Interviuri
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO

Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.

Prin primăvară, Cătălin Silegeanu era la PSD, de unde a fost exclus întrucât nu se subordona ”liniei partidului” astfel că a candidat independent la alegerile locale, unde a reușit fără un partid în spate și cu zero experiență în campaniile electorale să obțină 5,19% în cursa pentru Primăria Botoșani, clasându-se pe locul 4, înaintea pretendentului Pro România. Cu toate acestea, Cătălin Silgeanu a ales să intre în Pro România, partid pentru care candidează la Camera Deputaților.

 

Cum este posibil un asemenea traseu politic în mai puțin de un an, ce planuri de posibil parlamentar are și care este unica promisiune pe care o face botoșănenilor aflați din interviul de mai jos.


”Ca independent am participat tocmai prin prisma faptului că, sincer, nu aveam pe cine să votez”


-    Dle Silegeanu, în septembrie cereați votul botoșănenilor din postura de candidat independent, spuneați atunci că cea mai bună soluție pentru Botoșani este din afara unui partid. Acum cereți votul botoșănenilor ca membru de partid. Cum este până la urmă cel mai bine?
-    Așa este, din păcate, după experiența pe care am avut-o ca și independent, am realizat faptul că botoșănenii, sau în general noi ca și români, nu suntem învățați să votăm independenți. Ați văzut și dvs. că la alegerile locale au fost tot felul de nereguli și gândiți-vă că eu, care nu am avut reprezentanți în secțiile de votare, dacă acele nereguli într-adevăr au fost, gândiți-vă câte voturi s-au anulat sau au plecat în altă direcție de la mine. Așa că, am ales să intru în Pro România pentru că este un partid de centru. Am ales să am o echipă în spate și cred că împreună putem reuși obiectivul pe care ni l-am propus la aceste alegeri parlamentare.


-    Care este obiectivul?
-    Obiectivul este să scoatem doi deputați și un senator. Primul deputat ales, iar al doilea prin redistribuire.

 

-    Prin martie erați membru PSD, în vară – toamnă erați independent, acum sunteți membru Pro România. Nu este totuși cam mult pentru mai puțin de un an de zile?
-    Nu este mult pentru că din PSD eu am fost exclus, din cauza ideilor, obiectivelor mele, acțiunilor, dorinței mele de a face bine acestui oraș, din dorința de a-mi crește copiii în acest oraș și din dorința de a nu mai fi orașul Botoșani penultimul din țară în ceea ce privește calitatea vieții. Iar ca independent am participat tocmai prin prisma faptului că, sincer, nu aveam pe cine să votez.


”Chiar m-am bucurat enorm de mult că nu am fost primit ca în celălalt partid”


-    Pro România se află într-o situație mai aparte la Botoșani: capul de listă la Camera Deputaților este președintele organizației județene, capul de listă de la Senat abia a venit din ALDE, iar dvs. abia ați venit din postura de candidat independent. Se mai poate vorbi de o echipă, de unitate, în această situație?
CATALIN SILEGEANU PRO ROMANIA-    Da, noi suntem o echipă pentru că Pro România este un partid deschis, eu chiar m-am bucurat enorm de mult că nu am fost primit ca în celălalt partid în care se impunea ceea ce comunicăm cu presa, ideile noastre erau puse într-un sertar și păstrate acolo, de altfel ceea ce se întâmplă și la nivel de Guvern la ora actuală. Vă dau ca exemplu Autostrada Moldovei care a trecut prin Parlament și stă de un an de zile undeva într-un sertar. Vreau să vă zic că la Senat așa a fost înțelegerea după fuziunea cu cei de la ALDE, că ei vor deschide lista pentru Senat. Faptul că eu am intrat în Pro România, vreau să vă spun că de ceva vreme cochetez cu acest partid, am urmărit cu interes atât declarațiile politice ale președintelui Ponta cât și direcția în care a mers acest partid, iar după rezultatele la alegerile locale am și anunțat public că următorul pas ar fi să intru într-un partid în care să mă regăsesc eu ca persoană, ideile mele, obiectivele mele, și atunci am ales Pro România


-    Și ce aduce Cătălin Silegeanu nou, sau în plus, acestui partid?
-    Nou și în plus acestui partid... Vin cu o viziune, sunt un tânăr care își dorește să aducă o schimbare acestui oraș, sunt un om ambițios, cred că cele mai importante sunt ideile mele și puterea mea de muncă pentru ca într-adevăr obiectivele pe care le avem noi ca partid să le putem duce la bun sfârșit.


