mai mult eşti supărat decît fericit”


- Care a fost cel mai frumos moment al carierei voastre?
Valeriu Bordeanu: Cîştigarea campionatului cu Unirea Urziceni şi debutul în Champions League au fost momente frumoase ale carierei mele. Au însemnat ceva pentru mine.
Alin Bordeanu: Cele două penalty-uri apărate cu Gloria Buzău şi debutul în divizia A.


- Şi cel mai neplăcut?
Alin Bordeanu: Cele mai multe au fost neplăcute…
Valeriu Bordeanu: Îţi dai seama că nu ai cum să nu ai momente neplăcute.


- Dacă ar fi facem o paralelă în momentele plăcute şi cele neplăcute, în ce parte s-ar înclina balanţa?
Valeriu Bordeanu: Cred că mai mult eşti supărat decît fericit.
Alin Bordeanu: Te bucuri o zi, maxim două şi pe urmă trebuie să o iei de la capăt. Sau eşti supărat două zile pentru că pierzi un meci, dar îţi poţi reveni dacă cîştigi.


„Decent trăim, iar în ziua de azi să trăieşti decent chiar e o mare realizare”
- Majoritatea dintre noi cei care ne uităm la TV sau mergem pe stadion şi percepem fotbaliştii ca pe nişte persoane cu mulţi bani şi cu femei frumoase lîngă ei, maşini tari, dar poate nu ştim şi care este sacrificiul pentru a obţine toate acestea. Dacă există vreun sacrificiu…
Valeriu Bordeanu: Sacrificii, nu eşti nici într-un week-end acasă, aş vrea de multe ori să fiu acasă cu copilul meu, dar nu se poate şi m-am obişnuit aşa. Acum nu mi se mai pare un sacrificiu aşa mare, dar primii ani cînd s-a născut copilul meu, vroiam să fiu acasă, el se născuse, eu eram plecat în cantonament. Şi dacă facem o comparaţie la cum sunt plătiţi oamenii care muncesc, noi suntem plătiţi mult mai bine. Şi sacrificii faci 20 de ani, 25 de ani, după care ai tot timpul să fii liber, să te bucuri de ce nu ai reuşit de-a lungul carierei.

- Să înţeleg că aceste sacrificii sunt cumva suplinite de banii obţinuţi de-a lungul carierei?
Valeriu Bordeanu: Într-adevăr reuşeşti să îţi faci o situaţie materială bună dacă reuşeşti să ştii să faci ceva cu banii pe care i-ai cîştigat, pentru că, după, s-ar putea să nu mai cîştigi nimic. Te bucuri, normal, să ai o situaţie bună, să trăieşti decent, nu extraordinar, dar decent trăim, iar în ziua de azi să trăieşti decent chiar e o mare realizare.

- Care este modelul vostru în carieră?
Alin Bordeanu: Bogdan Lobonţ. Îmi place pe teren, are reflexe extraordinare şi la ce echipa a fost şi-a dovedit clasa.
Valeriu Bordeanu: Eu o să îmi aleg un antrenor, Dan Petrescu. Seriozitate, profesionalism chiar şi după ce s-a lăsat de fotbal.


„Liga întîi este liga întîi”
- Aţi jucat amîndoi atît în liga secundă cît şi pe prima scenă fotbalistică, care ar fi principala diferenţă între cele două eşaloane, este mai mare presiunea în prima ligă, mediatizarea?
Valeriu Bordeanu: Am jucat 70 de meciuri în liga secundă şi aproape 300 de meciuri în prima ligă. În prima ligă normal că e mult mai mare, acum nu mai ştiu ce mai e prin liga a doua, nu am mai jucat de mult, dar liga întîi este liga întîi.
Alin Bordeanu: Aici în liga 1 sunt jucători mai talentaţi, este altfel. Oricum se vede diferenţa, asta este clar.