”Sunt foarte mulți directori care habar nu au, au fost numiți politic”


-    Spuneți-mi un lucru pe care l-ați transfera din firma dv.s într-o instituție a statului, nu știu, o procedură, un mod de lucru...
-    În primul rând, oamenii competenți. Adică eu aș scoate din prima, sau mai bine zis, depolizitarea instituțiilor statului. Uitați-vă ce se întâmplă în spitale, uitați-vă ce se întâmplă în educație, uitați-vă ce se întâmplă cu infrastructura noastră! Sunt foarte mulți directori care habar nu au, au fost numiți politic, au fost numiți doar pentru că au fost lângă partid la împărțit pliante și lipit afișe.


-    Dar și Pro România are membri de partid directori la stat...
-    Cred că mai degrabă, cei care au fost puși acolo, cred că știu la cine bateți un apropos, a fost pus de pe vremea PSD-ului. Eu nu pot să comentez acțiunile pe care colegii de la Pro le-au făcut pentru că, mă repet, sunt abia venit în Pro România și deciziile le iau dlor.


-    România este unul dintre cele doar trei state europene în care salariile în sistemul bugetar sunt mai mari decât cele de la privat, cum facem să inversăm acest raport?
-    Cred că s-a luat o decizie greșită în momentul în care s-a hotărât mărirea salariilor în instituții, față de ceea ce oferă privatul la ora actuală. Cel mai important este crearea de noi locuri de muncă. Nu putem să ne dorim să ne dezvoltăm ca țară dacă nu creăm noi locuri de muncă, dacă nu oferim oamenilor condiții ca aceștia să nu mai plece în afară.


”Cineva de la 40 – 50 km poate să vină până la Botoșani pentru a lucra în confecții când îți oferă minimum pe economie?”


-    Dar locuri de muncă cred că sunt cât de cât la Botoșani, au fost săptămâni anul acesta când am avut și 900 – 1.000 de locuri de muncă. Nu prea se ocupă și nu se ocupă probabil din cauza faptului că salariile în privat sunt mult mai mici decât cele de la stat.
-    Nu neapărat. Cele mai multe locuri de muncă pe care le vedeți sunt în construcții și în confecții. Oamenii mai vor și altceva, pe lângă acestea. Eu am întâlnit acum în campanie, mergând prin județ și încerc să ajung în toate comunele și sate, oameni dornici de muncă. Dar nu au unde să meargă. Credeți că cineva de la 40 – 50 km poate să vină până la Botoșani pentru a lucra în confecții când îți oferă minimum pe economie? Și uitați-vă și dvs., nu oferă nimic la ora actuală Guvernul pentru a face ca oamenii care sunt plecați în străinătate, să vină înapoi. Vă dau exemplu, în Londra sunt peste 200.000 de români care trăiesc, aproape cât populația Bacăului.


-    Și ce idei aveți dvs., cum i-ați aduce în țară dacă ați ieși parlamentar?
-    În primul rând, v-am zis, trebuie să creștem calitatea vieții. Pentru că, în primul rând, cât avem calitatea vieții crescută, o facem atât pentru noi, pentru bunicii noștri, pentru părinții noștri. Atât timp cât oferi locuri de muncă bine plătite, v-am zis și la locale, putem convinge companii străine care au filiale în România să vină să investească la Botoșani. Dar trebuie să le oferim și lor ceva. Trebuie mai departe să investim în partea de producție autohtonă pentru noi, în România. Momentan noi tot ceea ce facem aducem din afară. Majoritatea, 80 – 90%, suntem o țară de consumatori, nu de producători.


”Dacă voi ieși parlamentar sau dacă nu voi ieși parlamentar, vocea mea și obiectivele mele vor fi continuate prin colegii care îi avem”


-    Marilor companii le este greu să vină în Botoșani fiindcă nu există, nu autostradă, nu există niciun drum decent măcar până la Botoșani. Un drum expres măcar nu există.
catalin silegeanu candidat parlament-    Tocmai de asta vreau să ajung în Parlament pentru a iniția legi să grăbească procesul prin care aceste drumuri se construiesc. Vă dau cel mai elocvent exemplu, la drumul Prăjeni unde 2,7 kilometri au termen de finalizare opt luni de zile. Atunci, noi de ce să mai vrem autostrăzi? Pe vremea 2012 – guvernarea Ponta, drumul Botoșani – Suceava s-a făcut în 6 luni și acolo vorbim de 43 de km.