- Dar din punctul de vedere al mediatizării, în liga secundă sunt mai puţine meciuri televizate, pe cînd cele din liga 1 sunt aproape toate date la TV. E mai mare presiunea în teren cînd ştii că te vede o ţară întreagă pe micile ecrane?
Alin Bordeanu: Acum depinde de jucător, dar în cazul meu, nu. Nu, din acest punct de vedere pentru mine nu, nu ştiu pentru alţii.

- Vă propuneţi un antrenorat la Botoşani, eventual o promovare a echipei fanion a judeţului pe prima scenă fotbalistică cu voi doi pe banca tehnică?
Valeriu Bordeanu: Acesta este doar un vis, este un vis şi atît nu vreau să vorbesc despre asta.

- Dar poate deveni realizabil acest vis?
Valeriu Bordeanu: Eu sper din tot sufletul să se poată realiza, dar deocamdată este un vis şi atît. Te duci prea departe.

- Cum vă vedeţi finalul carierei?
Valeriu Bordeanu: Din ce în ce mai aproape (rîde)… Cum îl văd? Mi-aş dori să cîştig un singur trofeu care îmi lipseşte din palmares, Cupa României, sunt aproape, nu foarte aproape, dar sunt aproape.

„Sper să pună numele stadionului Ion Bordeanu”

Bordeanu senior
- Convocarea la naţionala Rămâniei?
Valeriu Bordeanu: Nu am fost niciodată convocat. A fost important în urmă cu trei, patru ani, era un obiectiv care nu l-am realizat, dar acum nu se mai pune problema, m-am retras.
Alin Bordeanu: În cazul meu mai este pînă la final de carieră, la portari cariera e mai lungă. O să încerc după să îmi găsesc un angajament undeva de antrenor cu portarii, sper alături de maestrul Valeriu. 
- Ai în vedere şi preluarea unei grupe de copii?
Alin Bordeanu: Rămîne a doua variantă avînd în vedere că sunt student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

- Ştiu că la un moment dat au fost nişte promisiuni la Botoşani de a se numi Stadionul Municipal „Ion Bordeanu”, mai ştiţi ceva de acest aspect?
Valeriu Bordeanu: Da. Chiar zilele acestea am vorbit cu dl. Şfaiţer şi mi-a promis că va mai ridica problema. Cu toată modestia o spun, chiar ar merita, nu numai că a fost tatăl meu, dar chiar a însemnat ceva pentru fotbalul botoşănean. Sper să pună numele stadionului, dacă vor considera autorităţile locale că merită.
Alin Bordeanu: Avînd în vedere ce a făcut pentru fotbalul din Botoşani, eu chiar cred că merită. A fost unul dintre puţinii jucători care chiar dacă a avut oferte de la echipa bune din Divizia A, a rămas aici să joace pentru Botoşani. Acum oricine ar avea jumătate de ofertă probabil ar pleca să stea şi a cincea rezervă la Divizia A.


- Dar tu ce crezi a rămas aici pentru că aşa erau timpurile atunci sau pur şi simplu din loialitate?

Alin Bordeanu: Din loialitate.
Valeriu Bordeanu: Din loialitate. Eu cel puţin înţelegeam la vîrsta aia şi chiar din loialitate şi au fost oferte consistente la vremea aia, erau bani mulţi, dar nu… el numai la Botoşani a vrut să joace.

- Vorbeai Valeriu mai devreme despre retribuţiile pe care le au fotbaliştii, acum făcînd o paralelă cu perioada în care juca tatăl tău, îţi mai aminteşti cum era el plătit la acea vreme?
Valeriu Bordeanu: Remuneraţiile erau decente, cîştiga mai mult decît cineva care să zicem lucra la o întreprindere, dar atunci nu prea aveai ce să faci cu banii. Aveau şi ei mici favoruri şi o ladă cu Pepsi era bine. Erau alte timpuri. Drept dovadă că nu aveai ce să faci cu banii, după ce s-a lăsat, după revoluţie, am avut o situaţie financiară precară acasă.

„Mai am multe de învăţat, dar mi-aş dori să ajung un antrenor experimentat”

Fratii Bordeanu- Care au fost primii antrenori care v-au îndrumat în lumea fotbalului?
Valeriu Bordeanu: Am avut parte de nişte oameni extraordinari, în primul rînd pedagogi, aşa vreau să îi numesc şi după şi antrenori, de valoare. Eu ţin să le mulţumesc pe orice cale care mi se iveşte, este vorba despre Nicu Cucuveică, Cristian Frumuz, Tiberiu Honciuc, d-lui director de la Liceul Sportiv Ioan Huncă care ne-au oferit toate condiţiile, la cît se putea, condiţii minime cu eforturi considerabile.
Alin Bordeanu: Eu la nivel de juniori am lucrat tot cu Nicu Cucuveică, dar foarte puţin şi mai mult cu Cristian Frumuz la Liceul Sportiv.

- A avut Cristian Frumuz un aport important în startul carierei tale fotbalistice?
Alin Bordeanu: Se poate spune şi aşa, dar tainele portăriei tot de la tata le-am învăţat.
Valeriu Bordeanu: De multe ori a venit şi tata la antrenamente la echipa care eram la juniori, venea pur şi simplu din plăcere, mai explica sau mai dădea cîteva indicaţii portarilor, dar a fost mereu bine primit şi de dl. Cucuveică şi dl. Frumuz care îi mai cereau uneori părerea.


- Cum a fost perioada voastră de juniorat la Botoşani, se poate spune că a rămas o amintire frumoasă pentru voi?

Valeriu Bordeanu: Sincer nu pot spune că am avut performanţe importante, dar am crescut frumos, a fost chiar frumos, cu nostalgie îmi amintesc. Cîţiva dintre colegii mei au ajuns şi ei să joace, unii la nivel mai înalt. Am fost coleg de liceu cu Marius Luca, Marius Şuleap, Liviu Zahariuc, care a fost primul din Botoşani care a jucat în prima ligă.


- În afară de fotbalul pe care îl practicaţi şi de care ştie toată lumea, aţi dobîndit un bagaj de cunoştinţe prin studii, adică aţi frecventat o facultate?

Valeriu Bordeanu: Da şi mă mîndresc cu acest lucru, pentru că am reuşit că toate că timpul nu prea mi-a permis, dar am reuşit să termin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, am obţinut licenţa A la Şcoala Federală de Antrenori, am încercat să şi învăţ cîte ceva cînd îmi permitea, să mă ocup de studii pentru că ştiu că sunt importante. Mai am multe de învăţat, dar mi-aş dori să ajung un antrenor experimentat.
Alin Bordeanu: Eu am obţinut licenţa B la Şcoala Federală de Antrenori şi sunt student în primul an la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Normal, meseria la urma urmei se fură, nu se învaţă. Oriunde te duci înveţi, furi cîte ceva de la fiecare antrenor, trebuie să iei ce-i mai bun.

- Este greu pentru fotbalişti să facă şi o facultate şi să meargă şi la antrenamente, în cantonamente?
Valeriu Bordeanu: Este foarte greu şi pentru mine şi Şcoala de Antrenori şi facultatea cînd am urmat-o eram fotbalist la Iaşi, a fost mai uşor de ajuns la facultate, dar pentru Şcoala de Antrenori au fost sacrificii mari, în vacanţe, am mers la toate cursurile şi numai în vacanţe se ţineau, iar în timpul campionatului cînd erau zile libere trebuia să te duci la cursuri. Dar au fost cursuri frumoase şi am avut multe de învăţat.
Alin Bordeanu: Chiar anul trecut îmi aduc aminte colegii mei au luat vacanţă şi eu am mai stat două săptămîni la şcoală, mergeam de dimineaţă şi terminam seara.
Valeriu Bordeanu: Dar, cu plăcere…
Alin Bordeanu: Dar, cu plăcere, evident.


Interviu realizat de Gabriela ERDIC

Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.