-    Pro România are cinci consilieri județeni și are și vicepreședintele Consiliului Județean de o lună de zile, ar putea face în așa fel încât să se urgenteze acest termen, nu?
-    Cu siguranță asta vom încerca să facem, din păcate momentan atribuțiile vicepreședintelui CJ sunt limitate, însă cu siguranță, dacă voi ieși parlamentar sau dacă nu voi ieși parlamentar, vocea mea și obiectivele mele vor fi continuate prin colegii care îi avem. Atât cei care vor merge în Parlament cât și prin prisma viceprimarului și a vicepreședintelui CJ.


”Ne este frică să mergem la spital să facem un control de rutină”


-    Spuneați că încercați să ajungeți în toate localitățile județului, dar mi s-a părut că, cel puțin în primele trei săptămâni de campanie, nu prea ați stat prin Botoșani. V-am văzut pe la Bacău, pe la Sibiu cred, prin Arad, Bihor, București... Adică ați stat mai mult prin afara județului decât prin județ.
-    Da, pentru că mi s-a părut foarte important, campania să o fac o săptămână jumătate. Am mai primit o întrebare: dacă știu problemele cu care se confruntă oamenii. Vreau să vă spun că eu locuiesc de 36 de ani în Botoșani, am avut bunici ca și dvs., am mers la ei, i-am vizitat, am drumuri în județ, deci știu ceea ce se întâmplă la ora actuală și lipsurile pe care le au oamenii. Nu vă mai zic că, în discuțiile cu ei nu a fost nimeni în stare să facă un proiect de lege prin care acești oameni să primească niște măști gratuite. Sunt oameni care au măști de unică folosință dar le spală de trei, patru, cinci, zece ori. Măști murdare! I-am întrebat de ce nu-și cumpără altele? Pentru că preferă să-și ia o pâine. Așa că, vă dați seama, la un bătrân de 70 – 75 de ani o mască murdară cred că mai mult rău îi face decât îl protejează.

 

-    Un parlamentar are ca principală atribuție să facă legi, să inițieze acte normative. În calitate de parlamentar care ar fi prima lege pe care ați iniția-o dvs.?
-    Nu aș putea spune eu în calitate de parlamentar, dar cred că mai degrabă ar fi ce am face noi de pe 7 decembrie?  Cred că în 7 decembrie cel mai important ar fi deschiderea școlilor, relansarea economică, iar dacă ar fi să vă răspund și la întrebarea dvs. cred că aș iniția o lege care să includă un sistem de sănătate mai bun, un sistem de sănătate în care să nu ne fie frică să mergem și un sistem de sănătate la standarde europene. Pentru că momentan, vedeți și dvs., mor oameni, mor oameni în spitale, ne este frică să mergem la spital să facem un control de rutină și din ce cauză? Tocmai din cauza faptului că anumiți oameni care s-au perindat pe la putere - și aici vă dau exemplul și celor de la PSD cu cele opt spitale regionale – nu au au fost în stare să ducă sistemul de sănătate încât acum să fim și noi ca în celelalte țări, să fim liniștiți că, dacă mergem într-un spital, să ne tratăm de orice fel, nu ajungem în altă parte.


-    Da, ne culcăm vii și ne trezim morți, cum spunea un vicepremier în funcție...
-    ...


”Dacă ar fi să ajung în Parlamentul României promit că indemnizația de parlamentar o voi dona către orice ONG are nevoie”


-    La alegerile locale ați făcut o declarație extrem de sinceră, mi-ați spus atunci că nu vă faceți iluzii că o să ajungeți primar. Acum ce iluzii vă faceți, în privința parlamentarelor?
-    Dle Sergiu Bălășcău, din toată inima vă zic că șansele sunt 50 – 50. 50%, restul prin redistribuire. Nu pot, tot cu aceeași sinceritate vă răspund, nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat. Nu. Dar sunt sigur că vom avea minimum un deputat și un senator. Iar în cazul în care nu voi fi deputat, cum am mai zis, obiectivele mele, țelurile mele, ideile mele vor fi preluate de către colegii mei din Pro România. Pentru că noi suntem o echipă, iar eu voi încerca și multă lume mă știe că sunt un om ambițios care dacă îmi pun ceva în cap reușesc, ca aceste obiective, să stau „pe capul lor” ca să fie duse la îndeplinire.

 

catalin silegeanu candidat camera deputatilor

 

-    Imaginați-vă că eu sunt acum în cabina de vot și stau să mă gândesc cu cine să votez. Și dvs. sunteți lângă mine și mă puteți convinge. Ce mi-ați spune?
-    Ce v-aș spune? Dle Sergiu Bălășcău, vă invit să votați un tânăr, un tânăr ambițios, un tânăr care vrea să meargă în Parlamentul României, nu pentru beneficiile lui, pentru că am tot ceea ce îmi doresc și oricând pot demonstra oricui acest lucru, oricând pot să mă întâlnesc cu cineva să-i demonstrez acest lucru și mai departe ca să vă dau o știre senzațională: dacă ar fi să ajung în Parlamentul României promit că indemnizația de parlamentar o voi dona către orice ONG are nevoie.

 

-    Vedeți că asta rămâne înregistrată...
-    Vreau să rămână înregistrată și vreau să rămână și pe prima pagină, o puteți publica, pentru că este o promisiune care, dimineață, după ce anumiți candidați încearcă să mintă prin presa locală, chiar e deranjant cum pot niște jurnaliști să scrie așa ceva, am zis că îmi iau această promisiune acum, în fața dvs. Și mai departe de atât, sunt un om care îmi doresc binele acestei țări, îmi doresc ca copiii mei să crească aici. Dar ca să pot să-i cresc aici, această țară trebuie să ofere ceva. Nu avem educație, nu avem sănătate, nu avem mai nimic la ora actuală și cred că vechii dinozauri sau acești dinozauri care sunt momentan pe aceste fotolii, trebuie să dispară, să facă loc tinerilor ambițioși și să ne luăm țara înapoi.

 

loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
Cătălin Silegeanu, după înscrierea în PRO România: Am avut propuneri și de la alte partide / Le este frică de mine, au încercat să mă țină în 'șah'

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO
Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.
Radu Ciobănașu: Ca artist, la Londra m-am simțit foarte protejat, respectat, mi s-au creat toate condițiile pentru ca eu să pot face performanțăFOTO&VIDEO
În luna iunie, Radu Ciobănașu s-a aflat în Londra, pe platourile de filmare ale unui celebru serial de televiziune, ”The Power”, realizat după cartea cu același nume a autoarei Naomi Alderman. Prilej de taifas și de mărturisiri. Despre film și teatru în pandemie, despre artă ca terapie și descătușare sufletească, povești cu Improvisneyland, dar și despre România care pulsează în inima Londrei.  
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Loading...
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
Maria Cristina Nicolau: Cea mai frumoasă femeie este cea naturală, să fii tu și să nu pari altceva decât ești – GALERIE FOTO
Cântă de aproape 20 de ani și o face cu îndrăzneală, cu încredere și cu o forță artistică ieșită din comun, o forță care a impresionat juriile, fie că vorbim despre competițiile adolescenței, fie că ne amintim de scena de la X Factor.
”Mama” lui Mircea Bravo s-a născut la Botoșani, actrița din spatele unui personaj care a cucerit milioane de români: E o formă de umor de mare bun simț - GALERIE FOTO&VIDEO
”Am văzut și am lucrat cu mari talente. Dar așa ceva n-am mai întâlnit. E talent în stare brută", spunea despre ea unul dintre cei mai mari regizori români.
Loading...
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
ATENȚIE DIASPOREZI!Veniți repede acasă, că va angajează marele MANAGER GENERAL Siligeanu, la firma lui cu patru salariați și vă promite salarii de la 1500 de euro în sus, așa cum au actualii angajați.În vise desigur.
3 decembrie 2020, 15:30
PNL NU VA CASTIGA LA BOTOSANI NICIUN PARLAMENTAR!
3 decembrie 2020, 09:55
Măi Silegeanu, nu fi ipocrit ! Dacă prin absurd ProRomânia ar fi la guvernare și tu vei avea pretenția să fgi numit într-o funcție de conducere tot pe proptele politice. Lasă-te de goange!Salvarea noastră este că nu vei fi ales deputat și asta e bine.
3 decembrie 2020, 09:12
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9467 lei
USD
Dolarul SUA
4.2501 lei
CHF
Francul elveţian
4.6354 lei
GBP
Lira sterlină
5.8655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7324 lei
XAU
Gramul de aur
244.9416 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1895 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4449 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1928 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.7 o C
Dorohoi
10.8 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
9.3 o C
Saveni
11.5 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.